magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Beszélő fejek

A ballib beszélgetős műsorokat és elemző előadásokat mindig néztem, valószínűleg hűebb néző vagyok, mint egy fanatikus ballib törzsszavazó, de a lazább beszélőfejes műsorokat ritkábban követem. Egy ideje változtattam ezen a szokásomon, elkezdtem nézni az ATV reggeli műsorait is, ahol az a normál menet, hogy behívnak ballib profi politikusokat, akik megmondják a tutit, az újságíró meg alájuk kérdez.

A beszélőfej profi, semmivel se lehet kizökkenteni, mindenre van kész válasza, gondolkodnia sose kell, a reakcióidő jellemzően fél másodperc - hogy ezt hogyan csinálják, nem tudom.

A választások közeledtével a téma persze mindig ugyanaz. Van persze szerepe a pozitív gondolkodásnak, de túlzásba vitele inkább struccpolitika. Véleményem szerint ezek az emberek csak akkor fognak nyerni áprilisban, ha addig Orbán csinál valamilyen kivételesen nagy marhaságot. Egyébként kizárt.

A fideszesek ezt sokkal okosabbak csinálják: még akkor is szoros eredményről beszélnek, ha az nem is szoros. Jobbak a szakértőik: alapvető, hogy jobb a rosszabbra számítani, mert mobilizál, mint a jobbra, mert ez meg elkényelmesít.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8216811786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2022.01.17. 14:21:58

Ahhoz azért jókora marhaságot kellene csinálnia, hogy ezek nyerjenek.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.01.17. 16:59:59

A Fidesz kínjában már azt se tudja kinek mit ígérjen még annyi mindent beígért. A 2006-os osztogatás szaga van a levegőben, pár hónap és keményen be kell húzni a kéziféket ha nem akarják hogy még jobban elszálljon az államadósság.

Gógita 2022.01.17. 18:18:40

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Ha két hónap múlva nyer a Fidesz, az EU kénytelen lesz a visszatartott pénzeket utalni, amivel most segíteni igyekszik a nekik kedves ballib ellenzéket, különben szar hangulat lesz a kövi négy évben Európában!

Gógita 2022.01.17. 18:20:53

Csak az a biztos, ami már meg van!!!!
Mivel valóban létezik egy milliós felheccelt embertömeg, amelynek a jó sem jó, ha nem az övéi kormányoznak.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása