magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kik dühöngenek a legjobban?

A hívőtáborok reakcióján mérhető le legjobban a Talpramagyar-hatás.

S az is látszik, az emberek mennyire nem képesek a orruknál távolabb látni.

A leginkább negatív a DK-s tábor, sokkal jobban utálják Talpramagyart, mint a fideszes keménymag.

Teljesen abszurd, elvi okokból. Kb. az a gyurcsányista logika, hogy a Zorbán most a Talpramagyar segítségével mindent elrontott. Pedig már éppen kezdtek eltűnni a kisebb ballib pártok, s már éppen növekedett a DK.

Miközben egyrészt téves az értékelés. A DK elutasítottsága magas a ballib táboron belül is.

Másrészt pedig a kisebb ballib pártokat a DK sose lenne képes eltakarítani, míg Talpramagyar éppen ezt teszi. Talpramagyar tulajdonképpen segít a DK-nak: ha minden megy ahogy eddig, akkor nem lesz más klasszikus ballib párt hamarosan a DK-n kívül.

Örülniük kellene, nem dühöngeni.

A másik kérdést is megoldja Talpramagyar: az egyik tábort se kedvelő, de "befogott orral" mégis ballibekre szavazók kérdését.

Talpramagyar tulajdonképpen az új MZP, csak annak fő hibája nélkül. MZP ugyanis arról szólt, ő az igazi jobboldali, aki Zorbán diktatúrája miatt összefog a ballibekkel. Ami ellentmondásos megoldás, nem hiteles, meg is bukott. Talpramagyar viszont azt mondja: ő igazi jobboldali és Zorbán megdöntése céljából éppenhogy nem fog össze a ballibekkel.

Mint már mondtam, Talpramagyar a lengyel módszer áttétele Magyarországra: ne baloldal legyen jobboldal ellen, hanem két jobboldal egymás ellen. A terv ügyes, majd kiderül, hogy a magyar nép mennyire lát át ezen.

Én annyiban örülök Talpramagyarnak, hogy el fogja takarítani az ilyen Momentum, LMP, kétfarkúak típusú izéket.

Ami meglepett eddig: nem mondta be, melyik párttal fog szövetkezni. Én még mindig Vona Gábor pártjára tippelek, de hamarosan úgyis kiderül.

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8818374815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GyMasa 2024.04.09. 11:17:53

MZP baja nem ez volt, hanem az, hogy azt hitte magáról, hogy a CIA a "vélt" érdemei miatt választotta őt, és emaitt elhitte magáról, hogy nincs neki szüksége a spindoktorokra, mert majd ő magától is okos eléggé, hogy ezt megoldja.
Ahogy nézem, MP ezügyben okosabb, és nem szégyelli elfogadni a "segítséget".

ZorróAszter 2024.04.09. 12:23:32

Magyar Péter példája azt mutatja, hogyan dugdossa a FIDESZ a seggnyalóit búsásan fizetett kamuállásokba, igazgatótanácsi állásokba, és mi van amikor valaki kiesik a pikszisből.

Miközben a magyarok 70%-a máról holnapra él, a munkanélküli segély meg havi 22800 forint.

Neki is volt három igazgatótanácsi állása. Összesen havi mennyi jött be neki?

Nevem senki. 2024.04.09. 12:29:33

Pedig most baloldalinak vallja magát aki 10 éves korában Demszky plakáttal aludt.

Lehet hogy szövetkezik Vonával, de nem lép be, saját pártot alapít. Állítólag már lehet küldeni az önéletrajzokat és abból fogja kiválogatni a párttagokat.

Nevem senki. 2024.04.09. 12:31:22

@ZorróAszter: Nem elég mert most épp az új állásáért dolgozik.

Tapi2021 2024.04.09. 12:33:19

@GyMasa: MZP nagy lumen, tegnap pl. azt mondta, nem Varga volt a bántalmazott fél a házasságban, akit MP megfélemlített, akiről TITOKBAN már jóval a válás és az állásai elvesztése ELŐTT kompromittáló felvételeket készített - amiről álságosan azt állítja, Vargára nem veszélyesek, naná, nyilván, végül is csak miniszter volt -, hanem Varga nyomta el MP-t!!!

Ennyit MZP normális eszéről és EMBERSÉGÉRŐL!

(Ahogy egyetlen ballib "nővédő" sem állt ki Varga mellett!!!!!! Így megy ez!)

Tapi2021 2024.04.09. 12:37:03

@ZorróAszter: Úgy 5 milliótól...-ig.

Mindezt a "megvilágosodása" utolsó napjáig fel is vette!!!!.... A hős ellenálló.

Tapi2021 2024.04.09. 12:41:31

A hazát áruló, európai identitású Donáth Annácska is betámadta MP-t, miután több elemzésben lehozták, hogy a Momentum elég nagy bajban lesz, ha MP viszi a szavazóit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.04.09. 13:03:42

@ZorróAszter:

Minden rendszerben ez van: kell egy széles kör, mely pénzt kap a semmiért.

ZorróAszter 2024.04.09. 14:28:47

@Nevem senki.:

"Nem elég mert most épp az új állásáért dolgozik."

Nekem így kívülről úgy tűnik, ennyi havi fix nem jöhet össze.

ZorróAszter 2024.04.09. 14:33:30

@Tapi2021:

"A hazát áruló, európai identitású Donáth Annácska is betámadta MP-t, miután több elemzésben lehozták, hogy a Momentum elég nagy bajban lesz, ha MP viszi a szavazóit."

Én valahogy most nem azt látom, hogy ez az ellenzék felaprózására létrehozott párt lesz mint a többi állítólagos ellenzéki párt. LP, Momentum és a többi.

Szerintem Magyar Péter tényleg kiesett a pixisből a válásával, és tényleg megsértődött.

ZorróAszter 2024.04.09. 14:36:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Minden rendszerben ez van: kell egy széles kör, mely pénzt kap a semmiért."

Jó de itt úgy tűnik, a felesége jogán került ilyen helyzetbe, és a válása miatt esett ki.

Szóval nem ő tett szolgálatokat, hanem a felesége.

Amit csinált korábban a FIDESZ mellett, az inkább csak pofavizitszerű volt.

GyMasa 2024.04.09. 14:37:07

@Tapi2021:
Hát, én csak a cikk címéig jutottam.
Annyi pont elég is volt, hogy megerősítse, MZP teljesen idióta...

ZorróAszter 2024.04.09. 14:38:32

Mint Antall József fia a Nemtudommilyen Emlékkutatóközpont igazgatójaként.

Tapi2021 2024.04.09. 14:38:39

Most olvasom, hogy kitették Tarr Zoltán "lelkész" szűrét.

Nem örülök ennek, de mivel velem, szintén háromgyermekes családapával is számos alkalommal megtették - köztük egyházi munkaadó is! -, mondhatom, hogy ez a játék ilyen. Nem beszélve a hosszan sorolható nevekről, akiket a fejlett és ultrademokratikus és liberális! nyugaton tettek ki az állásukból A VÉLEMÉNYÜKÉRT!!!
(Ajánlom ezt MP szíves figyelmébe!)

De most nem is ez a lényeg, hanem ez:

"Varga Judit volt férje Tarr Zoltánt úgy jellemezte, hogy „református lelkész, sok területnek és témának szakértője. Foglalkozott az egészségügy, a köz- és felsőoktatás működésével. Hazai és nemzetközi rendezvények szervezésében mutatta meg közösségi és együttműködési készségeit. Hazai és EU-projektek szervezésében és lebonyolításában szerzett gazdag tapasztalatot, különös tekintettel közvetlen uniós forrásokra. Az utóbbi években a mezőgazdaság és az ipar digitalizációjával foglalkozott, és egyik alkotója volt az első magyarországi, hivatalos okosváros-stratégiának. Három tinédzser gyermek édesapja, az operától a funkyig sokféle zenét szerez, de DJ-ként az igazi klasszikusokat pörgette”."

Tarr is minden volt már csak elkötelezett lelkész nem! Ezért írom újra és újra, hogy nem véletlenül állnak úgy az egyházak és a kereszténység ügye, ahogyan. Ha a vezetők, lelkészek, papok is a saját karrierükkel, egójukkal, ambícióikkal vannak elfoglalva és NEM valódi, önfeláldozó PÁSZTORAI Isten népének!

GyMasa 2024.04.09. 14:39:20

@GyMasa:
Mondjuk, ahogy nézem pl. a Fair Right-os videokban, azért az ellenzéki oldalon teljesen sutba lett vágva a harcos, ¸#Metoo mentalitás, de csak Vargával szemben...
Semmi, azonnal elítélés, hanem a "Oh, erről semmit nem hallootam" illetve "hallgassuk meg mind a két felet, mert egy ilyen dolog nem ennyire egyszerű..."

Tapi2021 2024.04.09. 14:40:01

@ZorróAszter: "Jó de itt úgy tűnik, a felesége jogán került ilyen helyzetbe, és a válása miatt esett ki.

Szóval nem ő tett szolgálatokat, hanem a felesége.

Amit csinált korábban a FIDESZ mellett, az inkább csak pofavizitszerű volt."

Ja.

Tapi2021 2024.04.09. 14:49:07

@GyMasa: Képmutató szarzsákok. Újra és újra kiderül. Az érzékenységük egyértelműen IRÁNYÍTOTT!!!!

Ezeket eleve nyomásgyakorlásra hozzák létre, nem valódi áldozatsegítésre. "Álcivilek", akik IDEOLÓGIAI és politikai alapokon állnak, elkötelezettek, ez ilyenkor napnál világosabban látszik!

Hol a metoo, hol van Greta Thunberg, amikor háborúval szennyezik Európát, és másik kontinensről hozzák a gázt HAJÓKKAL????

Hol van a BLM...??? Stb.

Érdekes, hogy mindenki addig és akkor van "elnyomva", amikor nem pogány-"demokrata"-kozmopolita,-woke... kormányok vannak!!! Hanem konzik, keresztények, nemzetiek, hagyományos családmodellben gondolkodók...

Az összefüggés az aktivitásuk és a passzivitásuk között nem napnál világosabb?!

2024 2024.04.09. 14:50:54

"Én annyiban örülök Talpramagyarnak, hogy el fogja takarítani az ilyen Momentum, LMP, kétfarkúak típusú izéket."

Ennyi a haszna. Viszont az LMP elfordult a hazaárulástól, elindult egy jó irányba, így őket kivenném a sorból. Az akkugyárak ellen ostobán tiltakoznak, miközben a zöld átállást szajkózzák, de istenem, semmi sem lehet tökéletes. Kormányon nem látnám őket szívesen, mert se komolyan vehető politikus-, se káderállománya, de normális ellenzékre szükség van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.04.09. 14:55:10

@ZorróAszter:

Egyik nagybátyám sofőr volt Kádár alatt a Pártközpontban. Ő szimpla sofőr volt, nem testőr, szóval az igazán fontos embereket nem fuvarozta.

Szóval a postára küldték ki, meg a piacr, meg a nem fontos, de mégis kiemelt elvtársakhoz. Lásd, XY meghalt főember özvegye le akar menni a Balatonra a Pártüdülőbe.

Tehát ilyen már Kádár alatt létezett.

GyMasa 2024.04.09. 14:58:18

@Tapi2021:
Greta csak egy percember. Neki soha nem volt mondanivalója, mert ő csak a 201x évek verziója volt a gyerek alapú lelkiismeretfurdaláskeltő propaganda stuntnak...
(keress rá a YOutube-on. van jópár vidoe a 90-es évekből is pont ugyanezzel a motívummal (kiáll a korai tizenéves, és számon kéri a "felnőtteket, hogy miért lopják el a jövőjét?".
Ami, ugye vicces, mert nekik pont nem úgy tűnik, mintha a klímaváltozás ellopott volna tőlük bármit is...)

A BLM meg, nos, az egyértelműen a demokraták projettje volt Trump gyengítésére.
Nézd meg, a BLM CSAK Demokrata vezetésű városokban tomblhatott, akik kerek pperec megtiltották pl. a Nemzeti Grádának, hogy bevonuljon, és szították a feszkót.
(Az, mondjuk külön vicces volt, hogy aztán mindegyik, amolyan jó Kariger módjára, a keletkezett 100millió USD-s károkat minde Trumppal akarta megfizettetni....)
Aztán, amint Bident beiktatták, hogy-hogynem az összes BLM góc 2 hét alatt fel lett számolva, és azok a demokraták egyszercsak mégis behívták a Nemzeti Gárdát, hoyg tegyen rendet.
Akkor már nem volt "Szükség" Trumpot ekézni.

GyMasa 2024.04.09. 15:01:12

@2024:
Javaslom, tekintsd át, hogy mit művel a 15%-os kis szaros zöldpárt az egykor erős Németosrszággal...
De, ide lehet venni a Biden kormányzatot is, akinek, ugye az "inflációcsökkentő terve" kb. abból áll, hogy vagonszámra nyomtatja a fedezetlen pénzt, amit zöld beruházásokra költ.

2024 2024.04.09. 15:05:20

@GyMasa: Nem kell javasolnod, tudom.

Én viszont javaslom neked, nézz utána mi történt az európai zöldpárt és az lmp között, miután az saját főpolgármestert állított.

2024 2024.04.09. 15:12:33

@GyMasa: Alapvetően nem a zöld gondolattal van baj. Harminc évvel ezelőtt is létezett. A probléma azzal van, amivé a mai mainstream alatt züllött. Tragikus következményekkel.

GyMasa 2024.04.09. 15:14:53

@2024:
VItézire gondolsz, aki nem elég zöld?

2024 2024.04.09. 16:38:13

@GyMasa: Arra gondolok, hogy a saját pártcsaládja bánt el az lmp-vel, miután szembe ment velük. Ráadásul egy olyan belpolitikai ügyben, amihez a Zöldeknek amúgy semmi köze. Nem az a bajuk Vitézivel, mert szerintük nem eléggé zöld. Megszakították a kapcsolatot az lmp-vel, mert aki kilóg a brancsból, és a "demokratikus" Európa intézményes céljai ellen tesz, úgymint "vesszen Orbán!" és Karácsonynak kell lennie a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltnek, az áruló és ellenség.

2024 2024.04.09. 16:42:28

@GyMasa: Na most egy ilyen pártról azt feltételezni, hogy legkésőbb ezután csont nélkül azonosul az európai zöld mainstream céljaival, szerintem felesleges.

alöksz róz 2024.04.09. 17:42:02

@Tapi2021: "Nem beszélve a hosszan sorolható nevekről, akiket a fejlett és ultrademokratikus és liberális! nyugaton tettek ki az állásukból A VÉLEMÉNYÜKÉRT!!!" - amiért háborogtál is.
most meg hirtelen rendben lévőnek találod.

alöksz róz 2024.04.09. 17:43:51

@Tapi2021: "Nem örülök ennek, de mivel velem, szintén háromgyermekes családapával is számos alkalommal megtették - köztük egyházi munkaadó is! -, mondhatom, hogy ez a játék ilyen." - csak épp téged nem a közéleti/politikai véleményed miatt tettek ki, ez a különbség.

alöksz róz 2024.04.09. 17:46:05

@Tapi2021: "Ahogy egyetlen ballib "nővédő" sem állt ki Varga mellett" - mert miért kellett volna?
amúgy pedig pontosan annyit kapott tőlük, amennyiért megdolgozott...

Tapi2021 2024.04.09. 18:30:31

@GyMasa: Ez pontosan így volt. De miért nem látja ezt (be) minden még normális ember??? :-(

Hiszen EZ IS napnál világosabb!

Miért játsszák (?) tömegek, értelmiségiek (?) is a HÜLYÉT? Mintha nem látnák, nem értenék? Itthon, külföldön, az USA-ban is.

Tapi2021 2024.04.09. 18:41:31

@2024: Így hullanak le a zöld (korábban vörös) maszlagokról az álarcok!!!

És válik láthatóvá, hogy csak maszlagok. Pőre HATALMI ESZKÖZÖK!
Mint a BLM, woke, LMBTQ, Greta/mind meghalunk, mert klímakatasztrófa van... és az összes többi vörös-zöld harci egység.

Apropó, élnek még a pár éve még az őrület határán klímaszorongó gyerekek???
Vagy, amikor az USA és a Nyugat proxy vagy saját háborúkat vív, a saját HATALMI és gazdasági érdekében, akkor a klíma is megjavul? Vagy akkor kuss a szorongóknak?
Jöhet a gáz hajókon az USA-ból, mert a közelebbi, csöves orosz gáz az putyinos???....

A klíma meg hirtelen jól el van.

Mit gondoltok, Ukrajna felől nem hoz a szél semmi mérgezőt ide, meg nyugatabbra? A sok-sok millió ellőtt lőszerből, rakétából?

Vagy ezek már bio-zöld rakéták?

Tapi2021 2024.04.09. 18:45:20

@alöksz róz: Azt írtam, hogy sajnálom! De ne használjon más sem kettős mércét!
Meg ne játssza a hülyét.

alöksz róz 2024.04.09. 20:37:05

@Tapi2021: milyen kettős mérce, papám...
az két külön dolog.
hogy téged kirúgnak mert nincs szükség a munkádra, meg hogy valakit kirúgnak a véleménye miatt, az két dolog, nem egy dolog kétszer mérve.
pont az a lényeg, hogy a véleménye miatt, tetszik érteni?

Tapi2021 2024.04.09. 21:41:44

@alöksz róz: A vélemény fontos dolog egy munkahelyen egy közösségben.

Petry Zsoltnak is volt, Gina Caranonak is volt, sőt J. K. Rowlingnak is van... és sokan másoknak, akiket kirúgtak vagy meghurcolnak, sőt bíróság elé citálnak, mint Päivi Räsänen finn képviselőt (nem egyedi eset!!!).

Ez jó? Nem!

Csak, ha már vannak ilyenek, ne legyünk csak egy irányba olyan nagyon érzékenyek!
Mint a balos női szervezetek, ha jobbos nő bántalmazásáról van szó!

ZorróAszter 2024.04.10. 09:58:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ez bevett módszer.
Nyugaton évszázadok óta így szokás."

"Tehát ilyen már Kádár alatt létezett."

Igen. Én már attól is okádtam, pedig nagyságrendekkel kisebb volt a mainál.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.04.10. 11:10:08

@ZorróAszter:

Valahogy meg kell oldani a hatalmi piramis kérdését.

Csak kis városállamokban lehet ezt mellőzni.

Gery87 2024.04.10. 16:15:05

@GyMasa:

Csakhogy rohadt átlátszó az egész az egész, hogy "pont most"...."be kell menni Hajdú Péterhez a propaganda TV-be..." azért nem hisz neki senki a fideszes keménymagon kívül.
A "kisember" átlát a szitán akkor is ha a nernek nem tetszik:)

alöksz róz 2024.04.10. 19:01:00

@Tapi2021: "Csak, ha már vannak ilyenek, ne legyünk csak egy irányba olyan nagyon érzékenyek!" - pont ezt javasolnám neked is :-)))

Tapi2021 2024.04.10. 19:02:45

@Gery87: "Csakhogy rohadt átlátszó az egész az egész, hogy "pont most"...."be kell menni Hajdú Péterhez a propaganda TV-be..." "

Jól mondod! Rohadt átlátszó, hogy MP pont most lett "lázadó", pont most "világosodott meg", pont most ismerte fel, hogy milyen szar a NER..., AMIKOR éppen kiesett a NER csecs a szájából, amin át havi kb. ötmilliót szopizott be.

Érdekes, hogy az utolsó fizetésig ezzel nem jött elő!!! Csak utána.

Varga meg pont most beszélt a magánéletéről, miután a volt férj pont most állt elő egy titokban felvett, őt is súlyosan kompromittáló (kompromittálni akaró) felvétellel.
Pont most derült ki, hogy még annál is gerinctelenebb, szarabb ember a volt férje, mint akitől elvált.

Nem tudom, lehet, ha ez nincs, Varga sosem megy be Hajdúhoz...
Csak hogy ezek pont most történtek! És ELŐBB. (Nem volt elég, hogy éppen előtte bukott egy hatalmasat, oda az egész karrierje, még az exférje is belerúgott a földön!!!! Pont most.)

Gery87 2024.04.10. 19:57:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Csak nem mindegy hogyan.

Gery87 2024.04.10. 20:06:05

@Tapi2021:

Igen, az is lehet gyanús amit Magyar Péter csinál, de ez nem menti fel Vargát!
-Egyelőre arról van bizonyíték hogy Juditka elismeri mekkora férgek ezek ott fent...
-arra meg nincs bizonyítéka amit a volt férje ellen mond.
- távoltartási végzés sincs és persze láthatási jog is van. Ha ekkora állat miért nem intézkedett?
- meg persze Juditka korábban azt hazudta milyen jó boldog házasságban él...

Egyelőre tehát azt tudjuk hogy vargácska kisasszony
1, tudja hogy mekkora férgeknek dolgozik és még mindig ott van, ellenben a férjével.
2, Juditka szokott hazudni elég gyakran.

meg szokjatok már le erről a "de..de...de ő is szar alak...a másik is"

Faszt érdekel, bazmeg, ez nem érv, ettől nem lesz "jó" a szarod mert a másik "IS szar" mint te. Milyen logika ez nerlogika?

ZorróAszter 2024.04.10. 22:04:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Valahogy meg kell oldani a hatalmi piramis kérdését."

Hát ez az ami nekem sosem tetszett. Pláne amikor a korrupt hülyék másnak fel rá csúcsdísznek.

Tapi2021 2024.04.11. 09:58:23

@Gery87: Érdekesek az alternatív valóságaid! Csak kár, hogy kb. a nép fele is ezekben él/hisz. Ezért sztár egy olyan senkiházi mint MP.

Nektek ez jut.

gigabursch 2024.04.11. 11:44:11

S nevető(?) harmadikként teret kap majd a Mi Hazánk Mozgalom?
A DK-t meg lehúzza a klotyón a Kétfarkú Kutyapárt

Gery87 2024.04.11. 15:10:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nem mindegy hogy a piramison lépcső van, mászókötéllel, vagy szintenként kerítés:)

Gery87 2024.04.11. 15:11:32

@Tapi2021:

ezek eddig az ismert tények papi:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.04.11. 15:39:21

@Gery87:

Ez már egy külön kérdés. De piramis mindig van, másképp összeomlik az állam.

Gery87 2024.04.11. 20:28:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mindig vannak vezetők, csak kérdés hogy mire, meddig, kik, miért és hogyan...

Gery87 2024.04.12. 14:41:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Te azt mondod: az ideális az lenne ha a vezetők szakrális alapon, külön rendiséget képezve dirigálnának...
Én meg egészen mást.

ZorróAszter 2024.04.13. 06:57:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"A legmegbízhatóbb a karrierista. Minden rendszerben."

Én is ezt szoktam mondogatni.

GyMasa 2024.04.15. 12:27:34

@Tapi2021:
Ez engem az Állatfarm propaganda üzeneteire emlékeztet...
" mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek!"

GyMasa 2024.04.15. 12:32:02

@Tapi2021:
Ja, igen, és, ha végignézünk ezeknek a zöldmozgalmaknak a történelmén, akkor egy dolgot nem látunk velük kapcsolatban:
- Még csak nem is javasoltak SOHA, SEMMIT, ami a megoldás irányába mutatna egy kcisit is.
Minden egyes "javaslatuk":
- A szabadságunkat
- A kényelmünket
- A pénzünket
célozta meg, de egyik sem segített semmit megoldani a problémát.
(Elég csak arra gondolni, hogy pl. otthon is fizeted a "műanyagzacsi-adót", de ha jól tudom, Magyarország még nem indított expedíciót "a nagy, csendes óceáni műanyagfolt" felszámolására... Arról már nem is beszélve, hogy az a "folt" sem úgy náz ki, ahogy azt ugye a sötétzöld rettegtető-ipar lefesti (azaz, meg úszik ott a vízen egy teljes, lakható, műanyag sziget, hanem ott az óceán műanyagkoncentrációja kb a duplája az átlagnak...)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása