magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 16. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Minden idők legrosszabb magyar filmje

Sokan tudják: nagy filmnéző vagyok. Hetente 30-40 filmet töltök le. A teljesen végignézett filmeket értékelni is szoktam egy 0-tól 100-ig terjedő skálán.

Elsősorban igyekszem olyan filmeket nézni, melyek nem érhetők el könnyen.

Nos, tegnap megnéztem a Buhera Mátrix című 2007-es magyar produkciót.

Vannak rossz filmek, melyek annyira rosszak, hogy már viccesek. A Buhera Mátrix nem ilyen, ez szimplán rossz, semmi egyéb.

Pocsék forgatókönyv, tehetségtelen színészek, álművészi mondanivaló.

A felénél már erősen viszketni kezdtem, de eldöntöttem: esélyt adok a filmnek, végignézem. De minden ment tovább: kínos közhelyek sorozata, melyeket csak helyzetkomikumok szakítanak meg. Az ember megsajnálja a szegény gyerekszínészeket, akiknek ilyen ökörségek lettek a szájukba adva. Még a film ismeretterjesztő szempontból értelmes részletei is olyan szánalmas és hamis módon vannak bemutatva, hogy a néző képtelen azokat felfogni.

Igazi liberális hitvallású a film, a lényeg: minden egyformán szar, az egész világ, s semminek nincs értelme, a legjobb azonnal meghalni. A film ráhány az emberiségre, s levizel mindent ami mozog.

Skálámon 19 pontot adtam a filmnek. Azért ilyen „sokat”, mert szerepel a filmben Mucsi Zoltán is, aki még itt is kitűnően játszik. Tulajdonképpen ez is az egész szerencsétlenkedés egyetlen pozitívuma.

Címkék: film
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr747078569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.01.17. 22:19:47

ez szinte minden magyar filmre igaz.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.01.18. 10:52:49

A Buhera Matrix nem egy film valojaban, hanem egymasra dobalt gegek sorozata. Mert ezerszer ujrafelhasznalt poenok sorozata.
A stand-up-os Litkai irta, hallgasd meg par korabbi stand-upjat, mind a Buhera Matrix sztorijanak elemeibol all. Neurotikus, szemuveges, gatlasos gyerektol elvarhato humor. Filmben megcsinalva borzalmas, kabareszamkent eloadva E/1-ben elmegy, akkor csak 10 perc elmeselni mindezt.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.01.18. 23:17:53

Ezt nem láttam, a címe ótvar. De ha Birca liberalizmus miatt szidja, tutira jó.
Ellenben az Álom.net igazán szuperjó volt, örökkévalóságig tudnám loopolni. Ja nem.
www.imdb.com/title/tt1309000/
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása