magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A kisfőnök sorsa

Hosszú, immár 15 éves multi tapasztalatom következtetése: jobb proletárnak lenni, mint proletárhajcsárnak.

S a legrosszabb szerep a kisfőnöki. Ő az, aki a legrosszabbat kapja mind a proletárságból, mind a főnökségből. Kommunikálja a végső munkavégzők felé a mindenkori ukázokat, melyek megalkotásába egyébként semmi beleszólása nincs, viszont személyesen felel saját főnökei felé az alatta lévőkért.

Két oldalról nyomják, ő meg örlődik.

Az ember azért akar jellemzően kisfőnök lenni, mert valójában nagyfőnök akarna lenne, de ehhez a kisfőnökség szükséges lépcső.

Szerencsére mindezt időben megértettem, így mindig elhárítottam magamtól minden kisfőnöki karrier lehetőséget.

Címkék: közélet
10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5317839827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.05.26. 07:44:32

Szerintem ez tök igaz. Vannak fiatal kollégáim, akik kepesztenek, csak minek? A középfőnökség eleve leosztott dolog, ott már nálunk olyan bér és juttatások vannak, amitől világos, hogy mindenkinek csorog a nyála, de a legfőbb attribútuma, hogy benne kell lenni egy brancsban. Egy olyan brancsban, amibe nem biztos, hogy szívesen bekerülnék.
Kisfőnökként meg olyan dolgokhoz is jobban kéne érteni, amire ránézésre (~20 év it gyakorlattal) meg lehet mondani, hogy szar, és nem lehet normális dolgot kihozni belőle. Mint mikor egy favágó egy baltát a kezébe vesz, és azt mondja, hogy akármilyen csili-vili, de ezzel nem lehet dolgozni.

midnight coder 2022.05.26. 08:39:34

@Serény Vélemény: Az, hogy szarból kell várat építeni munkavállalóként is gyakran szembejön. Hacsak nem olyan jellegű a munkád mint a birca-nak, hogy a dologból nem jön igazából ki kézenfogható végeredmény, csak valami "vevői elégedettség" nevű megfoghatatlan mérőszám. De ahol létező eszközökkel kell kézenfogható produktumot az asztalra tenni, ott gyakran jön szembe az, hogy az eszköz elavult, vagy amit csinálsz az.

Igen, kisfőnönek lenni nagy szívás, bár én olyannal is találkoztam már, aki élvezte. Na, az a legrosszabb fajta. Az igazi biciklista, aki felfelé nyal, lefelé tapos.

Serény Vélemény 2022.05.26. 08:52:42

@midnight coder: Enné' egy fokkal rosszabb van, amikor nő az illető. és 40+-os és gyerektelen. Na az az abszolút katasztrófa.
Sugárzó arccal előadni a nagyfőnökség épp aktuális agymenését... szz...

Gery87 2022.05.26. 15:43:29

@Serény Vélemény:

Női főnöknél nincs rosszabb az biztos:)
Ha van gyerek ha nincs....ha elvált ha nem.

Eleve gyanús ha egy nő főnök akar lenni és az is lesz:)
A feministák ezt nem szeretik hallani de semmi nőies nincs a hajcsár középfőnöki munkában, nem is tudnak igazán kiteljesedni benne, aztán csak megbolondulnak.

GyMasa 2022.05.26. 18:51:29

@Gery87:
Azért, ne legyünk már szexisták!!!
Igenis vannak olyan nők, akik ezt képesek rendesen csinálni!
Nincsenek sokan, de vannak...

Gery87 2022.05.26. 21:10:07

@GyMasa:

Megint ez a "szexizmus" ökörség.
Ezek tények.

"Nincsenek sokan, de vannak... "

vagyis a többség nem ilyen, vagyis általánosíthatunk, vagyis mondhatjuk hogy a "női főnökök ilyenek-olyanok" ahogy pl a fű zöld, természetesen tudva hogy nem minden fűféle zöld....ennyi.

littke 2022.05.26. 21:33:06

Ha nem akarsz kis főnök lenni, sohasem leszel nagyfőnök. Szóval a kisfőnökségen át kell menni, remélhetőleg lesz út a nagyfőnökséghez.

2022.05.27. 08:49:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Én nem akarok egyik se lenni."
Pontosan!
Kis - vagy nagyfőnöknek vagy bármilyen főnöknek lenni olyan erzes lehet, mint amikor valakinek a falábát levágja a vonat. :)
A het kardinalis bunhoz meg egyet hozza lehetne tenni; a hatalomvagyat. Mert szerintem fonoki, vezetoi allasra vagyni, azt elerni, azt elvezni a hatalomvagybol, mint bunos emberi tulajdonsagbol fakad.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! Akhmat sila! :)

littke 2022.05.27. 15:54:15

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
A nagyfőnökök nagyon jól vannak fizetve.

Szerintem egy bizonyos mértékű ambíció jelenléte egy egészséges és természetes jelenség, most nem a túlzott, avagy a vak ambicióról beszélek, ami elutasítandó és undorító.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása