magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Varga ügy

Amit Varga István mondott a fideszes médiákról az sajnos teljesen igaz. Különösen a nyomtatott és az onlájn médiákra, jelentősen kisebb mértékben a tv-csatornákra.

A fideszes médiák zöme pártsajtó, ezért is rosszak. Pártsajtót olvasni ugyanis unalmas. Az ember úgy érzi mintha állandóan a választási kampány utolsó hetében lenne, s választási röplapot olvasna.

A ballibek ezt egyszerűen tényleg jobban csinálják. Az ugyanis nem pártsajtó.

Amit a legtöbben nem vesznek észre, nem csak két lehetőség van: pártsajtó és független sajtó. Ez utóbbi természetesen nem létezik, olyan ez mint Nietzschénél a jó, a jó "mi" vagyunk, a rossz meg "ők", itt ugyanaz: a független az ami tetszik "nekünk".

De nem erről van szó. A pártmédia az olyan, mely kimond egy központi álláspontot, majd azt több cikkben leírja, igazolva azt. Ilyen volt minden média Kádár alatt: csak egy dologra voltak jó, megismerni mi az éppen aktuális véleménye a hatalomnak.

De milyen a jó média? Nem független, hiszen - mint láttuk - olyan nincs, viszont ott nem az álláspont közös, hanem csak a cél, az általános irány az.

Tessék megnézni a jobb fajta ballib médiákat: a fő irányban nincs ellentmondás (lásd Orbán uralma katasztrofális, stb.), de a kritika nagyon sokrétű mégis, az egyes cikkek egymással nem értenek egyet sok kérdésben. Ilyet én a fideszes írott médiákban csak nagyon ritkán látok, s akkor is csak harmadrendű kérdésben (friss példák erre: Nagy Imre vagy Ady megítélése).

Én azt javasolnám a fideszes médiáknak, ha másnak nem, hát higgyenek saját fideszes kommentelőiknek: sokkal értelmesebben védik Orbánt, mint a profi kormánypárti újságírók.

Szóval azt hiszem, ezt akarta elmondani Varga.

Címkék: politika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8814612796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása