magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Segély Afrikának - az új gyarmatosítás

Időről időre egy-egy drogozásba beleunt, kiöregedett nyugat-európai vagy észak-amerikai rocksztár, miután kipróbálta a hetero- és homoszexuális szex minden változatát, valamint tagja volt 25 szektának, új hobbit talál magának és pénzt kezd gyűjteni az úgymond "éhezők" javára, majd összeszed 100-200 millió eurót, azon búzát, rizst, cukrot vesz és az egész áruhalmazt ledobja valahol Afrikában több tucatnyi kamera előtt, majd hazautazik és átvesz fél tucat kitüntetést.

Persze, sok afrikai ember örül, valószínűleg nekem is tetszene, ha szélsőbalos aktivisták elkezdenének téliszalámival és libamáj-konzervekkel dobálni helikopterről. Azonban azt még senki sem vette észre a önjelölt segélyszervező messiások klubjából, hogy éppen a "segély" nevű médiaakciózás teszi tönkre Afrikát.

Afrikaiak próbálnak vállalkozásokat létrehozni, dolgozni, befektetni, munkahelyeket teremteni. Valaki kiépít sikeres vállalkozást, üzlethálózatot, majd jön valami nyegle nyugat-európai életunt multimilliomos gigasztár és hirtelen elkezdi ingyen osztogatni ugyanazt, amit az afrikai vállalkozó termel és elad. Ezt Európában tisztességtelen konkurrenciának hívnák és az illetőt gazdasági bűncselekmény gyanújával hivatná az ügyész, ha viszont valaki Afrikában csinálja ezt, akkor tapsolnak neki, majd becsületlovaggá vagy nem tudom mivé ütik és kap még 15 kitüntetést azért, hogy sikeresen tett tönkre egy üzletágat Afrikában.

Valójában a "segély" a legdurvább gyarmatosító politika folytatása. Hiszen a segély ledobása után egy hónappal elfogy a segély, megeszik, s az emberek tényleg éhezni kezdenek, mert már időközben a vállalkozó is tönkrement, s senki sem vállalja, hogy újra belekezdjen bármilyen vállalkozásba, hiszen sosem tudni mikor jön egy újabb rocksztár 200 milliónyi ingyen élelmiszerrel, amit esetleg éppen egy működni próbáló helyi vállalkozás közelében fog leszórni az égből.

Címkék: afrika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5915985304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása