magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Könnyű mérőnek lenni

Rendkívül mulatságos interjú a Soros Magyar Hangja felületén. Tartalmilag nulla, de maga a helyzetkomikum miatt érdemes nézni.

A két főszereplő egyformán megmondóember. Az egyik, Mérő, feketeöves kategória, az őskor óta a Szalon tagja. Akkora nagy név, hogy még ki is beszélhet a kánonból, ezzel se veszti el pozicióját. Persze mond ő baromságokat bőven, de úgy általában mégis összeszedett az egész gondolatvilága, s szinte koherens is, kisebb kivételekkel. Meg persze egy dologgal nem lehet őt vádolni: hogy ne a saját gondolatait mondaná el.

A másik az "újságíró" Gyűlölő Baszolcs. Ex-"fasiszta", megtért ballib. Tehát teljesítenie kell.

S teljesít is, legalábbis próbálja. Folyamatosan alákérdez, adja a magaslabdákat Mérőnek, hogy az kifejthesse az éppen hatályos pártdirektívát. Ő meg nem teszi a dolgát! Sőt kibeszél a kánonból. Szegény Baszolcs egyre kétségbeesetten néz maga elő: hogy lesz ebből rendes ballib propagandaóra?!

Mérő még azt se hajlandó megerősíteni, hogy afrikai nyomor van Zorbánisztánban!

Amikor elkezdtem nézni, azt hittem, ki fogom kapcsolni 10 percen belül, de végül képtelen voltam abbahagyni: szünet nélkül végignéztem, olyan komikus volt az egész.

151 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9818283055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2023.12.21. 07:29:19

Nékem ugyan se nem kutyám, se nem macskám egyik liberális se, az azonban most esett le, hogy maga már a kitudja hányadik ellenzékiről mondja hogy ő KIVÉTELESEN kibeszél a vonalból.

Miközben ugye tudjuk, hogy a több mint száz (ötszáz?) Mediaworks újság, tévé, rádió újságíróinak Orbán kegyelméből központi főszerkesztője tán még azt is megszabja, hogy aznap pontosan hányszor kell minden cikkben szerepelnie a "Kettősmérce", a "Dollárbaloldal" vagy az éppen aktuális papagájrikácsnak.

Szóval a fidesznyikmédiákban az újságíróknak kb. annyi a mozgásterük mint marháknak a vágóhídon.

Úgyhogy ki vagyok váncsi a következő tíz libernyákra, akit majd úgy fog bemutatni, hogy ő KIVÉTELESEN kibeszél a vonalból.

:o)

Gery87 2023.12.21. 09:21:10

@ZorróAszter:

Birca szerint minden ballib megmondó ember, "pártpropagandista", az összes médiájuk az Soros, persze "vannak akik kibeszélnek a kánonból", de nyilván ők is "marhaságokat beszélnek":)

Hogy pl egy Megafon miért nem Orbánista, vagy a Bayer show miért nem pártpropaganda és pl egy Nagy Feró miért nem beszél marhaságokat és miért nem szúrja ki a szemét...?
hát jó kérdés:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 09:21:18

@ZorróAszter:

Mert tényszerűen kibeszél. Hiszen nem mond el egy csomó alapdogmát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 09:21:48

@ZorróAszter:

"a fidesznyikmédiákban az újságíróknak kb. annyi a mozgásterük"

Mert ezek pártmédiák.

_Neville 2023.12.21. 09:44:57

Ezek az ex-fideszes neofita ballibek a legkínosabbak mind közül valóban, szinte mintha már karikatúrák lennének, annyira igyekeznek megfelelni :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 09:49:13

@_Neville:

A Dévényin legalább érezhető: viszket belül.

De a legrosszabb nem a Baszolcs, hanem a Gulyás, ő ma már zsidókártyázik is.

Gery87 2023.12.21. 09:49:15

@_Neville:

Ennél már csak a nerednyiknek állt Győzikék, Szikora Robik, meg Nagy Ferók Tóth Gabik szánalmasabbak:D
Hirtelen mindegyik "rájött" hogy keresztény és szereti a focit:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 09:58:23

@Gery87:

Mindegyik felsorolt tehetságes független művésznek számítani, ha megjelentek volna legalább egy ballib tüntin.

_Neville 2023.12.21. 10:18:54

@Gery87: Persze, bár Feró szerintem kilóg a sorból, ő már legalább 25 éve vállaltan jobber, akkor is az volt, mikor ez nem épp előnyökkel járt.

_Neville 2023.12.21. 10:23:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Dévényi egész karakteréből sugárzik egy ilyen elveszett világfájdalom, de ez régen is így volt :D
Amúgy ebből a magyar hangos, válaszos közegből érdekes, azok normálisabbak, akik régen se voltak ilyen óriási fideszesek, csak különböző okokból odacsapódtak. Ők nem akarnak nonstop bizonyítani.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 10:27:17

Mérő értelmes, okos ember, nagyon magas lehet az IQ-ja. És mikor elkezd beszélni (régen láttam már, nem veszem a fáradtságot ilyen hülyeségeket nézegetni), elég jókat mond. Aztán meg a logikus adatokból valami irgalmatlan nagy baromságot vezet le. Ő sem tudja meghazudtolni a vérét, ahogy senki se. Az érzelmek mindenkinél az ész felett áll. Pontosabban lehet, hogy neki az az érdeke, azaz észérv végül is, de mi másik nemzet vagyunk, nekünk más az érdekünk. Ezért nem is igazán fontos, hogy mit mondanak, mert nem ugyanabba az irányba tartunk.

Gery87 2023.12.21. 10:27:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

És akkor mi van?
Mert a másik oldal is ilyen balfasz szervilis alapon működik, akkor már a nerednyikség is oké?
Már megint ez az érv...:)

"fidesz csicska vagyok, de nem baj, mert vannak ballib csicskák":)

Kész.

Gery87 2023.12.21. 10:30:22

@_Neville:

ja, volt ő már minden, antikomcsi, szadeszos, mszp-s, fideszes...

Ami nem baj, a baj az hogy kritikátlanul és szégyenteljesen ostoba módon az.
Elitta az agyát az ember...

Gery87 2023.12.21. 10:32:01

@fofilozofus:

"Pontosabban lehet, hogy neki az az érdeke, azaz észérv végül is, de mi másik nemzet vagyunk, nekünk más az érdekünk. Ezért nem is igazán fontos, hogy mit mondanak, mert nem ugyanabba az irányba tartunk."

Ennyi a lényege a NER-nek, jól felmondtad!
Ők "nem magyarok" ezért nem is számít a véleményük..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 10:34:14

@_Neville:

Sajnálom őt. Rendes ember, csak képtelen helyet találni magának. Látszik a fején, nagyon kellemetlennek érzi mai ballib vonalat, amit vinni kénytelen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 10:36:50

@Gery87:

A kettős mérce a probléma itt.

Én személyesen tiszta vagyok, s csak magamért vagyok felelős.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 10:59:12

@Gery87:
A nemzet fogalma szó szerinti: egymást nemzik. Ennek annyi a szerepe a világban, hogy azt feltételezik egymásról, hogy emiatt a vérségi kötelék miatt majd egyszer, ha baj lesz, jobban számíthatnak egymásra, mint az idegenekre. És általában ez igaz is: minél közelebb vagy valakihez, annál jobban számíthatsz rá. (Persze vannak ideológiák, amik mérgezik ezt, elég a kommunizmusra gondolnunk, de a katolicizmus is nemzetközi stb.)

Buta az az ember, aki valamiféle eszményi jóság miatt a kőkemény valóságot felülírja. Igen, egy másik nemzetnek más az érdeke. EZ ennyire egyszerű. Ha az izraeli és a magyar válogatott játszik, akkor kinek szurkol? Nem azt kérdeztem, hogy mit mond nekünk, hanem kinek szurkol? Mennyire fáj Zelenszkijnek, hogy a frontra küldi meghalni ukrán fiatalok százezreit? Ugyanúgy küldené a sajátjait is? Azt értem, hogy elmondják sokszor a TV-ben, sajtóban, irodalmi művekben, hogy ez csúnya dolog, minden ember egyforma, nincsenek is ilyenek hogy nemzet, csak állampolgárság van. Közben megszólal a hegedű és elő lehet venni a zsebkendőt.
De nem azért vagyunk gondolkodó lények, hogy a hülye propaganda irányítson minket. Ezek az elvek valakiknek az érdekei, de nem a miénk.

Gery87 2023.12.21. 11:12:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mindkét oldalon van kettős mérce és mindegyik csak a másikét fájlalja.
A sajátját nem.

Gery87 2023.12.21. 11:17:10

@fofilozofus:

Vérségi alapon csak sikerült idehozni megint a zsidókat:)

Csakhogy a modern nemzetek már nem (csak) vérségi alapon állnak.

Amire te gondolsz az a közös kultúra és nyelv pl.
Semmi köze a vérséghez. Ebbe bele lehet kerülni kívülről...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 11:39:57

@Gery87:

Pedig ez szinte teljesen a ballib oldalra jellemző.

Lásd pl. tehetség. Mondják a nemzeti oldalon tehetséges balliebkre, hogy "tehetségtelen"? Nem.

Vagy mondják azt, hogy a nemzeti média az független, az ellenoldal meg propaganda? Azt se.

_Neville 2023.12.21. 12:24:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a legviccesebb, mikor valaki visszamenőleg lesz tehetségtelen, ahogy kiderül róla, hogy nem ballib. Ugyanazoknál, akik előtte futtatták. Lásd Ákos, Vidnyánszky pl :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.21. 12:28:05

@_Neville:

Mint a vállalkozóknál:
- ballib: sikeres, tehetséges, elismert,
- nem ballib: tehetségtelen, korrupt, lop.

2023.12.21. 14:29:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
mérő neolibből lett neokon. lényegéban azt mondja szabad versenyes kapitalizmus kell (mert mi más lehetne még, csak ez), kulturálisan azonban nem kellene megalázni a köznépet. ez lényegeben az antalli gondolkodás. a magyar társadalom döntő többsége ezt a fajta értelmiségi attitűdöt nem veti meg, csak nem szavaz rá.

mérő orbán kritikáját a többség azonban alighanem osztja. csak azt nem, hogy jöhetnek bevándorlók akár tömegével. miért ne jöhetnének. majd megszokjuk őket is. ezt már elutasítják. (azt nem tudjuk, hogy antall mit monda a migrációról. valószínűleg azt, amit a lengyel neokonzervatív vezetők, amit az europeér tusk. jöjjenek, úgyse ide jönnek. ha meg mégis csak az ukránok, akkor jöhetnek és váljanak lengyellé.

Gelimtrtrddddd 2023.12.21. 14:33:16

@fofilozofus: A nemzet fogalma szó szerinti: egymást nemzik.
---------------

Magyar nem rakand fogalmakkal, attól, hogy ilyen hang nem van, ez a Begriff, idegen ideológia. A szó is jevevényhang, zátemi. Nem szerint,hanem rekkint.

Ez a nemzet egy igen ronda hang, az etimológiája bizonylosza, így dúrgerni kellene.

Gelimtrtrddddd 2023.12.21. 14:40:08

@Gery87: vérségi alapon állnak.

Amire te gondolsz az a közös kultúra és nyelv pl.
----------------

1. Vérségu rakuon.
2. Rakandsz, és innentos, együttes.

3.A nyelv a vér, a nyelv Kirgen, genetikai és fiziológiai. A nyelvnek is van genetikája, és ez a vérrel egy, a fiziológiával, így nem , nyelvvel nem vál az ember a nép részjévé, nakta stak látni a fingárkodókat, hogy nem rakják, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. A vérnek, a genetikának van eredője, ez átmegy a nyelvre is, evolúciója van, így stak szétszarás van, ha egy olyan beszél egy nyelvet,aki genetikailag nem ment át az evolúción.

4. Kúthúra? Dehát a kúthúra az arta és a nyelv, Kirgen fájandja, ahogy a magyarnak is, attól,l hogy nem bírja a kúthúrát, az idegen, alanda.

2023.12.21. 14:44:42

@_Neville:
mivel fidesz '98 az első orbán kormány az antalli örökség helyébe lépő a klubrádióban úgy mondják, hogy "európai értelemben vett neokonzervatív formációnak hirdette magát.

a fidesz '88 neolib volt. a fidesz '98 neokon. ebből a nézőpontból a fidesz '10 és újfasiszta, neonáci párt. hiszen a miép, illetve az fkgp, a kdnp, a jobbik radikálisainak helyébe képtek. csurka és torgyán helyébe. orbán viktor helyet cserélt vona gáborral. vona kb. az első orbán kormányt hozná vissza. aminek nincs különösebb elutasítottsága, lényegében az első orbán kormányt szapuló ballib is ezt hozná vissza, egy mdf-szdsz koalíciót, amiben részt venne az mszp, csak ilyen formációnak nincs szavazója. ezt látja mérő.

és ebből következik, hogy egy forradalom győzheti le orbánt. elégedetlen néptömegek határozott ideológiai arcél nélkül. és egyébként budapesten nem elképzelhetetlen egy ilyen varsói tpusú fordulat.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 14:59:19

@Gery87:

"Vérségi alapon csak sikerült idehozni megint a zsidókat:)

Csakhogy a modern nemzetek már nem (csak) vérségi alapon állnak."

Ne magyarázd már meg, hogy én mit írtam. Kurvára nem azt, amit te gondoltál, hogy írtam. Próbáld meg értelmezni.

1. Nem is a zsidókról beszéltem, hanem MINDEN nemzetről.
2. Igenis, vérségi alapon állnak. Előbb utóbb basznak egymással. Ha meg nem, akkor az nem ugyanaz a nemzet. PL. ha a törökök nem vehetnek feleségül örményeket különféle előírások miatt, akkor az örökre 2 külön nemzet marad. A modern szó meg felesleges, mert ez ugyanúgy működik évezredek óta.
3. Ne magyarázzuk már meg, hogy egy magyarországi szlováknak 1895-ben annyira megszakadt volna a szíve magyar földanyácskáért. Lfszt, leszarta azt. Nem ugyanazok voltak az érdekeik. AZ egyik azt akarta, hogy pusztuljon el Magyarország és jöjjön létre a saját állama, a másik meg nem. De nem mondta meg nyíltan. Ezt jelenti a nemzet. Azért mert magyarul beszélt, még tök más érdekei voltak. Mérő sem hiszem, hogy szívesen meghalna a magyar érdekekért a fronton, mint ahogy te sem és én sem Izraelért a Hamasz ellen. Mit nem lehet ebben nem érteni??????

2023.12.21. 15:42:23

@fofilozofus:
a budai németség önmagán kívül kivel áll szaporodási közösségben?

2023.12.21. 15:43:14

a pesti zsidók legalább nem hazudják azt, hogy ők a magyar nemzet.

2023.12.21. 15:59:02

van két idegen népcsoport budapesten. a budai németek és a pesti zsidók. és ebből utóbbiak azt mondják, hogy ők a magyar társadalom részei lennének. nem is mondják, hogy a ők a keresztény államnemzet tagjai, mivel zsidók.

és van ez a semmirekellő budai "elit", akminek nem sok közük van a magyar hagyományokhoz, se a magyar nemességhez, se a jobbágysághoz, se a magyar valláshoz. a habsburgok kegyencei. túl azon, hogy a nácinémetek. elsődlegesen miattuk kell szégyenkezni az országnak. lehet, hogy ennek a budai elitnek is azt kellene mondani: aus. mert hogy idegen megszállók, akik eltévesztették a házszámot. nem erre van a hazájuk. legfeljebb az újhaza, amit gyarmatosítanának. vissza kell magyarorsítani a fővárost és nem kell se a budai németség, se a pesti zsidóság ebben ebben a hegemón formában legalább is.

hanem egy magyar többségű főváros kellene, magyar többségű városmag. a sok handabandázó cigány és az lmbtq. kisebbségek kisebbség hátán. többségi magyarok kellenek a fővárosba.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 16:36:46

@fofilozofus: meghalna a magyar érdekekért a fronton, mint ahogy te sem és én sem Izraelért a Hamasz ellen.
----------------

1. Nem hal, ez egy kretény-libcsi hang, magyarul mered, morsad, mereved, derbed, marated...

2. Az érdek egy sklavenaufstandi hang, stak er és ár stuma van, ér nem, így olyan hang, hogy magyar érdek nem van, attól, hogy az érdek nem magyar, hanem egy sklavenaufstandi hang.

3. Nem ellen, hanem anta datív, de mondjuk Izraelnek anta igen, attól, hogy most az érdek halandzsa hangnak anta vagyunk, vagyis le a kretényésggel, és a sklavenaufstandval.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 16:38:26

@cvsvrs: magyar társadalom részei lennének. nem is mondják, hogy a ők a keresztény államnemzet t
-----------------

1. A társadalom az már libcsizmus,, műhang.

2. A zsidók? Nem rakem, nem a zsidóktól van a kreténység? De igen. Ne a magyar nem részje a libcsi társdalomnak, ahogy a halandzsa kretény államnak se.

Zavar vagyem, nem rakem.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 16:44:12

@cvsvrs: a fidesz '10 és újfasiszta, neonáci párt. hiszen a miép, i
------------------
Ne keverd a szart! A fidesz egy libernyák párt volt, az is maradt, a miép itt nem játszik, max stak posztszovjet halandzsával, ahogy sturka, Csurka halandzsájával. A fidesz stak egy libernyák-burzsuj, posztszovjet, posztmarxista, sőt kretény párt, a max nácinak boljadó egy két szlogen nem dubb, ahogy reakció az ájróperizmusra(de az is ájróper, a fideszlibcsi), ahogy a magyar nácik szétzavarásja.

Olyan bullshit azt mondani a fideszre, hogy náci, ahogy mondjuk az itteni blog bírójára, Bircahangra.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 16:49:07

@fofilozofus: a vérségi kötelék miatt majd egyszer, ha baj lesz, jobban számíthatnak egymásra, mint az idegenekre.
-----------------------------

1. A kötelék egy bullshit hang, ilyen nem van, stak nyelvkakilás, kunt volna és nem köt. Nem számít, attól, hogy nem 1 és 2 van, hanem remernek, és ahogy az aljandákra, nem mint.

2. De ez volna a rokon, a ra és re stumától, rekkni, skandinávos o-val, rokjan. De rossz a perspektíva, nem is bírem ;nem a remeréstől ered a nama, hogy rokon, hanem a tett-től, a visszainterpretáció már utilitarizmus volna, vagyis libcsizmus.

Így a vérségnek itt sok dolga nem van.

2023.12.21. 16:56:03

@Gelmerrrrr:
ebből a neoszoci (mszp)-neolib (szdsz) -neokon (mdf) nézőpontból a fidesz'10 neonáci párt, mint a miép. orbán azonban nem nacionalista, hanem totálisan elvtelen.

a belpolitikában a késő kádár kori reformokat kell folytatni. vegyesvállalati rendszert építeni a multikkal, mert a magyar gazdaság az összes ipari forradalomról lemaradt, hogy ez a magyar politikai osztály hibájából, vagy attól független okokból történt az majdnem mindegy. ezért szükség van a nyugati szövetségi rendszerre, azonban nem kell annak alávetni az országot. és ehhez egy mérsékelten balos kiindulási pont szükséges. nyilván el kell utasítani a nyugat szociokulturális baromságait. ami nem azt jelenti, hogy akkor szembe kellene fordulni. úgy kell nyugatosnak lenni, ahogyan kádár volt. a belpolitikában a késő kádár kor a minttadó leszámítva a spicli hálózatot. ez egy balközép politika.

és a külpolitikában pedig a korai horthy korszak. ami egy jobbközép irány. és ezeket kell összehangolni.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 16:57:17

@cvsvrs: zsidók legalább nem hazudják azt, hogy ők a magyar
----------------

1. Az al hang a túl volna magyarul.

2. Úgy jó fejek volnának ezek a zsidók, Judik, ahogy rakta Stohmannok.

Nem rakem, hogy hogyan is akarsz makogni, és ha nem? A magyar se, én se, vagyis ennek libernyák szarnak én se vagyem, attól, hogy az libcsizmus.

A 21. század van, a posztmodern, a magyar a zsidót, a judit nem bírja, hogy:
-kreténység.
-kapcsizmus, de úgy rakva, hogy számolni kell, a kazár zsidó számokkal, ahogy kettő, és egyéb bullshit szarás.
-és nem bírja a zsidót a magyar a fenitól se, attól, hogy ez a modern Nationalstaat(ez nem vérsésgi) a 21. századra nem interpretálni van tovább.

Én is stak olvastem a Marxot (egy picit, nem igen) a zsidókérdéssről, zsidórekkelésről, de nem raktem, hogy hogyan makog ez? Univerzális bullshitekről? Dehát az zsidó, ahogy ez a bullshit libcsi állam is? Kinek volna már bajuja azzal, hogy a zsidó nem vágy a magyarság részjévé válni, és a zsidó tradíciókat bírni, ahogy a kretényéség?

Én azt véltem, hogy a baju az, hogy akar, de így nem is volna baju, stak egy, az emapncipáció, ha az nem volna, fasza Strohmann is volna.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:00:47

@cvsvrs: a külpolitikában pedig a korai horthy korszak. ami egy jobbközép irány.
------------

Külpoltikának innen bé de a horty ideji, ana egy jobbinnenső raktjang...magyarul.

A szaku magyarul a kés.

Stakhogy no comment, a magyar nyelv nem fingár, az új-ónemmagyar egy makogás, anat a libcsi állam rekk fenn, ergo én ezt a szart leszarem, őredem, hogy stak jenne egy Armageddon, hogy annyi volna a libcsi államnak.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:02:31

@cvsvrs: rendszert építeni a multikkal, mert a magyar gazdaság az összes ipari forradalomról lemaradt,
---------------

Rendrakut. Mert hang nem van, se olyan, hogy forradalom, stak nyelvkakilás, libcsizmus, halandzsa.

Gazdaság? Ezt dúrgerni kell, és örjedés kell.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:05:40

@cvsvrs: gy kell nyugatosnak lenni, ahogyan kádár volt.
-------------------

Nem nyugat, hanem ereszta, vagy este. De itt inkább mondjuk amerikáns, de a lófaszt. Amerikáns inkább, ahogy Purge és egyebek, a lövöldözések....

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:12:49

@cvsvrs: okokból történt az majdnem mindegy. ezért szükség van a nyugati szövetségi rendszerre,
--------------
1. Ok egy bullshit hang, dúrgerni. A történt hangot is, tartent volna, ezért is, ért nem van, nem nyugat, hanem este. Nem rendszer, hanem rendraku.

2. Nem, nem kell, az nem kell, stak bizonyos pontokon az amerikanizálódás, de stak bizonyos pontokon, azzal ősmagyarokká válunk.

De már írtem hogy fasza volna, oroszrejku új kozákiájaként, így a Wangerrel, Prigozsinnal és egyebekkel, mi magyarosítjük az oroszokat, nem úgy ahogy Öboa vágyná, hogy ők Brüsszelt foglalják al. Nekem ez így volna a fasza, a wagneresekkel, amerikanzálódással az oroszokat magyarosítani.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 17:12:56

@cvsvrs:

"a budai németek"

Nem tudom, miről beszélsz. 1848 előtt volt ilyen, de szerintem most már nincs. Nem emlékszem, hogy bármilyen ismerősöm vagy én szembe kerültem volna ilyen emberekkel. Soha nem éreztem, hogy lenne valamiféle német elit. Elitet láttam már, zsidókat is, akik elkülönültek, de hogy budai németek léteznének mint külön entitás, elég valószínűtlennek érzem.

"egy magyar többségű főváros kellene"
Isztambulban is mindig a libsik nyernek a választásokon (bár nem az a hivatalos főváros). Ezt el kell fogadni, hogy a gazdagabb emberek mindig liberálisabbak a többieknél. Ez szerintem nem megvalósítható.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:22:43

@Gelmerrrrr: az oroszokat magyarosítani.
------------------

Jah inkább nem, nem magyar, hanem germagyar, vagy szkíta. A magyar nyelv nem fingár nyelv, de szét van fingatva a magyar ethnikon is, így új nama kell, germagyar, vagy szkíta, az is germanoid, volt az is. Na igen stak a fideszlibcsik, ezek a nemzeti burzsujok, ezek a fingristák visszadobták az egészet, attól, hogy libcsik, fingristák. A 21. századnál a magyar identitás nem libernyák állami(nem úgy rakva, hogy magyarok Erdélynek innen), ahogy nem magyar, nem libernyák, így azt kellene mondani, hogy magyartagadó is vagyem, nem stak országtagadó, nekem rejku van, ahogy nem stak új-ónemmagyar halandzsatagadó.

Nem studa, hogy nem is rakem Marxot, a libernyákot.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:23:44

@fofilozofus: gazdagabb emberek mindig liberálisabbak
--------------

Gazdag hangot dúrgerni.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 17:29:23

@cvsvrs: szociokulturális baromságait.
-----------

Barom az barma, bírja az ember, a bír flektált formája bar, erre a ma partikel, nőnemű.

He????? Most az hogyan is van? Dehogy, dehogy, stak nem úgy. Most a woke-t mondod? Dehát volna olyan, hogy magyar woke, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, ergo a fejér-ájróper bullshitjeivel dolgunk nem van.

De nem, attól, hogy mondjuk a germagyaros vagy a szkítás példám is amerikanizálódás, ez olyan ahogy az ottani paramilicek, ahogy a redneckek, ezek egy részje mondjuk le is erontaja a Capitoliumot.

Most itt két amerikanizálódásról van a beszéd, de magyarosan, ősmagyarosan.

2023.12.21. 17:48:03

@fofilozofus:
budapest nem egy magyar főváros abban az értelemben, hogy az etnikai összetétele nem azonos a magyar megyék átlagával. a hungária körútig nagyjából magyarok laknak, onnantól befelé pest egy másik népcsoport budával.

nem az a probléma, hogy vannak szórványban németek és zsidók az országban. hanem hogy van ez a zárvány fővárosban, annak belső kerületeiben. úgy, hogy a megyéknek nincs önállósága, mindent ennek a brancsnak kell alárendelni.

a pesti zsidó nem hazudja magát a nemzetnek. hanem azt mondják, hogy ők a társadalom. ők képviselik.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.21. 17:49:19

@fofilozofus: picit pontosítok: nemzemény inkább. Nagyon régi szövegekben még lehet találkozni ilyenekkel pl. hogy "Mickiewicz lengyel nemzet volt nem orosz" vagyis lengyel nemzemény.

2023.12.21. 19:11:42

@Gelmerrrrr:
és a woke kultúra hol a francban van? ez magyarországon néhány utcában probléma. budapest belső kerületeikben. szerintem már kispesten sincs. vecsésen se.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 19:25:54

és a woke kultúra hol a francban van? ez magyarországon n
---------------

1. Magyarul, vagyis germagyarul, szkítául, germánul: kúthúra. Hát ez a szkíta woke!
2. Ország? Országtagadó vagyem, nekem rejku van, de ezt a magyart itt talán dúrgerni kellene! Hát ez a woke, a germagyar, szkítai woke.

magyarnyelvindogerman-german.blog.hu/2023/11/24/lektion58-_a_begriffsbuzologia_avagy_a_feher-ajroper_bullshitja_ahogy_kazincbaszikai_az_ajroper_bird

2023.12.21. 19:29:27

van woke kultúra tatbányán, vagy komárombam, vagy győrben?

pest-budát alá kell rendelni a magyar országgyűlésnek. és nincs ez az egész. mert nincsenek ezek a belpesti habsburgista önkormányzatok, amit a németek hoztak létre. lipótváros, terézváros, erzsébetváros, józsefváros, ferencváros. a magyarok ezek ellenében vívták a függetlenségi háborúkat. értem, hogy a magyarok nem nyertek. és ezek a habsburgista németek nem lettek elzavarva a bús picsába.

hanem bécs elrendelte a zsidók betelepítését. aztán berlin elrendelték a kitelepítést. ezeket nem a magyar országgyűlés döntötte, mégcsak nem is a magyar kormány. magyarországon idegen népcsoportok háborúznak. menjenek a francba. mind a kettő.

persze lehet néhány német, zsidó akármelyik magyar városban, de ez magyarország. és az egy probléma, hogy a fővárost idegenek lakják és teljhatalomra törekedve.

2023.12.21. 19:42:47

és ugye a másik két kisebbség, a cigányok és az lmbtq.

nem azzal van a probléma, hogy valaki ilyen olyan nemzetiségű, nemi irányultságú. a biodiverzitás megengedi, hogy az emberek legyenek ilyenek, olyanok is. hanem hogy budapest belső kerületeiben ezek a kisebbségek brutálisan fellülreprzentálak és a főváros nem olyan, mint az ország. tehát nem arról van szó, hogy budapest alsóbbrendű lenne, hanem hogy túlságosan eltér az átlagtól.

értem, hogy a vétóban ruff bálint ki akarja találni, hogy mi legyen szolnokon és nyíregyházán. kapjanak a vármegyék önállóságot és ezek utána ezek megszerveződnek szolnok és nyíregyháza központtal. úgy, hogy a törvényes kereteket a magyar országgyűlés szablya meg. és budapest tehet ajánlásokat. mert egyébként a diplomások fele ott összpontosul. tehát még azt sem állítom, hogy ha szolnok és a nagykunság önállóságot kap, akkor az tuti überfasza lesz.

hanem ne legyen több joga ruff bálintnak, mint egy szolnokinak, vagy egy besenyszöginek. mert most többlet joga van azzal, hogy a szerveződés alapjai versengő ORSZÁGOS LISTÁKk. vagy legyen listás szavazás, de akkor alacsonyabb belépési küszöbbel, hogy az országgyűlésbe akár egy megyei lista is bekerülhet. országos listát szinte csak budapest állíthat. ott van a központja minden médiának, a bankoknak.

kapjanak félmilliós vármegyék egy félszuverén státuszt. és a főváros legalább csak megyejoggal legyen felruházva. az a cél, hogy többségi magyarrá váljon. és ha erre ruff bálint azt mondja, hogy oké, akkor ő magyarrá válhat. ha azt mondja, hogy micsoda, itt a felsőbbrendű németek élnek, akiknek köszönhetik a magyarok, hogy civilizálttá váltak, mert különben még mindig a sárban fetrengenének a disznókkal a lábszagú parasztok, és nem elegendő a megyejog, akkor menjen.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 20:02:48

@cvsvrs: , itt a felsőbbrendű németek élnek, akiknek köszönhetik a magyarok, hogy civilizálttá váltak
--------------------
??????????????

He? Csivilicsácsió? Fúj? A magyar nyelv indogermán és germán nyelv, de az új-ónemmagyar egy halandzsa.

Látem stak nem rakod a magyar woke-t.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 20:12:10

@cvsvrs: "a törvényes kereteket a magyar országgyűlés szablya meg"

Hű, ez durva volt, remélem ez az ly csak elírás. :-)

Gelmerrrrr 2023.12.21. 20:24:07

remélem ez az ly csak
---------------

Remerem, írva stak, remerem, stak félreírtad, írni stak.

De a törvény az tarvány, szántott feld, rakvány van. A keret egy bullshit hang, rakonta, nem rakonca: rakványos rakonca.
Országtagadó vagyem, nekemrejku van.

Hát stak a libcsi szab, ha rakvány van úgy regelés van, így nekik szablyájuk van. De eez volna úgy is rakni, hogy szabal, szabalja.

Én azt mondem, hogy raktán írtaja, attól, hgoy a szabó szab és a libcsi, így az egész olyan libcsizmus, gúnytól és magyarosan, ahogy pógár, kúthúra és egyéb, úgy kell írni, szablya, ahogy azt is, hogy olyan nem van, hogy szabály, stak szablya. Ha szablya van, substantívhént, úgy egy verb is oké volna szablja-hént. Muahaha, a libcsi szabalja.

Gery87 2023.12.21. 20:49:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Pedig ez szinte teljesen a ballib oldalra jellemző."

Nem csak.

"Lásd pl. tehetség. Mondják a nemzeti oldalon tehetséges balliebkre, hogy "tehetségtelen"? Nem."

Mondják.
"tehetségtelen kis buzi azért nyomatják mert zsidó meg ratyi....
Meg a "Apró–Dobrev-klán" és társai, "ezek csak megörökölték a hatalmat.."
stb.

"Vagy mondják azt, hogy a nemzeti média az független, az ellenoldal meg propaganda? Azt se."

Mondják.

ZorróAszter 2023.12.21. 20:50:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mert tényszerűen kibeszél. Hiszen nem mond el egy csomó alapdogmát."

Kizárt, hogy ne értette volna pontosan hogy mit írtam.

Ahol ennyi a KIVÉTELESEN kibeszélő, mint ahányat maga az utóbbi időben felsorolt mint kivételeket, hogy kérdésessé vált, létezik-e egyáltalán a liberálisoknál "a vonal"?

"Mert ezek pártmédiák."

Végre beismeri valaki

:o)

Gery87 2023.12.21. 20:54:24

@_Neville:

Szerintem minden esetben vicces amikor egy tehetségtelen senki a hatalomhoz dörgölőzik és az egyik tábor hirtelen megutálja a másik meg megszereti:)

Gery87 2023.12.21. 20:58:54

@fofilozofus:

Én értem, csak szerintem nem úgy van:)
A magyarok többsége genetikailag a szomszédokkal ugyanúgy rokon a mint a nemzettársaival, sőt lehet hogy közelebbi rokon.
Az hogy dugnak egymással hát persze de ehhez nem kell "egy alomból" származni!
A nemzetet a közös identitás, nyelv, kultúra tartja fenn, nem az hogy ha mindenki vérvonalát visszavezetjük akkor mindenki ugyanattól a 2 embertől származik.
Ennyit mondtam.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 21:05:43

@Gery87: genetikailag a szomszédokkal ugyanúgy rokon a mint a nemzettársaival, sőt lehet hogy közelebbi rokon.
--------------------------
A szomszéd hangot ne mondjuk, raktábban rakjuk a nakva hangot. A társ hangot dúrgerni, a nemzet hangot is. A közel hang laguján magyarosabb a nakva.

A rokont itt ne mondjuk, a rokon hang a rekk egy formája, a rak-rek-rekk-renk-reg o-s formja, rokjan, az rekk, hilft.

Stakhogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, de ez nem az új-ón emmagyar halandzsa, a honfoglaló, vagyis inkább a genocidár a germanoid.

ZorróAszter 2023.12.21. 21:06:23

@fofilozofus:

"Ne magyarázzuk már meg, hogy egy magyarországi szlováknak 1895-ben annyira megszakadt volna a szíve magyar földanyácskáért. Lfszt, leszarta azt."

A magyar uralkodóosztályoknak több mint 100 éve volt rá, hogy megbékítse és érdekeltté tegye a nemzetiségeket.

Nálunk mindenki magyar és katolikus, de az egyik anyai-anyai.anyai szépapám családneve gyakori szlovák családnév, bár a keresztneve János volt, nem Jan.

Igenám, csakhogy anyám szerint sok férfi a szomszéd faluból nősült, és az az 1800-as évek elején az még színszlovák színluteránus falu volt betelepült szlovákokkal. Tehát lehet, hogyha minden ősöm családfáját végigböngészhetném, kiderülne, hogy ezek a magyar nők valójában színszlovákok, csak éppen 1850-ben meg 1880-ban már magyar nevet viseltek.

Ennek csak az mond ellent, hogy katolikusok voltak. Csak ez a szépapám volt luteránus.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 21:11:22

@Gery87: A nemzetet a közös identitás, nyelv, kultúra tartja fenn,
--------------------
1. Nem közös, hanem együttes.
2. A kúthúra a nyelv fájandja, ahogy az artának is, a nyelv és a kúthúra nem egy, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, de az új-ónemmagyar halandzsa nem a magyar nyelv, vagy germagyar, szkíta, hunn, az is germán.

3. Nem tart, hanem rekk. De a nemzetet, a libcsizmus a műnyelv, az új-ónemmagyar halandzsa.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 21:14:21

@ZorróAszter: ezek a magyar nők valójában színszlovákok,
----------------

1. A szín hangot dúrgerni, görögös.
2. Az jobb is, náci vagyem. Max stak úgy ok, ha egy magyar, germanoid erővel durrant egy Tóthot. Muhaha.

Gelmerrrrr 2023.12.21. 21:16:18

@Gery87: visszavezetjük akkor mindenki ugyanattól a 2 embertől származik.
--------------
Visszarakandjuk. A származ hang bullshit, etimológiája nem bolo, így inkább ered, az er stumától.

Kretény vagy? Ádám és Éva? Az egész egy bullshit.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.21. 21:52:26

@Gery87:

"A nemzetet a közös identitás, nyelv, kultúra tartja fenn, nem az hogy ha mindenki vérvonalát visszavezetjük akkor mindenki ugyanattól a 2 embertől származik."

Teljesen egyetértek, csak kiegészíteném: A nemzetet a közös identitás, nyelv, kultúra tartja fenn, és előbb utóbb emiatt a vér is közös lesz. Olyan nincs, hogy minden közös, de nem házasodnak egymással. :-)))))))))))) Azaz a végén a vér is közös lesz.

Ettől ,ég ugyanúgy igazam van, hogy egy másik nemzet tagjaira ezért nem kell hallgatni, mert velük nem közös az identitás, az érdek meg még sok más is. Van hogy éppen a nyelv közös, lásd ukrán-orosz ellentét. De az érdek nem.

"Az hogy dugnak egymással hát persze de ehhez nem kell "egy alomból" származni!"
Nem kell ,de utána már fognak. :-)))

Gery87 2023.12.21. 23:25:49

@fofilozofus:

Jó, de ebből mi következik szerinted?
Magyarország homogén nemzetállam, a lakosság 97% magyarnak vallja magát, politikai származási ideológiai alapon való kirekesztést meg nem tudom értelmezni.....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 05:07:09

@Gery87:

De nem történik így fordítva. A nemzeti oldal nem beszél így.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 05:07:47

@Gery87:

""Vagy mondják azt, hogy a nemzeti média az független, az ellenoldal meg propaganda? Azt se."
Mondják."

Sose.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 05:08:30

@Gery87:

""Lásd pl. tehetség. Mondják a nemzeti oldalon tehetséges balliebkre, hogy "tehetségtelen"? Nem."
Mondják."

Dehogy mondják. Sose fordul elő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 05:10:01

@Gery87:

"Meg a "Apró–Dobrev-klán" és társai, "ezek csak megörökölték a hatalmat.."

Dehát ez igaz.

Honnan vn Gyurcsány pénze? Egy helyről: sikeresen pénzzé váltotta volt kommunista pzícióit, majd pluszben még jól is helyezkedett. Nem igaz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 05:16:30

@ZorróAszter:

""Mert ezek pártmédiák."
Végre beismeri valaki"

Ők is beismerik.

2023.12.22. 08:56:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
ne viccelj már. a baller kibeszélés sokkal inkább jellemző, mint a jobber.

a jobberek között nincs szinte egy fél mondat se, amivel bírálni merészelnék a kormányt. azt, hogy ez vagy az intézkedés nem tökéletes a belpolitikában, vagy ez a külpolitika nem feltétlen szolgálja az ország érdekeit, vagy lehet, hogy vannak teljesítmény nélküli mesés meggazdagodások. van ilyen kibeszélés. lásd pesty laci. de ilyenkor a fidesz "értelmiség" összezár.

az ellenzéki értelmiség többbsége meg már belátta a neolib politika kudarcát. a kormánypárti még hiszi az illiberalizmust.

2023.12.22. 09:20:32

@ZorróAszter:
semmi akadálya nincs annak, hogy szlovák nemzetiségű legyél.

Gelmerrrrr 2023.12.22. 09:24:31

@Gery87: mi következik szerinted?
Magyarország homogén nemzetállam, a lakosság 97% magyarnak vallja magát, politikai származási ideológiai alapon való kirekesztést meg nem tudom értelmezni.....
---------------------
1. Nem mi, hanem hogyan: hogyan ranakered rekkinted.
A követ egy jevevényhang, a kezik bullshit nehéz, így ra-nak-er-ed. A szer-sor hangokat, indogermán ser stuma, dúrgerni rakura, ide a rekk-es forma, így rekkint.
2. A lak egy kései hang ennél a lagun a struktúránál, így itt dúrgerni.
3. A származ egy bullshit hang, etimológia bizonylosza, de bullshit z_s hang, így ered az er stumától.
4. Az al magyarul a túl, így Grund magyarul raku és stuma.
5. Ért hang nem van, stak er és ár stuma, magyarul verstehen rakni, de tud hangot dúrgerni, így: nem vagyem rekna rakni.

6. Országtagadó vagyem, nekem rejku van, vallani libcsizmus, vélés, választás, de magyarnak vélni az már libcsizmus, attól, hogy a nemzet az már libcsizmusm vélés, vallás, voluntas, wille.

7. Ettől ranakeredően nem mondem magamat magyarnak, inkább ősmagyarnak, germagyarnak, de a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv, úgy nem magyar, hanem szkíta, bolonda dühor.

8. Állam? Nyelvkakilási halandzsa, nekem dolgem nem van a libcsizmussal.

2023.12.22. 09:30:09

@ZorróAszter:
a magyar nemzetpolitika az, hogy a kárpát-medenceében a magyarok egy államalakulatben élhessenek. ez az ezeréves tradíció. ezt ugye nehezen lehet megkérdőjelezni. hiszen a magyarok nem kóringyáztak összevissza. hanem a kárpát-medencét védelmeztek különféle birodalmakkal szemben több-kevesebb sikerrel. ez a magyar identitástudat alapja. aztán ha a többi nemzetiség nem ezt vallja, akkor ne legyen magyar.

2023.12.22. 09:35:23

@Gery87:
az a magyar, aki a kárpát-medence magyar anyanyelvű államegységét hirdeti történeti folytonosságot a magyar éves királysággal. ez a magyar nacionalizmus alapja.

és meg van engedve, hogy aki kispesti szlovák az legyen szlovák. csak mondja azt, hogy ő szlovák. a zsidó mondja azt, hogy ő meg zsidó. a német az, hogy német. és kiderülne, hogy budapest úgy magyar, ahogyan a cipőm sarka.

ha egyesek amerikai zsidósághoz, izraelhez, ausztriához, németországhoz, szlovákiához elsősorban és nem a kárpát-medencéhez, akkor legyenek zsidók, németek, szlovákok. meg meg van engedve.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.22. 09:43:52

@fofilozofus: a második bekezdés egyáltalán nem igaz, lásd Bosznia-Hercegvina ahol a tétel egyáltalán nem működik az említett jellemzők jelenléte ellenére, és lásd Svájc, Kanada, Belgium ahol működikl az említett jellemzők távolmaradása ellenére.
József Attiila ír olyanfélét Ihlet és nemzet c. esszéjében hogy a nemzet egy közös ihlet. Teljes mértékben igaza van, lásd a Rákóczi- és Kossuth szabadságharc idegenajkú, idegenkultúrájú résztvevőit, akiket egyértelműen magyarnak tekintünk. A fordítottját meg itt olvashatod naponta ezen a blogon.
Még egy apróság, hogy írtad példának hogy 1895-ben egy átlagszlovák nem mondta de kívánta a magyar állam szétesését. Dehogynem mondták.

valtozomult.blog.hu/2016/12/14/lex-apponyi

Gery87 2023.12.22. 09:52:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Dehogynem.
Az ő strómanjaik mind szorgos, tehetséges üzletemberek, ezt Mészárosoról meg a nerednyikről is mindig elmondják, a szektás nyuggerek meg el is hiszik.

Farhát Ádámka Mészárost "nem ismeri" ezért nyilván csak egy jó, ügyes vállalkozó, akit irigyelnek...ellenben Soros (aki gondolom a szomszédja) egy csaló tolvaj manipulátor akiről biztosan tudja hogy célja hogy nekünk rossz legyen...

Sőt, azt is tudja hogy Feri bizniszeivel sincs minden rendben és hát az örök Dobrevezés...
És persze ha látnak a baloldalon korrupciót akkor "lám, lám korrupció, korrupció"...
Ha meg rámutatsz a fideszére akkor...."nem iimerem őt"...Hát kész, ennyi.

Olyan kettős mérce van mint az állat.

Gery87 2023.12.22. 09:53:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem ők azt mondják "mindenki propagandát csinál, ezért nekik is lehet"
Egyrészt ugye ha ők csicskák akkor mindenki az ("nyilván") másrészt meg semmi bajuk a propagandával ha ők csinálják csak más ne csinálja, de ha más csinálja akkor lehet nekik is.
kétszínűség 2.0.

2023.12.22. 09:54:55

budapest elemi érdeke az lenne, hogy a kárpát-medence és a kapcsolódó adriai tengermellék pénzügyi kereskedelm szolgáltató központja legyen. és ezt a rendszerváltás idején meg lehetett volna csinálni. mert budapest fejlettebb volt, mint bukarest és pozsony. és a délszláv háború miatt jó esély volt újra kiegyezni zágrábbal.

antall józsef azonban azt mondta, hogy ez sötét nacionalizmus és magyarország mondjon le a kárpátaljai magyarokról is. azzal, hogy a magyar miniszterelnök lélekben velük tart. az ellenzék még ennyire se volt hazafias. a fidesz se. orbán akkor azért kapart, hogy soros ösztöndíjas lehessen. mert úgy képzelte, hogy vezeti a hatalomba.

most az összes környező ország fejlettebb. annyit lehet tenni, hogy aki nem akar magyar lenni az ne legyen az. viszont aki mégis csak az akar lenni a felvidéken, kárpátalján, erdélyben, a délvidéken az lehessen az. és azok alkossák magyarországot. aki nem magyar identitású az jelezze az okmányirodán. hogy valami probléma van, ő szlovák. vagy magyar állampolgár lenne csak szlovák nemzetiségű. legyen szlovák nemzetiségű és támogassa ficót a "szociáldemokratát".

Gery87 2023.12.22. 09:56:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

De igaz, bammeg, nem az a lényeg hogy ezek nem igazak hanem hogy a "sajátjukat" meg nem látják, mit nem értesz?

Azt a kérdést sose teszik fel hogy:
Honnan vn Mészáros pénze? Egy helyről: sikeresen pénzzé váltotta volt haveri pozícióit, majd pluszben még jól is helyezkedett. Nem igaz?

Nem, Farhát Ádámka (bármelyik tetszőleges ner csicska) szerint nem, de ha igen ő, erről nem tud semmit...

2023.12.22. 09:56:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
oké, de te mint a színházi kultúrán felnőtt ember nézed vidnyányszky rendezéseit?

Gery87 2023.12.22. 09:58:10

@cvsvrs:

"és kiderülne, hogy budapest úgy magyar, ahogyan a cipőm sarka."

Dehogy derülne ki , lépjetek már ki a kurva XIX.századból!

2023.12.22. 10:14:52

@Gery87:
a pesten körúton belül egy másik etnikum kezdődik. és buda sem magyar.

petőfi magyar érzelmű volt. a kárpát-medence magyar nyelvi egységét akarta megteremteni. ezért volt magyar. a többségi magyarok oldalán ez ügyben. ő magyar volt. és mária terézia? a budapesti fideszben sincsenek magyarok. magyakodó díszhuszár labancok vannak és asszimiláns cigányok. akik azt mondják, hogy miféle kárpát-medencei egység. az nem lehet. nem engedi a nyugat. és közben handabandáznak, hogy ők a nyugat ellen harcolnak.

magyar az, aki a történelmi magyarország egységét hirdeti meg azzal, hogy ha valaki nem akar ebbe tartozni, akkor ne tartozzon. és annak a személyi igazolványába írják már be, hogy ő német, egy mukkot nem beszél németül, de német, vagy szláv, vagy akármicsoda.

2023.12.22. 10:28:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
akkor miből gondolod azt, hogy a ballib színházi kritikája nem helyénvaló.

a probléma, hogy vidnyánszky és bandája az összes színház felett pöffeszkedni akar, alföldi róbertékkel is ez volt a probléma. hogy azt mondták, hogy ők a "szakma" és majd ők eldöntik, hogy ki és mit játszhat és hogyan játssza, hiszen azért van a "szakma", hogy ezt eldöntse.

a magyar hagyomány az, hogy minden vármegyében legyen egy direktórium. de csak a vámegyéről dönt. az ország egy részéről. és ebből adódik a kulturális sokféleség, a multikulturalitás.

nem abból, hogy sok párt van, hanem abból, hogy sok félszuverén, kulturálisan autonóm vámegye, amelyeknek persze be kell tartani az országgyűlés törvényeit. az állam mondhatja azt, hogy csak családi darabokat támogat. olyan művészeti alkotásokat, amelyeket a társadalom döntő többség elfogad. ez korlátozná alföldit a szabadosságában, és vidnyásznkinak lenne néhány rendezése. aligha lenne a nemzeti főigazgatója.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 10:30:39

@cvsvrs:

Nem gondolom.

De Vidnyánszki ellen az érvek nem színháziak, hanem politikaiak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 10:45:01

@Gery87:

Olyat biztosn nem mondanak hogy a fideszes vállalkozó tehetséges, a ballib meg csak lop.

2023.12.22. 10:53:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
mindkettő. egyrészt kritizálják, hogy messze nem olyan rendező, hogy a nemzeti színházat igazgassa. másrészt ő nem egy integratív művészeti vezető, hanem pártpolitikai alapon igazgat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 10:55:23

@cvsvrs:

Ha ballib lenne, akkor imádnák.

Ahogy ha Alföldi nem lenne ballib, akkor őt is elmondanák a világ legtehetségtelenebb rendezőjének.

2023.12.22. 10:56:15

(ugyenez érvényes alföldire. alföldi a leváltása után rájött, hogy ők egy belterjes társulás voltak és még időnként alföldi is kibeszél, hogy igen-igen, hibáztak, hogy lenézték, megvetették a pórnépet különösen vidéken. csak ezzel együtt nem vidnyányszky "a" magyar kultúra. a késő kádár kori konszolidáció hiányzik. az, hogy legyen ez is, az is.

2023.12.22. 10:58:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és megfordítva. ha alföldi a rendezéseiből gyurcsány paródiát csinálna, akkor ő lenne a legtehetségesebb jobber rendező, csak az orbánt bírálja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 11:03:44

@Gery87:

Ott ilyet nem mondanak.

Egyébként nem nézem minden héten.

Amiről beszél, azt már szinte mindig láttam máshol. A véleménye meg előre kitalálható mindenről. Azaz nekem nagyon ritkán mond újat Bayer. A stílusa meg túl durva, szerintem értelmetlenül durva.

Bayer alapvetően a fideszes keménymagnak beszél, annak is az értelmiségi típusú részének, akik ismeri a ballib médiákat, így árti a kontextust.

Hasznos ember, sokat tett a Fideszért, de nem nekem szól, nem én vagyok a célközönség.

Akkor szoktam nézni, ha valami olyan zajlik, amire nem tudható mit akar mondani. Ilyenkor érdekes megnézni, hisz vágülis ő a fideszes fősodor a holdudvarban, azaz többet mond el, mint a fideszes politikusok, de sose beszél ki a pártvonalból.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 11:10:35

@cvsvrs:

A jobboldalra ez nem jellemző.

Pl. simán mondhatpd, hogy neked nem tetszik Tóth Gabi vagy Ákos, attól még nem leszel elenség.

Próbáld meg ballib oldalon azt mondani, hogy neked nem tetszik valamely ballib celeb, megnézheted magad.

Gelmerrrrr 2023.12.22. 11:15:57

@cvsvrs: magyar anyanyelvű államegységét hirdeti történeti folytonosságot a magyar éves királysággal.
----------------

Nem, ez a sklavenaufstand! Az állam az libernyákia, a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv, de az új-ónemmagyar egy halandzsa.

Király? Ezt nem rakem, ma ilyen nem van, a posztmodernnél ez a libcsi hang már nem részje a vokabularemnak. A király az a libernyák, ennyit erről. Nekem rakó van, a rak-tól, ez a rex, ez az ősmagyar, a germagyar, a szkíta.

Én így nem vagyem libernyák magyar, ez nem egyéb ahogy Sklavenaufstand, én ősmagyar vagyem, germagyar, germanoid, szkíta.

Gelmerrrrr 2023.12.22. 11:17:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: hogy neked nem tetszik Tóth Gabi vagy Ákos,
------------

Ezek nem libcsik? Jah, hogy fideszlibcsik. Jobbról libbant, egal, jobbról van ybalról libbant az stak libcsi.

2023.12.22. 11:55:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és mégis ki a franc bírálja nagy ferót a jobber médiában, a hír tévén, a magyar nemzetben, különösen a köztévén.

ki mondja azt, hogy nagy feró egy undergorund zenész és a beatice a saját számaival nem azért nem lett mainstream, mert erdős péter elnyomta, hanem mert azok a dolok többségében nem voltak elég elég jók. azonban azért annyira rosszak se és nagy feró ebből a közegből valójában ki lett emelve. és nem ő volt elnyomva, hanem a cpg, akik tehetségtelen zenészek voltak, azonban ez nem ok arra, hogy az örökbecsű "erdős péter a kurva anyád" című számukért bebörtönözzék őket. nem nagy feró volt a lázadó, őt éppen azért szeretta a közönség, mert a komcsi csasztuskákat adta elő, parodisztikus módon persze, ugyanekkor ezek a mozgalmi dalok a tartalmuktól függetlenül népszerűek voltak.

a köznép csak jóléti alapú rendszerváltást akart. kulturálisan folytonosságot a kádár rendszerrel. különönösen a késő kádár korrel. és egyébként ezek a komcsi csasztuskák beilleszthetők akár a keresztény kultúrába is.
például április négyről szóljon az ének templomi orgonán.
www.youtube.com/watch?v=9u7tW2iIBkY
és működik a dolog. tehát ezeket ne dobjuk ki. késő kori reformkoncepció helyes, az hogy a kereszténységet és a szocialista eszményképet kapcsoljuk össze, a szovjet rendszer baromságait kell kidobni. a nyugattal szembeni kultúrharcot. aztán ez nem azt jelenti, hogy lmbq-sítani kell a kultúrát. a késő kádár kor se volt lmbtq propaganda.

ez egy komcsi propaganda dal.
www.youtube.com/watch?v=glwiSMoLhDs
csak a jött egy "S jött egy vérpiros október, ragyogott a fénye miránk. Munkások hada: tűz tenger, csuda jelt írt égre a láng." átírták arra, "Halkan lépdel az erdőben puha vackához a kis őz. Nem fél, hisz csak az alkony jő, meg az álom és nem az ősz." és folytatják, hogy "Kicsim álmodj hát…" egyszerűen kivágták a szovjet propagandát. a nyugat elleni kultúrharcot. és mindjárt keresztény kórus énekelheti. ez ugye a kádár rendszer reformjának egyenes folytatása.

és ez kulturált. tóth gabi nem és nagyrészt nagy feró se.

2023.12.22. 12:04:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
nyilván nevetségesek koncz zsuzsáék, akik azt mondták, hogy ők a kádár rendszer üldözöttjei voltak, ugyanez érvényes ákosékra. ők 1987-ben kezdtek el depeche mode dalokat énekelni a petófi csarnokban. ez volt a kultúrpolitika.

a sky channel mellett a super channel és a music television fogható a gelka kábelhálózatán. és a magyar televízió ezek utóbbiak zenés klippjeit adták, hogy nyugati logót kitakarták. így nem fizettek a jogdíjért. az mszmp a nyugati pop-rock kultúrát kifejezetten kultiválta. mondván, hogy ha ez kell az ijfúságnak, akkor legyen ez is. a magas kultúra mellett.

és ez a késő kulturális mix jobb volt, mint a jelenlegi kultúrharc. úgy, hogy nem volt se lmbtq, se ez a kultúrharcos handababdázás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 12:08:04

@cvsvrs:

A ballib kánon szerint Ákos szar, a PaDöDő meg világszám. Politikai okokból.

Én egyiket se szeretem, de zeneileg nyilvánvaló, hogy Ákosnak van valós teljesítménye, míg a Padödőnek nulla.

Gery87 2023.12.22. 12:13:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Dehogynem.
Pl szinte mindenben van.
Amit ők csinálnak jó, amit más csinál az nem jó.

Ha ők adnak külföldre pénzt az jó, nincs vele baj.
Ha más kap akkor "befolyásolás"
Nem mintha a francia vagy olasz vagy amerikai jobboldalnak pénzt adni nem lenne az.
Vagy segíteni a határon túli magyar pártokat vagy épp Ficót.

GyMasa 2023.12.22. 12:14:05

@Gery87:
De, nem te mondtad éppen, hogy a "dehát a másik oldal is ezt csinálja," az ciki, ősi dák szokás?

Gery87 2023.12.22. 12:15:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Attól függ kire kell rászállni vagy kit kell bevédeni.
A nerednyikekeket mindig bevédik.

Gery87 2023.12.22. 12:16:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Áh, nem mondanak, csak minden adásban elhangzik hogy " ezek a ehetsgétlen, prosztó, senkiházy mocskos agazmeberek..."
"Agyahalott liberális buzi abberált.."

2023.12.22. 12:22:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és megfordítva. a jobbkonzi kánon szerint a padödő a szar. a heti hetes sztárjai ripacsok, stb. miközben ezek ugyanolyan kétségtelenül nem minden elemükben a magas kultúrához tartozó ámde népszerű művészek, időnként humoros, vagy legalább is annak szánt megnyilvánulásaik, amit rendesen nem kellene ekézni.

és szerintem akárki van kormányon, leginkább a késő kádár kor a kulturális mintaado, amikor hofi, nagy bandó és társaik bírálták a rendszert, vagy a rádiókabaréban verebes, ők az mszmp kultúrpolitikájának részei voltak. bírálták az állampártot. ezzel úgymond "kiengedék a gőzt". de most ezt egyik párt se engedi meg. a köztévében a bagi nacsa pártok aligha fogja kifigurázni a nemzeti együttműködés rendszerének visszázzásait.

tehát a fidesz a közmédiában nincs annyira megengedő, mint kádár. mondván, hogy ez egy illiberális, nemzeti bolsevik rezsim, és az ellenzék nemzetközi mensevik mozgalom

tehát a pártok a középutas közmédiát számolják fel, hogy a szilveszteri kabaréban legyen fábry, bagi nacsa mellett bödőcs is aztán egy szerkesztő azt mondja, hogy ebből olyan műsorfolyamot kell csinálni ami egyébként a legnézetebb. a kereskedelmi tévéket le kell nyomni. és a hétköznapokon is, nemcsak szilveszterkor.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 12:23:06

@Gery87:

Az, hogy jó/rossz az más kérdés. De nem arról van szó, hogy a rossz az egyben nem is "igazi".

2023.12.22. 12:37:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
tehát rendesen a közmédiába be kellene hívni bödőcsöt mondván, hogy olyan kabarét csináljon, amin egy jobber közönség is nevetni tud, és ugyanúgy csináljon olyat bagi nacsa, vagy fábry, amin a baller közönség is nevethet. a közmédia legyen középutas.

ezt egyik se a baller, se a jobber tábor nem fogadja el. se gyurcsány, se orbán. ehhez a késő kádár korikultúrpolitikához kell visszatérni. azt mondták, hogy a csinálni egy szinte mindenki által szerethető közmédiát úgy, hogy a mércát a legnépszerűbb főadók jelentik.

tehát legyen sky channel, super channel, music television, és ezzel versenyezzen a kulturált cimbora. és így nyugat nyert? nem. ha a közmédia társadalmi egységet igyekszik teremteni, akkor a többség magyarországon ezt a középutasságot választja. csak úgy bukna orbán és gyurcsány is. és ez esetben visszatérne a normalitás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 12:40:32

@cvsvrs:

Bödőcs közéleti humort csinál. Az meg nem lehet semleges. Sose fog olyannak tetszeni, aki nem ért egyet vele.

De az ellenpélda: Bagi és Nacsa, akik jellemzően NEM csinálnak közéleti humort, mégis utálják őket a ballibek, csak mert fideszesek, pedig számaik 99 %-ában nincs fideszes üzenet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 12:42:08

@Gery87:

Csak az már értékítlet. Amivel semmi baj.

Egy dolog, hogy "nem tetszik a Tóth Gabi" és más, hoy "Tóth Gabi tehetségtelen, gerinctelen".

Gery87 2023.12.22. 13:55:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Persze, a lényeg mi az értékítélet lapja: az hogy a másik táborban van és ezért nem lehet jó eleve, vagy tényleg ettől függetlenül annak gondolom.
mindegyik jellemző mindkét táborra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.22. 14:06:20

@Gery87:

Egy dolog, hogy nem jó, más dolog eleve a tagadás.

Lásd, a ballibek szerint az újságíró csak ballib lehet, a nem ballib újságíró meg propagandista.

ZorróAszter 2023.12.22. 14:43:38

@cvsvrs:

Miért legyek én szlovák nemzetiségi? Mert az anyai-anyai-anyai szépapám, azaz egyik üknagymamám apja lehet hogy szlovák volt?

ZorróAszter 2023.12.22. 14:46:06

@cvsvrs:

"a magyar nemzetpolitika az, hogy a kárpát-medenceében a magyarok egy államalakulatben élhessenek. ez az ezeréves tradíció. ezt ugye nehezen lehet megkérdőjelezni. "

Erdélyi Fejedelemség

"hiszen a magyarok nem kóringyáztak összevissza. hanem a kárpát-medencét védelmeztek különféle birodalmakkal szemben több-kevesebb sikerrel. ez a magyar identitástudat alapja. aztán ha a többi nemzetiség nem ezt vallja, akkor ne legyen magyar."

Csángók
Kalandozás

ZorróAszter 2023.12.22. 14:56:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Mert nem jellemző ez a kibeszélés."

Hát az finoman fogalmazva tényleg nem kibeszélés, ha minden Mediaworks média minden cikkében a központi főszerkesztő által előírt számban szerepel a "Kettősmérce", a "Dollárbaloldal" stb. szó.

2023.12.22. 15:42:15

@ZorróAszter:
az erdélyi fejedelemség sohasem akart önálló lenni. az mindig is a magyar királyság részének tekintette magát.

2023.12.22. 15:43:13

úgy értve teljesen önálló. debrecen is volt az erdélyi fejedelemség kapcsolt része. de az fel se merült, hogy nem akarják a magyar királyságot. mást se akartak.

ZorróAszter 2023.12.22. 16:34:02

@cvsvrs:

Hát ezeket honnan vette?

Gery1987 2023.12.22. 16:50:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

ÉS ezt azt takarja hogy adjuk oda strómanoknak a lóvét?

2023.12.22. 16:53:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a közszolgálat elvben az, hogy olyan középutas műsort gyártanak, ami a választók döntő többsége számára elfogadható. erre utoljára a késő kádár korban törekedtek. azt is lehet bírálni, de az állt a legközelebb a társadalom elvárásaihoz.

hankiss se értette, hogy nem egy kormánypárti és egy ellenzéki, hanem egy közös csatorna, amit a kormánypárti és az ellenzéki választó többé kevésbé elfogad. és ugye lehet mérni, hogy mennyire nézett, a néző mennyire elégedett. tehát nem igaz, hogy nem lehet erre törekedni.

csak erre ez a kultúrharcos spiclihálózat nem alkalmas.

Gery1987 2023.12.22. 16:57:11

@ZorróAszter:

Ebben mondjuk igaza van.
Erdély egy "ellen magyar állam" volt, "két pogány közt".

"Én Bocskai István, Istennek kegyelmességéből Magyarországnak és Erdélynek fejedelme, székelyeknek ispánja… mint nemzetemnek, hazámnak igaz jóakarója, fordítom elmémet a közönséges állapotnak elrendelésére és abból is az én tanácsomat, tetszésemet, igazán és jó lelkiesmérettel (meghagyom) megírom, szeretettel intvén mind az erdélyieket és magyarországi híveinket az egymás közt való szép egyezségre, atyafiúi szeretetre.

Az erdélyieket, hogy Magyarországtól, ha más fejedelemség alatt lesznek is, el ne szakadjanak.

A magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák ő atyafiainak és ő véreknek, tagjoknak…

Valameddig pedig a magyar korona ott fenn, nálunknál erősebb nemzetségnél a németnél lészen, és a magyar királyság is a németeken forog, mindenkor szükséges és hasznos egy magyar fejedelmet Erdélyben fenntartani, mert nékik javokra, oltalmokra lészen.

Ha pedig Isten adná, hogy a magyar korona Magyarországban magyar kézhez kelne egy koronás királyság alá, úgy az erdélyieket is intjük:
-hogy attól nemhogy elszakadnának, vagy abban ellent tartanának, de sőt segéljék tehetségek szerént és egyenlő értelemből azon korona alá, a régi mód szerént, adják magokat."

2023.12.22. 17:00:08

@ZorróAszter:
magyarországban gondolkodnak és magyar nemzetben. példák a magyar nyelven írt debreceni krónikából. (debrecen ekkor az erdélyi fejedelemség része.) és a szöveg az eredeti magyar,

1594. eszt. Mikor a megharagudt igaz Istennek nemzetünkre szokott büntető ostora, a sűrű tatárság Husztnál kijőve, és szerteszéllyel az országban szörnyű égetést és rablást tőn, a rettegésben, félelemben, fizetésben és ilyen szomorú időben lenni szokott ínségben, nyomorúságban bőséges része volt ezen varasnak.

1604. esztendő tájban az német nemzet ez országban felső hatalmasságot bírván, megszorongatja ez várast, hogy harmad nap alatt harminc ezer forintokat küldjenek ki, mert ha nem, ők az várast dúlják fel. Ez szoros ígyben, rövid terminoson, noha a pénz megszerzésre sok utot, módot késértettek, de semmi képpen különben nem teljesíthették, hanem a bírák házanként járván, sokak ládáját felnyitogatták, sokakat megsanyargattak, tömlöcöztek, és valakinél mi pénzt találhattanak felvötték, s az németeknek kivitték, de még így is a kívánt summa nem teljesedhetett.

és lehetne sorolni. amire azt mondják, hogy nem volt nemzetben gondolkodás. dehogynem.

ZorróAszter 2023.12.22. 19:19:25

@Gery1987:
@cvsvrs:

Ismerős a politikából.Mi is ugyanolyan magyarok vagyunk, egységes Magyarország pártján állunk. Csak hát a körülmények.

De majd ha ...

Ja de most még mégse, merthogy ...

2023.12.22. 19:49:24

@ZorróAszter:
ezt 16-17. században írják.

Ez elegy-belegy népek sodomájába, / Török, zsidó, rác, német, tót rút nyájába
Ne rühesítsd, arra kérlek, erkőlcsödet / Míveld, jobb lesz, eredj haza, öröködet.

Hiszen itt minden dicsőség csak abba áll, / Ha az ember locsog, pipál, űl vagy sétál,
Hörböl pergelt török babot szűk kortyokkal, / Főldig érő füstfelleg közt olyanokkal,

Kik begyűltek ezerféle köntös-vázba / Egy különös szabadságú pipaházba,
Hol egyhúzamba félnapig is elnézik, / Némely bolond csonttekékkel hogy tekézik.

Ez az egy látásra való csekély nézés / És taksára szabott pénzcsaló tekézés
Teszi már egy részét a gyönyörűségnek / És a legpompásabb pesti dicsőségnek.

ezt nem csurka istván írja, hanem csokonai.

2023.12.22. 19:51:41

@ZorróAszter:
mármint hogy a fenti 16-17. század. csokonanai pedig 18-19. század.
vagy mondjuk ez vajda jános. egy századdal később.

A nagyurakhoz

Hogy nálatok özön a kincs, - / Való, hogy pénzetek tömérdek,
De könyvre, magyar könyvre, nincs / A milliókból egy fillértek!

Vörös kabátot ölttetek, / Talán azért, hogy példázzátok:
A haza testén, mely beteg / Ti vagytok a létőrlő rákok.

Egész más a mi istenünk / S egészen más a ti istentek:
Mi mindig előre megyünk / S ti egyiránt csak hátra mentek.

Ne többet erről! Ezután / Ti balra és mi jobbra térünk.
Sok víz foly el még a Dunán /- Vér is talán -, mig összeérünk.

2023.12.22. 19:52:48

ez az ellentét nem újkeletű. és nyilván csokonai, vajda jános magyar költők. és vannak, akik ezekkel politikailag szembeállnak.

2023.12.22. 19:59:44

az egyiket a felvilágosodás, a szabadságharc költője írja, a márciusak egyike.

Gery87 2023.12.22. 21:35:54

@ZorróAszter:

igen, értem, de akkor tényleg az volt a helyzet hogy az oszmán függés miatt az erdélyi külpolitika nem volt egészen független és persze nem hagyták volna az egyesülést, vagy csak úgy hogyha a királyi Magyarország is oszmán vazallus lesz.
(De a Hódoltságot akkor se kaptuk volna vissza).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.23. 09:48:51

@Gery87:

Talán okosság, ha az országot átadjuk a nyugati tőkének? Az a jobb megoldás?

Gery87 2023.12.23. 10:29:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Már lefojtattuk ezt a vitát.
A NER semmivel nem csökkentette a kiszolgáltatottságot.

Glokta 2023.12.23. 12:36:04

@fofilozofus: "Azért mert magyarul beszélt, még tök más érdekei voltak. Mérő sem hiszem, hogy szívesen meghalna a magyar érdekekért a fronton, mint ahogy te sem és én sem Izraelért a Hamasz ellen. Mit nem lehet ebben nem érteni??????"
Miért szerinted Mérő meghalna Izraelért a Hamasz ellen? Ne viccelj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.23. 12:38:35

@Glokta: @fofilozofus:

Mérő azt mondta - másik interjúban -, hogy ő magyar, s neki a zsidó ősei csak egy tény, de nem határozza meg gondolkodását.

vasútihíd 2023.12.23. 17:58:55

@Glokta: egy intelligens ember fel tudja mérni a képességeit és aszerint tevékenykedni az általa preferált rendszer vagy népcsoport érdekében. és ez nem feltétlenül jelenyi az aktív fegyveres fizikai harcot. sőt az inkább a kivétel. az atombombán kívül nem igazán hatékony.

vasútihíd 2023.12.23. 18:04:03

@cvsvrs: olyan alapvető iparban mint energiaszektor az állami monopolhelyzet pont hogy kivánatos

vektortér 2023.12.24. 09:47:02

Álságos hazug férgek.

ZorróAszter 2023.12.24. 10:00:28

@cvsvrs:

Szép versek, csak hogy jön ez a témánkhoz?

ZorróAszter 2023.12.24. 10:04:14

@Gery87:

Ez kicsit olyan, mint hogy 1900-ból visszatekintve1848-ban mindenki a forradalom pártján volt. Mindenki nagyapja, dédapja.

Csak ne nézzünk utána, kik nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.24. 10:06:55

@ZorróAszter:

Nekem ilyen élményem nincs a családban, így mindig nevettem az ilyenen.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása