magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Szaravány Gyuri nem bírta ki

Szaravány Gyuri fanatikus ballib aktivista igyekszik megszolgálni új gazdáit. Gyurika ugyanis pár éve még fanatikus fideszes volt, s levegőt se tudott venni olyan hévvel nyalta éjjel-nappal Orbán seggét.

Szóval a derék Szaravány tavaly kihagyta a Húsvétot, nem gyalázott kereszténységet (valószínűleg éppen súlyos beteg volt, más okot nem tudok elképzelni). De amint közeledett az év vége, észbe kapott: hol az idei krisztusgyalázó cikkem? Így gyorsan csak összedobott egy röpiratot az év utolsó előtti napjára.

Cikkjében felsorol pár szabványos krisztusgyalázást, de igyekszik újakat is hallucinálni.

Persze hazudik is rendületlenül, pl. "a nyugati civilizációhoz tartozó államokban változatlanul garantálja az alaptörvény a vallási és lelkiismereti szabadságot". Közben magának is ellentmond: "a nyugati kultúrkör országaiban hagyományosan az alkotmányos rendhez tartozik, ez pedig a gyűlöletkeltés és uszítás tilalma a kisebbségek ellen".

Mert hiszen pont ez a módszer! Egyes magartások művelőit elnevezik kisebbségnek, majd az új "kisebbség" elleni minden kritikát meg egyszerűen betesznek a "gyűlöletkeltés és uszítás" kategóriájába.

Azt meg, hogy ki kisebbség és ki nem, az ők döntik el. Ez ellen nincs apelláta.

A demagógia fő eleme a csúsztatás itt: "az élet alapértelmezetten heteronormatív, messze nem jelenti, hogy az alapértelmezett beállítástól való eltérésektől irtózni kell" - ez alapvetően még igaz is lehet, de bújtatott üzenet hazug, hiszen az irtózás és a megtapsolás nem az egyedüli lehetőségek. Szaravány talán mindent megtapsol, amitől nem irtózik? - kétlem.

Azt is írja: "Még hogy be kéne engedni a melegeket az iskolákba, az óvodákba, meg az egyházakba? Nem, nem, dehogyis. Nem beengedni, hanem behívni kell őket, tisztelettel és szeretettel." - ezen az alapon minden bűnözőt, aszociális elemet is be kell hívni.

Aztán persze a szerző eljut odáig, hogy Jézus homokos volt, ami teljesen antibiblikus és antikeresztény nézet. Ezen az alapon Jézus pedofil volt, hiszen dokumentáltan azt mondja "engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket" - de erről majd csak 20 év múlva fog cikkezni Szaravány, amikor a liberálisok már a pedójogokért fognak küzdeni.

A szerző nem ismeri a Bibliát se: "a közhiedelemmel ellentétben egyetlen, ismétlem, egyetlen utalás nincs a Bibliában arra, hogy önmagában a homoerotikus irányultság bűn volna". Ezzel ellentétben több bibliai elítélő szakasz is van a homoszex ellen. Azaz bűn. Azaz Jézus nem lehet homokos, hiszen bűntelen volt.

Pár bibliai szakasz a homoszexualitás ellen, a következő 3 szakasz nyíltan említi a kérdést (ezek mellett vannak közvetett utalások):

  • "Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." - Leviták 18:22.,
  • "Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk." - Leviták 20:13.,
  • "Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét." - Rómaiak 1:26-27.

Eleve az az érv, hogy "a Biblia nem tiltja szó szerint, tehát engedett" abszurd. A Biblia sehol se ítéli el nyíltan, közvetlen módon a pedofíliát vagy az állatkínzást. Ebből következik az, hogy a kereszténységnek kötelessége tisztelettel és szeretettel viszonyulnia a pedofíiához és az állatkínzáshoz?

A szerző szerint eleve nem baj a bűn, hanem az az egyetlen baj, ha nem vagyunk megértőek és befogadóak a bűn iránt. Szaravány, te mocskos állat, van valami fény perverz agyadban még?

Nyilván az igaz, hogy Isten azonosul a bűnössel, de nem a bűnével. Isten szereti a homokosokat, pedofileket, gyilkosokat, állatkínzókat, de vajon azért szereti őket, hogy megerősítse őket bűnükben, vagy azért hogy megszabadítsa őlet bűnüktől? A megveszekedett ateista harcos szerző is tudja persze a választ, de úgy tesz, mintha nem tudná. Isten nem azonosult sosem a bűnösök sorsával abban az értelemben, hogy támogatta bűnüket!

Az egyetlen pozitívum a cikkben, a szerző szerint is van homoklobbi. Ez nagy baj, ezért a homoklobbisták támadni fogják, ezt ugyanis tilos bevallani a liberális katekézis szerint.

Szaravány persze igyekszik megcsillogtatni "műveltségét", egy hatalmas leleplezést is közzétesz, mégpedig azt, hogy Jézus nem azonos Mikulással. Ha ez a hír nem omlasztja össze a kereszténységet, akkor semmi se fogja!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6216799470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.01.09. 09:03:32

A kegyelem nem a törvényt törli el, hanem a törvény megszegése miatti jogos büntetést.

ulpius66 2022.01.09. 12:54:52

„Sajnálom, hogy rasszista voltam” – címmel írt Balavány György, a 2012. október 23-ai Milla-tüntetés meghívott szónoka bejegyzést személyes internetes naplójába október 20-án délelőtt. Azután, hogy előző, 18-ai blogbejegyzéséből, amelyben a Jobbik elnökét cigányozásáért feljelentéssel fenyegette, úgy idézett a Mandiner portál, hogy Balaványnak egy 2008-as Magyar Nemzetben megjelent cigányozó vezércikkéből is részleteket közölt, Balavány György még vad moderálásba kezdett blogjának a szerző ellentmondásait felhánytorgató hozzászólásai között. Másnap, 19-én este Bayer Zsolt az Echo Tv Korrektúra adásában beszélt korábbi Magyar Nemzet-es kollégája, a „Szellemi honvédelem” díjas Balavány György rasszista múltjáról, majd 20-án reggel a Magyar Hírlap publicisztikája is utcára került az addigra már elhíresült Balavány-idézettel (Bayer Zsolt: Morcizás). Balavány György ekkor megadta magát, és bocsánatot kért.

„Lehet mélyebbre is vájni a múltamban. A 2006–2008 közti időszakban rendszeres vendég voltam az antiszemitizmus.hu című szégyenfalon, többnyire az izraeli politikát ekéző írásaim miatt (némely megállapításomat egyébként máig fenntartom)… Sosem gondoltam magam rasszistának vagy antiszemitának. Nem voltak (nincsenek) általános érvényű fenntartásaim semmilyen népcsoporttal szemben. Sohasem gondoltam, hogy minden cigány bűnöző, de ez a szöveg – most döbbentem rá, öt év távolából – félreérthetetlenül ezt üzeni. Ezért, tisztelt Legbelsőbb Bíróság, függetlenül kontextustól, szenvedélytől és egyéb körülményektől: e differenciálatlan, általánosító megállapítások, a cigány–magyar dichotómia emlegetése, a gyűlölettoposzok sora miatt nem lehet mást mondani, mint hogy Balavány György írt rasszista szöveget. És ha rasszista szöveget írt, akkor rasszista volt, függetlenül attól, hogy mit gondolt önmagáról. Sajnálom és röstellem, nagyon.”

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.01.09. 21:34:56

Emlékeim szerint Gyuri presbiter volt a református egyházban. Jó lehet ott, ahol ilyen keresztény emberek vannak. :-) És egyszer elkérték a gyerekének a kisebb lányom egyik objektumát (most nem szeretném megnevezni, hogy mi volt) egy évre, aztán kb. még köszönetet sem kaptunk tőlük, mikor visszaadták. Nálam már akkor leírta magát.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása