magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az utolsó dzsungelharcos

Falkaházit egy dolog mentette meg, hogy minden idők legtehetségtelenebb magyar humoristája legyen: az a tény, hogy akadt egy Sas József nevű ember, akinek tehetségtelensége olyan kozmikus méretű, hogy felülmúlhatatlan. Így Falkaházi csak az ezüstérmes helyezésért volt képes megküzdeni.

Falkaházi bácsi nagyon mérges - immár családostul -, hogy a ballib médiák már nem foglalkoznak hisztijével a köztársasági elnök apjával kapcsolatban.

  • Bolgár bácsi, miért szarnak le engem a mieink? Talán megvette őket kilóra a Zorbán? - panaszkodik az őstehetségtelenség.

Nekem egyébként nincs semmilyen pozitív véleményem az államfőről, bár negatív se, de így hogy a Falkaházi-fajtájúak hisztiznek, kezd szimpatikus lenni.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9218369147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1őr 2024.04.05. 12:27:28

Fajkasházy tehetségtelenebb Sasnál. Sas legalább úgy tett mintha humorizálna, de Fajkasházy még erre is képtelen volt. Fajkasházy olyan egysíkú unalmas sótlan semmilyen.
Olyan mint az új közti elnök, az is olyan semmilyen. Nem is hallani róla. Novák legalább aktív volt. Minden hétre volt programja, tudtuk mikor merre mi ügyben kivel.

2024 2024.04.05. 14:58:27

Sas Feleki Kamillhoz, Rátonyi Róberthez hasonló figura volt. Táncos komikusként ezt a vonalat vitte tovább és szerintem nem rosszul. Latabárhoz és Kellérhez csak azért nem hasonlítanám, mert azok jóval sokoldalúbbak és tehetségesebbek voltak. Lehet utálni a műfajt, finoman szólva nekem sem a kedvencem, de tény ami tény. Emellett magyar nótát énekelt, azt se rosszul. A különbség, hogy Sas a rendszerváltás után politizált és jobboldalellenes közéleti kabarét vitt a Mikroszkópban. Az a politikai kabaré Sas és tsai-nak múltja és nézetei miatt balos volt, de a molyszagú ex-kommunista fajtából, mi másból? Volt egy mszp-szavazó törzsközönség, amely évtizedeken át eltartotta a társulatot. Az első pofon Sas büntetőügye volt, kikerült az irányítás a keze közül. Aztán egyre csak fogyott a törzsközönség, csökkent a bevétel, a kiadások nőttek, a Mikroszkópot is fel kellett adni. Az egyik színházban kapott helyet a társulat. Végül Sas halálával vége lett a színháznak.

Farkasházy egy roppant művelt, tájékozott fickó, de félrement liberális mivoltának és hibás politikai nézeteinek foglya. Emellett nárcisztikus, elviselhetetlen, kétszínű alak, aki ő maga humoristaként szívesen oszt pofonokat, de besértődik, ha valaki verbálisan lekever neki egyet. A HH-ben bőven volt rá példa. Bizonyára megmosolyogtató, de számomra kicsit a képzeletbeli Poirot-ra emlékeztető figura.

2024 2024.04.05. 15:28:20

Oké Farkasházy, rugóztok azon, mit tett Sulyok Tamás apja. Horn Gyulának viszont nem a felmenője volt munkásőr, hanem ő maga. És elintézte azzal,hogy "Na és?" Ez a pufajkás Horngyuszi volt az, akit egyszer felhívtál a színpadra és együtt osztottatok kenyeret a közönségnek.

alöksz róz 2024.04.05. 15:28:50

@2024: "megmosolyogtató" - túl sok origót olvasol

gigabursch 2024.04.06. 09:17:29

Bolgár elftötte a háttérben lévő polcokról az összes komcsi-lib szennyet?
Legalább tett valami hasznosat...

0dzsud0 2024.04.06. 11:13:47

@alöksz róz: Naaa, azért mégiscsak kissé túlzás azt állítani, hogy aki képes magát kicsit is választékosan kifejezni, az már nem is lehet ballib, kikérem szegények nevében is. :))

alöksz róz 2024.04.06. 11:30:47

@0dzsud0: ez egy árulkodó kifejezés

alöksz róz 2024.04.06. 20:50:20

@0dzsud0: az nem számít, akkor is a fideszmédia egyik kedvenc kifejezése :o)

0dzsud0 2024.04.07. 09:24:31

@alöksz róz: Igaz, de szerintem például az alábbiakat is sokat használják:

- a/az
- egy
- és
- de
- vagy
- hogy
- mert
- tehát
- mégis/mégsem

Figyeljünk tehát elvtársak nagyon, mert mindenki gyanús!!

alöksz róz 2024.04.07. 09:34:06

@0dzsud0: nyilván ezért ugrottál bevédeni :D

0dzsud0 2024.04.07. 10:39:56

@alöksz róz: Mondom én eftársak, nem lankadhat a figyelem!!

(Egyedül a paranoiádat jöttem kiröhögni.)

alöksz róz 2024.04.07. 11:54:04

@0dzsud0: persze persze.

nyilván én vagyok a paranoiás, ha látom h a kormánypárti kommentelő a kormánypárti sajtó jellegzetes kifejezését használja...

és véletlenül se te görcsölsz annyira minden ilyen apróságon h azonnal rohanj bevédeni, tagadni a nyilvánvalót. ennek mi lehet az oka, elgondolkodtál már rajta?

0dzsud0 2024.04.07. 17:50:09

@alöksz róz: Nem gondolkodtam el, veled ellentétben én szórakozni járok ide (mégcsak origót sem olvasok soha, nálad viszont úgy tűnik napi szinten jár, ha egyszer egy elég hétköznapi szóhasználara is felkapod a fejed, hogy hoppá, ezt bizony gyakran látod valahol lol). Például ezt támasztja alá az is, hogy én visszajövök egyet reagálni a harmatgyenge baromságaidra, ha épp úgy tartja kedvem és eszembe jut, te meg az e-mail értesítő alapján napszaktól függetlenül percek alatt itt vagy. És akkor a küldetéstudatos megszállottak propagandistáznak le másokat, csak a szoki. :) Innentől picit nehéz úgy beállítani, hogy bármely vitapartnereddel szemben nem te vagy a csicska, de azért szórakoztató, ahogy vergődsz. :D

2024 2024.04.07. 20:48:24

@alöksz róz: Érdemben hozzá tudsz szólni az általam leírtakhoz? Gondolatok, amikkel egyetértesz, amiket kifogásolsz, blődségnek tartasz? Aztán leírhatnád a saját véleményedet Farkasházyval kapcsolatban. Én biztos nem fogok szavakon rugózni, a gondolataid érdekelnek. A "megmosolyogtató" kifejezés általad való kifogásolása és a kormánymédiával való összekapcsolása előtt pedig értetlenül állok.

alöksz róz 2024.04.07. 22:24:43

@2024: a kormánypárti narratívákat tolod, jellegzetes kormánypárti média kifejezésekkel. melyik nem igaz?

farkasházy szerintem nem is humorista, legalábbis önálló humoros produktumáról nem tudok. ő is egy tipikus ballib megmondóember, aki nem bírja elviselni, hogy már nem ő fingja a passzátszelet és nem ajnározzák folyamatosan.
(hanem leköpik. ezt mondjuk nem kéne.)

a sas-kabaré meg tényleg nagyon szar volt, hirtelen nem is tudnék mondani még egy olyan szart :-)
talán a baginacsa.

0dzsud0 2024.04.08. 21:05:39

@alöksz róz: "legalábbis önálló humoros produktumáról nem tudok"

Hócipő.

"hanem leköpik. ezt mondjuk nem kéne."

Miért? Bőven kevesebbet kap így is ahhoz képest, ahogy ő viszonyul másokhoz.

"a sas-kabaré meg tényleg nagyon szar volt, hirtelen nem is tudnék mondani még egy olyan szart :-)
talán a baginacsa."

Ezen a szinten már nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán érdemes kitenni a relációs jelet, de azért politikai oldaltól függetlenül a Sas kabaré bizony még a Baginacsához képest is kategóriákkal nagyobb undorító retekszar.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.04.09. 14:06:02

Azért Sast ahhoz a Feleki Kamillhoz hasonlítani aki akrobataként kezdte és jellemszínészként is bőven jó volt, meg ahhoz a Rátonyihoz, aki amúgy parodistaként kezdte, kitűnő operettszínész lett majd az Álombrigádban ő is megmutatta hogy színész, szóval ez sértés az utólsó kettőre nézve.

alöksz róz 2024.04.10. 17:04:04

@0dzsud0: "Miért? Bőven kevesebbet kap így is ahhoz képest, ahogy ő viszonyul másokhoz." - hát hova vezet?

akkor ha valaki így érez a te tevékenységeddel kapcsolatban (okkal vagy ok nélkül, teljesen szubjektív), akkor nyugodtan köpjön le téged?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása