magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ez így bátor

Persze lehetne még bátrább. Íme itt.

Én régóta mondom, nem vagyok se konzervatív, se kereszténydemokrata. Sőt mindkét eszmét egyenesen ellenzem.

A kereszténydemokrácia egy hazug liberális-konzervatív eszme, melynek fő szerepe a kereszténység bemocskolása. A konzervatívizmus pedig nem más, mint késleltett, mérsékelt liberalizmus.

Én viszont azt mondom, ne keverjük a kereszténységet a politikába, ha pedig mégis ezt tesszük, akkor a tényleges keresztény elveket érvényesítsük, ne azok csomagolását. S a rossz ellen meg küzdjünk, ne csak késleltessük azt.

Persze lehet azt is csinálni, hogy szócsatákat vívunk, lásd a miénk az "igazi" kereszténydemokrácia, az övék meg hamis. Ez a csata viszont értelmetlen, ráadásul nincs is igazunk. Hiszen történelmileg tényleg ők az igazi konzervatívok és kereszténydemokraták!

Aki ma igazi konzervatív és kereszténydemokrata, az szivárványos zászlókkal vonul, abortuszjogokért küzd, BLM-aktivista, harcol a normalitás ellen, s általában ellenez mindent, ami jó a kisembereknek. Az különbözteti meg a progresszív liberálistól, hogy ellenzi a Homokbüszkeség Hónapot, szerinte ugyanis csak Homokbüszkeség Hét szükséges.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3417876161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.07.09. 09:57:34

a konzervatizmus közszolgálatot jelent. con-: együtt, közösen, közösségben. servo: szolgálni. szemben a liberálisokkal, akik hagyományosan az egyén szabadságát tartják elsődlegesnek. in- divido (nem osztott, nem osztható).

jónévez 2022.07.09. 19:30:49

Miért kell pont olyan mindenkit bedobozolónak lenned, mint liberális polgártársaink?

Gógita 2022.07.09. 20:10:14

Ez a poszt így... ööö...
Darab, darab?

Mr. Hyde 2022.07.10. 11:07:44

@cvsvrs:

A prezerváció meg nyilván előszolgálatot jelent, ahol a "pre" szócska az előtag a "servation" pedig a szolgálatot jelenti.

LOL

2022.07.10. 11:53:34

@Mr. Hyde:
az preserve eredendően előszolgát jelentett. elővédet. és abból alakult ki az őriz, megőriz, valamint a befőtt, konzerv jelentése.

2022.07.10. 12:34:49

@Mr. Hyde:
debrecen 1695-ben létrehozza a nemes kalmár társaságot. az első választott (köz) gazdák sárándy dániel és komáromy jános.

a kuruc időkben járunk. debrecen egy 20-25 ezer főt számláló város. amiben plebejus lázadások vannak. a patriciusok úgy gondolják, hogy el kellene kerülni a forradalmat. le kellene hűteni a kedélyeket.

a város közhasznúvá teszi a külkereskedelmet és szolgáltatások egy részet. 1699-ben megvásárolják bika bálint vendéglőjét. azért, hogy abból városi fogadót építsenek. ebből lesz az arany bika szálló. és felépül az első pusztai csárda a hortobágyon. bevezetik az olcsó vendéglátást.

a városi patriciusok (a polgári konzervatívok) jól felfogott érdekből a közszolgáltatások körét bővítik. és a kollégiumi diákok is elgedetlenek. azt mondják, hogy létrehoznak egy új tanszéket. és 1708-ban létrejön a tanítói társaság, amelynek célja, hogy bevezesse a lánynevelést.

tehát nem azért lesz lánynevelő intézet, mert a feministák lázadnak. hanem a deákok túlzott maszkulinitása ellenében vezetik be jól felfogott érdekükben a városi patriciusok (polgári konzervatívok)

és ezekhez társul egy keresztényszocialista megoldás. 1704-ben a külső ispotály (a szegényház) mellé építenek egy templomot. amit az amerikaiak bombáznak le a második háborúban.
2.bp.blogspot.com/-I5m30lCT16o/WTEnND906LI/AAAAAAAAIbI/doVVpFrwTLoKmApZyv4Kd2GHnJqyikXPACLcB/s1600/isp.jpg

és a nemzeti liberalizmus. debrecen fogadják a brit királyi udvar követét. a magyar (erdélyi) országgyűlésben megválasztja rákóczit fejedelemnek. és amikor az megérkezik a város határára sámsonba, akkor a város választott előljáró hűségesküt tesznek neki. magyarul pénzelik a felkelést.

a polgári konzervativizmus, a keresztényszocializmus és a nemzeti liberalizmus kéz a kézben járnak.

ehhez képest a rendszerváltó mdf nem polgári konzervatív (mivel privatizál és nem kollektivizálást tartva, vagy azt reformálva konzervál), az mszp nem keresztény szocialista, az szdsz pedig nem nemezti liberális.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása