magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Sajátos a ballib öröm

Nem igazán érthető a ballib öröm a brit Munkáspárt győzelme kapcsán. A Munkáspárt a múlt heti parlamenti választáson 63 %-os parlamenti többséget szerzett, mindezt a szavazatok 34 %-ával. S ennek a ballibek örülnek, akik diktatúrának nevezik az aránytalan választási rendszert? Ki érti ezt...

Egyébként ha Magyarországon a brit választási rendszer szerint lettek volna a 2022-es választások, a Fidesznek nem 68 %-a, hanem 82 %-a lett volna.

Egyébként a téma engem sehogy se érint, se a brit Munkáspártot, se a brit Konzervatív Pártot nem tekintem pozitívumnak. Nekem teljesen mindegy, hogy a brit liberálisok milyen szervezetekbe tömörülnek, majd küzdenek egymással.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5818441333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.07.08. 13:04:40

Hát ahogy a mandi egyik törzskommentelője mondja: azért ballib mert hülye.
"Mert egy liberális alternatív buborékvalóságban élnek. Ezért felesleges ezekkel egyáltalán szób aállni. A liberalizmus egy betegség. Liberálissal vitázni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. lehetne éppen jó is, de nem az."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.07.08. 13:10:05

@Deak Tamas:

Pedig kell, mert más is olvassa, hallja.

Ha nem szólunk, az a képzet marad, mintha igazuk lenne.

MEDVE1978 2024.07.08. 13:38:38

A brit rendszer az egyik lehető legrosszabb népképviseleti szempontból. Röviddel követi az amerikai. Érdekes ez, nem nagyon érzem a tétjét, ez a Starmer olyan jellegtelennek tűnik.

Valószínűleg mindenki tudja, hogy ez egy protestszavazás volt, mert a toryk hülyét hülyére, opportunistát opportunistára halmoztak. Ott volt az elején David Cameron, aki azzal biztosította be a választási győzelmét, hogy bevonzotta az angol szélsőjobbot a pártjába. Lényegében azzal, hogy felajánlotta a Brexit lehetőségét. Ami a briteknek egyértelmű szopás volt, ezzel szemben a toryk fele, köztük csörgősipkás Boris Johnsonnal azzal hitegették a népet, hogy visszajön a dicsőséges birodalom időszaka. Majd szépen mi, a britek diktálunk, meg újra megcsináljuk a birodalmat csak most üzleti alapon, nem katonain. Utána jött Theresa May, a szerencsétlen vénasszony, aki próbált valamit kezdeni a csődhalmazzal, majd Boris Johnson, aki de jure teljesítette az ígéretet.
Cserébe viszont ő egy felelőtlen fasz volt, váltotta is Liz Truss asszony, aki pár hetet élt meg miniszterként, mert a gazdasági szereplők visítófrászt kaptak a mindenféle barom elképzeléseitől. Végül úgy döntöttek, hogy hagy próbálja meg az ügyes kis indiai. Csak hát ő se volt elég ügyes.

Az átlag britnek mára elege lett az egész showból, mert tapasztalta, hogy a gazdaság visszaesett, a jólét csökkent, a korábbi problémák nem javultak, hanem romlottak. Ezért úgy döntött, hogy megbüntetni a torykat és átszavazott Starmerre. Már nem volt akadály, Starmer nem olyan antiszemita, marxista idióta, mint Corbin volt. Máig úgy gondolom, hogy a Brexit igazi felelőse nem a bohóc Nigel Faraga, Jacob Reese Mogg, meg hasonló belterjes arisztokraták, hanem Jeremy Corbin. Amikor ugyanis Cameron a toryk meggyőződésére bízta, hogy hogyan szavazzanak a Brexitről, Corbin is ugyanezt tette, kisujját sem mozdította a remain mellett. Holott a munkáspártiak 80-90% EU párti volt, őket lehetett volna mozgósítani és ezzel akár meg is fordulhatott volna a nagyon szoros eredmény.

Mi magyarok egyébként sokat veszítettünk ezzel az egésszel. Bár a jogállamisági problémák biztosan előkerültek volna, Viktoréknak értékes szövetségese volt / lett volna a mindenkori brit kormányzat, a maga belső euroszkepticizmusával. Így a dinamika a francia / német tengelyre tevődött át és ma is ott van.

Gery87 2024.07.08. 14:20:08

A liberalizmusnak is meg a (eredeti) baloldalnak is a halála a progresszió, a migráns simogatás, a bevándorlóhátterűek szopkodása (sok szavazat) meg a Palesztina barát álláspont.

A progresszió egy hangos kisebbség lobbiereje a többség felett, "a nem felvilágosodás kompatibilis középkorias", beilleszkedni képtelen bevándorló tömegek simogatása meg öngól.
Az erre adott fasiszta szagú válaszok meg egyenesen ókor...

Európa akkor fog talpra állni ha ezek a fasságokat maga mögött hagyja végre.

Gery87 2024.07.08. 14:22:01

@Deak Tamas:

"ahogy a mandi egyik törzskommentelője mondja"

Faszt érdekel mit mond egy idióta...

Mert egy turulbaszó nemzethy alternatív buborékvalóságban élnek. Ezért felesleges ezekkel egyáltalán szóba állni. A jobboldaliság egy betegség. Márai is megmondta. Ezrét pl Fideszessel vitázni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. lehetne éppen jó is, de nem az.

GyMasa 2024.07.08. 14:29:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Ha szólsz, akkor is az a képzetük van.
Ők már annyira menthetetlenek, hogy tényleg felesleges szót pazarolni rájuk.

GyMasa 2024.07.08. 14:31:28

@MEDVE1978:
Semmi baj, majd legközelebb a Labour-t büntetik meg.
(hiszen efelől nincs semmi kétségem, hogy ők is pontosan ugyanolyan szarok, mint a Tory-k voltak..)
Ha szerencséjük van, akkor Farage győz.

2024 2024.07.08. 14:46:49

Nincs jelentősége, ki van kormányon a UK-ben. A keresztényellenesség, a woke öngyűlőlet, a niggerimádat, a genderőrület az eddigi un. konzervatív kormányzat alatt is csúcsra járatódott. Talán még egy kicsit lehet feljebb kapcsolni. Mindkét nagy párt be van csatornázva az elmebajba.

Ilyen szempontból nem az a lényeges, melyik nagy párt kormányoz, hanem hogy kinek a kezében van a szórakoztatóipar, a kulturális élet, az oktatás, az igazságszolgáltatás. Az országot markában tartó kulturális gazdasági elit pártokon felett álló.

Billy Hill 2024.07.13. 00:56:19

Szerintem diktatúra egy ilyen választási rendszer! Lakner Zoltán legyőzte indiai Eli Roth-ot! Választási trükközés az egész többségi rendszer (UK), az elektori szisztéma (US) meg eleve. Ja és ez rasszista is volt pluszban!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása