magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Lengyel elvtárs

Lengyel László ismételt marhaságai után fel lett szólítva egyesek által, vonuljon ki a közéletből.

Mekkora rövidlátás ez!

Nehogy tényleg kivonuljon! Lengyel elvtárs minden megszólalása valójában rendkívül sokat segít, mindig csökken tőle a ballibek támogatottsága. Szerintem kapjon inkább magas összegű állami ösztöndíjat, hogy minden erejével képes legyen a közéletre öszpontosítani!

S kívánunk neki kiváló egészséget, hogy még legalább 30 éven keresztül aktív lehessen.

Lengyel elvtárs olyan, mint a gyűlöletgombóc magyarellenes kanadai hazafi Akosh Kertes, csak persze azért hozzá képest szuperintelligens.

Lengyel elvtárs egyébként úgy lett a magyar médiák kivakarhatatlan szereplője, hogy 1988-ban kizárta az MSZMP. Ő tehát egyfajta korai Lukácsi Kati, csak legalább nem szokott vetkőzni.

Ő azon ballib megmondóemberek egyike, akik immár 3 évtizede mondják rendíthetetlenül és fáradhatatlanul a hülyeséget, önkritikai reflexió és szemrebbenés nélkül, s bármiféle kapcsolatot nélkülözve a valósággal. Sokan utálják az ilyeneket, pedig meg kellene őket becsülnünk: már Szun Ce megmondta 2500 éve, hogy örülni kell, ha az ellenség tanácsadói idióták.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1417867967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élesi 2022.06.29. 07:45:51

Lengyel olyannyira nem vetkőzik, hogy szerintem át sem öltözött '88 óta. Én eddig még csak ebben az elnyűtt pulóverben láttam, amit a képen is visel.

2022.06.29. 10:16:10

ennél sokkal rosszabb a helyzet. mert hogy nemcsak lengyel lászló tévedett, hanem a komplett rendszerváltó elit. ki fog derülni, hogy az mszmp-nek volt igaza. a szocializmus reformálható. oda kell visszatérni feltéve, hogy polgári társadalmat akarunk. a késő kádárizmusból alakul ki egy széles kispolgári réteg, amelyik kikerül a mélyszegénységből és viszonylag művelt.

olcsó szavazatvásárlás. bárki telefonálhat a városi karitász munkatársainak, hogy nincs mit ennie. és kapnak rizset. és erről beszámol a "lakájmédia". ez nem kínában van. hanem debrecenben.
video2.dehir.hu/0628_adomany_karritativ_mix.mp4
kun alexandra két kiskorú gyermeket nevel a lakótelepi albérletben. és a pelenka mellett nem jut elegendő pénz élelmiszerre. a kádár rendszerben alexandra a debreceni ruhagyárban melózna. és saját tulajdonú lakása lenne egy lakásszövetkezetben. és a férje pedig a műanyaggyárban fröccöntene a brigádban. és a szocialista házgyári lakásuk mellett lenne egy hétvégi kertjük a városkörnyéken. és terveznék a szot üdülést a balatonnál.

és erre budapesten azt mondják, hogy EZ NEM MŰKÖDÖTT. de működött. csak ez a szocialista kispolgári létezés, amit a pártok közül leginkább a fidesz biztosít. a probléma, hogy kun alexandra elsődlegesen nem a budapest világváros programnak rendelődne alá. ezek a debreceni ruhagyár vezető termékei a 80-as évek elején.
1.bp.blogspot.com/-V7ZUBEkCMRY/Xw3tMzMRGZI/AAAAAAAANHA/EBNzZMdInq8PPAy61qF49YwOQL5aztpEwCLcBGAsYHQ/s1600/RuhagyarNaptar81.jpg
ez a világhírű magyar nanusha new york-ban 40 évvel később.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1802/20180213nagy-sikerrel-mutatta-be-kollekciojat13.jpg
ilyet a debreceni ruhagyár is előállítana. nem kellene kunsági rizset osztani kun alexandrána. kollektivizáltan dolgoznának kunságban. nanushkát pénzel az állam. errefelé a szocialista ruhagyárat kellene visszaállítani azzal, hogy a reformok keretében a dolgozók előállhatnak a saját kollekcióikkal és bemutathatják a debreceni (állami) áruház kifutóin. ami szintén kollektivizált. úgy, hogy lehet mellette maszek ruhaboltos. a nagyáruház állami.

ez ugye a szocializmus a reformokkal. amire nemcsak lengyel lászló mondta, hogy ez nem működik. hanem a komplett rendszerváltó elit. ez nem működhet. ki lett próbálva. dehogy lett. jöttek a rendszerváltók, hogy a kádárizmus reformálhatatlan. antall józsef a szuperász eladott mindent. aztán horn gyula a szuperász szintén. aztán d209 és gyurcsány szuperászok. és handabandázik orbán. de ő sem kínál valós alternatívát a széles néptömegeknek. mert felteszem orbánnak is feltűnik, elég eszes hozzá, hogy az alternatíva a szocializmus lenne a reformokkal. amit beszántottak, eltapostak.

2022.06.29. 10:43:52

valaki magyarázza már el, hogy a reformszocializmus miért nem működőképes?

1. nincs verseny.
a debreceni ruhagyár versenyezne a hajúsági kötszövővel és a járási ktsz-ekkel csak a vármegyében. és meg van engedve, hogy bárki egyéni vállalkozást indíthasson.

2. az állam nem tudja beszerezni a nyersanyagot. mert az különleges szakértelmet kíván.
a debreceni ruhagyár külkereskedői megveszik az alapanyagot a török köztársaságból vagy a népi kínából. vagy akárhonnan. és verseny van. ha a szombathelyi styl olcsóbban vagy jobban szerzi be, akkor azt debrecen szerződtet egy külkereskedőt az alpokaljáról. debrecen nemes kalmár társasága kitünteti egy kiskereszttel.

3. ehhez bankok kellenek. pénzintézetek.
a debrecziner kantonalbank a tranzakciókat bonyolít a türkiye sekerbank-kal.

4. ez így nem lesz globálisan versenyképes.
valóban. nem feltétlen lesz az. ez lokális kapitalizációt eredményez. vehetsz ruhagyári részvényt. és tönkre mehet a ruhagyár? persze. és megmenti az állam? igen, részben. felvásárolja szombathelyi styl. ha az veszteséges, akkor a debreceni ruhagyár vásárol be a styl-ben. ha mindkettő veszteséges, akkor az országos tervtanács javaslatot tesz a ruhaipari reformokra. és az állami ruhagyárakat vegyesvállalattá alakítják. amibe beszállhat egy világvállalat. megveheti az üzletrészek legfeljebb felét. addig szocializmus amíg a gyár legalább félig kollektivizált.

ez a szocializmus. ez nem működhet. miért?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.29. 10:56:44

@cvsvrs:

"nemcsak lengyel lászló tévedett, hanem a komplett rendszerváltó elit. ki fog derülni, hogy az mszmp-nek volt igaza. a szocializmus reformálható"

Annak idején a 3 reformkomcsi frakció közül az egyik pontosan ezt mondta, ez a Grósz-féle csoport volt. De ők voltak a legkisebbek, s nem rúgtak labdába a másik 2 frakcióval - liberók és nemzetiek - szemben.

Aztán el is távoztak. Tulajdonképpen belőlük lett a Thürmer-párt.

Személyes kötúdésem is van. Egy roknom is ott volt, Grósz közeli munkatársa volt.

Az a röhej, hogy akkor kb. azt mondták, amit ma a Fidesz, lásd "nemzeti tőke kell", "a nyugat csak le akar igázni minket", "hatalmas rablás lesz ebből", stb. CSak akkor senki se hitt nekik - én se.

Gógita 2022.06.29. 11:15:26

@cvsvrs: Te egy szocializmúzsa vagy?! :-)

Gógita 2022.06.29. 11:20:23

@cvsvrs: "valaki magyarázza már el, hogy a reformszocializmus miért nem működőképes?"

A szocializmus mögött meglévő ideológia(ák) miatt.

A szocializmust addig kellene reformálni, míg egy szereteten és testvériségen alapuló keresztény rendszer nem jönne létre. De az már nem lenne szocializmus.
Ami a szocializmusban jó, az mind keresztény elem.
(Ezért szokták tévesen sokan Jézust besorolni szocialistának, kommunistának. Amiről szó sincs.)

Gógita 2022.06.29. 11:26:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Reformálják a szocializmust inkább máshol! :-)

Én majd húsz évig abban éltem, hogy állandóan reformálták. És mindig a jövőben lett (volna) jobb! "Most még kicsit rossz, de majd..." Ebben éltünk.

2022.06.29. 11:57:50

@Gógita:
a szocializmus gazdasági alapja a veszteségminimalizálás.

a szocialista ideológia azt mondja, hogy a társadalom számára a teljes foglalkoztatás megér egy (minimális) veszteséget. és ennek ára a tőkés társaságok (minimális) megadóztatása. ezért a két rendszer kombinálható. csak ehhez nem kell marx-engels és lenin. világforradalom, plolertárdiktatúra, semmi efféle. létezik egy szocialista reálpolitika. ami a szociális piacgazdaságot célozza.

és egy ilyen társadalmi rendszerideologikusan nem áll túl távol a történelmi egyházak feudális, vagy félfeudális politikájától. tehát létezik keresztényszocialista államiság. amiben félállami nagyáruházak, félkapitalista hipermarketek (vegyesvállalatatok) és feudális vásárok vannak.

a fővárosban és a vidéki belvárosokban a kapitalizmus dominál. az iparvárosokban, a külvárosi ipartelepeken szocializmus. a mezővárosokban és városkörnyéki földeken feudalizmus. mindez nagyfokú kollektivizáláson alapul és nagyfokú önkormányzatiságon. és ez a szociáldemokrácia.

2022.06.29. 11:59:41

@Gógita:
ehhez kell a megyerendszer. borsod megye építse a kapitalizmust a cigányokkal. megy majd elég cigány debrecenből, akik nem akarnak a ruhagyárban dolgozni. irány a borsodi kapitalizmus. vagy budapesti hajléktalanszálló. ahol épüljön a kapitalizmus.

2022.06.29. 12:14:39

@Gógita:
ez ugye a feudális alap a megyerendszer. a borsodi kapitalizmus versenyezhessen a hajdúk reformszocialistáival. vagy amire a vármegyében szavaznak. legyen hajdúsági (állami, vagy félállami) kötszövő vagy ne legyen. amiben a dolgozók részvényeket kapnak. és kibérelhetik a varrógépet. és bemutatatják a saját kollekcióikat a strandon a szocialista brigrádok. és lehet maszek varroda is. és mellette működik egy félállami patyolat. hajdú mosógépekkel.

vagy azt mondják, hogy ebből egy rakás kaki lenne. ócska rossz ruhák, roncs mosógépek. bízzuk ezeket a dolgokat elsődlegesen a piacra. és a globális ruhaipar, háztartási gépgyárak kellenek. nem kell ez a szocialista vircsaft. ezt is lehet mondani. azoknak irány borsod. vagy ahol kapitalizmust akarnak.

Billy Hill 2022.07.03. 00:29:58

@élesi: "Lengyel olyannyira nem vetkőzik, hogy szerintem át sem öltözött '88 óta." Már 34 éve meghallotta az idők szavát... ;-)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása