magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. december 20. 10:10 - bircaman szerkesztő maxval

Botrány az USA-ban

Eheti hír az USA-ból: a homoklobbi újabb támadása, immár az amerikai államgépezet teljes támogatásával.

A Fontbonne Academy, egy amerikai katolikus gimnázium meghirdetett egy állást: az iskola étkeztetési szervezői posztjára. Egy férfi jelentkezett az állásra, s mivel megfelelt a követelményeknek, az iskola vezetése munkaszerződést is kötött vele.

Hamarosan azonban az új alkalmazottról kiderült: nyíltan homoszexuális életet él, sőt államilag elismert házasságban él egy másik férfivel. Ekkor az iskola elbocsátotta a férfit, az viszont munkajogi pert indított az iskola ellen.

A per során az elbocsátott alkalmazott arra hivatakozott, hogy elbocsátásának oka kizárólag nemi orientációja, ami tilos az amerikai alkotmány értelmében. Az iskola pedig szintén az alkotmányra hivatkozott: a vallásszabadságra, azaz nem kötelezhető egy meghatározott vallás értékrendjén alapuló iskola arra, hogy alkalmazzon olyan személyt, aki ezt az értékrendet nem fogadja el.

Azaz itt két alkotmányos elv ütközése tapasztalható.

Bár a homoklobbi mindig hangsúlyozta, nem célja, hogy a homofób értékrendet valló vallásokra rákényszerítse a homofil értékrendet, most látható lett: ez csak szöveg, a valóság más.

S a bíróság az elbocsátott alkalmazott javára döntött! Amit a homoklobbi ünnepel.

Látható tehát: nem szabad sosem engedni a kőkemény homofób elvekből, mert ezt az ellenség a gyengeség jeleként értékeli. Ha odaadod a kisujjadat, az egész kezedet akarják!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr88185806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felirat 2015.12.20. 23:05:14

Ez a bírósági döntés teljesen érthető és jogos. Ugyan úgy mint, hogy nem megengedhető egy normális társadalomban, hogy bőrszín, fogyatékosság, éssatöbbi alapján diszkrimináljon bárki intézményesen, ha egyébként alkalmas a munka elvégzésére az egyén. Magyarul a vallások ilyen hozzáállása felett is eljárt az idő...

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.21. 05:45:04

@felirat:

Nem éppen, hiszen ezzel az állam vallásellenes álláspontra áll, amit TILT az amerikai alkotmány.

felirat 2015.12.21. 23:38:16

@maxval bircaman BircaHang Média: Rosszul értelmezed az amerikai alkotmány vallásszabadságra vonatkozó részét. A vallásos vélemény és hit nem korlátozható, de a gyakorlat igen (mint például a mormonok többnejűsége már a XIX. század vége óta, pedig az igazából tényleg nem árt senkinek).

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.22. 06:11:46

@felirat:

Ezen a konkrét példán pont a LB idei döntése változtatott.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.22. 08:01:37

@felirat:

Két egynemű házasságát engedélyezte idén a LB.

CsipkeRózsa 2016.02.15. 12:32:49

Amennyiben a másik fél javára döntött volna a bíróság, akkor is meg lehetne magyarázni, hogy az a döntés miért nem fér össze az alkotmánnyal.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása