magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Mi a modern vegetárianizmus?

A modern vegetárianizmus nem egyszerűen valamely ételtípus fogyasztásának ellenzése, nem a tabusított étel fogyasztóinak kirekesztése, erkölcstelennek minősítése. Ez egy sokkal általánosabb magatartás, hiszen léteznek bioétel hívők, vegánok (akik a vegetáriánusok radikálisabb változata), de léteznek mérsékeltebbek is, fél-vegetáriánusok, akik esznek halat, de számtalan más változat is, melyekben azonban közös, hogy erkolcsileg megbélyegzik a mindenevőket, sőt egymást is, ha azok az illető ideológiánál mérsékeltebbek.

A modern vegetárianizmus valójában az egész emberiség ellen irányul, hiszen tagadja az alapvető emberi jogokat, legfőképpen azt a biológiai tényt, hogy az ember mindenevő.

Lehet-e egy mindenevő, egy húsevő ember is vegetariánus? Természetesen lehet, amennyiben tagadja az egyetemes emberi elveket és viselkedésformákat, a jogot arra, hogy az egyén maga válassza meg mit eszik.

Szóval ma már a "vegetáriánus" nem azt jelenti "nem eszik húst", hanem minden kirekesztés, diszkrimináció, korlátozás, sőt az ilyen jellegű proganda is végsősoron vegetáriánus. A mucsai magyar primitív vidéken szokásos disznóvágás is végsősoron mélyen vegetáriánus esemény, hiszen ki vannak zárva róla a disznóhúst nem fogyasztó személyek, ami végsősoron mélyen kódolt antiszemitizmus és a muszlim migráció ellenzése.

Mi, progresszív megmondóemberek végsősoron mind mindevők vagyunk, akkor is ha nem eszünk húst, mivel szembenállunk a kirekesztő vegetáriánus sötét eszmékkel. A húst evők viszont mind szellemileg vegetáriánusok, ha nem értenek együtt az általunk mondottakkal.

Kant azt mondta: "Die Metaphysik ist ein dunkler Ozean ohne Ufer und Leuchtturm, übersät mit vielen philosophischen Wracks." - hogy ez kapcsolódik ide, magam sem tudom, de kellett valami idézet, amit az olvasók 99,9 %-a nem ért, de úgy tesz, mintha értené.

A lényeg: Zorbán vegetáriánus.

*

Ez a cikk egy vicc, TGM cikkéről jutott eszembe, ő ihletett meg.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4016173718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsa.na 2020.08.31. 15:14:10

Max!

Ezt láttad már?

www.youtube.com/watch?v=SBG1DdjRvEk

A baloldali fenegyerekből lett milliomos repper, Majka és a balliberális rendszerváltó elitből megmaradt 1 azaz egy, magát baloldalinak valló filozófus, TGM showja.... Tanulságos... már csak a látványuk is...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása