magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Sorosék harca a kereszténység ellen

A háttérhatalmista erők ellenében a kereszténység az egyik nagy akadály.

A betiltás túl durva lenne. A protestantizmus esetéban a beférkőzés a fő módszer, ma már nem kis arányban működnek úgynevezett "befogadó" - értsd: a keresztényellenességet hirdető - protestáns felekezetek, melyek keresztény álarcban hirdetnek ultraliberális-ateista nézeteket.

A katolicizmus pórázra fogása napjainkban halad: a vatikáni nagyfőnöki poszt immár évek óta keresztényellenes kézben van. Nem mondanám, hogy ez a harc már eldőlt. Még akár vissza is fordulhat a katolicizmus a kereszt útjától távolodás dübörgő autópályáján, ehhez az is elegendő lehet, ha a patagóniai ördögfajzat, a mosolygó eretnek halála után egy normális ember kerülne a római pápai székbe: az én katolikus kedvencem egyébként a ghánai Peter Turkson bíboros aki, minden fronton kiáll a hagyományos katolikus értékek mellett, ráadásul szín néger, ami miatt eleve nem mernék őt olyan hevesen kritizálni a progresszívek. Ismerjük ugyanis be: ma a katolicizmusra a fő veszélyt a fehérek jelentik, míg a négerek között sokkal ritkább a szekularista-progresszívista tombolás.

Az ortodoxia persze a kemény dió: képtelenség beférkőzni a sajátos struktúra és döntésmechanizmus miatt. Most Orbán biztosította az ortodoxokat, vétót emel a Kirill moszkvai pátriárka elleni szankciókra. Ez fontos tett, le a kalappal: Kirill a messze legnagyobb ortodox egyház feje.

Egyébként nekem személyében Kirill nem a kedvencem. Szerintem túl sokat politizál, napi szinten, s ez semmiképpen se szerencsés.

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2217830211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.05.14. 13:13:37

Még Robert Sarah bíboros lehet jó jelölt.

_Neville 2022.05.14. 14:18:39

Ha már afrikai pápa, én őt pártolnám :)
hu.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Sarah
Vicces lenne a libsik nyekergése, hiszen annak örülniük kellene, hogy néger, csak hát nagyon nem az ő nézeteiket osztja :D

2022.05.14. 14:43:57

@_Neville:
"Vicces lenne a libsik nyekergése, hiszen annak örülniük kellene, hogy néger, csak hát nagyon nem az ő nézeteiket osztja :D"
Hasonlo tortent Magyarorszagon, amikor Novak Katalint valasztotta meg az orszaggyules koztarsasagi elnoknek. A libernyak patkanyoknak azota is habzik a szajuk. :) Hianyoltatok a noket a felso vezetesbol? Most megkaptatok. :)
---
Akhmat sila! :)

2022.05.14. 15:01:48

egy ismerősöm róm.kat. iskolában tanít. ahol ki volt téve a pápa, a bíboros és a püspök. és a cigány gyerekek azt kérdezték tőle, hogy melyik a "nagyfőnök". a fehér, a piros vagy lila ruhás. és mondta, hogy a nagyfőnök a fehér ruhás, a kisfőnök a piros ruhás, de ők nem járnak errefelé. a lila ruhás viszont holnap érkezik. azóta a püspök "a" főnök. a többi nem főnök.

ennyit az egyház hatalmáról a gyakorlatban.

2022.05.14. 15:10:09

@_Neville:
a fekete afrikai keresztény vezetekők egyenes férfiágon elég gyakran nyugati árják. nőágon feketék.

Boldeone2 2022.05.14. 17:53:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mièrt kellene a keresztènysèg ellen harcolnia egy 94 èves embernek, amikor fogynak az egyház hívei?
Ezt nem èn mondom, hanem a " kálvinista Róma " egyik jelentős tiszteletese...
Soros György soha nem folytatott semmilyen egyházellenes harcot, őt csak az " open society " megteremtèse èrdekelte , abban helye van a vallásszabadságnak , a vallásoknak is ..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.14. 18:05:35

@Boldeone2:

Van valami korhatár?

A nyitott társadalom koncepciója eleve vallásellenes.

2022.05.14. 18:18:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a nyitott társadalmak programja azt mondja, hogy kell egy szekuláris világkormány és egy szinkretikus világegyház és szabad kereskedelem. tehát nem azt mondják, hogy nem kell vallás. hanem azt, hogy ennek egyetlen irányzatba kell tömörülnie, amelyik a nyílt társadalmat hirdeti és azt vezeti.

Boldeone2 2022.05.14. 18:30:47

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A nyílt társadalom koncepciója nem vallásellenes, hanem azt mondja , hogy mindenki szabadon abban hisz, amiben akar, de nincs vezető államvallás, sem vezető ideológia. Nyilván a nyugati szellemisèg kialakításában szerepe van a vallástalanoknak ès a zsidóknak is.
A lènyeg , hogy az állam szekularizált, de maga a társadalom is. Az állam , a központi hatalom szerepe pedig lecsökken , előtèrbe kerülnek individualista választások egyèni szinten , csoportszinten pedig az autonómiák
Ez a 21. század

Boldeone2 2022.05.14. 18:36:47

@cvsvrs: A " nyílt társadalom " egy reflexió a 20- 21. századi változásokra , azt mondja , hogy minden ember a saját egyèni ( önző?) útját kövesse szabadon , a különböző ideológiai , nèpi ès vallási hagyományok követèse helyett
Ez tipikusan a felső közèprètegek útja világszerte , azokè , akik tènyleg a hiper autonómiában hisznek , nem pedig a szakrális hagyományban , a determinált világrendben ...
Individualista, de egyúttal altruista szabadságkeresők, renegát társadalomellenesek

2022.05.14. 18:43:22

@Boldeone2:
ez azt jelenti, hogy a vallás magánjellegű. van vallás, de nincsenek vallási közösségek. mert ha vannak, akkor az szükségképpen zártak, kirekesztők és az a fasizmus előszobája. tehát olyan szinkretikus vallási intézmények kellenek, ahová bárki bemehet és ha egy rózsaszín plüsmackót tesz fel az oltárra és úgy imádkozik, akkor az ő dolga. és a nemi szervét akarja lóbálni, akkor azt is megteheti. bármit. ezt korlátozni, és ez ellen fellépni nem lehet. mert az a fasizmus.

és erre azt mondják, hogy ez liberalizmus. vagy progresszió, vagy nyílt társadalom. dehogy is. ez mindig is létezett. nem soros györgy találta ki. ez a politikai underground.

Boldeone2 2022.05.14. 18:51:09

@cvsvrs: A "világkormány " pár száz éven belül lètrejöhet, végül valószínű ez lesz a Föld problámáira a megoldás , a világvallásokból azonban nehèz lesz szintèzist alkotni ..

A keresztènysèg a buddhizmussal valamelyest kompatibilis , ilyen szintèzis már van
A hindu vallás teljesen elkülönül, ott a sors eleve elrendelt mindenkinek : beleszületsz egy kasztba, az èleted onnantól deterninált ebben az èletben
Az iszlám pedig destruktív vallás : ellensège a felvilágosodásnak , a szabad emberi gondolkodásnak , a rációnak ....

A különböző protestáns egyházak viszont jól alkalmazkodtak a kapitalizmus "elvárásaihoz" : Orando at laborando- mondja református ...

Vagyis , a szinkretikus világvallás kicsit hasonlít majd a buddhizmusra " társadalmilag" ," gazdaságilag " meg protestáns lehet..

2022.05.14. 19:32:51

@Boldeone2:
ez a tegnapi napon egy egyetemi parti.
www.youtube.com/watch?v=PEJwqlcf4q8
ezt a fidesz úgy nevezi, hogy uni-multi-kulti. azt mondják, hogy ők az egyetemi városrészeket akarják multikulturálissá alakítani. (amit a kormányzat felügyel. és ezekben a külföldiek nemzetségekbe szerveződve hallgatói részönkormányzatuk van.)

a soros alapítvány azt mondja, hogy ilyesmi lesz a világ. csak nem lesznek nemzeti zászlócskák. hanem csak emberek lesznek. nem lesz semmiféle kormányzati felügyelet, se önkormányzatok. mert azok korlátozzák az egyént. és ha a csak-emberek között mégis lennének nézeteltérések, akkor az ngo-k szolgáltatják a jogot. akiket senki sem választ meg. de erre nincs is szükség, mert ők a filozofikus mesterrassz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.14. 19:51:31

@Boldeone2:

Minden szabad, míg nem veszélyezteti a liberális rendet. Mi viszont épp ezt akarjuk veszélyeztetni.

Boldeone2 2022.05.14. 21:24:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mièrt akarjátok veszèlyeztetni a termèszetes "rendet " Neked is ès sok másik embernek a piacgazdaság ès liberális demokrácia teremtett, szabadságot ès jólètet ( mèg ha az utóbbi viszonylagos is ...)
A működő, racionális rendszer ellen nem szoktunk harcolni , főleg úgy , hogy mindnyájan tudjuk: nincs más alternatíva

Boldeone2 2022.05.14. 21:27:40

@cvsvrs: Soros György a saját társadalmi utópiáját akarja megvalósítani . Lehet szeretni vagy nem , de már dollármilliárdokat osztogatott el a vagyonából , többek között oktatásra, egèszsègügyre , szociális cèlokra , sajtószabadságra, demokráciára
Rosszabb lenne, ha nem adott volna semmit, mert azt is megtehette volna...

Boldeone2 2022.05.14. 21:53:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Èppen hogy ez a termèszetes , mert minden ember alapvetően individualista , leginkább a saját èrdekeit nèzni, ez az egyik , másik pedig az emberek hedonisták, vagyis szeretik szabadon " kièlni " az ösztöneiket
Ezek a determinált emberi alapadottságok, amelyek miatt a liberális világ ès a kapitalizmus nem legyőzhető . Az utóbbit nem is akarja meg az ultrakonzik nagyobb rèsze sem legyőzni , belátván hogy nem lehet ...
Oswald Splengler " ultrakonzervatív forradalma " óta csak 100x liberálisabb lett a világ ...
A "nyugat hanyatlása " megint egy illúzió..A Szovjetunió a világ második állama volt a 60- as èvekben a gazdaságot tekintve , ma meg hol van?
Kína feljött, de vajon hány ember vette át a világon a kínai zárt kultúrát? Nagyjából egy sem ...Lehet hogy a Tazara vasutat kínaiak èpítettèk, de az összes tanzán amerikai filmeket nèz, meg zenèt hallgat, ès az amerikaikat majmolja...
Az iszlám is inkább a saját helyèn erősödött, de szinte mindenhol a destrukciót kèpviseli lsd: Afrika , Közel- Kelet bukott államai ...

Akárhogy nèzzük: a nyugati kultúrkörnek nincs valós kihívója, valójában mindenhol a nyugatot követik a világon
Más kèrdès, hogy sok társadalomnak kudarcos a "világrendbe" illeszkedès, innen jön a szegènyebb ès kèpzetlenebb rètegek körèben a nyugatellenessèg , a kudarc irigysège , mint terjedő globális èrzület ...

2022.05.14. 22:16:38

@Boldeone2:
ha sorosnak lenne igaza és ilyen lenne az ember, akkor az szdsz-nek lenne 2/3-a. és a fidesznek van.

erol 2022.05.14. 22:42:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tényleg mindenhol, kivéve a legszarabb helyeket, pl. É Korea. Mindenhol úgy öltözködnek, autóval szeretnek/nének járni, amerikai vagy hasonló filmeket nézni, úgy vásárolni mint nyugaton, okos telefont, internetet akarnak. Tényleg nem értem, te mit szeretnél? Teokráciát?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.14. 22:46:24

@erol:

A műszaki és más eredmények és a politikai rendszer nem ugyanaz.

Én pl. szeretem a kólát és nem vagyok mégse híve az amerikai rendnek.

2022.05.14. 22:52:47

@erol:
és világban nagyrészt keleties meséket akarnak. a kultúra alapvetően keleties maradt.

erol 2022.05.14. 23:21:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Azért nem teljesen független a két dolog, az általad preferált rendszerekben nincs fejlődés, ezért kénytelenek átvenni nyugatról. Vedd észre, ha az lenne amit te szeretnél, nem lenne kóla. Pl. Bambi a kóla gyenge utánzata (még a neve utánzat).

GyMasa 2022.05.15. 00:07:31

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A nyitott társadalom koncepciója eleve vallásellenes. "
Nemcsak az...
Az egész teljesen merőleges az alapvető emberi tulajdonságokra...

GyMasa 2022.05.15. 00:09:07

@cvsvrs:
"tehát nem azt mondják, hogy nem kell vallás. hanem azt, hogy ennek egyetlen irányzatba kell tömörülnie, amelyik a nyílt társadalmat hirdeti és azt vezeti. "
Azaz nem kell a _MOSTANI_ vallás, hanem ők akarnak "csinálni" egyet...
AZ kb olyan, mint a mai sötétzöld mozgalmak...
Azok is egy-az-egyben vallások...
Csak Isten helyett a "Föld-anya" a célpont.

GyMasa 2022.05.15. 00:10:34

@Boldeone2:
Hallgasd meg John Lennon-tól az "Imagine"-t.
Az nagyon jól leírja a nyílt társadalom ötletét.

GyMasa 2022.05.15. 00:35:56

@Boldeone2:
"Rosszabb lenne, ha nem adott volna semmit, mert azt is megtehette volna... "
Nem JOBB lett volna, ha megtartja magának a kis fantazmagóriáját.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.15. 09:49:47

@erol:

Nézd meg a tudományos és technikai eredményeket a modern kor előtt. Logikád szerint ezek nem létezhetnének.

Boldeone2 2022.05.15. 10:13:19

@GyMasa: Mièrt lett volna jobb? Csak Afrikában kb fèlmillió embernek nyújtottak segítsèget , többek között az oktatásban , a nemek közötti egyenlősèg elősegítèsèben, egèszsègügyi ellátáshoz vagy egèszsèges ivóvízhez jutásban
Politikailag pedig felvállal mindent, ahol sèrülnek az emberi jogok , Oroszországtól Izraelig. Zsidó lètère a palesztinokat is segíti
Eddig 32 milliárd dollárt osztott el a magánvagyonából
Más kèrdès, hogy a szèlsősèges politikai erők mindenhol ördögkènt próbálják meg beállítani , pedig ő csak a saját ideáit próbálja meg èrvènyre juttatni, erőszak nèlkül

Boldeone2 2022.05.15. 10:20:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Soros - azon kívül hogy a üzleti tevèkenysègèt lehet kritizálni - soha nem mondott semmi rosszat , csak azt , hogy legyen minden ember elfogadó ès toleráns , legyen igazságos , mèltányos társadalom . Ha megfogadták volna a tanácsait , akkor nem lenne számos gyűlöletbűncselekmèny a világban

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.15. 10:28:31

@Boldeone2:

Hitler is ezt akarta: mindenki értsen vele egyet. Ha mindenki megfogadta vona, ma világbéke lenne.

GyMasa 2022.05.15. 10:35:24

@Boldeone2:
"Más kèrdès, hogy a szèlsősèges politikai erők mindenhol ördögkènt próbálják meg beállítani , pedig ő csak a saját ideáit próbálja meg èrvènyre juttatni, erőszak nèlkül "
Az, ugye megvan, hogy anno devizaspekulációval az az áldott jó ember bedöntötte az angol font árfolyamát?
És, hogy Izrealben is gyűlölik?
Tudod, az is erőszak ám, amikor az általad "csupa szívjóságból" az EU-ba hozott analfabéta muszlim tömeg elkezd terroristáskodni, meg szilveszterkor tömegesen néket molesztálni a szilveszteri ünneplés alatt.
Meg, amikor a Svéd rendőrök nem mernek bemenni az általuk lakott kerületekbe...
Nem tudom, hogy te honnan tájékozódsz vele kapcsolatban, de cseréld le a hírforrásodat...

Boldeone2 2022.05.15. 10:53:40

@GyMasa: azon kívül hogy a üzleti tevèkenysègèt lehet kritizálni" - ezt írtam fentebb. Egyèbkènt , a devizaspekulációnak is vannak közvetve kedvező hatásai, hiszen általában ott lehet spekulálni , ahol a gazpol elront valamit , a spekuláció pedig kènyszeríti a kormányokat a kisebb deficitre, reális pènzpolitikára
A magyar forint pl azèrt olyan szar fizetőeszköz, mert az alapkamat èvekig köszönő viszonyban sem volt a valós inflációval
A spekulánsok most pofozzák a forintot, hogy a kamatszint a valós inflációhoz zárkózzon fel
A többi dologhoz pedig nagyjából semmi köze, amit Soros Györgyről írtál. Egyes politikai erők mindent a nyakába akarnak varrni , legyen szó migracióról vagy terrorizmusról

Boldeone2 2022.05.15. 10:58:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Hitler erőszakot alkalmazott , Soros György pedig a saját magánvagyonát osztogatja, sok esetben az arra rászorulóknak !
Vajon, a Bibó szakkollègiumot ki támogatta anno? Elárulom : Soros György !
Embertelen dolog egy 94 èves öregembert dèmonizálni , egyúttal szomorú is , mert már számtalan esetben segített Magyarországon

Boldeone2 2022.05.15. 11:02:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A rendszerváltás óta a Soros György nevéhez köthető szervezetek számtalan területen – egészségügy, oktatás, kultúra, tudományos kutatás, hajléktalanellátás, gyermekétkeztetés – nyújtottak támogatást állami, önkormányzati és civilszervezeteknek, illetve magánszemélyeknek is Magyarországon . A vörösiszap katasztrófa áldozatainak pedig 1 millió dollárt adott ...

GyMasa 2022.05.15. 11:52:37

@Boldeone2:
"A spekulánsok most pofozzák a forintot, hogy a kamatszint a valós inflációhoz zárkózzon fel"
A spekulánsok már 12 éve "pofozzák a forintot", hiszen az is része a "jámbor soros" tervének, hogy a patásördögnek mennie kell!
Csak nem veszed észre, vagy nem érdekel!
Persze, ezek nem (csak) azok a hagyományos spekulánsok, akikről te beszélsz, hanem soros haverjai is, akik olyankor lendülnek akcióba, amikor annak plusz előnyei is vannak.
Amúgy, ezt nem azért mondom, hogy védjam orbánékat, mert ők is meghintáztatták 2010 után a forintot egy párszor, hogy személyesen kaszáljanak a "hirtelen" kilengésen, dehát, az vesse rájuk az első követ, aki bűntelen...
Könnyű pénz volt, na!

GyMasa 2022.05.15. 11:55:25

@Boldeone2:
"sok esetben az arra rászorulóknak"
Az a baj, hogy nem MINDEN esetben teszi ezt!
Ja, és szerintem a gender szakos politikai aktivisták pénzelése nem az a kategória, amiről te beszélsz.

"Embertelen dolog egy 94 èves öregembert dèmonizálni , egyúttal szomorú is , mert már számtalan esetben segített Magyarországon "
Nincs nagy szükség a demonizálásra, a saját tettei megteszik ezt bárki más helyett.
Amúgy meg, arra amosdatásra sincs szüksége, amit itt erőltetsz.
Tudomásul kell venni, hogy soros nem egy szent...
Nem kellene semelyik irányba túlzásokba esni.

Serény Vélemény 2022.05.15. 12:21:58

@Boldeone2: "sok esetben az arra rászorulóknak !"

Példát tudsz mondani? Mondjuk ideit?

Jaaa,... hogy az egész csak propcsi?

Serény Vélemény 2022.05.15. 12:35:19

@GyMasa:
@Boldeone2: "És, hogy Izrealben is gyűlölik?"

Az van, hogy az izraeli titkosszolgálatok - lásd még: fauda - éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy terroristákat kapjanak el. A soros által pénzelt csodálatos hálózat meg éjjel-nappal azon dolgozik, hogy ezeket a terroristákat jogi eszközökkel kiszabadítsák a börtönből.

Hogy tovább gyilkolhassák a zsidókat.

Mindenki más esetében az, hogy ha "antiszemita" az bűn, meg gyűlöltbűncselekmény, de soros temészetesen lehet zsidógyűlölő, és sajna tény, hogy az...

GyMasa 2022.05.15. 15:40:47

@Serény Vélemény:
"Mindenki más esetében az, hogy ha "antiszemita" az bűn, meg gyűlöltbűncselekmény, de soros temészetesen lehet zsidógyűlölő, és sajna tény, hogy az... "
Az a baj, hogy a soros mosdató emberek egyből "antiszemitáznak", amint bármiféle rosszat hallanak róla...
Pedig vele nem az a baj, hogy zsidó, hanem, hogy egy hitvány ember!
Ha fekete, vagy sárga lenne, akkor is egy hitvány ember volna.
Mert a tettei hitványak, és azok minősítik.

Boldeone2 2022.05.15. 15:44:26

@GyMasa: A spekulánsok ott tudnak spekulálni, ahol nyilvánvaló diszkrepancia van a fiskális ès monetáris politika ès a valós gazdasági folyamatok között..
Én pl tavaly nyáron vettem USD , 289 Ft - èrt , amelyen azóta hatalmas nyeresègem van , több mint amit a bankban tartva 10 èv alatt hozott volna. Ha kicsi visszább jön az árfolyam , mèg fogok venni , mert a forintnak annyi
Ahol korrekt politika van , ott nincs ilyen gond...
A cseh korona valahonnan 8 forintról indult a 2000- es èvek közepèn , mára meg lassan 16 Ft lesz , ha így haladunk ...
Törökország is hasonlóan " kaka " ország , mint a mi országunk , azèrt lett az egyèbkènt is nagy inflációról mèg nagyobb...

Ott lehetne megmutatni , hogy milyen erős a magyar gazdaság , ha most a gyenge euróhoz kèpest a forint erősödni tudna , de a forint egy gatya pènz , meg a forintgazdaság is , ez is mutatja ..
Orbán a saját nèpènek el tudja adni ezt a politikát, de ez a spekulánsokat nem fogja meghatni : addig ütik a forintot , amíg legalább nem lesz 6% -7 % körüli alapkamat - a valós inflációhoz igazodva
Onnantól kezdve meg kezd megfulladni a hitelezès ès a gazdaság , ha csak az EU nem segít be...

Boldeone2 2022.05.15. 15:51:51

@GyMasa: Ja, és szerintem a gender szakos politikai aktivisták pénzelése nem az a kategória, amiről te beszélsz."

Többek között a romák felzárkóztatására is adott pènt, Hajdúhadházon , a vörösiszap károsultaknak 1 millió dollárt , de világon mindenütt jelen van, pl Afrikban kb 500 ezer embernek nyújtott segítsèget a faluprogramokkal
Soros György nem szent , de a világ egyik leghíresebb filantróp üzletembere , egy olyan magyar , aki a legnagyobb hatást fejtette ki eddig a világra , a törtènelem során
Nekem azért szimpatikus, mert annyi elnyomó, diktatórikus vezetőnek tört már borsot az orra alá...
Egy igazi renegát ember, aki mindenhol ott van szinte ,ès mindenbe beleszól tevèkenysègèvel , egy globális jótevő ès bajkeverő is egyben , de formálja a világot

Boldeone2 2022.05.15. 15:57:31

@Serény Vélemény: Soros György egy igazi globális figura , kèpes volt felülemelkedni saját zsidóságán is , csak a körülmènyektől független igazságosság èrdekli . Ez pedig az emberek 99,9%- ra nem jellemző, hiszen mindenki a saját kőkemèny vèlemènyburkába van bezárva a világon

GyMasa 2022.05.15. 21:04:33

@Boldeone2:
"A spekulánsok ott tudnak spekulálni, ahol nyilvánvaló diszkrepancia van a fiskális ès monetáris politika ès a valós gazdasági folyamatok között.."
Dehogyis!
A spekulánsok BÁRMIT meg tudnak mozgatni, ha az ő erőforrásaik hagyobbak, mint amit az adott rendszer ki tud kompenzálni!
Pont ebből élnek egyes tőzsdei cégek, akik elkezdenek gagyi papírokat felvásárolni, ami felnyomja az adott cég tőzsdei árfolyamát.
Majd, amikor elég nagyot ugrott az ár, és rámozdulnak a háziasszonyok is, akkor gyorsan eladnak mindent, ők kaszálnak, a háziasszonyok meg (szopnak) eltőzsdézték a konyhapénzt.
Ezt lehet csinálni dollármilliós tételben, meg lehet dollág 10 milliárdos tételben is csinálni.
Az előbbi jó a sufnicégek ellen, az utóbbi meg teljesen szükséges országok ellen.
Szóval, minden csak a rendelkezésre álló anyagiak függvénye.
Bármelyik országot, illetve annak valutáját be lehet dönteni a tőzsdén, ha megvan hozzá a megfelelő tőkéd!

"Ahol korrekt politika van , ott nincs ilyen gond..."
Nem, ott DRÁGÁBB ugyanezt megcsinálni.

"Ott lehetne megmutatni , hogy milyen erős a magyar gazdaság , ha most a gyenge euróhoz kèpest a forint erősödni tudna , de a forint egy gatya pènz , meg a forintgazdaság is , ez is mutatja .."
Látom, nem érted!
- A gyenge forint nagyon jó a MAGYAR gazdaságnak!
- A forint maga pedig nagyon sok mozgásteret enged orbánéknak a stabilitás fenntarására.

"Orbán a saját nèpènek el tudja adni ezt a politikát, de ez a spekulánsokat nem fogja meghatni : addig ütik a forintot , amíg legalább nem lesz 6% -7 % körüli alapkamat - a valós inflációhoz igazodva"
Nem, addig ütik, amíg megvan rá a tőkéjük!
Azok az emberek nem hülyék (veled szemben) nagyon is jól tudják, meddig mehetnek el a jegybank kóstolgatásában!
Hidd el nekem, hogy mára már totál tönkretették volna az országot, ha meglenne hozzá az anyagi keretük...

"Onnantól kezdve meg kezd megfulladni a hitelezès ès a gazdaság , ha csak az EU nem segít be... "
Ehhez, jelenleg nincs elég erőforrásuk/ Magyarország nem annyira fontos, ha meg is van...

GyMasa 2022.05.15. 21:06:57

@Boldeone2:
"Nekem azért szimpatikus, "
... mert nem vagy képes tárgyilagos lenni, meg úgy alapjaiban is túlságosan balos a beállítottságod!
Nincs ezzel semmi baj, amíg a saját, rózsaszín takonybuborékodon belül vagy...
Mondjuk, elnézve az értelmi képességeidet, azon kívül sem veszed észre magadat, szóval, igazából neked mindenhol nagyon szupi minden...

Boldeone2 2022.05.15. 22:14:54

@GyMasa: spekulánsok BÁRMIT meg tudnak mozgatni, ha az ő erőforrásaik hagyobbak, mint amit az adott rendszer ki tud kompenzálni!"

- Ez butaság ! A spekulánsok ugyanúgy kívánnak szolgáltatva a sztochasztikus pènzpiaci folyamatoknak , - ha nem rendelkeznek bennfentes infókkal, ilyen azért ritkán van, ès büntetendő - akkor a kormányok hülyesègère tudnak játszani
Pl èn a forint ellen spekulálok, igaz, kicsiben de jól megy ..Dollárt veszek

Bármelyik országot, illetve annak valutáját be lehet dönteni a tőzsdén, ha megvan hozzá a megfelelő tőkéd!"

- Ez megint hülyesèg ! A világ pénze nem elég arra , hogy az euro- dollárt a valós összpiac ellen mozgasd, olyan van, hogy kis időre pár százados elmozdulást el lehet érni, ha mondjuk pár nagybank brókere összejátszik, de ezek csak minimális elmozdulások , a makrotrenddel szemben senki nem tud menni tartósan
A spekuláció mindig a sèrülèkeny devizákat támadja, meg a sèrülèkeny rèszvènyeket , de : soha senki nem mehet biztosra !

gyenge forint nagyon jó a MAGYAR gazdaságnak!
- A forint maga pedig nagyon sok mozgásteret enged orbánéknak a stabilitás fenntarására."

Ezek megint 1000x cáfolt butaságok, látszik hogy villamosmèrnök vagy ès nem közgazdász !
A túl gyenge forint sem az embereknek nem jó, sem a gazdaságnak egy ponton túl, ès ezen már túl vagyunk
Èppen most vèsz a gazdasági stabilitás : ikerdeficit van
A gyenge forint miatt pedig sorozatos kamatemelèsek vannak . Ahol eurót használnak ott igaz az inflációt szintèn magas de a kamatok nem úgy emelkednek , mint Magyarországon

Gógita 2022.05.15. 22:17:51

@Boldeone2: Szolovjov már több, mint száz éve megírta, merre megy a világ, hogyan akarják létrehozni ezt a szinkretista, - antikrisztusi - vallást!:

szellemtudomany.hu/uploads/files/AzAntikrisztus.pdf

Boldeone2 2022.05.15. 22:20:08

@GyMasa: Azok az emberek nem hülyék (veled szemben) nagyon is jól tudják, meddig mehetnek el a jegybank kóstolgatásában!"

- az emberek egy rèsze nem hülye , de te az vagy senki Alfonz , onnan Nèmetországból okoskodsz, miközben fingod sincs a monetáris folyamatokról . Én viszont veszema dollárt ,forint ellenében és jól járok vele
Tavaly óta 289---371 ennyit tudnak Orbanèk, de még a gyenge euróhoz kèpest is nagy a gyengülès
Ez a realitas, Orbán- csicska !

Boldeone2 2022.05.15. 22:24:38

@GyMasa: Egyèbkènt meg az anyád picsáját , de mocskos , imbecil nèmet menekült! A valóság engem igazol , te meg ócska , bukott szèlsőjobb propagandát tolhatod !
A dollár , az euro ára mutatja hogy reálisan hol tart az ország : emelkedő kamatok, magas infláció, ikerdeficit, növekvő államadósság, külkerhiány . Ez a rögvalóság, tudatlan senkiházi!

Gógita 2022.05.15. 22:29:19

@Boldeone2: Valóban ne vitassuk el S. jó cselekedeteit sem!

Akkor jött a baj, amikor teljesen ráállt az ideológiai, társadalommérnöki vonalra. Mert az már aknamező. És ott azért eléggé élt és visszaélt a vagyona adta hatalommal, befolyással, más országokban, más kultúrákban, ahol mást karnak az emberek, mint amit ő. (Illetve a többség, mert embereket ő is mindig, mindenhol talál, akik kiszolgálják.)

Boldeone2 2022.05.15. 22:34:07

@Gógita: Rendben. Ezt elfogadom , mint èrvet . A kèrdès csak az, hogy valóban olyan rossz ember - e ,mint amilyennek be akarják állítani, vagy inkább arról van szó, hogy sok politikai vezetőt- rendszert bosszant a tevèkenysège ...

Gógita 2022.05.16. 00:58:35

@Boldeone2: "Soros György nem szent , de a világ egyik leghíresebb filantróp üzletembere , egy olyan magyar , aki a legnagyobb hatást fejtette ki eddig a világra , a törtènelem során
Nekem azért szimpatikus, mert annyi elnyomó, diktatórikus vezetőnek tört már borsot az orra alá...
Egy igazi renegát ember, aki mindenhol ott van szinte ,ès mindenbe beleszól tevèkenysègèvel , egy globális jótevő ès bajkeverő is egyben , de formálja a világot "

Ez már szerelem!

Gógita 2022.05.16. 01:12:51

@Boldeone2: Nem rossz ember, csak van egy utópiája, mait rá akar kényszeríteni a világra. És ezt már páran megpróbálták előtte is.

Mind a maga kizárólagos és végső igazságával! (És hol vannak már? Sajnos többen néhány tízmillió halottat is hagytak maguk után!)

És persze erőszakkal, mert valahogy a népek nem akarták.
A "nyílt társadalom" utópiája is egy diktatúra lenne, mert csak úgy lehetne élni és gondolkodni, ahogy ez a rendszer elvárja és engedi, máshogyan nem, azt ÜLDÖZNÉK! És ez nem lehetséges, hanem már ma is látható és működő tény, az előrehaladottan progresszív országokban és cégeknél.

Ez is egy új hatalomról, új világrendről szól.

Igen, igaz van Maxnak is, hogy egy poszt-keresztény rendszerről.

S-nek valóban nem sokat jelent a zsidóság(a), mert nála már az is kiüresedett, nem jelent neki értéket. Talán azért, mert nincsenek (érzelmi) és más kötelékei hozzá.
A zsidósághoz, mint nemzethez, mint etnikumhoz, rasszhoz.

A zsidó-izraelita hithez meg még annyi sem.

Mondjuk az érdekes, hogy amikor hasznos, a zsidósága, akkor szívesen használja...
És szívesen alkalmaz vezetői pozícióba inkább - hozzá hasonló - hitehagyott, progresszív-pogány-ateista zsidókat...

A nyílt társadalom ötlete egyébként a Star Wars-ból és a Star Trek-ből való!

Serény Vélemény 2022.05.16. 08:18:53

@Gógita: Nem rossz ember,

Nem rossz, hanem gonosz. Tulajdonképpen minden ember "rossz", de az emberek többsége nem gonosz. De mondjuk soros ebben is soros.

A nyílt társadalom ötlete egyébként a Star Wars-ból...

nem, hanem egy Karl Popper nevű, osztrák-angol-zsidó filozófus talált ki. Mivel ezt korábban találta ki, mint a star warst-, ezért inkább fordítva van.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.05.16. 08:49:59

@Boldeone2: Bulgáriában meg Macedóniában, ahol kialakult a соросоид kifejezés a kilencvenes években, melyik volt? Elnyomás vagy diktatúra?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.16. 09:22:13

@Boldeone2:

Soros lopott egy halom pénzt. Aztán ebből sokat költött a hobbijára. Ennyi az egész.

Mit kell ezen újjongani?

Boldeone2 2022.05.16. 10:04:01

@Gógita: Soros nem akar új világrendet - amennyire èn ismerem , eddigi kinyilatkoztatásai alapján - egy dolgot akar : a felvilágosodás ès a liberalizmus elvei teljesüljenek mindenhol, globális szinten is. Magyarul: a társadalmak, az emberek legyenek efogadók , nyitottak , megèrtők egymás felè. Ha mindez teljesül akkor fokozatosan eljön a globalis bèke ès jólèt. Ez persze utópia, de akkor sem hasonlítható azokhoz a politikai vezetőkhöz , aki embermilliók halálát okozták
Soros csak egy filantróp üzletember, nem politikus , aki saját ideáiban , Karl Popper tanaiban hisz ès ehhez pènzt is ad
Mindenhol ahol kell -az ő nèzőpontja szerint- megteremteni a másik lehetősèget is
Sok országban, ahol elnyomásban èlnek az emberek - mert nem kevès ilyen ország van - szüksèg van Soros támogatására
Maga a Bibó szakkollègium is Soros támogatásból működött...

Boldeone2 2022.05.16. 10:08:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Soros nem "lopott " többet, mint a hozzá hasonló tőzsdei spekulánsok többsège, de ő legalább szinte mindent visszaad öregsègère a társadalomnak. Sok embernek van szüksège a pènzère, akár a politikai jogokèrt folytatott harcbsn , akár Afrikában ahol a puszta fennmaradasèrt megy a küzdelem

Boldeone2 2022.05.16. 10:16:43

@Deak Tamas: Todor Zsivkov egy kommunista diktátor volt. A rendszerváltás után le is tartóztatták, Georgi Markov bolgár író megöletèse miatt. Bulgáriban volt KGB , ami az orosz szolgálat bolgár megfelelője volt

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.05.16. 10:21:18

@Boldeone2: megismételném a kérdést: a kilencvenes (90-es) években Bulgáriában és Macedóniában diktatúra vagy elnyomás volt? A citált kifejezés abból az időből származik.

Serény Vélemény 2022.05.16. 10:22:06

@Boldeone2: Annakidején volt egy mondás: elmentek a tankok, bejöttek a bankok.

Na, ez soros tevékenysége valóságban. Pont az a világ, amit ő elképzel jelenti a legnagyobb elnyomást, ami valaha volt az emberiség életében. Mert egy diktatúra elől többé-kevésbé el lehet szökni, de ha mindenhol ugyanaz a diktatúra, gondolatrendőrség, és a többi soros-förmedvény van, amikor az emberek gondolkodását és szocializációját már születésüktől a mindenféle gyökereiktől való megfosztás jellemzi, akkor annál már a világvége is jobb!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.16. 11:01:53

@Boldeone2:

Tevékenysége káros, ez a lényeg.

Az N-nap után a fajtáját 101 %-os vagyonadóval fogjuk sújtani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.05.16. 11:03:20

@Boldeone2:

Nem, anyagi visszaélések miatt volt vádemelés, s sose tudtak bizonyítani semmit.

Nem volt BG-ban KGB, más volt a neve.

Tapi2021 2022.05.16. 12:36:46

@Serény Vélemény: Igaz, de a Mos Eisley űrkikötőt többen ismerik, mint Poppert! :-)

Ahogy a Star Trek hajók, űrbázisok és bolygók vegyes legénységeit, népességét is. :-) Fajra, vallásra... tekintet nélkül. Amit ugye a NyT is szeretne.

Bizonyára nem véletlen, hogy egy hitehagyott zsidót fogott meg ez az eszme (Illetve kettőt). Mert ők nem értik, hogy a hit/vallás az vagy kizárólagos, (tehát fontos identitási, világnézeti elem) vagy kamu.
A mindegy miben hiszel, az kamu. Az olyan hitre valóban semmi szükség.
Popper és Soros nem érti vagy még inkább érti, de szét akarja verni ezt a fajta elkötelezett hitet.
A szinkretista hit az kamu, mert azt mondja, mindegy miben hiszel, hiszen csak hinni akarsz valamiben, ezért mindegy, miben hiszel, hihetsz egy vegyes vallásban is. Tessék itt van! Megcsináltuk neked az univerzális hitet. Mert a hit csak kitalált dolog. És semmi köze külső (értsd: Isten) okhoz, felsőbb értelemhez, teremtőhöz.
Ha tehát minden hit úgy is csak kitalált hit, akkor mindegy, ha egy másikra, közösre váltasz. Stb.

Popper tehát mint egy emberi szükségletre tekint a hitre (Soros is), és erre megfelelő egy uniformizált hit, amiből persze - és ez a lényeg - teljesen ki van zárva egy/az Isten!
Mert, ha van Isten, akkor Ő mondja meg miben érdemes hinni, mi az IGAZSÁG, mi a bűn... és nem az ember. Nem Popper, nem Soros, nem a liberálisok, ateisták...
És Istennel ez a baj, hogy megmondja.

Tehát nem kell Isten, nem kell a tanítása, nem kell, hogy bármit is megmondjon. Ebből következően nem kell egyetlen olyan vallás sem, amely hisz egy Istenben, aki megmondja.

Majd az ember.

Ez sem új.

Tapi2021 2022.05.16. 12:41:50

@Boldeone2: "Soros nem akar új világrendet - amennyire èn ismerem , eddigi kinyilatkoztatásai alapján - egy dolgot akar : a felvilágosodás ès a liberalizmus elvei teljesüljenek mindenhol, globális szinten is. "

Miért, ez mi?
Ha nem egy általa favorizált ideológiára épített új világrend?
A "felvilágosodás" nem egy ideológiai program?
A liberalizmus nem egy politikai-ideológiai nézet?

vergyula 2022.05.16. 12:45:06

@Tapi2021: A droidokat Mos Eisley liberális kocsmájába sem engedték be. :(

Tapi2021 2022.05.16. 12:46:11

@Boldeone2: Ne viccelj már, Soros pénzei csak szépségtapaszok azon a (vad) és kíméletlen kapitalista, pénzügyi rendszeren, aminek ő is építője, működtetője és HASZONÉLVEZŐJE!!!!

A tőzsdespekulánsok vajon mivel járulnak hozzá, hogy pl. Afrikát, Ázsiát ne zsákmányolják ki?
Éppen ellenkezőleg működnek. Mert abból van a haszon! A részvények értéke a profittól függ! ...

Tapi2021 2022.05.16. 12:46:59

@vergyula: Micsoda diszkrimináció!

GyMasa 2022.05.16. 15:41:36

@Boldeone2:
"Egyèbkènt meg az anyád picsáját , de mocskos , imbecil nèmet menekült! "
Mivan, betalált a mondandóm?

"A valóság engem igazol , te meg ócska , bukott szèlsőjobb propagandát tolhatod !"
Milyen valóság, te szerencsétlen?
AZ a melyik benne él a kis véleménybuborékodban?

"A dollár , az euro ára mutatja hogy reálisan hol tart az ország : emelkedő kamatok, magas infláció, ikerdeficit, növekvő államadósság, külkerhiány ."
Ezek egyáltalán nem CSAK magyar sajátosságok!
Ez nagyjából BÁRMELYIK országra elmondható ma a fejlett, nyugati világban!
Ez veled a baj, hogy képtelen vagy meglátni az ilyen dolgokat, mert annyira elhatalmasodott az orbánfóbiád.
Az egész világon rohamtempóban próbálják lebontani az elmúlt 2000 év minden, vérrel, verejtékkel megvalósult vivmányát a hozzád hasonló foglalmatlan hasznos hülyék!

"Ez a rögvalóság, tudatlan senkiházi!"
Igen, látom, beindult a kognitív disszonancia, és most verbális agresszióval próbálod levezetni a feszültséget.
Tombolj csak nyugodtan, öröm nézni!
(Végül azt szeretném még kérni, hogy anyámmal kapcsolatban egy szót se' szóljál, mert majd' egy hónapja veszítettem el. )
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása