magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nagyon kéne már zsidózni egy keveset

 

Megjelent a blog.hu-n a tökéletes magyarellenes cikk, egyfajta belsőliberális-zsidó jajjkiáltás. Nem közszereplő írta, nyilván közszereplő ilyet meg se engedhetett volna magának.

 

A cikk apropója Kövér László megnyilatkozása, melyben - teljesen helyesen - azt mondta, hogy „a magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik, míg a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Kövér gyakorlatilag a kuruc-labanc ellentétet vázolta fel, ami szimpla tény: a magyar elit egy része mindig az ellenállásban, a másik mindig a behódolásban látta a megoldást.

 

Vincent bloggernek azonban kevés az ügy kapcsán elindult ballib hisztéria. Szerinte Kövér itt igaz magyar fasisztákról és zsidókról értekezett, kódoltan. Azt persze még ő is hozzáteszi, vannak nem-zsidó zsidók, azaz olyanok, akik semmilyen zsidó szemszögből nem zsidók, de mégis zsidók a kövéri narratívában, mert színmagyar létükre az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományában gondolkodnak. S persze akadnak fajzsidók is a másik oldalon, lásd Köves Slomót.

 

Persze Vincent blogger csak egy szélsőséges fasz, állítólag valami szakmailag sikertelen, ettől depressziós matematikus rejlik a nikk mögött. A saját politikai tábora se vállal vele nyíltan közösséget. Sokszor elmondta, hogy kb. ami Magyarországon érték, azt mind zsidók hozták létre, s a magyarok meg nagyjából egy haszontalan, felesleges, zavaró elem csupán az országban.

 

Most a hivatalos ballib tábor persze ilyeneket nem mond - valahogy kényelmetlen is lenne a Jobbik miatt... -, de a mélyben ez a hangulat nagyon is megvan. Nagyon is. Az elvakult hívek kommentjei, bejegyzései rendszerint jobban tükrözik a valóságot, mint a hivatalos szint.

 

Az országot pedig éppen az ilyen vincentektől kell megmenteni: elsősorban mindent el kell követni, hogy az általuk preferált politikai erők semmiképpen se jussanak hatalomra.

 

részlet

109 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3916768012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2021.12.03. 08:58:50

Vincent egy okos, csak sajnos sérült lelkû ember. Nagyon nem kell foglalkozni vele, amennyire én tudom a felmenõit érintette a Holocaust és õ ebben nõtt fel, ezért olyan amilyen. Végül is, ez sem sokkal súlyasabb mint a blogger liberalizmusellenssége, igazából mind a ketten kicsit fura szemszögbõl nézik a világot, csak míg a blogger a liberalizmust keveri a balliberalizmussal, addig a jótündér a nemzeti törekvéseket az antiszemitizmussal - miközben azt a balliberalizmust élteti ami viszont valójában tényleg a nácizmus egy fajtája, és ha a következõ 50 évben zsidókat fognak ölni tömegesen Európában és az USA-ban, akkor ez ez utóbbi miatt lesz. Csak ha valakin van egyfajta szemüveg, akkor csak azt látja amit az mutat neki.

2021.12.03. 09:00:16

@zavaleta:
a libsizés zsidózás. liberális bibsi. a bibsi a biboldó rövidülése. a zsidó cigányul. és ezt nem lehet mondani. és erre kitalálták azt, hogy libernyák. az is zsidózás. a komcsizás is zsidózás. a zsidókommunistát jelöli. akik a politikai bizottságban voltak többségben és a hazafias népfrontban voltak a jó eltvársak. ők nem komcsik. a sorosozás is zsidózás. ha ez jelentős részben zsidó származásúak vezette politikai csoportosulással való egyet nem értést jelent.

a filoszemita bölcselettel való szemben állás az antiszemitizmus. ez kb. ugyanaz, mintha egy katolikus azt mondaná, hogy aki a pápasággal nem ért egyet az eretnek.

2021.12.03. 09:15:56

@midnightcoder2:
a filoszemita bölcseletben nincsenek államnemzetek. és ebből a nézőpontból a népi nacionalizmus antiszemitizmus.

midnightcoder2 2021.12.03. 09:16:09

@cvsvrs: Igazából ez az egész identitás dolog elég zavaros. Én magyar vagyok. Szívesen gondolok a nagy magyarokra a történelem során, Mátyás királytól Széchenyiig - de Neumann-t, Tellert mint annyira érzem az identitásom részének mint Szent-Györgyit, Irinyit vagy Jedlik Ányost. Számomra Rejtõ Jenõ pont olyan értékes mint Jókai. Ugyanakkor elég kevés közös van bennem azzal a magyar polgárral aki a szemetes edény mellett földhöz vágta a pálinkásüveget és most teli van a járda üvegcseréppel. Ahogy az a csapat sem akik a nemzeti dohánybolttal szembeni buszmegálló elõtti kerítést telirakják üres kõmûves actimeles üvegekkel, a környéket pedig szétdobált sörösdobozokkal. Azokat sem érzem annyira az identitásom részének, akiknek a kutyája teliszarja az utcákat. A kutyatartás és a zacskók mellõzése pont úgy a magyar identítás része ahogy a többi aljanépnél.

midnightcoder2 2021.12.03. 09:19:38

@cvsvrs: A komcsiknál csak azért voltak a vezetésben többségben a zsidók, mert általában az értelmiségben többségben voltak akkortájt. Ma viszont már nincs ilyen korlát, a ballib elég vegyesfelvágott. Gyurcsány sem zsidó például. Persze az is igaz, hogy a mai ballib az inkább náci mint zsidó.

midnightcoder2 2021.12.03. 09:20:23

@midnightcoder2: Szerk: a végén a mai ballib inkább náci mint kommunista.

2021.12.03. 09:46:29

@midnightcoder2:
ez a nemzeti idealizmus. a magyar irodalomnak része szép ernő, molnár ferenc és rejtő jenő. zsidó származásúak voltak, nem voltak magyarellenesek. és ebből következően ők magyar zsidók. van egy magyar zsidó matematikai iskola. tagjai között vannak keresztények is. magyar zsidók alapították, a keresztények kisebbségben vannak. és ez a magyar zsidó matematika iskola a magyar matematikai iskolának része. és kész.

2021.12.03. 10:08:53

@midnightcoder2:
amit képviselnek azt úgy hívják, hogy a filoszemita bölcselet. és az egyben az akadémikus bölcselet. vagy legalább is az volt 2010-ig, vagy 2015-ig. a migráció felerősödésével orbán (egy amerikai zsidó tanácsadója) kitalálta, hogy a politikai ellenfeleit nevezze soros ügynöknek. és soros képével plakátolják tele az országot. mert ezzel lehet választást nyerni.

orbán a külpolitikában azt mondta, hogy a migrációból következő európai válságért is a soros alapítvány az első számú felelős. nem merkel, az európai néppárt, hanem soros. és ezért korlátozza a ceu-t. és az akadémia intézményeit kiszervezi egy közalapítványba. illetve az egyetemek működését is átszervezi. és ezek után az összes vezető közintézményt az ő emberei vezetik.

ez durván átpolitizálta a tudományos közéletet. a természettudományban persze hamar rájöttek, hogy ez őket kevessé érinti. a filoszemiták bölcseleti intézményeit azonban szétverik. és az ő nézőpontjukból ez antiszemitizmus. és éppenséggel érezhetik fasizmusnak vagy fasizálódásnak. miközben ők mondják azt, hogy a földkerekség felett álló filozofikus mesterrassz. akiknek jogukban áll bármit előírni anélkül, hogy bárki is megválasztotta volna őket.

2021.12.03. 10:16:12

@cvsvrs: Persze, ez így van. De én nem erre gondolok. Hanem, hogy Bogár László soha sehol nem fejtette ki, hogy kire, mire gondol világhatalmon. Az pedig nem a "libsi", hanem valami főgonosz erő, ami most éppen liberális alakot ölt. Egyszer említette nemrégiben, hogyha elmondaná kikre, mikre gondol, repülne a YouTube-ról.

2021.12.03. 10:29:20

@zavaleta:
volt egy francia rajzfilm sorozat. amit a kádár korban elég sokat vetívettek a tévében. egyszer volt az ember. és az úgy magyarázza a világot, hogy vannak csúnya gonosz emberek, akik végigvonulnak a történelmen. ezt is lehet rasszistának és antiszemitának bélyegezni.
static.fnac-static.com/multimedia/Images/FD/Comete/98180/CCP_IMG_ORIGINAL/1256679.jpg

midnightcoder2 2021.12.03. 11:00:00

@cvsvrs: Ez nem igazából filoszemitizmus, hanem balliberalizmus. Annyiban persze az, hogy a ballib minden kisebbséget próbál úgymond védeni, ami persze eleve lehetetlen mert az egyes kisebbségek is ellentétben vannak egymással. És ma már a zsidó ballib oldalról inkább ellenség, elvégre fehérek és heterók. Ráadásul a kedvenc iszlamistáik sem kedvelik õket. Ezért aztán ma már a zsidók elleni legtöbb attrocitás nem a neonácik felõl érkezik, hanem a balliberósok által beengedett iszlamisták felõl - és persze így elõbb-utóbb a zsidóból is iszlamofób lesz a libsik szemében aki mint ilyen irtandó.

Soros bácsi érdekes, vele kapcsolatban a ballib még egyszer megpróbálta elõhúzni az antiszemita kártyát, de nem sok sikerrel. Soros bácsival nem az a baj hogy zsidó, hanem az hogy balliberális társadalommérnök. És ezért aztán Izraelben sem annyira szeretik.

Serény Vélemény 2021.12.03. 11:00:28

@cvsvrs: a "migráció" nevű jelenség pont a "nyílt társadalom" létrehozásához szükséges alkotóelem. Ti. a nyílt társadalom attól "nyílt", hogy nincsenek benne egyáltalán semmilyen értékek: se családi gyökerek, se vallási, se nemzeti, se semmilyen valóban értéknek nevezhető dolog nincs benne, viszont ami benne van, az a mindennek a relativizálása: például minden vallás ugyanolyan értéket képvisel. (Ami pedig nem igaz, mert mondjuk egy pápua ősi vallása egyáltalán nem valami nagy értéket képvisel, amikor a csávó arra büszke, hogy ő soha nem ette meg az ellenségét, csak az ellenségének a kezét. Persze miután levágta, a megölt ellenségéről...)

Karl Marx egyértelműen és alaposan (zsidó származása ellenére) antiszemita volt.
Soros Gy. egyértelműen és kimutathatóan anticionista, soha semmilyen jót nem mondott Izraelről, az alapítványain keresztül meg olyan terrorszervezeteket támogat, amelyek Izrael és a zsidók eltörlésén dolgoznak nagy elánnal.

midnightcoder2 2021.12.03. 11:23:38

@Serény Vélemény: A pápuákat annyira nem ítélném el ezért. Õk megették az ellenség holttestét, míg a derék keresztény az élõ ellenséget - vagy annak kikiáltott polgártásat - égette el élve, húzta karóba, törte kerékbe, stb. Mert õ civilizált volt...

A liberósbolsevizmussal nem ez a baj, hanem maga a társadalommérnökösködés. Alapvetõen az, hogy Gipsz Jakabka beleül a székbe és jól kitalálja hogy az egyes embercsoportoknak hogy kellene élni és ez ügyben drasztikusan belenyúl a társadalomba, igazából soha nem mûködött. Erre a leglátványosabb példa a szocializmus nevû kísérlet volt, de volt / van ezen kívül is egy rakás másik marhaság is (Pl. az amcsik szesztilalma).

Na most, amikor ezt egy egész kontiensre terjesztik ki, és olyanokkal kísérleteznek, hogy mi lesz ha ide behozunk pár tízmillió, az európai értékekkel nem kompatibilis vallású/kultúrájú embert, akkor abból csúnya dolgok lehetnek, sõt meg merem kockáztatni hogy lesznek is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 11:51:05

@zavaleta:

Bogár nem antiszemita. Sokszor mondta is, a háttérhatalom az nem zsidó.

Arról nem Bogár tehet, hogy a magyar ballib narratíva szerint minden kódolt zsidózás ami nem ballib propaganda.

erol 2021.12.03. 12:20:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ", a háttérhatalom az nem zsidó."
Pedig az általad sokszor emlegetett "kisember" szerint igen. Mármint a kisembereknek az a fele akik hasonlóan gondolkodnak mint te, a másik fele - már elnézést - hülyének tart téged és a "háttérhatalom" elméletet baromságnak.

Serény Vélemény 2021.12.03. 12:27:35

@midnightcoder2: Nem értek egyet a kereszténységet mint vallást degradáló eszmei áramlat írásodban is megjelenő téves történelemértelmezésével.
A kereszténység még a legbűnösebb, leggonoszabb verziójában is messze jobb (volt) mint bármelyik más elérhető vallás a földön.

Serény Vélemény 2021.12.03. 12:28:18

@erol: Hány kisembert ismersz egyáltalán (persze magadon kívül) ?

Serény Vélemény 2021.12.03. 12:29:39

@midnightcoder2: Ja és ugye ez a karóbahúzós dolog ez volt vagy öccáz éve keresztény részről, a mai pápuák egy része meg még be tud számolni arról, hogy a nagyapjuk - apjuk még tudta, hogy milyen íze van az emberhúsnak...

2021.12.03. 12:53:27

@erol:
a nemzetközi pénzügyeket nem látja át senki, vagy alig valaki.

a működési módját ismerjük. bármyennyi pénzt lehet teremteni a semmiből. a jegybankok készpénzként, a kereskedelmi bankok hitelként teremtik. és sokkal sokkal több pénzt teremthetnek adósságként, mint amennyi tényleges megtakarítás van. és ezek után kamatot szednek. és ezek után hiteleznek az államoknak. de hogy ezek kicsodák. azt nem tudjuk. csak azt, hogy keresztényellenesek, államellenesek, nemzetellenesek és magukat filoszemitáknak nevezik. és régebben kommunisták voltak. és most liberális kapitalisták. az szdsz-hez magyarellenes részéhez kötődő értelmiség. soros györgy az ikonjuk.

miért ne gobdolhatná azt a kisember, hogy ezek a hogyishívjákok. azzal együtt, hogy persze nem kizárólag. nem "a" ..., hanem elég sok ..... ez még nem antal becézve.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 13:00:38

@erol:

"az általad sokszor emlegetett "kisember" szerint igen"

S erre mi a bizonyíték?

erol 2021.12.03. 13:30:05

@Serény Vélemény: Miért lenne jobb a kereszténység mint a buddhizmus, kínai univerzizmus, taoizmus, zoroasztrizmus vagy akár a judaizmus?

erol 2021.12.03. 13:38:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerintem aki olvasgatott internetes fórumokat annak biztosan feltűnt, bár egyébként tök lényegtelen, ahhoz képest, hogy mekkora marhaság eleve a "háttérhatalomtól" való rettegés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 13:40:54

@erol:

Аki olvasott fórumokat, az azt is tudja biztosan, hogy Orbánt rendszeresen kezelik Grácban, ő rendzszeresen agyonveri a feleségét, Semjén meg homokos, s az egséz Fidesz-vezetőség meg MSZMP-tag volt.

midnight coder 2021.12.03. 13:42:17

@Serény Vélemény: "A kereszténység még a legbűnösebb, leggonoszabb verziójában is messze jobb (volt) mint bármelyik más elérhető vallás a földön. "

Ez így ebben a formájában nem igaz. Kismillió békésebb, emberbarátibb vallás létezett / létezik a Földön. A kereszténység leginkább azért terjedt el a világban, mert a követõi voltak korukban messze a leghatékonyabb gyilkosok.

midnight coder 2021.12.03. 13:44:55

@erol: Igazából a baj az a háttérhatalommal, hogy senki nem tudja hogy mit akar valójában. Az, hogy van a világban egy erõ ami mozgatja a szálakat, nem kérdés. A kérdés az, hogy miért ebbe az irányba, miközben a várható végeredmény számára is katasztrofális kimenetelt ígér.

2021.12.03. 13:46:03

@erol:
ha nincs ilyen, akkor kiknek, vagy minek az intézményeit veri szét orbán? amit ők fasizmusnak érzékelnek? kik tiltakoznak? a buddhisták? hogyan kellene őket nevezni polkorrekt módon.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.12.03. 13:55:24

A belpesti liberális értelmiség - amelyhez nevezett blog szerzője, alias jótündér is tartozónak vallja magát - axiómája, hogy aki keresztény és nemzet szólamokat hangoztat, az burkoltan zsidózik, vagyis antiszemita.

Keresztény nemzeti = nem zsidó - by Bartus. Ő szokta hangoztatni, csak azért írom.

Nos, lehet, hogy a múltban volt idő, amikor így volt, különösen a két vh. közötti időszakban, szóval van benne igazság, de ez a felfogás ma már meglehetősen idejétmúlt.

Még akkor is, ha időnként történetesen állami vezető ragadtatja magát burkolt zsidózásra, amikor épp' nyugati szabadkőművesekről értekezik, ahogy azt tette Kövér László házelnök nem is rég, és amit nem lehet félreérteni.

De a nemzetben gondolkodó, jobboldali, konzervatív, kereszténydemokrata közösségeket simán leantiszemitázni gyökérség. A 2. vh óta felnőtt több nemzedék, köztük a mai fiatal felnőttek generációja is, akik közül (mára) sokan a konzervatív, nemzeti ideológiát vallják magukénak mindenfajta antiszemita hozzáállás nélkül.

2021.12.03. 13:56:05

@midnight coder:
ez nem egyetlen középponti erő. ezért a pozícióért is folyik egy harc. és ez egy globális politikai küzdelem. a vatikán is világhatalom legfőbb központjának képzeli magát. a pápa krisztus földi helytartója, a szent lélek kiválasztottja, aki hit és erkölcs dolgaiban tévedhetetlen. azért a pápa nem ekkora hatalmasság. tgm is a világploratariátus vezetőjének képzeli magát. és nem az. elég sok globalista irányzat van.

erol 2021.12.03. 14:02:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pontosan, attól, hogy valami nem igaz, még sokan hihetnek benne.

2021.12.03. 14:05:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De akkor kik a részei a háttérhatalomnak? Ezt eddig nem fejtette ki. Nekem úgy tűnik, hogy amit ő háttérhatalomnak nevez, az egyszerű antropológiai tulajdonsága az emberi társadalmak egészének: az erősebb győz és még erősebb lesz,

Serény Vélemény 2021.12.03. 14:05:08

@erol:
"Miért lenne jobb a kereszténység"

Például a kereszténység még vallásos-tök(él)etlen formájában is azért jobb, mint bármi másik vallás, mert bármilyen másik vallásban nem feltétlenül engedélyezett ennek az egyébként hiperkretén kérdésnek a feltevése.

erol 2021.12.03. 14:06:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:"Miért kellene rettegni? Te rettegsz a gravitációtól?"
Jogos, rossz szót használtam, tudom, hogy nem rettegsz. De végül is hogyan viszonyulsz a háttérhatalomhoz? Mint a gravitációhoz? Együtt élünk vele, s gyakorlatilag nem foglalkozunk vele.

Serény Vélemény 2021.12.03. 14:08:21

@zavaleta: A háttérhatalom = zsarnokság.
És ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van,
"nemcsak a vallatásban, ott van a vallomásban, az édes szó-mámorban, mint légy a borban, mert álmaidban sem vagy magadban, ott van a nászi ágyban, előtte már a vágyban, mert szépnek csak azt véled mi egyszer már övé lett; vele hevertél, ha azt hitted, szerettél, tányérban és pohárban, az van az orrban, szájban, hidegben és homályban, szabadban és szobádban, ..."

erol 2021.12.03. 14:09:22

@Serény Vélemény: Ezt honnan veszed? Kínában nem kérdezheted meg, hogy miért jobb a taoizmus mint más vallás?

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.12.03. 14:16:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Amellett, hogy Bogár egy komolyan nem vehető fanatikus idióta, lehet, ő maga nm zsidózik, mikor háttérhatalmat emleget. Nehezen hiszem el, de talán. Viszont én magam személyesen még nem találkoztam olyan "háttérhatalmazó" személlyel, aki ezt ne zsidózásra használta volna. a jelenlétemben.

Háttérhatalom = zsidó összeesküvés, ármány.

Ha pedig valaki ezt a kifejezést a világot jelenleg a sarkaiból kifordítani kívánó progresszív baloldali erőkre, a mögöttes értelmiségre és az érdekből velük szövetkező multicégekre használja, az meg azért faszság, mert azok nem a háttérben, hanem magukat nap mint nap előretolva a nyílt színen tevékenykednek.

2021.12.03. 15:01:38

@Lesz még Magyar Köztársaság:
két tőkés csoportosulás van. az egyik a soros és hozzájuk hasonló. nekik százcsillió dollárjuk van amerikai vagy offshore számlákon. nekik társadalmi programjuk van. ők a "baloldali" "liberálisok". a fidesz retorikájában "soros ügynökei". mert budapesten valóban a soros volt az egyik legnagyobb "filantróp".

és vannak a jobboldaliak. orbán retorikájában a "stratégiai partnerek". gyáriparosok, akik "munkahelyet teremtenek". amilyen mondjuk a bmw.

és ezek ellenérdekeltek. mert a bmw irányítói nem adják el a vállalat többségi tulajdonát, és az első csoportban tartozóknak nem olyan rossz, hogy a bmw nem tud adósságot törleszteni, csőd közeli állapotba kerül, a részvényárfolyamok általában megzuhannak. mert úgy az irányítási jogokat megszerzi az első csoport. szegényekért aggódó kapitalisták, akik budapesten történetesen a zsidókommunistákkal állnak a legszorosabb politikai szövetségben. ezek nem "a" zsidók.

Gery87 2021.12.03. 15:05:00

@Lesz még Magyar Köztársaság:

A magyar jobboldal mindig is zsidózott, nincs magyar jobboldal zsidózás nélkül csak a mértéke más, minél jobbra van annál erősebb.. És ez nem hiszti, ez tény. Bogár is zsidózik mikor nemzetközi összeesküvésről meg világkormányról meg a többi konteós szarságról beszél, csak hát burkoltan, de a közönsége érzi, tudja miről van szó..
Én még olyannal nem találkoztam aki ezeket emlegetve, ezekben híve ne zsidózott volna.
Burkoltan vagy nyíltan de ez van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:05:37

@erol:

A polgári, kapitalisra rendszer velejárója a háttérhatalom, semmi egyéb. Szimpla tény. Nem rettegni kell tőle, hanem tudomásul venni.

A zsidósághoz meg sok köze nincs. A hatalom nem nemzeti, etnikai alapú.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:06:31

@Lesz még Magyar Köztársaság:

"én magam személyesen még nem találkoztam olyan "háttérhatalmazó" személlyel, aki ezt ne zsidózásra használta volna"

Akkor találkozz velem!

midnight coder 2021.12.03. 15:08:42

@cvsvrs: Én nem errõl beszélek. Látható a világon zajló változásokban egy tendencia ami eléggé az euroatlanti civilizáció felszámolásáról szól. És határozottan vannak erõk amik ebbe az irányba mozgatják ezt a civilizációt, erõk amik részei, sõt hatalmi tényezõi ennek a civilizációnak. És akik már olyan szintû hatalmat képviselnek akik ilyen mozgásokat le tudnak vezényelni, már nem hülyék. Azaz akik a kártyákat keverik valami céllal teszik ezt, ami igazából nem látható. Mert hogy ennek a civilizációnak a felszámolódása az õ hatalmuk végét is jelenti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:10:34

@erol:

Így igaz. De ez nem érv arra, hogy x=y, csak mert egyesek szerint ez így van.

Pl. a legtöbb ember azt hiszi, hogy Szent Ilona sz. a Földközi-tengerben van, mert keveri Elba szigettel, lásd Napoleon 2 száműzetését. Pedig Afrikától nyugatra van, a déli féltekén.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:11:29

@zavaleta:

Akik elegendő pénzügyi.gazdasági hatalommal rendelkeznek a világ eseményeinek befolyásolására, tervezésére.

midnight coder 2021.12.03. 15:13:52

@Serény Vélemény: Ez a realista narratíva. Nálunk sem úgy terjedt el a kereszténység hogy az istenadta nép keresztény akart lenni, hanem úgy hogy István a király tûzzel-vassal elterjesztette.

Amúgy pedig nem hiszem hogy Pl. japánban bármi bajod lenne abból, hogy megkérdezed hogy miért lenne a buddhizmus a legfaszább vallás. Viszont a kereszténység "fénykorában" kevesebbért is elégettek mint eretneket.

2021.12.03. 15:14:23

@Lesz még Magyar Köztársaság:
ők filoszemiták. a filoszemita bölcseletben, vagy ennek radikális irányzatában a keresztény államnemzetekkel történetileg végleg leszámoltak. és aki azt hirdeti meg az antiszemita. mert a felsőbbrendű sémita népfajt ez a filoszemita irányzat képviseli, vagy valamiért.

csak ugye minden megnevezés fals egy kicsit, mert ez mind egy ellenkultúra. az identitásukat nem az határozza meg, hogy ők egy szaporodási közösségként megnevezik magukat. ilyen a népnemzet. hanem azt képzelik, hogy ők egy ezek felett álló mesterrassz. de ha ezt mondja nekik valaki, akkor azt fasisztának bélyegzik. mert ők az "antifasiszta" koalíció. és akik velük szemben állnak azok "fasiszták".

midnight coder 2021.12.03. 15:17:13

@Gery87: Akkor van így, ha te magad azt gondolod, hogy a háttérhatalom = zsidók. Ami amúgy azért hülyeség, mert a mai agresszív progresszív irányzat a zsidóknak pont annyira ellensége mint minden más embernek. A zsidónak csak annyi vigasza lehet, hogy most majd a némettel együtt mehet a gázkamrába.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:17:16

@Gery87:

Komolyan hiszed, hogy vannak értelmes emberek, akik komolyan hiszik, hogy a zsidóság mint ilyen, ill. valamilyen zsidó szervezet titokban irányítják a világot?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 15:20:37

@erol:

Alapvetően a keleti valláspok hívei másképp állnak hozzá ehhez. Nekik abszolút nem nehéz elfogadni más vallást is. Lásd, Kínában mindenki TÖBB vallás híve jellemzően.

Az nyugati - zsidó, keresztény, muszlim, stb. - jellegzetesség, hogy nem vagyunk képesek mást elfogadni.

2021.12.03. 15:41:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
azért, mert ezek sémita eredetű vallások világhatalomra törekednek. és ebből a kereszténység azért a leginkább elfogadott, mert nem evilági bölcseletre van alapozva.

és attól, hogy keresztény lehet szocialista, liberális, vagy akár konzervatív, és népi nacionalista is lehet. utóbbit a zsidókeresztények többsége elfogadja. mert ők azt képzelik, hogy ezeket a közösségekből szerveződő államnemzetet támogatják az üdvösség elérésében. és a keresztények általában véve elfogadják a népvallást, feltéve hogy az általános emberséget hirdeti, vagy legalább is nem áll szembe vele. és ez valójában ez egy szabadabb irányzat, mint egy kötött ideológiát egy életen át követni.

2021.12.03. 15:55:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
globális törekvésekben a sémiták általában vezető szerepet játszanak. csak ezek is sokfélék.

tipikusan ilyenek az ábrahámi vallások. ezeket próbálják egyesíteni. csakhogy az izrealita zsidók aligha mennek abba, hogy az ő világuralmi elképzelései nem érnek, annyit, amennyit az izmaelitáké. vagy ha meg is egyeznek családok, akkor ezt nem nagyon fogadják el a zsidókeresztények. vagy ha átmenetilag kiegyeznek, akkor filoszemiták közül kitalál valaki egy új ideológiát. jönnek grünék, hogy mentsük meg a bolygót. és ezt beépítik a populista pártok a programjukba. áder jános vezeti a budapest planet 2021 konferenciát. és a filoszemitákat széjjelveti az ideg, hogy ez nem lehet. ezek nácik.

egy globális törekvést nehéz egyben tartani és egyetlen központból irányítani. ha több központ van, akkor annak különféle irányzatai könnyen teret nyernek. amire azt mondják, hogy mindenki legyen másként egyforma. csak az egyén számítson. de ugye kialakulnak kisebb csoportosulások és nagyobb csoportok. titkos társaságok is persze.

erol 2021.12.03. 16:02:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Akik elegendő pénzügyi.gazdasági hatalommal rendelkeznek a világ eseményeinek befolyásolására, tervezésére."
Tehát a gazdag befolyásos emberek új neve a háttérhatalom. Ilyenek mindig voltak és lesznek is. Mi ebben az érdekes?

erol 2021.12.03. 16:07:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "S persze a szabadkőműves se zsidó."
Persze, főleg arisztokraták, uralkodók voltak, akik jellemzően nem zsidók. Ma meg kb. annyira izgalmas a szabadkőművesség mint egy hímző szakkör.

2021.12.03. 16:13:53

@erol:
simicska lajos is háttérhatalom volt, amíg nem tudtad, vagy nem tudhattad, hogy övé a közgép. "lokális háttérhatalom". na most vannak akiknek elegendő pénze van ahhoz, hogy a világgazdaság ügyeit mozgassa? lehet. és ha vannak akkor milyen származásúak, vagy vallásúak? nem tudjuk. ha valaki megtippeli, akkor tippelje meg. na und.

2021.12.03. 16:20:23

@erol:
a szabadkőművességről, annak magyarországi működéséről konkrétan lehet tudni, hogy milyen származásúak és vallásúak voltak a tagjai. mert megvannak a vonatkozó páholyiratok. 80% izraelita és a maradék 20% református. az vélt vagy valós római katolikus túlhatalom elleni titkos társaság. mondhatni, hogy zsidó összesküvés. amire azt mondták, hogy ilyen nincs. mert nem is lehet. hogyne lehetne.

ennek is volt többféle irányzata. egy népnemzet, ennek volt tagja kossuth. és abból fejlődött ki a nemzeti liberalizmus. és volt egy keresztényellenes, államellenes, nemzetellenes irányzat. az az ún. "balliberális". annak van a mai napig választói többsége budapesten.

Gery87 2021.12.03. 18:04:27

@midnight coder:

"Látható a világon zajló változásokban egy tendencia ami eléggé az euroatlanti civilizáció felszámolásáról szól. "

Miért? Miért lenne érdeke annak aki része ennek a civilizációnak?
Én úgy látom a nyugati civilizációnak nem kell segítség hogy romba döntse magát:)
Sőt, azt látom hogy az elitek totál nem vesznek tudomást bizonyos folyamatokról és tehetetlenek és tehetségtelenek hozzá hogy kezeljék..

Gery87 2021.12.03. 18:07:30

@midnight coder:

Nem én gondolom így, csak ezt látom....akárhányszor előjön példának a "háttérhatalom"...mindig jönnek a zsidók is:)

Gery87 2021.12.03. 18:13:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ezt ők hiszik:)
igen, vannak értelmiségi, magas beosztásban lévő, befolyásos emberek is akik ezt hiszik vagy ezt terjesztik...igazából mindegy, mert másokat akarnak vele manipulálni.
Utóbbi még gusztustalanabb is mert ugyanúgy árt vele és érdekei miatt mondja, nem meggyőződésből.
A suttyó vidéki antiszemita még az ártalmatlan fajta, a Bogár meg Bayer, Budaházy, Torockai félék viszont már szavazatokat hoznak...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.03. 19:30:49

@erol:

Az, hogy soha se volt ilyen a történelemben. Ez a polgári, liberális rend jellemzője.

2021.12.03. 20:05:57

@Gery87:
azért, mert a németek azt képzelik, hogy így vehetik le a náci billogot.

a magyar történeti felfogás szemben a mai némettel nemzeti idealista.

a magyar felfogás az, hogy akinek szinte csak embertelen lépései voltak azoknak a történetét kivetik az államnemzetből. a németek nem mondják azt, hogy a nácinémetországot nem tekintik a német császárság jogutódjának. a hitleri németországot legitimnek tekintik.

a magyar történetírás azt mondja, hogy a tanácsköztársaság nem tekinti magyarnak. vagy a német megszállás utáni időszak magyarország története. hanem az egy embertelen időszak. amikor a nemzeti idealista történetírás megszakad. amivel a magyar államiság közösséget nem vállal. az, hogy bécs betelepítette a zsidókat, és berlin kitelepítette, a zsidók kitelepítették a németeket. ez magyarországi történelem. a magyar keresztény államiséghoz kevés köze van. és ez a nemzeti idealizmus.

a mazsihisz is mondhatná, hogy a tanácsköztársaság terroristáit kivetik és nem tekintik zsidóknak. csak nem mondják, mert úgy a mazsihisz-nek nem nagyon marad története. és ezért nem mondják. a német családok többsége csápolt hitlernek. a magyarok többsége nem. a németek is mondhatnák, hogy az egy történelmi tévedés volt. és van egy szakadás. a népirtások időszaka, amit embertelennek mondanak. de nem mondják, mert úgy nincs progresszió. ez a németek mániája, hogy van egy nyílegyenes történeti fejlődés.

szerintem nincsen. értem, hogy szerintük van. szerinted is.

kunzoo 2021.12.03. 20:11:37

@cvsvrs:
Szerintem a németeknek igazuk van. Vicces hogy mikor kínosak voltunk, azt mondjuk nem ér a nevem.

2021.12.03. 20:16:51

@kunzoo:
a legtöbb sémita csoportosulás világméretű hatalomgyakorlásban gondolkodik. ha a pápa sémita, akkor ő is. a vatikánban a pápát krisztus földi helytartójának tekintik. a globális elképzelések nagyrészt sémita vezetésű politikai csoportokhoz kötődnek. nem minden esetben, a zsidóság általában jelentős szerepet játszik ezekben. és ebben van jó is, rossz is.

2021.12.03. 20:20:39

@kunzoo:
a legtöbb magyar család azt mondja, hogy neki kevés köze volt a nácinémetországhoz. nem volt az nsdap híve, nem járatta a völkischer beobachter-t. nem csápolt hitler-nek. miért kellene közösséget vállalnia a német megszállókkal.

és erre az a válasz, hogy mert szövetségese volt. és a szövetséges megszállja azt, akivel szövetséget köt? értem, hogy a németek számára ez természetes. magyar történetírás azt mondja, hogy a megszállás a szövetségi rendszer feladását jelentette.

Rodney_2 2021.12.03. 20:24:09

@midnightcoder2:
Jótündért úgy hívják, hogy Elek Gábor és több mint 10 éve a lancasteri egyetemen (UK) tanít matematikát.
Attól lett elmebeteg, hogy gyerekkorában az anyai nagyanyja állandóan a holokausztról beszélt neki, hogy a rokonait elvitték a gázba meg valaki feljelentett őket, hogy cserébe megkapja a zongorájukat (amit mellesleg nyilván uzsorázással szerzett pénzből vett a család :))) )
A csavar az egészben az, hogy a nagyapja viszont székely lófő volt. Ha véletlenül az ági nagyanyja neveli sokat, akkor most székely fasiszta lenne és arról írna hetente blogbejegyzést, hogy a románok / kommunisták a magyarságuk miatt irtották az erdélyi magyarokat, sóbányába vitték kényszermunkára, sokan ott haltak meg, állandóan Wass Albert idézetettekkel jönne, stb. De mivel zsidó nagymami nevelte, ezért zsidó tudatú idióta lett belőle.
A legszánalmasabb az benne, hogy ezt a dolgot nem képes átlátni. Nyilván a gráfok nem olyan bonyolultak, mint a fentebb leírt faék egyszerűségű dolog :(((

kunzoo 2021.12.03. 20:38:48

@cvsvrs:
Azért a németek ezerszer könnyebben szálltak meg minket mint a jugókat. De jobb párhuzam Olaszország példája. Ott sokkal nehezebb dolguk volt mint nálunk.
Társadalmi bázis nélkül nem működhetett volna Szálasi rendszere, de ez igaz a Tanácsköztársaságra is.

2021.12.03. 21:08:16

@kunzoo:
volt az első háború. amiben a monarchia hadereje jelentős veszteségeket szenvedett el. a háború végén debrecen ötöde kapott tbc-t. ezek után volt román megszállás. vörös és fehér terror. és így ment bele a megcsonkított magyarország a második háborúba.

a németek oldalán, mert részleges revíziót csak ők támogatták. és ezek után a magyar hadsereg elpusztult a don kanyarnál. és a német megszállással megindultak az amerikai bombázások. úgy, hogy a történelmi országhatárnál állomásoztak az szovjetoroszok.

a német megszállással debrecenben a polgármester lemondott. ezek után még harcoltak a ruszkik ellen. de nem azért, hogy éltessék a führer-t. hanem, mert a ruszkik bombázták debrecent. és előre nyomulva lőttek. a visszavonuló németek is lőtték a ruszkikat. és amit lehetett felrobbantottak. azért, hogy ne kerüljön az ellenség kezére. a vörös hadsereg tovább nyomult.

történelmietlen, de ha nem verik szét a történelmi magyarországot és létrejön a lengyel egység, akkor hitlernek nem lett volna esélye. és mai napig nem érthető se az első háború, se trianon. azt sem, hogy miért is volt olyan erős az antiszemitizmus.

2021.12.03. 21:21:40

@kunzoo:
amikor szálasi rendszere összeállt akkor debrecenben az idegeiglenes nemzetgyűlés működött dálnoky miklós béla vezetésével.

"Azokat a nyilas tiszteket, akik a hatalmat bitorló Szálasival együtt dolgoztak és akik okozói annak, hogy félrevezetett magyar honvédek még most is a németek oldalán folytatják ezt a kilátástalan, esztelen, zsoldos szellemű harcot, az új szabadságharcos magyar honvédség ki fogja közösíteni soraiból és a magyar nép ítélőszéke, illetve hadbírósága elé fogja állítani."

2021.12.03. 21:33:56

@kunzoo:
a fidesz és a jobbik is megünnepelte a tanácsköztársaság 100. évfordulóját. még egyszer nem az mszp vagy a dk, hanem a fidesz és a jobbik. a szegény parasztok önszerveződését és még azt is, hogy valamelyik bihari községben nőt választottak jegyzőnek. megint ugye az idealiszmus. az magyar népi baloldlalt értjük, és ami ebből népellenes volt az magyar.

errefelé a kommunistákat utálták a leginkább. a református püspök és a rabbi együtt ültek a haladás páholyban. amire budapesten azt mondják: konteó. a püspök végig ntiltakozott a zsidótörvények ellen. a megszállás idején a román királyi párt is megáldotta. a románok kiverték a kommunistákat. és úgy volt vele, hogy inkább jöjjön a hohenzoller dinasztia. aminek román ága a németek ellen harcolt. a németek az első háborúban megszállták bukaresetet.

a kérdés az, hogy ezt a mindenki mindenki ellen totális háborút, ki vagy mi idézte elő.

erol 2021.12.03. 22:30:10

@cvsvrs: "a szabadkőművességről, annak magyarországi működéséről konkrétan lehet tudni, hogy milyen származásúak és vallásúak voltak a tagjai. mert megvannak a vonatkozó páholyiratok. 80% izraelita és a maradék 20% református. "
Ezt a baromságot honnan vetted?
Nézz már rá a magyar szabadkőművesek listájára (hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_szabadk%C5%91m%C5%B1vesek_list%C3%A1ja)
Kazinczy, Hajnóczy, Pulszky, Karinthy, Ady, Márai stb. hol találsz zsidót?

erol 2021.12.03. 22:35:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az, hogy soha se volt ilyen a történelemben. "
Mi nem volt a történelemben? Hogy a gazdag, befolyásos emberek irányítják a világot? Csak ilyen volt. Mikor irányították a plebejusok, parasztok, jobbágyok, zsellérek, prolik, stb.?

Gery87 2021.12.03. 22:37:09

@cvsvrs:

"azért, mert a németek azt képzelik, hogy így vehetik le a náci billogot."

ÉS ezért az egész nyugati világot bedöntenék? Már ha képesek lennénke rá...de nem... ugyan már.

"a magyar történeti felfogás szemben a mai némettel nemzeti idealista."

Jelentsen ez bármit:)

"a magyar felfogás az, hogy akinek szinte csak embertelen lépései voltak azoknak a történetét kivetik az államnemzetből. "

Nem igen. Senki nem mondja hogy pl a Rákosi korszak vagy Kádár nem volt magyar és az állam nem volt magyar....stb.

"a németek nem mondják azt, hogy a nácinémetországot nem tekintik a német császárság jogutódjának. a hitleri németországot legitimnek tekintik."

Persze, mivel nem jött létre új állam, csak köztársaság lett, előbb demokrácia, majd diktatúraként.

"a magyar történetírás azt mondja, hogy a tanácsköztársaság nem tekinti magyarnak. "

Ezt max te mondod, de ilyen nincs, akármit is képzelődsz.
Senki nem mond ilyet. Még a széljobberek sem.

"vagy a német megszállás utáni időszak magyarország története. hanem az egy embertelen időszak."

Ennek semmi köze az államisághoz!

"amikor a nemzeti idealista történetírás megszakad. amivel a magyar államiság közösséget nem vállal. az, hogy bécs betelepítette a zsidókat, és berlin kitelepítette, a zsidók kitelepítették a németeket. ez magyarországi történelem. a magyar keresztény államiséghoz kevés köze van. és ez a nemzeti idealizmus."

A zsidókat a magyar csendőrség és bürokrácia hathatós seígtságável maygar akarattal telepítették ki!
Nem kell a németekre kenni a dolgot.....csak ők soha nem lettek volna képesek ennyi ember ilyen rövid idő alatti kitelepítésére!
ÉS érdekes módon ott ahol a helyi szervek nem voltak ennyire segítőkészek ott nem is sikerült nekik ilyen arányban!
Máshl meg szimplán megtagadták a kiadásuakt és lám a németek beletörődtek.
Mi is mondhattunk volna nemet. de nem tettük.

A magyar állampolgárságú zsidók halála elsősorban a magyar állam sara.
Jobb lenne végre szembenézni ezzel és felelősséget vállalni, nem maszatolni....

"a mazsihisz is mondhatná, hogy a tanácsköztársaság terroristáit kivetik és nem tekintik zsidóknak."

Hagyjuk már a zsidókat, az hogy voltak zsidó kommunisták azért nem felel a zsidó közösség.

"csak nem mondják, mert úgy a mazsihisz-nek nem nagyon marad története. és ezért nem mondják. "

Hülyeségeket beszélsz.

"a német családok többsége csápolt hitlernek. a magyarok többsége nem. a németek is mondhatnák, hogy az egy történelmi tévedés volt. és van egy szakadás. a népirtások időszaka, amit embertelennek mondanak. de nem mondják, mert úgy nincs progresszió. ez a németek mániája, hogy van egy nyílegyenes történeti fejlődés."

A németek szembe néztek a múlttal, mi nem, mi még tagadunk és hárítunk mert gyenge, frusztrált, sértett, megosztott nép vagyunk.

Gery87 2021.12.03. 22:39:06

@erol:

Birka úgy érti hogy a lényeg a "polgári"-n van, nem a hatalmon és pénzen.
mivel a liberalizmus az ami polgári.
Ez a baja.

erol 2021.12.03. 23:03:59

@Gery87: Na és? Régebben szűk réteg volt polgári, most kicsit szélesebb.

Alfőmérnök 2021.12.04. 01:46:48

@erol: Gyanítom, hogy Raffaytól vette. Ő nem a HÍRES, hanem az összes (XIX. sz végi XX. sz. eleji) vakoklókat vizsgálta. LEVÉLTÁRI dokumentumokat. És abból jutott arra a következtetésre, hogy kb. 80%-uk izraelita volt, a maradék többsége meg refi.

Alfőmérnök 2021.12.04. 01:49:24

@Serény Vélemény: Vincent Elek Gábor matematikus. Én leszarnám, hogy zsidó, ha ő sem "magyarozna" (érdekes módon büntetlenül) ezerrel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.04. 07:09:36

@kunzoo:

Nem volt az. A katolikus egyház politikai hatalma csak Nyugat-Európában volt, s csak egy időszakban: nagyjából a XI-XIV. sz. között, ráadásul még ekkor se volt kizárólagos, mindent meghatározó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.04. 07:15:26

@erol:

Akinek több anyagi eszköze van, az befolyásosabb. Mindig és mindenhol. De nem ez a kérdés.

A polgári rend abszurditása: hátulról lehet irányítani az egész rendszert, lehetetlenné téve az ellentétes politikát. S erre a liberalizmus még büszke is, lásd kis állam, a gazdaság diktál.

2021.12.04. 07:28:58

@Gery87:
a fidesz és a jobbik is azt mondja, hogy rákosi korszak és a korai kádár kor embertelen időszakait nem részei a magyar kultúrának. az nem a magyar, hanem a magyarországi történelem.

a magyar történetírás nemzeti idealista. és ilyenformán a magyar zsidók története is lehetne az. a magyar zsidók kivételes tudósok, művészek. a betelepült németek a magyar polgárodást támogató kiválóságok. és ilyenformán a cigányság magyar identitást kapna. és az így megírt történet persze az érem egyik oldala. ez kb. az általános iskolába való.

ezek a népcsoportok követtek el egymás ellen bűnöket. kezdve onnan, hogy magyarok a magyarok ellen. mindenki mindenki ellen. a bocskai és a hajdúk se voltak teljesen ártatlanok. a debreceni polgárok is időnként lehettek volna előrelátóbbak. nyilván kell mellé egy olyan típusú történetírás is, amelyik realisztikus. és ezt nemzetközösségi keretek között kellene megírni a történettudománynak. ez már bemutatja az embertelenséget, nemzetközösségi keretek között igyekszik elsimítani a konfliktusokat. azért, hogy ezek lehetőség szerint ne szítsanak értelmetlen ellentéteket. ez a történetírás kb. a középiskolába való.

és van a történelmi korszakokat részletesen bemutató szinte az összes releváns tényt felsoroló komplex történetírás. kb. ez való a főiskolára. de ez az egyes emberek történetéből áll össze. szálasi története. vagy horthy története. vagy rákosi mátyásé, kun béláé, kádáré, vagy akárkié.

a jelenleg budapesten uralkodó, magát filoszemitának nevező akadémikus történetírásban a zsidóknak van egy csodálatos történelmük. és csak a zsidóknak. a németeknek van egy olyan történetük, hogy követtek el kisebb hibákat, de azért, mégis csak egy civilizált népcsoport. és a többségi magyarok vannak a porba alázva. és mellette vannak a szegény kis cigányok. és a bezzeg románok. és bezzeg szlovákia. ez az akadémikus történetírás. és ezt támogatja budapest választói többsége a mai napig. és azért van megválasztva orbán, hogy egy illiberális átmenetben ezt felszámolja, ebből lesz egy új állampárt és ezzel bevégezze a rendszerváltást.

2021.12.04. 07:49:30

@Gery87:
a németek szembe néztek "a" múltukkal. és akkor mi van? a hitleráj "a" múltuk? nem. feladták a nemzeti idealizmust, a népi nacionalista ideológiát, a nemzeti identitást. mondván, hogy ez vezetett el az embertelenségekhez. és erre a magyar válasz az, hogy nem. ami egy hitvilág. a keresztény államnemzetbe vetett hiten alapul.

volt egy purgatóriumi időszak, amikor a holokauszt túlélőivel kellett szembenézni. és amikor ez az időszak lejár, akkor a keresztény államnemzetek visszatérhetnek a számüzetésből. ezt mondja a magyar diplomácia. és a vezető németek azt mondják, hogy ki vagytok zárva a néppártból. oké. nem vagytok európaiak. oké. és hogy nem követnék ezt az iskolát. oké.

2021.12.04. 10:07:08

@erol:
a szabadkőművesség eredetileg a katolikusok túlhatalma ellen szerveződő titkos társaság volt. ennek volt egy nemzeti libertárius irányzata. a pápaságot azért kell valemennyire visszaszorítani, hogy magyarországon is a nemzeti jelleg erősödjön. ennek a legjelentősebb alakja kossuth lajos. és mindez a libetárius keresztségben megy végbe, ami majd emancipálja a zsidóságot. kossuth terminológiájában a mózes hitű magyarokat. csak nem ez irányzat győzött, hanem amiből a tanácsköztársaság létrejött. annak is volt egy valódi szociáldemokrata vonulata. a szegény parasztság önszerveződése, vagy az, hogy vezető köztisztviselők közé nőket is választottak. csak nem népi baloldal, illetve keresztényszocialista, szociáldemokrata irányzat győzött. hanem népellenes, keresztényellenes. és budapesten ennek van választói többsége a mai napig. vagy a magyar tudományos akadémián.

és fideszben ezt meg kiszervezik haveroknak. közben behívják a kínaiakat úgy, hogy nem hívják be. kurva nagy kavarodás van. az egyik opció, hogy a balliberálisnak mondott összefogást el kell zavarni a picsába. és utána magyar iskolát kell építeni nemzetközi kapcsolatokkal. a zsidóság kivételességét, a világban betöltött nélkülözhetetlen szerepét nem kérdőjelezzük meg és kollektíven nem bíráskodunk felettük. bezzeg szlovákozó és szegény kis románozó "demokraták" figyelmét felhívánk arra is, hogy ottan mi történt. ehhez szarka parancsnoknak nem kell a levegőbe lőnie, de majdnem. ez úgy megy, ahogyan az szfe-n történt. ez az egyik opció.

és kérdés, hogy mi a másik? debrecenből ezt azért nehéz megmondani, mert errefelé nincs ilyen probléma. és szerintem már soroksáron se. cegléden se. székesfehérváron vagy veszprémben se. győrben se. vagy erdélyben se. úgy általában a magyarok körében. persze van, hogy mindenki jól odamond a másiknak. de ki lehet egyezni. balliberálisokkal úgy tűnik, hogy nem lehet. az egyik opció az, amit a fidesz csinál. ha nincs másik hazafias, akkor lehet még az, amit az összefogás művel. ebből lehet választani.

2021.12.04. 10:09:39

@Gery87:
a liberalizmus az, ami nemzeti és keresztény. a magyar hagyományban. és a konzervativizmus az, ami polgári. kormányzati keretek között tradicionalista, vagy önkormányzati keretek között modern. ez a magyar történeti hagyomány.

és van, hogy eddig minden feudális volt és abból minden kapitalistává válik. nemzetiből minden nemezetközivé. ez a nyugati mainstream politikai kultúra. ez a magyartól idegen. értem, hogy ők a gazdagabbak. de akkor is.

midnight coder 2021.12.04. 10:42:15

@Gery87: "Miért? Miért lenne érdeke annak aki része ennek a civilizációnak?"

Ezt nem értem én sem.

midnight coder 2021.12.04. 10:55:31

@Rodney_2: Attól amit gyerekként beléd neveltek, felnõttként még akkor is nagyon nehezen szabadulsz, ha nyilvánvalóan marhaságról van szó. Akit kisgyerekként egy adott vallásban neveltek, az még akkor is nehezen lesz ateista, ha tanult fizikát, kémiát, biológiát és látja hogy milyen ordító ellentétben van mindaz amit a világról tudunk az õ vallásával. Ehhez képest pedig a Jótündér monomániája sokkal megalapozottabb: a nagyszülei tényleg átélték amit átélt, és a saját kis véleménybuborékában lévõ médiából semmi olyan impulzus nem éri, ami arra késztesse hogy továbblépjen ezen. Nyilván marad is az aki, élete végéig.

Igazából ez kevésbé probléma. A nagyobb gond az, hogy az európába érkezõ migrikkel pont ez a helyzet. Azok pont úgy nem távolodnak el a saját, az európai civilizációval összeegyeztethetetlen értékrendjüktõl, vallásuktól, kultúrájuktól, ahogy a Jótündér sem fogja tudni soha elengedni a nagyszülei múltját. És ez az, amit egy ballibes nem tud átlátni, illetve az, hogy a fenti kultúra, értékrend az övékkel a legkevésbé összeegyeztethetõ, ergo a migrik tömeges importjával a balliberalizmus ugyanúgy eltûnik európából mint ahogy az igazi liberalizmus is, meg a kereszténység is, meg az ateizmus is.

Rodney_2 2021.12.04. 11:04:07

@midnight coder: Jó, de annyira nem kellene hülyének lennie, hogy egyszer végigsétált London egy bangladesiek által lakott negyedén, nem ölték meg, viszont relative olcsóak ott a lakásárak (na vajon miért??) és ebből megállapította, hogy a muszlim bevándorlás jó dolog és gyorsan írt róla egy posztot.

Rodney_2 2021.12.04. 11:11:49

@cvsvrs: Nem, a németek nem néztek szembe a multjukkal, erre esélyük sem volt. Megszállt országként 1945 óta naponta 5x meg kell hallgatniuk , hogy a német az utolsó szar nép, mindenki náci, ha nem adja oda mindenét az első koszos jöttment niggernek akkor náci, ha szerené hogy német gyerekek legyenek körülötte és ne nigger gyerekek akkor náci, stb stb. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy teljesen elhülyültek és a kollektív öngyilkosságot választották (lásd még @midnight coder: fentebbi megjegyzését a gyerekkori nevelés maradandó hatásáról, BTW ha buzik nevelik a gyereket, nyilván az is bevésődik neki hogy anyunak fütyije van, nem-e?? )

2021.12.04. 16:00:19

@Rodney_2:
a közel keletiek egy része egyenes férfiágon a nyugat-európaiakkal rokon árja. egy jelentős kisebbség apai ágon fehér. és nőágon fekete. és kezdetben vélhetően ők vándoroltak el. és ezt a németek is tudták. aki beilleszkedik az marad, aki nem az nem. a németek se teljesen hülyék. nyugi.

Gery87 2021.12.04. 16:29:58

@erol:

Igen, csak nem volt ballib.

Gery87 2021.12.04. 16:30:47

@Alfőmérnök:

Raffait hagyjuk, nem beszámítható:)

Alfőmérnök 2021.12.04. 18:03:47

@Gery87: Nem beszámítható?
Olvasd el mondjuk a Politizáló szabadkőművességet és cáfold az adatait, az érveit, ha tudod.

Alfőmérnök 2021.12.04. 18:05:03

@cvsvrs: Igen, ez egy jó ötlet lenne. Amúgy bárki kutathatja, de eddig csak Raffay tette meg.

Gery87 2021.12.05. 15:30:08

@Alfőmérnök:

Nem érdekelnek a gyerekes összeesküvés baromságok.
Láttam én előadást Raffaitól....
Egy burkoltan zsidózó, kőmüvesező, soviniszta, irredenta alak aki ráérő nyugdíjasokat hülyít. Nem érdekelnek a baromságai arról hogy "mindenki ellenünk van" de ő leleplez és mindent tud.

Tapi2021 2021.12.06. 10:55:18

@Rodney_2: "Nem, a németek nem néztek szembe a multjukkal, erre esélyük sem volt. Megszállt országként 1945 óta naponta 5x meg kell hallgatniuk , hogy a német az utolsó szar nép, mindenki náci, ha nem adja oda mindenét az első koszos jöttment niggernek akkor náci, ha szerené hogy német gyerekek legyenek körülötte és ne nigger gyerekek akkor náci, stb stb."

Ebben van igazság. Nagyon is. Jó húsz éve barátkoztunk németekkel, fiatalokkal. Amikor a II. Vh-ra terelődött a szó, mi magyarok méltattuk azt a kitartást, amellyel szinte egyedül évekig harcoltak a fél világ ellen. (Nyilván kiemelve, hogy a "végső megoldást" nem kellett volna megvalósítani. Csak a katonai erényeket méltattuk.)
Ők meg szégyenkeztek ezért is.

Érdemes azt is látni, hogy több, mint a fele kb. az 1930-as évektől kb. 1990-ig végig szocialista diktatúrában élt!!!
Ez nyilván nyomot hagy az agyakban, lelkekben.
A nyugati felében meg a beléjük sulykolt bűntudat. Azért is, ami nem volt bűn. vagy nem az övék volt.

Az is baj, hogy keleten államilag irtották ki a kereszténységet, nyugaton meg a jólét és az agymosás irtotta ki. Ma mindenért lelkesednek, ami nem keresztény. Mert azt hiszik, hogy a jóemberkedés a kereszténység. Bárkit, bármit bűnösnek mondani meg intolerancia és gyűlölködés. Állítólagos keresztényként gondolkodnak így. Már, aki még annak vallja magát. Ezért megy át náluk csont nélkül az összes pogány LMBTQ, gender, stb. törvény is.
(És ezért olvadnak el a keresztény útról letért keresztény pártok!)

Tapi2021 2021.12.06. 11:03:43

@midnight coder: " Akit kisgyerekként egy adott vallásban neveltek, az még akkor is nehezen lesz ateista, ha tanult fizikát, kémiát, biológiát és látja hogy milyen ordító ellentétben van mindaz amit a világról tudunk az õ vallásával."

Ezt kifejtenéd annak fényében, hogy a legtöbb tudós, akik ezen tudományok alapjait lerakták keresztény volt? Nem egy közülük pap vagy szerzetes!!!

Az más kérdés, hogy pl. ateisták PRÓBÁLJÁK a hitüket tudományosnak láttatni. Ezért más dolgokban HISZNEK. És kennek rá - gyorsan letörölhető! - tudományos mázt.

A valóság az, hogy semmilyen valós - MÉRHETŐ, megismételhető - tudományos eredmény nem áll ellentétben azzal a hittel, hogy a világnak van alkotója. És erre a világból racionálisan következtetni is lehet.

Tapi2021 2021.12.06. 11:16:49

Ma a hitehagyott, viszont gazdag és befolyásos zsidók nagyobb veszélyt jelentenek a világunkra, mint az atombomba. Mert a bomba nem akarja folyton átalakítani a társadalmainkat, kultúránkat, viszonyainkat ERŐVEL, mint a zsidó filozófusokra, társadalommérnökökre alapozó befolyásos zsidó politikusok, pénzemberek, média tulajdonosok, és értelmiségiek.
Az ő projektjük a szocializmus is a kommunizmus is, meg ma a liberalizmus is (az amivé formálták).
Nézzétek meg kik nyomják a gendert, LMBTQ-t, "nyitott társadalmat", stb. Politikai szinten, médiában, oktatásban, stb. Minden kulcs ponton ott találsz néhány zsidót.
És ez nem "zsidózás", mert tény. De lehet cáfolni!

A nyugati, keresztény civilizáció egy nem kereszténynek nyilván nem is érték. A lebontása nem káros számunkra. Sőt! Felfogható revansnak is.

És ebbe és ezért belefér nekik az is, hogy a keresztény civilizáció felszámolása érdekében, ideiglenesen szövetségest lássanak a muszlimokban. Közös az ellenség.

A nyugatiaknak sem volt büdös a sztálini szocialista diktatúra, hogy legyőzzék velük az őket jobban és közelebbről fenyegető hitleri szocialista diktatúrát!!! (Fél Európa átadása sem volt nekik nagy ár érte, mert nem az ő felük volt!!!) ...

Tapi2021 2021.12.06. 11:36:15

@cvsvrs: "és ezt támogatja budapest választói többsége a mai napig. és azért van megválasztva orbán, hogy egy illiberális átmenetben ezt felszámolja, ebből lesz egy új állampárt és ezzel bevégezze a rendszerváltást. "

Sosem lesznek és nem is lehetnek állampárttá!
Állampárt két úton jöhet létre:
- Erőszakkal,
- ha a döntő többség magától, nem kényszerből egy pártra szavazna.

Ma egyik feltétel sem áll fenn.

Ha erőszakosságot érzékelünk, az balról jön! Főleg ideológiai síkon. Egyelőre. Bár igaz, már jogi és pénzügyi eszközöket is bevetnek a "másként gondolkodók ellen"! Tehát megyünk át szépen a fizikai kényszerítésbe!!!

A döntő többséget meg nem lehet létrehozni egy ennyire végletesen megosztott társadalomban, mint a miénk ma.
Erről - erőt, energiát, költséget nem kímélve - gondoskodnak a megfelelő agytrösztökből.

Serény Vélemény 2021.12.06. 13:42:07

@cvsvrs: Az önkormányzatisággal a ballib által soha el nem ismert probléma Magyarországon: a fékezhetetlen korrupció. Amikor a ballib az önkormányzatiságért sír, akkor a korrupciós pénzek után sír igazából.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása