magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Vita

Megnéztem a vitát.

Olyan unalmas volt, hogy két részletben néztem meg.

Ki nyerte meg? Ha a dolgokat úgy nézzük, hogy ki a legprofibb politikus, akkor természetesen Gyurcsányné magasan nyert. Egyszer se zavarodott össze, nem esett ki a szerepéből, mindenre válaszolt, s amikor nem akart rendes választ adni, akkor ügyesen terelt. Igazi európai politikus!

Tartalmilag persze többnyire hülyeséget beszélt, dehát ez fontos kulcseleme az európiaságnak.

Ki a vesztes? Egyértelműen a kutyapártos. Ennyire rosszul beszélni - hihetetlen, hogy beszélni képtelen embert küldtek vitázni. Mintha saját magamat látnám! Amennyira jól tudok írni, annyira rosszul tudok beszélni, különösen nyilvánosan - szóval teljesen átéreztem a csaj pánikját. Több esetben azt se tudta elmondani, amit egyébként valószínűleg kiválóan tud. Párszor látszott a fején: a legszívesebben elrohanna és hazamenne.

A momentumos Annácska hitelesen adta a hisztérikus robotembert. Majdnem kimondta: "nagyon akarok még képviselő lenni, légyszí szavazzatok ránk!". Közben gátlástalanul hazudott, valószínűleg még a közeli haverjai se hiszik el, hogy pl. "a Momentum miatt rendült meg Zorbán rendszere".

A mihazánkosnak könnyű dolga volt. Annyi baromság hangzott el a többi három résztvevőtől, hogy csak kicsit mást kellett mondania. Így kifejezetten moderálta magát Toroczkai. Viszont még nem elég rutinos, nem használt ki minden lehetőséget. Tartalmilag nyilván ő járt legközelebb a normalitáshoz.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr918407439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.20. 09:30:33

Valamiért ezzel a kutyás csajjal van teleplakátolva a falu, amint ölelget egy egyfarkú pulit.
Viszont távolabb, a fõút mellett sok Gyurcsányiné és Donáth Anna látványa rezzenti a megszokásból vezetõket.

Gery87 2024.05.20. 10:15:22

"Tartalmilag nyilván ő járt legközelebb a normalitáshoz."

Sok vállalhatót tematizálnak, csak mindig elbasszák az összképet valami konteós fassággal vagy a szokásos széljobber hülyeségekkel.

Lehet ha most nem jutnak be, vagy nem lesz áttörés, rájönnek hogy talán nem kéne az alusapkásokat ennyire kiszolgálni....ahogy erre Vona is rájött. Bár kétségtelen nehéz a Fidesznél mellett radikálisabb lenni.
Még az is lehet Toró rájött a Vona példájából hogy nem érdemes 10% fölé menni mert kicsinálnak.....elvan ő nyugdíjig ezzel.

Gelmerrrrr 2024.05.20. 10:42:53

Víta?

Nem igen rakem az újónemmagyart, attól, hogy a víta az nem egyéb ahogy a ví, indogermán uei stuma ta partikelvel, ta partikel a múltidős, ígyhát volna a víta egy tenkő, egy Ding, anat vítak. A víhni, vívni verb a germán víhen verbtől ered, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. A víhni egy német formája a weigern.

A ví stuma az indogermán au-ue stumától ered, vagyis va-vá, ve-vé, ennek energikus eredésje, ahogy Weher, víhar, vídni, űzni, vídmo(vídám).

A víta így magyarul egy tenkő, mondjuk így: lotyó víta, étma víta...

Boldeone2 2024.05.20. 10:58:40

A vita -többek között Gulyás Márton kérdéseinek köszönhetően - gyengére sikeredett. Pl. megválaszoladó kérdésre - a szankciók hatása- eldöntendő kérdést tett fel, tehát itt már eleve hibázott ( ezt Dobrev ismerte fel)
Toroczkai hozta a szokásos szélsőjobb demagógiót, csak visszafogott kiadásban. Kapják talán Putyinék pénzét...
Donáth Annna olyanról beszélt, amit lehet nem kellett volna, (azonos nemű házasság), ami megosztó, hiszen inkább arról kellett volna, mennyit tettek az elnyomó pártállami rezsim ellen az EP- ben

Az esélyesek ott sem voltak... Ha ésszel szavaznak most az emberek, akkor Orbánéknak kevesebb mandátum jut. Sokan most a Momentumot mondják taktikailag, 4-5% körül állnak, vagyis 3 ellenzéki párt lenbe, meg a mi gatyánk bent...

Ami jól látható már: az a szélsőjobb előretörés amit Orbán vár európai szinten az elmarad, de ha a Fidesz is leszerepel önmagához képest, akkor léket kap a rezsim...

Agyar Péter egy hónap alatt megforgatta a világot...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.20. 11:34:37

@Boldeone2:

Annácska kiabált: "buzik, gyerekkúrók, legalább TI szavazzatok rám!".

Nevem senki. 2024.05.20. 13:24:50

Klára, mikor ti lassan beszéltek hogy mindenki megértse, akkor hazudtok a legnagyobbat.

Nevem senki. 2024.05.20. 13:26:04

Ez a kutya nem vicces. Sőt, unalmas.

Nevem senki. 2024.05.20. 13:28:38

Miért nem Cseh Atkát küldték? Nem ő a listavezető?

MEDVE1978 2024.05.20. 22:35:07

Onnantól, hogy nem jött el a két legfontosabb szereplő, Tompika, aki ugye a császár bizalmasa és Péter, aki belefingott a nulláslisztbe, nem volt már túl érdekes. Meg se néztem.

Tapi2021 2024.05.21. 11:40:30

"A Partizán pénteki, EP-listavezetői vitáját követően az aHang szavazást indított az oldalán arról, hogy ki nyert. Az opciók között szerepelt mind a négy résztvevő, valamint az a lehetőség is, hogy “Egyikük sem győzött meg”.

Hétfő éjfélig lehetett leadni a szavazatokat, bárki részt vehetett rajta, végül több mint háromezren voksoltak. A szervezet számos platformon közzétette az aHang oldalán indított szavazást. A végeredmény:

Dobrev Klára (DK–MSZP–Párbeszéd): 54%
Donáth Anna (Momentum): 22%
“Egyikük sem győzött meg”: 17%
Le Marietta (MKKP): 4%
Toroczkai László (Mi Hazánk): 3%"

Tapi2021 2024.05.21. 11:47:53

@Boldeone2: "Donáth Annna olyanról beszélt, amit lehet nem kellett volna, (azonos nemű házasság), ami megosztó, "

Egy "keresztény" lelkész lánya! Csak úgy mellesleg. Aki súlyos bűnök oldalán áll!
Érdekes, hogy Gyurcsány Feri és bandája rajta nem kéri számon az "igazi" kereszténységet! Meg, hogy olvasni kéne a Bibliát. Nyilvánvaló okból.

"hiszen inkább arról kellett volna, mennyit tettek az elnyomó pártállami rezsim ellen az EP- ben"

Ez meg - amit ott tettek az OTRSZÁG és a magyar emberek ELLEN - kimeríti a hazaárulást! Bőven.

gigabursch 2024.05.21. 14:57:28

No, én is végignéztem.

Ez a Donáth Anna annyira aljas, amennyire kilóg a lóláb nála, hogy bárki más pénzét több csatorna érintésével gátlástalanul lenyúlja.
Bármilyen módon fröcsög és fényezi magát. Többször nem ment neki se a fogalmazás, amit utána hadarással próbált javítani. Szánalmas.

Dobrev Klára egy teljes agygörcs. Ezzel az egész EEÁ totál gáz és képtelen észrevenni, hogy teljesen eljárt felette az idő. Minden szempontból.

Meglepett, hogy Le Marietta teljesen higgadt és ésszerű válaszokat adott. Hatalmas jópont nálam, hogy nem töltötte ki az időkeretét.
Akárcsak Toroczkai László is higgadt maradt. Az EU-s ügyészség kérdésével és problémájával engem meglepett.

Deutsch Tompika és nemMagyar nemPéter meg egyáltalán nem hiányzott.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.21. 15:06:33

Én nem fárasztom magam (csak ha valamiért a neves osztrák író hangulata jön rám) és fenntartom: aki tévévita alapján akarna szavazni, nem aszerint,. amit a környezetében tapasztal, maradjon odahaza.

gigabursch 2024.05.21. 15:32:19

@gigabursch:
Amúgy amit a zöld hablatyolásról előadott D(obrev)K(lára) vagy a momentumos liba, az egyszerűen szégyen.
Full ostobák.
Klárika agymenése az EU-s inflációról az önálló pénznemmel rendelkező cseh, dán, svéd és lengyel nemzeti valuta tükrében... - hát több, mint zavaros.
Az meg ahogy belepofázott mindenkinek a szavába és egyszerűen felháborító.
Primitív prolitempó.

gigabursch 2024.05.21. 15:35:00

@Nevem senki.:
Igen, ez nekem is feltánt.
Olyan dézsa-vaú érzésem volt, mint Lendvai 'Gyögytyúk' Ildikó és a gázáremeléses öklendezése során,

gigabursch 2024.05.21. 15:36:23

@MEDVE1978:
Én meg pont, hogy ezért néztem meg.
Ugyanis a demagóg 'programmentes' petike legalább nem volt itt.
No, meg a drogos tompika sem hiányzott...

gigabursch 2024.05.21. 16:22:48

Végigbogarásztam a TeCső alatt a hozzászólásokat.

Ha jól vettem ki, akkor két dolog tűnik biztosnak:
1.) A hozzászólások/lálykok alapján a nem reprezentatív mintavétel szerint a szavazók 93%-a MHM szavazó..., a maradék MKKP
2.) Gulyás Marci készül a távoli jövőre. Biztosítja a munkáját akkor is, ha esetleg e Mi Hazánk Mozgalom lenne a győztes.

Gery87 2024.05.21. 18:50:31

@gigabursch:

:D
Győzni persze...

Lacika is pontosan tudja sose lesz minielnök, de egy örök masszív 5-10%-nyi radikális mindig akad....nyugdíjig el lesz ezzel szépen.

Billy Hill 2024.05.21. 23:29:11

Még szenvedek vele, és nem is biztos, hogy befejezem. :-)

Mindenesetre a kutyás nő nekem "pozitív csalódás", szerintem szándékosan hozza ezt a (többiekhez képest) szerencsétlen figurát, közben meg odaszúrogat a két némbernek. Szóval szerintem ez egy szerepjátszás volt.

Annácska katasztrófa, fejhangon üvölti (mondjuk a hangmérnökök lejjebb vehettek volna az ő mikrofonjából, ha volt egyáltalán hangpróba), hogy milyen sikeres volt a blokkolásokban. Amire a kutyanő is megjegyzi valahol (kb. ezzel a tanulsággal), hogy meg lehetett volna oldani azt, hogy 1.) meg is kapja a világvégi kis önkormányzat az EU-s pénzt az iskolafelújítására meg a szökőkutas kis körfogalmára, ÉS 2.) valakik leváltják a kormányt idehaza, bent a határok között, nem kívülről, nem nyomásra. Csak ehhez sikeres ellenzékként kellett volna működni az elmúlt ki tudja hány évben, és olyan programot kínálni a választónak, amire az hajlandó szavazni, mert már régóta az van, hogy "leváltjuk az Orbánt" meg "mind összeállunk" - de ez nem program, hanem az érdekel(ne) mindenkit, hogy másnap mi lesz a főbb szakterületeken, ágazatokban.

Klári néni nem nagyon szimpatikus nekem, de itt jól szerepelt, a két csajt überelte mindenképpen.

Toroczkairól továbbra sem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak, de szépen tolta a mansplaining-et a politikusnőknek; remélem, ez feltűnik majd valami feministáknak is, és kiakadnak rajta. :-)

Hiányzók: Tompi bácsi és Pedro nekem sem hiányoztak. :-) Előbbinek nem érdeke a vitázás (egyébként meg nem kellene besz*rnia, mert az ő szavazóik nem tévévita alapján fognak esetleg ellenük szavazni) - utóbbit pedig szerintem még be lehetne vinni az erdőbe a megfelelő kérdésfeltevéssel, szóval hülye lenne ott ácsorogni a többi között, amikor (állítólag) magától is megy a szekér, bővül a tábora nap mint nap mint nap mint nap (ahogy Ben Stiller mondta az asztali imájában).

gigabursch 2024.05.22. 07:30:34

@Billy Hill:
Le Marietta (tényleg az az anyakönyvi neve?) valóban jól kezelte azt, hogy keveset beszélt.

Okosan kínálta meg Toroczkait a másidoercekkel, aki elsőre meglepődött, majd mosolygott. (Bár neki volt mondanivalója is)
Majd ezt követően a két politikai ribancot ügyesen tette helyre a végén.

Billy Hill 2024.05.22. 07:41:06

@gigabursch: A man és az explaining szavakból keletkezett ez; azt a helyzetet írja le, amikor egy férfi megmagyaráz valamit egy nőnek. (De mivel a nők mindent jobban tudnak, ezért ez nekik kioktatásnak, fölényeskedésnek számít, és megsértődnek rajta. :-)

GyMasa 2024.05.22. 21:26:26

@Deak Tamas:
Pontosan!
Együtt azokkal, akik "bárkire leszavaznak, akár egy üres kabátra is, csak ne Orbán legyen!".

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.24. 10:16:10

@GyMasa: sajnos így van, és a pesti káosz- és szeméttömeg ellenére Gery nyerni fog félhetően.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.24. 10:20:30

@gigabursch: feltehetően igen, hiszen valószínűleg nem magyar, mint ezek mind.
Itt a környékünkön is van egy család akiknek a nevét így kell kiejteni, de ők némettel torzított régies magyarsággal írják a nevüket, Leéh, Leéch.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.05.24. 10:27:10

@gigabursch: @Deak Tamas:

Ez a "lé" ejtés marhaság.

A csaj félig magyar, félig vietnámi. S a vietnámi Le nevet NEM így kell ejteni.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.05.24. 10:42:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: akkor megoldódott a rejtély. Vietnamiul elkezdtem tanulni de sajnos kiderült, hogy amúgy felesleges. Ámbár ahogy szépen gyarapodnak, majd talán idővel nem is.

gigabursch 2024.05.24. 10:43:50

@Deak Tamas:
Nana!

Dobrev nem magyar.
De nem is bolgár!

Gery87 2024.05.25. 20:46:37

@gigabursch:

Magyar, de elsősorban tőkés elit tag.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása