magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Országos támogatás a hősnek

Múlt hét csütörtökön 22 óra körül a bolgár-török határtól kb. 30 km-re fekvő Szredec kisvárosban bolgár rendőrök egy 54-tagú afgán illegális migráns csoportba ütköztek.

Miután a migránsok ellenállást mutattak, a rendőrök a levegőbe lőttek, egy golyó a közeli hídról visszapattant és halálosan megsebezte az egyik migránst, aki meg is halt a helyszínen.

mst.jpg

A rendőrök elmondása szerint azért volt szükség a fegyverhasználatra, mert a migránscsoport csupa 20-30 év közti életerős férfiből állt, így a renderők a saját életüket látták veszélyben a többszörös túlerő ellenében.

Amint a hír ismerté vált, spontán tüntetések kezdődtek a lövést leadott rendőr védelmében. Ez különösen az után történt, hogy a bolgárellenességéről híres Helsinki Bizottság és az ENSZ elítélte a migráns lelövését.

mtn.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr917990245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dkkdsdsd (törölt) 2015.10.19. 16:55:00

A Helsinki Bizottság miért utálja a bolgárokat és a magyarokat,

dkkdsdsd (törölt) 2015.10.19. 16:55:32

A Helsinki Bizottság miért utálja a bolgárokat és a magyarokat?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.10.20. 08:01:53

@dkkdsdsd: Mert Európában nem az értékrend határozza meg a dolgok megítélését, hanem az érdek. És mivel ezt kimondani nem illik, így a sokféle értékrendből azt citálják elő, amelyikkel épp magyarázni vélhető egy akármilyen megítélés. Ezért kell a multikulti, ezért kellenek a társadalmi feszültségek, és ezért elítélendő a világos társadalmi összefüggéseken alapuló berendezkedés.

kilincs ami nincs 2015.10.20. 11:04:37

Igen, ez szakszerű fegyverhasználat volt, méltó egy rendőr-határörhöz! (Ez azért is elmondható, mert pontosan ismerjük a körülményeket: a helyszínen a fegyelmezést-ellenőrzést véghezvivő hivatalos bolgár szervek halálpontosan beszámoltak róla, egy részletet sem kihagyva).
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása