magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ukrán öngól

Az USA lassan kezd kihátrálni Kijev és Varsó mögül.

Tegnap este nem erősítették meg az ukrán-lengyel híreket. Aztán éjszaka elkezdték terjeszteni a híreket, hogy a hibás Ukrajna: ukrán rakéták csapódtak Lengyelországban.

Azóta a lengyelek is kezdenek enyhülni. Óvatosan csökkentik a hangerőt, igazodnak Amerikához.

Kijev magára maradt. Ráégett a provokáció. Szóval nagy ukrán öngól volt.

Az ukrán hunta arra számított, képes lesz bevonni a NATO-t nyíltan a háborúba, de legalábbis megállítani a zajló titkos amerikai-orosz tárgyalásokat.

Most viszont csak erősödni fognak a zajló titkos amerikai-orosz tárgyalások.

246 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3017979740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.11.17. 14:34:08

@vasútihíd:

A legjobb példa a lottózás.

Mindenki megérti, nem lehet mindenkinek főnyereménye.

vasútihíd 2022.11.17. 14:36:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De az negatív példa én felmutatható pozitív példára gondoltam mint alternatíva a kapitalizmus ellenében.

2022.11.17. 14:37:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a magyar lottó mitől sokkal jobb mint az euro jackpot
a nemzeti nagytőkések rendszere mitől sokkal jobb, mint ugyanez nemzetközi változatban.

2022.11.17. 15:08:14

@GyMasa:
oké, a fidesz szavazók úgy állítják be, mintha ezeket a csatlakozáskor kirótt "szankciókat" a pártjuk nem szavazta volna meg. vagy mintha ne lehetne magyarországon cukorrépát termelni, cukorgyárat építeni, stb. az állami tulajdonban nem lehet. illetve a magyar állam akkor vállalta, hogy ezeket felszámolja.

városi tulajdonban lehet cukorgyár. a hajdúvárosok építhetnek egy új cukorgyárat. csak nem feltétlen lesz olcsóbb a hajdúsági cukor vagy akármilyen alapélmiszer, mint a globális ellátási láncokon keresztül beszerezve.

azonban a fidesz sem akar városi tulajdonú üzemeket. állami tulajdont se. hanem azt mondják, hogy a nemzeti nagytőkéseket kell kitömni pénzzel. építsen lölő cukorgyárat. vagy a lánya, vagy a jobbkeze, vagy valaki a fideszből. csak ne kelljen versenyeznie a globális ellátási láncokkal. illetve legfeljebb úgy, hogy annak a lerakatai is a fidesz kezében vannak. és az állam majd úgy szabályoz, hogy ennek a körnek jó legyen. ezzel megvédik a magyar embereket. a családokat. és a nemzeti nagytőkéseket, akik ehhez támogatólag csatlakoznak.

a fidesznek akkor nem volt cukorgyári érdekeltsége. tehát megszavazták. a fidesz számít. az ország nem. a fidesznek nincsenek gazdasági érdekeltségei kárpátalján. nem számít. a magyar emberek a fidesz emberei.

ez a politikájuk. és ez sikeres belföldön. külföldön nem. mert orbánt putyinistának nézik a csehek. orbán nem putyinista, hanem fidesz párti. és ha a putyin éppen a fidesz érdekeit szolgálja, akkor putyinista. ha nem, akkor nem. ha a demokraták szolgálnák a hatalmi ambícióikat, akkor demokraták lennének. mivel a republilkánusok ezért republikánus.

Tapi2021 2022.11.17. 16:57:40

Ez de "édes":

"Az Egyesült Államok, Lengyelország és a NATO tisztségviselői által begyűjtött bizonyítékok alapján az ukrán fegyveres erők lőtték ki a kedden Lengyelországra zuhant rakétákat – jelentette ki Jacek Severa, a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője.

Arról, szerinte miért tagadja Volodimir Zelenszkij, hogy ők lőtték ki a rakétákat, azt nyilatkozta:

Ukrajna jelenleg nehéz helyzetben van, és ilyen körülmények között normális, hogy olyan hipotéziseket állítanak fel, amely az ukránok számára logikus, miközben más országok vezetőinek kevésbé az.

Eközben a lengyel elnök külpolitikai tanácsadója, Jakub Kumoch azt mondta, nevetséges, hogy Zelenszkij nem ismeri el a rakétakilövéseket, rontva ezzel a nemzetközi megítélésükön – írta a Portfolio."

Tapi2021 2022.11.17. 16:59:16

"olyan hipotéziseket állítanak fel, amely az ukránok számára logikus"

Így kell diplomatikusan megfogalmazni, hogy hazudik!

Tapi2021 2022.11.17. 17:09:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A lényeg itt: magyar étdek, hogy NE legyen erős, jómódú, központosított, euroatlantista Ukrajna."

Ez butaság. Mi érdekünk fűződne ehhez?

Egy prosperáló, nyugodt, baráti Ukrajna, ahol jól bánnak a magyar kisebbséggel, mintha csak Németország lenne, a magyar érdek.
De nem ez volt, nem ez van, és nem ez lesz, ha győznek, meg ha veszítenek sem.
Az EU tagság adhatna némi garanciát, jelenthetne némi féket az ukrán nacionalizmus ellen.

Ránk és főleg az ottani magyarságra, éppen a jelenlegi Ukrajna veszélyes!

Tapi2021 2022.11.17. 17:26:17

@Boldeone2: "Èn úgy látom, hogy èppen a kormánynak van brutális mèdia- túlsúlya. KESMA- a világon egyedülálló, teljes közmèdia gleichschaltung , Index, pártegyetemek , stb.."

Az elérést kell nézni, nem hogy hány darab médium van egy csomagban!

Most kb. jó az arány. Igaz, némileg mesterségesen fenntartott.
A választások után meg jelentősen le is építettek!

Tapi2021 2022.11.17. 17:29:26

@Boldeone2: "Mindezek után sem tudják az elit èrtelmisèg támogatasát megnyerni. Pálinkas prof. meg társai mást gondolnak a vilagról , meg mondjuk úgy a nagyvárosi elit többsège ..."

Kiesett az állami csecs a szájukból, ezért gondolnak mást! Amíg haszonélvezők voltak, szintén mást gondoltak!

Ugyanúgy, mint anno a Simicska média! O1G előtt és után.

Tapi2021 2022.11.17. 17:35:20

@Boldeone2: "Ausztriában hazai gyártók , jó minősègű, GMO- mentes húsokkal van tele minden . Elkèpesztő választèk...Sajtból biztos láttam vagy 200 fèlèt ...
Na, ott van az igazi paraszt-polgár- vállalkozó világ ...
Itt mi van, mondjuk a szabolcsi kistelepülèseken?"

És ez pontosan miért is van így??? Miért nem nyitottunk tömegesen kávézót Bécs belvárosában???

Tapi2021 2022.11.17. 17:43:28

@GyMasa: "A fidesz is megszavazta Megyó 100 napos progrmját."

Naná! Hülyék lettek volna nem megszavazni. Egyrészt, mert csupa népszerű, jó dolog volt benne, másrészt, mert tudták, hogy ha mindent teljesít abba belebukik.
És lőn!

Tapi2021 2022.11.17. 17:50:19

@Boldeone2: "- Eddig volt olcsó hitel, meg millió vissza nem tèrítendő állami támogatas
Csak rossz volt az allokáció

Nem a bankok hibája , hogy szar a magyar gazdaság , hanem a NER - mechanizmusokè !"

Nem. A gond nem ott van, hogy nem tudunk termelni, hanem ott, hogy nem tudunk ELADNI!!!!

Vagy legalább feldolgozni, hozzáadott értéket képezni és úgy eladni.
Szőlőtermesztő ismerősömet győzködöm, hogy ne csak várjon arra, hogy minden évben jön valaki, aki nyomott áron megveszi a nyers szőlőjét, hanem 1. keressen neki ő piacot, 2. dolgozza fel! Csináljon bort vagy mustot, vagy szőlőlevet, vagy pálinkát, építsen hozzá egy saját családi márkát. Pl., mint kézműves pálinka XY faluból, Z családtól, stb.
De nem.

Marad a nyersanyag előállításnál, aminek a legalacsonyabb az ára és ahol a legnagyobb a verseny. Ergo legalacsonyabb az ár.

És mi van minden évben? Panaszkodás!

Az osztrák gazdákat meg szarrá dotálják, és nem éppen onnan indultak 1990-ben, mint a magyarok!

2022.11.17. 17:52:47

@Boldeone2:
a médiában budapesrnek van brutális túlsúlya. az szdsz maradványának elsősorban, és a fidesznek másodsorban. a vidéknek alig van szerepe.

mondjuk a színjátszás egy vitapont. hogy a fővárosi szdsz maradványa legyen a színjátszásban a non plus ultra, mert az liberális. vagy a fidesz. mert az állítólag annyira nemzeti.

a köztévében minden vármegye kapjon havi 1 adásnapot. egyesített zala és kanizsa vármegye. ebben a hónapban a repertoárban vezető színdarab móricz zsigmond: a noszty fiú esete tóth marival. a jövő hónapban: tennessee williams: a vágy villamosa. játssza ezeket a köztévé.

lehet, hogy a vidéki előadások bűnrosszak. és sokkal jobb lenne ha mindent az szdsz maradványa játszana, mert végső soron még is csak ők a szakma. a többi színész a bokájukig nem ér fel. lehet. és az is lehet, hogy csak vidnyánszky hazafias. valamint a filip. ők ketten nagyon hazafiasak. zalaegerszegen nincs senki. budapesten tombol a hazafiság mármint a fideszben.

mutassuk be ezeket a darabokat. és akkor látja a közönség, hogy a vidéki színjátszás tényleg rossz (szerintem se túl jó, ahogyan budapest se túl jó, szerintem a libernyákok többsége se akarja feltélen lezülleszteni a kultúrát.) mutassuk be az ország nagyszínházait. sorba mindent. és budapest is kapjon adásnapot. pest-buda is kapjon havi 1 adásnapot. és ha mácsay pali a legjobb, akkor kiderül, hogy baszki, tényleg ő legjobb, eldöntheti a nagyérdemű. hogy nem libernyák ez, hanem egy jó színész. nem egyszerűen jó, hanem kiváló. vagy egy kiváló a sok közül. mert zalaegerszegen az egyik közönségkedvenc.

és ugye ez verseny. mert vármegyék színtársulatai versengenek a nézők kegyeiért. csak ez ugyebár feudális. döntsön a piac. döntsön felőlem. csak akkor nem kellene állami támogatást adni az szdsz-nek se. persze tudom, nekik azért jár, mert ők a szakma.

2022.11.17. 17:54:18

@Tapi2021:
tehát szándékosan a kormány bukására játszottak. a többség ellenében. ahogyan a hazáruló dobrev klára.

2022.11.17. 18:15:57

@Tapi2021:
a hegyközségnek kellene feldolgozni a bort. a közösségnek. és lehet úgy is. és úgy is lehet, hogy minden egyes borásznak saját terméke van. egyiket se kellene kizárni.

debrecennek van egy szőlőskertje az érmelléken. a városé. és abból a város borát készítik el. és mérik a vásárban. a debreceni rosé-t. ilyet most nem lehet csinálni. a fideszben is kézzel lábbal tiltakoznak ellene, ahogyan az ellenzékben.

az egyének versenyezzenek, hogy melyik legyen a város bora. a város bora a városé legyen. amit kollektíve összepancsoltak. és erre az a válasz, hogy ezt nem lehet. mert az rossz lesz. az vagy rossz lesz, vagy nem. lehet rossz is. szó se róla. csak engedjék meg.

a fideszes nem érti, hogy akkor hogy lophat el egy zsák pénzt egy haver, vagy két zsákkal. vagy százzal. a nem fideszes szerint ez kérem szépen piac. a piac a városé. az a piac utca. és abban a kommunitás csapszékein a bor legyen a debreceni. a város szőlőskertjében a városi borászok lögyböltek.

és ha majd ehhez képest annyira jó a lesz a bock pinot noir, akkor majd azt veszik meg, azt isszák.

2022.11.17. 18:31:55

@Deak Tamas:
debrecenből ungvárra vasúttal. a legjobb találat a google szerint.

indulás: 9:53. érkezés: 15:58
ebből 1:58 perc gyaloglás. át kell gyalogolni a határon. nincs megtámogatva az, hogy a tiszántúlról kárpátaljára tömegközlekedve eljuss. van még lehetőség csak 33 perc + 40 perc gyaloglással eljutni. úgy, hogy közbeiktatod az ukrán busztársaságot.

és van egy busz ami közvetlen átmegy. az 0:10-kor indul.

tehát ha te nem budapestről, hanem történetesen debrecenből akarsz eljutni tömegközlekdve ungvárra, akkor vagy 1-2 órát gyalogolsz, vagy éjjel a csempészekkel.

Wildhunt 2022.11.17. 19:13:04

@cvsvrs: ez így hülyeség. Egyetlen oka, hogy csapon nincs közvetlen vonatcsatlakozás. Ugyanis békeidőben a csapi állomásról 20 percenként megy busz ungvárra.

2022.11.17. 19:13:34

@Deak Tamas:
141 km végig gyalogosan 29 óra, amúgy 5-6-7. nem sokkal jobb, mint régen szekérrel. értem, hogy budapestről nézve igen, debrecenből nézve nem.

debrecenből szegedre sincs közvetlen tömegközlekedés. hanem el kell indulni előbb pestre. elég ceglédig menni. mert úgy van átszállás. nem békécsaba felé kell menni. ugyanis addig sincs vasúti közlekedés. nem akkor is pest felé kell elindulni. úgy elég szolnokig menni. mert onnan van átszállás.

na most a pest felé induló vonat átszállással még mindig gyorsabb mint a busz. mert a 47-es út a régi szekértút nyomvonala belértve az ökörhugyozással van leaszfaltozva. azon ha valaki halált megvető bátorsággal nem előzget, mint akkor túl gyorsan nem ér célt. a légvonalban kevesebb, mint 100 km távolság autóbusszal röpke 3 óra. 2:55 perc. két szomszédos megyeszékhely között.

a debreceni buszpályaudvar. 2022-ben.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2022/buszvegallomas.jpg
ezt lesz majd felújítva illetve kb. 10 éve "épül" az új "főpályaudvar". a budapestet nem érintő "déli" autópálya pedig 10-20-30-50 éve "tervezés alatt".

itt minden arról szól, hogy előbb budapest legyen "világváros". és utána majd tejjel mézzel folyó kánaán lesz. csak előbb épüljön bmw gyár. és utána annyi pénz lesz, hogy csak na. csak még legyen egy kínai akkumulátor gyár is. mert úgy a fidesz szerint még annál is sokkal jobb lesz. egy mai hír, hogy ONA A ROBOT fogja szállítani a csomagokat. amit a barcelona és volkswagen group fejleszt. ONA A ROBOT 400 kiló és egyszerre 3 (!) kisebb csomagot tud szállítani.

ona egyenes útszakaszon elvitt egy csomagot, a nép csak szaladt utána. na most ilyet a vármegye is tudna fejleszteni. a debreceni egyetem ha ez kényszerítve lenne, hogy baszki, ezt ne barcolna építse már meg, vagy a kínaiak, vagy a németek. hanem a közintézményekbe akkor lehet pénzt keresni ha építenek valamit. illetve a fejlesztésbe bárki beszállhat. a gyártásba is. csak akkor ez egy vgmk a szakképzési centrumban. a szocializmus a reformokkal.

és erre az a válasz, hogy csak egyénileg lehessen. egyénileg volkswagen, barcelona fejleszti. és erre az a válasz, hogy ha ezt debrecen fejlesztené, akkor biztos rosszabb lenne. valószínűleg. csak akkor lennének fejlesztések. esetleg valami jobb lenne.

békéscsabára úgy se lehetne rendesen eljutni. ungvárra pláne nem. legalább a városon belül lehetne változás kósa lajost megkerülve. hová vezetne mindez. jönne gyurcsány. a kisebbik rosszat kell választani. a világ nagy összefüggéseit kellene látni, hogy van a woke kultúra és putyin. ez a kettő. és ebből válasszál.

2022.11.17. 19:14:29

@Wildhunt:
a magyar vasúthoz nem csatlakozik az ukrán busz. csak éjjel a csempészbusz.

Gery87 2022.11.17. 19:19:20

@Boldeone2:

"Nincsenek " elnyomók" ezek csak a kapitalizmus törvènyszerűsègei ! Azt csinálsz amit akarsz , nem vagy kötelezve arra, hogy rèszt vegyèl a kapitalizmusban."

:D
A nap vicce, már bocs.

2022.11.17. 19:43:43

@Wildhunt:
aztán lehet, hogy ez békeidőben jobb valamivel. ezt dobja ki a google.

ha magyarország integrálni akarja kárpátalját, akkor első körben magyarországnak kell megszerveznie a tömegközlekedést ebben a relációban legalább is. na most lehet mondani, hogy egy másik ráadásul ellenséges állam területén mindez kidobott pénz úgy, hogy onnan a magyar kisebbség menekül. ebben van igazság. nem is kevés.

ezért kellene az intézmények fenntartásába bevonni a magyar keresztény vallásfelekezeteket. ezek a görög katolikusok és a reformátusok. mivel ezek országos központja debrecen így már nem lehet lopni budapestről.

ez egy gör.kat. fatemplom debrecenben.
www.debrecen.hu/assets/media/gallery/hu/34301/1200x800/image00004.jpeg
a tevezésbkor 110 milliót szántak rá végül 150 millióba került.

épül 20-30 ilyen fatemplom egyenként 200-300 millióból. (ukránoknál olcsóbb a fa, olcsóbban dolgoznak). az még mindig 6 milliárd forint. ennyibe kerül a nemzeti konzultáció. a posta, a papír 20-30 fatemplom ára. munkahelyeket teremt. közmunka a magyar-ruszin görögkatolikus egyházban. építenek mellé régimódi falusi iskolákat, akkor az még mindig 20-30 milliárdba kerül. lehet, hogy felgyújtják az ukrán népi nacionalisták. ennyit meg lehetne kockáztatni.

és akkor ez ott munkahelyet teremt. akik a magyarok oldalára állnak. ehhez lehet kétnyelvű tankönyveket lehet nyomtatni. vagy akár magyar ortodox imakönyvet. jár mellé tankönyv a gyerekeknek. tanszerek a kéttannyelvű magyar iskolába. alapvető gyógyszerek, gyógyászati segédösszközök, orvosi műszerek.

nem úgy, lévai anikó kiviszi és hazajön a villájába. hanem a magyarországi papság egy része kitelepül és téritenek ékes ószláv nyelven. mert azon beszélnek. a reformátusok a határszélen többségi magyarokat, a tiszai cigányokat.

ez a feudális restauráció részleges revízió. ez a legolcsóbb.

Boldeone2 2022.11.17. 19:52:08

@Deak Tamas: Règen ugye újságok online felületèn volt kommentszekció. Pl a " The Guardian " kiváló volt , èvekkel ezelőtt mèg az Al Jazeera is megengedte ezt . Ma a komment szekciók szinte mindenhol megszűntek
Ma már szinte kivètel nèlkül mindenki az adott híroldalak youtube kommentszekciót használja, ahol van reflexióra lehetősèg, legtöbb helyen . Èn ahová szoktam írogatni , az a DW News , ami a nèmet államè, France 24 angol, Euronews, kevèsbè a BBC, CNN
India csatornák közül a Wion News , èrdekes az indiai perspektíva...Esetleg Al Jazeera
De, követek afrikai csatornákat is , mert az afrikai világ is nagyon èrdekel
Az orosz helyzetről az orosz tuberektől èrdemes tájèkozódni " Inside Russia" ès társai , Tass ugyanolyan szar mint èvtizdekkel ezelőtt , valamit ukrán bloggereket is követek

Boldeone2 2022.11.17. 20:05:16

@Gery87: Azt csinálsz amit akarsz , nem vagy kötelezve arra, hogy rèszt vegyèl a kapitalizmusban."

:DA nap vicce, már bocs."

A kapitalizmus tulajdonkèppen az emberi társadalom " kvintesszenciája", hiszen a társadalom arról szól , hogy az emberek gazdasági interakciókat hoznak lètre egymás között, termelnek, tevèkenykednek , ezeket a megtermelt javakat pedig kicserèlik egymással a piacon
A piac eddig mèg mindig a lehető legtörvènyszerűbb, legèsszerűbb elosztási mechanizmusokat hozta lètre

Te is választhatsz , hogy elfogadod a kapaitalizmust, -annak törvènyszerűsègeivel, mondjuk úgy igazságtalanságaival - vagy kimèsz a társadalomból ès önfenntartóvá válsz ...

Veszel egy tanyát Ruzsán , meg pár hektár földet ès ott berendezkedsz önellatása , önfenntartásra....
Mondjuk előtte be kell kapcsolódni a társadalomba , pènzt kell szerezni ...
Viszont, ha kitör egy háború , hiába mondod, hogy te társadalom kívüli vagy , mègis elvisznek ...

Ilyen szempontból valóban szar világ van....De, mi a kiút? A kapitalista anarchia vagy a kommunista anarchia?
Amíg lesz állam , addig kizsákmaányolas is lesz !

2022.11.17. 20:14:18

@Wildhunt:
most kellene ifjúsági zarándokokat indítani ungvár, munkács, huszt. ezek 25-30 km-re vannak a határrról. hajnalban korán kell kelni a zarándokoknak. a harangszó után vigyenek egy kis ételt italt a főtérre. úgy, hogy a környező falvakba is betérnek. hogy híre menjen. megjöttek a magyarok. támogassa őket valami volánbusz.
www.nyirgorkat.hu/kepek/hirek/index/301.jpg

ez a "magyar" gyártású reform-s (school) iskolabusz. mercedes alvázon.
intertraction-electrics.hu/wp-content/uploads/2021/02/Reform_School_1.jpg
ilyet kell kék sárgára festeni. hajdú megye zászlaja. ugyanazért. a kék az ég a sárga a búzamező. jelzem pest megyének dettó. és lehet vinni gyerekeket magyarországra tanulni. magyarul. és visszakerülnek a szüleikhez kárpátaljára. csak addig egy kicsit tanuljanak magyarul. tömegével. stb.

érthető ugye, hogy most az van, hogy ne moralizáljunk, nem a mi háborúnk, szurkoljunk putyinnak hátha visszadja ukrajnát. és kérjünk meg a hitgyüliből egy laoszit, hogy szervezzen közönségtalálkozókat.

Boldeone2 2022.11.17. 20:16:15

@cvsvrs: Már nincs mit integrálni Kárpátalján. Putyin megoldotta a kèrdèst...
Az ottani magyar lakosság egy rèsze már amúgy is kettős identitású volt, mint Herceg Erika az X Faktor mentora ,egy másik rèsze szerencsètlen roma , de nekik is egyfajta túlèlèst jelent paradox módon magyarnak lenni ...
Az ottani magyar èrtelmisèg jelentős rèsze mar eljött onnan , jóformán az öregek maradtak

Hogy valami jót is mondjak a kormányről: az ottani szegèny emberek , magyarok támogatása üdvözlendő volt . Nyilván Románia már más helyzet ...

Wildhunt 2022.11.17. 20:22:22

@cvsvrs: ez sem igaz. Az a baj veletek libbantakkal, hogy ha valami nincs benne a gugliban vagy a vikipédián, akkor az nem is létezik.

GyMasa 2022.11.17. 20:40:29

@Tapi2021:
Nem hazudi, hanem _TÉVED_!
Mikor érted mér meg?
:-D

2022.11.17. 20:43:17

@Wildhunt:
érhető ugye. most kellene azt mondani, hogy a kárpátia ungvár induljon el szabad kártyával az nb1-ben. vagy a magyar kupában. szurkolnak nekik a kárpátia zenekarral. ószlávul téríteni, hogy egy vérből valók vagyunk. a dac is kék sárga.
www.youtube.com/watch?v=77z_ZDM4l58
ezt kell a magyar fiúnak és az ukrán kislánynak két nyelven énekelni. hogy mint a régi jó barátok egyet mondunk és egyet gondolunk. mint a villámtépte magányos fenyő, mint az odébb rúgott kő.

mága zoltánnak ungváron kellene adni békekoncertet. most kellene énekelni, hogy kárpátia "halszagú" (halld szavunk). hogy minket ellenség nem téphet szét. egy szabad országért. csak most ezzel nem a magyar társadalmat kellene megosztani, hanem a kárpát-ukránt. ezért most fidesz nem fizet. úgy nem.

és nemcsak győzike, hanem keresztes ildikó ilyenkor miért rinyál, nagy feró ilyenkor beleszar mindenbe, nem a mi háborúnk. demeter sziszi hol van ilyenkor. bródy jános is hamarébb jönne csatába (amikor a magyar kultúráért kellene harcolni), mint ezek.

GyMasa 2022.11.17. 20:43:51

@Tapi2021:
"Ránk és főleg az ottani magyarságra, éppen a jelenlegi Ukrajna veszélyes! "
Meg az oroszokra is az volt. Csak velük rossz népbe kötöttek bele az Ukránok, mert ők nemcsak vétózgatni tudják a NATO tagságot, hanem, mint, látható, oda is tudnak ...szni, akarom mondani pörkölni.

GyMasa 2022.11.17. 20:45:31

@Tapi2021:
"Most kb. jó az arány. Igaz, némileg mesterségesen fenntartott. "
Igen, és ez NEKIK már túlsúly...
AMmi, ha a 90+%-hoz méred, akkor tényleg az.
Ráadásul, regresszív mércével BÁRMI, 0% felett túl sok platform mindenkinek, akivel viatakozni kellene.

GyMasa 2022.11.17. 20:46:40

@Tapi2021:
Pontosan...
Azaz most sem tudhatod, hogy milyen érdekek mentén szavazzák meg a szankciókat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.17. 20:51:53

@Boldeone2: Herceg Erika magyar, az is és annak is mondja magát. Michelle Andrade se kétséges: ukrán.

www.youtube.com/channel/UCn-L2skxYwPPBGsfjLYl2rA

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.17. 21:03:25

@cvsvrs: de az nem lesz, ez viszont egyike a valós magyar karakterhibáknak. Most olvasom egy Farre nevezetű francia tábornok emlékeit aki 1920-ban Szegeden működött. Június 4-én megkérdezte, hogy miért vannak feketében ma? Mert nyolc napig tartó gyászt rendeltek el Trianon miatt. "Ezt el kellett rendelni?" - kérdezi a tábornok. "Hát az már régen rossz. Akkor itt nyolc nap múlva ugyanúgy fognak mulatozni, mintha győztek volna". A magyar tiszt akivel beszélt eléggé hitetlenkedett, de Farre tábornoknak lett igaza. Nyolc nappal később mondja a magyarnak, aki természetesen kissé kiborult: Elzász-Lotharingia ügyében az ismert mondást követtük: kevesebbet beszélni róla de mindig gondolni rá, és tenni ennek szellemében.

Wildhunt 2022.11.17. 21:14:16

@Boldeone2: magyar lakosság egy rèsze már amúgy is kettős identitású volt

Ez nem igaz. Kárpátaljaiaknak ne nagyon emlegesd, mert esetleg képenvágnak érte - joggal.

Tapi2021 2022.11.17. 22:16:22

@Boldeone2: " Liberális rendszer + kapitalizmus "

Ezzel nem lenne gondom!
Ha a liberális ma nem valamilyen szocialistát, ex-kommunistát, (Kiszest), marxistát, anarchistát, sötétzöldet, elnyomót és elnyomást, meg cenzúrát, meg PC szájzárat, a la 1984, meg egyelőre csak vélemény- de később valódi diktatúrát jelentene, mint most.

Tapi2021 2022.11.17. 22:35:51

@cvsvrs: "tehát szándékosan a kormány bukására játszottak. a többség ellenében. ahogyan a hazáruló dobrev klára. "

Nem. A hazaárulás az, amikor KÜLFÖLDÖN tesznek a magyar emberek érdekei ellen! Pl., azzal, hogy segítek visszatartani hamis indokokkal, és nyilvánvaló kormánylecserélési szándékkal, olyan pénzeket, amikből több tízezer embernek/családnak lett volna a szankciós tél előtt, energetikai felújítása és városoknak egy sor mindene, de nem jöttek meg a források.

Igen Dobrevék.

Vagy, az, amikor külföldről fogadsz el több milliárdot, amit azért adnak, hogy te kerülj hatalomra és majd szolgáld meg... Stb.

Tapi2021 2022.11.17. 22:40:41

@Boldeone2: "Amíg lesz állam , addig kizsákmaányolas is lesz ! "

Pontosabban: amíg lesz két ember.

2022.11.17. 22:43:54

@Tapi2021:
ha dobrev kormány lenne és a fidesz lenne ellenzékben, akkor vajon mit mondanának. hogy igen igen, az energietikai fejlesztések, azokra kapják meg a pénzt a szoclibek és kampányoljanak a zöldekkel, mi meg lássuk be, hogy ez az ország érdeke..

Tapi2021 2022.11.17. 22:47:56

@GyMasa: Most olvastam Boldinál, hogy az általa olvasott és régen az országellenes kommentjeit ott terjesztő, nagy nyugat balos orgánumoknál megszűntek a komment szekciók. Vajon miért?

Csak nem azért, mert a nép többsége nagyon más véleményen volt, mint a ballibsi elit???
És ez rosszul nézett már ki a libsi cikkeik alatt.

Ők persze nyilván azt mondják, mint mindig, minden ellenkező véleményre, hogy sok volt a troll. Meg az agymosott... Aha.

2022.11.17. 22:48:46

@Tapi2021:
azért vagyok a szabad választások mellett az egypártrendszer híve, mert úgy lehet külpolitikai egység. kényszerű nagykoalíció van. és a politikai platfromoknak meg kell harcolni egymással a belpolitikában szavazatokért.

hogy egyik vagy másik platform indítson jelöltet zalában. és úgy a párton kívüli reálértelmiségnek is könnyebben lenne beleszólása. a 85-ös választási rendszert is jobbnak tartom, mint a 90-est.

Tapi2021 2022.11.17. 22:49:25

@cvsvrs: Ne fantáziálj, hogy mi lenne, ha! Vannak a tények.

Nincsen napelem a házunkon, pedig van nyertes pályázatunk. Ennyi. Ez tény, nem ha!!!

2022.11.17. 22:55:41

@Tapi2021:
majd lesz ha a fidesz sikeresen megzsarolja a bizottságot. örülhetsz, hogy brüsszel vett neked egy rakás napelemet, vagy megkaptad tőlük féláron. és mondhatod, hogy ők a hibásak. mert nem kaptad meg azonnal. ezért dobrev klára a hibás. és brüsszel. hihetsz ebben.

Tapi2021 2022.11.17. 22:55:52

És Zselé hazudik tovább:

"
Volodimir Zelenszkij: Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt, amely Lengyelországban két embert megölt
2022-11-16T173254Z 1701738749 RC2MLX9ZGBSU RTRMADP 3 UKRAINE-CRI
- vcsv -
- vcsv -
követés
2022.11.17. 18:51
Index.hu logo

Kövesse az Indexet Facebookon is!
Követem!
További Külföld cikkek

Együttműködésre szólították fel Iránt atomerőműveinek kivizsgálásában Együttműködésre szólították fel Iránt atomerőműveinek kivizsgálásában
Bill Gates egy vagyont költ Afrikára
Bíróság elé áll a vadász, aki megölt egy fát vágó férfit, mert vaddisznónak hitte
„Igaztalanok és tiszteletlenek” – Kövér László reagált a csehek nyilatkozatára
Az állam mentheti meg a megszűnéstől az egyik román légitársaságot

Tovább a rovatra
Volodimir Zelenszkij értékelte a lengyelországi eseményeket, és kizártnak tartja, hogy ukrán rakéta volt, amely két embert megölt.

Mint arról beszámoltunk, kedden robbanás történt Lengyelországban, amelynek következtében két ember meghalt. Az incidensért egy eltévedt ukrán légvédelmi rakéta lehetett felelős, viszont az ukrán elnök ennek lehetőségét szerdán kizárta.
Kapcsolódó
Rakéta ölt meg két embert, összeült a magyar Védelmi Tanács
Rakéta ölt meg két embert, összeült a magyar Védelmi Tanács

Rendkívüli ülést tart a lengyel és a magyar kormány.

Ukrán szakértők is részt vesznek a kedden történt lengyelországi rakétaincidens körülményeinek kivizsgálásában – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Bloomberg New Economy Forum elnevezésű rendezvényen.

Tegnap megkaptuk a megerősítést, hogy szakembereink részt vesznek a nyomozásban. A vizsgálat befejezéséig nem tudjuk pontosan megmondani, melyik rakéta vagy részei estek Lengyelország területére. De láttunk képeket a kráter átmérőjéről. Ezt nem okozhatták csupán egy légelhárító rakéta maradványai

– mondta Volodimir Zelenszkij.

Hangsúlyozta: mindenkinek meg kell értenie, hogy aznap az orosz erők körülbelül száz rakétát lőttek ki Ukrajnára. „Hálás vagyok a világnak, amiért légvédelmi rendszerekkel támogatja Ukrajnát. Nem ez az első eset, hogy egy orosz rakéta részei egy másik ország területére esnek” – jegyezte meg az ukrán elnök. Kijelentette, nem tudja pontosan, hogy ezúttal mi történt.

A világ sem tudja száz százalékban. Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt. Hálásak vagyunk, hogy nem minket hibáztatnak, mert orosz rakéták ellen harcolunk a saját területünkön

– ismételte Volodimir Zelenszkij.
Amerika óvatosságra intette az ukrán elnököt kijelentése után

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó arra biztatta Volodimir Zelenszkijt, hogy „legyen óvatos” a lengyelországi rakétaincidenssel kapcsolatban. Joe Biden tanácsadója felhívta Volodimir Zelenszkij elnök hivatalát, miután bejelentette, hogy egy orosz rakéta robbant fel Lengyelországban.

A CNN szerint Zelenszkij videóüzenete és a Lengyelországra mért orosz rakétacsapásról szóló állításai után

figyelmeztették az ukrán elnököt, hogy nagyon komoly eszkalációhoz vezetnek az ilyen állítások.

Jake Sullivan gyorsan felhívta Zelenszkij irodáját, és felszólította a tisztviselőket, hogy legyenek óvatosabbak az incidenssel kapcsolatos nyilatkozataikban.

Az amerikai lap értesülései szerint az ukrán fél kedd este kezdeményezett egyeztetést Zelenszkij és Biden között, de az Egyesült Államok elutasította azt. Jake Sullivan azonban beszélt az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal, az amerikai külügyminisztérium vezetője, Anthony Blinken pedig ukrán kollégájával, Dmitrij Kulebával."

Tapi2021 2022.11.17. 22:58:07

@cvsvrs: Te hülye vagy vagy már fáradt?

Miért kell a nekünk SZERZŐDÉSEK SZERINT JÁRÓ pénzt kizsarolni?

Éppen fordítva van! Ők zsarolnak azzal, hogy túszul maguknál tartják ezt a pénzt. AMI NEM AJÁNDÉK!!!

alöksz róz 2022.11.17. 23:00:55

@tűz fal: "Abból hogy ott is trollkodsz csak annyi következik, hogy ők is látják azt amit mi, hogy olyan hülye vagy mint a segg." - ennyi :-)
alap logika

2022.11.17. 23:14:10

@Tapi2021:
nyilván azért, mert az európai unió parlamentjénak nagyjából kétharmada úgy látja, hogy a pénz nem jár. vagy nem feltétlen, én is úgy gondolom, hogy járna. ha fideszes döntéshozó lennék, akkor me 0 szoci képviselő lenne brüsszelben.

az ep csatlakozáskor is úgy érveltem, hogy nagyjából fél milliós megyék legyenek az elektori körzetek. budapest és pest megye legyen egy elektrori körzet. és a győztes mindent visz elve alapján valamilyen a magyar külpolitika irányba eldől. és az korrigálható.

akkor a fideszes ismerőseim tiltakoztak ellene kézzel lábbal, hogy ez nem jó, mert így akkor a szocik vittek volna szinte mindent. 2009-től pedig a fidesz. egy ilyen rendszerben dobrev nem lenne ep képviselő.

Glokta 2022.11.17. 23:38:52

@Boldeone2: "- Mindig ez a " vèdjük meg a nemzetisègeket " a duma ...Ez diktátorok bullshit ürügye a háborúra ...Hitler a szudèta nèmeteket akarta megvèdeni, meg Gdanskot , Sztálin meg a lengyelországi ukránokat ...."

Ez nem csak bullshit ürügy. Putyin abban hisz, hogy Ukrajna Oroszország része kell legyen, mert a történelmi Oroszország része volt, és ha azt látja, hogy az orosz anyanyelvet elnyomják, az nyilván még jobban felbőszíti.

Ha nem hinné ezt, akkor ez a háború eleve nem lenne ekkora pofáraesés az oroszoknak - ők arra készültek, hogy gyorsan elfoglalják Kijevet, a katonaság átáll, új bábkormányt neveznek ki, és a polgári lakosság egy része felszabadítóként üdvözli az orosz csapatokat, egy másik (többségi) része pedig legalább elfogadja őket.
Ha arra készültek volna, hogy az ukrán lakosság nagy része kizárólag ukránként azonosítja magát és abszolút meggyűlöli az oroszokat egy invázió után, akkor eleve bombázással kezdtek volna.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.18. 08:00:32

@Tapi2021: ha visszaemlékszel, ez ugyanaz, amit mondok, ez a működő propaganda, amit mi ismeretlen okból nem csinálunk, pedig szakmányban fázunk rá. Nem tudom, olvastad-e a máshol részletesebben leírt kalandomat a belgákkal akiknek három nyelven kellett elmagyaráznom, hogy Magyarországon nincs ortodox vallású többség.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.18. 08:08:49

@Glokta: bombázással kezdték egyébként. Én még mindig nem látok semmilyen bizonyítékot arra, hogy itt a lakosság többsége a kormánya által definiált módon ukránnak azonosítja magát, az ellenkezőjére (lábbal szavazás, partizánmozgalom teljes hiánya, a határ menti orosz települések ukrán részről való nyugtalanításának hiánya stb) annál inkább.

data.unhcr.org/en/situations/ukraine

Az, hogy a média torzító hatásként állandóan hepi sárgakék alakokat fog nyomni az arcunkba, az természetes.

2022.11.18. 08:28:48

@Tapi2021:
a szerződések őre az európai bizottság. ők hivatottak eldönteni, hogy mi jár és mi nem jár.

Billy Hill 2022.11.18. 08:47:25

@Tapi2021: "Csak nem azért, mert a nép többsége nagyon más véleményen volt, mint a ballibsi elit??? És ez rosszul nézett már ki a libsi cikkeik alatt."

Mondjuk tényleg vicces, amikor pl. a Welt Online-on minden orbánozós Magyarország-cikk alatt a kommentek 90%-a arról szól, hogy "nekünk is kellene egy ilyen politikus" meg "jó hogy megpróbálja visszatartani a bevándorlókat" meg "de jó is volt a Balatonon / Budapesten nyaralni, senki sem akart kirabolni"... :-)

Wildhunt 2022.11.18. 10:18:24

@Deak Tamas: ezt a most születik meg az ukrán nemzet marhaságot első nap óta nyomja a világ minden szakértője.

GyMasa 2022.11.18. 13:42:58

@Tapi2021:
Nem értem, mi a bajod... Az S300-as TÉNYLEG orosz rakéta ;-)

GyMasa 2022.11.18. 13:54:10

@Deak Tamas:
"bombázással kezdték egyébként. "
Nem, @Glokta nem arra a bombázásra gondolt, amire te.
Az első bombázás az egy alap akció volt a légifőlény megszerzésére, és a katonai infrastruktúra gyengítésére.
Csak arra kellett, hogy nyugadtan bevonulhassanak.
Itt nagyon benézték az oroszok a helyzetet.
Az USA ugye úgy kezdi az összes hadműveletét, hogy porig bombázza az adott ország katonai infrastruktúráját, és semennyire nem vigyáz a polgárira.
Bevonulni már csak akkor fognak, amikor megvan a teljes légifőlény ÉS jól megtépték a szárazföldi erőket is.
Ami érthető, hiszen az USA népe az emberveszteségre a legérzékenyebb.

Nekem egy nagyon tanulságos pont volt az Ukrán háborúban, amikor a nyár vége felé mutattak egy interjút Kijevi emberekkel...
Ott az volt a hozzáállás, hogy " a hős Ukránok picsázzák el EGYMAGUK az oroszokat"!
AMi az ő szemszögükből érthető is, hiszen teljes nyugalom volt a front kivételével az egész országban, és a hírek pedig gondosan megszűrve értek el hozzájuk, kizárólag a kormányuk narratíváját támogató híreket megtartva.
Akkor mondtam magamban, hogy el kellene vinni hozzájuk a háborút, hiszen semennyire nem voltak tisztában a valósággal.
Ők, valószínűleg elhitték, hogy győzni fognak, hiszen semmi nem mondott ellen ennek a narratívának.
Október 10 óta azonban az otroszok elvitték hozzájuk is a háborút.
És, mondjuk napi 2 óra áram- és vízszolgáltatás valamint rakétatámadások mellett nehezebb a népnek bemesélni, hogy éppen győz a hadsereg... Főleg, mondjuk a frontoktól 800km-nyire lévő nagyvárosokban.
Azért az már durván a hátország, és egy győztes háborúban annyira nem jellemző az ilyen.

GyMasa 2022.11.18. 13:56:45

@Wildhunt:
Ahogy fentebb is írtam:
OKtóber 10-ig tökre könnyű volt az Ukrán propagandának elhitetnie a néppel, hogy minden rendben van.
Hiszen a saját tapasztalatai a népnek egybevágtak azzal, amiket a hírekben hallottak.
Okt. 10 óta ez nem igaz.
Kérdés, hogy meddig bírják az oroszok fenntartani ezt e nyomást, és meddig fog az Ukrán nép kitartani.

Wildhunt 2022.11.18. 14:58:10

@GyMasa: Ukrán nép kitartani.

Amíg a hadsereg fel nem lázad.

2022.11.18. 18:11:36

@Wildhunt:
a kérdés már csak az, hogy ukrán hadsereg mekkora része amerikai vagy nyugat-európai "önkéntes". mennyiben az ukrán hadsereg harcol és mennyiben a nato.

GyMasa 2022.11.18. 18:58:25

@Wildhunt:
Mondjuk a 15+ milliós menekültsereg, 9 nónap alatt azért sokmindent elmond az Ukrán helyzetről...

tűz fal 2022.11.18. 20:08:23

@cvsvrs:
Jól fogalmaztál, szerintem is idézőjelbe kell tenni az "önkéntest". Önkéntesnek hazudott NATO zsoldosok.

Wildhunt 2022.11.18. 21:41:42

@cvsvrs: kB 20.000 fő. Publikus.

Wildhunt 2022.11.18. 21:43:53

@GyMasa: persze. De aki elmenekült az nem lázad. Sőt, Németországból sokkal könnyebben tüntet a harcért a végső győzelemig.

GyMasa 2022.11.19. 00:02:04

@Wildhunt:
Ez igaz.
Viszont sem harcolni nem fog, sem egyhamar hazaérni.
Ugyanis, azt valószínűleg nem tudod, de ha valaki haza akarna menni Ukrajnába, annk monden egyes Ukrajnán kívül töltött hónap után 260 000HUF-nyi Hrivnya büntetést kell fizetnie.
Tehát, aki február 24 előtt már külföldön volt, annak most kb 22 millió HUF-t kellene csak azért fizetni, hogy hazamehessen...

Wildhunt 2022.11.19. 08:46:42

@GyMasa: "csak" 26000 és még nem vezették be.

GyMasa 2022.11.19. 08:56:26

@Wildhunt:
Hát, én 260 000-t hallottam, de a 2,2 millió HUF sem egy akkora összeg, amit bbárki csak úgy ki tud fizetni.
És, szerintem nem is igazán EU konform már az ötlet sem...

Wildhunt 2022.11.19. 10:06:36

@GyMasa: a minimálbér után befizetendő szocho-t kell kicsengetni. Az ötlet meg van annyira EU konform mint a nácizmus, kisebbségek gyilkolása, úgynevezett kollaboránsok ítélet nélküli kínzása/kivégzése, meg az eddig kb 1000 ember kényszemunkára vitele.

Wildhunt 2022.11.19. 12:19:22

@Deak Tamas: nem merem megkérdezni hogy ott élsz-e, blogon nem illik. Ha viszont tudnál valódi információt az ottani magyarokról, mennyire ürültek ki a falvak, terveznek-e visszatérni, azt megköszönném. Én sokáig éltem kárpátalján (2000-es évek közepén munka), tisztában vagyok azzal, hogy mi is meg az ukránok is sokat hazudnak az ottani helyzetről (bár hogy ez nekünk miért érdekünk azt soha nem értettem).

GyMasa 2022.11.19. 13:07:33

@Wildhunt:
Jaaaa, ha _ÍGY_ nézzük, akkor tényleg.
Milyen buta vagyok...

Gógita 2022.11.19. 19:32:42

@GyMasa: Inkább szovjet. Csak van némi gond pl. az irányával, meg azzal, hogy nem a levegőben robbant fel, mint ahogy tervezték (föld-levegő rakéta!), és nem a roncsai zuhantak le, hanem a robbanóanyaggal együtt csapódott a földbe...

Ebben a cikkben jól leírják:

bekialtas.blog.hu/2022/11/18/1065_bekialtas_zelenszkijt_magara_hagytak?utm_medium=indapass&utm_campaign=inda_notification&utm_source=notilayer&utm_source=fejlec_bloghu&utm_medium=noti-dropdown&utm_campaign=fejlec

GyMasa 2022.11.19. 19:51:14

@Gógita:
Tényleg jó kis cikk!
Ma elkalandoztam egy kicsit, és az jutott eszembe (ami a posztban is benne van, csak én az UK helyett az USA-ra gondoltam), hogy mi van akkor, ha ez egy USA által jóváhagyott false flag akció volt, és valahová a semmi közepére akarták kilőni a rakétát, de, amikor megült 2 embert, azonnal kiálltak mögüle...

Wildhunt 2022.11.19. 23:31:14

@GyMasa: jogállam és nemzettudati kitartás a csúcson : odesszában tüntetnek az áramszünetek ellen, az szbu meg sorra tartóztatja le a tüntetőket.

2022.11.20. 10:40:39

@Deak Tamas:
debrecenből tömegközlekedve így juthatsz el ungvárra.
https://www.google.com/maps/dir/Debrecen/%C3%9Azhgorod,+K%C3%A1rp%C3%A1talja,+Ukrajna/@48.1337342,20.435512,8z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47470c2afe5e2b83:0x400c4290c1e1170!2m2!1d21.6254485!2d47.5288879!1m5!1m1!1s0x473919b944b6e3d9:0xda6ae0130042a3c!2m2!1d22.287883!2d48.6208!3e3
valaki debrecenből el akar menni husztra, akkor miskolc felé kell elindulnia. onnan kassára. kassáról ungvárra. és úgy mehet el husztra. ez 10:57 perc menetidő. amiben nincs gyalogtúra.

debrecen nagyszőlős tömegközkedve. 8-9 óra. úgy, hogy a határon át kell gyalogolni.
https://www.google.com/maps/dir/Debrecen/Nagysz%C5%91l%C5%91s,+K%C3%A1rp%C3%A1talja,+Ukrajna/@48.0485475,21.7674157,9z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47470c2afe5e2b83:0x400c4290c1e1170!2m2!1d21.6254485!2d47.5288879!1m5!1m1!1s0x47383a5e22be697d:0xf5350ca812e2e75b!2m2!1d23.0302123!2d48.1463491!3e3

csak csempészbusz megy. az ukránok azt akarják, hogy senki se járjon át. elszakadjon a térség. elűzzék a magyarokat. a "nemzeti" nógádi professzor, demkó attila, vukics szilajcsikó, renspberger, stier gábor és konstantin és a laoszi elemzik, hogy így az oroszok, úgy az ukránok. semmi problémám ezekkel, csak magyar érzelmű van közöttük, már aki nem csak handabandázik? aki magyar szempontból elemzi a helyzetet. elsődlegsen a magyar érdekeket figyelembe véve. oké, hogy "rabert" elmondja, hogy jeruzsálemből a világ hogy néz ki. a magyar érdek micsoda? nem a mi háborúnk. tényleg?

Wildhunt 2022.11.20. 10:56:15

@cvsvrs: csak csempészbusz megy

Ez egyszerűen nem igaz, ha 27x is írod be.

2022.11.20. 11:02:58

@Wildhunt:
lehet, hogy nincs igazam. a google-ban benne van az ukrán buszmenetrend. és az alapján úgy tűnik, hogy az ukránok igyekeznek felszámolni a magyar kapcsolatot. rombolással igyekeznek végleg elszakítani kárpátalját. ahogyan a románok is tették száz évvel ezelőtt. ugyanazt csinálják. ez az elemi érdekük.

és erre az a válasz, hogy az állam nem tehet semmit. bazdmeg. ez esetben az egyháznak kell földet vásárolnia, az egyházi földbirtokokon keresztül kell megteremteni a kapcsolatokat a szomszédokkal. ezek mellé magyarbarát ngo-kat kell telepíteni. (nem sorost, hanem aki magyarbarát). és mindezt a kisebbségi érdekérvényesítés mellett. európai unió tagjaként.

ebből mi valósul meg? helyette az van, hogy nem a mi háborúnk. nem tehetünk semmit. gyurcsány is ugyanezt mondaná. antalli külpolitika. elismerjük az ukrán szszk-t. mi mást tehetnénk. meg hogy ezzel megbontják a kisantantot.

2022.11.20. 11:26:27

@Wildhunt:
a kárpátaljai népesség vallási értelemben
-- a reformáltak magyarok, vagy magyarrá akarnak válni. magyar állampolgárok a határszélen.
-- görög katolikusok ruszinok. ők lehetnek a magyar barát kettős állampolgárok.
-- ortodoxok. ők ukrán állampolgárok akarnak maradni. a magyarellenességet le kell szerelni
és azért kell a magyar hadsereg a határszélre, hogy a keresztségben megvédjék a magyarokat, vagy a magyar barát ruszinokat. és egyébként biztosítani kell közlekedést, a távközlést, tartlék közműhálózatot kellene kiépíteni. befolyásolni a sajtót. iskolákat, jogvédő szervezeteket, amelyek megóvják a magyar és a magyarbarát kisebbséget az extrém nacionalista ukrán attrocitásoktól. iskolákat kellene telepíteni kéttannyelvű tankönyvekkel. munkalehetőséget adni az építkezésekkel, alapvető egészségügyi ellátást biztosítani azoknak, akik ebben részt vesznek. bankfiókot telepíteni. postai szolgálatást kiépíteni.

és persze mindez rendkívül kockázatos. hiszen az ukránok mondhatják azt, hogy ez ukrajna. vészhelyzet van. és ezeket legitim módon betilthatják. úgy világossá tenni, hogy kárpátalja nem lehet eu/nato tag. egyébként pedig lehetőség van erre is. feltéve, hogy a magyar-barát ruszin identitás kerül többségbe. úgy részben restaurálható a trianon előtti államrend.

és ezt el lehet magyarázni egy nato parancsnoknak. hogy legalább a kárpátokból, vagy a duna menedencében biztosítva legyen az eu/nato hadrend. ez lengyel-magyar és román érdek. ezt minimálisan le kellene választani az uniónak. és az oroszok leválasztják a kriímet, a donbass-t és az összekötő fekete tengeri térséget. belső ukrajna és kijev ügyét a felek napolják el.

de ebből, ennek képviseletéből semmi sem látszik háromnegyed év alatt. mintha a fidesz sem értené a fidesz külpolitikáját.

2022.11.20. 11:50:07

@Wildhunt:
ezt nem fogjuk tudni eldönteni. ettől függetlenül sincs normális tömegközlekedés. még egyszer nem budapestről nézve. és nem csak erről van szó. értelmetlen ez a vita. ti fideszesek ugyanolyan hülyék vagytok mint a gyurcsányisták. ők legalább azt mondják, hogy beleszarnak mindenbe. őket nem érdekli a magyar érdek. mitől jobb az, hogy egyesek a kampányban piros fehér zöld zászlót lengetve szarnak bele. azzal, hogy hogy majd bedöntik a nyugatot. mióta a magyar érdek a nyugat megdöntése?

Wildhunt 2022.11.20. 12:00:54

@cvsvrs: nem kell eldönteni. Menj át a határon, nézd meg. Amit összehánysz az nem igaz, akármit is mond a Google.

2022.11.20. 12:22:53

@Wildhunt:
nézzük a magyar menetrendet. ez nyilván nem téved.
menetrend.hu/
kárpátaljai települések be se jönnek.
nincs csap, csak csapod. csop sincs csak csopak.
tehát ez (is) az ukránokra van bízva és a piacra. hiszen az ukrajna. meg ez piac. ez a ballib szöveg. pontosan ez. és pont ugyanazt mondjátok. amit ballib. csak a kampányban piros fehér zöld zászlót lengetve.

Wildhunt 2022.11.20. 15:04:29

@cvsvrs: magyar menetrendben keresed az ukrán buszokat?

2022.11.20. 17:21:43

@Wildhunt:
kárpátaljára nekünk magyarország (állítólag). a kárpátaljára járó magyar buszokat keresem. hol vannak? sehol. és a fidesz szavazók se értik, hogy kellene lennie? az ukrajna. meg hogy van budapestről. mert az piac.

ugyanolyan seggfejek vagytok, mint az szdsz. ugyanazt mondjátok.

Gógita 2022.11.20. 17:51:09

@cvsvrs: Jól el vagy a magad által kitalált világodban! :-)

Wildhunt 2022.11.20. 20:11:59

@Gógita: fejben a 18. Századi Debrecenben él. Valószínűleg az opni bezárása után hazavitték, szelíd beteg.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 08:21:05

@Wildhunt: nem ott élek, jártam ki turistaként sokat (Ungvár, Munkács, Huszt, Kőrösmező, Verecke, Volóc stb. és hülye az élet, Beregszászon nem voltam még), utoljára pandémia előtt voltam. Amit én tapasztaltam mindenhol (de mint tudjuk, azért van a veszélyre esély) a magyaroknak nagy a becsülete, amikor Kárpáti Igaz Szót kértem, az újságos azonnnal megpróbált magyarul beszélni, a cigányok és a szlovákok része magyarnak vallják magukat a népszámláláson. Van/volt olyan szálloda, ahol a ruszin néni megünnepli március 15-öt.
Dehát ott van nekünk a renegát Baloga, beszéltem én olyan magyar családdal, ahol visszasírták Csehoszlovákiát ("mert ott vol a legmagasabb a fizetés"), van olyan ismerősöm, akinek a furcsa stílusa, viselkedése most Zelenszkijjel, Kulebával meg a többi jómodorú européerrel most nyer értelmet.
Miben bízhatunk? Csak abban, hogy Kacsúr Attila hite erős. Szegény nem hitte volna, hogy közel az idő, amikor meg kell vallani a hitet.

youtu.be/NqgCzm-zcjE?t=2828

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 08:23:29

@Wildhunt: nem is lenne az rossz, hallod. Mégiscsak Csokonaival rúgnánk be este, és Hatvani professzor titokzatos gépei vennének korül minket, és Bessenyei György érkezne delegációba.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 08:30:15

@GyMasa: igen, ez 1918 Magyarországa lesz lassan, csak nem lesz olyan mázlink, hogy támad nekik egy Károlyi Mihályuk, aki beereszti az ellenséget puskalövés nélkül.
Az említett francia tábornok emlékei nagyon tanulságosak.

2022.11.21. 08:47:12

@Wildhunt:
a 16. századi jogrend debrecenben.
- városi államtanács
- vidékies egyháztanács
- választott bírói tanács
- ispotálymester
- skólamesterek
- céhmesterek
- jegyző
- országyűlés belügyi küldöttek
- külügyi követek
- kapitányok
ezekre a tisztségekre választottak valakit, vagy valakiket.
mai napig nem lenne ez olyan nagyon rossz ez jogállamnak. sőt néhány korrekcióval kifejezetten jó lenne.

Wildhunt 2022.11.21. 11:01:04

@Deak Tamas: azért csak akadt egy rongyos gárda.

GyMasa 2022.11.21. 12:23:07

@Wildhunt:
Miért, mit csináljanak velük?
Mondjuk, én úgy látom, hoyg bizony működik az orosz rakétahadjárat.
Emlékszem, hogy nyár elején volt a HírTV-n egy rövid riport egy Kijevi nénivel, aki elmondta, hogy mennyire sikeresek MAGUKTÓL az Ukránok...
Akkor jutott az eszembe, hogy bizony, ott, Kijevben október 10-ig érezhették, hogy nincs is háború, és az Ukránok győznek.
Akkor mondtam is magamnak, hogy én "elvinném" nekik a háborút, oda Kijevbe.
És, október 10 óta ez meg is történik...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 12:38:02

@Wildhunt: csak későn, nagyon későn.
Az előző kérdéshez nem várt helyről érkezett újdonság:

www.facebook.com/ViktorBaloga/posts/pfbid02JkuM1pJbXfZG8NrAai6ekMyLQ1BmordegnZPPJMThXtHCofvKNdFetNcRULbqdG1l

Barátunknak most nem is az agymenése az érdekes (Boldili hülyeségei ukrán nyelvre fordítva, plusz mostmár a Meotiszba deportálna minket, ahol "hülye dél koreaiakkal" lakhatnánk) hanem a hozzászólások között van olyan, amelyik hőbörög, hogy azok a "parasztok" a berehivi meg a viskivi járásban magyarnak mondják magukat, nem ukránnak, a zászlójukat meg le kéne tépni már végre. (A mandiner törzsközönségének meg az a hozzászólás lenne javasolt, ahol mondja valamelyik, hogy ahogy ő 1956-ban bevonult mint kadét Budapestre, az kéne most is.)
Annyira nehéz elhinnem hogy a sok tragédiánkból most se tanultuk meg, hogy a külügy mennyire fontos. Baloga posztjairól azonnal értesülnie kéne mindenkinek., és lépni
Na ,majd értesülünk, amikor a felhergelt csürhéje akcióba lép, ezzel fenyeget amúgy az irománya legvégén ez az európai demokrata antipopulista.

Wildhunt 2022.11.21. 16:09:22

@Deak Tamas: a legszebb hogy úgy szid minket Irán miatt, hogy az ukránok az ENSZben következetesen iránpártiak.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 17:30:26

@cvsvrs: van akinek eszébe jut, igaz ő maga is szükséget szenvedő.

www.youtube.com/watch?v=dc8VoVt_JAA

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.21. 17:32:06

@Wildhunt: ha jól emlékszem vissza annak idején (Antall idejében) amikor ez a jótét européer demokrata bejutott először a kijivi parlamentbe, pardon, radába, még örömködött is a magyar sajtó oldaltól függetlenül, hogy legalább egy kicsit magyar is az az egyszál kárpátszki képviselő.

Wildhunt 2022.11.21. 18:16:03

@Deak Tamas: valamint miatta cserélte le a magyar kormány Kovácsot Brenzovicsra.

GyMasa 2022.11.23. 19:08:19

@Deak Tamas:
Mi ebben a meglepő?
Nacionalisták mindenhol vannak!
Magyarországon is vannak, akik komolyan vissza akarják szerezni a trianoni területeket...
Ukrajna is vissza akarja kapni a Krímet, akkor miért ne lehetnének olyanok, akik Kazahsztánban akarnak rendet tenni?
Mondjuk, az Ukrán nácik azok nagyon úgy tűnik, hogy valóban léteznek, szóval a "nácitlanítás" azért nem annyira egy légbőlkapott cél...
www.youtube.com/watch?v=6yvMu5HNU1A
Én teljesen elhittem, hogy ez az ukrán náculás jól körülhatárolhatóan csak az Azov jellegű valódi náci katonai alakulatok problémája, de ezt a filmet megnézve rájöttem, hogy bizony 9 év alatt az USA-nak sikerült alaposan felfuttatni a nép körében is az ideológiát...

Gógita 2022.11.25. 13:18:30

@GyMasa: Az USA birodalmi taktikája mindig ez: támogatja a legdeszruktívabb, leg radikálisabb erőkret, akikkel szétromboltatja a neki em tetsző struktúrákat, rendszereket, kormányzatokat. Aztán, ha győznek, belőlük próbál meg "demokratákat" csinálni.
Persze eredménytelenül.
Aztán egy idő után, elvonul, ha már érdektelen a terület és káoszt, szétvert országokat, szegénységet, ... hagy maga mögött.

Az arab országokban, Latin-Amerikában. Dél-Amerikában... mit csinált? Ugyanezt.
Jól prosperáló, de vele ellenséges "diktatúrákat", szétkúrtak (Líbia, Szíria...), hogy aztán a káoszt, romokat, szegénységet, több millió migránst hagyják hátra.

Ez a Pax USA demokrácia exportja.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása