magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ateista téveszmék VI. - a tolerancia és a deszka a szemedben

Toleránsnak egyedül a bűnös iránt kell lenni, sosem a bűn iránt. Az igazi keresztény nagyon intoleráns a bűn iránt.

Nem szólhatsz más bűne miatt, ha te is bűnös vagy? Ha így lenne meg se szabadna szólalni bárkinek is, hiszen mindenki bűnös valamiben.

Mi akkor a „saját szemedben a deszkát se látod, máséban a szálkát is” figyelmeztetés lényege? Nem az, hogy ne vegyük észre a bűnt, hanem az, hogy ne ítélkezzünk.

Semmiképpen sem igaz a keresztényellenes kiforgatott ige, mely szerint mivel mi is bűnösök vagyunk, így tűrjük a bűnt. Pont fordítva: Jézus példajával legyünk maximálisan intoleránsak minden bűn iránt, s ezzel együtt teljesen toleránsak a bűnösök iránt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr947950500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsleves 2015.10.11. 10:15:52

Igazából az a vicc, hogy te, aki vallásos vagy, ergo eleve abból indulsz ki, hogy elhiszel valamit amire nincs bizonyíték, az egész sorozatod alapján szemmel láthatóan százszor logikusabban értékeled a dolgokat, mint azok, akik ilyen érvekkel támadják a keresztény erkölcsöt.
Akik ilyeneket mondanak a keresztényekre, azok nem ateisták, hanem kereszténygyűlölők. Hogy mennyire nem ateisták, azt nyugodtan kipróbálhatod egy gondolatkísérlettel, hogy "demokratikus értékekre" és liberalizmusra hivatkozva az ilyen gyűlölködők bármit elfogadnak - emberkínzás, személyi szabadság korlátozása, háborúk", - ami homlokegyenest ellenkezik a liberális vallásuk tanaival. A liberális vallású idomított állatoknál fanatikusabb, gyűlölködőbb csürhét még nem hordott a hátán a föld.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása