magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballib mesehősök

A ballib kommenteket olvasva íme megállapítottam a 3 leggyakoribb mesefigurát.

A kiábrándult jobboldali. Csecsemő kora óta antikommunista, utálta a Kádár-rendszert, mindig polgári Magyarországot akart. Lelkesen csápolt Zorbánnak, de aztán Zorbán becsapta őt, mert keleti autokráciát épített ki polgári állam helyett. Azóta ezért a DK tagja.

A keresztény ateista. Kádár alatt buzgó keresztény volt, állandóan misére járt (rendszeresen bérmálkozott), hittanra is járt gyerekként, ugyanis Kádár alatt teljes vallásszabadság volt, nem mint most, amikor üldözik az igazikeresztény Iványit. Aztán azonban látta, hogy a papok pedofilok, s mind Zorbán mellett kampányol. Ettől megrendült hite Istenben, így ma már meggyőződéses ateista. De most is hisz Krisztus krisztálytisztán balliberális üzenetében.

Az igazi tehetség. Mindegy mit csinál, nem is kell tudni mit. Egyetlen ismérve: mindig kiáll a ballib agytröszt mellett. Aki pedig kiáll mellette, az független, tehát ballib, tehát tehetség és szakértő.

Az utóbbi sajnos tényleg létezik.

136 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5918097986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2023.04.17. 07:05:30

Kiegészítés: a fidesznyik papagájkórus egységesebb: megnézik a HírTV aktuális műsorát hogy mit kell ismételgetni, és aztán

Soros - Migráncs - Brüsszel - ....

Extraprofit és dollárbaloldal kimarad mert az hosszú és nehéz megjegyezni. Azt a profi fidesznyik újságírókra hagyják, akik annak idején Brezsnyev temetésén zokogtak vagy a szovjetet dicsőitették mint most Orbánt (Bencsik és hasonlók)

Jobberek: Trianon - cigénybűnözés - zsidók ...

A szocikat és komcsikat hagyjuk. Nekik már rég elállt a szavuk a sajátjaiktól.

Magyar nép: rég megszokták, hogy hazaárulók lepik el a politikát akik elaljasítják az államot és előbb-utóbb koldust vagy ágyutölteléket csinálnak belőlük. És nem várják a nép üdvét és felemelkedését a nép ellenségeitől.

tűz fal 2023.04.17. 07:50:15

@ZorróAszter:
De neked ezek nem számítanak, hiszen te magad szoktad írogatni, hogy magyar politika nincs, minden amit látunk, német bábszínház.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.17. 08:00:09

@ZorróAszter:

Pedig nem. A fideszes tábor sokkal szélesebb, egymásnak ellentmondó vélemények is megférnek benne.

_Neville 2023.04.17. 08:46:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ez a külpolitikára különösen igaz. Lásd mondjuk az atlantista Németh Zsolttól a Bencsikig terjedő skálát.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.17. 08:51:07

@_Neville: csak az a baj, hogy a külpolitikai stáb eddigi eredménye ott is duplanulla. Az a baj, hogy mind a Szíjjártó által megfogalmazott "közös pont keresés" filozófiájával van elfoglalva a magyar érdekek védelme helyett, tehát konkrét példával élve a magyarellenes magyar és külföldi propaganda ellen nem tesznek semmit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.17. 09:22:45

@_Neville:

Meg másban is.

Még vicces is, amikor megférnek egymással pl. ilyen ősmagyaros sámán fazonok hithű katolikusokkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.17. 09:31:14

@Deak Tamas:

Ez nehéz ügy.

Egy nagyon erős magyarpárti kiállás oda vezetne, hogy a nyugatszkeptikus régiós erők a nyugat oldalára állnának Mo. viszonyában.

Orbán nyilván ezt tette meg nagyobb veszélynek, így inkább megpróbál a környező nem-magyar erők kedvére lenni. Lásd: jó magyar-szerb viszony, aminek viszont az az ára, hogy a szerbiai magyarok nem beszélhetnek problémáikról.

Egyébként nagyon érdekes, hogy pontosan ugyanez Putyin politikája!

Ahol baráti viszonyt tud kiépíteni a helyi nem-orosz elittel, ott a helyi orosz kisebbség ügye mindig másodrendű. Hallani is lehet erről panaszokat. Hallottam kazahsztáni oroszoktól ezt "leszar minket Moszkva, mert a kazahok jó haverok, miközben majdnem ugyanúgy korlátozzák az orosz kisebbségi jogokat, mint az ukránok".

De még Oroszországon belül is. Észak-Kaukázusban mindenhol panaszkodik az orosz lakosság, hogy Putyin mindig a helyi oroszbarát nem-orosz elitet támogatja, s még pénzeli is Moszkva az orosz nyelv háttérbe szorítását.

Szóval vannak ilyen nehéz ügyek.

ZorróAszter 2023.04.17. 09:37:48

@tűz fal:

Hát ez az! De röhögni azért szabad? Még!

A dolog egyébként még rosszabb mint látszik. Mert ha tennénk ellene, akkor a nyakunkra ültetnék a nácikat.

Nem véletlenül hozta őket létre a FIDESZ parancsra, majd parancsoltak rá a baloldali médiákra, hogy attól kezdve népszerűsítsék tovább ők.

ZorróAszter 2023.04.17. 09:39:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Pedig nem. A fideszes tábor sokkal szélesebb, egymásnak ellentmondó vélemények is megférnek benne."

Muhahaha!!! Ritkán csillogtatja a humorát de akkor ütős! :o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.17. 09:45:18

@ZorróAszter:

A tények engem igazolnak. Mondjuk Pokorni és Bencsik miben ért egyet? Valószínűleg csak abban, hogy ne legyen ballib kormány hatalmon.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.17. 09:55:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ez a levezetés igaz, de én azt nem tudom megérteni, miért nem lehet arra pénzt félretenni hogy az adott ország nyelvén folytassunk ugyanolyan gátlástalan propagandát, mint ők nálunk magyarul.

ZorróAszter 2023.04.17. 10:19:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Igaza van. Tényleg nem láttam a parázs vitájukat. Kérem, adjon egy linket. Én is kiváncsi vagyok rájuk.

:o)

Tapi2021 2023.04.17. 12:15:22

@ZorróAszter: "Kiegészítés: a fidesznyik papagájkórus egységesebb: megnézik a HírTV aktuális műsorát hogy mit kell ismételgetni, és aztán

Soros - Migráncs - Brüsszel - ....
"

Amíg így látjátok a világot, mint egy faék, addig nekünk jó! :-)
Mert hibás alapokra, rossz következtetésekre épített stratégiákkal nem nyerhettek!

Még a nehézségeket sem tudjátok kihasználni arra, hogy nőjön az ellenzék támogatottsága!
Ez azért van, mert akinek "nem áll fel, annak nem áll fel", mert impotens. És kész. És az ellenzék ilyen. Impotens.

Ellenzéki sajtótájékoztatókra legszívesebben vinnék zacskót, hogy belehányjak, annyira csak a baromságokat, hazugságokat, fél igazságokat, ferdítéseket, csúsztatásokat tolják, most már ész nélkül.
És ezt egyre több ember látja, egyre világosabban!

És ez jó!

Tapi2021 2023.04.17. 12:39:05

@Deak Tamas: " miért nem lehet arra pénzt félretenni hogy az adott ország nyelvén folytassunk ugyanolyan gátlástalan propagandát, mint ők nálunk magyarul."

Mert még inkább megtorolnák!
A nemzetiségi ügyek borotvaélen való táncolások.

Én hétvégén "világosodtam meg", mert nem értettem, hogy az USA szopkodáson, elvtelen gerinctelenségen túl - amellyel súlyos károkat okoznak Európának! -, miért vetette bele magát Európa ilyen elánnal az ukrán konfliktusba?
És rájöttem, hogy a közös nevező a NEMZETISÉGI KÉRDÉS!

Ha most Európa hagyja, hogy orosz többségű részek VISSZAKERÜLJENEK az anyaországhoz, azzal PRECEDENS jönne létre!!!
Miközben Európa tele van ilyen ügyekkel, ilyen problémákkal, szétdarabolt népekkel..., amit ráadásul SZÁNDÉKOSAN alakítottak ki így (divide et impera, és uralmi-, geopilitikai alapon!).
Minket is így daraboltak szét. Több millió magyart dobva idegen uralmak alá, SZÁNDÉKOSAN! (Ha a kisebbségek érdeke lett volna az igazi cél, nem hoztak volna létre milliós, százezres magyar kisebbségeket, X országban!!!! Az mivel jobb, mint a Magyar Királyságban élő milliós, százezres kisebbségek??????)

Szóval, rettegnek, ha precedens lenne arra, hogy többségi- és történelmi részek - mondjuk egy népszavazás után, lásd Donbasz - VISSZAKERÜLNÉNEK a saját anyaországaikhoz!

Az orosz-ukrán konfliktus egyetlen helyes megoldása a tárgyalásos rendezés lenne, úgy, hogy kompromisszumok jönnének létre, amelyek HATÁRMÓDOSÍTÁSSAL JÁRNÁNAK!!!!

Nos, ettől RETTEG EURÓPA!!!! Ezért ömlik a fegyver és pénz Ukrajnába!!! Nem szerelemből. Meg nem is azért, mert bárki valósan félne egy orosz inváziótól Nyugat-Európában!

Gery87 2023.04.17. 14:54:40

Szóval olyan nincs is aki nem élt kádár alatt:)
Érdekes.

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Pfff....:)
Persze, persze...
Ennyi bólogató hülyét még nem hordott hátán a föld.

2024 2023.04.17. 15:18:38

@ZorróAszter: "Soros - Migráncs - Brüsszel - ...."

Ma sem bírsz magaddal? :) Mert aki a valóságtól magát mereven távol tartja szerint pusztán azért, mert a Hír TV is bemutatja, nem lehet igaz?

Igen Soros: aki a keresztény alapokon álló nyugati kultúrát gendertanokkal, wokeideológiával, és a nemzettudat tagadásának terjesztésével fel akarja számolni, és amihez az ideológiai hadviselés mellett fizikailag járul hozzá az ellenőrizetlen migránstömegeknek a kontinensre való zúdítása. Ez vegytiszta tudatos szándék.

Igen, a migráns: hasznavehetetlen tömegei károsak, idővel átformálják a fogadó országok társadalmát, annak összetételét. A jólétébe belezüllött egoista nyugati ember nem szaporodik, a szegénysorban élő muzulmánok igen. Borítékolható, mi lesz itt 50 éven belül. Gondolom, a migránsok által nők ellen elkövetett erőszakról, gyerekek legyilkolásáról sem hallottál még, sem a szilveszteri zavargásokról Berlinben, ahol még mentőautókat is támadtak a szegény "menekültek". De a saját hamis világában fetrengő, szemellenzős ZorróAszter miért is szembesülne a valósággal? Ez a cél, hogy ne eszmélj, legföljebb akkor, mikor már késő lesz. Addig lehet etetni a magadfajtát befogadással, szeretettel, liberális értékekkel a Hálózat médiája által.

És Brüsszel. Igen, Brüsszel! A mára nem is titkoltan birodalmi tudatban leledző Brüsszel, amely nem ad pénzt határvédelemre. Brüsszel, amely nem fizeti ki az országnak járó fejlesztési és helyreállítási pénzeket, mert a kormány nem engedi be az országba az iszlamista erőszakoskodókat és a gyerekektől távol tartja a buzipropagandát; kiváltképpen nem akarja, hogy szoknyába bújt kifestett bácsik okítsák másságra a kiskorúakat és ovisok üljenek az öleikbe. Brüsszel, a NATO elnöki székének várományosával, von der Leyennel az élen, amely ráengedte az Unióra az amerikaiak kezén lévő ukrán gabonát és egyéb mezőgazdasági termékeket, hogy Joe Biden érdeke szerint szétrohassza vele Európa, mint az USA vetélytársának mezőgazdaságát. És Brüsszel, amely most fel van háborodva, mert más országokhoz hasonlóan Magyarország megtiltja ukrán mezőgazdasági áruk behozatalát.

Hát nyasgem, ZorróAszter! Megint, újra..és úgy látszik mindig.

vasútihíd 2023.04.17. 16:16:14

@Tapi2021: miért vagyunk még ennek az usa szopkodó eu meg nato tagjai?

vasútihíd 2023.04.17. 16:27:23

@2023: azért a harcban egyre jobban állunk mert soros már a halál szélén a migránsok tőlünk elkerítve és már csak brüsszel meg washington befolyását kell idehaza jobban kiiktatni.

vasútihíd 2023.04.17. 16:58:24

@Gery87: az igazi tehetség esetleg nem élt kádár alatt

Boldeone2 2023.04.17. 17:05:54

@Tapi2021: Ha most Európa hagyja, hogy orosz többségű részek VISSZAKERÜLJENEK az anyaországhoz"

- Hagyjuk már a butaságot! A Donbass SOHA nem volt orosz többségű terület, ha csak nem 2014 után, miután elmenekült 2 millió ukrán
A múlt század végi cári cenzus, meg a későbbi népszámlálás is mutatja: mindig is kisorosz többség volt SOHA nem orosz
Az oroszok az iparosítással költöztek be a városokba, főként

Boldeone2 2023.04.17. 17:12:56

@Tapi2021: Az orosz-ukrán konfliktus egyetlen helyes megoldása a tárgyalásos rendezés lenne, úgy, hogy kompromisszumok jönnének létre, amelyek HATÁRMÓDOSÍTÁSSAL JÁRNÁNAK!!!!....(....)..N.os, ettől RETTEG EURÓPA!!!!

- Ekkora baromságot hogy mondhatsz? A második világháború tanulsága az, hogy a határok maradjanak sérthetelenek, ez a békerend alapja
A nemzetállamoknak kell feloszlalni lassan az EU- ban, nem pedig új nemzetállami konfliktusokat indítani!
Volt egy implicit cél is anno: legyen minden állam demokratikus, konstruktív egy nagy szabad Európa közösség része
Ehhez ma Oroszországot, a ruszofasiszta háborús hadiállamot le kell győzni, amely a béke és szabadság ellensége

tűz fal 2023.04.17. 17:24:41

@Boldeone2:
"A nemzetállamoknak kell feloszlalni lassan az EU- ban"

Ez az amit ha a másik oldal mond hogy ezt akarjátok, akkor "összeesküvés elmélet".

2024 2023.04.17. 18:14:22

@vasútihíd: "...azért a harcban egyre jobban állunk mert soros már a halál szélén..."

Soros a halál szélén, ámde életműve kész. Van egy fia, aki nem csak vagyonának, hanem tanainak is örököse és továbbvivője. És ott van mellettük az egész golyóbist átszövő Hálózat, amely lényegében már önműködő. Tudja és teszi a dolgát akkor is, ha Gyuribá megdöglik.

"...már csak brüsszel meg washington befolyását kell idehaza jobban kiiktatni."

Pénzmegvonással büntetnek, ami érzékenyen érinti az országot. Sajnos lehetetlen megmondani, meddig bírjuk ki féllábon. Mondjuk addig, amíg nyugaton is fordul a széljárás. Ha viszont az ébredés ott nem történik meg belátható időn belül, félek Magyaro. hosszabb távon nem lesz képes ellenállni az őrületnek. Bele fog rokkanni, mert megmondták: ki kell véreztetni, ha másként nem megy. És ugyan az uniós pénzek mindenhatósága egy legenda, hogy minden abból van, a minket megillető fejlesztési és helyreállítási források elmaradása lényegében leállította az országos és helyi projekteket. Az elmúlt majd 20 évben minden óvoda-, iskola-, kórház-, strand-, közvilágítás-, út és vasútfejlesztés, stb. uniós pénzből valósult meg. Most ezek hiánya igenis fáj.

Nem tudom meddig tudunk ellenállni. Remélem bírni fogjuk, de ahhoz nyugaton változásra van szükség.

Billy Hill 2023.04.17. 22:39:06

@2023: "nyugaton változásra van szükség" - márpedig nyugaton a helyzet... (bocs.)

Tapi2021 2023.04.18. 11:46:27

@vasútihíd: Talán mert azt reméljük, hogy a szopkodókat előbb-utóbb leváltják. Európa megtalálja újra a tökeit, és nem a belső konfliktusok élezésére, meg a birodalmi álmokra fecsérli az erejét, hanem az itt élő NÉPEK JÓLÉTÉRE!

Most az ellenkezőjét teszik.
Oroszokra ellőtt lőszerek árából nem Európa népeit támogatják. A tagországok némelyikének vegzálásával nem az egységet és a barátságot mozdítják elő..., stb.
Kinek jó az, ami most megy??? Cui prodest???

Lehetne jobb EU-t is és jobb NATO-t is építeni. Ahelyett, amit most csinálnak, más csicskájaként, más érdekében, más hasznára.

A NATO is ma csupán az USA előretolt helyőrsége. A tagállamok zöme a Birodalom provinciája és kiszolgálja az igényeit.

Orbánon kívül csak Macron pedzegette - nagy felhörrenés mellett -, hogy talán nem kéne minden igényüket kiszolgálni, és Oroszország után Kínával is kikezdeni, Kínát is ellenséggé tenni.

Európának egyikből sincsen SEMMI HASZNA, csak KÁRA!

Tapi2021 2023.04.18. 11:55:17

@vasútihíd: "a migránsok tőlünk elkerítve"

Nincsenek elkerítve, akik már a schengeni határokon belül vannak!
Aki bent van az már a mi gondunk is, ha még nem is közvetlenül. De ezt is csak Orbánéknak köszönhetjük!!! Akik nem engedik be, ellen álltak a kvótás szétosztásnak, a visszatoloncolásnak ide, stb. Különben már mi is tele lennénk, meg full átjáróház lennénk, mint 2015-ben pár hónapig voltunk is!!!

A mi kerítésünk arra jó, hogy itt megszűnt a káosz, ami 2015-ben volt, és nem küldhetik ide vissza őket, mint az EU-ba történt első belépési országba!

Tapi2021 2023.04.18. 12:09:25

@Boldeone2: "Ekkora baromságot hogy mondhatsz? A második világháború tanulsága az, hogy a határok maradjanak sérthetetlenek, ez a békerend alapja"

Nem, ez a győztesek diktátumainak alapja csak, az erőfölényé és a kényszerítésé.
Ez meg az első világháborús "rendezés" miatt kitört második tanulsága!

Ahol milliókat dobálnak egyik országtól a másikba, ott SOHA NEM LESZ béke!
Ahol jogfosztják ezeket a milliókat, százezreket, sőt, ÜLDÖZIK, még 2023-ban is!!!! - mint UKRAJNÁBAN is -, ott soha nem lesz igazság, nyugalom és béke.

Szép álom a határok nélküliség, nekem bizonyos szempontból még tetszene is. Ha nem arról szólna az is, hogy a többség, az erősebbek leuralják a kisebbeket, gyengébbeket. És igyekszenek mindenkit asszimilálni. Megfosztani nyelvétől, múltjától, identitásától, hazájától, önrendelkezésétől...

Sajnos az EU-ról is kiderült, hogy erről szól. Amint mennél a magad útján - amihez MINDEN JOGOD MEG IS VAN! - azonnal ütnek!
Az EU naponta veri a szögeket a saját koporsójába azzal is, amit velünk meg a lengyelekkel csinálnak.

Bottal nem lehet barátkozni. Ezt már az USA is kezdi nem érteni. A bot egyszerűbb a hatalmasnak. Pedig lehet, hogy csak szépen kéne kérnie!!!

vasútihíd 2023.04.18. 14:20:29

@2023: talán vissza kéne nekünk is tartani azokat az erőforrásokat amit az eu tőlünk kizsákmányol hiszen effektíve nettó eu befizetők vagyunk

vasútihíd 2023.04.18. 14:23:36

@Tapi2021: nem remélni kell hanem határozottabban fel vagy kilépni mert nincs szükségünk egy liberális eu-ra szóval buktassuk már meg őket vagy keressünk egy jobb gazdasági és politikai közösséget ahol egyenlőként kezelnek és hozzánk közelebb álló ideológiai nézeteik vannak

vasútihíd 2023.04.18. 14:25:39

@Tapi2021: talán kerítés kell a nyugati schengeni határokra is bár szerintem onnan kevesebb migráns jön igaz nekünk az echte nyugatiak sem kellenek

Tapi2021 2023.04.18. 14:56:14

@vasútihíd: "szóval buktassuk már meg őket vagy keressünk egy jobb gazdasági és politikai közösséget ahol egyenlőként kezelnek és hozzánk közelebb álló ideológiai nézeteik vannak"

Ez nem reális. Nincs is ilyen másik közösség.
Ezeket kellene normalizálni. Vagyis visszatéríteni egy korábbi állapotba, amikor az együttműködés volt a fő nem a kultúrharc!

Tapi2021 2023.04.18. 15:02:57

@vasútihíd: Mint minden ország, a nyugatiak is minden további nélkül meg tudták régen is és meg tudnák ma is védeni a határaikat kerítések nélkül is! Ha erre lenne szándék és politikai akarat. De nincs. Mert nem szülnek eleget és kell a munkáskéz. Ha illegális bevándorlással, és azzal, hogy vége lesz az eddig ismert Európai kultúrának, akkor is.

A tőkét a társadalmi feszültségek és konfliktusok nem érdeklik! Az arab terroristák is esznek, ruházkodnak, Toyotára szerelik a géppuskát...!
Az emberi, társadalmi árát az emberek fizetik meg.

Úgy tűnik ezt a nyugatiak már "beárazták" maguknak. Így lesz, aki az öregotthonban kitörli a seggüket, meg keccsöl olcsón a gyáraikban.

2024 2023.04.18. 16:26:33

@Tapi2021: "Ezeket kellene normalizálni. Vagyis visszatéríteni egy korábbi állapotba, amikor az együttműködés volt a fő nem a kultúrharc!"

Így van, teljesen egyetértek! Amikor azt írom, Nyugaton is változásra van szükség, erre gondolok. Igent mondtam az unió tagságra, és azzal az unióval, ami a mi belépésünkkor még létezett, semmi bajom. Kína soha nem fog annyi fejlesztési pénzt adni, mint az EU, sem a türk államok szövetsége (ami nem is kifizető hely). És természetesen Oroszo. sem.

Észhez kell térniük Európa agymosott országainak. És vannak halvány optimizmusra utaló jelek, amelyek most még nem, de előrébb tekintve akár át is fordíthatják a trendeket nyugaton.

1. Határvédelem. Mi voltunk az elsők, akik a legelső migránshullám idején, 2015-ben kerítést emeltünk. Páriává váltunk miatta. Pedig mostanra kiderült, ahogy a min. elnök magáról jegyezte meg ironikusan: Orbánnak nem igaza volt, hanem igaza lett. Azóta több országban épült határkerítés és tervben vagy folyamatban vannak újak a schengeni határok mentén. És a kettős mérce: amikor uniós tagállamként egyedül Magyaro. (és talán Lengyelo.) kérte az Uniót, hogy szálljon be a határvédelem finanszírozásába, merev elutasítás volt a válasz. Amikor nemrég több dél-európai ország együtt fordult felkéréssel az unió felé, Brüsszel igent mondott. Jelenleg ott tartunk, hogy épülnek a határkerítések, talán a Frontex sem látszatintézmény lesz, amivé a sorosista befogadó politika züllesztette. Franciao. felébredt, Macron egyértelműen a korlátlan bevándorlás ellen foglalt állást, és Németo.-ban is valami kezd ez ügyben alakulni. Úgy néz ki, a korlátlan beengedés korának vége. Persze ez még csak a kötél egyik vége: azt elengedhetik azzal, hogy lezárják, vagy legalábbis mérséklik a beáramlást. Viszont a kötél másik végén Nyugat-és Észak Európa országaiban változatlanul ott vannak a hasznavehetetlen migránstömegek, akikkel bajos lesz mit kezdeni. A beilleszkedésükre tett kísérletek kudarcnak bizonyultak, ha voltak egyáltalán.

És nyugaton is rengeteg embernek elege van a migránsokból. Franciáknak, hollandoknak, németeknek, svédeknek...csak az ő véleményüket nem engedi láttatni a mindent eluraló ballib média, mert attól gerjesztődne az elégedetlenség. Egy profin kifejlesztett orwelli világ működik nyugaton. A neomarxisták mindenkit tönkretesznek, ellehetetlenítenek, aki nyilvánosan kritizálni merészel. Marad a zúgolódás a négy fal között. Hány német dicséri közösségi platformokon a magyar kormány politikáját. Hozzánk költöző hollandok beszélnek arról, hogy Hollandia tulajdonképpen már nem létezik.

2. Most áll a bál az ukrán élelmiszerdömping miatt. Már feljebbi kommentemben rögzítettem, szerintem miről szól ez az egész. De látjuk a tiltakozást és az erre való reagálást Brüsszel részéről. Amikor Lengyelo. és utána Magyaro. is bejelentette a behozatali tilalmat, azonnali felháborodott, elutasító reakció érkezett rá Brüsszelből. Aztán ahogy egyre több ország csatlakozott ehhez, hogy, hogy nem változott az álláspont. Kompenzációt kapnak az érintett tagállamok. Mi meg átengedjük a vacak méreggel kezelt ukrán gabonát az arra éhes nyugatiaknak. Kész, ennyi. Ez ügyben is történt előrelépés, és ehhez is határozott ellenhangra volt szükség, hogy ne egyedül szabadságharcoljunk. Csak így lehet változásra kényszeríteni Brüsszelt.

(3.) LMBTQ lobbi. Csak zárójelben, ebben még nincs változás, sőt. Amikor tavaly év vége felé a magyar kormány bejelentette, hogy kész több tucatnyi ügyben engedni az uniós vezetésnek, és aztán meg is állapodtak, azt mondtam, addig nem kapunk pénzt, ameddig a gyerekvédelmi törvényt nem módosítják vagy vissza nem vonják. Akkor Brüsszelt még nem mondta ki, de azóta világossá tette: ez a szándéka és bírósághoz is fordult emiatt. Ameddig genderügyben is egyedül szabadságharcolunk, esély nincs a változásra.

Úgyhogy a jövő alapvetően borús, de imitt-amott az elégedetlenséget, tiltakozást látva nem veszett el az esély a gyökeres fordulatra. És ezért nincs igaza Bircának sem, amikor könnyelműen azt írja: Európa azt kapta amit érdemel, a nyugatiak egyék meg amit főztek, a gyerekinzultálás európai érték. És zárjuk le a határokat, szakítsunk velük. Amellett, hogy ez minket is nehéz helyzetbe hozna, rengeteg európai ember van képben, és szenvedik kormányaik bűnös politikáját. Rájuk is gondolni kell; nem maradhatnak szarban csak azért, mert kormányaik aláfeküdtek a soros-féle tanoknak. De rajtuk csak ők maguk segíthetnek.

Boldeone2 2023.04.18. 16:59:37

@Tapi2021: Szép álom a határok nélküliség, nekem bizonyos szempontból még tetszene is. Ha nem arról szólna az is, hogy a többség, az erősebbek leuralják a kisebbeket, gyengébbeket. És igyekszenek mindenkit asszimilálni. Megfosztani nyelvétől, múltjától, identitásától, hazájától, önrendelkezésétől..."

- Ne viccelj már! Egyik helyen azt kifogásoljátok, hogy az EU országok nem asszimilálják a bevándorlókat, hogy párhuzamos társadalmak alakulnak ki, most meg az a bajotok hogy megfosztanak mindenkit az identitásától...
Az EU nem kényszerközösség! Ki lehet lépni semmibe!

Boldeone2 2023.04.18. 17:03:11

@2023: Most áll a bál az ukrán élelmiszerdömping miatt. "

- Az tényleg "nagyon jó lesz" ha megtilják...Eddig az volt a baj, hogy nincs elég takarmány az állatoknak, azért van a húsnak, tojásnak, sajtnak dupla ára..
Kellene az olcsó ukrán gabona ezután is ellenőrzött minőségben
A magyar zöldbárók le vannak szarva!

vasútihíd 2023.04.18. 18:41:09

@Tapi2021: amit te javasolsz az mégkevésbé reális mert a nyugati kizsákmányolás megtörése csak keleteurópa összefogásával lenne lehetséges de ezt most az ukrajnai háború miatti széthúzás megakadályozza. valószínű ez is része volt az nyugati liberális hatalmak tervének a háború kirobbantásával

tűz fal 2023.04.18. 19:56:55

@Boldeone2:
Rá se ránts Boldi, az a lényeg hogy szerencsétlen segghülye Geryvel jól felmostad a padlót, amikor az ostoba pofájába dörgölted, hogy semmilyen nyelvet nem beszél, pedig ezt nagyon szégyelli. Öröm nézni ahogy szenved amikor valaki idegen nyelvű cikket linkel és próbálja kikerülni hogy kiderüljön hogy nem érti :)

tűz fal 2023.04.18. 19:57:33

@Boldeone2:
Az ukrán gabonát meg vedd meg és edd meg ha kell.

Boldeone2 2023.04.18. 20:32:12

A multik ezután is ukrán lisztből fogják sütni a pékárut, mert a legtöbb európai ország még nem tiltotta be, onnan meg behozzák a lisztet nagy tételben. De, az ügyeskedő kis pékek is megveszik majd
Most az a kérdés, hogy valóban minden onnan érkező gabona szar, vagy csak voltak szarok közte...

Vagy meg kell védeni egy kört, akik felmarkolják az EU támogatásokat, miközben egy versenyképtelen magyar mezőgazdaságról beszélünk. A 60%- os extenzív gabona- olajos mag nem fenntartható. Már 20 éve leírták hogy az intenzív kertgazdálkodásban meg az állattenyésztésben van a pénz, tehát szakosodni kellene

Az élelmiszeripar dettó: hanyatlás van szerintem. Ezért van óriási drágaság az üzletekben, meg részleges áruhiány

tűz fal 2023.04.18. 20:57:02

@Boldeone2:
Bosszantó dolgok ezek. Keverj le még egy nagy büdös pofont Gerynek. Az előző után egy napig kussolt.

Gery87 2023.04.18. 21:05:19

@tűz fal:

Annyira rám vagy kattanva te kis buzi:)
De éld ki magad, fogd meg te is Noár seggét leközelebb...

"Az előző után egy napig kussolt."

Hát ilyen színvonalra, meg ilyen beteg látens szivárványharcos trollokra nincs kedvem.
Napok óta se különösebben érdekes cikk, se értelmes kommentfolyam nem volt.

Gery87 2023.04.18. 21:08:35

@tűz fal:

Khm...
Már nem azért, de egy fordítóprogrammal ez mióta akadály te agyonképzett fasz?

Nem azért nem olvastam (bár a tököm se emlékszik mi a szart linkeltél nekem, valószínűleg valami hülyeséget vagy el se olvastam már) mert nem tudom elolvasni, hanem mert a fasz se kíváncsi egy beteg troll idióta fasságaira!

tűz fal 2023.04.18. 21:10:50

@Gery87:
Te a fordítóprogramhoz is hülye vagy :)

Öröm volt nézni ahogy szenvedtél hogy kimagyarázd magad.

Emlékszel te arra te rakás szar, csak kellemetlen amikor szakadozik a seb :)

tűz fal 2023.04.18. 21:12:58

@Gery87:
Ahogy egy napig sírtál azon is, hogy egyezzünk meg, hogy nem írjunk egymásnak, meg hogy te úgy szoktad hogy nem olvasod aki nem érdekel és nem válaszolsz, és közben úgy ugrasz arra amit írok, mint gyöngytyúk a takonyra :)

tűz fal 2023.04.18. 21:25:30

@Gery87:
Arról beszéljél, te segghülye sváb paraszt hogy tudtál megtanulni egy nyelvet, de pofázol hogy ilyenek meg olyanok a magyok.

tűz fal 2023.04.18. 21:28:25

@tűz fal:
Hogy NEM tudtál megtanulni egy nyelvet. Nagy pofád van és kevés eszed.

tűz fal 2023.04.18. 21:30:14

@Gery87:
Na még egyszer a javított változat :)

Arról beszéljél, te segghülye sváb paraszt hogy NEM tudtál megtanulni egy nyelvet, de pofázol hogy ilyenek meg olyanok a magyok.

tűz fal 2023.04.18. 21:39:48

@Gery87:
"mert nem tudom elolvasni, hanem mert a fasz se kíváncsi egy beteg troll idióta fasságaira!"

Pont erről beszéltem, hogy így hisztizel, amikor a tanulatlan, ostoba, tapír fejedet beleverik olyan anyagba, amihez hülye vagy. Egyébként YouTube video volt és utólag vágtam le, hogy azért ordítasz fájdalmadban, mert nem érted :)

youtu.be/yxi7ASNS85U

Tanulni kellett volna hülyegyerek, nem hisztizni.

tűz fal 2023.04.18. 21:44:28

Nincs is genderlobbi:

magyarnemzet.hu/kulfold/2023/04/feljelentik-a-gyerekuk-nemvaltasat-megtagado-szuloket-spanyolorszagban

A dél-európai ország autonóm régiói saját transzprotokollt vezettek be az iskolákban. Sok helyen a gyermekvédelmet értesítik, ha a szülő nem támogatja a nemváltást. Az elképzelés ugyanis az, hogy meg kell ugyan próbálni meggyőzni a szülőket a nemváltás elfogadásáról, ha azonban ez nem megy, akkor a „kiskorú mindenek felett álló érdekének” kell érvényesülnie.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.19. 08:30:44

@Tapi2021: abszolút igaz amit írsz, de ott van Koszovó és Katalónia példája. Erősebbek itt a reprezentációs érdekek, meg a We are trying to educate.

ZorróAszter 2023.04.19. 08:40:47

@Tapi2021:

Tapi2021
2023.04.17. 12:15:22

Ezt a kommentjét csak most vettem észre.

Nincs semmilyen ellenzék. Ezt az ellenzéket ugyanúgy a németek irányítják, mint Orbán kollaboráns kormányát.

Ez az ellenzék most azt a parancsot kapta, hogy összehangoltan tartsák hatalomban Orbánt.

Csak a feladatot annyira átlátszóan hajtják végre, hogy csak a hülyék nem látják.

De a magyar választók túlnyomó többsége éppen ennyire hülye.

Aki nem egy könnyedén zsarolható engedelmes hazaáruló, az Magyarországon a politika közelébe se kerülhet.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.19. 08:46:22

@Boldeone2: hol van részleges áruhiány szerinted?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.19. 08:51:37

@Boldeone2: tökéletesen tévedsz. A második világháborúnak az volt a tanulsága, hogy a rosszul meghúzott határok, de amelyeket a művelt Nyugat húzott meg, maradjanak sértetlenek, és a népességet igazítsuk hozzá. Például a lehető legrosszabb módon meghúzott Molotov-Ribbentrop féle lengyel keleti határ maradt ugyanaz, csak hozzáölögették és -deportálgatták a népeket, ahogy Lord Hood is javasolta.
Ha Magyarországra nem is gondolunk, ott van még millió példa, és nemcsak keleten, a lista Isztriával kezdődik, és valahol Königsbergnélm ér véget.

ZorróAszter 2023.04.19. 08:58:00

@2023:

"Igen Soros: aki a keresztény alapokon álló nyugati kultúrát gendertanokkal, wokeideológiával, és a nemzettudat tagadásának terjesztésével fel akarja számolni, és amihez az ideológiai hadviselés mellett fizikailag járul hozzá az ellenőrizetlen migránstömegeknek a kontinensre való zúdítása. Ez vegytiszta tudatos szándék."

Orbánék és a FIDESZ is a kezdetektől Soros-pénzből dolgoztak. Orbán Soros-pénzen tanult Oxfordban. Stb. stb. Csak a fidesznyikek olyan segghülyék, hogy erről csettintésre elfeledkezzenek.

"Hát nyasgem, ZorróAszter! Megint, újra..és úgy látszik mindig."

Csernobilban strichelt az anyja hogy ilyen jólsikerült fidesznyik papagájt ellet?

Tapi2021 2023.04.19. 09:58:10

@Boldeone2: "Ne viccelj már! Egyik helyen azt kifogásoljátok, hogy az EU országok nem asszimilálják a bevándorlókat, hogy párhuzamos társadalmak alakulnak ki, most meg az a bajotok hogy megfosztanak mindenkit az identitásától..."

Mi a saját országunkban élünk! A bevándorlók meg nem. Kis különbség.

Tapi2021 2023.04.19. 10:04:56

@Boldeone2: "A magyar zöldbárók le vannak szarva!"

Vagyis a magyar mezőgazdasági termelők, vállalkozók, kicsitől nagyig.
Ne legyél már ekkora...

Ment a sírás, hogy Putyin miatt nem jut el az ukrán gabona AFRIKÁBA! Aztán előbb kiderült, hogy eszük ágában nincs Afrikába küldeni, ha el lehet adni Nyugat-Európában is jó Euróért, aztán az, hogy még mindig jobb Kelet-Európára önteni, mint elvinni messzire Afrikába, a szegény éhes afrikaiaknak!

Mi EXPORTŐRÖK vagyunk gabonából, semmi szükségünk importra! A ránk öntött ukrán búza, kukorica tönkreteszi a MAGYAR termelőket, és a piacaikat is!

De miért is értenéd, vagy miért is állnál a magyar termelők pártján, amikor most az ukránokat kell - feltétel és gondolkodás nélkül - szeretned.

Tapi2021 2023.04.19. 10:12:49

@vasútihíd: "valószínű ez is része volt az nyugati liberális hatalmak tervének a háború kirobbantásával"

Ez csak USA terv volt, ők kavarnak ott tízen éve (a Biden fiút pénzelték ukrán oligarchák!!!), a többiek csak csicskaként beálltak mögé. Ahogy mostanában szoktak. Ebből Európának SEMMI HASZNA! A Nyugatiaknak sem.

A saját elemi érdekeikkel SZEMBEN szálltak be az (ukrán)USA-orosz geopolitikai izmozásba, konfliktusba.

Nekünk a nyugattal semmi gondunk nem lenne! Nem mi támadjuk őket, nem mi akarunk SZÖVETSÉGES nyugati kormányokat megbuktatni, nem mi toljuk náluk a kultúrharcot, hanem FORDÍTVA! Nem mi kötjük össze a Covid és energetikai pénzeket az LMBTQ-nak való behódolással..., stb. Hanem ők.
Ha ezt nem csinálnák, békés, jó együttműködés lenne.

Boldeone2 2023.04.19. 10:22:16

@Deak Tamas: A határok nyilván rosszul lettek meghúzva, de mivel Magyarország és Németország is vesztes államnak számított, így eleve nem volt semmilyen alkupozícióban
Ezért pl. a Benes-dekrétum rögzítette a magyarok és németek kollektív jogfosztását. Megvonták az állampolgári jogaikat, hogy hagyják el az országot, Csehszlovákiát, hogy soha többet ne is legyen etnikai probléma. A lakosságcsere ezt a célt szolgálta
Magyarországon is volt ilyen kisebb mértékben, a német kisebbséggel szemben

A fő gond, - hiába keresel elvi igazságokat - hogy egy határrevíziót ma már nem lehetne végrehajtani. Nemcsak az a probléma , hogy sok helyen asszimilálódott a lakosság, vegyes identitások vannak, hanem senki nem akarja újranyitni egy történelmi konfliktust
Még beszélni sem szabad róla odakint, olyan szintű a többségi nemzetállam érzékenysége
A " megoldás " az EU- integráció erősítése a nemzetiségi kérdésekre, hosszú távon. De van egy olyan implicit cél, - párhuzamosan - hogy söpörjünk mindent a szőnyeg alá, abból nem lehet gond
Félnek a politikusok az etnikai konfliktusoktól. Pl. Katalónia függetlenségét sem támogatták olyan sokan, pedig az megállna önállóan is, mint állam

Az EU éppen a nemzetállami kerekrendszer történelmi konfliktusainak megoldásról szól. A német- francia megegyezés az EU alapja, amely óriási siker
A magyar- román várat magára, olyan szintű a kollektív világnézetbeli/ mentalitásbeli különbség. De már vannak haladó szellemiségű románok is, akik megértik a magyar nemzetiség problémáját

Tapi2021 2023.04.19. 10:32:04

@ZorróAszter: "Orbánék és a FIDESZ is a kezdetektől Soros-pénzből dolgoztak. Orbán Soros-pénzen tanult Oxfordban. Stb. stb. Csak a fidesznyikek olyan segghülyék, hogy erről csettintésre elfeledkezzenek."

Nem feledkeztünk el, de mit számít ez ma már? Kapott egy egyéves ösztöndíjat a rendszerváltáskor egy ismeretlen amerikaitól. Egy akkor lelkes, liberális fiatal. Kaphatott volna Erzsébet-díjat is.
Adták, elfogadták.

Aztán az ember felnő, tapasztal, rájön, hogy minden pénznek célja van, és talán más, mint a miénk...

Engem pl. tanított anno TGM is, meg egy rakás ex-komcsi, szoci tanár és szakember. Mert akkor még ők ültek a pozíciókban. Csak tőlük lehetett. És? Ettől nem lettem sem TGM, sem a szocializmus híve.

Boldeone2 2023.04.19. 10:36:12

@Tapi2021: Mi a saját országunkban élünk! A bevándorlók meg nem. Kis különbség."

- A bevándorló ,miután állampolgár lett, onnantól kezdve ő is a saját országában él. Egyszer minden ember ősei bevándoroltak valahonnan

Ment a sírás, hogy Putyin miatt nem jut el az ukrán gabona AFRIKÁBA! Aztán előbb kiderült, hogy eszük ágában nincs Afrikába küldeni, ha el lehet adni Nyugat-Európában"

- A probléma az, hogy sem Putyin sem te nem értitek a világpiac működését

A lényeg : az összmennyiségnek kell meglenni a világpiacon , amely fedezi mindenki fogyasztását
Ha az export összemennyiség jelen van, akkor jól funkcionál a piac
Ha az nincs meg, akkor mennek az árak
Teljesen jól van úgy, hogy az ukrán oda fogja vinni a gabonát, ahol legkisebb a logisztikai költség, azaz Európa
Így az argentin gabona olcsóbban mehet Afrikába, hiszen Európába már nem kell olcsó takarmány

Tavaly pont az volt a gond- azt mondták- hogy nincs elég takarmány.

A piac korlátozását MINDIG a fogyasztók fizetik meg végül, vagyis a társadalmi összköltség végül nagyobb, mintha a profitjukért aggódó zöldbárókat lecsillapítaná a kormány

A szabadpiac egy kiváló dolog! Kimegyek a piacra és megveszem a görög epret 1200 forintért kilóját ápriliskor. A magyar fóliás több ezer forint lenne

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.19. 10:41:16

@Boldeone2: és a győztes Lengyelország milyen alkupozícióban lehetett, hogy őshonos Kresy-beli lakóit kitelepítették a kedves Szovjetunió kedvéért?
Revíziót (nemcsak határbelit) nem az elvi igazság kedvéért kell végrehajtani, az nem érdekel senkit most sem. Az EU természetesen egyáltalán nem megoldás, nemcsak azért, mert már bebizonyították a minority safepack ügyével, hanem épp a fordítottja miatt is: az EU gátlástalanul szegi meg a saját szabályait, ha a vélt érdekei úgy kívánják, és semmire sincs tekintettel, ukrán gabona ugyebár. (Az afrikaiak meg éheznek.)
A nagy nyugatbarát buborékodban azért megnyugtatlak: ha olyan helyzet alakulna ki, hogy az EU érdeke az lenne, dobja oda a régiót a nemszereted ruszkijaidnak, habozás nélkül megteszi majd újra. Mindig különösebb zavar nélkül dobta oda koncnak a határrégiókat, északon, délen, keleten, ahogy az érdekei kívánták. (Ne fáraszd most magad Zorbánozással erre válaszként.)

Tapi2021 2023.04.19. 10:56:09

@Boldeone2: "Félnek a politikusok az etnikai konfliktusoktól. Pl. Katalónia függetlenségét sem támogatták olyan sokan, pedig az megállna önállóan is, mint állam"

Pontosan erről írtam fentebb. Hogy valójában ezért szálltak be az ukrán-USA-orosz konfliktusba is, mert egy orosz győzelem és egy határrevízió, amivel az orosz többségű, és az elszakadást népszavazáson MEGSZAVAZÓ részek átkerülnének Oroszországhoz VAGY önállóvá válnának, PRECEDENST teremtene. Miközben Európát a nyugati hatalmak a saját érdekeik szerint direkt rakták úgy össze, hogy sok kisebb, egymást gyűlölő országban éljünk. Így nem vagyunk képesek normális fejlődésre és főleg arra, hogy veszélyeztessük az ő pozícióikat.

Az összes háború utáni "rendezés" célja ez volt. Elvetni a gyűlölködés magjait, ellenségeket csinálni szomszédokból.
Főleg az által, hogy szándékosan százezreket vagy milliókat kényszerítettek idegen uralmak alá. Ahol komoly atrocitások és sérelmek keletkeztek, amiket nem lehet csak úgy semmissé tenni, elfelejteni!

Ez SZÁNDÉKOS volt!

És most egy precedens ezt veszélyeztetné.
Ezért nem győzhet Oroszország. Nem azért, mert nincs meg nekik is a maguk jogos igazsága ebben az ügyben, vagy mert agresszorok.

Újra mondom: az EU eredeti koncepciója jó volt. Hogy fogjunk össze, legyenek a határok jelképesek..., csak nem jött be.
A kisebbségeket továbbra is elnyomják, vegzálják az EU-s tagországokon belül is!
Az erősebb országok továbbra is vindikálják a jogot, hogy megmondják a kisebbeknek, meg mindenkinek, merre az arra...
És ha nem ENGEDELMESKEDNEK, akkor jön az, amit velünk csinálnak! ...

SEMMI nem változott!

Ezek szegek az EU-koncepció koporsójába.

Tapi2021 2023.04.19. 11:02:04

@Boldeone2: "A bevándorló ,miután állampolgár lett, onnantól kezdve ő is a saját országában él. Egyszer minden ember ősei bevándoroltak valahonnan"

Igen. És ezzel megváltozik az adott ország is. Jó vagy rossz irányba. Ennek tudatában kell beengedni tömegeket!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.19. 11:02:18

@sync:

Ez tény. Mindenki fasiszta, aki bármiben is mást mond. Pl. Kertész Imre is fasizálódott öregkorára.

sync 2023.04.19. 11:03:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Aki fasiszta rendszert szolgál, az fasiszta. Kertész Imre hogy szolgálta a rendszert?

Tapi2021 2023.04.19. 11:09:28

@Boldeone2: "A lényeg : az összmennyiségnek kell meglenni a világpiacon , amely fedezi mindenki fogyasztását
Ha az export összemennyiség jelen van, akkor jól funkcionál a piac
Ha az nincs meg, akkor mennek az árak
Teljesen jól van úgy, hogy az ukrán oda fogja vinni a gabonát, ahol legkisebb a logisztikai költség, azaz Európa
Így az argentin gabona olcsóbban mehet Afrikába, hiszen Európába már nem kell olcsó takarmány"

Ez nem így van. Egyrészt azért, mert az ukrán gabonát eddig sem ide hozták, vagy nem ennyit. És azért sírtak, hogy ODA VIHESSÉK, ahová szokták, pl. Afrikába!
Akkor tegyék ezt, ne a szomszédok piacait kúrják szét.

Másrészt, a piacot szabályozni kell. Különben egyik részen dömping van, máshol hiány. Mint most. Az ukránok ne oda öntsék a gabonát, ahol MÁR VAN ELÉG!
És erről MEGÁLLAPODÁS VOLT!

Nem véletlen, hogy most az ukránszerelemben leledző lengyelek is léptek ellene, mint mi. Mert a lengyel gazdákat is kicsinálja egy ilyen dömping.

És akkor most ki sír az afrikaiak miatt???
Csak akkor számítanak, ha Putyin miatt nem jut ki a gabona Ukrajnából Afrikába?
Ha már az ukránok nem viszik oda, pedig szabad az út, akkor le vannak már szegény afrikaiak ejtve???
Mert most ez van.

Boldeone2 2023.04.19. 11:10:54

@Deak Tamas:
Revíziót (nemcsak határbelit) nem az elvi igazság kedvéért kell végrehajtani, az nem érdekel senkit most sem. Az EU természetesen egyáltalán nem megoldás"

- SZerintem meg CSAK az a megoldás. Az EU nemzeti érdekek feletti kompromisszumokról szól. Abban segít, hogy az egyes nemzetállamok feladják a kizárólag önös nemzeti érdekeiket.
Olyan hogy " elvi igazság " - persze létezik...
Mindenkinek a saját szubjektív - így objektív módon soha nem igazolható - igazsága
Erre jöttek rá a "megalkuvók", akik rájöttek hogy a közös és szebb jövő érdekében meg kell alkudni egymással, ami részben a nemzeti érdekek feladásával jár

Eugen Uricaru: " A barbárokra várva" C. könyvében

A legjobb megszállás, amikor egy nép saját magát szállja meg. Mi rendelkezésükre bocsátjuk a tervet, és felügyeljük a végrehajtást. Önök utópiát barkácsolnak saját maguknak. Szép lassan még örömöt, elégtételt is találnak majd a kényszerben. Új módszereket agyalnak ki, remekelni fognak

Ez utóbbi egy sötétebb narratíva... Éppen a magyar - román kapcsolatról szól, román nézőpontból...

Tapi2021 2023.04.19. 11:13:42

@Deak Tamas: Pont így!
De az elvakult hívők ezt nem akarják látni. Kognitív disszonanciát okoz!!! :-(

Tehát automatikusan kizárják a fejükből az olyan infókat, amelyek nem egyeznek a saját hitükkel. Mert kellemetlen érzést okoznak. :-(

Boldeone2 2023.04.19. 11:22:23

@Tapi2021: Az összes háború utáni "rendezés" célja ez volt. Elvetni a gyűlölködés magjait, ellenségeket csinálni szomszédokból."

- Pont az ellenkezője volt a cél! Gondolom Wilson elnök 14 pontjáról hallottál? Az etnikai konfliktus sem Trianonnal kezdődött Magyarországon

Újra mondom: az EU eredeti koncepciója jó volt. Hogy fogjunk össze, legyenek a határok jelképesek..., csak nem jött be.
A kisebbségeket továbbra is elnyomják, vegzálják az EU-s tagországokon belül is!"

- Dehogynem jött be! Ne viccelj már! A korábbi történelmi helyzethez képest a legjobb a kisebbségek helyzete, nyilván mindig van hová fejlődni, de sokkal jobb korábban

Csak azokat "vegzálják", akik szemben mennek az EU alapértékekkel, mint Orbán, de még így is csak alig
Lényegében csak a forrásokat tartják vissza

Tapi2021 2023.04.19. 11:22:30

@Boldeone2: "Az EU nemzeti érdekek feletti kompromisszumokról szól."

Frászt. Világosan kiderült, hogy csak egy újabb uralmi konstrukcióról van szó. Egy új birodalom építéséről.
Csak most nem nemzeti alapon, mint ahogy Napóleon és Hitler meg még páran megpróbálták.

Az EU máris elnyomó birodalomként viselkedik BEFELÉ is, pedig még csak koncepció. Sem más politikát, sem ideológiát, sem világnézetet, sem eltérő koncepciókat és célokat... NEM TOLERÁL! Ma még SZUVERÉN népek részéről sem! Akiknek JOGUK van másképp gondolni dolgokat. Lásd bevándorlás, háború, LMBTQ, gyermekmegrontás... stb. témákban. DE nem viselik el! Már most sem!!!

Mi lenne itt, ha létrejönne egy EEÁ? TOTÁLIS DIKTATÚRA!

sync 2023.04.19. 11:26:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ne rugózzunk már Kertész Imrén. Egy hivatalnok, vagy művész nem fasiszta, de fasiszta az a vezető politikus, polgármester, aki a rendszert szolgálja. Hiába külünbözik Pokorni és Bencsik, közös metszetük a fasizmus.

Boldeone2 2023.04.19. 11:30:22

@Tapi2021: Másrészt, a piacot szabályozni kell. Különben egyik részen dömping van, máshol hiány. Mint most. Az ukránok ne oda öntsék a gabonát, ahol MÁR VAN ELÉG!"

- A lófaxt kell szabályozni! Pont azért van a legmagasabb infláció Magyarországon, mert Orbán " szabályozza " a piacot ...
A különböző árstopok csak felfelé viszik az árakat, torzítják a piacot és gerjesztik az inflációt

Fejlett versenypiac kell, ahol a piaci szereplők versenyeznek a fogyasztók kegyeiért.
Agyatlan Orban pl vethetett volna ki adót a bejövő ukrán gabonára a tiltás helyett, ezért mondom hogy politikai döntés volt

Pont a szabolcsi és borsodi szegényeknek lesz a legrosszabb, mert drágább lesz az élelmiszer és nem lesz olcsó takarmány sem

Tapi2021 2023.04.19. 11:31:05

@Boldeone2: "Pont az ellenkezője volt a cél! Gondolom Wilson elnök 14 pontjáról hallottál? Az etnikai konfliktus sem Trianonnal kezdődött Magyarországon"

És mi valósult meg a wilsoni pontokból?
Ezzel nem cáfoltad, amit írtam.
Ha a béke és a rendezés lett volna a cél, hogy kerültek volna mások uralma alá szín magyar (lengyel, orosz, albán, szerb... stb.) területek???
Ne légy vak!

A Magyar Királyságban minimális etnikai konfliktus volt. Azokat is politikai céllal gerjesztették, Főleg a Habsburgok. Kijátszva egymás ellen a nemzetiségeket. Szintén az oszd meg és uralkodj elv alapján. Ami szerint a nyugat egész Európát, de főleg a közép-keleti részét összerakta.

Egyébként meg úgy kezdődtek, hogy BEFOGADTUK az ideköltöző idegeneket!

Tapi2021 2023.04.19. 11:33:57

@Boldeone2: "Lényegében csak a forrásokat tartják vissza"

Csak. Pedig hadsereget is küldhetnének.

De milyen alapon is? Milyen jogon???
Ja, csak.

Tapi2021 2023.04.19. 11:36:42

@sync: "Hiába külünbözik Pokorni és Bencsik, közös metszetük a fasizmus."

Igazolt TÉNYEKKEL, hogy mitől, miben fasiszták?

Vagy csak agy nélkül fasisztázol! Ahogy szoktatok.

Boldeone2 2023.04.19. 11:41:00

@Tapi2021: Frászt. Világosan kiderült, hogy csak egy újabb uralmi konstrukcióról van szó. Egy új birodalom építéséről."

- A lófaxt derült ki! Az derült ki ki, hogy az EU nem birodalom, állításodal ellentétben, lásd : BRexit - bárki SZABADON kiléphet a semmibe !
Csakhogy Orbán is tudja: az sokkal rosszabb lenne az országnak!

Semmi különöset nem kell tenni, CSAK BETARTANI az elit klub játékszabályait

A legfőbbek:

- Nem szarik a közös fészekbe, külpolitikailag,mint Orbán az ukrán háború kapcsán
-Nem rúgja fel a demokrácia játékszabályait otthon, nem épít haveri kapitalizmust
- Nem terjeszt folyamatosan hazug EU- ellenes narratívákat, mint Orbán

Érdekes, sem Csehországot sem a Balti államokat nem baszogatják....Vajon miért?
Orbán egy felforgató, egy ellenszenves renegát, akit ma már nem kedvelnek mert minden határon túlment
-

Boldeone2 2023.04.19. 11:48:12

@Tapi2021: Egyébként meg úgy kezdődtek, hogy BEFOGADTUK az ideköltöző idegeneket!"

- Egyszer mindenkinek az őse " befogadott " volt, és/vagy hódítóként került ide. Ez nem érv semmire. A " nemzetállamiság az államnemzetség " modern kori, liberális találmány, pont ezért lehetne gyengíteni végre ezt a törekvést!

A békét mindig a győztesek írják, a saját érdekeiknek megfelelően, éppen ezért jó a nemzetállamokon felüli keretrendszer, az EU

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.19. 11:48:46

@sync:

Így igaz. S ez fasiszta banda tagja volt Kertész Imre is!

Vissza kellene venni tőle a Nobelt!!!

ZorróAszter 2023.04.19. 12:14:44

@Tapi2021:

"Nem feledkeztünk el, de mit számít ez ma már? Kapott egy egyéves ösztöndíjat a rendszerváltáskor egy ismeretlen amerikaitól."

Jó vicc hogy "egy ismeretlen amerikai". Az egész FIDESZ vezérkar tudta, hogy kicsoda Soros György. Sőt azt is mindenki sejtette, hogy nem a saját pénzét, hanem a CIA pénzét osztogatja.

Nem csak Orbán kapott Soros-pénzt, hanem a teljes FIDESZ vezérkar, és a FIDESZ mint párt is.

Akkor kaptak parancsot fideszesek a Sorosozásra, amikor a németek összerugták a port a CIA/NSA lehallgatásai miatt az amerikaiakkal.

tűz fal 2023.04.19. 12:31:06

@sync:
"Aki fasiszta rendszert szolgál, az fasiszta."

Azt meg hogy melyik rendszer fasiszta, azt meg ti mondjátok meg, és - voliá - be is bizonyítottad a nagy semmit.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.19. 12:32:51

@Boldeone2: az EU annyira kompromisszumkész hogy épp az ukrán gabona példája a leglátványosabb megnyivánulása. A részbeni nemzeti érdek feladását a magyar politika Trianon óta csinálja, az eredmény a külhoni magyar népesség számának 75%-is csökkenése. Ami amúgy teljesen logikus, hiszen az anyaországuk egyik fele minden gesztussal azt üzeni, hogy szarunk rátok (ballib), a másik meg hogy nem akarunk benneteket megvédeni (jobb)
Nincs olyan hogy kompromisszum, az EU-ban sem. Franciaország tett valami komprmisszumot valaha velünk szemben például?

Tapi2021 2023.04.19. 14:41:01

@Boldeone2: "A legfőbbek:

- Nem szarik a közös fészekbe, külpolitikailag,mint Orbán az ukrán háború kapcsán"

Csak, ha az USA-nak és a Nyugatnak lenne ebben igaza, mint ahogy nincsen, könnyebb lenne velük egyetérteni!
És főleg, ha nem élne ott magyarság, amely jogait folyamatosan tiporják az UKRÁNOK!

"-Nem rúgja fel a demokrácia játékszabályait otthon"

Például? Volt szabad választás? Volt. Nyertek? Igen. ... Úgy kormányoznak, ahogy ők helyesnek látják és amire TŐLÜNK felhatalmazást kaptak? IGEN. Van ehhez joguk? Igen. Akkor?
A neked és a nyugatnak nem tetszik, nem érv!

", nem épít haveri kapitalizmust"

Hol nem építenek? A nyugati vagy amerikai tőkéseket vajon az éppen baráti elnök-kormány nem támogatja???
Kérlek nézz meg pár amerikai filmet, amely a korábbi kormányzatokról szól! Nixon, Bush... Legutóbbi pl. az Alelnök/Vice!
És utána mondj hülyeségeket.

"- Nem terjeszt folyamatosan hazug EU- ellenes narratívákat, mint Orbán"

Például? Mit terjesztenek, ami nem igaz???

"Érdekes, sem Csehországot sem a Balti államokat nem baszogatják....Vajon miért?"

Melyik állt keresztbe az ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁSNAK, az LMBTQ-pogányság előretörésének, vagy annak, hogy támogassák az USA geopolitikai uralmát Európában, a saját érdekükkel szemben is, és számtalan ukrán (és orosz) élet felesleges feláldozása árán? ... Stb.

Csak Magyarország.

Tapi2021 2023.04.19. 14:46:58

@Boldeone2: "A " nemzetállamiság az államnemzetség " modern kori, liberális találmány, pont ezért lehetne gyengíteni végre ezt a törekvést!"

A magyar nemzet ezer éve magyar nemzet, az országunk meg magyar ország.

Tapi2021 2023.04.19. 14:56:30

@Boldeone2: "A békét mindig a győztesek írják, a saját érdekeiknek megfelelően, éppen ezért jó a nemzetállamokon felüli keretrendszer, az EU"

Éppen ezért nem lehet tartós, mert sosem igazságos vagy méltányos.
Ez nem céljuk. Tehát minden ilyen "béke" a további konfliktusok magjait veti el.

Az EU-ról már írtam, jó ötlet volt, de csúnyán félrement. Éppen a mi (és a lengyelek) kipécézésünk és gyalázatos vegzálásunk mutatta ezt meg napnál világosabban!

Ami részben szerencse, mert a népek így időben láthatják, mi lenne, ha még több szuverenitásunkról mondanánk le?!
Diktatúra!

2024 2023.04.19. 15:16:43

@ZorróAszter: "Orbánék és a FIDESZ is a kezdetektől Soros-pénzből dolgoztak."

Blabla. Ez nem ellenérv arra, hogy a jelenben Orbánék a Soros-táplálta őrülettől próbálják távol tartani az országot.

-----------------

"Csernobilban strichelt az anyja hogy ilyen jólsikerült fidesznyik papagájt ellet?"

"Gumicsont, papagáj...22 ezer Ft munkanélküli segély." Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig.

2024 2023.04.19. 15:32:50

@Tapi2021: "A " nemzetállamiság az államnemzetség " modern kori, liberális találmány, pont ezért lehetne gyengíteni végre ezt a törekvést!"

"A magyar nemzet ezer éve magyar nemzet, az országunk meg magyar ország."

A magyar nép ezer éve létezik a Kárpát-medencében, Magyarország ezeréves, de ebben speciel igaza van. A mindenkire kiterjedő polgári jogokon és kötelezettségeken alapuló nemzetállamiság eszméje és a nemzetállam megteremtése a 19. századi liberalizmushoz köthető.

Ebből is látszik, mennyire különböznek az akkori liberálisok a mai gyerekinzultáló, a nemzetállamiságra köpő - népeket, nemzeteket öntudatuktól megfosztani akaró liberálisoktól.

2024 2023.04.19. 15:45:05

@sync: "Aki fasiszta rendszert szolgál, az fasiszta. Kertész Imre hogy szolgálta a rendszert?"

Úgy, hogy élete végén szóba állt Orbán Viktorral.

És ezután lehetett olvasni olyan hozzászólásokat a neten, hogy "Kertész áruló", meg hogy "széttéptem a Sorstalanságot".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.04.19. 15:50:33

@sync: @2023:

Nyilván vissza kell venni tőle a Nobelt, hisz fasisztáknak nem jár Nobel!

2024 2023.04.19. 15:55:47

Ez is "gumicsont":

"Lányoknak nevezte a lányiskola növendékeit, bocsánatot kellett kérnie, aztán kirúgták
2023. április 19. 8:50

„Jó reggelt lányok” – így köszönt a tanár. Hiba volt.

A Daily Mail arról ír, hogy a tanár nem vette figyelembe: „néhány 11 éves nem lányként azonosítja magát”, így a brit magániskola nem hosszabbította meg a szerződését, magyarul kirúgták. A neves, évi 20 ezer fontos Girls’ Day School Trust egyik lányiskolájának tanára úgy köszönt a 11 éves tanulóinak, hogy „Jó reggelt lányok”, majd elszabadult a pokol."

mandiner.hu/cikk/20230419_lanyiskola_transznemu_lmbtq_nagy_britannia

Aki tudatosan felszólal ellene, vagy csak hibát vét azzal, hogy nem elég körültekintő, az búcsúzhat az állásától. Morálisan, egzisztenciálisan tönkreteszik. És hány ilyen van.

vasútihíd 2023.04.19. 16:40:13

@Tapi2021: nem értem hogy mi vette rá az európai liberlális nyugatot hogy saját érdekeikkel szembemenve beálljanak az usa mögé az ukrán háborúban

vasútihíd 2023.04.19. 16:45:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a nobel pláne a békenobel egy liberális díj a liberálisok osztogatják a liberálisoknak adják azaz aki elfogadja az liberális

Boldeone2 2023.04.19. 16:52:33

@Tapi2021: Éppen ezért nem lehet tartós, mert sosem igazságos vagy méltányos.
Ez nem céljuk. Tehát minden ilyen "béke" a további konfliktusok magjait veti el."

- Pont erre a problémára jelent megoldást az EU. Ha a német- francia megegyezés sikerült, akkor sikerülhet(ne) az el elmaradott országnak is
Az átlag strasbourgi polgárnak már mindegy, hogy Franciaország, de az átlag donbassi embernek is mindegy hogy Oroszország vagy Ukrajna .
Eddig lehetett a szar és a kaka között választani, de most - Putyin háborúja miatt - még szar sem marad nekik !

K urva nagy üzlet, a vélt etnikai jogok oltárán százezrek életét feláldozni!

Azokat kell megállítani, aki a maguk vélt- szubjektív - igazságait keresik folyton, mások ellenében , akár fegyverrel és erőszakkal is ( Putyin)

Az EU pont ennek az ellentéte: megalkuvás a nemzetek között, vagyis részben a nemzeti érdek feladása, egy hosszabb távú közös célért. De, ezt a nacionalisták nem értik meg!
Persze hogy nem volt igazságos Trianon, magyar szempontból, de ezen túl kellene már lépni valahogy

Boldeone2 2023.04.19. 17:04:26

@Tapi2021: Ami részben szerencse, mert a népek így időben láthatják, mi lenne, ha még több szuverenitásunkról mondanánk le?!
Diktatúra!"

- A lófaxt diktatúra! Bármely nemzetállam kiléphet, senki nem tartja vissza! Az EU az európai országok elit klubja, ahová sokan sóvárognak bejutni

Például? Volt szabad választás? Volt. Nyertek? Igen. ... Úgy kormányoznak, ahogy ők helyesnek látják "

- Nyilván NEM volt egyenlő feltételekkel zajló választás , ezért szabad sem! Amit az európai többség is kimondott : hibrid választasi autokrácia
Ez a nem demokratikus állam, ahol Orbán ELLEHETETLENÍTETTE a hatalomváltást, egy kvázi diktátorrá vált, megszűnt a hatalmi ágak elválasztása, rendeleti kormányzás van
Tehát : jogos minden kritika

Orbánnal CSAK akkor lehet tárgyalni, ha megkezdi a plurális demokrácia visszaállítását! Új - egyenlő választási rendszer , kitakarodás az egyetemekről, a gazdaságból, a hatalmi ágak elválasztása, kapjon a közmédiában saját szabott időt az ellenzék!
De van még számos restancia!

2024 2023.04.19. 17:06:37

@ZorróAszter: "Ezt a kommentjét csak most vettem észre."

Én is ezt.

----

"Nincs semmilyen ellenzék. Ezt az ellenzéket ugyanúgy a németek irányítják, mint Orbán kollaboráns kormányát."

A németek nem irányítják Orbán "kollaboráns" kormányát. Németo.-ban a woke-és lmbtq őrületet a nácikhoz hasonló hévvel kiszolgáló, a nyugati mainstream-hez tartozó vörös-zöld-liberális koalíció van hatalmon. Ha Orbán ezek kollaboránsa, mégis mitől a hőbörgés ellene? Miért vonják meg az országtól az eu-s forrásokat? És a német kormány, ami szerinted Orbánt tartja pórázon, miért nem járja ki Brüsszelnél, hogy kapjuk meg a visszatartott pénzeket? Miért érdeke Németországnak a pénzhiányban szenvedő Magyarország, ahol jelenleg állanak a beruházások? Nem pont az a cél, hogy a saját maguk által is bevallott kivéreztetéssel próbálják eltüntetni Orbánt a hatalomból? Szemben a hülyeségeddel, utolsó kérdésemre a válasz: dehogyisnem.

----

"Ez az ellenzék most azt a parancsot kapta, hogy összehangoltan tartsák hatalomban Orbánt."

Ez az ellenzék (amellett, hogy nyilvánvalóan szeretne hatalomba kerülni) más parancsot sem kap Brüsszelből, Washingtonból és Sorostól, hogy buktassa meg Orbánt. Ehhez kap erkölcsi és anyagi támogatást dögivel. Szóval megint hülyeséget írtál.

Amúgy a kollaboráns álellenzékezés az amerikai népszavás barom Bartus szavajárása. Ha netán mégis igazad van, akkor úgy látszik, nincs mese: ki kell mennetek az utcára forradalmat csinálni.

----

"Csak a feladatot annyira átlátszóan hajtják végre, hogy csak a hülyék nem látják."

Csak ZorróAszter lehet lehet annyira hülye, hogy elhiszi a saját ostobaságait.

----

"De a magyar választók túlnyomó többsége éppen ennyire hülye."

A magyar választó 1990 óta hülye. Horthysta "szélsőjobbos fasisztákra" (MDF, KDNP, FKGP), magukat átmentett reformkommunistákra és velük összeálló liberálisokra (MSZP, SZDSZ), újra "szélsőjobbosokra" (Fidesz, MDF, FKGP), ismét reformkommunistára és liberális csatlósaikra (MSZP, SZDSZ), majd 2010 óta töretlenül horthysta-restaurátor "szélsőjobbos fasisztákra (Fidesz) szavaz többségében. Pedig a magyarázat marha egyszerű: csak jobban akar élni. Akiről jobban elhiszi, hogy biztostani tudja neki, az kerül kormányra. Aztán vagy csalódnia kell eme reményében vagy nem: ettől függ, buknak a kormánypártok vagy hatalomban tartják őket. 2010 óta az utóbbi érvényesül. Minden ócska félremagyarázás, fasisztázás, hülyenépezés ellenére.

----

"Aki nem egy könnyedén zsarolható engedelmes hazaáruló, az Magyarországon a politika közelébe se kerülhet."

Ebben félig-meddig igazad van. Ellenzéki oldalon aki nem nyugatról istápolt könnyen zsarolható engedelmes hazaáruló, az a politika közelébe sem kerülhet.

Boldeone2 2023.04.19. 17:12:33

@Tapi2021: Hol nem építenek? A nyugati vagy amerikai tőkéseket vajon az éppen baráti elnök-kormány nem támogatja???

- Sehol nincs ilyen egyértelműen a fejlett országok között: Orbán családja millirdos közpénzeket akvirál- ez összeférhetetlen

Melyik állt keresztbe az ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁSNAK"

- Ezt is ezerszer tisztáztuk: nem akar a nyugat sem illegális migrációt, de Orbán - sem más - nem tudja azt megállítani!
Itt csak az ország relatív szegénysége miatt nincs még sok migráns, de határkerítés SENKIT nem állít meg, aki már a magyar határra eljutott
Magyarországon ha egyszer feljebb jut az ország a jólétben, hasonló lesz a társadalom, mint nyugaton . Budapesten lassan már hasonló

Boldeone2 2023.04.19. 17:42:40

@Deak Tamas: A részbeni nemzeti érdek feladását a magyar politika Trianon óta csinálja, az eredmény a külhoni magyar népesség számának 75%-is csökkenése."

- Fordítsuk meg: hogyan lehet nem feladni a nemzeti érdeket és azt hogy lehet kikényszeríteni egy másik állam területén?
Nagyjából sehogy! Annyi jut a nemzetiségnek, amennyit megengednek nekik, éppen erre a helyzetre a legjobb megoldás a föderatív Európa, az egységesülő jogrend
A népességcsökkenésre nincs orvosság, azon kár meditálni. Valójában így működik minden társadalom, van egy nem szándékolt asszimiláció is. Ha az szándékos, az baj
Az EU - tagság azért civilizálta Romániát is, ez lesz majd Ukrajnában is, ha addig marad még magyar ott...

Éppen ezért kell az EU elveket mindig BETARTANI Magyarországon is! Ha az ukránok azt látják, hogy itthon megy putyinista propaganda, Orbán nem demokratikus, akkor ők is hasonlóan realgálnak
A lengyel kisebbséggel nem mernek viccelni, mert Lengyelország mintaállam, Magyarország meg nem. Ennyi

ZorróAszter 2023.04.19. 17:46:19

@2023:

"Blabla. Ez nem ellenérv arra, hogy a jelenben Orbánék a Soros-táplálta őrülettől próbálják távol tartani az országot."

Kiváncsi vagyok a fidesznyik papagájkórus produkciójára amikor a németek ráparancsolnak Orbánra, hogy mától megint szeretni kell Soros Györgyöt sőt a buzikat is. Sőt ki kell tűzni a Parlamentre a szivárváűnyos zászlót.

Nekem már az oroszellenes Orbánról oroszbarát Orbánra váltás is nagyon tetszett. A papagájkórus akkori produkciója pláne.

""Lányoknak nevezte a lányiskola növendékeit, bocsánatot kellett kérnie, aztán kirúgták
2023. április 19. 8:50"

Egy órája keresem az ominózus Daily Mail cikket. Eddig nem találtam csak az ellenkezőjét, miszerint nem hajlandók transzneműeket felvenni.

Szerintem a fidesznyik sajtó megint össze-vissza hazudozik mint rendesen.

Ha nem, akkor mutassa meg a Daily Mail cikket.

Üdvözlöm a Csernobilban strichelő édesanyját. Feltétlenül adja át.

:o)

2024 2023.04.19. 17:46:46

@Boldeone2: "Ezt is ezerszer tisztáztuk: nem akar a nyugat sem illegális migrációt..."

A nyugat, mivel a schengeni határövezettől beljebb van, a legális(sá tett) migrációban érdekelt. Beengedett több százezer, millió hasznavehetetlen afgánt arabot, egyebet akik úgy köszönik meg a fogadó országok jótettét, hogy nőket inzultálnak, gyereket gyilkolnak, és mentőkre támadnak. Zsidók ellen demonstrálnak, plusz szemtelenül kijelentik, hogy ezek az országok hamarosan a mi földjeinké válnak.

Magyarországon viszont komolyan veszik az illegális migrációt. Aki az unió külső határait átlépi, az a nemzetközi jog és a magyar törvények szerint is határsértőnek minősül és illegálisan tartózkodik az országban, illetve próbálja elhagyni azt. Schengen az schengen: mi semmi mást nem csinálunk, csak betartjuk a rendelkezéseit. Amiért a haladók részéről megvetés jár, de most úgy néz ki, lesz ez másképp is.

-----

"Itt csak az ország relatív szegénysége miatt nincs még sok migráns, de határkerítés SENKIT nem állít meg, aki már a magyar határra eljutott."

Jól van, lökjed csak! A határkerítés feltartóztat illetve más irányba terel rengeteg, a zöldhatárt illegálisan átlépni szándékozót. Az azon valahogy átvergődött migránsok valóban sietve továbbállnak, de a feltartóztatásuk így is számottevő. Ami - a haladók ellenkezése ellenére - a magyar határrendészetnek KÖTELESSÉGE!

----

"Magyarországon ha egyszer feljebb jut az ország a jólétben, hasonló lesz a társadalom, mint nyugaton . Budapesten lassan már hasonló"

Erről a 2010 óta egymást váltó Orbán-kormányok gondoskodnak. Utolérni nem fogjuk őket, de zárkózunk folyamatosan. Ezért tartják hatalomban a Fideszt, és ezért marad még kormányon egészen addig, amíg a többség viszonylagos jóléte biztosított és a zárkózás folyamatos.

2024 2023.04.19. 17:51:28

@ZorróAszter: És megint csak az ócska próbálkozás, relativizálás, félremagyarázás. Az egész itteni "életműved" egy tömör hazugság.

Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig.

2024 2023.04.19. 18:00:08

@ZorróAszter: "Kiváncsi vagyok a fidesznyik papagájkórus produkciójára amikor a németek ráparancsolnak Orbánra, hogy mától megint szeretni kell Soros Györgyöt sőt a buzikat is. Sőt ki kell tűzni a Parlamentre a szivárváűnyos zászlót."

Évek óta ezt csinálják, te nyomorult. Orbán pedig ellenáll.

ZorróAszter 2023.04.19. 18:02:17

@2023:

Aki nem könnyen zsarolható engedelmes hazaáruló, az a politika közelébe sem kerülhet Magyarországon. Azokról azt se tudjuk hogy léteznek. Orbánról, a FIDESZ-ről és az ellenzékről nagyon is tudjuk hogy léteznek.

Orbánt és a FIDESZ-t először Soros (CIA) pénzelte, de az amerikaiak kiszálltak Magyarországból. A FIDESZ akkor váltott és lett a németek csicskása.

Minden cicaharc ezt leplezi.

ZorróAszter 2023.04.19. 18:07:02

@2023:

"Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig."

Kérd inkább a Csernobilban strichelő anyádat. Nem tudom, mi a specialitása.

:o)

2024 2023.04.19. 18:08:32

@ZorróAszter: "Egy órája keresem az ominózus Daily Mail cikket. Eddig nem találtam csak az ellenkezőjét, miszerint nem hajlandók transzneműeket felvenni."

Ki nem szarja le, hogy mit találsz meg és mit nem? A te itteni feladatod a ferdítés, az ostoba értetlenkedés és a nyílt hazudozás.

2024 2023.04.19. 18:09:17

@ZorróAszter: Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig.

ZorróAszter 2023.04.19. 18:12:00

@2023:

Maguk hazudoznak össze-vissza.

Ha nem, akkor adja meg a Daily Mail cikk címét.

2024 2023.04.19. 18:16:54

@ZorróAszter: Adjon neked eredeti cikket a halál. Majd azzal leszek hiteles? Megadtam egy hazai sajtótermék erről szóló írásának linkjét, idéztem is belőle. Nem hazugság, ilyet nem lehet kitalálni.

Amúgy meg tudod: Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig.

vasútihíd 2023.04.19. 18:37:16

@2023: a nem hazugság mert ilyet nem lehet kitalálni az egyik legmegyőzőbb érv amit valaha is olvastam

2024 2023.04.19. 18:38:32

@ZorróAszter: Csak rá kellett volna kattintani az írás elején a Daily Mail szóra, te idióta és feljön az eredeti cikk. Szívesen...

Amúgy meg: befejeztük, te anyázó senkiházi. Nem fogsz hülyére venni azzal, hogy beviszel egy végtelen alagútba az értetlenkedéseddel és félremagyarázásaiddal, hogy magam a normális kommenteléshez tartva utána mindig érdemben reagáljak ezekre.

Vége, ennyi.

Nyasgem, burokban károgó ZorróAszter! Megint, újra...és úgy látszik mindig.

ZorróAszter 2023.04.19. 20:29:17

@2023:

Ez az notórius anális fixációja nem gyanús a fideszes papagájcimboráinak?

Nekem gyanús vagy buzikám. Inkább hogy ne lógj ki a sorból, menj és baszd meg anyád.

Ezt nem az állandóan változó nickednek mondom, hanem neked személyesen, aki a gyakran leamortizált és ezért változtatgatott nicked mögé bújsz mint egy patkány.

De az ostoba papagáj mivoltod mindig elárul.

Emlékezz minderre gyakran.

:o)

ZorróAszter 2023.04.19. 20:35:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ne nézzen madárnak. Lehetetlen, hogy ne vette volna észre a legelején:

"A teacher claims she was left 'humiliated' after being ordered to apologise to 11-year-olds at a private girls' school – for calling them girls.

Bosses at the £20,000-a-year school told the woman to deliver the mea culpa after her class complained that she had said 'good afternoon, girls' at the start of a lesson, The Mail on Sunday can reveal."

A cikk a The Mail on Sunday-ra hivatkozik.

Az meg a Daily Mail -re vagy a Mandinerre?

:o)

Boldeone2 2023.04.19. 23:09:47

@2023: Erről a 2010 óta egymást váltó Orbán-kormányok gondoskodnak. "

- Persze, a saját gazdagodásukról gondoskodtak, a pedagógus - és ápolói béreket meg csesznek rendezni...

Az látszik, hogy az EU - források nélkül egy vegetáló szar, a magyar gazdaság...

Ti semmit nem értetek el, az export 80%-át a nyugati multik adják, meg a foglalkoztatást is ők adják...

A NER-tolvajok csak viszik a pénzt, ti meg ehhez asszisztáltok! "Gratulálok" hozzá!

Ahol meg nem értenek egyet ezzel a politikával - Budapest - ott Orbánék szándékosan rombolnak, extrém adókkal.
Ha nincs válság, akkor minek kell még mindig szolidaritási adót fizetni????

ZorróAszter 2023.04.20. 11:29:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Jó de hol az eredet cikk.

Én eddig azt látom, hogy a Mandíner szerint kirúgták, az eredeti cikk nyomán született utóközlés szerint lejárt a szerződése.

Hány diák csinálta ellene a fesztivált? 3? 30? 300?

Mit szólnak mindehhez a többségükben nyilván konzervatív burzsuj szülők?

Hogy jön ez ahhoz, hogy kifejezetten nem vesznek fel transzneműeket?

Nem a tanár cirkuszol amiatt, hogy nem hosszabbították meg a szerződését?

Itt kerestem az eredeti cikket de feladtam egy óra után mint mondtam:

www.mailonsunday.co.uk/mailonsunday/index.html

Tapi2021 2023.04.20. 12:54:08

Koncz Zsuzsa: "A Budapest Pride podcastjének volt a vendége Koncz Zsuzsa, aki arról beszélt, hogy szerinte napjainkban is a szocializmushoz hasonló cenzúra van. "

A kommunista rendszer üdvöskéjének sem lesz már több esze vénségére! :-(

Tapi2021 2023.04.20. 12:59:11

@2023: "A magyar nép ezer éve létezik a Kárpát-medencében, Magyarország ezeréves"

És ez a lényeg. Nem politológiai vagy tudományos kategorizálás szempontjából kell megközelíteni, hogy egy ország mióta az az ország és melyik népé.

A trianoni szabadrabláskor azért nem tárgyaltak érdemben a magyar delegációval, mert szerintük olyan ország, hogy Magyarország nincs is, nem is volt.
Lehet ezt játszani. :-(

Tapi2021 2023.04.20. 13:02:21

@2023: " A neves, évi 20 ezer fontos Girls’ Day School Trust egyik lányiskolájának tanára úgy köszönt a 11 éves tanulóinak, hogy „Jó reggelt lányok”, majd elszabadult a pokol."

mandiner.hu/cikk/20230419_lanyiskola_transznemu_lmbtq_nagy_britannia

Aki tudatosan felszólal ellene, vagy csak hibát vét azzal, hogy nem elég körültekintő, az búcsúzhat az állásától. Morálisan, egzisztenciálisan tönkreteszik. És hány ilyen van."

Dehogy. Ilyesmi nincs is. Kérdezd Boldit, Geryt, meg a többi pogányság-aktivistát!

Tapi2021 2023.04.20. 13:06:14

@vasútihíd: "nem értem hogy mi vette rá az európai liberlális nyugatot hogy saját érdekeikkel szembemenve beálljanak az usa mögé az ukrán háborúban"

Őket kérdezd!

Az én két tippem ez volt:
- Az USA-nak történő elvtelen megfelelési kényszer,
- félelem az általuk összerakott, velejéig igazsagtalan és bűnös európai határok átrendeződésétől, az egyes népek, kisebbségek VALÓS önrendelkezésétől!

Vajon miért nem ment át az EU-n a Minority Safe kezdeményezés sem???

Tapi2021 2023.04.20. 13:13:20

@Boldeone2: "Az EU pont ennek az ellentéte: megalkuvás a nemzetek között, vagyis részben a nemzeti érdek feladása, egy hosszabb távú közös célért. De, ezt a nacionalisták nem értik meg!"

Dehogy nem. Csak nincs közös céljuk globalistáknak és nemzetieknek, birodalmat építőknek és szuverenistáknak, pogányságot építőknek és kereszténységhez, hagyományokhoz ragaszkodóknak. ...

A tapasztalat meg az lett, hogy az EU is csak egy újtípusú uralmi rend, ahol kussolhatsz, ha te vagy a kisebbségi álláspontban. Máris, pedig még JOGODBAN ÁLL, és van némi szuverenitásod. De máris megtorolják, ha más az elképzelésed. Vagy, ha csak egyszerűen a saját néped érdekét nézed és nem rendeled alá "nagyobb céloknak". Az övéknek.
Ez fájó és kijózanító tapasztalat!

Tapi2021 2023.04.20. 13:18:07

@Boldeone2: "Nyilván NEM volt egyenlő feltételekkel zajló választás "

De. Az én kezemre senki nem ütött rá a szavazófülkében, hogy ne oda, hanem máshová húzzam az ikszet! A tiédre sem, és máséra sem. (Lásd még: pl. Mérő László megvilágosodását, a valósággal történő szembesüléskor!)

A szar ellenzéki ajánlatra kevesebben ikszeltek. Ennyi a sztori, csak nem fogadjátok el.

Tapi2021 2023.04.20. 13:22:21

@2023: "Amúgy a kollaboráns álellenzékezés az amerikai népszavás barom Bartus szavajárása. Ha netán mégis igazad van, akkor úgy látszik, nincs mese: ki kell mennetek az utcára forradalmat csinálni."

A kollaboráns álellenzék ellen!!!

Tapi2021 2023.04.20. 13:34:54

@Boldeone2: "Ezt is ezerszer tisztáztuk: nem akar a nyugat sem illegális migrációt, de Orbán - sem más - nem tudja azt megállítani!"

Fenét nem. Nem akarja.

Merkel mondhatta volna pl. azt, hogy aki nem veti alá magát a határországokban a regisztrációnak, azok nem léphetnek be Németországba.., De nem ezt mondta, hanem, hogy Wilkommen in Deutschlsand!

Vagy kiadhatták volna minden további nélkül a parancsot az európai NGO hajóknak, hogy a tengeren felszedett migránsokat VIGYÉK VISSZA a kiindulási pontokra! ... Stb-stb.

De nem tették. Miért nem?

MESE, hogy nem lehet az ILLEGÁLIS bevándorlást megállítani.
És te elhiszed.

Tapi2021 2023.04.20. 13:39:25

@Boldeone2: "Magyarországon ha egyszer feljebb jut az ország a jólétben, hasonló lesz a társadalom, mint nyugaton . Budapesten lassan már hasonló"

Igen, ez elég baj.
Erre írtam, hogy aki már benn van - schengenen belül - a hülye nyugatiak miatt, az már nálunk is itt van potenciálisan.

Tapi2021 2023.04.20. 13:45:07

@ZorróAszter: "Nekem már az oroszellenes Orbánról oroszbarát Orbánra váltás is nagyon tetszett. A papagájkórus akkori produkciója pláne."

Mert nem fogod fel, hogy Orbánék a MAGYAR érdek szerint járnak el!
Amikor Oroszország kibasz velünk, ellenségek, amikor segítenek, barátok!
Ugyanez van az USA-val és az EU-val!!!!

Aki bottal barátkozik (mint most az EU és az USA, nyíltan meg akarja buktatni a demokratikusan megválasztott kormányunkat), azt utáljuk, aki normálisan viszonyul az kedveljük.
Ennyi a kulcs!

ZorróAszter 2023.04.20. 16:08:16

@Tapi2021:

Orbán 2001-ben azt mondta, hogy Magyarország nem ellenezné, ha a NATO atomfegyvereket helyezne el a területén. Erre a bunkó orosz nagykövet úgy reagált, hogy az oroszok törölték a célpontokat az atomrakétákból, de akkor pár hidrogénbomba rakétájába most berögzítik kivételesen a magyarországi célpontokat.

Az olajat és gázt akkor is tőlük vettük.

Ordít, hogy német parancsra váltott Orbán egy éjszaka. A német külpolitika ugyanis nem akarta sarokoba szorítani az oroszokat, de ő maga nem tehetett gesztusokat. gy lett parancsra "nyájból kibeszélő" Orbán.

Ugyanez a határkerítéssel. Egy német miniszterelnök nem mondhatja, hogy "Aus! Aus! Aus! Ausländer raus! " Hát magyar közpénzből kerítést építtettek Orbánnak, eljátszatták vele az ocsmány szerepet, miközben németek játszották a Willkommenkulturt.

Ugyan ez Sorossal: akkor parancsoltak rá Orbánra hogy kezdjen el Sorosozni, amikor a németek összerúgták a port a CIA/NSA-val a lehallgatások és főleg a kiszivárogtatások miatt.

vasútihíd 2023.04.20. 16:56:01

@Tapi2021: hát ezek elég ingoványos és gyenge alapok és ha igaz akkor megdönthetőek mert a kisemberek mást akarnak és akkor már a közeljövőben és eljöhet a békés együttműködés korszaka

Tapi2021 2023.04.20. 17:56:41

@vasútihíd: Mindenki érdekében reménykedjünk ebben!

Én nem vagyok optimista. Ezek nagyrészt ideológiai és hitbeli/világnézeti (kisebb részben koncepcionális) összeférhetetlenségek, és viták. Nagy józanságra lenne szükség, hogy felülemelkedjen rajtuk mindenki, a szabad vallásgyakorlás eszméje által.

Mondjuk kimondva, hogy a pogányok és a keresztények is élhetnek, ahogyan akarnak, DE nem erőszakolhatják a másikra a nézeteiket. Csak konszenzusos, ellenőrzött, közösen elfogadott keretek között.

Pl. egy iskolai LMBTQ érzékenyítés, az odajáró keresztény, zsidó, muszlim..., gyerekek SZÜLEINEK BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL, pont nem ilyen törekvés!
Ahogy az sem, hogy egy gyerek a szülei beleegyezése nélkül válthasson nemet..., stb.
Csak, hogy most ezt erőszakolják rá a népekre!

És, ha nem akarod, akkor homofóbnak, nácinak ... bélyegeznek és kicsinálnak, ha tudnak!!!

Márpedig ez ellen amíg tudunk VÉDEKEZÜNK!!

vasútihíd 2023.04.20. 18:34:26

@Tapi2021: egyetértek szülők beleegyezése nélkül gyerek ne változtthasson nemet vagy vallást ne házasodhadjon vagy szedhessen erre felírt hormonokat megy gyógyszert satöbbi. kérdés hogy mikortól dönthet önallóan gondolom 18 év az elfogadható határ.

vasútihíd 2023.04.20. 18:36:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: egy libernyák nyugati sajtó bulvárhíreit azért fenntartásokkal kell kezelni mégha néha beletrafálnak is az igazságba

ZorróAszter 2023.04.20. 18:37:44

@Tapi2021:

Tegyük fel, hogy az LMBTQ lobby teljes sikert arat. Maga szerint hány gyereket beszélnének rá hogy legyen buzi, leszbikus vagy legyen lányból fiú?

Mert ha még emlékszik, egy gyerekközösség sokkal kegyetlenebb minden másság iránt legyen az akár csak kövérség, fogszabályozó vagy szemüveg. És ezekről a legerősebb tanári nyomás se képes a gyerekeket leállítani.

Mert szerintem egy gyereket se lehet rábeszélni egyikre se.

Akkor honnan vannak?

A bentlakásos csak fiú vagy csak lány kollégiumokból és iskolákból, a sportegyesületekből, papneveldékből, börtönökből. Ezeket a zsidó-keresztény kultúra alkotta meg és csak a tiltást találták ki ellene.

Ott ahol észrevették hogy riasztóan magas már a homokosok aránya, ott vezették be például a gyemekházasságot és egyéb módszereket.

Például egy dél-amerikai indián közösségben nem is értik, hogy miről beszélnek.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.04.21. 08:38:28

@Boldeone2: úgy lehet másik állam területén ezeket a dolgokat csinálni, ahogy nálunk. Keresnek megvehető és/vagy idegen ittlakókat és tolják. A harmncas években jóformán csak Prágából fizették például az itteni népszavás újságírókat, 1938-ban Komáromban meg is találta a magyar elhárítás a listát.
A népességcsökkenésen lehet hogy neked, akinek nem fontos a magyar népesség, kár meditálni, a magyaroknak azonban kellene és minél erősebben. Az EU tagság nem tudom mit civilizált Románián, annyira jó lenne, ha legalább egyszer elmennél Bukarestbe Dél-Csehország helyett. Ha már Románia, az azért elég érdekes, hogy Ukrajna (szerinted) nem vegzálja a lengyel kisebbséget (ami nincs, Sihevicsék kiirtották őket 1943-ban, a maradékot deportálták Sziléziába 1945-ben) és akkor miért vegzálja a szintén mintaállam Románia ukrajnai kisebbségeit?

zorilebucovinei.com/news/show/4095/

Limba e sufletul şi inima noastră, a românilor înstrăinaţi de Patrie, dacă se continuă, în scurt timp, vor dispărea românii din Cernăuţi – în nordul Bucovinei am rămas doar cu 51 de şcoli româneşti.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása