magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Oszkárság

Két aktuális filmről.

A Testről és lélekről  című magyar film remélem nem lesz megalázva egy Oszkár-díjjal, ezt ugyanis rossz filmeknek szokta adni a hollywoodi zsűri.

Amikor letöltöttem még a tavalyi év végén, s elkezdtem nézni ezt a filmet, arra számítottam, hogy a soron következő marhaság és 15 percen belül kikapcsolom. Csak kb. a 6. percben megéreztem, hogy nem marhaság, így azonnal végig is néztem. S azt kell mondanom, hogy 90 pontra értékelem a lehetséges 100-ból. Maga a történet is kiváló, az autista nő színészi alakítása a szlovákiai magyar színésznő által pedig egyszerűen mesteri. Nem mesélem el a filmet, ajánlom megnézését.

A fő Oszkárra viszont a Víz alakja című film esélyes, ahogy olvasom a hírekből.  A film mélyen emberellenes és közhelyes, röhögni legalább lehet rajta, szóval erősen esélyes a díjra. A főszereplőnő egyébként jó színésznő, ezt alá kell húzni, kiválóan alakítja az enyhén elmeháborodott, ősbuta, de romantikus liba szerepét.

A történet lényege: a gonosz titkosszolgálat élve akar boncolni egy gyíkembert, mire a takarítónő, kijátszva az egész katonai támaszpont teljes személyzetet, megmenti a gyíkembert, kiszöktetve azt. A gyíkember ezután jóízűen elfogyaszt egy házimacskát, majd haldokolni kezd, de végülis visszanyeri életerejét a takarítónővel folytatott szextől. A végén minden jól végződik: mindenki meghal, de a jók felélednek. Kiderül: a gyíkember halhatatlan istenség, bár ebből a szemszögből nem derül ki, hogy akkor korábban miért haldoklott. Biztos unalomból. Elúszik a gyíkember az óceánba az időközben nyilvánvalóan kopoltyút növesztett takarítónővel, s addig éltek, míg meg nem haltak, azaz végtelen ideig, hiszen halhatatlanok.

Az eszmei üzenet: olyan gonoszak és aljasak az emberférfiak, lásd metoo kampány, hogy még egy gyíkemberférfi is jobb náluk. Míg az emberférfi csak ver, zaklat, erőszakoskodik, addig a gyíkemberférfi rendkívül romantikus lény, tiszteli a nőket, s szép nagy hímvesszője is van, mely sose lohad le. Ez utóbbi egyébként a legmodernebb, legprogresszívabb feminista tanok értelmében erősen kifogásolható, hiszen maga a férfi nemi szerv szimpla megléte már önmagában erőszak, de biztos ez a kifogás nem vonatkozik az isteni gyíkemberekre.

Gondolom, lesz második rész, ahol a gyíkember által megtermékenyített takarítónő utódokat hoz a világra, akik lassan kiszorítják a bolygóról az összes gonosz emberférfit, s végre győz mindenhol a totális liberális demokrácia.

Címkék: film
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1013597917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása