magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Világmagyarázat

A tömegember mind negatív, mind pozitív módon félreérti az emberiséget.

A negatív mód még meg is magyarázható. Mindig könnyú magamnak megbocsátani, míg másnak nehéz. Lásd, amikor én indokolatlanul goromba vagyok, azt mondom, a stressz miatt, meg mert korábban valami más miatt megsértettek. Egyébként meg kedves ember vagyok, nem szokásom a gorombaság, de most így alakult: tulajdonképpen én alig vagyok hibás. Ha viszont más goromba, ő azért az, mert ilyen a lelke: ő egy goromba ember, aki ezért goromba, nincs mentsége a viselkedésére.

A pozitív oldal nevetségesebb, s ahogy hülyül a társadalom, egyre gyakoribb. Ez a pozitív tulajdonságok téves halmozása jelenség. Ha én mondjuk ballib vagyok, szeretek síelni és bályeget gyűjteni, akkor elhiszem, hogy ez a 3 jellemző valahogy együtt ját, s mélyen megdöbbenek, hogy akad fideszes sí-kedvelő is.

Két valós példa.

Egy, Egy fideszes ismerősöm nudista volt. Nem értették, mert a nudizmus el lett könyvelve liberális dolognak.

Kettő. Egy ballib ismerősöm meg azt hangoztatta, szerinte Wass Albert jó író volt. Hát neki meg még nagyobb baja lett ezzel.

Címkék: közélet
10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6817896183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sync 2022.08.11. 08:15:33

Ezt Nietche vezette le vagy te?

Ellenben Ady:
"Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,"

Nem sokkal szimpatikusabb Ady?

Boldeone2 2022.08.11. 11:34:19

Minden emberben egyszerre vannak jelen a különfèle tulajdonságok, szemlèlet ès ideológia. Nincs 100%- ban konzervatív vagy 100%- ban liberális ember , ahogy jobb- vagy baloldali sem ...(Mèginkább elavult kategóriák)
Általában a politika èlezi ki ezeket a tulajdonságokat az emberekben ..
Pl a blogposzt írója nekem a szíve mèlyèn baloldali embernek tűnik, abba simán belefèr az antiliberalizmus
Persze , lehet hogy liberális is valamennyire , csak azt valamilyen ok folytán - sok sèrelmet szenvedett el a rendszertől , nem érzi magát győztesnek ahhoz kèpest amennyit tanult , stb - nem engedi felszínre törni...

Gery87 2022.08.11. 21:17:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ezt mondjuk nem hiszem...
Eleve a XXI.században nincs már olyan aki mondjuk a felvilágosodás előtti módon tudna gondolkodni, érezni a világról.
Aminek része mind a liberális mind a konzervatív mind a szocialista, nemzeti nézőpont...
Ezeket a szűrőket kaptad, ebbe születtél bele. mint mindenki.

Nincs élő ember aki pl jobbágy szeretne lenni és mondjuk őszintén az egyik identitása lenne hogy ki az "Ura"...

tűz fal 2022.08.12. 08:21:01

@Gery87:
Megint úgy beszéltek el egymás mellett, hogy nem ugyanazt értitek liberális alatt. Amit te értesz alatta az valószínűleg nem más, mint a liberalizmus = szabadság. Akik viszont manapság liberálisnak mondják magukat, azok egy elit által pénzelt szekta agymosott, agyhalott droidjai, a szabadságjogok és a szólásszabadság legnagyobb ellenségei. Kizárólag olyan "szabadságjogokat" támogatnak, sőt erőltetnek, amelyek megosztják és egymás ellen fordítják az embereket a régi jól ismert oszdd meg és uralkodj elv alapján. A BLM fehér átlagemberek háza elé vonul és kövekkel dobálja meg és ordítozik hogy adják oda egy feketének, de eszükbe nem jut Bill Gates meg Soros ellen acsarkodni, hiszen azok pénzelik őket.
A libernyák hierarchia tetején Joe Biden van, aki egy szellemi fogyatékos, korrupt, pedofil állat, akit ezek a droidok bálványoznak, ez mindent elmond a mai "liberalizmus" valóságáról.

Serény Vélemény 2022.08.12. 09:11:31

@tűz fal: "de eszükbe nem jut Bill Gates meg Soros ellen acsarkodni, hiszen azok pénzelik őket."

Egyébként meg ők nagyon magas kerítéssel körülvett palotákban laknak, ahova esélyük sem lenne konkrét hadsereg nélkül betörni...

tűz fal 2022.08.12. 14:39:47

@Serény Vélemény:
Az már csak hab a tortán, hogy a határok eltörlésének fogadatlan prófétái valóságos erődökben laknak.

Jozef Pockna 2022.08.12. 19:16:00

Erre volt jo a szocialis media. Erre jo hogy az index is hulye jatekokat reklamoz instagramokat osztogat meg. Nepbutitas 1000%on. Szabadsag? Hat az sose lesz. Az emberek elfogadtak szabadsagnak a facebookot ingyen csocsoket faxokat instan vagy eppen vilaghalon lodozni egymast... rabszolgakent kis xarbol tudsz hitelezett varat fentartani. Elfogadjak hogy a kormany amit megvalasztot az elit erdekeit kepviseli mikozben a tobbit a foldbe dongoli... en csak akkor csatlakoznek egy haboruhoz ha annak a celja az lenne hogy eltakaritsak az elitet felszamoljak a korrupciot es igen egy szabad eletet elhetsz ahol nem azert jarsz dolgozni hogy masik 10 meggazdagodjon rajtad hanem hogy te magad rendesen elj...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása