magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Halivúdi elmebetegek

Nagy lehet a Párt nyomása Halivúdban.

Immár a tehetséges színészek is kénytelenek baromságokat nyilatkozni.

Nem is az a gond, hogy színészek kénytelenek politikai hűségnyilatkozatokra. Hiszen akár még az is lehet, hogy De Niro szerint Trump tényleg pszichopata. Persze már ez is gyanús, hiszen vajon merne-e nyilatkozni, ha az ellenkezőjét gondolná? - nem valószínű.

De maga a logika az igazi baj. Ezek szerint vannak olyan gonosz szerepek, melyeket nem szabad eljátszani. Miközben a színészi tehetség legnagyobb tesztje éppen a "rossz" szerep.

Eddig az volt a divat Halivúdban, hogy bűnös dolog, ha négert játszik nem-néger, homokost nem-homokos, stb. Ami persze szintén baromság, de a mostani túltesz ezeken: vannak olyan rossz emberek, akiket eljátszani sem szabad, mert ezzel a színész az illető híve lesz.

Ekkora őrület eddig csak az egykor "németek" néven futó csőcseléknél volt megfigyelhető. Pár éve volt: a Bundestag holokauszt-megemlékezést tartott, aminek keretében egy képviselő felolvasott antiszemita náci szöveget, természetesen elítélő kontextusban, aztán le kellett mondania, mert kiderült: ez még így is náci propaganda.

Mostanra ez, úgy tűnik, eljutott Halivúdba is ez az őrült divat.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6718350961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élesi 2024.03.13. 07:41:34

És mindezt mondja egy olyan színész, aki 50 éve csak gengsztereket, gyilkosokat, csalókat és gátlástalan hazudozókat alakított. A való életben meg gyakori vendég volt az Epstein-szigeten.

cvsvrs 2024.03.13. 08:06:40

nyilván nem trump lesz a "nagy" amerikai elnök, hanem aki majd integratív személyiségként leváltja és az amerikai társadalmat újraegyesíti.

cvsvrs 2024.03.13. 08:48:24

tehát mindig azok a "nagy" politikusok, akik egységet teremtenek.

kossuth lajos és széchenyi istván úgy utálták egymást, hogy azt mondták, hogy ha felakasztják őket, akkor egymással háttal tegyék. (kossuth ezzel együtt a legnagyobb magyarnak nevezte széchenyit, mert hogy intergratív személyiségek voltak.)

kossuth azt mondta, hogy szabadságért harcolni kell, viszont önkéntes alapon. görgey is azt mondta, hogy harcolni kell. viszont őt árulónak tekintette azért, mert felajálotta a koronát a romonovoknak, és ezért nem végezték ki. ő a cárnak hűségesküt tett volna. kossuth azt gondolta, hogy ezt az monarchista pereputtyot fel kell számolni. batthyányi is azt gondolta. csak úgy, hogy nem kell harcolni. széchenyi viszont monarchista volt.

nagyon különbözőek az elképzeléseik. változnak idővel. az öreg kossuth azt mondja, hogy legyen föderatív államrend. ami az ifjú kossuth ellenzett volna. a nemzeti liberális eszménykép azonban folytonosságot teremt a politikájában.

változik a véleményük. de mindegyik elvhű marad. és nem megosztani akarják a társadalmat, hanem integratív személyiségek. a rendszerváltók között antall ilyen. göncz is ilyen akar lenni, csak őt már zsarolja a pártja.

szemben orbánnal, gyurcsánnyal és a többivel. ők ügyes hatalomtechnikusok, nem nagy államférfiak, mert egyszerűen csak megosztják az embereket és nem teremtenek egységet.

Boldeone2 2024.03.13. 11:10:38

Trump valóban egy elmebeteg. Legalább 25 nő perelte a 70- es évek óta zaklatás és szexuális erőszak miatt. Ellene és gazdasági érdekeltségei ellen több száz peres eljárás volt az elmúlt 50 évben
Trump adótcsalt/ nem fizezett, meghamisította a könyvelési dokumentumokat hazudott, csalt...
Az csak mellékszál, hogy maffiózókkal haverkodott/ üzletelt...
Ráadásul full idiótán viselkedik, úgy hogy arra azt lehet mondani, hogy "lóg egy deszkája"

A legszomorúbb az, hogy az amerikai buta proli megeszi ezt a demagógiát...Trump az elit része, csak mivel degenerált kiutálták onnan...

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2024.03.13. 12:25:07

Hát most elllentmondásbahh kerülök Holywooodddaaaalll, ______ nem hitttemm hogy Gubás Gabi Klárikám híve lennne. __ őőőőő __ Megakartukkh lincselnihh.

Gery87 2024.03.13. 14:25:18

Szó ami szó, Trump nem a legélesebb kés a fiókban emellett bunkó is, tapló is.
Ezért is szeretik Orbánék, pont olyan mint ők: egy nagypofájú, kivagyi geci paraszt.

Viszont emellett pont leszarom hogy XY színész mit gondol róla avgy bárkiről, többségük szintén egoista nagyarcú unatkozó drogos faszkalap.

Hollywood amúgy is a buborékban élő jóemberkedő progresszív liberálisok tanyája, ezt kell mondani mert nem hívják meg a gruppenre, a házavatóra, meg golfozni.

Azt mondanak ezek a belterjes idióták amit akarnak.

Tapi2021 2024.03.13. 18:22:22

Kicsit off, de szerintem fontos, hogy néha tárgyilagos elemzéseket is olvassunk az ukrán háborúról. Ez az:

index.hu/velemeny/2024/03/13/oroszorszag-stabilitas-nato-bovites-usa-europa/

Tapi2021 2024.03.13. 18:36:04

Ezeket a színészeket mi nem ismerjük!
A karaktereket ismerjük, amiket ELJÁTSZANAK!

Azok alapján véljük őket ilyen-olyan nagy embereknek, sztároknak.
De, hogy valójában milyenek, azt nem tudjuk!

Harrison Ford nem Han Solo, DeNiro nem Corleone a keresztapa...

Mint színészek vagy emberek semmiben nem mások, mint bármely random színész bárhol a világon, vagy mint mi.
A maguk ideológiai és politikai elköteleződéseivel, éppen mint mi és bárki más.

A különbség az, hogy ők véleményvezérek. Influenszerek, a modern kor példaképei. Így nagy a hatásuk másokra, az őket követőkre.
A gond az, hogy mivel Hollywood, Amerika, Nyugat-Európa színész és művészvilága végletekig KONTRASZELEKTÁLT, ezért durván balos, liberális, kozmopolita és egyre jobban pogány!

Ezt kellene - csak hát... hogyan? - ellensúlyozni. Ami éppen azért nehéz, mert a kontraszelekció más nézetűeket NEM ENGED ODA!

Lásd legutóbb Gina Carano esetét (Mandalóri)!!!

Tapi2021 2024.03.13. 18:39:50

"egy képviselő felolvasott antiszemita náci szöveget, természetesen elítélő kontextusban, aztán le kellett mondania, mert kiderült: ez még így is náci propaganda."

Pedig tudhatnák:
1. amit tiltanak az vonzó,
2. a NEM TUDÁS, nem ismerés, miatt lépünk újra és újra ugyanabba a folyóba/hibába!

cvsvrs 2024.03.13. 18:44:03

@Tapi2021:
csak ugye nincs megoldási javaslat. értsük már meg moszkvát, hogy nem engedhették át kijevet az amerikaiaknak. oké, ez nyilvánvaló dolog. és? értsük már az amerikaiakat, hogy ők nem akarják, hogy az olcsó orosz nyersanyaggal és olcsó kínai készáruval ez a két államalakulat megerősődjön. mert ez amerikai érdek.

tehát nem arról van szó, hogy a nyugati elemzők nem értik oroszországot.

Tapi2021 2024.03.13. 18:46:54

Amúgy ezt úgy hívják, hogy szélsőségesen beszűkült, egyoldalúvá vált gondolkodás, az ellenfél démonizálása, és dehumanizálása!

(Amit "természetesen" csak jobb-konzi-keresztények kövezhetnek el, ballibek soha... Ez sem az.... Persze Trump - és szavazói! - dehumanizálása, démonizálása, és karaktergyilkolása ezerrel és szünet nélkül megy évek óta a ballib/"demokrata" oldal részéről. Még a magyarországi HBO-n is. De azt, nekik lehet.)

Aztán csodálkoznak a következményeken... Miután kituszkolták a szellemet a palackból. Avagy játszottak a tűzzel...

Tapi2021 2024.03.13. 18:55:28

@cvsvrs: "aki majd integratív személyiségként leváltja és az amerikai társadalmat újraegyesíti."

Álmodozás. Nincs ilyen.
Esetleg egy világháború után a túlélőket össze lehet egy rövid ideig fogni. Vagy egy-egy nagy, valóban közös cél érdekében - mint a függetlenség elérése a Habsburgokkal szemben. Aztán az ELTÉRŐ értékek és érdekek mentén újra széthasad a társadalom.

És ez a NORMÁLIS, ezért van pl. több, sok párt. Mert sok különböző érték/érdek van, amelyek nem keverhetők.

Ezek között kompromisszumokat lehet és kell(ene) is elérni, hogy mégis tudjunk együtt élni.

Tapi2021 2024.03.13. 19:04:45

@Boldeone2: Pont, mint a többi, aki ennyi idő alatt lett milliárdos.
Mindenkinek tele a szekrénye csontvázzal.

Minden harmadik amerikai film erről szól!

Még az olyanok is, mint a Pancser police, amit ma láttam. Egy agyatlan vígjáték, de a végén elmondják, kik, hogy lopták meg az amerikai népet a legutóbbi tőzsde krachkor!!! És vég nélkül ez van.

Amerika a világ legkorruptabb országa. És nem is szégyelli.
Ja, tegnap a Miss Sloan is erről szólt. Előtte az HBO ismételte a Nagy dobást.... Stb. VÉGTELEN a sor, ami az amerikaiak végtelen korrupciójáról szól.

Szóval ne játsszuk a hülyét.

cvsvrs 2024.03.13. 19:17:42

@Tapi2021:
integratív személyiségek hogyne lennének. ebben a mezőnyben nincsen. amerikában se, magyarországon se nagyon.

2024 2024.03.13. 19:35:38

Ez nem újdonság, De Niro elnöksége elejétől Trump ellen van. Amihez szíve joga, csak kár baromságokat állítani róla.

Engem sokkal jobban érdekel, hogy az a csomó harcias, eredendően háborúellenes és Demokrata-párti színész és énekes élükön De Niro-val, Bruce Springsteen-el miért vannak kussban 2022. 02.24 óta és miért nem állnak ki a háború mielőbbi befejezése mellett?

Republikánus háború rossz háború, demokrata háború jó háború. Mert csak a moslékkal etetett gomba nem látja, hogy nem az utóbbiról van szó - némiképp és egyre fogyó republikánus támogatással persze.

Kilóg a lóláb.

2024 2024.03.13. 19:48:13

Off, de ha már őrültségeknél tartunk:

Lecsaptak a rendőrök a holland humoristára, miután parodizálni merészelte Amszterdam zöld polgármesterét

A polgármester korábban a szólásszabadságra hivatkozva engedélyezett egy palesztinterror-párti tüntetést az ország holokausztmúzeumánál.

2024. március 13. 18:42

mandiner.hu/kulfold/2024/03/lecsaptak-a-rendorok-a-holland-humoristara-miutan-parodizalni-mereszelte-amszterdam-zold-polgarmesteret

Kívül zöld, belül vörös. És a bolsevik világforradalom hevületében égve át akarják formálni a világot. Aki pedig ellenáll...attól jogállamisági problémákra hivatkozva megvonják az uniós kifizetéseket. Úgyhogy nem legyinteni. Ez a velünk szembehelyezkedő ellenség.

Gery87 2024.03.13. 20:02:52

@Tapi2021:

"gond az, hogy mivel Hollywood, Amerika, Nyugat-Európa színész és művészvilága végletekig KONTRASZELEKTÁLT, ezért durván balos, liberális, kozmopolita és egyre jobban pogány!"

A kontraszelekció alapja valójában maga az osztályhelyzetük!
(Ilyenné vállnak. meg persze a színész szakma is eleve vonzza a magamutogató egoista szerepleni vágyó embereket.)

Az elitista, gazdaglét burokban élő emberek mindig toleránsabbak, nyitottabbak, szélsőségesen elfogadóak, tehát mai szóval prog. liberálisok szerte a világban.

-Ennek egyik oka a nagyobb biztonságérzet, stabilitás.
Az ember könnyebben elfogadó és nyitott ha semmi komolyan anyagi baj létbizonytalanság nem kínozza.
Az átlagember ezt ritkán tapasztalja élete során.

-A mások ok a kapcsolati háló, hogy valóban rengeteg féle embert ismerhetnek meg de persze ők is abból az elit burokból jönnek mint ők, így nem értik pl "mi baj van a feketékkel?" nem csoda hisz ők nem a gettónégerrel találkoznak mint a "kisember"...hanem a flexelő kirakatnégerrel...

A jóemberkedés könnyebb, tét nélkülibb, ha nem a borsodi zsákfaluba kell este bezárnod a tyúkokat....

Gery87 2024.03.13. 20:04:35

@2024:

"Kívül zöld, belül vörös. És a bolsevik világforradalom hevületében égve át akarják formálni a világot."

Mi a faszomról beszéltek már megint? Miféle bolsevizmus? idióták.

Ugye tudod hogy a cenzúrát, erkölcscsőszködést, rendőrállamot stb nem a bolsik találták fel?

2024 2024.03.13. 20:07:08

@Gery87: Egy strucc vagy, mint a kibasszott zorroaszter. Struccokkal nem vitázni kell, hanem félrehajítani őket.

élveteg 2024.03.13. 20:12:24

Mondjuk maguk alatt vágják a fát Szóval akkor majd mivel senki nem akar olyat játszani amiben nincsen jó akkor miféle filmek lesznek ? csupa jó karakter lesz benne ? Aztán még rátesznek egy lapáttal az ilyen olyan kvótákkal szinesbőrű ázsiai szexuális kissebséghez tartozó stb stb gondolom ezek eleve nem lehetnek gonosz karakterek ( nem mintha a valóságban nem lennének gonosz homokosok vagy négerek de hagyjuk is halivúd nem a valóság ) viszont az így elkészült filmek tótál sematikus nézhetetlen valamik lesznek Azt érik el amit annak idején a szovjet filmekkel amit hiába játtszott minden mozi a kutya sem volt kiváncsi rájuk

Boldeone2 2024.03.13. 20:19:10

@Tapi2021: Bush vagy Reagan legalább a normális ember látszatát keltették. Trump lényegében folyamatosan hülye, vagy megjátssza...
Bár inkább az előbbire szavazok... Én láttam őt kint valóságshowban, akkor még köze sem volt a politikához, de már hülye volt..

Ráadásul mindenkit meg akart baxni, más jóval aztután is hogy Melaniaval együtt volt, tehát egy erkölcstelen emberről beszélünk

Anno mikor a szépségverseny promótere volt, még Sarka Katát is szobára hívta...Nekem egy pitiáner senki, egy szemfényvesztő embernek tűnik..

A bigott Amerika nem tudom mit szeret benne... Persze, Orbán is csak álkeresztény....Sok hazug áhitatos manó, pedofilok...

élveteg 2024.03.13. 20:55:17

ezt érdemes elovasni

A. Főszereplők és fontosabb mellékszereplők – ennek teljesítéséhez EGY alkritériumnak kell megfelelni:

legalább egy főszereplőnek vagy fontosabb mellékszereplőnek valamilyen faji vagy etnikai kisebbségből kell származnia;
a mellék- és kisebb szerepek 30%-át valamely két alulprezentált csoportból kell betölteni ("alulprezentált" kisebbségnek írják a nőket, a faji vagy etnikai csoportokat, az LMBTQ-embereket, valamint a fogyatékossággal élő személyeket);
a történetnek vagy a központi témának az alulprezentált kisebbségek egyikéről kell szólnia.

hu.ign.com/oscar-dij/61371/news/az-akademia-2024-tol-szigoru-diverzitasi-szabalyokhoz-koti-a-legjobb-filmnek-jaro-oscar-kategoriajat

Valahogy nem hallom a liberálisok halálhörgést hogy veszélyben a műveszet szabadsága mert előírják hogy mi KELL

Digitális_Fater 2024.03.13. 22:16:25

@Boldeone2: Nem tetszik a liberalizmus, papa? Számon kéri az erkölcsöt?

Kicsit tényleg vicces, hogy a mostani szarlib rendszer lebontásához egy ultraliberális New York-i öregember nyújthatja a legnagyobb segítséget. Hail, Trump,. Hail, Victory!

cvsvrs 2024.03.14. 08:04:02

@élveteg:
abban nincs jó, hogy eljátssza trump-ot mert hogy trump totálisan elvtelen. nincsenek elképzelései és csak azért választja meg az underclass, hogy romboljon. trump át fogja baszni a választóit. előre röhög rajta, hogy ez a sok hülye rá szavaz.

ugyanilyen orbán másik kedvence az argentin elnök. ő is az amerikai republikus párt kreatúrája.

cvsvrs 2024.03.14. 08:09:33

és lehet mondani, hogy a "bidé" is ilyen. igen, igen. mindkettő. gyurcsány is. az is.

ezek nem integratív személyiségek. csak megosztják a társadalmat. nem lesz történelmi jelentőségük. hanem majd annak, aki újraegyesíti amerikát, vagy európát, vagy magyarországot.

Gery87 2024.03.14. 13:57:01

@2024:

JA hogy nincsenek erre érveid, magyarázatod, Gondoltam.

vasútihíd 2024.03.14. 15:11:17

persze jó újra megírni hogy még mindig nagy a liberális nyomás halivúdban de ebben semmi újdonság vagy meglepő nincs ezért is van ott ilyen politikai kontraszelekció. viszont nem értem miért ne lehetne egy népszerű ellenoszkár díj vagy mondjuk az orosz filmipart sikerre vinni tehetséges illiberális szinészekkel.

Gery87 2024.03.14. 20:22:19

@vasútihíd:

"vagy mondjuk az orosz filmipart sikerre vinni tehetséges illiberális szinészekkel."

Na ja, még hogy csak Oscar-Díj? Hogy az amerikai imperialista világbirodalom röhögjön a markába?? Egy frászt!

2024 2024.03.15. 00:32:40

@Gery87: "JA hogy nincsenek erre érveid, magyarázatod, Gondoltam."

Amikor a strucc felböfög a homok alól, hogy a másiknak nincsenek érvei.

Húzd ki a homokból a fejed és lásd meg a valóságot. Majd akkor beszélünk.

Gery87 2024.03.15. 10:45:49

@2024:

Nem én állítottam akkora baromságot hogy ezek komcsik, bolsik hanem ti.
Ideje lenne már megmagyarázni hol és miben kommunizmus ez a prog. liberalizmus!!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása