magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Jól alakulnak a dolgok

Azt hittem, Talpramagyar Péter le fogja gyorsan amortizálni magát, s ezzel az egész jelenség jelentősége elvész.

Nem így lett. Kiderült, komoly rajongótábora van. Pár óra alatt 3-szor nagyobb tüntetést csinálni, mint amit a ballib parlamenti erők hosszas szervezéssel csinálnak az bizony nem semmi.

Láthatóan idegesek is a hagyományos ballib pártok, ez alatt azokat értem, akik a parlamentben vannak: DK, Momentum, Jobbik, LMP, MSZP, P.

A kisebb ballib pártok sorsa ezzel megpecsételődött: az EP-választáson nulla mandátumuk lesz.

Csak a DK van biztonságban. Gyurcsány jó taktikus, a legelején megérezte, hogy a biztos mód, ha a kezdetektől Talpramagyart hiteltelen, fideszes kreautúrának állítják be. S mivel következetesen ezt csinálják, a táboruk is ezt hangoztatja. A 2019-es eredményüket biztosan nem fogják tudni megismételni - az kiemelkedően magas volt -, de így is jó eredményük lesz a konkurrenciához képest: szerintem a DK lesz az egyetlen parlamenti ballib párt, mely képes lesz mandátumot szerezni júniusban.

A többi ballib pártnak vége, ott eleve a szavazótábor nagy része laza, nem párthű. Szerintem a legnagyobb rész átmegy Talpramagyarhoz.

Hasonló tragédia lesz a választás a Kutyapárt számára. Ez a párt a laza ballib szavazatokra és a két tábor köztiekre hajt. Ezeket meg viszi most a Talpramagyar Párt. Ugyanez a sorsa minden hasonló kezdeményezésnek, lásd Jákob Soros Nép Pártja, MZP, s társai.

Talpramagyarnak nincs ideje pártként indulni. Azaz létező pártot fog választani magának. Mivel elmondta, hogy ez nem lehet olyan párt, mely bármikor is összefogott Gyurcsánnyal, így adódik kivel fog ő összefogni. Tulajdonképpen csak egyetlen olyen komolyan vehető szervezet van az országban, mely hitelesnek számít mind a laza ballib tábor, mind a tábornélküliek számára: ez Vona Gábor pártja.

Szóval ha tippelni kellene, én erre tippelnék. S aztán júniusban az ellenzéki mandátumok meg fognak oszlani a DK, a Mi Hazánk, s az új Talpramagyar-Vona Szövetség között, mindenki más meg véget ér.

Az a vicc, hogy Talpramagyar végsősoron 2 embernek kedvez a legjobban, annak a 2 embernek, akik ellen a legjobban küzd: Gyurcsány és Orbán.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2118364707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2024.03.27. 12:54:40

Érdekes meglátás.
Nem is tudtam, hogy Vonának már van pártja?
Meg ott van még az ISZOMM is, ők sem fogtak össze gyurcsánnyal eddig, vagy tévedek?
Illetve a kérdés, hogy miért nem foghatna össze a kutyapárttal, hiszen hivatalosan ők sem voltak részei az összefosásnak...
(mondjuk, ők engem elveszítettek, de pont a fidesz miatt. A túlzott CIA beavatkozás miatt én őgy érzem, hogy a fideszre kell szavazni, hogy minél előbb eltakarodjon a francba ez az operettellenzék, és végre feljöhessen egy olyan formáció, amelyik valódi ellenzékké válhat.)

Gery87 2024.03.27. 14:49:00

"Szóval ha tippelni kellene, én erre tippelnék. S aztán júniusban az ellenzéki mandátumok meg fognak oszlani a DK, a Mi Hazánk, s az új Talpramagyar-Vona Szövetség között, mindenki más meg véget ér."

Én is.
Már ha tényleg belép egy pártba.

Vona valóban a leghitelesebb, neki még el is hiszem hogy idővel megváltozott, méghozzá tapasztalatok útján és mert egész egyszerűen idősebb lett, na meg mert a magánéletben én is hasonló utat jártam be, csak rövidebb idő alatt és fiatalabban...
Kinőtte a "turulmatyós radikalizmust" mint minden normális férfi.

Ettől függetlenül egyikre se fogok szavazni.

Gery87 2024.03.27. 14:50:35

@GyMasa:

"a fideszre kell szavazni, hogy minél előbb eltakarodjon a francba ez az operettellenzék, és végre feljöhessen egy olyan formáció, amelyik valódi ellenzékké válhat.)"

Akkor el vagy tévedve hapsikám, mert a fidesznek nagyon is érdeke hogy ez a tutyimutyi fos ellenzék maradjon, élén a Fletóval!
Nagyon nem akarnak ők valódi ellenzéket.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.03.27. 17:29:23

Magyar Péter vörös posztó mindenkinek, pont ezért jó választás az országnak. Ezt bizonyítja a mindkét irányból rá ömlő össztűz.

1, Nem ballib.
2, Értelmes
3, Ismeri a rendszert belülről.

Neki elsősorban egy jobb Fideszt kell csinálnia, ha ehhez tudja tartani magát akkor lesz esélye

alöksz róz 2024.03.27. 17:32:03

vonának szerintem több esze kell h legyen ennél

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.28. 09:09:37

Én más részt emelnék ki ebből az egész röhejhalmazból: a magyar nők férfiképét.
Varga Judit summa cum laude végzett intelliges csinos nő, zeneértő, hangszeren játszó, sportos teremtés, és három gyereket tudott csinálni ennek az embernek. Én készséggel elhiszem (sőt vaószínű is), hogy 2009-től, amikor Brüsszelben unatkozott Magyar Péter akkor jó EU mintára elkezdhetett kokózni, csak épp ennek a párosnak az ilyen típusú története nem az első, nem az ötödik, nem a huszadik amit én ismerek, akár közismert embereket veszek, akár a saját környezetemből.

Tapi2021 2024.03.28. 12:19:54

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Megalakíthatja a Talpra Gerinctelen Árulók Pártját! Igény van erre. Nagy.
Sokan követnének egy ilyen jellemtelen embert. Hiszen sok ilyen van. Nekik is kell egy párt, meg egy illő vezető.

Tapi2021 2024.03.28. 12:22:32

@alöksz róz: Hát, ha van realitás- és veszélyérzéke...
Akkor a keservesen összetákolt alapítványát, mozgalmát nem engedi át MP-nek.

alöksz róz 2024.03.28. 17:33:24

@Tapi2021: játszol évek óta egy csapatban. kitalálják, hogy bundáznak. mikor vagy gerinctelen, ha szólsz róla, vagy ha nem szólsz?

(szerintem akkor, ha nem szólsz.)

GyMasa 2024.03.28. 18:28:26

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
"1, Nem ballib."
Hát, ahogy nézem, nem is annyira nemzeti konzervatív...

"2, Értelmes"
Nem, szerintem nagyon nem az.

"3, Ismeri a rendszert belülről."
Dehogy ismeri!
Illetve, ha még ismern is, akkor sem látja át az egészet, ami persze, nem meglepő, hiszen láthatóan egy nárcisztikus pszichopata. Csak annyit fogott fel az egész rendszerből, amit a saját, vélt hasznára fordíthat. És, emiatt is fog belebukni, hiszen Orbánék építették a rendszert, és ők pontosan tudják, hogyan működik.

Tapi2021 2024.03.28. 22:18:50

@alöksz róz: Nyilván szándékosan játsszátok a hülyét. Mert az árulása, gerinctelensége éppen nektek kedvez, a gyűlölt kormánynak, jobb-konzi-ker. oldalnak meg árt.

Ha felismerte, hogy ez a banda bundázik, évekkel korábban, akkor miért játszott a csapatban egészen addig, az utolsó utalásig, amíg ők ki nem baszták maguk közül???????????

Inkább gyűjtötte az állásokat és a milliókat!!!!!!

Tudom, nem érted.... :-(

Embert barátjáról. Jó helyen van ő most köztetek. Oda illik.

Tapi2021 2024.03.28. 22:25:02

"Inkább gyűjtötte az állásokat és a milliókat!!!!!!"

Ja, meg a zsebből felvett kompromittáló anyagokat, hogy azokkal zsarolhassa a "csapatot", meg a feleségét!!! Pl., hogy ne akadékoskodjon a válásnál, ne vegyék el a pénzeit, pozícióit (csak beütött a kegyelmi ügy)...

Egy gerinces ember. Ballib értelemben.

alöksz róz 2024.03.28. 23:09:07

@Tapi2021: de most nem magyar péterről van szó, hanem rólad, és nem mersz válaszolni :D
de nem is kell, tudja mindenki. szerinted akkor gerinctelen, ha szól. ilyen a birkaszellem.

(egyébként elég jó esély van rá h tényleg egy irdatlan nagy seggfej ez a magyar, de ez a birkaságon sajnos nem változtat.)

alöksz róz 2024.03.28. 23:10:40

@Tapi2021: "Embert barátjáról" - fideszesekkel barátkozott :D
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása