magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kereszténység és atomháború

Mi a kereszténység viszonya az atomháborúhoz?

Tény: mi keresztények nem félünk az atomháborútól. Szemrebbenés nélkül aktiválnánk az atomgombot, ha erre lenne szüksége a jó érdekében. De azért jobb lenne elkerülni.

Kicsit olyan ez, mint a patkányírtás. Jobb lenne békében élni velük, azaz legyenek ők máshol, s ne jöjjenek a mi pincénkbe. De ha egyre csak jönnek és jönnek, kénytelen vagyunk a patkánymérget bevetni.

Pedig nem szép látvány aztán egy halom haldokló, majd halott patkányt látni a földön.

Címkék: közélet
57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3217778962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.03.17. 07:36:23

1) Mi keresztények tudjuk, hogy lesz atomháború:
"Károli Gáspár » János Apostolnak mennyei jelenésekről való könyve » 9. fejezet 18. E háromtól öleték meg az emberek harmadrésze, a tűztől és a füsttől és a kénkőtől, amely azoknak szájából jő vala ki.
19. Mert az ő hatalmuk az ő szájukban van, és az ő farkukban; mert az ő farkaik a kígyókhoz hasonlók, amelyeknek fejeik vannak; és azokkal ártanak.
20. A többi emberek pedig, akik meg nem ölettek e csapásokkal, nem tértek meg az ő kezeik csinálmányaitól, hogy ne imádnák a gonosz lelkeket, és az arany és ezüst és érc és kő és fa bálványokat, amelyek nem láthatnak, sem hallhatnak, sem járhatnak;
21. És nem tértek meg az ő gyilkosságaikból, sem az ő ördöngösségeikből, sem paráználkodásaikból, sem lopásaikból."

2) Mi keresztények nem gyilkolnánk meg az emberiség harmadrészét, mert a Krisztus sem gyilkolná meg.

(Megjegyzés: sose értettem, hogy a gyilkosságokból hogyan nem térnek meg, hiszen mindenhol a Földön a gyilkosság bűn, és ha valaki megöl valaki mást, akkor börtönbe zárják és nem tudja folytatni a gyilkolászást..
Kivéve a modern kor, és az abortusz.
Megjegyzés 2.: kígyók, amik a fejükkel ártanak, meg a farkukban meg a fejükben van a hatalmuk, egyértelműen rakéta, és rakétaindítás.)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 07:54:56

Keresztény nem nyomhatja meg a piros gombot, azon egyszerű oknál fogva amit magad is leírtál már sokszor: a bűnt gyűlöljük, nem a bűnös embert, neki a kereszténységben megfogalmazott aktív jócselekedetekkel járó megtérítés jár. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy hány ártatlan élőlény (nemcsak ember !) pusztulna el, ami a legelső bibliai parancsokkal megy szembe. (amire azt mondja az Isten, tkp. az életre: "látá hogy ez jó")

Mr. Hyde 2022.03.17. 08:23:11

@Deak Tamas:

Ha ez így lenne, akkor nem lettek volna keresztes hadjáratok.

Mindazonáltal maga a jóisten is megnyomta párszor a piros gombot, pl Sodoma elpusztításával vagy a Teremtés 6-9ben a nagy árvízzel.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 08:27:39

@Mr. Hyde: pontosan így van, a keresztes háborúk a maguk korában is már elég nagy vitákat váltottak ki, de az már a reneszánsz hajnala, ott már nem csak elvi szempontok érvényesültek.
Az, hogy csak elvekkel nem mehetsz semmire, Thesszaloniki 904-es arab ostromakor derült ki, amikor a helyiek egyházi énekket énekeltek mindaddig, fegyveresen nem ellenálva, amíg az arabok az utolsó keresztény fejét fel nem rakták a hullahegy tetejére.

2022.03.17. 09:28:44

@Deak Tamas:
nem nagyon van olyan, hogy "a" kereszténység, "a" liberalizmus, "a" szocializmus, "a" nacionalizmus. vagy ha mégis, akkor ezt a jó vagy a gonosz szinonimájaként használják. a szubjektív idealizmusra alapozva.

2022.03.17. 09:32:41

@Mr. Hyde:
a közel keleten is éltek (fejér) keresztények. őket (is) kiszorították.
www.youtube.com/watch?v=-evIyrrjTTY

2022.03.17. 10:22:19

@Deak Tamas:
nekem a kereszténység az általános emberséget jelenti, ami nem evilági bölcseletre van alapozva. nekem az is keresztényi tanítás, hogy légy jó mindhalálig. pedig ezt móricz zsigmond adta egy regény címének. ebből nem fabrikálok "móriczizmust". bár fabrikálok belőle "debreceniséget". úgy hiszem a nyilas misit, mint a jézus sztorit. hiszem. hiszek a lúdas matyiban és még abigélben is. ami szabó magda és társainak képzelgése volt debrecenben. árkádiában, árkodon a dóczy gedeon leányiskolában. básti lajos játssza el a nőnevelés apostolát. zsuzs éva rendezésében. nekem az is keresztényi. mert az általános emberséget hirdeti és nem evilági bölcseletre van alapozva. és egy kicsit még a dorottyában is. hogy "fársáng" a csúf hajadon is megszépülhet és férjhez mehet. csokonai vígeposzában.

van aki a biblikus kereszténységben hisz. és azt mondja, hogy a kánai mennyegző mégse ilyen minőségű. mert abban a víz átlényegül. érthető ez? átlányegül. és borrá válik. az kérem "transsubstantiatio". erre a gyügyei paraszt azt mondja, hogy háá, az is keresztényi? ki hitte volna. és a másik azt mondja. fársángkor a gráciák megszépítik a csúfokat is. ez is keresztényi? ki hitte volna. az nem "transsubstantiatio"? nem. mert az nem a szent eucharisztia előképe.

kinek kinek az ő hite szerint. ha valaki azt mondja, hogy ő a biblikus kereszténységen hisz, és csak abban. abba nem tartozik bele lúdas matyi, nyilas misi, abigél és a gráciák. nekem beletartozik. ahogyan a kánai menyegző is.

na most erre valaki mondhatja, hogy neked a kereszténység annyi, hogy hiszel a mesékben? annál egy kicsit több. mivel? háát. valaki mondhatja, hogy ennyi erővel hihetnéd a füles mackót, vagy a kockásfülü nyulat is. az is általános emberségre és nem evilág bölcseletre van alapozva. (ti. a mackók biologikusan nem tudnak beszélni és a kockásfülű nyúl marék veronika és bálint ágnes képzelgése, amit kockáról kockára megrajzoltak a pannónia filmstúdióban és balázs árpád zenéjével vetítenek a tévében. és valaki mondhatja, hogy a végén a kockás fülű nyulat nem szegelik fel egy fára és úgy a tanítás nem lehet igazán keresztényi. mert csak felrakják a polcra. nehéz azt pontosan megmondani, hogy mi "a" keresztényi. illetve a másik oldalról nagyon könnyű.

van aki azt mondja, hogy ő ledobná az atomot. az is lehet keresztényi. háát.

2022.03.17. 10:46:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a pacifista abban hisz, hogy minden háború elkerülhető.

például egy libertárius keresztény hiheti azt, hogy mariupol bombázása elkerülhető lenne úgy, hogy az orosz-ukrán szabadkikötővé válna. mert a teremtő létrehozta a fekete tengeri vízgyűjtőt.
futureeconomicsdotnet2.files.wordpress.com/2014/03/black-sea-map.jpg
és ebben a népek (szabályozott kereskedelmi útvonalakon) szabadon kereskedve kölcsönösen előnyös kontraktusok tömegét köthetik. nyilván nem úgy, hogy valaki generál magának százcsillió dollárt a magánbankjában. és úgy kereskedik. hanem klasszikus liberális elvekre alapozva. és esetleg ezt is ki lehetne próbálni, még mielőtt ledobnánk az atomot.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 10:52:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: etikai szinten persze, ez nem kétséges. De nyilván itt megint bejön az emberi tökéletlenség kérdése, erre van ugyebár az a keresztény válasz, hogy döbbentsd rá a marhát arra, hogy marha.
Mialatt nyilván az is egyértelmű, maradva a szaloniki példánál, hogy ott nem énekelni kellett volna, hanem viszonttorkonszúrni.
Ugyanez a klasszikus dilemma a halálbüntetés kérdésében.
Az atomfegyvernél a válasz tökéletesen egyértelmű, hiszen a keresztény alapfilozófia egészét megtagadó eszközről van szó, bűnös és ártatlan egyformán szenvedne, sőt az utóbbi leginkább.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 10:55:58

@cvsvrs: ez érdekes, mert erről van egy könyv:

www.libri.hu/konyv/albert_o_hirschman.az-erdekek-es-a-szenvedelyek.html

és a huszadik század gyakorlatilag arról szólt, hogy mindez téves.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 11:01:54

@cvsvrs:

Mindig vannak ügyek, ahol feloldhatatlan a viszály. Az egyik félnek győznie kell, más út nincs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.17. 11:05:12

@Deak Tamas:

Szerinted lehetséges olyan háború, melyben nem szenvednek ártatlanok?

Ilyen esetleg 500 éve volt az itáliai városállamok között, hogy kiment amezőre 5-5 vitéz sozmbat délután és vívtak egymással, majd naplamentekpr mindenki hazament.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 11:09:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: az első világháború óta ez technikailag lehetetlen, ezért tűnt el a háború mint a megoldási lehetőséget egyike. Egyébként ezt már a Briand-Kellogg paktum is megfogalmazza 1929-ben.

2022.03.17. 12:09:30

@Deak Tamas:
a kapitalizmus alapja nem a szabad kereskedelem, a szabad piac, hanem a szabad tőkepiac. a kapitalizmus az, hogy sose fogy el a pénz. mert az egy fiktív jószág. tehát most nem kell senkinek se nemesfémet bányászni azért, hogy hadianyagot gyártson.

hanem az államok (az usa, az eu, a magyar állam, az oroszok) leütik az entert és ezzel temérdek dollár, euró, forint és rubel terem a semmiből. és majd a liberalizált devizakereskedelem beárazza, hogy ez a pénz mennyit is ér "valójában". valójában egy virtualizált világban döntik el. úgy, hogy ki mennyiért cseréli el a nagy semmit, a nagy semmiben. a neoliberális elmélet (amelyik a kapitalizmust preferálja) azt mondja, hogy majd ez teremt világbékét. vagy ha nem is teremt, akkor is ez majd előmozdítja a technológia fejlődését. vagy ha nem is mozdítja elő, akkor is emberségesebb, mint hadiadót kivetni. erre most egyetlen államnak sincs szüksége. mert kapitalizmus van.

és ez működik? időnként igen. és amikor nem, akkor vissza lehet lépni a feudális világképhez. amiből a libertárius keresztség adódik. a teremtő létrehozta ezt a vízgyűjtőt. azért, hogy a népek a vizet változtassák a népek borrá. amit véráldozatok árán tehetnek meg. csak túl sok az értelmetlen, az ártatlan áldozat mondjuk mariupol-ban. lehetne az egy orosz-ukrán szabadkereskedelmi kikötő. az agrárterményt el lehet cserélni bányaipari termékre. és előző generációs technológiára. (a legmodernebb technológiát nem adják el búzáért. azt nem adják el, legfeljebb kipróbálják.)

ez persze hit. merő képzelgés. nem tudom bebizonyítani, hogy ez így jó, és azt se, hogy nem jó. egyszerűen csak ezt képzelem.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 12:11:04

@cvsvrs: jó amit írsz, mert a könyv épp ezeknek a kétségeknek a filozófiai tartalmát elemezgeti.

Tapi2021 2022.03.17. 13:14:04

Szerintem mi keresztények biztosan nem nyomnánk meg azt a gombot!

Istenre bíznánk a rendcsinálást (pusztítást), mert nem a mi dolgunk a konkolynak effajta irtása.

Éppen az előbb írtam egy másik blogra, hogy szerintem nem lesz itt most semmilyen atomháború. Sőt, már nálad is írtam erről! :-)

A másik cikk, amely arról szól, hogy most éppen a nyugat provokálja, hogy az oroszok még jobban elveszítsék a fejüket. De szerintem eddig nem fognak elmenni. Öngyilkosság lenne több másik atomhatalmat atommal megtámadni. Ukrajnát meg nincs értelme, mert hagyományos módon is elfoglalható lenne.:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/12/cel_az_atomhaboru

Tapi2021 2022.03.17. 13:24:36

@Serény Vélemény: "Megjegyzés 2.: kígyók, amik a fejükkel ártanak, meg a farkukban meg a fejükben van a hatalmuk, egyértelműen rakéta, és rakétaindítás.) "

Azt hittem ezek Putyin és Biden. :-)

Tapi2021 2022.03.17. 13:28:37

@Mr. Hyde: A keresztes háborúk REAKCIÓK voltak arra, hogy az iszlám háborúval, erővel elfoglalta a(z ős)keresztény területeket és köztük Jeruzsálemet.
Vagyis felszabadítani mentek és visszaszorítani az iszlámot.

Csak nem sikerült.

Akkor ez volt a NATO.

Tapi2021 2022.03.17. 13:32:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A védekező, felszabadító nem. De az eszközöket meg kell válogatni és azt is, hogyan használjuk.
Tömegpusztító eszköz biztosan nem keresztényi.

Tapi2021 2022.03.17. 13:36:53

@cvsvrs: "nekem a kereszténység az általános emberséget jelenti, ami nem evilági bölcseletre van alapozva. "

Erről már korábban beszélgettünk, hogy a kereszténység nem általános tanítás az emberségről, hanem konkrét tanítás(ok) Krisztustól.

Ezért nem lesz feltétlenül keresztényi a puszta jóemberkedés vagy humanitás. Még, ha vannak is közös pontjaik.

Tapi2021 2022.03.17. 13:38:42

@cvsvrs: "van aki a biblikus kereszténységben hisz"

Van másféle is?
Nincs.
Minden más verzió szükségszerűen eltévelyedés.

Tapi2021 2022.03.17. 13:53:51

@Deak Tamas: "Mialatt nyilván az is egyértelmű, maradva a szaloniki példánál, hogy ott nem énekelni kellett volna, hanem viszonttorkonszúrni."

És még ez sem egyértelmű! Mert bizony ők csinálták úgy, ahogy azt Isten elvárja. Ahogy az őskeresztények is tették, amikor énekelve vonultak az arénákba meghalni.
Semmi "ellen bűnt" nem követtek el ugyanis, tehát útjuk a Mennyországba vezetett, mint vértanúké. És, hát ez a cél, (az üdvözülés, Mennyország) nem a földi túlélés még pár évig.

Isten az emberi természetünk miatt nem tiltotta meg nekünk az önvédelmet, a védekező harcot. Olyan ez, mint a zsidóknál a válás, amiről Jézus azt mondta, hogy nem azért tette lehetővé (korábban) Isten, mert az a jó, hanem a kemény szívük, emberi természetük miatt.

Lehetünk tehát katonák, háborúzhatunk is, de a csúcs mégis az önfeláldozás, a vállalt vértanúság lenne.

Aki hisz, az tudja, hogy nem hal meg, hanem átkerül egy másik életbe. (Tehát mások megölésével nem biztos, hogy nyer, és úgy kell meghosszabbítania ezt a földi életet.)
Hát, ehhez nagy és igen erős hit kell.

A kétféle felfogás mindig is meg volt a kereszténységben. Nagyon jól bemutatja ezt a Misszió című film!!!

Gabriel atya és az erőszakmentességben hívők az Oltáriszentséggel indultak csatába, Rodrigo meg karddal. Mind meghaltak végül, de egyik csoport vértanúként, a másik úgy, hogy másokat meg ők gyilkoltak meg, tehát vérrel a kezükön.

2022.03.17. 14:05:35

@Deak Tamas:
ha a cél a felzárkózás, akkor a klasszikus liberalizmus jobban működik, mint a neoliberalizmus. előbbi a klasszikus árutermelésen alapul és nem a pénzteremtésen és a felvásárláson. a globális kapitalista azt mondja, hogy fel kell vásárolni a földkerekséget és a tőke uralma alá hajtani. és ehhez nincs szükség háborúkra. pénzt kell teremteni korlátlanul. és ki ad érte többet. és a nyugati oligopóliumok többet fizetnének a szegény kis urkánoknak, mint a keleti oligarchák. előtte persze eladósítanák őket azért, hogy magasabb a nyugdíjuk. és a semmiből teremtett pénzzel a semmiért vásárolnának fel 600 ezer km2-t.

tehát az a fair, hogy ki adna érte több véráldozatot? az orosz hadsereg több embert áldoz érte, mint az amerikai. és az ukránok is megtarthatják feltéve, hogy még több vért áldoznak.

szerintem ezeknél tisztességesebb az, hogy a valós árut, valós árupénzzel csereberéljék a föderációkba, konfoderációba szerveződő a városállamok. csak erre azt mondják, hogy ez így nem ér. mert a ruszkik kibányásszák a földből a temérdek ásványkincset. és úgy könnyű. egy ilyen játszmában moszkva többet nyerne, mint berlin vagy varsó vagy prága. ezen budapest is többet nyerne, mint debrecen. innen nézve a béke ennyit megér. strasbourg-ból nézve nem, vagy nem feltétlen.

debrecenből nézve a tisza medencét kellene szabad kereskedelmi övezetté tenni.
www.researchgate.net/profile/Elizabeth-Albright-3/publication/45256911/figure/fig2/AS:307390516875264@1450299018022/The-Tisza-basin-includes-portions-of-five-countries-Hungary-Slovakia-Ukraine-Romania.png
debrecen ezen akkor kereshetne a legtöbbet ha salgótarjáni vagy kecseméti hajdúk azt mondanák, hogy stop. fizessél vámot mert beléptél a tisza medencébe. azon belül kereskedhetsz szabadon de azon kívül nem. és a vámot fizesd be a debreceni központi bankba. és a városházán a tisza palotában majd számolják a pénzt.

tehát egyik földrajzi beosztás sem semleges. mert kedvez az eleve legfeljettebb (potenciális) tőkepiaci központnak. és a neoliberalizmus azt mondja, hogy ezért a földkerekség egésze legyen szabad kereskedelmi övezet. és az összes tőkepiaci központ (főváros, capital) teremtsen annyi pénzt, amennyit akar. és ebből lesz a világbéke. tehát kizárólag az erőszakot kell tiltani. csak ugy ez sem egy működő modell. az árutermelésben a globális verseny olcsó tömegtermékeket teremt, a korlátlan eladósodás kisemmizi a többséget. úgy, hogy a másik oldalon a hitelezés hatalmas gazdagságot jelent.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 15:49:10

@Tapi2021: izgalmas és jó érvelés, viszont ha megfigyeled, Krisztus mindegyik megnyilvánulásában a földi élet elsőbbségét hangoztatja, lásd a feltámadáskor az hangzik el, hogy miért keresitek az élőt a holtak között, és nem az, hogy lám visszaért az üdvözültek túlvilágából.
Hiszen maga a feltámadás ténye az életigenlő fundamentum.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.17. 15:50:29

@cvsvrs: ez volt a CEFTA anno, és ez valószínűleg jobban is működött volna, ha lett volna idő.
Még az sem elképzelhetetlen, hogy ezért gyorsult fel hirtelen a nagy EU társulás, nehogy legyen egy sikeres konkurrens.

Tapi2021 2022.03.17. 19:09:13

@Deak Tamas: Más olvasatban a feltámadás az istenség igazolása. Pál mondja, hogy ha Jézus nem támadt fel (vagyis nem ő Isten), hiábavalóság a ti hitetek. (Mert emberben hinni hiábavalóság. Vagyis felesleges.)

Jézus a földön élőknek igazolta azt, hogy ura az életnek és a halálnak, hogy ő Isten. Ezzel nem a földi élet elsőbbségét tanította, hanem istenségét mutatta meg.

Tapi2021 2022.03.17. 19:11:21

@cvsvrs: Látszik, hogy sokat dolgoztál az egyéni hitrendszereden!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.18. 08:18:43

@cvsvrs: Pontosan így van ahogy írod. A régi CEFTA fedte kb. a Monarchiát (értelemszerűen Románia és az épp akkor háborúzó Délszlávia nélkül) plusz kijárat a Balti tenger felé.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.18. 08:20:40

@Tapi2021: ez is pontos, de ne felejtsd el a Kard által öl... példabeszédet.
Azért is jó amit írtál, mert a megnyilvánulás súlyát is növeli, hiszen ez megint példa az élet védelmének isteni súlyú megerősítésére, tehát a piros gomb tilalmára.

Almandin 2022.03.19. 00:04:51

Ezzel birca, alulmúltad az eddigi teljes munkásságodat. Undorító ez a bejegyzésed, a patkányos hasonlatoddal együtt. Jó kis keresztény vagy, hogy egyáltalán képes vagy elfogadni egy esetleges atomcsapás gondolatát. Putlernek nyalizol ezzel, talán fizetnek is az ilyen ocsmány írásokért?

fotelzsukov 2022.03.20. 07:25:43

@Almandin:
"Undorító ez a bejegyzésed, a patkányos hasonlatoddal együtt."
Mi van haver, magadra vetted a patkanyozast? :)
"Jó kis keresztény vagy, hogy egyáltalán képes vagy elfogadni egy esetleges atomcsapás gondolatát."
Egy igaz kereszteny nem hogy elfogadna, de tamogatna is egy atomcsapast, peldaul Lengyelorszag ellen. :) A Bibliaban is van ra utalas, lasd Sodoma es Gomora esetet.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Putin! God Bless Russia! :)

vergyula 2022.03.20. 09:42:34

@fotelzsukov: Mi a baj Lengyelországgal?

kunzoo 2022.03.20. 09:48:58

@cvsvrs:
Az arany alapú pénz is hit kerdese.

fotelzsukov 2022.03.20. 10:32:50

@vergyula:
"Mi a baj Lengyelországgal?"
Tapasztalataim szerint a lengyel Europa legbutabb nepe! Nem tanult a tortenelembol, kulonosen a II. vilaghaborubol. El vannak magukkal nagyon telve, hatalmi vagyaik a csillagokban. Rendkivul anyagiasak, az anyjukat eladnak 5 fillerert. A kereszteny lengyel nok megbizhatatlanok, hutlenek, magyaran konnyuveru kurvak, fuggetlenul csaladi allapotuktol. :) Es meg sorolhatnam "kivalo" tulajdonsagaikat. Ja, az antiszemitizmust az anyatejjel szivjak magukba, raadasul ezt uton utfelen buszken hangoztatjak. Nem tudom, ki emlekszik a rendszervaltas utani Lengyelorszagra? Volt egy kulfoldon elo kabitoszeres milliomos elnokjeloltjuk, a nevere nem emlekszem hirtelen, aki atomfegyvert akart az orszagnak. A masik az, hogy idejottek ezrevel marc. 15.-en nagypofaval a kormany ellen tuntetni, magyarok ellen, aki befogadtak a lengyel menekulteket es hadsereguk maradvanyait segitettek tovabbmenni. Remelem az oroszok odaadjak nekik Nyugat Ukrajnat az orszag felszabaditasa utan. :) Be lesz fogva a pofajuk vagy 25 evre, ugyanis titokban erre vagynak. Ezert rendeztek meg marc. 15.-en titokban Lengyelorszagban (Kiev-et hazudott a msm) megtartott elnoki talakozot a ket, Ukrajnaval nem hataros NATO tagallammal (cseh es szloven), ahol a felosztast beszeltek meg. A romanok, magyarok, szlovakok miert nem voltak ott? Mert "frontorszagok".
johnhelmer.net/what-happened-more-evidence-on-the-zelensky-summit-meeting/
johnhelmer.net/the-zelensky-summit-meeting-in-kiev-on-march-15-with-polish-czech-and-slovenian-prime-ministers-was-a-fake-devised-in-warsaw-the-meeting-was-at-przemysl-poland-zelensky-also/
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮ :)

vergyula 2022.03.20. 12:00:09

@fotelzsukov: Van 2 lengyel kollégám, az egyikkel elég sokat beszélgetek mindenről, de nem tűntek fel ezek a tulajdonságok. Persze, a mintám nem éppen reprezentatív méretű.
A lengyel és a magyar kormány sok tekintetben egy húron pendül(t). Szerintem aki ott kormánypárti, annak Orbán politikája is tetszik, és fordítva is. Így nem meglepő, ha lengyel ellenzékiek ide jönnek tüntetni a Fidesz ellen. Talán csak annyiban, hogy ki a fene látogat el egy külföldi politikai eseményre? Még hazaira se.

Almandin 2022.03.20. 15:22:17

@fotelzsukov: Te beteg vagy. Aki atomcsapásról áhítozik, megérdemelné, hogy először az ő fejére pottyanjon.
Putler kaputt!

Almandin 2022.03.20. 15:33:11

@fotelzsukov: Befejezhetnéd a lengyel nép gyalázását. Menj a putler haverodhoz.
Belegondoltál már abba, milyen élete lenne a magyar népnek putler alatt? Ha azt a szabadságszintet sírod vissza, mint ami 1990 előtt volt, akkor csak drukkoljál az oroszoknak tovább. Nem veszitek észre, hogy ez már hazaárulás, így gondolkodni, propagálni a putyinista eszméket, egész népeket gyalázni (pl. szegény lengyeleket)? Vagy pénzt kapsz putlertől, hogy terjeszd a nézeteit?

fotelzsukov 2022.03.20. 16:20:59

@Almandin:
"Putler kaputt!"
Mariupol kaputt:
www.youtube.com/watch?v=L6UzUMrEEXM
Igy jarnak a ukronacik! Megerte? Zsilinszkij egy haborus bunos!
"Befejezhetnéd a lengyel nép gyalázását."
Hol gyalaztam a lengyeleket? Csak az igazsagot irtam meg roluk. :)
"egész népeket gyalázni (pl. szegény lengyeleket)?"
Egesz nepeket gyalazni, pl. szegeny oroszokat. Ezt teszitek ti is libernyak patkanyok! :)
"Vagy pénzt kapsz putlertől, hogy terjeszd a nézeteit?"
Anyad a putler! Es igen, penzt kapok erte, arany rubelt. Irigyled mi?! :)
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮
God Bless Putin! God Bless Russia! :)

Almandin 2022.03.20. 16:32:12

@fotelzsukov: Már az is beszédes, milyen nicknevet választottál, illetve kiről nevezted el magad:
hu.wikipedia.org/wiki/Georgij_Konsztantyinovics_Zsukov

G. Nagy László 2022.03.21. 21:56:41

Ez tényleg gáz. Egyetlen józan keresztény sem nyomja meg a piros gombot.

Háborúból csupán a honvédő az, amely erkölcsileg elfogadható, és az is csupán önkéntes alapon. Ez a morál alapja, aligha szorul magyarázatra.

fotelzsukov 2022.03.21. 23:08:11

@G. Nagy László:
"Egyetlen józan keresztény sem nyomja meg a piros gombot."
Truman elnok reformatus kereszteny volt.
"Háborúból csupán a honvédő az, amely erkölcsileg elfogadható, és az is csupán önkéntes alapon."
Mondjon csak egyetlen egy olyan haborut az utobbi 100 evben, ami honvedo volt es csak onkentesek jatszottak le. Peldaul az USA haborui mind erkolcstelenek voltak ezek szerint, de meg a polgarhaborujuk is.
"Ez a morál alapja, aligha szorul magyarázatra."
Tevedes. A moral alapja az, hogy a haboru semmi esetben sem elfogadhato.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

fotelzsukov 2022.03.21. 23:14:45

@Almandin:
Miert, mi a baj Zsukovval? Talan csak nem az, hogy kapitulaciora kesztette a naci Nemetorszagot?
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

fotelzsukov 2022.03.22. 02:50:17

@G. Nagy László:
Visszaterve a haborura:
Nincs semmi kulonbseg az osember es a ma embere kozott. Az emberiseg megerett a pusztulasra, hiszen egymas kozotti konfliktusokat sokszor csak agresszioval, eroszakkal, haboruval, rombolassal, szazezrek halalaval kepes megoldani. Ennek tobbek kozott biologiai oka van, megpedig a en.wikipedia.org/wiki/Triune_brain
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

G. Nagy László 2022.03.22. 07:33:04

@fotelzsukov: Rengeteg a különbség, de ez nem az agy biológiai struktúrájából fakad, az ugyanis 100 ezer éve változatlan. A szoftver az, ami változott, a tudatosság szintje. Bár az ezredforduló óta ismét leszálló ágba kerültünk, azért a hosszútávú trend mégiscsak a tudatosság emelkedését mutatja.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.03.22. 07:47:14

@fotelzsukov: így ez azért valóban kicsit sommás. Abban egyetértünk, hogy nem tanultak a történelemből (velük való beszélgetéskor nagyjából nekem is ez jön le) de ez valamennyire megérthető, mert a német és az orosz olyan pszichés károkat okozott bennük, hogy ahhoz képest mondjuk a magyar-román viszony sztereotípiái kész angyali barátságot jelentenek.
Feltételezem, akikkel találkoztál, azok Nyugaton élő gazdasági kivándorlók voltak, én akikkel Portugáliában találkoztam, azokra a megállapítás egészen passzolt (ostoba, anyagias futószalagprolik voltak, ugyanaz mint a magyar kivándorló) de az egész népre azért elég nagy hiba ezt kivetíteni, volt azért ott egy Maria Sklodowska, Sienkiewicz, Prus, Walesa, Cz. Milosz és így tovább.
Ezt az antiszemitázos dolgot meg nem értem, páran mondogatják, de az én többszáz fős lengyel ismeretségi körömben többször szóba hoztam a témát, de a kérdést sem értették meg. Én "antiszemita" megjegyzést egyedül a Kazimierzben hallottam, negyedittas utcaseprő szidogatta a nem túl csendes izraeli turistákat.

fotelzsukov 2022.03.22. 08:38:05

@G. Nagy László:
"Rengeteg a különbség, de ez nem az agy biológiai struktúrájából fakad, az ugyanis 100 ezer éve változatlan. A szoftver az, ami változott, a tudatosság szintje."
Azert az embert hardware-re es softwar-re degradalni nem kis batorsagra vall. Lehetseges Intel 80286-os CPU-val epitett szamitogepre Windows 10 operating systemet telepiteni? :) Az az a hardware-nek is fejlodenie kell, ha a software fejlodik.
---
"Bár az ezredforduló óta ismét leszálló ágba kerültünk, azért a hosszútávú trend mégiscsak a tudatosság emelkedését mutatja."
Tevedes, mindig leszallo agban volt az ember haboruk tekinteteben. Minel "civilizaltabb" annal jobban szeret haboruskodni:
www.britannica.com/topic/list-of-wars-2031197
Napjainkban zajlo haboruk a Foldon:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_ongoing_armed_conflicts
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

G. Nagy László 2022.03.22. 08:44:36

@fotelzsukov: Ebből semmi sem igaz.

"Az az a hardware-nek is fejlodenie kell, ha a software fejlodik."

Már 100 ezer éve gigantikus méretű hardverrel bírtunk, amelynek akkor még a töredékét sem használtuk. Még most is bőven vannak tartalékaink.

"Minel "civilizaltabb" annal jobban szeret haboruskodni"

Ez nem csak történelmi dimenzióban hamis, de már fogalmi szinten is. A civilizáltság ugyanis azt jelenti, hogy tárgyalóasztal mellett hozok döntést, nem baseballütővel.

fotelzsukov 2022.03.22. 09:46:19

@G. Nagy László:
"Ez nem csak történelmi dimenzióban hamis, de már fogalmi szinten is. A civilizáltság ugyanis azt jelenti, hogy tárgyalóasztal mellett hozok döntést, nem baseballütővel."
A tenyek onmagukert beszelnek, az 1600-as evektol a haboruk megsokszorozodtak, a XX. szazadban ertek el a csucsra. A XXI. szazadnak meg csak nagyon az elejen jarunk, de mar most bovelkedunk haborukban. Csak egy, csak egyetlen egy olyan konfliktustrol szeretnek olvasni, amit a targyaloasztalnal oldottak meg, haboru kizarasaval. Ellenben szamos olyan haborurol tudok, amit a targyaloasztalnal fejeztek be.
Idezetek a Majmok bolygoja c. filmbol:
"Őrizkedj az embertől, mert ő az ördög eszköze. Isten teremtményei közül ő öl sportból, pénzért, hírért. Megöli a testvérét, hogy megszerezze annak vagyonát. Ne hagyjátok elszaporodni, mert elpusztítja saját otthonát, de a tiéteket is. Űzzétek el, hajtsátok vissza az embert a dzsungel sűrűjébe, mert ő a halál hírnöke."
"A kezdetektől fogva tudom, hogy a bölcsességük együtt jár az esztelenségükkel, az érzelmeik uralkodnak az eszükön. Az ember háborúra termett, aki folyton hadban áll mindenkivel, saját magával is."
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

kiskisutca 2022.03.24. 15:50:05

@Serény Vélemény:

Érdemes tovább olvasni:

"kiknek tűzből és jáczintból és kénkőből való mellvértjeik valának", pontosabb fordításban:

"A látomásban ilyennek láttam a lovakat és a lovasokat: mellvértet viseltek, amely tűzvörös, jácintkék és kénsárga színű volt."

Tehát, vörös, kék, sárga:

hu.wikipedia.org/wiki/Ukr%C3%A1n_Fegyveres_Er%C5%91k#/media/F%C3%A1jl:Emblem_of_the_Ukrainian_Armed_Forces.svg

Almandin 2022.03.28. 21:24:14

@fotelzsukov: Látom, lecserélted a képedet Z-re. Nem ajánlom, hogy Németország felé vedd az irányt:
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/buncselekmenynek-szamithat-az-orosz-hadsereghez-kotheto-z-szimbolum-hasznalata-nemetorszagban/
Bár lehet, hogy jót tenne neked egy kis német büntetőeljárás. Gusztustalan, ahogy toljátok putler szekerét.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása