magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A megmondóemberek meglepődnek

Kedvenc pillanatom, amikor a ballib megmondóember beleütközik a valóságba. Manapság ez gyakori élmény.

Máig képtelen például megérteni ez a csoport, hogy a szegény magyarok a jobboldalra szavazni, miközben a baloldal hagyományosan a szegények védelmezője.

Ez a vágyak keverése a valósággal, hozzáadva pár hamis axiómát. Először is a magyar baloldal nem baloldali, még annyire se az, mint jócskán jobbra tolódott nyugati baloldal. Magyarországon minél gazdagabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel "baloldali". S minél szegényebb, annál inkább "jobboldali".

Magyarország a műveltek, a gazdagok, a nagytőke, a polgárság, a társadalom nyerteseinek az oldal a a "baloldal". Ennyi az egész.

Ez történelmi örökség. Egytszerűen a rendszerváltást a "baloldal" vezényelte le, nem a jobboldal követelte ki, így a rendszerváltozás nyertesei között aránytalanul sok a "baloldali".

Még a nagy ballib városban, Budapesten is így van. Panellakótelep, munkásnegyed = "jobboldali" szavazók. Kertváros, lakópark = "baloldali" szavazók.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr117799627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2022.04.09. 09:02:08

Igen. Persze ez nem csak MO-n van igy. Es a legbaloldalibbak a human tagos akademiai tanarok, biztos fizetes, kirugni nem lehet oket, el se tudjak kepzelni azok eletet ahol mindez nem letezik.

Gery87 2022.04.09. 11:18:11

A magyar baloldal minden téren liberális, az meg a gazdagabb, tőkésebb, iskolázottabb, polgáribb réteg műfaja.....hogy miért hazudják mégis olykor "szociálisnak" magukat hát talán mert ők sem tudnak mit kezdeni azzal hogy baloldalon vannak a politikai palettán.

A jobboldal gazdaságilag szintén liberális (kivéve a radikálisokat) de ezt jól háttérbe szorítja a nemzeti populizmus, vagyis a szegényebbeknek kenyér helyett cirkusz van és hát immár sokadjára bizonyosodott be hogy ez elég a kétharmadra.

Nevem senki. 2022.04.09. 14:18:45

"Még a nagy ballib városban, Budapesten is így van. Panellakótelep, munkásnegyed = "jobboldali" szavazók. Kertváros, lakópark = "baloldali" szavazók."

A büdös ballib szegeden meg pont fordítva van. A délnyugati külvárosivárosrész jobboldali, a többi egy nagy mocskos libsi gettó.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.04.09. 14:19:31

@Gery87: Ha a busongás helyett az eurostat adatait böngésznéd, akkor kiderülne számodra is, hogy a balos propagandával szemben, igenis nagyon komoly fejlődés van az országban. Nemrégiben amerikai demokraták is megnézték, hogy mikor omlik össze végre a magyar gazdaság és sokkot kaptak. Azt hitték, hogy Magyarország is csak egy latinamerikai jellegű banánköztársaság egy nagyhangú megmondóemberrel és közben az ország gazdasága szépen becsődöl. "Magyarország egészen más", mondta az adatok fényében az egyik veterán demokrata szenátor aggodalmas arccal a kezét tördelve. Orbánék a cirkusz mellé kenyeret is adnak és a híres 1.000.000 millió munkahely teremtése - amit a baloldal lehetetlennek mondott - mellett talán még a szegénység felére csökkenése a legmegdöbbentőbb adat, de bőven vannak egyéb pozitív változások is..
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása