magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Akasztják a hóhért

A hiteltelen személyiség mintapéldája.

Ha az ember vásári komédiás, semmi gond ezzel, hiszen ez egy fontos társadalmi szerep, valós igényt elégít ki. Lehet pl. jól csinálni ezt a szerepet.

A gond az, ha a vásári komédiás elkezd panaszkodni a vásári komédiásokra, miután ő már kiesett a vásári komédiások közül.

Nagyon gázos magatartás. Mint amikor az idősödő férfi akkor fogad cölibátust, amikor már impotens.

Egyszer egyébként találkoztam vele. 2001-ben. Az egyik vetélkedője kasztingján voltam.

Baromire ellenszenvesen viselkedett: éreztette, ő a milliomos sztárnő, mi meg alantas statiszták vagyunk.

De akkor legalább nem tett úgy, mintha ő lenne a nagy meg nem értett értelmiségi, hanem játszotta szerepét: hogy ő egy bulvár média egyik arca, vezet jól-rosszul egy előre megírt szerepet, s semmi több. Teljesen hiteles volt mint bulvár médiamunkás.

Sajnos sok nővel ez van: amint jön az öregedés, jönnek a ráncok, megharagszik az egész világra.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7018493500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2024.09.23. 07:51:53

Pár napja megnéztem kb. a felét, most ideje befejezni.

Serény Vélemény 2024.09.23. 08:24:57

II. Timóteus levél:4:3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;

Jellemző erre a korra vagy nem jellemző?

Tapi2021 2024.09.23. 11:03:20

@Serény Vélemény: Ez Darwin téves teóriája a fajok/ember Isten/Értelem nélküli keletkezéséről - amely az ateizmus/tagadás vallás legfontosabb oszlopa és dogmája lett, és a "felvilágosodás" óta nagyon is jellemző! Inkább hisznek mesékben, és "érteni nem akaró szívük elhomályosul".

Gery87 2024.09.23. 14:36:07

Ebben az országban sok ember idős korára meghülyül.
Oldaltól függetlenül.

Szörényi Levente, Nagy Feró, Galla Miklós, Laár András, Pataki Attila, Németh Kristóf, Nemcsák Károly, Eperjes Károly....stb.

Autonómiájukat elvesztett, megalkuvó, igazodó árnyékai lettek önmaguknak.
(Már ha nem ilyenek voltak mindig, csak most derült ki.)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.09.23. 15:18:07

Én játszottam is vele, istenigazából a Multimilliomos nem neki való volt. Eredetileg színésznőnek készült - játszott is filmben meg színházban! - de valószínű pontosan az volt a baj, ami ebben a műsorban: annyira látszódott hogy mit gondol dolgokról meg a játékosokról, illetve annyira lefagyott váratlan helyzeteknél, hogy az nagyon vibrált a képernyőn.
Lehet univerzális műsorvezetőnek bármit vezetni - Günter Jauch abban az időben simán elvezette a lÖim-et meg híradót - de ahhoz szerintem minden műsort el kell vállalni és csiszolódni. Volt egy L. Dézsi Zoltán nevű ember aki megnyerte a legutolsó Riporter kerestetiket, állandóan mondta, hogy sportiporter akar lenni, de annyit mondta, hogy be is tették. Csakhát rutin meg tapasztalati tudás híján nem ment a dolog, hiába volt jó orgánuma és lelkesedése. Később beláthatta hogy a fentiek szerint kéne tapasztalatot gyűjtenie de akkor már elég csökkent lelkesedéssel csinálta a dolgait.

Rodney2 2024.09.23. 23:25:15

@Gery87: Érdekes hogy kihagytad az összes ballib ikont TGM-től Demszky-ig.

Gery87 2024.09.23. 23:58:23

@Rodney2:

TGM nem hibbant meg, csak megkeseredett.
Demszky meg...hagyjuk már, jó hogy nem Karácsonyt mondod.

Gery87 2024.09.23. 23:59:35

"Sajnos sok nővel ez van: amint jön az öregedés, jönnek a ráncok, megharagszik az egész világra."

Nekem erre pl Erős Antónia jut eszembe.

Rodney2 2024.09.24. 00:20:31

@Gery87: Mi a baj Karácsonnyal? A Baloldal csodafegyvere az utóbbi évtizedben. Mondj róla EGY jó tulajdonságot. Nem csoda hogy az ellenzékiek már egy pszichopata magyar hitlerre szavaznak inkább :(

Tapi2021 2024.09.24. 12:13:13

@Gery87: Érdekes, hogy csak az hülyül meg, akinek a nézetei konzi-nemzeti, esetleg keresztény irányba fejlődnek.

Akiből globalista, USA rajongó, stb. lesz, az nem.

vergyula 2024.09.24. 13:34:55

@Tapi2021: Szerintem Galla és Laár kilógnak a sorból. Egyrészt irány/oldal szempontjából (még nem hallottam tőlük politikai megnyilatkozást), másrészt ők régen is dilisek voltak.

MEDVE1978 2024.09.24. 16:44:12

Ezt már több intelligensebb bulvárosnál láttam. Jakupcsek tud gondolkodni és rendszerben látni, a celebek, "riporterek" többségéről ilyet ma már nem feltételezek. És itt jön nyilván a kérdéskör, hogy ő a magyar magántévézés első évtizedében csinálta meg a műsorai egy részét, ugyanazokon a csatornákon, ahol a bulvár ma ömlik. És itt az a kérdés, hogy anno is ömlött-e a bulvár. Az ilyen intelligensebb riporterek egy része úgy emlékszik vissza erre, hogy nem: "régen jobb volt" és ennek az interjúnak is számos olyan pontja van, ahol errefelé megy. Ez egy eléggé kérdéses kijelentés, legalábbis én nem így emlékszem arra, hogy annak idején a kereskedelmi csatornák annyira közművelődési vagy nagy társadalmi értékű műsorokat csináltak volna. Ettől függetlenül szerintem oké az, ha valaki idővel felfedezi azt, hogy értékesebb dolgokat is kellene csinálni, csak hát erre a TV ma valóban nem alkalmas. Az meg értelmiségi ujjeltartás egy kicsit, ha ezen sajnálkozunk.

Gelimtrtrddddd 2024.09.24. 17:07:12

@MEDVE1978: Jakupcsek tud gondolkodni és rendszerben látni, a celebek, "riporterek" többségéről ilyet ma már nem f
--------------------------------
1. Nem tud, ezt dúrgerni, inkább rak. Gondol? Gondod van, gonosz vagy? Göndör? Stak a libcsi gondol, magyar rakand: rak rakandni.
2. Nem rendszer, hanem rendraku.

3. A probléma már stak az, hogy a libernyák gondol nem intelligens, annak nem van systemája, ahogy látem neked se, stak egy rakás libernyák zagyvaság új-ónemmagyar halandzsán. Nulla rendrakud van, intelligens se vagy. Látni, hogy a hangot se ismered.

vergyula 2024.09.24. 17:22:58

@MEDVE1978: Én Jakupcseket mindig kedveltem.

Igen, régen jobb volt. Akkor is sok volt a bulvár, de azóta rosszabb lett.
- Egyre gagyibb talkshow-k
- Egyre idiótább reality-k
- A tehetségkutatók egyre kevésbé szólnak a tehetségről
- A híradók egyre több horrort adnak

És hát ugye a kilencvenes években idő kellett, hogy kitermelje az ország a saját celebjeit, és az egész jelenséget adaptálja.

Gery87 2024.09.24. 18:20:06

@Rodney2:

Súlytalan, érdektelen, arra céloztam.

Gery87 2024.09.24. 18:21:08

@Tapi2021:

"Érdekes, hogy csak az hülyül meg, akinek a nézetei konzi-nemzeti, esetleg keresztény irányba fejlődnek."

A DK-s nyanyák akik csókolgatják Gyurcsányt, vagy a Magyar Péter hívő milfek ugyanúgy megzápultak:)

Gery87 2024.09.24. 18:25:08

@vergyula:

Galla eleve nem normális Laár szerint se:)
Amit a gyűrű témával művelt az meg szánalmas volt.

Laár meg állítólag agresszív indulatos vén hülye, ezt tudja is magáról és "kezeli" a buddhizmusával.

Gery87 2024.09.24. 18:32:46

@MEDVE1978:

Évtizedek óta egy média celeb buborékban élő felső-közép/gazdag réteghez tartozó belpesti figurák ezek.
Semmi közük és valós ismeretük nincs a magyar közvalóságról....vagy ha van is, nem érinti őket, vagy nem úgy...így aztán a válaszaik és megoldásaik is hiteltelenek és súlytalanok, komolytalanok, eredménytelenre ítéltek, hibásak....teljesen mindegy mit pofáznak utólag.

35 éve pofáznak eltartott kisujjal. És mi lett a vége?
14 év NER, 14 év kétharmad, türk tanács, Döbrögik.

Ennyi, ennyit érnek!

MEDVE1978 2024.09.25. 09:50:33

@vergyula:

Hát nem tudom, hogy ez csak személyes nosztalgia-e. Én is úgy emlékszem, hogy valamennyire jobb volt, most, ha felidézem.

Mondjuk a realitykben, showműsorokban, kvízműsorokban egyrészt a korszellem változását lehet látni. Egy rövid példával: 2000 környékén az első Való Világban vagy Big Brotherben (nem emlékszem melyik volt előbb), nyilván újdonságok volt a nézőnek az egész hülyeség és örült, ha egy segg kivillant. A későbbi évadokban nyilván lejjebb ment a tolerancia szint és már mondjuk alap, hogy zuhanyoznak, szexelnek a szereplők.

Hasonló a horror a híradókban, ami a kereskedelmiken mindig az elütötte a vonat / frontálisan ütközött / leszúrta anyósát és megfürdött a vérében szentháromsággal kezdődik. A második harmad a normális hírek, külföldi hírek, aztán a harmadikban a belföldi hírek, végül érdekességek. Régen biztosan nem ez volt a sorrend, és lehet, hogy a rászánt műsoridő hányada sem, bár biztos vagyok benne, hogy egy szaftos autóbalesetet akkor is boldogan tálaltak.

Emellett ott van nyilván az átpolitizálódás is. Amiket Jakupcsek említ, azokat, ha jól emlékszem szocioknak hívják a tévézésben (ezt Hajdú Péter mondta a Partizános interjújában). Ez az amikor Fruzsina férje fiatalon meghal, ő meg ott marad a 4 gyerekével az omladozó házban és a közösség gyűjt neki, de ez kevés. Aztán kiszáll a tévé és segít, számlaszámot villant stb. Ezek egy része nyilván már nem tud menni mondjuk egy TV2-n, mondjuk az a fajta, ahol Béla megbetegedett az akkumlátorgyári munkától vagy a kórház elcseszte a kezelését, hiszen az a NER kritikája is lenne egyben. A szociok viszont másik oldalról bulvárok vagy csúnyán szólva nyomorpornó is.

Én nem értek egyet egyébként a poszttal, mert úgy gondolom, hogy az emberek változhatnak és Jakupcsek is rájöhet, hogy régen legalább is részben szarban úszott. Nekem senki ne mondja azt, hogy 2010 után a köztévének dolgozva nem tudta, hogy a NER-nek dolgozik, a sikere a NER sikere is. Ahogy azt se, hogy a Reggeliben, Tízóraiban, Vitriolban meg hasonlókban nem bulvárt csinált.

TEhát szerintem nem arról van szó, amit birka ír, hogy a régi vásári komédiás szidja az újakat, hanem mondjuk arról, amikor a tapasztalt karakterszínész a csak szépsége és jó segge miatt bekerült fiatal színésznőcskét, aki egyébként valóban nem tud színészkedni.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása