magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Eredmények

A harag hatalmas. A nyugat nem fog tűrni még 4 évet, mindent meg fog tenni a kormányváltásért még jövőre, majd évente 2026-ig.

Szóval biztosan elmondható: a kormányzatnak sose volt olyan nehéz dolga, mint ami a 2022-2026-os ciklusban lesz. Rendkívül ügyes politizálás (ballibül: "pávatánc") lesz szükséges.

Ezt egyetlen tényező enyhítheti bizonyos szintig: a meggyőző orosz győzelem a keleti fronton. Erre szerencsére az esély nagy, de ez csak az EU-n kívüli keletnek fog igazán sóhajtásnyi levegőt adni, nekünk nem. Mindenképpen keményíteni fog a nyugat, hogy saját félperifériáját acélosabban gyűrje le. Ismétlem: ez mégis a kisebb rossz, a nagyobb rossz egy amerikai győzelem lenne az ukrán fronton, de szerencsére erre az esély nulla körüli. Putyin elnök és közeli munkatársai eddig sikeresen játszották ki a nyugatot.

Bár a háborús akciósorozat eredeti célja nem jött össze, nem sikerült felállítani a Rusz Szövetséget, azaz Oroszország, Belarusz, Ukrajna szövetségi államát. De az orosz vezetés időben korrigált, s másodlagos cél lett felállítva, ez pedig szinte biztosan el lesz érve. Közvetve ez segít minket is, hiszen határt szab a nyugat pofátlan agressziójának, mely helyre lett téve.

A választási eredmény pedig természetesen jó. Most amikor ezt írom, még nincs teljes végeredmény, de már nyilvánvaló: hatalmas pofont kevertek le a választók a ballibbantaknak.

Ja, s nem tévedtem túl sokat az előrejelzésemmel. Legalábbis a 23 órai adatok alapján.

Abstract vector Illustration. Composition of 3d stairs

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2817796713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2022.04.04. 07:05:17

Mivel az eredeti célt nem erték el, nehéz győztes háborúnak titulálni.
A Krím meg a két népköztársaság már a háború előtt leszakadt Ukrajnáról, azért meg már sok értelme nem volt háborúzni.
A gázmezők is orosz kézen voltak a háború előtt is. Hallgatólagosan mindenki elismerte a fennálló helyzetet mint Dél oszétia és Abházia esetén.

Most Putyin célja hasonló mint egyszer Nico Rosbergé volt. Elveszítette a világbajnokságot Hamiltonnal szemben. Erre azt mondta hogy kiír saját magának az utolsó hat futamra egy mini világbajnokságot. Azt meg is nyerte. Hamilton a végén rámutatott hogy nem ez volt a küzdelem célja.

midnightcoder2 2022.04.04. 07:12:50

Szerintem Putyin ezt a háborút nem fogja megnyerni. Eleve óriási marhaság volt tőle elkezdeni is.

kunzoo 2022.04.04. 07:21:28

@midnightcoder2:
A szovjet finn háborúra kezd hasonlítani. Területet nyerhetnek, de cserébe egy bizalmatlan, ellenséges országot kapnak a szomszédba. A fegyverek is csak szaporodnak.

Gógita 2022.04.04. 07:28:35

MZP meg állt ott, mint f.sz a lakodalomban, magára hagyva, ahogy egy bűnbakot magára hagyni szokás!
És már jöttek is a szövetségeseitől az üzenetek.

kuntakinte100.blog.hu/2022/04/04/es_ott_allt_a_szinpadon_egyedul

Gógita 2022.04.04. 07:30:29

Hát, ha az oroszoktól függ, akkor bajban vagyunk, mint ők.
Mert ők jó nagyban vannak.

A nyugat meg padlózott. A médiájuk órákig nem tudta mit írjon. Várták az eligazítást!

És igen, hisztéria lesz.

Boldeone2 2022.04.04. 07:45:51

Ebben most igazad van, Birca. Orbán elkövetett egy hatalmas hibát a győzelem hevèben : ellenfèlnek nevezte Zelenszkijt
Eddig a CNN soha nem mondta ki, hogy "authoritarian leader" , most az is megtörtènt...

edition.cnn.com/2022/04/03/europe/hungary-election-results-viktor-orban-intl/index.html

Serény Vélemény 2022.04.04. 07:59:07

@Boldeone2: Zelinszikij az mindenkinek az ellensége. Legfőképp a saját népének. Mos'má' gyakorlatilag mindegy az oroszoknak, hogy évekig fognak háborúskodni, vagy lenyomják egy erőteljes hurrá rohammal, nem törődve a károkkal, viszont az ukránok már most úgy meg vannak reccsenve, hogy 80-100 évre becsülik amíg egy picit helyreállnak.

Gógita 2022.04.04. 08:09:14

@Boldeone2: Zelenszkij egy barom. Direkt beleszólt a magyar választásba. Z. egy dolgot tehetne, ha kultúrember lenne, nem egy barom, hogy KÖSZÖNETET MOND a több, mint félmillió ukrán állampolgár teljes ellátásáért!

Csak, hát egy barom. EGYSZER SEM mondott ezért köszönetet!

Hogy a nyugat egy ekkora barmot sztárol, az az ő szégyenük.
Szerencsére nem ők szavaznak itthon még. Hanem mi.

Te meg beszarsz a nyugattól. Jujj, mit ír a CNN, meg a többi hazug?

Kit érdekel?
Elég volt a szervilisségből! És erre szavazott a többség. Megint! Hogy emelt fővel éljünk és politizáljunk.

Gógita 2022.04.04. 08:19:05

@Boldeone2: Ja, a CNN meg az ukránokat proxy háborújához felhasználó USA médiuma!

Haza hazudik.

Ahogy a nyugati lapok is csak annyit tudnak, hogy autoritereznek, mert a nép döntését ők sem fogadják el, ha az nem a "jó" döntés. Nekik jó.

Nevetséges képmutatás.
A nép rosszul szavazott. Negyedszer. Nyilván ok nélkül. Mert át van verve.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.04. 08:19:43

Írjuk már helyesen a nevét, Zelenszkij, amit amúgy zöldet jelent, az ő kúltúrkörében gyakori név. Max majd megerősít vagy nem, de tegnap a temesvári rádió ukrán azaz félig ruszin-félig ukrán adásában azt mondták, hogy a Volodimir/Vlagyimir békehozót vagy békefejedelmet jelent, amúgy tegnap volt a névnapjuk.

tűz fal 2022.04.04. 08:22:35

@Serény Vélemény:
A Zelenszkij ezt mondta meg azt mondta megfogalmazás eleve hibás. Helyesen a CIA üzente az ostoba báb Zelenszkij szájával. Már régóta látszik, hogy az a szerencsétlen alkesz korrupt hülye betanult szövegeket mond vagy olvas.

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 09:41:37

@Boldeone2: tessék mondani, ha a demokráciaban nevén nevezel valamit az miért hiba???? Hiszen demokrácia van nemdebar......

Tapi2021 2022.04.04. 11:30:05

Az ellenzék egyetlen tegnapi "eredménye" az elszabotált gyermekvédelmi népszavazás!
Nyilván, mert náluk mindenki azt szeretné, ha nénibácsik vagy bácsinénik járnának be az ő beleegyezésük nélkül a szexuális szokásaikról beszélni a gyerekeiknek... Vagy? Vagy csak mert Orbán...!!!

Tapi2021 2022.04.04. 11:33:39

@a nagy hohohorgász: Nincs! Megírta a nyugati sajtó is! Hogy választáson nyerni - főleg négyszer egymás után, igen meggyőző többséggel és hatalmas részvétellel!!!!, az nem demokrácia! Ha az eredmény az, hogy nem a haverok/cselédek/ügynökök nyertek!
Világos, nem?

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 11:44:49

@Tapi2021: dehat itt volt az ebesz meg a cia meg az fbi meg berni meg a dr hadhazy is.....

GyMasa 2022.04.04. 11:50:25

Meglett a 2/3!
Igazam lett.

vergyula 2022.04.04. 12:02:24

@Tapi2021: Hátha akkor inkább csak ixelnek az "Igen"-re, nem gondolod?

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 12:43:59

@vergyula: ezt nem értem én sem... tudjuk mire gondolt a szerző, akkor legalább igent húzott volna.... a trollkodas az olyan mint a donteskeptelenseg, de a világ felgyorsult, dönteni kell

2022.04.04. 13:17:58

"Bár a háborús akciósorozat eredeti célja nem jött össze, nem sikerült felállítani a Rusz Szövetséget, azaz Oroszország, Belarusz, Ukrajna szövetségi államát."
Senki sem tudja, hogy mi volt az oroszok eredeti celja. A legfontosabbat elertek, megkavartak a vilagot, de nagyon. 2022. febr. 24.-evel uj korszak koszontott az emberisegre.
---
"Szóval biztosan elmondható: a kormányzatnak sose volt olyan nehéz dolga, mint ami a 2022-2026-os ciklusban lesz."
Szerintem meg pont konnyu dolga lesz. Ket adu is van a kezeben Brusszel es Washington fele: ha ugattok vagy nem adtok penzt, kilepunk a NATO-bol es az Uniobol. Es meg is teszik, 2/3-os tarsadalmi tamogatottsaggal. Egy katonailag el nem kotelezett (magyaran semleges) Magyarorszag Kozep-Europaban felboritana az eroviszonyokat. Gondoljunk csak bele egy Ausztria-Magyarorszag-Szerbia egybefuggo foldrajzi korridorba. :) Gazdasagilag pedig sokkal elonyosebb lenne a Nagy Oroszorszag, Kina, India, Pakisztan, Iran kovacsolta frigyhez tartozni, mint az agyonszabalyozott impotens Europai Uniohoz.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :) Hajra Huxit! :)

tűz fal 2022.04.04. 13:39:11

Ebből is látszik kik mozgatják Zelenszkij bamba fején a száját:

www.origo.hu/itthon/20220404-demeter-szilardszeljegyzet-zelenszkij-beszedeihez.html

"Ha majd ugyanilyen drámai beszédben felszólítja az Amerikai Egyesült Államokat, hogy azonnal szakítsa meg az orosz urán importját..."

Akik uszítanak azok kibújnak a saját maguk által felállított morális kötelezettségek alól.

Boldeone2 2022.04.04. 13:53:37

@Gógita: Az egy komplex kèrdès, hogy mi törtènt. Nyilván nem a teljesen egyoldalú Birca blogon fogjuk ezt megfejteni. Maguk a teljesen kormánypárti közvèlemèny-kutatások is teljesen mást mèrtek, mást nyilatkoztak...Ez magának az egèsz " tudománynak" is teljes kudarc volt
Az èn vèlemènyem röviden ez: adott Magyarországon egy szellemileg befelè forduló, anyagi függetlensèget nèlkülöző anakronisztikus társadalom, amely alapvetően a tekintèlyelvű rendre , a hierarchiára erènykènt tekint. Ehhez hasonló társadalom nem pèlda nèlküli , hiszen ugyanez van Oroszországban ès Szerbiában is. Ezeket az országokat már nem tekinthetjük semmilyen szinten demokratikus országnak. A "pluralizmus" nem lètezik, a " United Russia" pártnak is olyan 70% körüli a támogatottsága , minden parlamenti párt ultranacionalista, putyinista. Ennek ellenère , a többsèg támogatja az autokráciát, pedig mindenki tudja, hogy Putyin, ha kell, meg is öleti politikai ellenfeleit. Az utcán a rendőr bárkit megállít, hogy a telefonját lecsekkolja: a rettegett rendőrállam simán elfogadott az orosz társadalomban , ahogy az is, hogy az orosz hadsereg tömeges emberirtást vègez Ukrajnában. A felső közèposztály, egy szűk rèteg ellenzi csak ezt a rendszert , akik szabad társadalmat akarnak , èppen ők menekülnek most el onnan...

Kicsit Magyarország is hasonló társadalom, egy fokkal nyugatiasabb , de premodern formájú. Ide mèg erőszak sem kell, hogy egybenmaradjon egy autoriter rendszer
Az ellenzèk ezer sebből vèrzik: nem csupán egy ezermilliárdos , profin működő, 12 ève èpített propagandagèpezettel kellett szembenèzni , ami már önmagában is óriási hátrány, hanem a belső megosztottsággal.
Gyurcsány meg Jakab "betlire" játszott , ami annyira jól sikerült , hogy terített betli lett belőle
Közösen Orbánnal kiterítettèk MZP- t , aki a Don Ouijote - kènt harcolt az egèsz államrezsimmel , talán Karácsonyon meg a Momentumon kívül nem is állt bele senki ebbe az eleve vesztes küzdelembe
Politikai , kommunikációs hibák sorozatát követte el: Orbánnál is Orbánabb akart lenni , vagy új Orbán , ami nyilvánvaló hülyesèg " migránsszámláló " ès társai ..
A vègső szúrást Gulyás Márton adta meg neki , aki belenavigálta a holtfáradt MZP- t a háborús narratívába. Innentől a Fidesz helyzete pofonegyszerűvè vált: elèg volt azt terjeszteni , hogy MZP háborút akar...Ez terjedt vidèken az alacsonyabb nèposztályok körèben , ami döntőbb volt a hús - meg pènzosztasnál is...
Alapvetően mèg Budapesten sem óriási ellenzèki győzelem született , az agglomerációt pedig elbukták ,minimálisan
Az okokkal nincs tisztában senki , de èn elmondom:
A pesti agglomerációban ma már 100 millió, vagy több lassan egy családi ház , van akinek több ingatlana van. Az emberek egy jelentős rèsze úgy èlte meg , hogy meggazdagodott Orbánèk alatt , így nem mert kockáztatni egy kormányváltást , egy jövőbeli bizonytalanságot. Az alacsonyabb társadalmi osztályok esetèben a válság hatásait Orbán elodázta az ármoratóriummal , meg szèles rètegeket érintő osztogatásba kezdett , ami szintèn segítette a győzelmet

Utólag visszanèzve , ma már elmondható: semmilyen módon nem nyerhetett volna az ellenzèk. A Jobbik szavazótábora feloszlott: egy rèszük ment a Mi Hazánkhoz, más rèsze a Fideszhez , egy kevès maradt , tehát : semmilyen körülmènyek között nem tudott volna nyerni az ellenzèk. Ha nagyon optimális minden , akkor max. Plusz 4-6 egyèni hely meg , plusz 4-5 % listán. Ennyi lehet volna a maximum ebben a társadalmi közegben
Az ellenzèk úgy érte el ezt ráadásul , hogy szavazatai jelentős rèszèt mèg az idősebb , megmaradt baloldali rètegek adták , vagyis : semmilyen 21. századi alternatívára , meg közèputas politikára - leszámítva a budapesti , nagyvárosi fiatal vagy közèpkorú èrtelmisèget - nincs igèny . Az viszont nem túl sok , arra semmilyen tömegpártot nem lehet èpíteni , sem most , sem a jövőben Magyarországon . Ez nem egy nèmet szellemű, progresszrióra hajló társadalom

Az èrtelmisèg , főleg a budapesti èrtelmisèg, sokkènt èli meg ami most törtènik. Igazából innen nincs sok kiút: egy abszurd dráma rèszesei vagyunk. Orbán csak a hazai választást nyerte meg , itthon felkent vezető vált belőle , a nyugati világban - kevès támogatótól eltekintve - politikai pária lett. Ma már csak putyinista , autokrata politikuskènt emlegetik, korábban csak populista szèlsőjobboldali volt ...
Az ukrán elnök nem fogja elfelejteni neki, hogy Orbán ellenfelènek nevezte , ès ő most a " superhero " a nyugati világban .
Ha lezárul a háború az oroszokkal , akkor szerintem nem marad el az ukrán politika bosszúja
Ennek rendkívüli következmènyei lehetnek ....

a nagy hohohorgász 2022.04.04. 14:10:13

@Boldeone2: butuska azt ugye vágod, hogy nyugaton is hierarchia van????

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.04. 14:14:08

@Boldeone2: mint a budapesti tágabb agglomerációban lakó meg tudom erősíteni, hogy a 100 milliós ingatlanokra vonatkozó állítás tökéletesen légbőlkapott.

ingatlan.com/lista/elado+lakas+pest-megye-buda-kornyeke+pest-megye-pest-kornyeke

A többi dicsérő megállapítást meg mi vidékiek megköszöntük tegnap hangosan.

Boldeone2 2022.04.04. 14:22:57

@Deak Tamas: Nem lègbőlkapott. Èn most elsősorban a budai oldalra gondoltam , ahol Szèl Bernadett indult.
Amit linkeltèl, pl.: Szigetszentmiklós , 75 nm- es lakás 75 millió , az pont azt igazolja, amit mondtam . Egy modernebb , 120 nm körüli ház ,simán van 100 millió . De a 100-200 milliós kategória is nagyon elterjedt a budai oldalon

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.04. 14:27:33

@Boldeone2: agglomerációt írtál, nem Budapest budai oldalát. De úgy se igaz, hogy ez volna a többség, természetesen az agglomerációra nézve.

ingatlan.com/lista/elado+lakas+pest-megye-buda-kornyeke

Boldeone2 2022.04.04. 14:28:30

www.ingatlannet.hu/statisztika/Telki

Telkiben egy nm ingatlan most , 2022- ben, már kb.778 ezer ft, vagyis egy 120 nm- es családi házért teljesen reális a 100 millió körüli összeg.
Nyilván Gyálon olcsóbb, jóval , de a budai oldalon drágaság van

Boldeone2 2022.04.04. 14:31:15

@Deak Tamas: Mindent nyilván nem rèszletezhetek ki, de elsősorban a budai oldalra gondoltam , pl Szèl Bernadett választói körzetère. A pesti oldal sem olcsó mar, szerintem ott is 70-80 millió körül lehet egy közepes családi ház

Boldeone2 2022.04.04. 14:34:00

Ez meg Gödöllő:

www.ingatlannet.hu/statisztika/G%C3%B6d%C3%B6ll%C5%91

ez a statisztika megint engem igazol

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.04.04. 14:39:14

@Boldeone2: hát épp nem igazol az 572 ezres nm átlagárral. De mindegy is, mert a mondat így hangzott: "A pesti agglomerációban ma már 100 millió, vagy több lassan egy családi ház , van akinek több ingatlana van."
Ez úgy légbőlkapott, ahogy ide van írva.

GyMasa 2022.04.04. 14:43:44

@Boldeone2:
" A "pluralizmus" nem lètezik,... "
Vagy, csak nincs igényarra, amit az ellenzéki pártok ez alatt a kifejezés alatt igérnek...

"...ahogy az is, hogy az orosz hadsereg tömeges emberirtást vègez Ukrajnában"
Örülök, hogy végre nem a "népírtás" szót használod.
Bár, a háború mindenhol olyan, hogy meghalnak a civilek.
Mondjuk, az elején kifejezetten ki volt adva az orosz hadseregnek, hogy vigyázzanak a civilekre, meg a civil infrastruktúrára.
MOst, nem tudom, mi a helyzet, mert telítődtem a témával, plusz a hírekkel is óvatosan kell bánni, mert erősen torzítottak.

"Az ellenzèk ezer sebből vèrzik: nem csupán egy ezermilliárdos , profin működő, 12 ève èpített propagandagèpezettel kellett szembenèzni , ami már önmagában is óriási hátrány, hanem a belső megosztottsággal."
Szerintem a legnagyobb probléma a teljes inkompetencia azon az oldalon!
Olyannyira nincsenek képben azok az emberek az országos állapotokkal, meg a szavazók igényeivel, hogy emiatt még arra sem képesek, hogy legalább olyat ígérjenek, amire lenne igény.
Amivel csak az a baj, hogy ezzel a szöveggel kizárólag az egyre fogyó, keményvonalas orbánfóbiásokat lehet megszólítani, akiket - vicces módon - viszont nem kell megszólítani, mert ők az igazi birkák, akiknek ki lehet adni az ukázt, hogy "szavazz X-re" és ők gondolkodás nélül rászavaznak.

"Gyurcsány meg Jakab "betlire" játszott , ami annyira jól sikerült , hogy terített betli lett belőle"
Tévedsz, gyurcsán van szerintem a legjobban tudatában a helyzetnek. Neki viszont a saját nárcisztikussága az akadálya!
Ő az igazi nyertese a tegnapi napnak az ellenzéki oldalon.

"Közösen Orbánnal kiterítettèk MZP- t , aki a Don Ouijote - kènt harcolt az egèsz államrezsimmel , talán Karácsonyon meg a Momentumon kívül nem is állt bele senki ebbe az eleve vesztes küzdelembe"
Semmi szükség nem volt a fideszre a "kiterítéshez"! MZP abban a pillanaban veszített, amikor megnyerte az előválasztást!
Akkor világossá vált, hogy nem a gyurcsány család fgja vezetni az országot, így ferencék azonnal behúzták a féket. Onnantól eszük ágában sem volt kampányolni, vagy segíteni MZP-t.
gyurcsány már talán október végén elkezdett "kapitányozni" vele kapcsolatban.

Serény Vélemény 2022.04.04. 14:46:11

@Boldeone2: Akkor fölteszem a kérdést, ami nálam abszolút értékben vezet.
Ha normális választ tudsz adni rá, akkor soha többet nem szavazok semmire! Becsszó!

Hogyan tudott 22 ezernél több ember Hajnal Miklósra szavazni?

Mi kell ahhoz, hogy valaki képes legyen rá szavazni? (És nem Fürjes Balázsra - mondjuk.)

Serény Vélemény 2022.04.04. 14:48:21

@Boldeone2: A másik krédés: hisztiztél-e a facebook-nál, amiatt, mert a választások előtt néhány nappal letiltották az egyetlen olyan magyarországi kis párt oldalait, amelyiknek volt esélye bejutni (és be is jutott) a parlamentbe, és ezzel

BRUTÁLIS MÓDON

beavatkoztak a magyar parlamenti választásokba?

Serény Vélemény 2022.04.04. 14:51:08

@Boldeone2: Honnan a büdös f...ból volt meg Alföldi Róbertnek az én telefonszámom, és vajon miért hívott fel tegnap dél körül mozgósítási céllal, a moslékkoala melletti szavazásra buzdítva?

ulpius66 2022.04.04. 15:28:41

Szerintem meg az EU-vezetésnek kéne fordítottan gondolkodnia!

mert, most mi van? ... nem ad pénzt az EU a magyaroknak, ezért a magyarok szidják az EU-t, és ott tartunk be az EU-nak. ahol csak tudunk!

MIT KÉNE TENNIE AZ EU-VEZETÉSNEK!

TELETÖMNIE PÉNZZEL A MAGYAROKAT, ÉS AKKOR A MAGYAROK SEM ÚTÁLNÁK AZ EU-T!!

Tehát a nekünk járó pénz dupláját kéne adnia az EU-nak, és akkor mi is "megértőbbek lennénk" az EU-val szemben!!!!!!

2022.04.04. 17:06:32

@GyMasa:
"MOst, nem tudom, mi a helyzet, mert telítődtem a témával, plusz a hírekkel is óvatosan kell bánni, mert erősen torzítottak"
Ezert kell a "masik" oldal velemenyet is meghallgatni, megnezni, elolvasni.
Pl
Gonzalo Lira YT csatornaja:
www.youtube.com/channel/UCPxpPT4b4vnDlX0sBGz3r4Q/videos
Alex Christoforou YT csatornaja:
www.youtube.com/c/AlexChristoforou/videos
Patrick Lancester YT csatornaja:
www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday/videos
es meg sorolhatnam tovabb.
---
God Bless Putin! God Bless Orban! Halal az ukran fasisztakra! :)

Rodney_2 2022.04.04. 17:34:44

@Serény Vélemény: Azok, akik Hajnal közgazdászra szavaztak, nem emberek hanem komplett idióta agymosott zombik. Én ismerek ilyet, akit előre megkérdeztem, hogy képes lesz-e? Mire olyan szöveget nyomott, hogy elképesztő. Ezek az igazi birkák tényleg :( Vagy aki Szabó Tímeára meg Jámbor Andrásra szavazott. És kik szavazták meg az előválasztáson a bűnöző Czeglédyt?? Tényleg az van, hogy fővárosi diplomásnál nincsen ostobább :)))
Ami vicces, hoyg még a választás napján de az eredmények előtt egy ballib aktivista barátom elimerte, hogy Tarlós jobb polgármester mint Karácsony, és felsorolt még néhány ilyen párost. Talán ezért is vesztettek a vidéki nagyvárosokban most, mert az önkormányzatokban már bizonyítottak a ballibsik :(

kovacsgeza36 2022.04.08. 17:15:23

Ez a ballib forradalmár a szavazás napján is még ellenzéki kétharmadot remélt:

www.youtube.com/watch?v=MRcGJC0gr9Y
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása