magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Igazkereszténynek lenni

Miután sokat olvasgattam fanatikus ballibektől - kedvenceim Perintfalvi és Lukácsi - micsoda gonosz dolog kirekesztő álkereszténynek lenni, mert ehelyett igaz keresztényekké kell válnunk, elhatároztam: röviden összefoglalom, mik a ballib igazi kereszténység alapelvei.

Íme a legfontosabb 11 pont, ezt nevezhetjük akár Balliba Igazkeresztént Tízenegyparancsolatnak is:

  • 1: A Ballib Igazkeresztény tudomásul veszi, az idő kereke előrehaladt, nem a sötét középkorban élünk, s pl. sokan nem hisznek Jézusban, így mellőzi Jézust mint témát.
  • 2: A Ballib Igazkeresztény érti, hogy a mai nemzedéket már nem vonzzák a baromira hosszú misék, ahol érthetetlen dolgokat mormognak szoknyás férfiak, így mise helyett tréfás vetélkedőket szerveznek, sok színes lufival, vattacukorral, kutya-szépségversennyel.
  • 3: A Ballib Igazkeresztény nem szól bele az emberek életébe, mindenki csinál amit akar, a Ballib Igazkeresztény mindent elfogad széles mosollyal, kivéve persze mindazt, amit a ballib agytröszt elutasít.
  • 4: A Ballib Igazkeresztény nem politizál soha, mert az Egyház és az Állam el vannak választva egymástól. Fontos pontosítás: a ballib pártok aktív támogatása nem számít politizálásnak, ez Jézus szeretetparancsának teljesítése.
  • 5: A Ballib Igazkeresztény ellenzi a hittant, mert az agymosás.
  • 6: A Ballib Igazkeresztény fő feladata a nők elleni erőszak és a pedofília leleplezése. Akire gyanú vetül mindezzel kapcsolatban, azt ünnepélyesen fel kell koncolni.
  • 7: A Ballib Igazkeresztény nem akarja megmondani mi a rossz és mi a jó, ez ugyanis az emberek magánügye,
  • 8: A Ballib Igazkeresztény életvidám, csak akkor ráncolja össze homlokát, ha bárhol ballibellenes véleményt hall.
  • 9: A Ballib Igazkeresztény komolyan veszi Jézus szeretetparancsát, így pl. időnként kiáll a járdára, várja, hogy valaki megpofozza, majd az ilyet megdobja egy zsemlével.
  • 10: A Ballib Igazkeresztény nem tisztel semmilyen tekintélyt, kivéve persze a ballib szenteket - lásd Argentín Szent Ferkó, Iványi Gábor, stb. -, nekik vakon szót kell fogadni.
  • 11: A Ballib Igazkeresztény nem gyűlölködik: a fenti pontok bármelyikének elutasítása gyűlölködés!

Remélem, semmi fontosat nem hagytam ki.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8316807022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.01.14. 16:37:05

Az Igaz keresztény támogatja feltétel nélkül az LMBTQ összes betűjét, a gendert, a nem váltó műtéteket, a gyermekek szexuális megrontását, ha lehet már az oviban, az újjáéledt pogányság minden eszméjét, különösen a nem igaz keresztények elleni határozott fellépést, az egyházaik kiebrudalását a (köz)életből, a pártjaik kinyomását a parlamentből, de legalább a kormányról (csak a ballib kormány a jó kormány az Igaz kereszténynek), és úgy nagyjából mindent, ami ellentmond a nem igaz keresztények által vallott tanításoknak, beleértve Jézus elavult tanait is... Stb.

Ja, és lelkes támogatója az európai nemzetek felszámolásának és a szuverenitások mielőbbi eltörlésének, és Európa gyorsított iszlamizációjának, különösen a legalizált illegális népesség betelepítésével és az állampolgárság gyorsított és egyszerűsített megadásával... Stb.

Tapi2021 2022.01.14. 16:41:35

A "régi szép időkben" Perintfalvit és Lukácsot and Co., mint eretnekeket zavarták volna ki az egyházból!

Persze ma már mehetne velük egynémely pap és püspök is, különösen a haladó nyugaton...

Tapi2021 2022.01.14. 16:45:14

Off topic: hogy lehet ilyen blogot indítani, úgy, hogy lássa is valaki? :-)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.14. 16:58:57

@Tapi2021: nevetni fogsz, pedig így történt. Egy alkalommal a saját blogomba, az egyik semleges tárgyú bejegyzéshez - egyébként egy, a felidézendő történet idejéhez képest régi cikkhez, asszem a teschenihez - metaként beszúrtam ilyeneket hogy orbán, zsidó, mszp, fidesz, cigány, náci, kommunista.
Egy óra múlva jött a mail, hogy kinn van a bejegyzés az indexketrecben.
Természetesen leszedtem utána a tageket a vérbe.

Serény Vélemény 2022.01.14. 16:59:50

@Tapi2021: sehogy. Nincs olyan normális blog, amit az index kitenne nyitóoldalra

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.14. 17:03:30

@Tapi2021:

Sehogy.

Minden az index.hu szerkesztőség jóakaratától függ.

vergyula 2022.01.14. 17:18:16

@Tapi2021: A nem váltót támogatom, a nemváltót ellenzem, a megváltót várom.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.14. 18:03:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerintem már sajnos nem. Akkor még gép pakolászta az indexketrecet ma már ember. A Béla király levele került még ki ketrecbe, azt alá is írta név szerint aki kirakta. (valamilyen Gábor?)

Tapi2021 2022.01.14. 18:45:05

Köszi!
Akkor magamat fogom olvasgatni. :-)

sync 2022.01.15. 11:29:50

A te kereszténységes a klerikális fasizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.15. 13:06:23

@sync:

Miféle kereszténység az, mely szembegy a keresztény tanítással?

sync 2022.01.15. 13:58:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te miért hiszed, hogy a te értelmezésed a helyes? Tudvalevő, hogy minden politikai áramlat az dgyházból eredezhető. A kommunizmustól a liberalizmusig, dőt a fasizmusig. Gondoljunk a latin-amerikai kommunista papokra is, vagy a Rómeó és Júliában megjelenő, szerelmeseket segítő szerzetesre. Ezek mind a tanításból vezetik le hitüket. Úgyhogy Lukácsi Katalin nem lóg ki sorból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.15. 14:10:06

@sync:

" Tudvalevő, hogy minden politikai áramlat az dgyházból eredezhető."

Ez nem igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.15. 14:11:20

@sync:

"kommunista papokra"

Ezzel semmi gond. De a kommunizmus nem jön a kereszténységből, ahogy más politikai ideológiai se.

Persze lehet valaki kommunista és keresztény, de ez més kérdés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.15. 14:12:10

@sync:

"Lukácsi Katalin nem lóg ki sorból"

Kilóg. Ő azt állítja pl. hogy a kereszténység homoszex-párti.

2022.01.15. 14:21:44

@sync:
nyilván azért hiszi, mert keresztény. és úgy hiszi, hogy az a helyes. szent meggyőződése. ahogyan lukácsi katalin vagy perintfalvi rita esetén is.

mi a kereszténydemokrácia? az, hogy alapíthatnak egy kisegyházat, aminek lehetnek papnői. amiben ők elle magazinból olvasnak fel idézeteket. és lehet ilyen a nők lapja café. vagy cosmopolitan. és van erre igény? hogyne lenne!

és arra, hogy cosmpolitan magazin plusz krisztus a kereszten? arra már nem nagyon van. akkor mégis mi a francért kellene országos nyilvánosságot kapni ezeknek a hülyéknek hacsak azért nem, mert szét akarják verni a keresztény tradíciót. ami egy legitim politikai törekvés. csak a politikai underground világába való.

sync 2022.01.15. 14:25:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mondtam már minden levezethető a kereszténységből.

sync 2022.01.15. 14:29:01

@cvsvrs: Vajon a kálvinisták mennyit szenvedtek a katolikus egyház elnyomásától? Gályarabság, lefejezés, erőszakos térítések. Akkoriban a megreformált egyházak rúgták fel a tradíciókat.

2022.01.15. 15:28:06

@sync:
nem rúgták fel a tradíciót. magyar vallást hirdettek. azt mondták, hogy jó lenne ha a templomokban a köznép is értené a prédikációkat. és magyarországon nem a német-római birodalmat kiszolgáló idegenek prédikálnának. hanem olyan református prédikátorok, akiket a nép kiválaszt. debrecen népe áttért erre a hitre. nem adták fel a kereszténységet.

ennek mintájára lukácsi katika alapíthat egy kisegyházat, hitközséget, amiben a bibliából és az elle magazinból olvasnak fel a híveknek. van erre igény? ha van, akkor építhetnek egy templomot. és ezzel létrejöhet az "elleista" gyülekezet. amit a magyar állam vagy elismer, vagy nem ismer el.

errefelé időnként vannak templomi koncertek.
cdn.haon.hu/2021/12/zRd6gwx4rF-UOwizs0W8DFYe8n8YDDp9N19oE6pG-LA/fill/1024/0/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlOTUwNThmOGIzZTQ4YWViYzZkMzhkZDlhNjJmMTQ0.png
a reformátusság hagyományosan összekapcsolja a bibliát és a folklórt. és ha egy szegény család jár adventi misére, ahol a papok mesélnek, akkor kaphatnak ingyenes koncert jegyet a kaláka együttesre, caramel és pápai joci, vagy egy szentpéteri csilla & band koncertre. persze értem, hogy akkor ez hol álljon meg. r-go és a gidák is énekeljék, hogy csikidam. az is beleférjen még. vagy tankcsapda unplugged koncert. a teológusok dolga, hogy lukács laci szövegeiből esetlegesen mit kanonizálnak. jön a cenzor. és azt mondja, hogy az alföldi gyerek című nótából éppenséggel lehet templomi zsoltár. a nagy ivászatokról szóló részt át kellene írni lukács testvér. és úgy lehet modern kori zsoltár. vagy a kaláka együttes dallamaiból. ahogyan szenci molnár albert szövegeiből is lehetett. szentesíti a zsinat. és vasárnap azt óbégathatják a hívek. és a templomból kijőve a piacz útcán korzóznatnak a vásárban. a német evangelikusokkal ihatnak a hüttében.
static.civishir.hu/ci/2018/11/tn4-advent_2018_11_2116.jpg
és ostya helyett ehetnek sparhelten sült krumplilángost is. amitől a bigott római amitől katolikusok és az ortodoxok egy része is dob egy hátast.

ezt csinálja a fidesz. andreas pick, lukas juranek a német cégek helyi vezetői. és a szociális alpolgármester bemutattja, hogy ilyen szép kis olcsó kínai bögréket osztogatva többek között a multik csr kereti felett is rendekezdve megnyerik a választást.
static.civishir.hu/ci/2018/11/tn4-advent_2018_11_215.jpg
ez keresztényi? háát. egy fokkal jobb, mint a dk.

tegnap szegény gyerekek kaptak játékokat. johnny isaaq felajánlásából. aki felteszem egy zsidó fiatalamber. lehet, hogy izmaelita. az angol mellett arabul és héberül beszél. itten osztják az ajándékot.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2022/visit1_1.jpg
na most erre mondhatod, hogy ez olcsó szavazatvásárlás. mert az izraelita johnny ne fonódojon össze az államapparárussal. a szociális alpolgármesterrel. mert ezek után nyilván előnyökhöz juthat. ezt értem. csak ugye a mazsihisz az mszp-vel volt összefonódva. a fidesznek is van egy szociális tagozata. a tesco-ból megmaradt élelmiszerből népkonyhákat üzemeltetnek. van két konkurens. kiszállítással 750 forintért lehet ebédet rendelni a kidobásra váró alapanyagakból és olcsón felvásárolt tartós élelmiszerekből készítenek rizses húst. ez keresztényi? háát.

egy fokkal jobb, mint az mszp, vagy a dk. amelyik hergeli ezt a réteget. azzal, hogy lölő lopik. valóban. azt meg kellene állítani. közben néhány dolgot jót csinál a fidesz. ami nem kevés ahhoz képest, hogy az ellenzék programjából értelmesen szinte alig valami vehető át.

2022.01.15. 15:54:17

@sync:
a fideszben a kereszténységhez egy szociális és egy liberális platfomot kapcsolnak. ingyenkonyha, népkonyha. ez a szocialista. és a templomi kaláka együtt a liberális. johnny isaaq mózes hitű magyarrá válik a keresztségben. és amíg nem fordul a többségi magyarok ellen addig be van fogadva. 150 ezer forintos felajánlással bekerül a helyi médiába, tévébe, napilapba, rádióba. ezeket megoszthatja a facebook-on. a marketing büzsdéjébe belefér. a szociális alpolgármesterrel viszik az ajándékot a szegény kis rászorult tanyasi gyerekeknek. mondhatod, hogy ügyes, vagy ügyeskedő hatalomtechnikusok.

felteszem hasonlóan nyer az ellenzék a "nyóckerben". nem látom, hogy hetente, esetenként naponta osztogatnának. debrecenben ez majdnem mindennapos. a református egyház a hajléktalan szállón egyszerű gépekkel egy kis műhelyt is üzemeltet. beszállítnak a helyi buszgyárba. nyilván nincs rajta túl sok haszon. a helyi politikusok elmondják, hogy milyen csodálatos. mert mi mind együtt vagyunk debrecen. még a hajlkéktalan is dolgozhat a buszgyárnak. még abból is kaszálhatnak valamit a haverok. így is be lehet állítani persze.

ha jó szándékkal közelítem a fideszt, akkor azt gondolom, hogy az valami. és az ellenzékhez legjobb szándékkal közelítve se nagyon van, ami értékelhető. beköltöznek a hajléktalanok a városházára. és persze nem költöznek be. működő buszgyár, működő műhelyek. oké, hogy számos probléma van ezekkel, de az valami. az ellenzékben egy elmélet van. hogy van a NYUGAT. lesz egy űrközpont, vagy nem tudom mi. amit megold a PIAC. és mindenki csak lógatja a lábát. ez lesz. csak van ez a geci orbán.

sync 2022.01.15. 19:32:29

@cvsvrs: Lehet, hogy félreismerem Orbánt. Nem ő az, aki úgy alakította át a választási rendszert, hogy neki legyen jó. Nem ő herélte ki az Alkotmánybíróságot, nem sajátította ki a közmédiát. Nem ő az, aki Oroszországhoz törleszkedik, válik Európában elszigeteltté, meg teszi magát nevetségessé ezzel türk tanáccsal. Most voltam 10 napot egy kórházban. Elképesztőek a körülmények. Az ágyakban leharcolt szivacsok, kinyúlt rugók. Ráültem a WC-re. Majdnem eldőlt velem, mert nem tartotta semmi. Viszont az ápolónők heroikus munkát végeztek.
A többiről nem akarok beszélni.

2022.01.15. 20:08:35

@sync:
hány kórház van budapesten? debrecenben lassacskán 1.

a kádár rendszerben debrecenben 3 kórház volt. társadalmi osztály alapon. 1 városi munkásságnak, 1 a vidéki parasztságnak a megyei kórház és 1 az értelmiségnek: az egyetemi klinika. utóbbi volt a legjobban a felszerelt. a munkások és a parasztok egy része hálapénzért cserébe az egyetemi klinikára járt, ami nem volt megtiltva, mert mindenki egyenlő volt. ennek eredménye az lett, hogy a városi kórházat bezárták.

jött a rendszerváltás és debrecen 2 kórháza között el kezdett dúlni a harc, hogy melyiket fejlesszék. ez a harc a fideszen belül folyt. kásler megelőző emmi eü.-i szakállamtitkára a megyei kórház igazgatója volt. csakhogy azt maga alá gyűrte az egyetem. a pandémiával a vidéki kórház járványkórházzá alakult át. és ezen túl azt lényegében kiüresítik. tehát marad 1 kórház.

és ezen kívül hajdú-bihar megyében még 1 kórház van berettyóújfaluban rehabilitációs céllal. 550 ezer lakosra lényegében 2 intézmény jut. ennyit tudnak fenntartani. ezen kívül járóbeteg rendelő debrecen mellett van 4 városban.

550 ezer főre 1 fekvő és 4 járóbeteg ellátó központ jut. ez kb annak megfelelne meg, hogy budapesti agglomerációban legyen 5 szuperkórház és 20 járóbeteg ellátó központ. ezt akarja a fidesz. nyilván úgy, hogy ezt a fidesz uralja és a magánklilinkákat is ők felügyeljék.

_Neville 2022.01.17. 01:38:19

@cvsvrs: magyar vallást? a német Luther és a svájci Kálvin? :D Hát úgy elég könnyű volt, hogy 1. a magyar főpapság jelentős része odaveszett Mohácsnál, 2. a földdel rendelkező uraknak és a vagyonos polgárságnak roppant kényelmesen hangzott, hogy erre hivatkozva rátehetik a kezüket az egyházi vagyonra, majd jó ízlésről tanulságot téve lefessék fehérrek a templomot és kivágják az oltárt (mármint a refek, az evangélikusok idáig azért nem mentek), leszarva Jézus mit ugatott arról, hogy mi a szentmiseáldozat, és az az ő teste, nem holmi szimbólum. Értem én, hogy volt később jogos sérelem is, de azért ez a ref áldozati kultusz nagy része mese habbal. :)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása