magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Palesztína

A mai amerikai palesztínpárti őrület kapcsán jutott eszembe egy régi eset.

A ma már nem létező amerikai űrsikló programban 5 sikló készült el, ebből 2 megsemmisült személyzettel együtt.

Az első katasztrófát - Challenger 1986 - majdben élőben követtem, rádióban hallgattam, s kb. 20 másodperccel a robbanás előtt kapcsoltam ki az adást. A második esetet - Columbia 2003 - viszont teljes egészében néztem tévében.

Ez annyiban volt sajátos, hogy az első amerikai űrhajós haláleset volt visszatéréskor (az oroszoknál ilyen eset volt már korábban: Komarov 1967-ben, ahol meghibásodott az ejtőernyő-rendszer, emiatt a visszatérő egység majdnem szabadeséssel zuhant a földre, becsapódott mint egy ágyúgolyó, majd ki is gyulladt). A korábbi nagy sikló-baleset - Challenger - kilövéskor volt.

De a jelentőség politikai is volt. A siklón utazott az első izraeli űrhajós, Ilan Ramon ezredes, emiatt sok speciális védőintézkedés is volt, félve valamilyen arab vagy muszlim akciótól. Ráadásul Ramon ezredes személye szálka volt az arab szemekben, mivel ő korábban mint fiatal pilóta még, részt vett az épülő iraki atomerőmű elleni 1981-es támadásban.

Az arab/muszlim akcióktól sikeresen meg lett védve a misszió, de a műszaki hibától nem sikerült: még felszálláskor egy apró sérülés keletkezett az egyik üzemanyagtartályon, s ez robbanást okozott leszálláskor, a sikló darabokra esett kb. ezer kilométerre a leszállóhely előtt, Texas légterében, 20 km magasságban, kb. 22 perccel a tervezett leszállási időpont előtt.

A hír gyorsan terjedt, pár perccel később már spontán örömünnepek törtek ki Izraelben az arablakta részeken.

De még nagyobb öröm lett, amikor a CNN egyenes adásában - melyet én is néztem - megjelentek egymás után az adatok, sok háttéranyaggal. Legnagyobb szenzációt egy magyarázó térkép okozott, mely jelezte a sikló haladásának vonalát, majd azon a katasztrófa helyét. Ott ugyanis fel voltak tüntetve a környező települések, köztük az egyik közeli: a Texas állambeli Palestine nevű kisváros.

A CNN szerkesztősége észbe kapott, a térkép 7-8 percig volt látható, aztán át lett szerkesztve, az új verzióról már hiányzott Palestine. De én is észrevettem, meg sokan mások is. S az utólagos kiszerkesztés csak még jobban felhívta a figyelmet az esetre.

Természetesen a texasi Palestine nevének semmi köze a mai palesztínokhoz, az USA-ban szokás bibliai neveket használni, ennyi az egész. Ráaádásul a texasi Palestine a XIX. sz. közepén lett alapítva, amikor mai értelemben vett palesztínok még nem is léteztek. Sőt, akkoriban az angol szlengben a "palesztín" név leginkább egy gúnynévnek számított, s nem az arabok, hanem a zsidók ellen.

De ezek részletek, az üzenet 2003-ban: az izraeli "háborús bűnös" meghalt Palesztína felett, Isten bosszúja! S ezt semmilyen magyarázat nem tudta feledtetni.

Na most ehhez képest legalábbis meglepő, hogy ma már szinte fasisztának számít az USA-ban, aki nem áll ki kritikátlanul a palesztínok mellett. (S ezzel nem akarom azt mondani, hogy a kritikátlan zsidópárti oldalnak igaza lenne.)

Palestine város, Anderson megye, Texas állam

a leszállás tervezett útvonala, ponttal a robbanás helye, a pont déli szélén van Palestine

Az Arab News - angolnyelvű szaúdi napilap - másnapi címlapja:

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9818393591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2024.05.06. 07:47:25

"A hír gyorsan terjedt, pár perccel később már spontán örömünnepek törtek ki Izraelben az arablakta részeken."

Én jobban szoktam vigyázni az amerikai világpropaganda téziseivel.

Ahogy én sem örömködök mások halálán, úgy feltételezem, hogy egy átlag arab sem.

Még emlékszünk ugye a 2001. szeptember 11-i felvételekre, ahol palesztin asszonyokat mutattak hogy az ikertornyok ledőlésén öröködnek. De egy szakértő szerint az arab nők ezt az érdekes hangot (indiános filmekben van hasonló hang) akkor hallatják, amikor a menyasszony először jelenik meg a násznép előtt. Vagyis a CNN egy esküvői felvételt tett be annak igazolására, hogy a palesztínok a terroristák sikerét ünneplik.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.05.06. 07:58:12

"Na most ehhez képest legalábbis meglepő, hogy ma már szinte fasisztának számít az USA-ban, aki nem áll ki kritikátlanul a palesztínok mellett. (S ezzel nem akarom azt mondani, hogy a kritikátlan zsidópárti oldalnak igaza lenne.)"

Inkább azt látjuk hogy fordul a kocka: az egyetemeket elfoglaló szélsőbalos és woke tömegnek eddig meg volt minden engedve mert a fehér /hetero keresztény/ férfiak ellen tüntettek, blm és meetoo mozgalmakban, addig a zsidók még fel tudták mutatni az áldozati kártyát és megvolt a kóser pecsét hogy ez a társadalmi erkölcsi kötelesség.

Most az történt hogy a védett állatok védett növényeket kezdtek lelegelni mert amikkel az elnyomó fehér férfiakat vádolták most a zsidókat vádolják és valahol precedenciát kell felállítani ki tekinthető valójában védettnek - ebben egyértelműen a zsidók mellé állt be a rendszer a wokeokkal szemben. Úgyhogy megint lemérhető kik az ueak és kik a hasznos hülyék akik csak addig érezhetik magukat úrnak amíg azt megengedik nekik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.06. 08:12:03

@ZorróAszter:

Pedig tény, hogy ez volt,

Alapvető emberi érzés örülni az ellenség kudarcának.

Csak nézd meg a kőkemény ballib kommentelőket, amint Orbán halálát kívánják.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.05.06. 08:23:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: igen, csak azt akartam ezzel jelezni amikor választani kell a wokebal és a zsidó narratíva között, akkor az utóbbi fog győztesen kikerülni, mert nekik intézményesített erejük van, nagyon jó hazai lobbijuk van mindkét pártban. A woke hülyegyerekek addig tüntetnek amíg össze nem csomagolják őket, ha kényes témát feszegetnek és azokra kezdik ráhúzni az elnyomó-elnyomott narratívát akik tényleg hatalomban vannak. Ilyen volt tizenéve az Occupy Wall Street letörése is, a tőzsde is szent tehén.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2024.05.06. 08:28:22

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: a kérdés igazából az hogy ez a progresszív narratíva letöréséhez vezet-e, vagy hirtelen bedobnak valami gumicsontot /BLM 2.0/ visszaterelni a megszokott fehete vs fehér témába a radikalizálódást.

Serény Vélemény 2024.05.06. 09:00:45

Szerintem rosszul emlékszel. A indításkor a külső üzemanyagtartály hőszigetelő habjából vált le darab, ez ütközött a szárnynak, és ez azt okozta, hogy a szárnyon megrongálódott, vagy leesett egy (vagy néhány?) kerámia hőszigetelő csempe, ami miatt a légkörbe való visszatérésnél a forró levegő (ez nagyon forrót jelent, plazma állapotú levegőt) megrongálta a szárnyat, és aztán az egész űrsikló felrobbant.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.06. 09:02:19

@Serény Vélemény:

А műszaki részleteket nem ismerem, nem is néztem utána. Szóval lehet.

ZorróAszter 2024.05.06. 12:51:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Pedig tény, hogy ez volt,
Alapvető emberi érzés örülni az ellenség kudarcának."

Már akinél.

A CNN felvétele biztosan hamisítvány volt.

Minek hamisítani és kockáztatni a lebukást vele ha ott a rengeteg hiteles felvétel?

Nyilván azért mert nincs ott a rengeteg hiteles felvétel a propagandacélról.

A propagandának egy szavát se szabad elhinni. Azt se amit kérdez. És pláne nem amit tematizálni próbál kitúrva más kérdéseket a közgondolkodásból.

"Csak nézd meg a kőkemény ballib kommentelőket, amint Orbán halálát kívánják."

És nagyon csudálkoznánk, ha kiderülne hogy azok valójában fidesznyik bérkommentelők?

Mert én speciel nem csudálkoznék olyan nagyon, mert a propagandának kiforrott módszerei vannak immár legalább száz éve. Pontosan tudják mivel milyen célt lehet elérni. És vezetgetnek az orruknál fogva emberek százmillóit.

Tehát tökéletesen tudják, hogy nekem mi tetszik és mi nem. És hogyan lehet a szememen befeketíteni valakit vagy valakiket.

Tapi2021 2024.05.06. 14:10:06

Ez azt a folyamatot szemlélteti, amely a világ, de főleg a "nyugat", területén végbemegy:
Rohamosan szorul vissza a kereszténység és vele együtt a zsidóság is, miközben gyorsan nő az iszlám és az újpogányság ereje.

Ahogy - minden ellentéttel együtt - korábban összekapcsolódott, mintegy vallási- és sorsközösségben a zsidóság a kereszténységgel, úgy kapcsolódik most össze az iszlám és a nyugati "felvilágosodott" pogányság (a közös érdekek mentén).

Mivel a nyugat Európában és az USA-ban is elhagyja a kereszténységet és az európai kultúrát és civilizációt, és elárasztja magát muszlimokkal, amik történnek, logikusan történnek. És ez még csak a kezdet.

A hitehagyott zsidók is, akik orrba-szájba támogatják a migrációt, a határok nélküliséget, a lakosságcserét, rájönnek majd, csak túl későn, hogy kár volt beengedni a farkast a juhakolba.
Mert eljön az idő, hogy hiába lesz giga pénzük, mégis csak zsidók lesznek...!!!
Egy ellenséges közegben!!!

ZorróAszter 2024.05.06. 14:11:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Nem valószínű, hogy minden mögött összeesküvés lenne."

Maguknál nagyon bejáratódott ez a konteo mint jolly jocker érv.

Amit írtam, az a propaganda évezredekkel ezelőtt elkezdett fejlesztésének, és az utóbbi száz évben pedig már természettudományosan kifejlesztett változata, eredménye.

Nincs benne se titok, se összeesküvés.

A CNN hamisításai is köztudottak már. Csak a figyelem van elterelve ezekről, nem lettek teljesen kitörölve a történelemből mint millió más dolog.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.06. 14:17:32

@ZorróAszter:

Egyszerűen nem így működnek a dolgok. Ez a tapasztalat.

A propaganda meg nem úgy működik, hogy valami nemlétezőt kitalál, hanem ráépít valamire, sokkal hatásosabb.

ZorróAszter 2024.05.06. 14:21:16

@Tapi2021:

Azt hogy mit tervez a világot irányító agytröszt a menekültáradattal, a fúziós erőmű szabotálásával, álkörnyezetvédelemmel, a Covid járvánnyal, azt egyelőre csak ők tudják.

De egyébként annak az agytrösztnek egy jelentős része zsidó. Nem valószínű, hogy Izrael pusztulását.

Az agytröszt egésze a menekülthullámmal valószínűleg az általuk létrehozott bűnszervezetekkel több millió családot fosztottak ki egyenként kb. tízezer dollárral.

Szóval nagy valószínűséggel teljesen mások a célok, mint amiket a propaganda sulykol bármelyik oldalon. És amit az engedelmes birkák visszabégetnek a különböző politikai oldalakról.

Kereszténységről meg eddig se volt szó: ezek valamennyien sátánista pszichopaták különféle álarcok mögött évezredek óta.

Tapi2021 2024.05.06. 14:22:20

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: "amikor választani kell a wokebal és a zsidó narratíva között, akkor az utóbbi fog győztesen kikerülni, mert nekik intézményesített erejük van, nagyon jó hazai lobbijuk van mindkét pártban."

MÉG!

De ez, pl. a bevándorlással, napról napra változik.
A matek nem az amerikai pénzes, politikus, művész, újságtulajdonos.. zsidóknak dolgozik.
Ma ezek még döntően az ő kezükben vannak, de ha a "nép" többsége átbillen a muszlimok felé, és lesz egy egyre ellenségesebb környezet, akkor már nem lesz elég a pénz, meg a médiahatalom sem.

Ezért öngyilok, amikor segítenek kicsinálni a nyugati kereszténységet és az abból kinőtt civilizációt, vállvetve a muszlimokkal, más pogányokkal (Európában és az USA-ban), mert a zsidókat csak a keresztény civilizáció védi!

Tapi2021 2024.05.06. 14:27:41

@ZorróAszter: Naná, hogy ha kell simán csalnak, manipulálnak. Ez nem is kérdés.
Aztán filmeket csinálnak ezekről, és jól szórakoznak rajtuk. Következmény meg SEMMI!!!

Ez a nagy, 2009-es tőzsde bedőléssel is így volt. GIGACSALÁSOK sorozatáért nem büntettek meg senkit. De jó filmeket csináltak róla!
Ez Amerika.

Gery87 2024.05.06. 14:34:05

Érdekes, de véletlen egybeesés..

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.06. 16:19:23

Van Lindbergh meg Budapest nevű község is arrafelé.

Gery87 2024.05.06. 20:03:39

@Deak Tamas:

Meg vannak redneckekek is arrafelé, ajánlom hogy letold gatyával blackface-el flangálj az út mellett jó móka....:)
majd elnevezünk rólad egy tanyát.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása