magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Elmebetegség

A Mars amerikai óriáscég megváltoztatja Uncle Ben's termékének (ez egy szósz) márkenevét, az új név Ben's Original.

Ez szerintem így még mindig fasizmus. Nem lett volna jobb a George Floyd szósz név?

Egyébként a tipikus elmebetegség. Az eredeti név sose volt rassszista, épp ellenkezőleg. Jelentése: a négerek jól főznek. Ennek kontextusa pedig az, hogy az amerikai délen a néger rabszolgák kialakítottak egy sajátos saját ételkészítési stílust. Erre kénytelenek voltak, mert a rabszolgákat jellemzően a gazdáik által másodrendűnek tartott élelmiszerekkel látták el. Aztán a négerek ebből csináltak valami jót. Pl. a sertés bordás része, melyből a rabszolgák egy sült ételt találtak ki, neve barbecued ribs - máig népszerű, immár a fehérek közt is.

Szóval itt a "Ben bácsi" nem lekicsínylés, hanem dicséret. Dehát ezt megérteni nehéz egy mai progresszívnek.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6716809416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2022.01.16. 06:21:15

Felkészül a Négercsók. Lehetne Eredeti Csók.
Talán a Negro is veszélyben van. És a cigánypecsenye....

midnightcoder2 2022.01.16. 08:21:48

Igazából a képen egy néger csávó van, aki fõz. Nekem innen európából az jön ki ebbõl, hogy volt a Ben bácsi aki nagyon fasza szószokat tudott csinálni amit a mai napig emleget a rokonság. De lehet hogy Ben bácsi szakács - bár nem tudom, mi abban a rasszizmus ha egy néger szakács, elvégre fehér is van ilyen, mi több elég sok pénzt is keres vele némelyik.

Mondjuk annyiban viszont jogos, hogy a múltkor megkóstoltam a gombamártásukat, nos ha néger lennék én is tiltakoznék, hogy ezt a terméket egy négerrel reklámozzák. Még a végén azt hiszik, hogy a négerek nem tudnak gombamártást csinálni!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.01.16. 08:32:41

Lassan ideje lenne megalkotni egy világ-világ szótárt. Így ha valaki egy új terméket akar bevezetni, rögtön tudja, hogy mi az, amit bárhol értelmezhetnek úgy, ahogy a gyártó szeretné. Vagy éppen, hogy nem szeretné. Futottunk mi már bele kabalafigurába (mit ad Isten épp a hazai vizes VB kapcsán. De, ahogy már is említette, a negró cukor is lehet „intő” példa. De a legtöbb estben valóban elmondható, hogy vicc az egész.

Rodney_2 2022.01.16. 09:53:09

Valamelyik magas IQs USA nigger celeb Magyarországon járt, valahogy találkozott a Negro cukorral és amikor hazamenve nyilatkozott a mértékadó függetlenobjektív sajtónak, azt mondta a kisszivem, hogy Magyarországon van Nigger nevű cukor. (A lengyelek ezt progresszíven oldják meg, ott a hasonló termék a Katowice kornyéki szénbányák ikonográfiájával fut mint széndarabok. Mennyire PC :))) )

Ausztriában volt 2 "botrány" a Mohr im Hemd és a Mohrenapotheke ikonikus nevek ügyében. Van ott valami ghanai migráns maffia (lobby group) és azok keltették a feszültséget ahogy sok más ügyben is. A teljesen elhülyült degenerált osztrák emberek nem azt kérdezték, hogy miért vannak Ausztriában kibaszott ghanai majomemberek, hanem a faszukat kezdték szopni. Aki tud németül, annak érdemes barátjával a google keresővel konzultálni és egyből megtalálja a két szép történetet.

Ilyenkor szokták mondani világlátott barátaim, hogy ha nem öljük le a ballibsiket / progresszívokat még az elején (pl. most) akkor mi is ide fogunk jutni :(

Gery87 2022.01.16. 16:41:46

@Rodney_2:

"Ilyenkor szokták mondani világlátott barátaim, hogy ha nem öljük le a ballibsiket / progresszívokat még az elején (pl. most) akkor mi is ide fogunk jutni :( "

Nem fogunk, mert hála a balkáni maffia elitünknek sose fogunk annyira jól és kényelmesen élni hogy egyetlen bajunk az legyen hogy holmi ghánai majomembereknek épp mi a bánata...

Boldeone2 2022.01.16. 20:48:06

A te szempontodból elmebetegsèg ,Birca, azonban a Mars megkèrdezte a fogyasztóit, és sokan azt válaszolták, hogy az "Uncle Ben's " nèv nekik pejoratív, a rabszolgaság idejère emlèkezteti őket. Mivel az amerikai fast food\junk food ipar nagyban támaszkodik az afroamerikaik mèg ma is hatalmas mèreteket öltő èlelmiszer fogyasztására , így a vèlemènyük is nagyon számít
A gyorskaja reklámokban is általában afroamerikaiak vannak , azzal lehet eladni a termèket , a fehér felsőbb osztálybeli nők nagyon nem preferálják a "szegèny" amerika èlelmiszereit

Rodney_2 2022.01.17. 01:54:08

@Boldeone2: Az a társadalom elmebeteg. Ha mindenféle megélhetési felforgatók/ballibsi politikusok nem állandóan ezzel foglalkoznának, akkor a niggerek nem éreznék úgy hogy ha rabolnak, fosztogatnak és gyújtogatnak, akkor az polgárjogi mozgalmi tevékenység. Nem ez lenne a téma, hanem mondjuk dolgozni kellene a kajáért, akkor örülnének hogy van az olcsó nigger rizsa és nem a rabszolgaságra emlékeztetné őket, ami már elég régen volt és egy csomó niggernek az ősei akkor még nem is az USA-ban éltek, hanem esetleg Afrikában voltak rabszolgák a berbereknél :)

(analógia: ha nem állandóan a holokauszt lenne a téma, akkor egynémely zsidók nem éreznék úgy, hogy a holokausztra hivatkozva bármilyen pofátlan gazemberséget megtehetnek, legfeljebb akinek nem tetszik azt gyorsan leantiszemitázzák és már vihetik is a lopott cuccot)

vergyula 2022.01.17. 07:23:14

@Deak Tamas: átnevezzük, lehet pl. Szittya Zorró.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.17. 07:56:20

@vergyula: az nem jó, hiszen ő román, belegázolsz az érzékenységükbe. Meg belegázoltál a rókák identitásába is, hiszen ők vörösök, nem feketék.

vergyula 2022.01.17. 09:48:51

@Deak Tamas: Esetleg lehet Transzilváni Zorró is.
Állítólag létezik fekete színváltozat, bár én még sosem láttam.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.17. 09:56:30

@vergyula: Kék róka van, igaz ez Herczeg Ferenc egyik színműve amelyet a legtöbbször filmesítettek meg a világon. Szombaton a Dunán végre megnézhető a röpke 110 év alatt elkészült magyar változat is. (kíváncsi vagyok mit hoztak ki belőle, Pacskovszky József kiváló rendező /az egészen elképesztő képi világú A mi szerelmünk a gyönyörű és érthetetlenül elűnt Major Melindával is az övé/ mert ez Herczegnek elég - ma így mondanánk - közönségdarabja, alapvetően eléggé színészekre (Bajor Gizi) írva.

Serény Vélemény 2022.01.17. 11:01:28

@Boldeone2: "A te szempontodból elmebetegsèg ,Birca, azonban a Mars megkèrdezte a fogyasztóit, és sokan azt válaszolták, hogy az "Uncle Ben's " nèv nekik pejoratív, a rabszolgaság idejère emlèkezteti őket."

Miután kaptak egy brutális agymosást arról, hogy mit hogyan kell érteni újbeszélül.

"A gyorskaja reklámokban is általában afroamerikaiak vannak"

Az amerikaiak lusták saját maguk főzni, és olcsón tudnak túl sok kalóriát bevinni a szervezetükbe a junk food-okkal. A legszegényebbek meg egyáltalán nem főznek, csak gyorskaját esznek a mekiben és más hasonló helyeken.

Serény Vélemény 2022.01.17. 11:03:28

@Rodney_2: "Nem ez lenne a téma, hanem mondjuk dolgozni kellene a kajáért,"

Valójában (főleg az USA_ban) tanulni kéne, hogy a munkaerőpiacon jobban fizetett munkakörökben tudjanak elhelyezkedni.

Rodney_2 2022.01.17. 11:11:40

@Serény Vélemény: Most csak azok a lehetősegek vannak, hogy drogdíler lesz vagy rablógyilkos, illetve rapper vagy kosárlabdázó. Sajnos a woke culture miatt a gyapotszedő kiesett, pedig arra lennének igazán alkalmasak :)
Esetleg egy nigger megpróbálhatna az USA elnöke lenni, ahhoz nem kell semmi, elég a bőrszín (lásd Obama, Kamala Harris) Esetleg ha transzvesztita, akkor lehet tábornok.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.17. 14:10:31

@Boldeone2: "...a Mars megkèrdezte a fogyasztóit, és sokan azt válaszolták, hogy az "Uncle Ben's " nèv nekik pejoratív, a rabszolgaság idejère emlèkezteti őket."

Csakhogy nem feketék (bocsánat: afro-amerikaiak) válaszolták ezt, hanem az alkalomra rászabadult, nem mellesleg professzorokat egyetemekről eltávolító, a gyermekek nemváltó műtéte ellen felszólalókat morális-egzisztenciális válságba taszító, emlékműveket döntögető, a Biden-kormányzat miatt szabadon garázdálkodó fehér progresszív agyhalottak.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.01.17. 14:18:42

@Rodney_2: A félvér Kamala annyira népszerűtlen, hogy semmi esélye az elnökségre, hiába szemelték ki Uncle Biden utódának. Kamala népszerűtlensége még gondot fog okozni a Demokratáknak, mert ebben az esetben kénytelenek lesznek a jelenleg sem beszámítható és egyre vénülő elnökkel nekifutni 2024-nek, vagy még időben előkaparniuk a semmiből egy megfelelő jelöltet.

Rodney_2 2022.01.17. 16:53:05

@Lesz még Magyar Köztársaság: Ott a Clintonné, az mindig beválik. Mintha reaktiválta volna magát az az elmebeteg is :))) Vagy bármilyen makimajmot felöltöztethetnek öltönybe, máris kapnak 15-20%-ot.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása