magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballib választási útvonal

Mintha hírzárlat lenne. A ballib előválasztás második fordulójáról sokkal kevesebb a hír, mint az elsőről.

Nehezebb így jósolni, de igyekszem azért.

Ami biztosan látható: a ballib agytröszt nyíltan lázad Soros ellen, képtelen lenyelni a nekik nyugatról kiválasztott MZP-t. MZP ugyanis nem politikai okokból elfogadhatatlan a ballib keménymagnak, hiszen MZP hithű ballib, a baj vele a származása: egyszerűen nem az ő köreikből származik, nem az ő kutyájuk kölyke.

Kicsit olyan ez, mint 30 éve Orbán esete. Hiába volt Orbán 100 %-ban politikailag azonos az agytröszttel, hiába mondta Orbán tök ugyanazt, mint ők, akkor is ő csak amolyan megtűrt vidéki szegény rokon maradt. Nem véletlen, hogy a fanatikus ballib kommentelők egyik fő érve MZP ellen, hogy Orbánra emlékezteti őket.

Pedig az agytröszt viselkedése teljesen abszurd. MZP-nek nincsenek saját emberei, a DK dominálja a térfelet. Még ha ő is lenne a kormányfő, nem lenne semmilyen saját mozgástére. Szóval csak egy jelkép lenne. De úgy tűnik, még ez is elfogadhatatlan számukra.

Szóval a ballib agytröszt mindenképpen nyerne: Dobrevvel és MZP-vel is. Míg az antigyurcsányista ballibek számára Dobrev egyértelmű vereség lenne. Sőt, ha Gyurcsányné nyerne most, talán már most szakadna az egész nagy csapat. Én még azt se zárnám ki, hogy MZP kiszállna az egészből.

Persze nekünk kisembereknek egyeznek érdekeink most a ballib agytrösztével: tavasszal Dobrev könnyebb ellenfél lesz, mint MZP.

Címkék: közélet
34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8616719580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2021.10.14. 08:25:54

De hát milyen hír jönne? Az egyetlen konkrétum a szavazók száma. A jelöltek meg ekézik egymást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.14. 08:32:50

@vergyula:

Múltkor sokkal több infó volt. Még suttogó hírek is voltak arról ki vezet.

vergyula 2021.10.14. 09:03:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Én olyat nem hallottam, biztos túl halkan suttogták.

Boldeone2 2021.10.14. 09:36:50

hang.hu/belfold/nagykovetekkel-talalkozott-marki-zay-peter-132003

Szerintem egyèrtelmű a szimpátia...

Úgy látom , tèvedèsben vagy Birca. Márky- Zayt számos konzervatív , jobboldali beállítottságú ember támogatja, rengeteg a politikai oldalakhoz nem kötődő , ès a fiatal generációk is mellette vannak. Ő lehet a " hídember " Úgy hírlik , Budapesten ellenzèkváltás kèszül : Márky - Zay nagyon vezet Dobrev előtt
Annyira kellene a magyar politikának egy közèpvonalas nagypárt , mint egy falat kenyèr . Ha ez lètrejön, akkor megy Orbán a levesbe , csak idő kèrdèse mikor, ès megroppanhat DK vezető szerepe is az ellenzèki oldalon , hosszú távon, a legtöbb impotens kis párt lecserèlődhet. Talán a jobboldali ès baloldali szektáknak is leáldoz, ez lenne a 21. század jövő

Nem balra, nem jobbra ! Csak felfelè ! Ha MZP nyer , akkor kisebb csoda születhet Magyarországon.

2021.10.14. 10:08:29

@Boldeone2: A valóságban egy ilyen párt nem maradna középutas, hanem természetszerűleg a ballib mainstream részévé válna. Az embereknek a vitába csak egy időre fáradtak bele, a tényleges társadalmi értékrendi megosztottságot le kell képeznie a politikának. Meg hát, amit Birca is ír: MZP önjáró, nincs mögötte semmi. A támogatottság messze nem elég. Ha ő nyer, mindegy milyen pozíciót kap, Gyurcsányék megeszik reggelire.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2021.10.14. 10:37:41

MZP-nek nincs hátországa. A DK-nak van egy országos szervezete, minden minisztériumba, bizottságba, önkormányzatba jut embere. Ha MZP lesz a min.elnökminden piszlicsáré dologgal rohannia kell egyeztetni a DK-hoz, aki a háta közepére sem kívána.

Boldeone2 2021.10.14. 10:53:57

@zavaleta: Pártot mèg lehet èpíteni mögè, ha elèg lelkes a csapat, felnő a nèpmozgalom , vannak jó pártèpítő szakemberek ( lesznek ) van pènz
Kètsègtelen, hogy már ma kèső lenne hozzáfogni , sokkal hamarabb el kellett volna indulni , mert több MMM- s jelölt kellett volna az előválasztáson
De, ez a magyar realitás ... Az emberek többsége eddig nem nagyon ismerte Márky- Zayt, mèg èn sem elèggè , pedig èn " rajta vagyok a politikán "
A 21. századi politika lènyege pedig èppen a politikai oldalak " meghaladása " lenne, a politikai\ideológiai szinkretizmus
Ez az ami nekem nagyon szimpatikus, így 100%- al eddig támogatni tudom. Sőt, lelkes vagyok . Remèlem ez így is marad...

alöksz róz 2021.10.14. 11:25:03

@zavaleta: nem mindegy h mennyire nyer
ha az ő támogatói döntik el a kormányképességet, akkor esélyes h tényleg ő lesz a főnök mert muszáj lesz a dékának is támogatni

2021.10.14. 11:27:18

@Boldeone2:
csakhogy mzp nem azt hirdette meg amit csurka. "se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar". hanem azt mondja, hogy az előválasztáson maga mögé utasítja a gyurcsány házaspárt. és a választások után kiszorítja orbánt. de ő alapvetően a dk-val akar kormányozni. és ez aligha lehetséges.

mert ha nyerne, akkor a piszkos munkát végezné el. ő lenne az új "bajnai". azt mondaná fletó, hogy a "márki zay csomagot" most végre kell hajtani. és ezek után a miniszterelnökségről le kell mondania, mert népszerűtlenné vált. és adja át a hatalmat klára asszony nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező szakértői kormányának. gyurcsánnyal aligha tudnának tartósan kormányozni. a fidesz ellenében.

ettől még felőlem lehet erre szavazni és ha mzp többséget kap gyurcsány és orbán ellenében, akkor jogot formálhat a miniszterelnökségre. csak kétlem, hogy ez egy működőképes formáció lenne.

Boldeone2 2021.10.14. 11:40:54

@cvsvrs: A DK- t nem tudja kikerülni , mint jelentős ellenzèki erőt. Az előválasztáson is a DK mozgósított a legjobban , de nem biztos , hogy a valós ellenzèki társadalmi vèlemènyt az kèpezi le legjobban
A magyar politikai közèp valahol ott lehet , ahol most MZP
Az jó lenne , ha a Gyurcsány házaspár valahogy háttèrbe szorulna, mert ők a legnagyobb tehertètel az új politikára
Úgy hírlik, Budapesten ellenzèkváltó hangulat van , ès ez is egy jó hír a magyar társadalomnak ... Sok párt : MSZP, Pm, LMP már tènyleg semmit nem csináltak ...Gyurcsány meg csak teherkènt nyomott...

2021.10.14. 11:40:56

@Boldeone2:
ilyen szinkretista párt a fidesz.

nem kell még egy populista párt, amelyik acsarkodik. nem kell a fidesszel acsarkodó dk, és a dk-val acsarkodó mzp. ilyen pártból a parlamentben egy elég. ha mzp tönkre veri a dk-t és a fidesz-t, akkor lehet az mmm is lehet az új néppárt. ha nem, akkor nem. mzp mehet a levesbe. néhány hete még karigeri volt a "közös nevező". és a párbeszéd lett volna ilyen. korábban a momentum. most az van, hogy "csakmárkizaypéterrelsikerülhet". felőlem a váltsák le "gecit", de ha nem sikerül, akkor mzp takarodjon el az országos közéletből. mindenki, aki 0 év alatt, program nélkül, aki kizárólag ballib médiafelhajtással akar miniszterelnök lenni. mzp miniszterelnöki kabinetfőnök lehetne. kb, mint gulyás gergely.

2021.10.14. 11:48:45

@Boldeone2:
ha valaki a dk-t nem tudja kikerülni, akkor nem haladta meg. hanem a gyurcsány emelte falba ütközik. hanem gyurcsány vagy dobrán hatán akar felkapaszkodni az uborkafán. csak ők tökön rúgják. vagy ha elébük kerülve mégis felmászik, akkor alatta vágják a fát.

midnight coder 2021.10.14. 11:50:05

@cvsvrs: Igazából én a teljes magyar politikai elitet számûzném észak-koreába. De mindenekelõtt a DK-t, mert amíg õk és az MSZP léteznek addig ez nem lesz normális ország. Orbán eltakarodna ha nem lenne madárijesztõje, de amíg Gyucsi bohóc a közélet része, addig Orbán trónja megingathatatlan.

2021.10.14. 12:04:42

@Boldeone2:
budapesten ellenzékváltó hangulat van? ne viccelj már.

budapest jelenleg megosztottabb, mint valaha. orbán, mzp és dobrev tábora utálja egymást. a főpolgármester karigeri azt mondja, hogy őt koalíciós partnere sms-ekkel zsarolja. az mszp szétesés szélén áll.

egy tatai mmm-es azt mondja, hogy "államtitkárságot igértek neki", majd utána "nem engedték indulni". kb. azon pampog, hogy ő nem lehet a semmiből kormánytag. hát nem bazdmeg. ez ilyen. elég egy olyan párt, ahol időnként a semmiből beemelnek egyeseket a kormányba. mondván, hogy ők majd azt csinálják, amit a többiek mondanak neki.

ennek a szokásos módja, hogy az egyesült ellenzék árnyékkormányt alakít. és a potenciális szakállamtitkárokat felsorakoztatják a nagy nyilvánosságban, akik között nagy számú független is van. és akik ezek után szakminiszteri pozíciókat kaphatnak egy új kormányban.

mzp is egy csak egy ócska mlm ügynök. és dobrev ugyanez. aztán felőlem lehet mondani, hogy orbán "balkáni" "lókupec". de ez a szokásos acsarkodás. nem megaladás. nem arról van szó, hogy az mmm értelmes közéleti emberek hosszú sorát állítja ki. hanem a korábbi bukott politikusokkal összeállva próbálnak ügyeskedni.

és budapest

Glokta 2021.10.14. 12:51:49

Érthető a DK félelme, mert MZP egyértelműen magának akarja a vezető szerepet.

Elnézve Márki-Zay viselkedését, szerintem ha nyer, listás helyeket fog majd követelni - Lukácsi Katalinnak és MMM-es társainak - hogy saját frakciót alakíthasson a Parlamentben.
Persze így is sokkal erősebb lesz a DK, de egy saját frakcióval a háta mögött nem lehet majd könnyen leváltani.

2021.10.14. 13:28:20

@Glokta:
és erre azt mondja a dk, a párbeszéd, a momentum, a jobbik, hogy persze ők átengednek 5-5-5-5 helyet márki zay péternek, hogy legyen önálló frakciója. kipottyan bangóné és vadai ágnes helyén befut lukácsi katalin és mmm-es tatai hölgy, akit megzsaroltak. és hoplá, szuper egy kormánya lesz magyarországnak.

az mmm egy mlm észjáráson alapuló formáció. értem, hogy ilyen a klasszikus pártépítősdi. csak ilyenből nem kell hat. bőven elég egy. a fidesz is így működik. van szocialista tagozata. tegnap ferenc pápánál járak a fidesz cigányai.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2021/ferencpaparomaszakkollegistak.jpg
budapesten a pápa addig fontos, amíg odamegy. és budapesten a pápaság csak egy ellenkultúra. a pápa váltsa le a "gecit". tóth gabi ne énekeljenek a pápának.

ha valahol pápisták nincsenek túl sokan, akkor az debrecen. de itt azért lehetővé teszik, hogy a cigányok szakkollégiumokban felzárkózzzanak. és ha egyesek menni akarnak rómába, akkor menjenek. és ha fogadja őket a pápa, akkor fogadja őket. de ezek a fideszben vannak és nem a dk-ban, vagy az mmm-ben. ahol jaj, szegény kis cigányok. lószart tesznek értük.

a fideszben is van szocialista platform. a szociális alpolgármester és az országgyűlési képviselő a mellrák elleni küzdelem jegyében sétált a fideszben.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2021/emlorakseta.jpg
állami gondozottakért táncoltak.
haon.hu/wp-content/uploads/2021/10/+otf/1920w/LWb27kBvXLBYNj0HPi+WmU5PVF9WRVJZX1NFQ87S6d7wr7lONPkilvWtziVM4NlNqcCMpgWhKq4YS+9sARltJsVL0Q2My8tD685f2Q==/4051613ZM4374-scaled.jpg
ezek egy-egy nap történései debrecenben. amit a fidesz szociális céllal szervez. ebben van egy szocialista platform. csak az keresztényszocialista államiságot hirdet. szemben budapesttel.

2021.10.14. 13:39:21

@Glokta:
a fidesz is zöld. közösségi kert a lakótelepi nyugdíjasokkal, fát ültetnek, komposztáló zsákokat osztanak a kertsékgben, zéró emissziós elektromos buszokat állítanak forgalomba úgy, hogy a busz félig magyar (itt a nagy különbség, hogy budapesten azt mondják, hogy ne akarjál már összeszerelő üzemet, az az első lépés, hogy a szakmérnökök megtanulják megtervezni, a szakmunkások összeszerelni a buszokat, értem, hogy legyen űrrepülőgépgyártás. csak az mmm-mel se lesz, akkor mzp csókosait veszik be a kormányba.)

egy ilyen párt elég. felőlem lehet mondani, hogy ez legyen az "összefogás". és ez esetben verjék szét a fideszt. de ugye ha nem tudják szétverni, akkor a jelenlegi ellenzéket kell elzavarni a picsába.

Glokta 2021.10.14. 14:25:16

@cvsvrs: amit leírsz, az szerintem Debrecen specifikus. Ott a Fidesz kvázi 'állampárt' (leválthatatlan), összefog mindenféle gondolkodású embereket.

Boldeone2 2021.10.14. 16:06:01

@cvsvrs: Igen ,az van ellenzèkváltó hangulat. Olyan belső infók keringenek , hogy Márky - Zay nagyon vezet . A vidèkről nem hqlmqi@vergyula:

Boldeone2 2021.10.14. 16:12:26

Bocsánat, valami elszállt az előbb ...( Nem vergyulat akartam megszólítani )

Tehát a vidèki eredmènyeket mèg nem tudjuk, de nagyon úgy nèz , hogy Marky- Zay nyerni fog
Volt aki időben megèrezte hová kell állni, mint a Momentum , kis pártok taktikazták, de ma már az MSZP is!!!! Beállt Márky - Zay mögè
Itt teljesen ellenzèkváltó hangulat van, az emberek új politikai alternatívákat várnak ,jöhet az MMM
A kis pártok - akik taktikai okokból beálltak Gyurcsány mögè- meg lesznek büntetve
Szinte már mindenki látja : csak egy út van felfelè

Gery87 2021.10.14. 16:27:27

"Ami biztosan látható: a ballib agytröszt nyíltan lázad Soros ellen, képtelen lenyelni a nekik nyugatról kiválasztott MZP-t."

Jaj hagyjuk már ezt, nyugatról megválasztott ja, persze....mert a világ ilyen egyszerű és fekete-fehér.

"Persze nekünk kisembereknek egyeznek érdekeink most a ballib agytrösztével: tavasszal Dobrev könnyebb ellenfél lesz, mint MZP."

Nem kell összemosni a dolgokat. NEm minden "kisember" fideszes.
ÉS ez ma az ő érdekük, nekem pl nem az.

Gery87 2021.10.14. 16:32:27

@zavaleta:

"A támogatottság messze nem elég. Ha ő nyer, mindegy milyen pozíciót kap, Gyurcsányék megeszik reggelire. "

Mindenkinek azt kell eldöntenie aki most ellenzékre szavaz, hogy egy kvázi DK kormány kell e nekik MZP-vel....mint jelkép és mint a változás első hírnöke, aki ezzel karriert építhet és majd a jövőben lesz egy jobboldali konzervatív párt élén...
Vagy egy DK ellenzék Dobrevvel az élen, ami viszont nem nyer meg semmit jövőre!

Boldeone2 2021.10.14. 16:37:55

@cvsvrs: Az ellenzèki polgármesterek közül 15 már beállt Márky - Zay mögè, hiszen az önkormányzatiság is ki lett herèlve.
A városok közigazgatási autonómiája megszűnt, ma pedig már a puszta működèsük került veszèlybe, olyan szintű a forráselvonás
Az önkormányzatok változást akarnak , mert halódik az egèsz magyar önkormányzatiság
Lehet , Debrecen kap plusz támogatást , kb annyit , amennyit elvesznek Budapesttől ...A kèt város költsègvetèse között már nem olyan sok különbsèg van , de lakosságban kb. min. 8x akkora Budapest , adót meg arányosan többet fizetnek az ottani lakosok.
Adják vissza Budapest pènzügyi autonómiáját, úgy lenne fair!
Debrecen pedig a korrupció városa volt ès lesz is...
Csak a Csokonai színház felújítása , tehát nem egy új színház èpül , 10 milliárd forint a" haveroknak "
Miközben a várost övező kertsègekben mèg közmű sincs , meg normális utak , ahová ezrek vannak kimenekülve ès ott tengetik èletüket
A legtöbb lakótelep tele van lerobbant utakkal , parkokkal , az van kb mint 40 ève ...Pár játszótèr èpült , kb annyi
A vasúti fővonal pedig mindenfèle zajgatló fal nèlkül vezet vègig a városon ...Hadd szenvedjen a sok lakótelepi proli, a Dobozi lakótelepen ...A kisemberre majdnem nulla pènz van

Gery87 2021.10.14. 16:44:23

@Boldeone2:

Az mszp, a párbeszéd, az lmp, a világpát izé, a szocdemek, a momentum....nem valós pártok. Támogatottságuk kb nulla. Az egyetlen pártként is funkcionálló párt az ellenzékben a DK! Ezt kénen felfogni. Bármit mond MZP nincs mögötte semmi csak politikok, meg a szavazók....a kettő között meg a vákuum. Azt kéne megszervezni majd.

Gery87 2021.10.14. 16:45:04

A Jobbikot kihagytam...látszik annyit is ér.

alöksz róz 2021.10.14. 17:35:02

@Boldeone2: ellenzékváltó hangulat az mszp-vel...

tűz fal 2021.10.14. 18:38:49

Arra hogy a baloldalnak ki a náci, legjobb példa a Jobbikból a közösen bukott választások után kilépettek sora, mint pl. Toroczkai, Volner, Sneider, stb., akik a kilépés után rögtön megint fasiszták lettek. Az összefogás előtt az egész Jobbik fasiszta volt, aztán az összefogással mindegyik megtisztult, megüdvözült, de amelyik később kilépett, az megint náci lett. A ballibek az összefogáskor nem kiabáltak, hogy nem fognak össze a Jobbikkal amíg ezek ott vannak, de amikor kiléptek, rögtön megint nácik lettek. Ennyit arról, hogy a baloldalnak ki a náci.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.15. 14:33:45

@Gery87:

Nem hiszem. A Fidesz nekem a kisebb rossz. Nekem a Fidesz túl liberális.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása