magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 10. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Miért eretnek?

A jelenlegi római pápa megítélésekor mindig mondandója értékelésére szokott kerülni a vita. Pedig erre semmi szükség.

Teljesen felesleges elemezni, hogy igaz-e amit mond, vagy sem. Ez ugyanis lényegtelen.

Mindenki mást lát igaznak, jónak, helyesnek. Mindennek a megítélése mindig valamilyen szubjektív mérce
függvénye.

Pl. jó dolog-e a pedofília? Az ókori görögöknél annak számított, a mai mainstream nyugati mérce szerint meg rossz. Két mérce. Melyik igaz? Egyik sem, hiszen ez nézőpont kérdése.

 

Isten mércéje szerint a pedofília súlyos bűn és betegség (beteges nemi vonzalom). A kérdésről egy keresztény nem vitázhat, mert nem bírálhatja felül Isten mércéjét, s ha ezt mégis megteszi, akkor hűtlenné vált Isten tanításához.

Ugyanez a helyzet a homoszexualizmus kérdésével. Isten mércéje krisztálytiszta: súlyos bűn és betegség (beteges nemi vonzalom). Ezen nem változtat az, ha esetleg bizonyos emberek és társadalmak másképp látják ezt.

Mi egy keresztény főpap feladata? Közvetíteni Isten mércéjét, vagy “haladva” a korral, igyekezni azt farigcsálni, variálni, hamisítani, változtatgatni? Ha az utóbbi, akkor egy ilyen főpapra semmi szükség. Ha viszont az előbbi, akkor a hamisítgató, változtatgató főpap hamis pap és nem képviseli Istent.

Ismétlem: felesleges arról vitázni, hogy jó-e vagy rossz a pedofília, homoszexualizmus, más nemi betegség. A lényeges pont egy dolog: konstatálni mi e tekintetben Isten mércéje. Lehet nem egyetérteni Istennel, de a mércét vitatni nem lehet. Ha pedig egy főpap nem Isten mércéjét alkalmazza, akkor az hamis pap.

Ez a lényeg.

Vajon mit gondolnánk egy olyan vegetáriánusról, aki arról szónokolna, hogy a húsevés az igazi, modern vegetarianizmus egyik változata? Teljesen mindegy, hogy mi esetleg a világ legnagyobb baromságának tartjuk a vegetarianizmust, akkor is nevetnénk a húsevést prédikáló vegetáriánuson! Mondanánk-e azt, hogy a húsevő vegetáriánus modernizálja a vegetáriánus eszmét, s ellenfelei, a húsevést elutasító vegetáriánusok elmaradott, korszerűtlen alakok, akik nem hajlandóak haladni a korral?

Szóval, kedves homoklobbista olvasó: gondolhatsz bármit, mondhatod, hogy nem bűn/betegség a homoszexualizmus, de egy dolgot nem tehetsz: nem vitathatod, hogy a kereszténység szerint az. S éljenezheted az argentín celebet, ez csak megerősíti azt, hogy ő egy eretnek, aki arcul köpte Istent.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr987053631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.01.11. 23:36:18

a biblia tele van azzal, hogy különböző emberek a saját lányaikkal dugnak. ha jól emlékszem, ádám is kicserélte az öregecskedő évát idővel a saját lányára, azt mondjuk a biblia nem írja, hogy a lánya 10, vagy 100 éves volt -e ekkor.

empoftla 2015.01.12. 00:24:31

Igen, csak az az igaz keresztény aki a Bibliát teljes egészében elfogadja (Ószövetségestül) nem pedig “azt farigcsálni, variálni, hamisítani, változtatgatni” igyekszik “modern” elvárások szerint. Ebbe teljesen természetesen beletartozik a homoszexuálisok halálra ítélése (pl. 3 Móz. 20,13).

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.18. 10:57:45

Es miert kell egy konyvre alapozni az egesz eletunket? Es ha valaki ilyenre vetemedik, miert eppen a Bibliara? Miert nem a Koran?

empoftla 2015.01.18. 18:04:40

@maxval bircaman szerkesztő: Azért az igaz keresztények a bibliában megfogalmazott alapelvek szerint kell, hogy éljenek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása