magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ateista vita

A vitázós kedvű formátus lelkész ismét vitázik, az index.hu szervezésében.

Mivel ugyanő már egyszer előadta ugyanezeket az érveit, s erről írtam is, nem ismételném magamat, csak az eltéréseket írnám le.

Ezúttal vitapartnere nem az enyhén infantilis, kevés releváns tudással rendelkező, tudatlanságát trágársággal pótló Erdélyi Ágoston ateista blogger, hanem a nehézkategóriás Orosz László. Ez a vita minőségén sokat emelt, a református pap végig kénytelen volt érvelni a nagytudású ateista vitapartnerével szemben.

Amit leírtam múltkor mint gyenge érvet, nevezetesen azt írtam, hogy Nagy Gergely 4 érve közül 3-at egy tapasztaltabb ateista simán cáfolna, nevezetesen a finomhangulás érvét, az objektív erkölcs érvét, s a Jézus-érvét, nos, ezeket Orosz le söpri magabiztosan.

A lelkész fő jó érve, a metafizikai érv viszont cáfolhatatlan, Orosz bicskája is beletört. Egyrészt próbált csúsztatni, másrészt megkérdőjelezni az érv értelmét, ezzel önmagát azonban ellentmondásba víve. Hiszem ha nem kell okság, akkor miért kellene bármi másban is, márpedig ez az érvelés minden tudományos gondolkodás alól is kihúzza a talajt.

Címkék: vallás
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2114762000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása