magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A női válság

Már írtam az öregedésről.

Ennek van egy specifikus időszaka mind a férfiaknál, mind a nőknél. Most jöjjenek a nők.

A nőknél az egész folyamat rendkívül látványos. Hiszen alapja biológiai: a peteérés megszűnése. A nők ilyenkor elkezdenek látványosan öregedni, egyes típusoknál ez a folyamat hosszabb, lassabb, s már korábban kezdődött, másoknál hirtelen, szinte pillanatszerű. Nyilván vannak szerencsés típusok is, akiknél a folyamat későn kezdődik és lassú, de náluk is megvan.

Sajnos a nők legnagyobb része - én ezt 90-95 %-ra saccolom - szélsőségesen reagál. Vagy "most már minden mindegy" alapon beltörődik a vég kezdetébe, lassan búskomorságba esve, vagy extrém módon küzdeni kezd az öregedés ellen, lásd különféle műtétek végzése és fiatal szeretők beszerzése. A celebvilágban ez utóbbi a jellemző. Gyerek- és kamaszkori magyar nőidolom, Szűcs Judit pl. olyan arcplasztikát csináltatott magának, amitől kirakati bábunak kezdett kinézni, ezzel pont az ellenkező hatást elérve: látva a mozdulatlan arcát mindenkinek azonnal beugrik az "öreg nő" archetípusa.

Szűcs Judit 2017-ben 64 évesen: a teljesalakos képen még rendben van, de a portrénél már látszik a túlplasztikázás (a teljes videó itt)

Egy 5-10 %-os kisebbség az, mely megtalálja az arany középutat: tudomásul veszi, hogy nem lesz ismét fiatal, de ez nem ejti depresszióba, hanem fenntartja magát az ideális szinten.

Címkék: élet közélet
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2516415680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.02.21. 16:49:08

Azért a valóság el nem fogadása már súrolja a személyiségzavar tényét. Igazából az ilyen embek kis isteneknek tekintik magukat, azt hiszik, hogy ők irányítják a világ folyamatait. Nevetséges. Azért öregszünk meg, mert ez a világ rendje, és ezt nem elfogadni betegség. Egy cél lehet: minden életszakaszban az azt illető maximumot kihozni. PL. a 10-es években szerelem, tanulás, 20-asban családalapítás stb. Ebben az a baj, hogy sokan már az elején elcseszik, és nem tudják a teljes életnek megfelelő "játékot" lejátszani. Pl. tizenéves korban nem tanulnak, húsz-hamincévesen nem babáznak, hatvanévesen meg nem tudnak unokázni.

Sajnálom őket, de maguknak okozták általában.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása