magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Földikutya S. jó mérce

Föld S. a sok gusztustalan ballibbant megmondóemberek egyike. Igaz, csak második vonalbeli, de sajnos rendkívül szorgalmas.

Egyébként nekem nem is kedvencem a Bayer Zsolt. A stílusa számomra visszataszító. Ilyen volt már ballib korában is. Tartalmilag persze az esetek nagyon nagy részében igaza van, de ez a túl durva stílius kontraproduktív. Persze megértem emberileg: kiemelkedett egy közegből, s mérges. Mint amikor a volt jehovista kigyógyul és elkezd alpárian beszélni volt közösségéről. Mert saját magára is dühös, hogy egykor maga is részese volt.

Ami viszont biztos: Bayert nem lehet hiteltelenséggel vádolni. Miközben Földikutya S. erősen hiteltelen-gyanús.

Én Földikutya S.-t 2007 óta olvasom rendszeresen., Minden egyes pillanatban egyetért a hatalommal 101 %-ban (a tényleges hatalommal, nem feltétlenül az aktuális kormánnyal).

7 éve írtam egy paródiát A liberális megmondóember egy napja címmel. Bár ez nem róla szól, itt több hasonszőrűt vettem egybe, de az egyik mintám ő volt. Egyszerűen ideális minta a gerinctelenségre.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1917876107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.08. 07:46:00

Pedig ő már régi darab. Föld S. Péter néven tán már a Ludas Matyiban is szerzett a hetvenes években.

_Neville 2022.07.08. 08:58:12

Ugye Bayerra azt szokták ráolvasni, hogy a 90-es évek első felében még másként látta, a Népszabadságba is írt stb. Ezért "hiteltelen". Az ugyanakkor kimarad, hogy például a műsorában (Bogárékkal) már tizenéve hasonló dolgokat hangoztat, már akkor is azt tette, mikor ez még nagyon nem volt fideszes mainstream. Amúgy szerintem egy értelmes és művelt fazon, aki jól is ír, én se értem, publicisztikáiban miért kell ez az alpári hangnem.

_Neville 2022.07.08. 09:14:07

"- ... Mikor a novelláskötetem megjelent (1995-ben) Kornis Mihályt kértem fel, hogy jöjjön el a Litea könyvesházba, mutassa be, mondjon róla pár méltató szót...
Még lenyomatban elolvasta, tetszett neki, elvállalta, eljött. Elmondta, amit elmondott, dumáltunk... stb. Eltelt egy év, ritkán találkoztunk, olyankor mindig őrjöngött velem, hogy "szemét FIDESZ, ezek antiszemiták, ezek alig várják... (- szó szerint idézem!) ha az Orbán meg a Kövér hatalomra kerül, akkor engem megint a Dunába lőnek...!"
Hosszú ideig hallgattam..., végighallgattam, de nem vitatkoztam, azt mondtam, én nem vagyok hajlandó... Történt, úgy féléve, hogy Mityu barátom a Magyar Narancsba írt egy szösszenetet hátul a vélemény rovatba, amely cikknek az volt a lényege, hogy "ezek a fideszesek (- ez le van írva!), ezek geci, antiszemita, náci csöcselék, és hogy ö nem érti: (- így szól a mondat): Mondsza fiam, Deutsch! Te, aki zsidó vagy, mit keresel ezek között?"
- Na, másfél év hallgatás után "eldölt bennem a borjú" és írtam egy keresetlen választ... Elfaxoltam az én Vágvölgyi B. András barátomnak,
néhány kis mondat kíséretében, hogy "Vagesz! Kérlek, (olvastam Mityut) zsigereimben föl vagyok háborodva, én ezt a választ gondoltam, kéretik betenni a lapba!" Tán csütörtök volt. Péntek este csörög a telefon, feleségem fölveszi: - "Kornis Mihály keres!"... Másfél éve nem keresett telefonon.
- "Szevasz Mityukám, parancsolj!" Üvöltött a vonal másik végén, a következöket: "Szemét állat! Azok után, hogy én bemutattam a novelláskötetedet... hogy képzeled, hogy vitacikket írsz az én cikkemröl?!..." A dolog két szempontból is érdekes:
1. V.B.A. elfaxolja K.M.-nek a nekiírt válaszcikket,
2. Mint utóbb kiderült, megkérdezte a Mityutól, hogy megjelentetheti-e. (Ennyit a független magyar sajtóról, meg a kurva bátor Magyar Narancsról.) (- a válaszcikk máig nem jelent meg - Cs. K.)
És K.M. folytatta, hogy vegyem tudomásul, hogy aki vele ebben a témában vitatkozni mer, ha akarja ha nem, ott találja magát a nácik között.
És, hogy egy életre tönkreteszem magam egzisztenciálisan, és hogy engem itt mindenki ki fog csinálni...
Üvöltöztünk egymással másfél órát telefonon, ami végül is lecsengett egy olyan dologban, hogy mégis csak európai emberek vagyunk, üljünk le és beszéljük meg a dolgot... Másnap a Klauzál téren összejöttünk Mityuval, ahol már nem üvöltve, hanem atyai jó tanácsként, kezeit a vállamra téve azt mondta: -"Zsolt, vedd tudomásul, hogy népi-urbánus vitában állást kell foglalni. Nincs olyan, vedd észre, nem lehet kívül maradni. Magyarország erröl szól. És - tette hozzá - ha nem ezen az oldalon foglalsz állást, ahol mi vagyunk, akkor Te náci vagy. Más választásod nincs, vagy náci vagy, vagy igazat adsz nekem, illetve nekünk. És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ötezer értelmiségi, akiknek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni. És ez vagy tetszik nektek, vagy nem tetszik, ez így van." Na most egyfelöl ebben Neki mélyen igaza volt, másfelől pedig menjenek a kurva anyjukba...""

Gógita 2022.07.08. 10:05:53

Jut eszembe: hol tüntetnek azért, mert megszűnik a Magyar Nemzet print kiadása?
Meg a Pesti Tv, meg egy sor más médium és szerkesztőség?

Ja, jobboldaliak. Azok megszűnése, ahogy korábban a teljes hiánya, nem veszélyezteti a demokráciát.

2022.07.08. 10:12:01

@_Neville:
már az elnevezés is vicces, mert a városban is nép él, ahogy vidéken.
város vidéki ellentét a népi kultúrában.

ők a vidékiesek. a rurálisok. koncz király vezetésével. túlzott testiség, világi szellemtelenség.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4023/200222maskaradefoter_ksz_(11).jpg
ők a városiak. az urbánusok. cibere vajda vezetésével túlzott anyagiasság, lelketlenség.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4023/200222maskaradefoter_ksz_(13).jpg
és összecsapnak a maskarádén fárságkor. és előbb az egyik nyer. aztán a másik. ez egy ilyen játszma.
elégetik a kisze bábot. és elűzik a telet.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4023/200222maskaradefoter_ksz_(33).jpg

_Neville 2022.07.08. 10:21:30

@Gógita: "hol tüntetnek azért, mert megszűnik a Magyar Nemzet print kiadása?" Hm, ez nekem új.

Gógita 2022.07.08. 10:23:43

Ja, és ki sír az ezekkel együtt járó, sok-sok lapátra tett jobb-konzi újságíróért?
Senki.
A kormánypártok k..va nagy hibát követnek el azzal, hogy a harminc év alatt kínkeservvel a semmiből felépített jobb-konzi-ker. médiát, és főleg benne a végre létező, elkötelezett újságírókat simán seggbe rúgják, miután elvégezték a melót, amiből kifolyólag, ők most újra kétharmaddal, mindent elnyerve amit csak lehetett, pocolhatnak négy újabb évig!

A mórok megtették...

(Ráadásul, ahol látom, azok maradnak a szerkesztőségekben, akik már minden gazdát kiszolgáltak az elmúlt évtizedekben. Már, ahol még marad szerkesztőség.)

2022.07.08. 10:25:36

@_Neville:
volt egy purgatóriumi időszak, amikor a holokauszt sérülteknek igazat kellett adni. úgy voltam vele, hogy heller ágnes bármit mondhat. mert mégis csak kiállították a duna partra. és eljutott odáig, hogy a mellette álló anyját lelőhetik, csak ő élje túl valahogy. azért fohászkodott saját bevallása szerint. és olyan katonához mentek, aki egyedül járőrözött. mert az egyén talán nem gonosz, gondolták. és elvezeti őket bizonságos helyre. úgy voltam vele, hogy konrád györgy mondhat akármit. az összes osztálytársát megölték.

vitray tanár úr már ne magyarázza el, hogy sötét elnyomatásban kellett senyvednie. mert nem kellett. a nyugathoz képest persze igen. vitray tanár urat el kellett viselni. nota benne nekem semmi problémám nem volt azzal, hogy eleinte úgy közvetített, mint a nemzetközi "guide". a nemzetközi versenyeken a riporterek fülére mondták, hogy éppen kinél van a labda. nem igényeltem a nápi nacionalista lelkesítést. apám is és még nagyon sokan időnként a rádión hallgatta közvetítést. és nézte a tévét.

volt egy purgatóirumi időszak, aminek következtében a holokauszt sérültek megmondhatták, és leszármazottai hatalmi pozíciókba kerülhettek származásuk okán.

kiskisutca 2022.07.08. 10:33:22

@_Neville:

"És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ötezer értelmiségi, akiknek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni."

Ja, akkor ez még igaz is lehetett, de megváltoztak a körülmények. Pl. meggyengült az USA Kína miatt, meggyengült az USA-ban és a világon a Demokrata Párt kulturális és anyagi háttere.

2022.07.08. 10:37:29

@kiskisutca:
ne viccelj már. nem kínaiak szorították ki a demokratákat, mégcsak nem is a ruszkik. hanem az izraeliták, izráel állt a republikánusok oldalra. és számolták fel a filoszemiták intézményeit. mondván, hogy ha a zsidó világnak van központja, akkor az nem amerika, hanem izráel.

Gógita 2022.07.08. 10:39:42

@_Neville: A történet (KM-ről) valószínűleg igaz. Ők pontosan így gondolkodtak és gondolkodnak ma is.
Ezért borulnak ki, ha valahonnan, a megszerzett feudumjaikból, kibillentik őket! Médiából, egyetemről, kulcspozíciókból. Lásd SZFE, CEU, Népszabadság...

Én már éltem a rendszerváltáskor. NEM VOLT az országban antiszemitizmus, antiszemita hangulat!!! (A mindenhol meglévő zsidó viccektől, szalon-zsidózástól tekintsünk el.) MEG KELLETT TEREMTENI! És meg is teremtették. Ők. (Pártjuk az SZDSZ igen aktív segítségével is.)
Stratégiai okokból. Mert, ha az ellenfélre rásüthető, hogy náci, antiszemita, nem kell vele vitázni, érvelni, le van mosva eleve a pályáról. Ezt használják ki a mai napig.

(Lásd és értsd amit Bayer írt!)

Föld S. is abból az alomból való, mint K. Mihály.

kiskisutca 2022.07.08. 10:42:07

@cvsvrs:

Minden komoly ipar Kínába került, nem nagyon van olyan, hogy Made in the U.S.A.
Még a white trash is republikánus szavazó lett, a munkahelye elvesztése miatt. A demokratáknak meg maradt a szélső(új)bal.

2022.07.08. 10:49:22

a nyugatossággal izráel ment szembe.

naftali herz (hirsch) imber szövege. a hatikva.
mindaddig, amíg a szív dobog, / a zsidó lélek vágyakozva gondol / előre Kelet felé, / a szemek Cionra tekintenek // még nem veszett el reményünk, / kétezer év reménye, / szabad nemzetként élni a hazánkban, / Cion és Jeruzsálem földjén.
a cionizmus verte szét a nyugatosságot, a demokratákat.

a dallam a "tüzed uram jézus" katolikus népének.
www.youtube.com/watch?v=oLYhgUv_vc0

2022.07.08. 11:14:04

@kiskisutca:
a kultúrkampf-nak kevés köze van kínához.

a rendszerváltó felállás az, hogy van 1) a zsidó baloldal (az amerikai rendszerben a demokraták). ez az mszmp baloldala: a politikai bizottság. az mszp (iii/ii kémelhárítás). akik már a késő kádár korban kiegyeztek a világias pesti zsidókkal, (iii/i hírszerzés). és akkoriban ide sorolódik a fidesz '89.

és 2) a zsidókeresztény jobboldal (ez a republikánusoknak felel meg az amerikanizmusban). magyarországon az mszmp jobboldala. a hazafias népfront. (pozsgay, szűrös, bogár laci bácsiék, boros imre, stb). ami ugye létrehozta az mdf-et. (iii/iii belső elhárítás) és ide sorolódnak a történelmi pártok. a kdnp és az fkgp.

a fidesz '93 átpozícionájta magát. a fidesz '98 még jobboldali. a fidesz '10 pedig létrehozza a centrális erőteret. azt mondják, hogy a mszp-szdsz a filoszemiták szélbal. és az antiszemiták a széljobb. és a fidesz áll középen.

ezt támadják az amerikai demokraták és támogatják a republikánusok. kína a centrális erőteret támogatja orbántól függetlenül. brüsszel pedig orbánt akarja megbuktatni, nem a fideszt. a filoszemiták intézményeit izraeliták verik szét.

Gógita 2022.07.08. 11:20:07

@cvsvrs: A "demokraták" fullra vannak zsidókkal.

Gógita 2022.07.08. 11:34:58

@cvsvrs: "a filoszemiták intézményeit izraeliták verik szét. "

Hát...

A határt én inkább a hívő-nacionalista és a hitehagyott-globalista zsidók közé tenném.

Amerika és a nyugat, valamint a nem létező háttérhatalom vezető ereje az utóbbi.
(Lásd pl. az Izraelt támadó Soros bácsit és társait! Ez nem ellentmondás, egyszerűen más világot akarnak építeni az egyik és mást a másik oldalon. S-ék elvetik az izraelita hitet - éppen úgy, mint Kun Béla és a többi kommunista zsidó, és mai utódaik itthon is -, ami az egész zsidóság összetartó ereje, malterja volt, és a zsidó nemzetet is. Helyette vegyes világot, nyitott/pogány társadalmat, világkormányt, egy irányítást akarnak. Nemzetek, népek, országok és rasszok nélkül. Ahol ők az elit. Vagyis a szokásos hitehagyott zsidó utópia.)

2022.07.08. 11:39:21

@Gógita:
az amerikai kétpárti felosztás az, hogy van 1) világias zsidó baloldal. ők a demokraták. és 2) a zsidókeresztény jobboldal. mindkét oldalon állnak zsidók.

csakhogy van egy harmadik oldal. az izraeliták. izráel azt mondja, hogy van a zsidó állam. és az legyen a zsidó tőkepiaci központ. nem az amerikai keleti part. és az legyen a zsidó tech központ. nem az amerikai nyugati part. ennek érdekében támogatják leginkább a középső országrészt uraló rebublikánusokat és a kisvárosi amerikát. és ezek mellett támadják a republikánus zsidókat is. mert ez az érdekük.

2022.07.08. 11:41:31

@Gógita:
a hívó nacionalista zsidók az izraeliták. a filoszemiták a hitehagyott globalista zsidók.

Gógita 2022.07.08. 11:45:20

@cvsvrs: "ennek érdekében támogatják leginkább a középső országrészt uraló rebublikánusokat és a kisvárosi amerikát. és ezek mellett támadják a republikánus zsidókat is"

Ez nem ellentmondás?
A demokrata zsidókat, nem? (Illetve ezek egymást.)

Serény Vélemény 2022.07.08. 11:45:47

A leggyobb a valóságtorzítás. Finom, apró lépésekben elkövetve például:

"területén több, mint négy hónapja háború dúl".

Érződik, hogy ez tökéletesen igaz, mert 2014 óta ugyan háború van a területén, és az tényleg több, mint négy hónap...

2022.07.08. 12:00:35

@Gógita:
a sémiták törzsi tudata a globalizmus.

1. az őskeresztények is sémiták. péter apostol is sémita és a céljuk az, hogy róma központtal egy világegyházat alapítsanak nem evilági bölcseletre alapozva. ez zsidókereszténység. a vatikán.
2. a másik brancs azt mondja, hogy egy világállamot kell létrehozni világias bölcseletre alapozva. ők a filoszemiták. a demokraták.

ennek három irányzata van.
2a. szociáldemokraták. világ proletárjai egyesülnek. ez az új baloldal. nem a keresztényszocialisták. és nem a népi baloldal. hanem az urbánus. ez a népi-urbánus ellentét.
2b. liberális demokraták. a világ burzsoázia egyesül.
2c=>1 a neokonzervatív keresztény demokraták. a világ polgárai, a világpolgárok egyesülnek.
ez antifasiszta koalíció.

3. és egy rész azt mondja, ha a zsidó világnak van központja (mert vagy van, vagy nincsen), akkor az izráel. nem a vatikán, nem amerika, london, párizs, hanem a szentföld. akik ezt vallják azok a valódi nekonzervatívok. ők a neokonok. 2c=>3.

2022.07.08. 12:09:30

@Gógita:
nem ellentmondás. mert zsidók is támadnak zsidókat adott esetben. ha az önös érdekeik úgy kívánja. ez a zsidó kultúra része. ebből adódik egy nagyon erős diverzitás a népességben. nincsen olyan, hogy "a" zsidók ezt mondják. mert ilyen amolyan zsidók vannak. és ha valaki antiszemita, akkor azt látja, hogy baszki, az összes ideológiai irányzat mögött ott állnak. és igen. ez a kultúrájuk.

a szabadkőművesség a városi reformátusság és izraeliták összeesküvése a római katolikus egyház vélt vagy valós túlhatalma ellenében. a zsidók egy része horthysta volt.

a debreceni zsidó iskola értesítője az 1942/43-as tanévről.

Hazafias nevelés. A vallásos és hazafias érzés harmonikus összefonódása iskolánknak megalakítása óta szent és érinthetetlen hagyománya és díszzászlónkon is kifejezésre jut a következő felírásban: „Ösi zsidó hittel, rendületlen magyar hűséggel." A hazafias nevelést szolgálta iskolai ünnepeink legnagyobb része és önképzőköri pályatételeink közül a „Petőfi és a zsidóság'' című, amelyet Grósz Nagy Ferenc gyógyszerész úrnak, felügyelő bizottságunk tagjának nagylelkű adományából tűztünk ki.
De számos alkalom kínálkozott a hazafias érzés kidomborítására minden tantárgy keretén belül. Korunk világpolitikai eseményei mindennap alkalmat szolgáltattak arra. hogy tanulóinkat ráeszméltessük a hazafias érzés és a nemzeti erőfeszítés csodálatra méltó eredményeire.

2022.07.08. 12:23:14

@Gógita:
a zsidóság nagyon sokféle ideológiát támogat. a reformációt is támogatták. ez egy 16. századi biblia. egy szikszai bálint nevű debreceni prédikátoré volt. párizsban nyomtatták. genfben kapta. héber nyelvű. a debreceni református kollégiumban a latin és a görög mellett a héber nyelv tanítását is bevezették.
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2018/08/D_ATI20180830033-678x1024.jpg
és a római katolikusokkal álltak szembe. a vatikániak is sémiták. zsidókeresztények.

a felvilágosult abszolutizmust is zsidók hirdetik meg. azt, hogy az ész kultúsza győz a kereszténység felett. filoszemita bölcselet szembemegy az abszolutizmussal. és azt mondja, hogy a szociáldemokraták, a liberális demokraták és a konzervatív kereszténydemokraták politikai váltógazdálkodásából adódik európában. ezt zsidó vezetésével hirdetik. és amerikában kétpárti váltógazdálkodást is többek között zsidók találják ki. (demokraták és a republikánusok "kormányoznak". vezetik az adminisztrációt az előtérben. a hátsó szobában a menedzsement a tőkepiac.) és ezzel szemben álló neonacionalizmust és illiberális átmenetet is. izráel hirdeti meg.

tűz fal 2022.07.08. 12:33:48

Bayer cikkjének apropóját az adta, hogy Manfred Weber elvtárs szeretné szétosztani a mi energiahordozó tartalékainkat. Mindezt azután, hogy a többi ámokfutó soros-szopó hülye zombival együtt kórusban hörögték, hogy nem akarnak többet venni Oroszországtól. Aztán amikor Oroszországtól nem jött az amiből ők hangosan nem kérnek, akkor hirtelen azé kellene nekik, aki mindvégig realista volt.

ez a nevem senki 2022.07.08. 13:16:40

ennyit zsidóz
ni
tag
a hely
ébe is szégyenlem ma
gam

Serény Vélemény 2022.07.08. 13:57:41

@tűz fal: nnna. Most ugye a világ három legnagyobb paradicsom-exportőre:

1) Mexikó. Értem, jó klíma, usa korlátlan felvevőpiac, stb.

3) Spanyolország, értem, eu korlátlan felvelvőpiac, jó klíma, egész jó mezőgazdaság stb.

... de ki a második?

2) Hollandia.

Aztaaa &@#đĐ[Ä!

.... klíma: alkalmatlan a paradicsomtermesztésre, viszont... pénzük annyi van, hogy nem tudják mire költeni ezért _gázzal_ fűtött üvegházakban termesztik 1800 hektáron(!) a paradicsomot éjjel-nappal, télen-nyáron, és egy négyzetméterre négyszer(!) annyi paradicsomot tudnak előállítani, mint a spanyolok, ahol nincs annyi üvegház, viszont legalább süt a nap.

NNa. ebbe a levesbe is beleköpött a ruszki-uki háborúsdi!

2022.07.08. 14:21:15

@ez a nevem senki:
és még zsidó matematikai iskola is van. én még láttam erdős pált.

ulpius66 2022.07.08. 14:31:15

Nyugalom van!

Magyarországon DEMOKRÁCIA VAN, VÉLEMÉNY-NYILVÁNÍTÁSI SZABADSÁG!!!!!!!

Mindenki azt ír/mond amit jónak lát! (vagy amiért jól megfizetik.....)

Ezzel aztán van aki egyetért, van aki felháborodik rajta!
(ilyen "diskurzus" nem lehetne pl. az USÁ-ban vagy Hollandiában, stb.....mert ott, aki nem a fősodorral ért egyet, azt azonnal törlik.....)

ulpius66 2022.07.08. 14:50:42

Földes Petinek is egy dolog fáj, de az kurvára........

ÚGY FOG MEGDÖGLENI, HOGY MÁR NEM ÉRI MEG, HOGY A KEDVENCEI MÉG EGYSZER HATALOMRA KERÜLJENEK!!!!!

Gógita 2022.07.08. 19:12:31

@cvsvrs: " „Ösi zsidó hittel, rendületlen magyar hűséggel.""

Ez tetszik!

Gógita 2022.07.08. 19:18:13

@cvsvrs: Az tény, hogy a zsidók, akik a Wikipedia szerint kb. 15 millióan vannak az egész földön (mint a magyarok), valahogy mindenhol, mindenben ott vannak.
Már, ami számít.

Mondjuk nyerni (irányítani) úgy a legkönnyebb (a világot), ha minden csapatban mi játsszunk. !!!

Gógita 2022.07.08. 19:20:32

@tűz fal: Pontosan!
Eszement, képmutató rohadékok.

Most az "ukrán véren vett" gázunk hirtelen jó gáz lenne!!!!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása