magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Nézz fel!

Megnéztem az új sztárfilmet. Felesleges volt.

A szereposztás: csupa sztár. Akiket sajnáltam, mert ezekhez a szerepekhez amatőr színészek is megfeleltek volna, annyira sematikus, szinte szappanoperai szint. Egyedül a főszereplő férfi csillagász karaktere nem teljesen egysíkú. Mindenki más bábszínház-egyéniség: a nagyon okos csillagász nő, a cinikus politikus, az alkalmatlan kormányzati főemberek, a kiégett médiasztár, a kapzsi milliárdos, stb.

Maga a történet előadása is iszonyatos, felesleges meseelemekkel, feleslegesen hosszabbítva.

A film teljesen hamis üzenete: a rendszer tökéletes, csak az emberek idióták.

Címkék: közélet
13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr516805356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.01.13. 07:04:52

Szerintem pont az ellenkezője. Zseniális film, ami csoda, hogy egyáltalán átment a pc blm szűrőn.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.13. 08:04:05

Én tegnap találtam meg az utóbbi 16 év legjobb filmjét ( Słaba Płeć, 2015-ből), minden jelenetéről és szinte minden mondatáról a saját életemből tudnék idézni történeteket, és természetesen a mai világ közismert hülyeségei - elképesztően éles, pontos korrajz.
A hülyülő Cserhalmi makogott állítólag valamit a SZFE "érzékeny, európai" dolgairól - hát magyar filmesek, a fenti film az. Lehetne csinálni.
A neten elérhető leírások erről a filmről baromságok, kb. mintha a Csillagok háborúját intéznéd el azzal, hogy a fekete sisakos hadúr a nagy hajójával kerget egy kis űrhajót amiben két fiatal meg a majma utazik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.13. 08:14:18

@Deak Tamas:

Nem ismerem.

Én a Srspski film nevű alkotást kedvelem. A perverzió miatt szokták szeretni, pedig van az egésznek egy mély üzenete, csak nem igazán érrthető ez nyugaton.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.13. 08:37:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a mai lengyel filmgyártás, kb. 2006 óta, egyfajta ragyogó aranygenerációt jelent, akár tartalom, akár közreműködők szempontjából. A paletta teljes mert a nézhetetlen szartól a zseniális művészfilmig mindenféle alkotás van, olyan jó, aktuális, fontos, "érzékeny", "európai" témákkal foglalkoznak, hogy az elképesztő.
Ha már a perverzióról volt szó, egy példa magyar ballib szemszögből: ugyebár eszerint havonta tízmillió ember menekül Orbánbasi Orbanisztánjából az éhenhalás elől Londonba, ahol mindenki karriert csinál és sír a szíve hogy a hazája ily primkó. Érdekes, hogy a ballib nagy szfe művészeinek erről nem jutott eszébe filmet csinálni (mondjuk tehetség híján nem is fog). A lengyeleknek igen (angol felirat van), nagyon érdemes belenézni.

www.youtube.com/playlist?list=PLQ5ttTMQq5oOvH1-IzQBfF-OSDuT4vuJT

_Neville 2022.01.13. 09:29:26

Én is elkezdtem nézni, de eddig 20 percet láttam belőle, mert kibaszottul untat, vontatott és fárasztó. Később se lesz akkor jobb?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.13. 09:32:34

@_Neville:

A fele után belassul.

Tulajdonképpen az egyetlen valós színészi teljesítmény Leo di Caprio. De a jó készségei se tudják megmenteni a filmet.

eloi 2022.01.13. 14:11:31

Ez egy karikatúra film.
Korábban számos film készült ebben a témában, nagyon jók, közepesek. Nagyjából mindben úgy reagáltak a szereplő karakterek - politikusok, elnök, hadsereg, média...-, ahogy az elvárható.
És szinte mindben be is csapódott mélyen az üstökös (Deep Impact), talán kivéve az Armageddont, ahol végül Bruce Vilice önfeláldozásával mégis csak szétrobbant.

Ez a film most az ellenkezőjét akarta megmutatni. Mi van, ha mindenki hülye? És nem képes a napi hülye üzemmódjából kizökkenni, még akkor sem, ha jön egy üstökös. (Persze a Föld többi országáról szós em volt...)

Ez nyilvánvalóan nem a realitás lenne. Még akkor sem, ha a személyes ügyeskedések és haszonlesés ott lenne. (Pl. SPOILER!, az első hullámot kizárt, hogy ilyen okkal bárki visszarendelhetné.)

Volt kritikus, aki meglátta benne - ahogy én is - azt, hogy ez a film is Trumpról szól. Még mindig. (A HBO-n is a mai napig ütik, ahol érik!) A balos filmesek, demokraták nem bírják elengedni, mert még mindig veszélyes rájuk nézve. Hiszen, bármennyire igyekeztek, hogy börtönbe küldjék, eltiltsák az új indulástól, az általuk felheccelt csőcselékből valaki végre lelője..., még mindig él és politizál. Vagy, ha ő maga már nem is annyira veszélyes, a szerintük létező "trumpizmus" igen. (Vagyis minden, ami nem balos-libsi-demokrata, az veszélyes rájuk.)

A filmben az elnöknő Trump! Vagy egy - demokrata aggyal nézve - trumpista.
Elmaradott, primitív, bigott, valóságtagadó, haszonleső... Szóval minden, amit Trumpra aggattak!

Elég ránézni a szereplőkre, alkotókra, hogy hová is tartoznak MIND ideológiailag, politikailag!!!

Szóval ez egy újabb anti-Trump (propaganda) film!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.13. 14:20:24

@eloi: a második bekezdésre válaszolva : felhívja a helpdeszket !

Mr. Hyde 2022.01.13. 15:44:57

A film azért vált ki ilyen hatást, mert az emberek azt hiszik, hogy egy katasztrófa-vígjátékot vagy szatírát néznek.
Valójában a film műfaja kritikai realizmus vagy szociál-realizmus.

Arról szól, hogy az amerikai uralkodó osztály (ami politikai elit és a finánctőke szövetsége), elpusztítja a Földet és kiírtja az embersiéget, de ez nem zavarja. Ahogyan az sem, hogy ezzel mindenki tisztában van. Hollywood is.

Ezért ilyen felkavaró a film sokaknak, mert pontosan tudják, hogy ez történik és nem vicc.

Gery87 2022.01.13. 17:22:15

"A film teljesen hamis üzenete: a rendszer tökéletes, csak az emberek idióták."

Ha mindenképp a jobb vs bal felállásban nézed akkor igen.
"Mi balosok tudjuk az igazságot de a hülye jobbosok tagadják"

Ahogy láttam ez egy klímakatasztrófára utaló film.

@Mr. Hyde:

Csak Amerika? Ebben mindenki benne van, élén Kínával.

alöksz róz 2022.01.14. 00:23:30

@eloi: vajon mit tudhatott meg ez a trump, hogy ennyire ölik?

_Neville 2022.01.16. 02:40:02

Na végignéztem közben. Nem is rendes Netflix film ez: az összes szereplő heteró! Hát szabad ilyet?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása