magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Pornóhatalom?

A Partizán megpróbálja elemezni a pornót. Persze ismét sikertelenül: álmarxista, újbalosnak hazudott liberalizmussal nem is lehetséges ez.

Az elemzés lényege kb. az, hogy nagyot csökkent az életszínvonal Magyarországon a rendszerváltozás után, s a nők még jobban áldozatai voltak ennek, ezért aztán a magyar nőkből tömegesen pornószínésznő lett.

Röhejes marhaság. Először is, én azért elég sok magyar nőt ismertem akkor is, s - csoda! - egy se lett közülük pornószínésznő, pedig volt aki munkanélküli lett akkoriban.

Mi is a valóság? Az, hogy a prostitúció - mert ennek része a pornó is - mindig sokkal könnyebb megélhetést biztosít, mint a rendes munka, így aki hajlamos erre, az akkor is ezt fogja választani, ha nem esett le életszínvonala.

S miért lett olyan sok pornós Magyarországon a 90-es években? Mert akkoriban a liberálisok a nők szabad önrendelkezéséről harsogtak, meg "szexmunkásokról". Úgy volt az egész beállítva, hogy mindez végülis semmi különös, csak egy munka a sok közül.

Egyébként Kelet-Európában Magyarország nem a fő pornóhatalom, az első helyen messze Csehország áll. Magyarország talán a második helyezett.

Az egész Partizán-műsort egyetlen dolog miatt érdems megnézni: a Hajdú Péteres rész miatt - ez 18:20-nál kezdődik. Jól bemutatja ez: mennyire hamis a bulvárvilág. Amikor az egyébként is undorítóan nyálas Hajdú Péter úgy tesz, mintha valóban vonzaná őt a nála kb. 25 évvel idősebb Cicciolina, de annyira rossz színész Hajdú, hogy azonnal látszik rajta: a valóságban undorodik.

Egyébként az adás tömény marhaság. Gyöngyszeme a csikló és a kapitalizmus viszonyáról való fantáziálás. Nyilván Gulyás Marci mint homokos nem rendelkezik saját tapasztalattal e téten, dehát biztos akadnak azért nem-homokos haverjai, akiket megkérdezhetett volna...

Címkék: közélet
11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5516569886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni95 2021.05.26. 07:39:24

Ez alapján Magyarország Csehországot is veri: www.reddit.com/r/europe/comments/arhzub/pornstars_per_capita_in_europe/

De ez a két ország brutálisan kiemelkedik, nem tudom mi lehet ennek az oka.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.05.26. 07:50:47

Ukrajna nem veri a cseheket? ahol most is orosz filmek sztárja az elnök ?:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.26. 07:59:35

@Deak Tamas:

Csehországban van ma már egy rakás korábban nyugati cég központja. Ott olyan is van, ami nálunk nincs: élő pornó, de nem Gattyán-módra a neten, hanem IRL: azaz jegyet vszel, bemész, s részt veszel. A Sin Drive - nagy cég erre - is Prágában van ma már.

Mr. Hyde 2021.05.26. 13:17:23

Rohadt utalmas már ez a megélhetési, szakmai rendszerkritika.

2021.05.26. 17:00:32

@Mr. Hyde: Na de mi marad más? És milyen alapon?

Mr. Hyde 2021.05.26. 20:48:26

@zavaleta:

A rendszerkritikai baloldalnak az a fő problémája, hogy csak kulturpolitikája és szociálpolitikája van, de (makro)gazdaságpolitikája, geopolitikája és biztonságpolitikája, valamint szervezetelmélete egyáltalán nincsen.

Így marad a szofisztikált elemzés, ami az elnyomó hatalom szörnyűségességein valós siránkozásba és önsajnálatba fullad rendszeresen.

2021.05.28. 10:19:44

@Mr. Hyde: Igen, és nem is lesz, mert a militarizmustól és általában az szervezett offenzívától rettegnek.

Gery87 2021.05.29. 14:50:40

"S miért lett olyan sok pornós Magyarországon a 90-es években?"

Ateista, depressziós, alkoholista, önértékelési problémákkal és komplexusokkal küzdő frusztrált társadalom a miénk....ahol a sok lelki szar elfojtásának van hagyománya....benne rengeteg emiatt közvetlen vagy közvetve érintett fiatal lánnyal....
Ezen felül itt a többség marha anyagias is és relatíve "szegénynek" érzi magát, vagy az is...
A pornó pedig könnyű megélhetést biztosít....erkölcsi gátak pedig nem igen vannak....
Ennyi a titok.....a liberális pornó felfogásnak nem sok köze van ehhez...

Egyébként honnan veszed hogy Gulyás buzi?

Gery87 2021.05.29. 16:59:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Hm...
Franc se tudta, mondjuk nem is érdekelt..az azért pozitív hogy nem pattog vele.

Gery87 2021.05.29. 17:04:11

Az viszont már negatív hogy most eszembe jutott, nyíltan lezbi tagjuk is van....eléggé feminnáci és bizony cenzúráznak is.....mint kiderült számomra Marci is meleg....valahogy nem vetít ez előre semmi jót.
Bele fognak fulladni ugyanúgy a posztmodern identitásharcba mint mások....mert ez nekik személyesen is fontos....a szociális, társadalmi kérdések meg dísznek lesznek.
Kár....
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása