magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Liberális agymenések 2. - Másképp szép

Amikor rámondják a féllábú manökenre, a Down-kóros, torz arcvonású kisgyerekre, a túlsúlyos, elhízott nőre, hogy ők is szépek, máshogy szépek.

Pedig nem szépek, sőt csúnyák. Csak ezt nem szabad mondani.

Aki kimondja ezt, az ellen jön az érv: ő biztosan eltagadja ezen emberek alapvető jogait.

E logika mentén a születése óta néma kislányt is indítani kellene egy dalversenyen, majd neki kellene a legjobb éneklésért járó díjat kapnia, hiszen önhibáján kívül nem tud énekelni. Az hogy kiad pár torz hangot nyilván másként éneklés, s ezt az igyekezetét honorálni kellene.

Amit tesznek a liberálisok az nem más mint a szépség fogalmának megsemmisítése.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9714916070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2019.07.05. 07:51:30

Nem arról van szó, hogy nem szabad azt mondani egy csúnyának tartott emberre, hogy csúnya. Egyszerűen csak nem kell másokat megbántani.

Cycmen 2019.07.05. 11:32:57

A liberalizmus ebben a mai formájában pszichiátriai tünet.
A libsizmus az önmegsemmisítés felé halad szerencsére, mivel követői a semmi sem elég elve alapján egyre nagyobb hülyeségekkel igyekszenek túltenni egymáson és ezzel egyre nagyobb ellenállást váltanak ki, hiszen képesek még a velük részben egyetértőket is megtámadni, ellenségként kezelni.

vergyula 2019.07.06. 06:45:41

@MAXVAL bircaman közíró: Úgy értettem, hogy - szerintem -ez lenne a helyes hozzáállás. Az általad leírt jelenség létezik, és néha tényleg elég abszurd. Nyilván logikus lenne helyükön kezelni a dolgokat, a csúnyák csúnyák, a szépek szépek. De egyrészt ezek szubjektív kategóriák, egyénenként és csoportonként is változik a megítélésük. Pl. valahol Afrikában (taláb Gabon?) az a női szépségideál, ami nálunk kóros elhízásnak számít. Az apák erőszakkal hízlalják lányaikat, hogy azoknak esélyük legyen férjhez menni. Másrészt lehet valaki csúnya, kövér, vagy bandzsa, mi értelme ezt az orra alá dörgölni? Attól még - más előnyös tulajdonságai révén - értékes ember lehet, de ehhez az is kell, hogy ne kösse gúzsba az életét a "fogyatékossága" miatt érzett frusztráció. A társadalom egy része szélsőségesen igyekszik kirekeszteni a - bármilyen - hátránnyal küzdő embereket. Erre a társadalom egy másik része szintén szélsőséges választ adva "túlvédi" az üldözötteket. Aztán jönnek a végtelen viták.
Az igazi gond az, amikor a lényeget szem elől tévesztjük. A dalversenyt megnyeri egy szakállas nő(?). Nem tudom, nem emlékszem, lehet, hogy az övé volt a legjobb hang/dal, de meggyőződésem, hogy a "trendi mássága" miatt nyert.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.06. 08:07:46

@vergyula:

A szavak értelmének megtartásáról van szó, nem másról.

A "szép" jelent valamit, s nem jelenti azt, hogy "tiszteletre méltó", se azt, hogy "önhibáján kívül szerencsétlen".

niemehrov 2019.07.06. 10:08:40

@MAXVAL bircaman közíró: láttam a z ex-szépségkirálynő feleséged képeit. Akartam írni, hogy a korához képest milyen jól néz ki. De nem akarok libsi közhelyeket írni, így azt kell mondanom, érdekes ahogy a kis púpját egy hatalmas pókhassal próbálja kiegyensúlyozni. A külföldi tőke elleni harcát remekül leplezi a mindig nála lévő lidles szatyor és az eszetlen fogyasztás ellen szeptember és április között naponta hordott rénszarvasos pulcsi.
Kapisgálod már, hogy megint mekkora baromságot sikerült összehordanod?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.07.06. 13:24:40

@niemehrov:

Hormonális probléma miatt hízott 10 kilót, már lement a fele.

A Lidl van legközelebb, ezért oda megyünk leggyakrabban bevásárolni.

kovacspeti3 2019.07.26. 16:09:31

Ott tartunk, hogy a down-szindrómás gyereket is kötelező szépnek látni ha nem így van, akkor feljelentenek:

www.koloknet.hu/kulonleges-gyerek/fejlodesi-rendellenessegek/down-kor/mondana-azt-erre-a-kisfiura-hogy-ronda/

"mert egyetlen szóval jellemezted ezt a képet: ronda.

Szerinted ez csak vicc volt, és az embereknek nevetniük kellene. De miért pont a gyerekeink képeire keresel rá? Mi az oka annak, hogy a fiam gyönyörű képét bemocskoltad a gyűlöleteddel? Ez nem vicc. Ez internetes zaklatás. Talán mondanom sem kell, bejelentést tettem rólad."

niemehrov 2019.08.07. 18:36:35

@MAXVAL bircaman közíró: az empátia teljes hiánya nem liberális ármány, hanem a betegséged egyik, a normális emberek számára egyébként rendkívül irritáló tünete. Ezzel nyilván te is tisztában vagy, ezért nem értem miért kell ekkora blődséget leírni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.08.07. 19:00:36

@niemehrov:

A normalitás gazdáid szerint betegség. Nem gond, még egy ok, hogy lágerbe internáljuk őket.

niemehrov 2019.08.07. 19:28:25

@MAXVAL bircaman közíró: a gazdit nem értem el, anyukám azt mondja, hogy a normalitás ( bármilyen furcsa neked) a normális és asperger szindrómással ( röviden nyomi) ne vitatkoztak. Most nem tudom kinek higgyék. :)))
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása