magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. július 11. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

A Homokos Gyík

Azaz a 20 leggyakrabban feltett kérdés a homoszexualizmussal kapcsolatban. 

E rövid tájékoztatóban igyekeztük összegyűjteni a legfőbb, leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket a homofób, keresztény hívők szoktak kapni különböző vitákban.

1.

K: Hogyan lenne a homoszexuális természetellenes, ha egyszer előfordul a természetben, állatoknál is?

V: A rák is előfordul állatoknál, tehát a rák sem természetellenes? A „természetellenes” nem azt jelenti, hogy valami a természetben nem fordul elő, hanem azt, hogy ellenkezik a normális, természetes állapottal.

2.

K: A „fóbia” azt jelenti görögül, hogy „félelem”, miért féltek a homoszexuálisoktól?

V: Nem félünk. A „fóbia” szó eredeti jelentése valóban „félelem”, de a szónak mára a jelentése szélesebb, jellemző jelentése „elutasítás”. Érdemes észrevenni: a homoklobbi sem „félelem” értelemben használja a szót, hanem „gyűlölet” értelemben, a homoklobbi szóhasználatában a „homofób” jelentése „homokosokat gyűlölő”.

3.

K: A „homofóbia” azt jelenti „embergyűlölő”, miért gyűlölitek az embereket?

V: Nem gyűlölünk senkit. S a „homofóbia” szóban a „homo” rész nem latinul van, így nem „ember” a jelentése”. A „homo” tag a görög „homosz” (azonos) szóból ered.

4.

K: A Biblia valóban elítéli a homoszexualitást, de a disznóhúsevést és a különböző anyagú ruhák viselését is, s még sok mást. Miért nem tartjátok be az összes bibliai parancsolatot?

V: A Bibliának egyes parancsolatai hatályukat vesztették Jézussal, míg a homoszexualizmus tilalma maradt.

5.

K: Csak az Ószövetség tiltja a homoszexualizmust, azaz ez csak a zsidókra vonatkozik. Ti mint keresztények miért fogadtok szót egy zsidó parancsolatnak?

V: A Biblia nem tartalmazza Isten teljes tanítását, azaz nem érv, hogy mi van benne a Bibliában. Viszont pont a homoszexualitás tilalma benne van az Újszövetségben is, lásd Rómaiak I. fejezet.

6.

K: Jézus senkit sem ítélt el.

V: Mi se ítélünk el senkit. Viszont a bűnt elítéljük, ugyanúgy, ahogy ezt Jézus is tette.

7.

K: Jézus megbocsátást hirdetett, ti meg gyűlölködtök.

V: Megbocsátani csak annak lehet, aki bűnbocsánatot tart. Jézus sem bocsátott meg azoknak, akik nem ismerték fel bűneiket. A bűn elítélése nem gyűlölködés, hanem éppen ellenkezőleg: emberbaráti cselekedet.

8.

K: Isten elfogad mindenkit, a homoszexuálisokat is. Ti miért nem teszitek ezt?

V: Mi is elfogadunk mindenkit: gyilkost, homokost, pedofilt, szadistát, bármilyen más bűnöst. A bűnüket viszont elutasítjuk, ugyanúgy ahogy Isten.

9.

K: A homoszexuálisok eleve így születnek, nem tehetnek róla, hogy ilyenek.

V: A pedofilek, a pirománok, a szadisták is így születnek, azaz ez nem érv.

10.

K: Az orvostudomány a 70-es évek óta már nem tekinti betegségnek a homoszexualitást.

V: Egy emberi tudomány nem írhatja felül Istent.

11.

K: Isten megbocsátott a parázna nőnek a Bibliában. Azaz a homoszexuálisnak is megbocsát.

V: Mit mondott Isten a paráznának? „Menj és ne vétkezz többet”, azaz a bűnösnek megbocsátott, de felhívta, hogy ne folytassa a bűnözést. Isten a bűnösnek megbocsát, de a bűnnek soha.

12.

K: Miért avatkozzon bele az állam emberek magánügyébe?

V: Az állam eleve azért van, hogy beleavatkozzon emberek magánügyeibe. Ez minden társadalom alapja. Az ellenkező lehetőség az anarchia.

13.

K: Sok társadalomban, pl. az ókori görögöknél a homoszexualitás teljesen természetes dolognak számított.

V: Az ókori görögöknél a pedofília is annak számított.

14.

K: Az egyházak csináljanak, amit akarnak, nyugodtan diszkrimináljanak, de az állam adja meg a házasság lehetőséget két felnőtt embernek, azok nemétől függetlenül!

V: Miért csak két embernek, miért nem háromnak, ötnek vagy tíznek? Miért ne nevezhetne ezen az alapon bárki bármit házasságnak?

15.

K: Ti bűntelen vagytok? Ha nem, akkor miért beszéltek mások bűne ellen? Isten azt mondta, nézd a gerendát saját magadban, ne a szálkát másokban!

V: Nem vagyunk bűntelenek, ezért nem is ítélünk el semmit. Viszont a bűn felismerésére és megnevezése nem jelenti azt, hogy magunkat bűntelennek gondolnánk.

16.

K: A házasság magánügy, miért ne házasodhatna két egynemű? Ez nem érintené az ellenkező nemű házaspárok jogait.

V: A házasság nem magánügy, hanem egy társadalmi intézmény. Egy társadalmi intézmény tartalma pedig nem magánügy.

17.

K: Ha a homoszexuálisok nem házasodhatnak, az emberi jogaik korlátozása.

V: A házasság nem emberi jog, hanem egy társadalmi intézmény, melynek keretei a társadalmi konszenzustól függnek.

18.

K: Mindenkinek joga van a boldogsághoz!

V: A boldogság nem egy mindent lesöprő, elsődleges alapjog. A mutogatós bácsi attól lesz boldog, hogy mutogatja magát, senkit sem károsít ezzel, mégis az állam elveszi tőle “boldogságát”.

19.

K: Az EU megköveteli a homoszexuálisok egyenlőségét.

V: Az EU megköveteli minden ember egyenlőségét, de ebből nem következik, hogy külön homoszexuális jogoknak kellene lenniük, ezt az EU nem követeli meg.

20.

K: A homoszexuális házasság tilalma pont ugyanaz, mint hogy korábban a nőknek nem volt szvazati joguk!

V: A szavazati jog nem egy természetes jog, sok társadalomban senkinek se volt szavazati jog, azaz ez egy politikafüggő valami. Ezzel szemben a család fogalma természetes fogalom, mely már az ősközösségben is létezett.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr137514244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2015.07.11. 18:37:14

K: Micsoda az olyan ember akinek az utolsó 8 irkájából 6 a buzikkal foglalkozik?
V: Látens öngyűlölő buzi

empoftla 2015.07.16. 23:26:08

A legfontosabb tétel a fentiekből: Ember nem írhatja felül Istent. Ha Isten azt mondta, hogy a homoszexualitás rossz és tiltott, akkor az. Ha azt mondja, hogy a Biblia egyes részei már hatályukat vesztették (ezt tegnap erősítette meg egy kérdésre Twitteren) akkor az úgy is van. Ha meg afrikai csecsemőket fertőz maláriával annak is meg van az oka (lehet, hogy az emberi tudomány nem tudja azt, dehát Isten útjai kifürkészhetetlenek).
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása