magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Törzsgágogók mondták

A leghumorosabb dolog a világon liberális magyar kommentelőket olvasni.

Mostanában 3 csúcspont is volt: Gyurcsányék árnyékszék-kormányzósága, az EU döntése a kifizetésekről, s a Fidesz győzelme 3 budapesti önkormányzati körzetből 2-ben, Csupa megosztó, ballibbantakat heves érzelmekre késztető téma.

Az DK-árnyékszék kapcsán a vélemények 3 részre oszlanak:

  • végre megmozdult valami!, Zorbánnak már vacognak is a fogai, mert a Nemzetközi Tekintélyű, Okos, Intelligens, Diplomata, Szakember, Demokrata, Európai, Többnyelvetbeszélő Nő szakértői kormányával most elsöpri a diktatúrát,
  • Gyurcsány már megint Zorbánt segíti, elvéve minden esélyt a változástól, pedig forró tél lesz, s a zemberek elsöpörnék a rendszert, de most nem söprik el, mert utálják ugyanúgy Gyurcsányt, mint Zorbánt,
  • ez az ország reménytelen, "nekem már 10 ismerősömből átlag 11 kivándorolt", teljesen felesleges az egésszel foglalkozni, mindenki menjen el, az utolsó oltsa le a villanyt, illetve utolsó esélyként a jövő hétvégén menjen ki egymillió embert a Kossuth térre forradalmat csinálni, s akassza lámpavasra a fideszeseket.

Aztán vidám harc indul, az első két csoport egymást lefideszbérencezi.

Ami az EU-t illeti, itt a nagy többség megállapítja: az EU hülye, mert Zorbán már megint sikeresen átverte Brüsszelt. Csak egy kisebbség viszi a hivatalos ballib narratívát, mely szerint Zorbán kénytelen volt behúzva a farkát kapitulálni, s hatalmasat győzött az EU. Ez azért jó jel, már a legfanatikusabb ballibek zöme se hiszi el a kiemelt ballib marhaságokat.

A választások kérdése érdekes. Egyrészt kiderül: a ballib "szakkomentelők" nagyjából 90 %-a nem ismeri a magyar választási rendszert. Pl. szinte senki se tudja, hogy Magyarországon egészen más az önkormányzati választás kisebb és nagyobb településeken.

A kisebbeken ugyanis az önkormányzatokban kislistás választás van, míg a nagyobbakon egyéni körzetes. Na most, az egyéni körzet pedig azt jelenti, hogy annak területileg meghatározott jellege van, Pl. Óbudán - azért ezt hozom fel, mert papír szerint ottani lakos vagyok - 16 egyéni körzet van. Ha most ha az egyikben megszűnik a képviselő mandátuma, akkor természetesen csak abban a körzetben van rendkívüli választás. Szóval az "óbudai lakos vagyok, baszdmeg, engem nem engedett szavazni a diktatúra" típusú kommentek csak a hozzászóló ismerethiányát jelzik.

Itt a vélemények három részre oszlanak:

  • a buta mucsai magyarok immár Budapesten is többségbe kerültek,
  • az ellenzéki szavazók így jeleznek az ellenzéknek, hogy negatívra értékelik teljesítményüket, s mást várnak tőlük,
  • Zorbán elcsalta a választást, románokat és fidelitaszásokat költöztetett be.

Szóval jó szórakozás a kommentolvasás.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3417934808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2022.09.20. 14:40:04

"Szóval jó szórakozás a kommentolvasás."

Ennél csak egy jobb van, a ballibsi kommentelők "etetése".....

GyMasa 2022.09.20. 17:11:06

"Egyrészt kiderül: a ballib "szakkomentelők" nagyjából 90 %-a nem ismeri a magyar választási rendszert."
Nincs ezen mit csodálkozni...
Ezek a levélszavazást sem értik.
Nem értik, miért nem lehet neiki IS levélben szavazni, mint az erdélyi magyaroknak, meg az ukrajnai magyaroknak.
Természetesen LEHETNE, ha megszüntetné a magyar címét, és csak a listán szavazna.
Persze, neki MINDKÉT szavazat kell levélben, és azt hiszi, hogy az erdélyi magyarok is 2 szavazatot adnak le.
És, ez minden egyes kiszabott választás előtt palettára kerül, és ezen rugóznak folyamatosan.

Aztán a kedvencem, az elnyomott, mondjuk, Angliai magyar, aki annyira gyűlöli a patásrobánt, hogy arra nem képes, hogy 2-4 órát utazzon/várjon, hogy leadhassa a szavazatát.
Sőt, ugye vannak olyanok is, akiknek 1 hetet kellene utaznia, hogy szavazhasson, és mivel erre nem hajlandóak, ezért ott vinnyognak csalást.
Az persze, eszükbe sem jut, hogy ezek az emberek szavazhatnának levélben is, és kb 5-nél nincsenek amúgy sem többen az egész világon.
De, az egész úgy van előadva, mintha milliókat érintene ez a dolog.

_Neville 2022.09.20. 18:40:19

@GyMasa: ha annyi felest megihatnék, amennyiszer ezt már próbáltam élőben még kommentekben is elmagyarázni, már meghaltam volna májcirózisban. És nem bazmeg. Múltkor már felolvastam a jogszabályt, akkor is nyomták a faszságot. Múltkor egy olyan amúgy eredendően budapesti ismerősömnek is meg akarták magyarázni, hogy az biztos nem úgy volt, hogy ő is szavazhatott így miután nincs magyarországi címe (természetesen csak országos listára, tehát felét erő szavazatot), ezt a Zorbán csak a "románoknak" teszi lehetővé.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.20. 18:59:05

@_Neville: na jó, dehát csak ezen a blogon nézd meg a mai ternést mindazoktól akiket már ismerünk.

Boldeone2 2022.09.20. 20:39:25

Az Orbán- rezsimet viszi a tehetetlenségi nyomatéka előre, a momentum , amit a választáson szerzett , a hazug narratívák èrvènyre jutásával, miközben az ellenzék szinte teljesen szétesett . A kormánnyal egyet nem értők nihilistává váltak , mert látják: semminek nincs tétje , az ellenzék jóformán nem is létezik , eluralkodott az autokrata hatalom minden szinten, így el sem nagyon mentek szavazni (így is van ahol csak 70 szavaz döntött ...)
Valójában ebben a társadalmi milliőben meg az is szèp eredmény amit elértek a kormánypárt ellen indulók...
Mèrget azért nem vennék rá, hogy ez egy új trend kezdete...
Egyszer úgyis èszhez térnek az emberek , ès felállnak a korrupt, mocskos pártállami rezsim ellen ...
Vagy ugyanolyan degenerált , hülye lesz a magyar társadalom , mint az orosz ...Ahol egy vèreskezű, pszichopata diktátor èlvezi a többség támogatását ...
Ehhez képest Orbán csak egy korrupt, hatalommániás , aki pártállami rezsimet ès haveri kapitalizmust èpít....

ulpius66 2022.09.20. 20:56:34

@Boldeone2:

Schiffer kiderítette MZP hátterét is. Nem magától olyan "okos"!!!

index.hu/velemeny/2022/09/20/akcio-a-demokracia-importert/

Hidd el más dolgok vannak a háttérben, mint amit a te kis agyad fel tud fogni!!!!!
(persze egy agymosottól nem várható el, hogy az "agymosóját" szembeköpje....)

Boldeone2 2022.09.20. 21:44:30

@ulpius66: Schiffer egy renegát ember , aki zöldkommunista . A nyugatot utálja, meg a nagytőkèseket is, így nem meglepő a narratívája
Sok dologban egyetèrtünk, sokban nem

_Neville 2022.09.20. 22:02:22

@Boldeone2: Más szempontból viszont pont ő nem renegát: balos, de nem hazaáruló.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.21. 08:11:41

@Boldeone2: Schiffer sehonnan sem renegát, sohasem nyalta feltétel nélkül az Összefogásban látható volt társaságot. Szimplán észleli a valóságot, ennek leglátványosabb pontja volt például az akkor még függetlenobjektív Kálmán Olgával való "vitája" a német megszállási emlékmű kapcsán.

tűz fal 2022.09.21. 08:20:42

Schiffer liberális, de becsületes, és leírta az igazat. Mivel a liberálnáci patkányok ezzel nem tudnak mit kezdeni, ezért marad nekik a fröcsögés, hogy "Schiffer azért írta, mert Schiffer ilyen meg olyan". Az, hogy Schiffer nem idealizálja és relativizálja a nyugat dolgait, nem azt jelenti hogy "utálja". Ez ugyanolyan semmitmondó magyarázat, mintha a futballbíró nekünk nem tetsző ítéletét annak a konkrét értelmezése nélkül kizárólag azzal magyarázzuk, hogy "utálja" a csapatunkat, mintha más magyarázat nem is lehetne. Ugyanezt csinálják Mérő Lászlóval, aki kimondta a hataloméhes ballib tetvekről az igazat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.21. 10:27:28

@Deak Tamas: @Boldeone2:

Schiffer egyszerűen egy progresszív baloldali, s a baloldaliságon van nála a hangsúly, így természetes ellensége a ballibeknek. Ennyi az egész.

Ez pl. Latin-Amerikában teljesen természetes dolog, az ottani tipikus baloldal szinte mind Schiffer.típus. Csak Mo-gon kell ezt külön magyarázni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.21. 10:31:02

@tűz fal:

Schiffer nem liberális. Esetleg csak a szó kulturális értelmében, de gazdaságilag abszolút antiliberális: a bérmunkja oldalán áll, tagadja a szabadpiacot, s erős államot akar.

Boldeone2 2022.09.21. 11:02:57

@Deak Tamas: Schiffer egy önjáró, renegát ember, mert mindig a saját igazságát mondja. A gágogó ellenzèk azt várta tőle, hogy álljon be a gágogók táborába, de ő nem tette. Ezért a gágogók nagyon megharagudtak rá.

Boldeone2 2022.09.21. 11:11:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Így van. Schiffer gazdaságilag teljesen baloldali- tőke ès nyugatellenes. Anno az LMP egyik fő cèlja a nemzetközi szabadkereskedelmi megállapodás támadása volt
Társadalmilag rèszben liberális , de valamelyest enyhèn konzervatív is. Pl nem támogatja a nyugati típusú migrációt. Az LMP- bennerről nem volt konszenzus. Volt egy olyan schifferi javaslat, hogy nyomkövetőt kellene tenni a migránsokat
Erre a szegedi alapszervezet vezetői lemondtak
Schiffer úgy vezette az LMP- t hogy kicsit kívül \ felül volt a párton ....

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.21. 12:18:42

@Boldeone2: a renegát (lit. újjászületett) azt jelenti, hogy "kivetkőzik régi énjéből", elárulja a múltját. Mivel Schiffer a karrierje jórészében nem kötelezte le magát sehova sem (a kötelező választás a diktatúrák sajátja) így nem árulhatott el senkit, nem kellett "újjászületnie".

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.21. 12:20:41

@cvsvrs: Orbán helyett a szitokszóvá tételhez inkább a polgári radikális Jászi-Hock féle társaság tett hozzá.

Boldeone2 2022.09.21. 12:47:56

@Deak Tamas: Ez nèzőpont kèrdèse, mert vannak akik szerint igen , amikor támogatta a Fidesz által javasolt alkotmánybírákat
Vagy: amikor akadályt gördített az LMP elè, hogy úgymond választási szövetsèget kössön a "bukott baloldallal "
Erre azt mondák: neki is el kell döntenie , hogy hova áll. Ha ellenzèki, akkor be kell állni a sorba, a szövetsègbe . Vagy nem ellenzèki. Voltak baloldalon akik azt mondták , hogy Schiffer András Orbán embere

De, ez egyik sem az èn vèlemènyem, mert Schiffer Andrással kiváló a viszonyom, mondhatni a legjobb az összes a (volt) politikusok között. Minden tiszteletem neki, egy zseniális ember, aki minden tèmára azonnal tud "csípőből" reflektálni. Sok dologban egyetèrtettünk anno, de a nyugattal ès a kapitalizmussal kapcsolatos álláspontunk különbözik, de az nagyon

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.21. 13:03:41

@Boldeone2: Schiffernek nem kell döntenie hova áll - neki egy dologban kell megállnia, mint országgyűlési képviselő meg kell felelnie annak, hogy azt a programot végrehajtsa ami alapján a választói az Országgyűlésbe küldték. Ezt hívják népképviseletnek.
Ha nem képviselő akkor meg azt tesz és mond amit akar, annyiszor és úgy változtat, ahogy jó esik. Ezt hívják szabadságnak.
A jelen magyar államnak pedig ez a két fundamentuma van.

Serény Vélemény 2022.09.22. 09:14:21

@Boldeone2: Valójában Schiffer egy karakter. Van esze, van némi karizmája, de alapjáraton karakter. Ez - mármint hogy valaki karakter legyen, és nem megélhetési politikus - nem jellemző a jelenlegi ellenzéki oldalon.

Billy Hill 2022.09.22. 16:33:45

@Deak Tamas: "ennek leglátványosabb pontja volt például az akkor még függetlenobjektív Kálmán Olgával való "vitája" [Schiffernek] a német megszállási emlékmű kapcsán".

Jaj de jó is volt az! Hozzá fogható már csak a "G. Fodor Gábor kikasztja Havas Henriket a 2018-as választások után" volt, illetve a Mikola István vs. Kálmán Olga és a Tarlós István vs. Kálmán Olga...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása