magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Csendesednek

A nyugat most már tudja: elbukott ez a terv is. Ahogy 2008-ban nem sikerült megalázni Oroszországot Grúzia felhasználásával, most se ment Ukrajnával.

A nyugat most már kármenteni akar. A francia elnök nyíltan békét akar Oroszországgal, a német vezetés meg folyamatosan szabotálja a fegyverküldést az ukrán kormányzat számára.

Csak hát Grúzia esete könnyű volt, ott nem voltak Oroszországnak területi igényei, nem volt orosz kisebbség, se orosznyelvű grúzok. Könnyű volt megegyezni.

Itt a helyzet nem ilyen. Oroszország lendületben van minden fronton, s nem fog megállni ingyen.

A nyugat immár szívesen elismerné a februári helyzetet, a Krím, valamint Donyeck és Luganszk orosz ellenőrzésű tereületét már átengedné, s megígérné a NATO-tagságból kizárását. Az idő viszont sürget. Ha nincs megállapodás, az év végére Kijevből Nyugat-Kijev és Kelet-Kijev lesz. Az orosz hadsereg egyszerűen el fog fogyni, napi ezer fő elvesztését nem képes kibírni az ukrán haderő, miközben az orosz veszteség ennek a negyede, s korlátlan az utánpótlás. A fegyverek terén még nagyobb az aránytalanság.

Az orosz fél pedig nincs tárgyalási kényszer alatt. Idejük van bőven, az idő nekik dolgozik.

Az ukránok meg napról napra egyre jobban megutálják az őket átverő nyugatot.

A Szent Kereszt és Szivárványzászló gigantikus háborújában megint csatavesztésre áll a utóbbi tábor.

Szóval lesz még Orbán Viktor az EU fő tárgyalója Moszkvában...

102 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1317856831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kunzoo 2022.06.15. 07:02:44

Ha lesz Nyugat-Kijev, azzal az oroszok veszítettek. Nyilván nyernek keleten területet, de magát Ukrajnát elveszítették. Pont mint a finn háborúban. Meg rosszabb is annál, nem voltak képesek találni egy ukrán Kuusinen elvtársat. Emiatt egyszerű területrabló háborúvá vált a harc. Saját maguk lövik holdbéli tájjá, lakatlan területté az oroszbarát vidéket.
Ukrajnát mindenképpen az EU karjába lökik, az ukrán hadsereget NATO szabványba kényszerítették.
A háborújuknak nem ez volt a célja.

tűz fal 2022.06.15. 08:19:15

Még nincs veszve semmi. Oda kell vezényelni az összes szájtépő libernyákot hogy védjék Ukrajnát. Annyi van belőlük, hogy rögtön létszámfölényben lesz az Ukrán hadsereg. Nekünk is jobb lenne ha ott döglene meg az összes, mint hogy nekünk ártanak a szankciós ámokfutásukkal.

2022.06.15. 08:33:40

@kunzoo:
a ruszkik azzal nyernének a legtöbbet ha létrejönne egy drogos buli buzi városrész nyugat-kijev címszóval. azt ugyanis éppen az ukrán népi nacionalisták rombolnák le.

2022.06.15. 08:38:59

ha magát kijevet is felosztanák (ahogyan a második háború után berlint), akkor szinte biztos, hogy ukrajna végül az eurázsiai unióhoz csatlakozna csatlakozna. ahogyan az is nyilvánvaló volt, hogy kelet-berlin egyszer európa részévé válik.

a ruszkiknak ez lenne a legjobb, mert az ukrán nép önként választaná az eurázsiai katonai tömböt.

sync 2022.06.15. 08:39:38

Hál'istennek nem lesz sz orosz a határainknál. Mekkora mellénye lenne már a mi kis elnök urunknak, már most sem fér bele..

tűz fal 2022.06.15. 08:49:42

@sync:
Akkora mellénye lenne mint a Bangóné filmmel elnyomottat alakító nyomi szektádnak?

kiskisutca 2022.06.15. 08:56:44

Ukrajna egy Magyarország nagyságú ország Lemberg környékén. Kb. ez a XIX. században a modern nacionalizmusok időszakában kialakult (főleg a lengyelek ellen) modern ukrán nacionalizmus területe.

A Zaporizzsjai Szics az orosz folklór részévé vált, ahogy a Kijevi Rusz is (persze ezek is előzményei a mai ukrán nacionalizmusnak, de Lemberg* nélkül nem lenne modern ukrán nacionalizmus.

Lemberg, Lvov, Lvív sőt Lő Vív! :-)

2022.06.15. 08:59:39

@kunzoo:
ha az oroszok megnyerik a háborút (még nem nyerték meg, közel sem), akkor ukrajna nato szabványos eszközöket aligha használhat. és úgy ukrajna működésképtelen. a lerombolt tájakon létrejönnek katonatelepek. ovarossziját újjáépítik. oroszországban van elég nyersanyag, energiahordozó, munkagépek. és megindul a fekete tengeri szabad kereskedelem. ehhez kapcsolódik bulgária és törökország. megvalósulna birca álma. kulturálisan a balkán is távolodna a nyugattól.

kiskisutca 2022.06.15. 09:14:10

@cvsvrs:

A városnév jelentése tulajdonképpen a „Leó vára” Dániel halicsi fejedelem fiáról. Az újabb német Lemberg a Leó személynévre utaló Leonberg változatból alakult, az oroszlánra utaló régies Löwenberg helyett. Középkori magyar elnevezése, az Ilyvó, az akkori keleti szláv névváltozatból (Ильвов) eredt. Később a németből átvett Lemberg terjedt el a magyar nyelvben. A szovjet időkben és a rendszerváltás előtti Magyarországon az orosz eredetű Lvov volt a hivatalos neve, ami a lengyel Lwów, illetve az ukrán Львів változatokra megy vissza. A rendszerváltás után újra a Lemberg lett a magyar nyelvben leggyakrabban használt változat.

Most a Lő Vív változat terjed! :-)))

GyMasa 2022.06.15. 09:32:00

"A nyugat immár szívesen elismerné a februári helyzetet, a Krím, valamint Donyeck és Luganszk orosz ellenőrzésű tereületét már átengedné, s megígérné a NATO-tagságból kizárását."
EZt bontsuk kétfelé, h a lehet:
Az EU-ban nem volt egységes már az egész kezdetén sem a vélemény (Lásd orbánt és Macront (mondjuk ő a győzelme után lett sokkal aktívabb) akik végig az ésszerűséget preferálták)
Viszont az a baj, hogy az EU gondolkodás nélkül mélytorokra vette az USA-t.
Ugyanis az mára már mindenkinek egyértelmű, hogy itt az USA rángatja a szálakat a háttérből. Az USA számára pedig Ukrajna maga teljesen érdektelen! Az a szegény ország a farok, amivel az USA veri az orosz csalánt.
Nem számít, hogy mennyire lesz lebombázva (persze, hiszen az agyatlan EU már meg is ígérte, hogy majd fizetjük az újjáépítést), vagy, hogy mekkora területeket veszítenek el, vagy, hogy hány ember fog meghalni!
A cél az oroszok eltiprása volt.
És, elnézve a helyzetet, nagyon úgy tűnik, hogy ez egy rossz ötlet volt.

" Az idő viszont sürget. Ha nincs megállapodás, az év végére Kijevből Nyugat-Kijev és Kelet-Kijev lesz."
Dehogyis sürget!
Akiknem hatalmában állna leállítani a dolgot, azok szinte semennyiben nem érzik a bőrükön a dolog hatásait.

" Az orosz hadsereg egyszerűen el fog fogyni,..."
Itt, gondolom Ukránt akartál írni?

"... napi ezer fő elvesztését nem képes kibírni az ukrán haderő, miközben az orosz veszteség ennek a negyede, s korlátlan az utánpótlás. A fegyverek terén még nagyobb az aránytalanság."
Ezzel egyetértek!

"Az orosz fél pedig nincs tárgyalási kényszer alatt. Idejük van bőven, az idő nekik dolgozik."
Pontosan!
Nekik már kb. a mostani helyzet ismegfelelő lenne, dehát zöld vladimir eléggé irreális feltételeket szabott meg a tárgyalások megkezdéséhez. (a teljes rosz kivonulást)
Azok a feltételek nyilvánvalóan elfgoadhatatlanok az oroszok számára.
A tippem az, hogy a Donbassz elfoglalása után Odessza, Transznisztria illetve Harkov a főbb célok. Ez függ attól, hogy mikor omlik össze az ukrán hadsereg... Ha ugyanis az megtörténik, akkor az oroszok akadálytalanul elfoglalhatják akár az egész országot.

"Az ukránok meg napról napra egyre jobban megutálják az őket átverő nyugatot."
Igen, és a "nyugat" népe, aki szó szerint fizeti a saját inkompetens vezetői által mesterségesen előidézett szarvihar árát, is egyre jobban megutálja őket.
Meg, az Ukránoknak inkább a saját vezetésükkel kellene foglalkozniuk.

"Szóval lesz még Orbán Viktor az EU fő tárgyalója Moszkvában..."
EZ nagyon is elképzelhető, bár nekem olyan érzésem van, hogy már átlépte az EU azt a határt, ahonnan nincs gyors visszaút az oroszokkal.
Azt látom, hogy olyan lehet, hogy Magyarország jobb pozícióban van, de az egész EU számára ez egy orbitális szívás lesz.

GyMasa 2022.06.15. 09:39:45

@kunzoo:
"Ha lesz Nyugat-Kijev, azzal az oroszok veszítettek."
Nem, az ukránok veszítenek azzal.

" Nyilván nyernek keleten területet, de magát Ukrajnát elveszítették."
És, mmi van akkor, ha nem kell nekik Ukrajna?

"Emiatt egyszerű területrabló háborúvá vált a harc."
Ez egy Proxy háború az USA és Oroszország között.
Ukrajna soha egy percig nem számított pl. az USA-nak!
Bármekkora árat hajlandóak voltak az UKRÁNOKKAL megfizettetni, hogy győzzenek!

" Saját maguk lövik holdbéli tájjá, lakatlan területté az oroszbarát vidéket."
Nemcsak ők. Az Ukránok már 8 éve folyamatosan ágyúzták és rakétázták az elszakadni akaró területeket.

"Ukrajnát mindenképpen az EU karjába lökik, az ukrán hadsereget NATO szabványba kényszerítették."
Erre azért ne vegyél mérget!
Már a legnagyobb hurráoptimizmus közepette is több ország kijelentette, hogy évtizedekig fog tartani, amíg csatlakozhatnak!
Ukrajna ma (és már a háború előtt sem) semmilyen szempontból nem alkalmas az EU tagságra!

"A háborújuknak nem ez volt a célja. "
Semmit nem tudsz a háború céljáról!

Azért gondolj bele, hogy ma az orosz hadseregnek egy kis része éppen "demilitarizálja" a teljes Nyugatot...

Boldeone2 2022.06.15. 09:54:22

@GyMasa: Azért gondolj bele, hogy ma az orosz hadseregnek egy kis része éppen "demilitarizálja" a teljes Nyugatot..."

- Ez èppen fordítva igaz: soha nem látott mèrtèkben emelkedik a katonai költsègvetès a NATO- tagállamokban , meg új tagországok lèpnek be a NATO- ba..
Birca blogposztja most nagyon messze áll a valóságtól, rèszrehajló spekuláció , nem több...

Boldeone2 2022.06.15. 10:01:23

www.portfolio.hu/global/20220227/brutalis-haderofejlesztes-putyin-agresszioja-megvaltoztatja-nemetorszagot-529475

Ez csak a nèmet , vèdelmi kiadás , amely már önmagában jelentősen túllèpi az orosz bèkeidős hadikiadásokat : 100 md vs 67 md dollár kb
Ha a többi fejlett ország is rákapcsol , akkor az felgyorsítja az orosz bukást , ráadásul a háborúval az oroszok pènzt - , embert- , ès haditechnikát ègetnek folyamatosan

Boldeone2 2022.06.15. 11:10:56

@cvsvrs: Ez egy más jellegű háború, ami egyszer már működött a hidegháború során , az ellenfèl gazdasági kivèreztetèsèről szól egy fegyverkezèsi ès gazdasági versenyben . Nèmetorszag ebben a versenyben csak egy ország , de ott lazán van tere a katonai költsègvetès növelèsènek . Ebből pedig a magyar ipar profitálhat

Boldeone2 2022.06.15. 11:14:47

@cvsvrs: A nèmetek a szövetsègeseink , ők hozzák a prosperáló gazdaságot Magyarországra , mint többek között a BMW ...Az orosz jelen állás szerint ellensège Európának. Előbb váltsanak rendszer , mert Putyin vèreskezű diktatúrájával nem lehet semmit kezdeni

tűz fal 2022.06.15. 11:52:05

Közben brit tudósok megállapították, hogy azért veszített az angol válogatott, mert túl kevés ideig térdeltek és régi, elavult mezben játszottak szivárványszínű burka helyett.

tűz fal 2022.06.15. 12:02:09

Az angol válogatott jövőbeli taktikája az lesz, hogy a mérkőzés elejétől a végéig térdelni fognak. Ettől az ellenfél morálisan összeomlik, és zavarában öngólokat rug.

tűz fal 2022.06.15. 12:06:35

Szerintem az oroszoknak már nem célja Kijev elfoglalása, mivel Kijevet sikeresen megerősítették az ukránok a nyugati tanácsadók segítségével úgy, hogy a civileket élő pajzsként használják. Túl sok áldozattal járna mindkét oldalról. Azért bombázzák időnként Kijevet, hogy odakössék a katonák és a fegyverek egy részét.

GyMasa 2022.06.15. 12:24:20

@Boldeone2:
"- Ez èppen fordítva igaz: soha nem látott mèrtèkben emelkedik a katonai költsègvetès a NATO- tagállamokban ,..:"
Az, hogy mindenki arról beszél, még nem jelenti, hogy lesz is belöle bármi is.
Itt, Németországban azért viták vannak arról a 100 milliárd EUR-ról, és nem mindeki rajong az ötletért.

"... meg új tagországok lèpnek be a NATO- ba.."
HA beengedik öket...
És, ami különösen izgi, hogy a nagy demokráciákban népszavazás nélkül tennék ezt meg.

"Birca blogposztja most nagyon messze áll a valóságtól, rèszrehajló spekuláció , nem több..."
Tudod, ki áll "nagyon messze a valóságtól"?
Te.

GyMasa 2022.06.15. 12:26:54

@Boldeone2:
"Az orosz jelen állás szerint ellensège Európának."
Csak neked az ellenséged...

" Előbb váltsanak rendszer , mert Putyin vèreskezű diktatúrájával nem lehet semmit kezdeni""
AZt tudtad, hogy van egy olyan vélemény is Oroszországban, amelyik Putyint túl szelídnek gondolja, és azt várja, hogy keményebben basszon oda az ukránoknak?

2022.06.15. 12:28:06

@kunzoo:
"Ha lesz Nyugat-Kijev, azzal az oroszok veszítettek."
Kijev felosztasanak, hovatartozasanak, de meg Ukrajnanak, mint orszagnak sincs semmi jelentosege az oroszok NATO elleni hadmuveleteiben. Csak egy szerencsetlen proxy orszag, rosszkor volt rossz helyen. Ennyi. Az oroszok mar akkor megnyertek ezt a haborut, amikor meg el sem kezdtek. Febr. 24. ota csak a lomtalanitast vegzik keletrol nyugatra haladva. Strategiajuk, idejuk, penzuk, turelmuk, ember - es hadianyaguk meg boven van. Ha kellene, evekig eltudnanak jatszadozni usakiaval, europaval, ukrajnaval, az egesz vilaggal, mint macska az egerrel. De erre nincs szukseg, mert ha igy folytatodik, akkor legkesobb az europai tel beallta utan par hettel orosz csizmak fognak menetelni Varso, Berlin, Parizs foutcain. Az orosz gozhengernek senki sem tud ellenallni. A brit szigeteknek ket eselye lesz: vagy a nep fogja vasvillara hanyni a degeneralt angol felso- es kozeposztalyt vagy Atlantisz sorsara jutnak, orosz atomtorpedok segitsegevel. :)
---
"A háborújuknak nem ez volt a célja."
Hanem mi? Fel tudna minket az elvtars vilagositani az oroszok haborujanak az igazi celjairol?
Segitek: az egypolusu vilag, az usa hegemonajanak a meggyengitese, az eurazsiai szabad nepek szovetsegenek a megalapozasa, a vilag nepeinek egyuttelesenek az igazsagosabba tetele, az Isten-, csalad- es emberellenes liberofasiszta ideologia orokos kiirtasa az emberi gondolkozasbol. Ennek erdekeben nem riadnak vissza semmi megszokott vagy szokatlan dolgot bevetni, ideertve az atomfegyvert, a biologiai fegyvert, stb.
Oroszorszagnak ket selye van ebben a haboruban: vagy győz vagy győz! :)
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

GyMasa 2022.06.15. 12:33:23

@tűz fal:
Nem is lesz szükségük rá...
Ha elvágják öket a tengerpartjuktól, meg mondjuk elfoglalják Harkovot, akkor az teljesen elég rá, hogy megnyomorítsák Ukrajnát.
Utána meg, nem is kell különösebben továbbmenniük semerre, pont elég, ha tovább rakétázzák Ukrajna maradékát, amig békét nem akarnak az Ukránok kötni.
Ahogy a híreket nézem, az oroszok bizony a hosszútávú maradásra rendezkedtek be az elfoglalt területeken (SIM kártyákat osztogatnak, meg orosz útlevelet, meg bevezetik a rubelt, és fizetik a nyugdíjakat.)
Ezen felül, ugye a hatályos ukrán törvények szerint már az oroszokkal szóbaállni is hazaárulás, és hosszú börtönévekkel "jutalmazzák".
Még szerencse, hogy egy ilyen mintademokráciá van a szomszédunkban, amire felezhetünk!

tűz fal 2022.06.15. 12:51:16

@GyMasa:
Én maximális támogatója vagyok Ukrajna EU-s csatlakozásának, mert van egy olyan tulajdonságuk, hogy ha nem tetszik nekik a másik parlamenti felszólaló beszéde, akkor egyszerúen megverik. Ez az EU parlamentre erősen ráférne.
Az oroszok a már elfoglalt területeket sosem fogják visszaaadni. Majd hülyék lennének visszaadni, miután áldozatok árán elfoglalták. Az Azovi-tengerről teljesen kiszorultak az ukránok, a Fekete-tenger partját jelentős részben már elvesztették és ha tovább hepciáskodnak akkor a maradékot is el fogják veszíteni, az oroszok szárazföldön összekötötték Oroszországgal a Krímet és felrobbantották (már jó régen, mert fontos volt) a Krím felé a vizet elzáró gátat. Már ennyi is komoly haszon Oroszországnak és komoly kár Ukrajnának.

tűz fal 2022.06.15. 13:00:31

@Sztálin orgnistája:
Németország már készül az oroszországi hosszú hadjáratra. Novembertől kevesebbet esznek, nem fűtenek és nem fürdenek, hogy jól bírják majd az orosz telet.

Boldeone2 2022.06.15. 13:54:16

@GyMasa: Csak neked az ellenséged..."

- Akinek van egy kis józan esze , ismeri a magyar ès európai törtènelmet, az belátja ,hogy az oroszok nem a barátaink . Ha figyelnèd a putyini ès más orosz katonai megnyilatkozásokat , amelyek kb. ezek :
- Vonuljon ki a NATO Közèp- Európából
- Atomfegyverrel fenyegetnek
- Lengyelország lerohanásával
- A muszka birodalom feltámasztásával, területi expanzióval..
- Ukrajna eltörlèsèvel
- A skandináv államok zsarolasával

Vagyis: a mai Oroszország sem a barátunk

Ezt szinte minden normálisan gondolkodó európai ember ès politikai vezető belátja . Ti szèljobberek nem , de ti a kisebbsèg vagytok

Boldeone2 2022.06.15. 14:04:35

@Sztálin orgnistája: Kezeltesd magad ember ! Oroszország egy vegetáló ország lesz gazdaságilag , csak erre az èvre 10-11%- os GDP- csökkenèst prognosztizálnak , 22%- os inflációval , de már az elmúlt 7 èv is nagyjából a vegetálásról szólt gazdaságilag
Több mint 1000 nyugati vállalat hagyta el az országot , ma már alapvető technológiai termèkek hiányoznak a termelèshez
A háború le fogja darálni az oroszokat is gazdaságilag
Állításoddal ellentètben egy viszonylag szegèny országról beszèlünk , nem is túl nagy költsègvetèssel , aminek kb 40%- a a szènhidrogèn- eladásból jön össze
Az lehet , hogy Ukrajna súlyos károkat szenved , de Oroszország is megy utána a levesbe...Csak idő kèrdèse

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.06.15. 14:18:44

"A nyugat immár szívesen elismerné a februári helyzetet, a Krím, valamint Donyeck és Luganszk orosz ellenőrzésű tereületét már átengedné..."

Az eredeti, 2014-es elképzelésnek megfelelően az oroszoknak Donyeck és Luhanszk megyék egésze kell, nem csak azoknak a "szakadár köztársaságok" által birtokolt részei. Ezért megy a harc. Ezt kellene elismernie a Nyugatnak, hiszen kisebb területeket leszámítva a két megye lényegében már orosz kézen van és teljesen nyilvánvaló, hogy az egyelőre az ukrán védekező állások által felügyelt maradék részek is orosz kézre kerülnek. Az elfoglalt részeken pedig az orosz hadsereg immáron védekező állásra rendezkedik be. Aztán meg már a déli Herszonban is nyomják az orosz útleveleket. Szóval, nem oda Buda!

GyMasa 2022.06.15. 15:37:56

@Boldeone2:
Te nem vagy normális!
Ilyen mértékü gyülöletet régen láttam, de csináld csak nyugodtan!
Szerinted értelmes emberek betiltanak macskafajokat, meg fafajokat, meg klasszikus zenét, mert az adott ország jelenlegi vezetésével nem értenek egyet?
Ja, és jön a kérdés, hogy akkor az USA miért is nem kapta ugyanezt a nyakába, amikor kb. ugyanezt tette az elmúlt évtizedekben?

Gery87 2022.06.15. 15:43:19

lehet itt szarakodni de a 800...1000....2000? Ft-os benzinárakat meg az ezzel járó drágulást az EU polgárok sem fogják sokáig tűrni.
Előbb-utóbb lekerülnek az ukrán színek a profilokról és úgy lesz vele mindenki hogy basszák meg magukat, nekünk ebből elég....élni akarunk nem nyomorogni, szívni két imperialista hatalom cicaharca miatt amit egy büdösbunkó proxiállamban vívnak!

Gery87 2022.06.15. 15:44:19

@GyMasa:

Agymosott szegény.
"Csak a nyugat" kritikátlanul. Ennyit tud.

GyMasa 2022.06.15. 15:51:44

@Gery87:
AZért, egy szinten irígylem neki az egyszerüségét... GOndolom, hogy nem sok "problémája" van az életben... Magához veszi a mainstream sajtót, naponta, és megnyugsziuk, hogy még mindig kerek a világ...
Arra mondjuk kíváncsi leszek, mit fog tenni/mondani, amikor összeomlik az ukrán hazugságcunami?
Hiszen a végtelenségig nem lehet fenntartani ezt az állapotot...

tűz fal 2022.06.15. 15:58:21

@GyMasa:
Libernyákunk idegállapotban van :)

vergyula 2022.06.15. 15:59:58

@GyMasa: Már macska és fa is? És az orosz k'émtorta?
Amúgy tényleg abszurd.

tűz fal 2022.06.15. 16:02:35

@GyMasa:
"Arra mondjuk kíváncsi leszek, mit fog tenni/mondani, amikor összeomlik az ukrán hazugságcunami?"

Amikor említettem neki, hogy a nemi erőszakos sztorit az cáfolta saját maga aki kitalálta, mondván hogy azért találta ki hogy fegyvereket kapjanak, Boldi akkor is tovább védte ezt a hazugságot. Ettől ne várj semmit.

GyMasa 2022.06.15. 16:25:17

@tűz fal:
Igen, az is egy érdekes történet, amit nem láttam nagyon a "szabad sajtóban"...

Mr. Hyde 2022.06.15. 17:45:11

Már az "Oroszország állóháborúba keveredett" kampánynál is felvetettem, hogy azt nevezték el "állóháborúnak", hogy az orosz haderő napi 4-5 km-t halad előre.

Ha napi 4-5 km-t halad, akkor 10 nap alatt 45 km-t, 100 nap alatt 450 km-t és így tovább...

Luhanszk városa és Ungvár között a távolság kb 1600 km.

Ez még az egy hónappal ezelőtti csigalassú tempóval is azt jelenti, hogy az orosz haderő legkésőbb 2023 februárjára Kárpátalján lesz.

Nem volt tervben Novoroszija, de most mégis meg lesz csinálnva.

Nyugat-Ukrajna meg kap egy katonai közigazgatást és szépen feláll egy bábkormány ami elismeri Oroszország összes követelését, miközben olyan határokat állapít meg magának, amely pont elválasztja az Orosz Föderációt a NATO tagországoktól.

Ez a legtöbb, amit Ukrajna remélhet.

Gógita 2022.06.15. 18:08:46

Haladó és sajnos még nem halódó körök már pedzegetik, hogy Ukrajna az új Vietnám!

Mondjuk az nagy különbség, hogy ott valódi amerikai hazafiak mentek meghalni a "szabadságért", idealizmusból, itt meg ügyesen megoldották Bidenék - és az őt is mozgató bábosok! -, hogy mások haljanak meg az USA érdekeiért, a világ-dominanciájáért.

Hónapok óta mondjuk, hogy ha katonailag nem akar beszállni a nyugat/USA, akkor minden fegyverszállítással csakis elhúzni lehet a háborút és egyre több ukrán és orosz halottat termelni! Nem beszélve az anyagi károkról.

Mivel ezt valójában a nyugati vezetők is tudják, így lényegében aljas háborús uszítók és bűnösök! Felelősek sok tízezer ember ÉRTELMETLEN haláláért!!!

Ennek csak akkor van "értelme", ha a terv eleve az, hogy ha elfogynak az ukránok, beszállnak a nyugatiak is. Persze akkor nagyon fog mindenki fázni télen és a bezárt gyárak sem fognak termelni semmit...

Mondjuk Putyin elkúrta: amint az első nyugati fegyverszállítmányok megérkeztek Ukrajnába (tehát de facto hadviselő felek és ellenségek lettek ezek az államok), azonnal el kellett volna zárnia a gázt, olajat! Nem megvárni, amíg kikerülik, alternatívákat találnak.
Egészen másképp festene azóta a helyzet. (Persze nem akarták azokat is megszívatni, akik nem ellenségek.)

Gógita 2022.06.15. 18:18:38

"Az orosz jelen állás szerint ellensège Európának. Előbb váltsanak rendszer , mert Putyin vèreskezű diktatúrájával nem lehet semmit kezdeni "

Nekünk pl. nem az ellenségeink! Miért lennének?
Sem Magyarországot, sem az EU-t, sem a NATO-t nem támadták meg!
Sőt, még az "ellenségeinek" is küldi az energiaforrásokat!

Pedig ezek nélkül hamarabb dőlt volna be egész Európa, mint ahogy ők az érte kapott pénz nélkül!!!

Elvakult háborús uszító vagy, mint a szintén megőrült európai vezető többsége. Akik miatt eszkalálódott eddig is a háború.

Régen le kellett volna ülni tárgyalni. Csak Zelenszkijék is vérszemet kaptak a nyugati fegyverektől, pénztől, tanácsadóktól...és tárgyalás helyett inkább harcolnak, zsarolnak.
Abban bízva, hogy az USA végül mégis csak beavatkozik mellettük!
Hogy ne hagyja veszni a befektetéseit és pozícióit!!! (Amelyek miatt valójában lett a háború.)

Gógita 2022.06.15. 19:04:53

@Mr. Hyde: Az a mi gondunk, hogy ha csak félig veszít Ukrajna, akkor a frusztrációt a kisebbségeken fogják leverni. Először a magyarokon!

Tehát bármennyire is abszurd, nekünk valamelyik fél egyértelmű győzelme lenne a kívánatos. Ismerve az ukránokat, leginkább nem az övék... :-(

GyMasa 2022.06.15. 19:09:24

@Gógita:
Szerintem az teljesen esélytelen, hogy a magyar kisebbség megússza :-(
Ha nyernek az ukránok, akkor felfuvalkodottak leszenk, akik elhiszik magukról, hogy bármit megtehetnének, ha pedig veszítenek, akkor csalódottak lesznek, és dühösek.

Boldeone2 2022.06.15. 19:54:13

@GyMasa: Ilyen mértékü gyülöletet régen láttam, de csináld csak nyugodtan!"

Èn nem gyűlölök senkit , csak realista vagyok. A törtènelem már megmutatta, hogy mire kèpes egy nem demokratikus szovjet- orosz állam!
Putyin a korábbi erőszak- rezsimeknek nemcsak a jogi , hanem szellemi utódja is, egy volt KGB- ügynök! Miért kellene vele, meg az aljas háborús rezsimjèvel szimpatizálni? Azt sem értem , hogy te miért szimpatizálsz velük! Kérdezd meg azokat a felmenőid aki még èlnek ès megèltèk a háborút, hogy mit tettek 1945 - ben ,meg 56- ban, mindjárt èszhez fogsz térni !
Ezek pont ugyanazokat a háborús bűnöket ismétlik , mint Magyarországon anno
Ráadásul a háború jogszerűtlen , a nemzetközi jog szerint is, nem beszèlve az aránytalan beavatkozásról - nem a Donbaszról szól a törtènet - azt mindenki látja - hanem a birodalom korábbi határainak restaurálásáról , egy nèp eltiprásáról!
Aki az emberiessèg ès az igazságosság oldalán van , az mèlyen elítèli a muszka diktátor háborúját ! Az egy külön kerdès , hogy az elmúlt években terhelt volt a magyar- ukrán viszony , de az még akkor sem legitimálta magyar oldalról, vagyis inkább egy kisebbsèg ( szèljobb ès szèlbal) reakciót!
Nem tudom, neked mi èrdeked fűződik ha Ukrajnában konstans válságövezet alakul ki , mert az minket magyarokat is nagyon brutál mértékben fog érinteni ! Fogjátok már fel, hogy Putyin aljas háborújának az árát fizetjük minden nap!
Mihelyst, befejezi, néhány nap alatt akár 30 forintot erősödhet a forint az euróhoz kèpest, a tőzsdei nyersanyag ès èlelmiszer árak azonnal leesnek: megkönnyebbül a világ !
Most minden baj szinte ennek az aljas , pszichopata diktátornak , meg az őt körülvevő futóbolond vallásos- nacionalista , főkèpp kivènhedt , 60 feletti " politikiai elitnek " köszönhető

Gery87 2022.06.15. 20:39:39

@Boldeone2:

Oroszország sosem volt demokratikus, ennek ellenére 900 évig nem voltak a közelünkbe se és inkább a német mint az orosz volt elnyomó....az egy történelmi "kivétel" volt ha itt jártak..
És a közelébe sincsenek ma sem ahhoz hogy akár minket mint NATO tagállamot megtámadjanak!

A jelenlegi szar helyzet oka az értelmetlen szankciók sora, ami nem az orosz hanem a jenki imperializmus hozadéka. Köszönd meg a rohadt manipulatív, számító, kapzsi fegyverlobbinak meg olajlobbinak a Wall Street-en!

Aki kavarta a szart 91 óta a ruszkikkal az az USA volt.
Egyre közelebb baszkurálta a muszkát, mi meg szívunk.
Leszarta a békés egymás mellett élést, az érdekeit, amivel nem kell egyetérteni, de ebben legyünk realisták és önzők....ha nekik pufferzóna kell és Ukrajna az, cserébe van gáz és olaj olcsón, akkor ott rohadjon meg ahol van a NATO meg EU tagságuk.

Te miért szimpatizálsz inkább az USA imperializmussal?
Mikor se demokráciát se jólétet nem vittek eddig sehova, de halált, nyomort és káoszt igen!
Miért nincs feléjük embargó? Nekik lehet "pufferzónájuk" hatalmi érdekövezetük? PL Latin-Amerika ("Amerika az amerikaiaké") ez rendben van?
érdekes.

Gery87 2022.06.15. 20:44:05

"Aki az emberiessèg ès az igazságosság oldalán van , az mèlyen elítèli a muszka diktátor háborúját ! "

És mélyen elítéli az USA szarkavarását és az Európa ellenes szankcióit!

"Mihelyst, befejezi, néhány nap alatt akár 30 forintot erősödhet a forint az euróhoz kèpest, a tőzsdei nyersanyag ès èlelmiszer árak azonnal leesnek: megkönnyebbül a világ !"

Majd meglátjuk....ha így is megfizetjük, akkor nem fog!
Mert rohadt kapzsi mocskos banda lobbizik most is hogy irreálisan sok profitot tegyenek zsebre a mi kárunkra.

45 óta ezt csinálják: fogva tartják Európát és nem engedik hogy egységes és erős legyen mint konkurencia!

GyMasa 2022.06.15. 21:31:22

@Boldeone2: Írtam egy felindult választ neked, de te egy akkora fasz vagy, hogy inkább töröltem, és nem idegesítem magam tovább rajtad.
Neked teljesen elmentek otthonról!
Hidd csak, hogy neked van igazad, aztán, majd lepődjél meg, meg zokogjál is jó sokat, ha kipukkan az ukrán hazugságlufi!
Majd nem fogod érteni, hogy mi történt, mert a fejed végig bele volt dugva a seggedbe.

GyMasa 2022.06.15. 21:35:11

@Boldeone2:
"Mihelyst, befejezi, néhány nap alatt akár 30 forintot erősödhet a forint az euróhoz kèpest, a tőzsdei nyersanyag ès èlelmiszer árak azonnal leesnek: megkönnyebbül a világ !"
Nem fognak, te értelmi fogyatákos (és ez most sértő volt az értelmi fogyatékosokra nézve, akik hozzád képest egyenként egy-egy Einstein-ek)
Hiszen, amíg megmaradnak az agyatlan szankciók, amik többet ártanak az EU-nak, mint az oroszoknak, addig semmiféle árak nem fognak stabilizálódni!

Márpedig az agyatlan EUrokraták világosan megmondták, hogy a háború végével sem fognak megszünni a szankciók.
Ukrajna már ma is abban az állapotban van, hogy képtelen exportálni.
Az oroszok meg nem thetik meg a szankciók miatt.
Akkor, szerinted mégis honnan lesz majd a "stabilizálódás"???

Boldeone2 2022.06.15. 21:40:53

@GyMasa: Látod, most is bebizonyítottad, hogy nem vagy kultúrember! Olvasd vissza megad , hogy te milyen szavakat használsz meg èn. Az obszcèn kifejezesèket te kezded , nem èn ! Èn amíg valaki kulturáltan válaszol, addig kulturáltan válaszolok neki . Te viszont felidegeled magad ès elszakad a cèrna! Minden törtènelmi tèny szinte , meg való világ realitása is engem igazolnak ! Èn azt mondom , amit az európai emberek többsège
Ukrajna elveszti a háborút? Akkor mi lesz ? Kielègültök? Attól még az EU - orosz viszony csak rosszabb lesz, Európának ès Magyarországnak is rosszabb lesz, a putyini rendszer akkor is egy aljas, elnyomó , gyilkos ellensèges hatalom lesz !

Boldeone2 2022.06.15. 21:44:45

@GyMasa: www.portfolio.hu/gazdasag/20220614/nagy-marton-a-beke-iszonyat-erot-adna-a-forintnak-550493

Látod , milyen buta vagy! Most is csak azt bizonyítod, hogy fogalmatlan vagy!
Leginkább a háború , az orosz háborúja a fő problèma , erre jöttek szanckiók !

Boldeone2 2022.06.15. 21:57:35

@Gery87: És a közelébe sincsenek ma sem ahhoz hogy akár minket mint NATO tagállamot megtámadjanak!"

- Verbális hadakozásban már megtettèk. Ha lenne erejük , siman megtámadnának egy NATO - tagállamot

A jelenlegi szar helyzet oka az értelmetlen szankciók sora, ami nem az orosz hanem a jenki imperializmus hozadéka. Köszönd meg a rohadt manipulatív, számító, kapzsi fegyverlobbinak meg olajlobbinak a Wall Street-en!

- A szankciók a háború miatt vannak . Előbb volt a háború ès csak utána jöttek a szankciók . Egyèbkènt már tavaly sem jött elèg gáz Európába, Putyin Európa ellen háborúzik

Aki kavarta a szart 91 óta a ruszkikkal az az USA volt.
Egyre közelebb baszkurálta a muszkát, mi meg szívunk."

- Olvass utána az USA- ukrán viszonynak , az ukránok akarták az erősebb szövetséget elsősorban . A NATO -ba sem az USA invitálta őket

Te miért szimpatizálsz inkább az USA imperializmussal?
Mikor se demokráciát se jólétet nem vittek eddig sehova, de halált, nyomort és káoszt igen!"

- Èn az orosz imperalimussal sem szimpatizálok, de ha már választani Kell, akkor legyünk a nyugati vèdelmi rendszer rèzse
Szent István óta mindig a nyugathoz tartozás a fő irányvonal
Mi nagyon jól èlünk, ahhoz képest ami volt mondjuk 89 előtt , a ruszki rendszerében , a volt szocialista blokk országai sikeressè váltak 30 èv alatt , azt nem lehet tagadni

Miért nincs feléjük embargó? Nekik lehet "pufferzónájuk" hatalmi érdekövezetük? "

- Oroszország területrabló háborút folytat Ukrajnával , egy független állam ellen . Az USA sok hibát vétett , de kb 100 éve nem növeli a területèt
A legtöbb háborút a kommunisták meg a terroristák ellen vívta ,nem egyszer ENSZ hatarozatok alapján szövetséges országokkal

Boldeone2 2022.06.15. 22:02:47

@Gery87: És mélyen elítéli az USA szarkavarását és az Európa ellenes szankcióit!"

A sorrend a fontos : előbb indult egy aljas , területrabló háború Ukrajna ellen , utána jöttek a szankciók, amelybe az összes európai kormány belement ...

45 óta ezt csinálják: fogva tartják Európát és nem engedik hogy egységes és erős legyen mint konkurencia!"

- Gondolom azért adták a Marshall- segèlyt , meg jött létre az EU , illetve fejlődik , növekszik...
Az orosz háborúja èppen azt bizonyítja - hogy sajnos szüksèg van az USA katonai jelenlétre

GyMasa 2022.06.15. 22:03:15

@Boldeone2:
"Látod, most is bebizonyítottad, hogy nem vagy kultúrember! Olvasd vissza megad , hogy te milyen szavakat használsz meg èn. Az obszcèn kifejezesèket te kezded , nem èn !"
Már bocs, de te vagy az, aki eddgi majdnem mindenkivel személyeskedett, igen vicces látni, ahogy megsértődsz :-D
SZámold már össze, hogy előttem hányan kőldtek el melegebb éghajlatra?

"Èn amíg valaki kulturáltan válaszol, addig kulturáltan válaszolok neki ."
Tudod, nem elég kultúráltnak lenni, amit te művelsz, az már szánalmas.
Annyira nem vagy képben, hogy én érzek másodlagosz szégyent miattad már nagyon régóta.
Próbálok itt veled értelmesen beszélni, de csak az eltartott kisujjas sznob, idióta agymosott paneljeidet kapom vissza!
Teljesen nyilvánvaló, hogy eszed ágában sincs meghallgatni SEMMIT, ami nem 100%-ban támogatja a rózsaszín takonybubrékod védelméből látható dolgokat!
Viszont, attól, hogy meg vagy győződve az igazadról, még nem lesz igazad egyből.
Neked szíved joga, hogy egy agymosott paraszt legyél a sakktáblán, de én ebből nem kérek!

" Te viszont felidegeled magad ès elszakad a cèrna! "
Igen, mert annyira ostoba vagy, hogy az idegesítő.

"Minden törtènelmi tèny szinte , meg való világ realitása is engem igazolnak ! Èn azt mondom , amit az európai emberek többsège"
Jaja, 100 milliárd légy nem tévedhet, őgyhopgy akkor egyél szart...
(barom)

"Ukrajna elveszti a háborút?"
Igen, el fogja.

" Akkor mi lesz ?"
Összeomlik az ukrán hazugságcunami, és majd te fogsz vinnyogni, hogy de rossz nekik!
Te majd AKKOR fogsz meglepődni, és nem fogod érteni, hoyg mi van, pedig itt, kb, mi mind ezt pofázzuk neked hónapok óta!

" Kielègültök? "
Nem, rohadtul nem ez az, amiben szeretném, hogy igazam legyen!

"Attól még az EU - orosz viszony csak rosszabb lesz, Európának ès Magyarországnak is rosszabb lesz, a putyini rendszer akkor is egy aljas, elnyomó , gyilkos ellensèges hatalom lesz ! "
De, baszod, az agyatlan EU bürokraták, meg pont TE szítod itt a feszültséget, ami pont ront a helyzeten!
Mi a fenét nem értesz meg ezen, te szánalmas emberutánzat?
Sokáig próbáltam veled értelmesen társalogni, de te erre egyszerűen képtelen vagy!

GyMasa 2022.06.15. 22:11:05

@Boldeone2:
"Látod , milyen buta vagy! Most is csak azt bizonyítod, hogy fogalmatlan vagy!"
Jaja, te vagy maga a diplomácia 3 dimenziós kitürekedése!
Ne gondold már, hogy attól, hogy be tudsz linkelni egy cikket, valami nagy profi vagy...
Ja, és nem mellesleg, az ugye megvan, hogy semennyire nem orbánon múlik, hogy lesz-e béke???
Tehát, az a "javulás" (legyen is az bármi, hiszen nem fogom elolvasni a cikket a címán túl) teljességgel nem orbán hatásköre.
Ja, igen, és pont orbán az egyetlen ország miniszterelnöke az EU-n belül, aki NEM szállít fegyvert Ukrajnába.

"Leginkább a háború , az orosz háborúja a fő problèma , erre jöttek szanckiók ! "
IGen, csak megint az a baj, hogy te azt hiszed, hogy február 24-én hajnalban Putyin felriadt, mert túl sok kaviárt evett előző este, és felrázta a vezérkarát, és ráuszította a hadseregét az "szegény " Ukránokra.
Képzeld, ez nem így történt!
Itt van egy link, ahol megmagyarázzák, mi a helyzet Ukrajnával...
www.youtube.com/watch?v=JrMiSQAGOS4
Kicsit jobban visszamegy az időben, mint február 24, meg, igaz, hogy több, mint 1 óra, meg, hogy angolul is van, de te okos srác vagy, meg éltél is az USA-ban, sszóval, az _ELVI_ lehetőséged megvan rá, hogy megértsd.
(mondjuk, nincsenek illúzióim, hogy valóban meg is nézed ÉS meg is érted, de azért csak megpróbálom...)

tűz fal 2022.06.15. 22:25:27

Boldit csúnyán megviselte a 4-0 a térdeplő bohócoknak

GyMasa 2022.06.15. 22:46:46

@tűz fal:
Neki már régóta problémái vannak...
De írtam már másnak is, hogy azért egy bizonyos szinten irígylem az állapotát.
Neki minden olyan egyszerű!
Fekete, vagy fehér!
Biztos nem idegeskedk túl sokat, hiszen nála minden olyan szép!
(jól fialnak a devizabefektetései, és csak kuncog, hogy mennyire _ROSSZ_ ma Magyarországon)

Boldeone2 2022.06.15. 22:52:15

@GyMasa: Már bocs, de te vagy az, aki eddgi majdnem mindenkivel személyeskedett, igen vicces látni, ahogy megsértődsz :-D
SZámold már össze, hogy előttem hányan kőldtek el melegebb éghajlatra?"

- Soha nem èn kezdem , most sem èn kezdtem , olvasd vissza magad akár a mai" termèst "egyrèszt . Másrèszt, nyilván ezen a blogon ahol sok szèlsőjobboldali ès szèlsőbal hozzászóló van , nyilván èles vita fog kialakulni . A legtöbb emberrel lehet kulturált formában vitázni , veled meg kb. 2-3 emberrel nem ( aki lehet hogy ugyanaz ...)
Èrdekes, Bircával soha nem mondtunk egymásra semmi obszcènt, pedig szinte soha nem értünk egyet . Birca kultúrember hozzátok kèpest!

Tudod, nem elég kultúráltnak lenni, amit te művelsz, az már szánalmas."

- Miben szánalmas ? Èn azt írom le, ami törtènelmi tènyekből ès jelen helyzetből következik , nagyjából ezt mondja a mainsream nyugati sajtó 90%- a . A kisebbsègi vèlemènyt ti kèpviselitek, nem pedig èn!

Annyira nem vagy képben, hogy én érzek másodlagosz szégyent miattad már nagyon régóta."

- Èn pont ezt gondolom rólad, hogy ideológilag motivált ember vagy , a saját vèlemènybuborèka foglya!

Próbálok itt veled értelmesen beszélni, de csak az eltartott kisujjas sznob, idióta agymosott paneljeidet kapom vissza!
Teljesen nyilvánvaló, hogy eszed ágában sincs meghallgatni SEMMIT"

- Velem lehet értelmesen beszèlni , èn èrveket hozok , ami megcáfol tèged , lsd fentebb " Nagy Márton a forintról " te viszont hamar kifogysz az èrvekből és utána jön a verbális mocskoskodás! Az idióta ,agymosott panelek èppen a szèljobberekre jellemzőek!

ami nem 100%-ban támogatja a rózsaszín takonybubrékod védelméből "

- Erre még èn mondhatnám : ami nem támogatja a barna takonybuborèk vèdelmèt !

Viszont, attól, hogy meg vagy győződve az igazadról, még nem lesz igazad egyből.
Neked szíved joga, hogy egy agymosott paraszt legyél a sakktáblán"

- Neked is szíved joga , hogy agymosott paraszt legyèl a sakktáblán! Èn amit mondok , mindig alátámasztom törtènelmi vagy aktuális pèldákkal , te vagy az, aki hamar kifogysz az èrvekből , utána meg már csak marad az obszcèn mocskolódas!

2022.06.15. 23:01:52

@GyMasa: @tűz fal:
A Boldi es a hozza hasonlo embertipusok (nagyon sok van beloluk a magyar es nemzetkozi blogszferaban) megertesehez ajanlom az alabbi erdekes videot:
www.youtube.com/watch?v=-rdtlpmY4qk
Epistemic Viciousness

Boldeone2 2022.06.15. 23:02:44

@GyMasa: Ne gondold már, hogy attól, hogy be tudsz linkelni egy cikket, valami nagy profi vagy..."

- Hozzád kèpest profi vagyok , nemcsak linket tudok szinte mindenhez , de tudom használni a megszerzett tudást .

Ja, és nem mellesleg, az ugye megvan, hogy semennyire nem orbánon múlik, hogy lesz-e béke???"

- Ne forgasd ki a szavaimait ! Èn azt mondtam , hogy Putyin múlik a bèke ! Hogy jön ide Orbán?
Orbán másért felelős

Tehát, az a "javulás" (legyen is az bármi, hiszen nem fogom elolvasni a cikket a címán túl) teljességgel nem orbán hatásköre.
Ja, igen, és pont orbán az egyetlen ország miniszterelnöke az EU-n belül, aki NEM szállít fegyvert Ukrajnába."

- A lelke rajta! Ha egyszer vège lesz a háborúnak , majd az ukránok " megköszönik"

Itt van egy link, ahol megmagyarázzák, mi a helyzet Ukrajnával..."

- Majd ha te is elovasod\megnèzed az általam linkelt dolgokat . Naponta kb. 10-20 szakanyagot olvasok angolul , meg a valódi orosz híreket is :Tass - angolul , meg nèha Izvesztija , valamelyest èrtek oroszul
Nekem nem fogja az megváltozni a nèzeteimet : már a haború előtt sem voltam nagy barátja a putyini rezsimnek

Boldeone2 2022.06.15. 23:05:45

@GyMasa: Te többet idegeskedsz mint èn! Olvasd vissza magad! Mondom : amíg valaki megtartja normalitás szabályait , addig èn is hasonlóan megtartom.

GyMasa 2022.06.15. 23:24:37

@Boldeone2:
"Te többet idegeskedsz mint èn!"
Ez így van, de nem csak miattad.
Mint, ahogy írtam is fentebb.

" Olvasd vissza magad! Mondom : amíg valaki megtartja normalitás szabályait , addig èn is hasonlóan megtartom. "
Jaja, te csak a "milyen buta vagy" dumával jössz, pedig semmi szüksáég nincs erre a lekezelő hangnemre...
te, kb. ilyen ember lehetsz:
www.youtube.com/watch?v=7FAI_-woNh4

GyMasa 2022.06.15. 23:33:32

@Boldeone2:
"- Hozzád kèpest profi vagyok , nemcsak linket tudok szinte mindenhez , de tudom használni a megszerzett tudást ."
Jaja, egy potenciális Nobel díjas vagy hozzám képest!

"- Ne forgasd ki a szavaimait ! Èn azt mondtam , hogy Putyin múlik a bèke ! Hogy jön ide Orbán?"
Úgy B+, hogy a 400 forintos EUR-ral jössz, meg azzal, hogyha béke lenne, akkor nem lenne 400 HUF az EUR.
Azaz, orbánt teszed fgelelőssé amiatt, hogy nincs béke.
(ami tökre lehet ám, hiszen, ne feledjük, hogy orbán februárban volt Moszkvában. Szerintem akkor utasította Putyint, hogy kezdje meg a háborút!!!
Persze, óvatos, ravasz róka volt, mert azt is szigorúan meghagyta neki, hogy eszébe se' jusson "túl korán" elkezdeni, mert az gyanús lenne!

"Orbán másért felelős"
Az lehet, de te akkor is azt sugalltad, mintha a háború ÉS orbán lenne a felelős a 400 HUF-os EUR-ért.

"- A lelke rajta! Ha egyszer vège lesz a háborúnak , majd az ukránok " megköszönik""
Hát, ha "megköszönik", akkor ők a világ hulladéka!
Te most komolyan azért drukkolsz, hogy mindenféle VALÓDI ukrán nácik háborút kezdjenek Magyarország ellen????
Normális vagy te?
Szerintem villámgyorsan költözz vissza az USA-ba!
Mindenkinek jobb lenne.

"- Majd ha te is elovasod\megnèzed az általam linkelt dolgokat . Naponta kb. 10-20 szakanyagot olvasok angolul , meg a valódi orosz híreket is :Tass - angolul , meg nèha Izvesztija , valamelyest èrtek oroszul"
És, ennek ellenére gondolod ezt?
El sem tudom képzelni, miket olvashatsz, ha ennek ellenére 100%-ban az értelmi fogyatékos nyugatti "szabad" sajtó paneljait papagájkodod...
Szerintem csak szimplán kamuzol.

"Nekem nem fogja az megváltozni a nèzeteimet : már a haború előtt sem voltam nagy barátja a putyini rezsimnek "
Tudom, hogy nem fogja, ezt többször leírtam már.
Te iylen vagy.
Ehhez minden jogod meg is van, felőlem lehetsz ilyen korlátolt.

GyMasa 2022.06.15. 23:34:59

@Sztálin orgnistája:
Nagyon remélem, hogy Gonzalo jól van még mindig!
Hatalmas egy arc!
Egy ideig azt hittem, hogy kicsinálták.

Boldeone2 2022.06.16. 00:12:40

@GyMasa: Jaja, te csak a "milyen buta vagy" dumával jössz, pedig semmi szüksáég nincs erre a lekezelő hangnemre..."

- Annyi mèg èppen belefèr, de mègegyszer mondom : az obszcèn szöveggel mindig te nyitsz , èn ugyan visszafogott vagyok , hozzád kèpest:

Írtam egy felindult választ neked, de te egy akkora fasz vagy"

Ezt te írtad , nem èn!

Te, kb ilyen ember lehetsz "

- Látod , èn te ismeretlenül minősítgetsz embereket !
Èn már mondtam neked : fedjük fel ki -kicsoda , nèzzük meg kinek hány diplomája van , hol tanult, eddig ilyen munkái voltak , milyen társadalmi pozíciói, stb
Vagy : voltál- e már televíziós politikai műsorban meghívott , stb...

Boldeone2 2022.06.16. 00:35:52

@GyMasa: Jaja, egy potenciális Nobel díjas vagy hozzám képest!"

A politikában meg a közgazdaságban jártasabb vagyok mint te

Úgy B+, hogy a 400 forintos EUR-ral jössz, meg azzal, hogyha béke lenne, akkor nem lenne 400 HUF az EUR.
Azaz, orbánt teszed fgelelőssé amiatt, hogy nincs béke."

Egyrèszt, olyat nem mondtam hogy Orbán miatt nincs bèke! Olyat mondtam , hogy egyrèszt a putyini háború miatt van ilyen gyenge forint arfolyam (1) meg azt is mondtam hogy a rossz árfolyamhoz köze van még az elhibázott fiskalis ès monetaris politikának

El sem tudom képzelni, miket olvashatsz, ha ennek ellenére 100%-ban az értelmi fogyatékos nyugatti "szabad" sajtó paneljait papagájkodod..."

- Èn pont fordítva gondolom ! A nyugati médiában sok esetben jelentős tudományos munkával bíró újságírók vannak , akiket ti " libernyáknak " csúfoltok, ők adják a nyugati világban az újságírást . A szèljobb sajtó sokkal primitívebb , nèhány panelt puffigtatnak mindig : libsik, nyugat , migrók, buzik , covid - diktatúra stb... A "liberális sajtó" èppen hogy nem egyveretű: ott vita van a legtöbb kérdésben . Nálatok nincs : pont minden fekete - fehèr
Ezeket a narratívákat nagyjából a ruszki , EU- bomlasztó propaganda terjesztette , RT News meg társai ...
Erről írtam már saját nèven is , máshol ....
Ha komoly ember lennèl , ès nem láthatóan ellensègkènt kezelnèl , akkor írnèk erről rèszletesebben , mert nemcsak úgy van ám , hogy van a gaz mainstream média , meg vannak az okos , művelt , nackó gyerekek , akiket nem egyszer az orosz pènzel, ès ők mondják a tèvedhetelen orákulumot a jövőről!
Először nektek a tudományos alapú diskurzus lènyegèt kellene megérteni , a tèvedheteken igazságokról èppen ti vagytok meggyőződve !

GyMasa 2022.06.16. 01:15:55

@Boldeone2:
"- Annyi mèg èppen belefèr,..."
Neked.
Nekem nem.

"...de mègegyszer mondom : az obszcèn szöveggel mindig te nyitsz , èn ugyan visszafogott vagyok , hozzád kèpest:"
Mindig?
Nem vagy te egy kicsit tólságosan elszállva magadtól?

"Ezt te írtad , nem èn!"
Persze, és nyilván ezért küldött csak itt el rengeteg ember a faszba, mert ÉN vagyok a faxfej, ugye?

"- Látod , èn te ismeretlenül minősítgetsz embereket !"
Bocsi, de már ismerlek eléggé, szóval az "ismeretlenül" kitétel nagyon nem igaz.

"Èn már mondtam neked : fedjük fel ki -kicsoda , nèzzük meg kinek hány diplomája van , hol tanult, eddig ilyen munkái voltak , milyen társadalmi pozíciói, stb"
Ezt most sem tartom jó ötletnek.
Mit nem értesz ezen???

"Vagy : voltál- e már televíziós politikai műsorban meghívott , stb..."
Nem, de kb, inkább hevernék holtan egy árok partján, minthogy egy hozzád hasonló debillel vitatkozzak nyílt színen.
(rádiós műsorvezető voltam egy ideig, de az sem tetszett különösebben)

GyMasa 2022.06.16. 01:36:21

@Boldeone2:
"A politikában meg a közgazdaságban jártasabb vagyok mint te"
Jaja, te is a 10 millió politikus/fociszakértő/vírusszakértő/katonai stratéga egyike vagy!

"Egyrèszt, olyat nem mondtam hogy Orbán miatt nincs bèke! "
Akkor miért kellett orbánt belekeverni ebbe az egészbe? Ha ténylegesen is akkora nagy "politikai" meg "gazdasági szakértő" lennél, mint, ahogy állítod magadról, akkor ilyet nem mondanál.

"Olyat mondtam , hogy egyrèszt a putyini háború miatt van ilyen gyenge forint arfolyam (1) meg azt is mondtam hogy a rossz árfolyamhoz köze van még az elhibázott fiskalis ès monetaris politikának"
És, miért kellett ebbe orbánékat belekeverni?

"- Èn pont fordítva gondolom !"
Amihez amúgy minden jogod megvan, csak - velem szemben -, te képtelen vagy elfogadni az én álláspontomat. Mindenáron az a legfontosabb, hogy neked legyen igazad!
Egyszer egy bölcs ember azt mondta nekem, hogy "választani kell, hogy boldog leszel, vagy igazad van"
Én simán el tudom ereszteni a másodikat.

" A nyugati médiában sok esetben jelentős tudományos munkával bíró újságírók vannak , akiket ti " libernyáknak " csúfoltok,"
Ácsi!
Én a nyilvánvaló hazug semmirekellő propagandistákat nevezem hazug, propagandistának, amit pl. rólad is gondolok.
(vagy ostoba vagy, vagy hazug. Nekem tökmindegy, mert pont leszarom, de valami miatt figyelmen kívül hagyod az úgynevezett "valóságot")

" ...ők adják a nyugati világban az újságírást ."
Már nagyon régen nem!
Ma az úgynevezett "szabad nyugati sajtóban " semmi nyoma nem flllelhető a klasszikus újságírásnak, vagy a tárgyilagos tájékoztatásnak. Ma semleges újságírásnak hazudott véleménycikkek/propaganda megy minden fronton.

" A szèljobb sajtó sokkal primitívebb ..."
Az a baj, hogy ahol te állsz, onnan MINDEN "széljobb", mert annyira kommer vagy.
Innentől teljesen mindegy, hogy mit mondasz.

", nèhány panelt puffigtatnak mindig : libsik, nyugat , migrók, buzik , covid - diktatúra stb..."
Jaja, PONTOSAN, mint a magát "szabadnak" hazudó regresszív balos propaganda sajtó

" A" "liberális sajtó" èppen hogy nem egyveretű: ott vita van a legtöbb kérdésben ."
Hát, nem tudom, te mit olvasol, de, amit én tapasztalok, az az, hogy semmiféle "vita" nincs.
Vannak kinyilatkoztatott vélemények, amit lehet 100%-ban szajkózni, és akkor jó fej leszel, vagy akár 1%-ban eltérni, és akkor egy fasiszta-náci rohadék.

" Nálatok nincs : pont minden fekete - fehèr"
Nem, nálad minden fekete-fehér

"Ezeket a narratívákat nagyjából a ruszki , EU- bomlasztó propaganda terjesztette , RT News meg társai ..."
Jaja, mi ezt úgy hívjuk, hogy "Semleges" meg "tárgyilagos"
Dehát, mi már csak ilyen kirekesztő nácik vagyunk, hogy elfogadjuk a te véleményedet is, és megpróbálunk érvelni a véleményünk mellett.

"Erről írtam már saját nèven is , máshol ...."
Bizonyára.

"Ha komoly ember lennèl , ès nem láthatóan ellensègkènt kezelnèl ,"
Nos, az, ai a másikat ellenségként kezeli, az pont te vagy.
Szeretnéd, hogy mások is kifejtsék itt, erről a véleményüket, esetleg?

" akkor írnèk erről rèszletesebben , mert nemcsak úgy van ám , hogy van a gaz mainstream média , meg vannak az okos , művelt , nackó gyerekek , akiket nem egyszer az orosz pènzel, ès ők mondják a tèvedhetelen orákulumot a jövőről!"
Látod, megint képtelen vagy árnyaltan látni a dolgokat!
Megint csak van a "mi" meg a "ti".

"Először nektek a tudományos alapú diskurzus lènyegèt kellene megérteni , a tèvedheteken igazságokról èppen ti vagytok meggyőződve ! "
Mit lehet az ukrán helyzeten "tudományos alapon" megvitatni????
EZt most komolyan mondod???
AZt pofázom kb, február 24 óta, hogy tulajdonképpen lófaszt sem tudok az egész háború alapjáról, céljairól, de te azért tudtad már 25-én, hogy az oroszok "népírtanak" Ukrajnában, meg hogy Putyin egy elmebeteg diktátor.
Komolyan totál szánalmas vagy.
És, akkor ezzel a túl hosszú válasszal be is teszlek a személyes tiltólistámra az elmebeteg brendel matyika meg birkamenet mellé.
Nekem nincs ennyi elvesztegetni való időm. Biztos vagyok benne, hogy találsz majd magadnak mást, akinek több türelme van veled vitatkozni teljesne feleslegesen.
Sok sikert kívánok hozzá!

tűz fal 2022.06.16. 08:44:58

@GyMasa:
Boldika most éppen szakértőnek adja ki magát. Korábban azt állította magáról, hogy vállalkozó.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.06.16. 10:36:43

@GyMasa: én inkább úgy mondanám, hogy jelen állás szerint esélytelen. A magyar kormány még mindig nincs késésben, pedig már régen, az első napokban meg kellett volna lépnie olyan szimbolikus lépéseket, amellyel láthatóvá lett volna az ukránok számára, hogy figyelünk. Még most sem lenne késő, Nepop asszonyság és a többi "profi" diplomata tálcán adja a lehetőségeket.
Szerencsére egyéb dolgok is zajlanak Kárpátalján, nagyon jó irányba. Lekopogom, Viktor Mikita eddig jól csinálja a dolgát.

Boldeone2 2022.06.16. 11:17:41

@GyMasa:.
Nem, de kb, inkább hevernék holtan egy árok partján, minthogy egy hozzád hasonló debillel vitatkozzak nyílt színen."

- Látod - most èn is átváltok hozzád hasló stílusba - te már eddig is holtan hevertèl az árok partján , de kretèn , idióta fasz!

Saját bálványod ezt írta az európai parlamenti kèpviselőknek írt levelèben:

Elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről"

- vagyis, mint láthatod , Orbán Viktor is elítèlte Ukrajna megtámadását! Megint kaptál egy pofont a valóságtól ès leestèl a magas lóról
Te , ès szellemi elvtársaid kèpviselitek az embertelen, irracionális kisebbsèget èn a valóságot mondom , a humánus megközelítèst! Amit a nyugati világ többsège gondol erről a háborúról!

Boldeone2 2022.06.16. 11:28:54

@GyMasa: Jaja, te is a 10 millió politikus/fociszakértő/vírusszakértő/katonai stratéga egyike vagy!"

- A politikához jobban érték mint te, ezért voltam ott , ahol te soha nem leszel , ugyanez a közgazdaságról elmondható
Korábbi befketetèsi ajánlásaimat vissza lehet olvasni ,pl. dollár vètel , mind bejött

Akkor miért kellett orbánt belekeverni ebbe az egészbe? Ha ténylegesen is akkora nagy "politikai" meg "gazdasági szakértő" lennél, mint, ahogy állítod magadról, akkor ilyet nem mondanál."

- Orbánt, illetve az Orbán - kormányt a devizaárfolyam romlását tettem felelőssè, a háború mellett , a belekeverèst te költötted hozzá!

árfolyamhoz köze van még az elhibázott fiskalis ès monetaris politikának"
És, miért kellett ebbe orbánékat belekeverni?"

- A fiskális ès monetaris politikát ők szabják, azèrt

" Mindenáron az a legfontosabb, hogy neked legyen igazad!
Egyszer egy bölcs ember azt mondta nekem, hogy "választani kell, hogy boldog leszel, vagy igazad van"
Én simán el tudom ereszteni a másodikat."

- Nem úgy tűnik! Ha így lenne , nem " vitatkoznál " minden mondatommal! A saját szubjektív igazságod más ember torkán leerőszakolása a cèlod , illetve , az obszcèn gyalázkodás!
Èn most is csak sokadjára válaszoltam vissza !

Boldeone2 2022.06.16. 11:33:49

@GyMasa: És, akkor ezzel a túl hosszú válasszal be is teszlek a személyes tiltólistámra az elmebeteg brendel matyika meg birkamenet mellé."

- Sèrtődött ember vagy! Èn mindig válaszoltam neked korrekt módon (1. ) Te viszed mindig a beszèlgetèst a gyalázkodasig (2.)
Sehol nem állítottam , hogy ukrán szakértő vagyok, de az látja mindenki - egy nèhany embert kivève - hogy a háborúnak akkor lesz vège , ha Putyin befejezi . A többi körítès nem számít!

Boldeone2 2022.06.16. 11:43:12

@tűz fal: Boldika most éppen szakértőnek adja ki magát. Korábban azt állította magáról, hogy vállalkozó."

- Egy időben benne voltam a politikában , a kettő együtt nem zárja ki egymást .
2014- ben voltam 2x - ilyen helyzetben . Szèles Tamás , jelenlegi konzul Los Angelesben , beszèlgetett velem , ez pont a választás napján volt . De választási vitaműsorban is voltam egyszer
Eredetileg geográfus a vègzettsègem , illetve van tanári diplomám is. Kèsőbb még 3 rèszes tőzsdei szakvizsgát is tettem , egy időben a Budacash Brókerházban dolgoztam , most a felesègem családi vállalkozásában

tűz fal 2022.06.16. 12:45:24

@Boldeone2:
Tudom Boldika, meg voltál vállalkozó is de aztán mégse. Ez a magadról előadott, semmivel alá nem támasztott ömlengés mutatja pontosan, hogy mennyit ér az egész fröcsögésed. Egyrészt semmivel sincs alátámasztva, de még ha elhisszük, akkor se igazol semmit.

a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas

"Tekintélyre hivatkozás

Azt mondtad, hogy egy állítás igaz/hamis, mert egy vagy több elismert - vagy legalábbis általad annak tekintett - személy vagy társaság ezt mondta."

Newtonnak egyik törvényére se az a bizonyíték, hogy "Newton maga mondta", hanem maga a tapasztalaton alapuló levezetés a bizonyíték. Nálad ilyeneket nem látunk, csak hisztit, meg előre kiosztott jó és rossz szerepeket, "demokrata" bácsikat, meg nácikat, dicsőséges nyugatot ami maga makulátlan, de fehéreket térdepeltet a saját nem létező bűneiért vezeklésül.

Fogalmam sincs miről beszélgetett veled Széles Tamás, ha bizonyítani akarsz vele valamit, akkor ne pofázzál hanem linkeled be.

Boldeone2 2022.06.16. 14:07:39

@tűz fal: Egyszer már lefènykèpeztem az összes dokumentumot ès feltöltöttem , - vállalkozás, diploma, tőzsdei szakvizsga - de Masa úr nem volt hajlandó szembesülni a valósággal. Ezt bármikor megteszem , újra, ha ti is megteszitek a hasonló lèpèseket!
Már egyszer mondtam neked is, fedjük fel ki - kicsoda , ès utána nèzzük meg ki mit tett le eddig az asztalra!

tűz fal 2022.06.16. 14:23:43

@Boldeone2:
Én nem fogok mutogatni semmilyen személyes adatot, mivel hogy nem is állítottam magamról semmit, főleg nem használtam érv helyett. Neked sem muszáj felfeldni, viszont ne is hivatkozz olyanra amit nem lehet ellenőrizni. Ha hivatkozol egy állítólagos beszélgetésre akkor mutasd meg, ha nem mutatod meg, akkor ne hivatkozz rá. Már az is mutatja a szintedet, hogy ezt neked el kell magyarázni.

Ezenkívül írtam még azt is, hogy még ha megmutatod a diplomáidat abból se következik hogy igazad van. Még linket is adtam hozzá.

Boldeone2 2022.06.16. 14:37:36

@tűz fal: Ezenkívül írtam még azt is, hogy még ha megmutatod a diplomáidat abból se következik hogy igazad van."

De, az ellenkezője sem következik, azaz : lehet igazam

Én nem fogok mutogatni semmilyen személyes adatot, mivel hogy nem is állítottam magamról semmit, főleg nem használtam érv helyett."

- Èn mindenre èrvekkel válaszoltam eddig , illetve felajánlottam hogy fedje fel mindenki az identitását! Te csak bujkálsz a nicked mögött, èn viszont egyszer már feltöltöttem azokat az információkat, amiket állítottam magamról , illetve , fel tudom újra tölteni
Mindent tudok dokumentálni!
Csak neked nem biztos, hogy van értelme ...

Boldeone2 2022.06.16. 15:01:32

@tűz fal: Azt mondtad, hogy egy állítás igaz/hamis, mert egy vagy több elismert - vagy legalábbis általad annak tekintett - személy vagy társaság ezt mondta."

Èn azt mondtam, amit Orbán Viktor is kimondott, hogy " Elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését" Èn is elítèlem !
A vezetőtök már kimondta nagyjából azt , amit èn is gondolok

Meg azt is mondtam , hogy : a nyugati világ elsöprő többsège, a mèdia a nyugati államok vezetői szinten elítèlik az orosz háborút, vagyis a többsèg hasonló állásponton van mint èn. Ettől persze tèvedhetne mindenki , de èrvekkel is igazolható az álláspont :

A nemzetközi jogi helyzet is egyèrtelmű, ès ezt szintèn érvekkel is igazoltam , hogy miért ! Jus in bello, jus ad bellum - èrtelmezèsèt kifejtettem
A magyar törtènelmi párhuzamokat szintèn èrvekkel igazoltam , hogy miért veszèlyes a putyini Oroszorszag ránk ès Európát nèzve! A jelen orosz kijelentèsek megint csak igazolták állításom

Ukrajnában naponta szazak\ezrek halnak ártatlanul , városokat rombolnak porig , háborús bűnök törtènnek! Mindez egy ember döntèsèn múlik .Az ukránok csak vèdekeznek , saját hazájukat vèdik az orosz agressziótól. Ennyi
A többi körítès nem számít, mert mindkét oldalnak van sèrelme - az mindig oldalfüggő szubjektív a narratíva !

A lènyeg: Putyin akar háborúzni, egy szuverèn országot elfoglalni , mit nem lehet ezen a helyzeten èrteni? Akkor lesz vège , amikor abbahagyja

tűz fal 2022.06.16. 15:09:15

@Boldeone2:
"De, az ellenkezője sem következik, azaz : lehet igazam"
És ezzel mit bizonyítottál? Ha nincs semmilyen papírod, akkor is lehet igazad. Ez a legelemibb logikai hiba, még ha nem is azt tanultál. Az igazadat úgy kell megmutatni, hogy tényekből kiindulva levezeted.

Ha te felajánlod azt hogy te felfeded az identitásodat, az mióta lenne kötelező másra? Te mióta "ajánlhatsz fel" más nevében dolgokat? Az mióta "bujkálás", hogy olyan fórumon, ahol nem szokták személyes adataikat mutogatni az emberek, ott én sem fogok közzétenni magamról személyes információkat?

A magadról feltöltött dokumentumok mit bizonyítanak? Te érted amit írsz? Érted mit írnak itt?

a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas

És az hogy ezt is el kell neked magyarázni, szintén azt mutatja, hogy olyan alapvető fogalmakkal se vagy tisztában, amit a hamis érvelésnél leírnak.

tűz fal 2022.06.16. 15:10:14

@Boldeone2:
"Azt mondtad, hogy egy állítás igaz/hamis, mert egy vagy több elismert - vagy legalábbis általad annak tekintett - személy vagy társaság ezt mondta."

Ez a hamis érvelés linken található leírás, te hülye droid :)

tűz fal 2022.06.16. 15:12:29

@Boldeone2:
"A nemzetközi jogi helyzet is egyèrtelmű"

A nemzetközi heéyzet egyértelmű - Koszovó a precedencia.

Gery87 2022.06.16. 15:42:45

@Boldeone2:

"Verbális hadakozásban már megtettèk. Ha lenne erejük , siman megtámadnának egy NATO - tagállamot"

Pofázni bárki tud, szoktak is, de ennyi, Atomháborút senki nem akar ne legyál már ennyire naiv.

"- A szankciók a háború miatt vannak ."

értelmetlenek, öngól, tökön lövés...semmi több.

"- Olvass utána az USA- ukrán viszonynak , az ukránok akarták az erősebb szövetséget elsősorban . A NATO -ba sem az USA invitálta őket"

ja persze.....az USA ártaatln bárány és hát szívességből van ott! Persze. Teljesen mindegy. 91 óta kavar a térségben az USA, ez nem egyoldalú ukrán döntés volt!

"- Èn az orosz imperalimussal sem szimpatizálok, de ha már választani Kell, akkor legyünk a nyugati vèdelmi rendszer rèzse
Szent István óta mindig a nyugathoz tartozás a fő irányvonal"

Ez most is így van. egyébként meg ki mondta hogy a történelemben mindennek örökké kel tartania?
Koppány is bizonyára érvelt azzal hogy "mi mindig is a kelet részei voltunk..":)
Szóval ez nem érv.
Pláne nem érv ez, miért kellene az amerikai érdekek európai csicskásának lenni.

"- Oroszország területrabló háborút folytat Ukrajnával , egy független állam ellen . Az USA sok hibát vétett , de kb 100 éve nem növeli a területèt"

Tényleg annyira nem értesz ehhez fokarcnyit sem hogy nem vágod hogy nem csak területben és területet szerezve lehet befolyást, pénzt, hatalmat építeni és kvázi gyarmatosítani?
Ne légy már ennyire szemellenzős é naiv!
Az USA hivatalosan nem gyarmatosította latin-Amerikát de mindenki tudja 150 év óta hogy az a jenkik uralma alatt van és ezt nem engedik át másnak!
Az hogy papíron mi van, mi nincs mióta számít a történelemeben?

"A legtöbb háborút a kommunisták meg a terroristák ellen vívta ,nem egyszer ENSZ hatarozatok alapján szövetséges országokkal "

jaj a kis drágák....
Mintha az ENSZ nem egy gittegylet lenne, mintha nem a nagyhatalmak hozták volna létre hogy legyen egy szép díszes kirakat, amiben picit tisztára lehet mosni a mocskos háborúkat és be lehet csomagolni szép kékbe!

Kezd az 5-dikes törivel...aztán majd beszélgethetünk hatalomról, befolyásról, háborúkról mert ez így nevetséges.
Te mindennek bedőlsz!

Gery87 2022.06.16. 15:49:30

@Boldeone2:

"A sorrend a fontos : előbb indult egy aljas , területrabló háború Ukrajna ellen , utána jöttek a szankciók, amelybe az összes európai kormány belement ..."

Ha már sorrend, ki kezdte el előbb triggerelni az oroszokat?
na ugye...
Egyébként meg üdv a való világban, területrabló háborúkról is szól a történelem! Szerinted ez most valami aljas kivétel? És miért kéne bárkinek, főleg az orosozknak a 45-ös határokat valami szent és örkké való tabunka tekinteni! Idő kérdése volt ez mikor fog változni!
Koszovó elszakadása az ugye rendbe van, Donbasz, Oszétia, Krím...az ugye nincs....csak az nincs rendbe ami az orosz érdek....ez is oké, csak akkor ne hazudjunk már objektivitást!

"- Gondolom azért adták a Marshall- segèlyt , meg jött létre az EU , illetve fejlődik , növekszik..."

Ez mind hitel amit még szövetségesek is 70 évig fizetgettek pl britek.

"Az orosz háborúja èppen azt bizonyítja - hogy sajnos szüksèg van az USA katonai jelenlétre "

Az USA katonai jelenléte és a NATO keleti bővítése miatt van egyáltalán háború te nagyokos!
Az USA takarodjon európából.
Ahogy a ruszkiknak nem volt úgy nekik sincs itt semmi keresnivalójuk a mi szempontunkból.

Boldeone2 2022.06.16. 16:11:31

@tűz fal: Az igazadat úgy kell megmutatni, hogy tényekből kiindulva levezeted."

- Már megmutattam , nem figyeltèl! De, a te " igazad " mi ? Nagyjából semmi! Èn már levezettem a nemzetközi jogból eredő èrveket is, illetve a törtènelmi tapasztalatot , valamint a jelen törtènèsek is azt igazolják , amit èn állítok!

Az mióta "bujkálás", hogy olyan fórumon, ahol nem szokták személyes adataikat mutogatni az emberek, ott én sem fogok közzétenni magamról személyes információkat?"

- Azért nem , mert már kimerítetted a BTK 332 paragrafusát , a saját beteg szemèlyisèged nem mered felvállalni ! Milyen ember lehet az, aki a magyar kórházakban ápolt ukrán katonák halálát kívánja?

És az hogy ezt is el kell neked magyarázni, szintén azt mutatja, hogy olyan alapvető fogalmakkal se vagy tisztában, amit a hamis érvelésnél leírnak."

- Leírtam az èrveimet , hülye droid, az , hogy nem tudod èrtelmezni, csak a csőlátásod mutatja!

Te nem a " diggerdiver " blogról vagy , egyèbkènt ?

A nemzetközi heéyzet egyértelmű - Koszovó a precedencia."

A koszovói helyzet megoldásról volt ENSZ határozott , csak a ruszki - kínai tandem megakadályozta. A " jus ad bellum " ott elfogadható , ráadásul egy nemzetközi koalíció avatkozott be, arányosan . Oroszország viszont annektálni akarja Ukrajnát , nagyon nem a helyzet ! Khersonban ,Zaporozsije- ben sem az orosz nemzetisèget vèdik, hanem területrabló háborút folytatnak, aránytalan beavatkozás !

Boldeone2 2022.06.16. 16:22:55

@Gery87: Pofázni bárki tud, szoktak is, de ennyi, Atomháborút senki nem akar ne legyál már ennyire naiv."

- Menj vissza 2021 decemberèig! Mit követeltek akkor ? Közèp- Európából a NATo csapatok kivonását. Lengyelországnak már több fenyegetèst küldtek katonai vezetők. Ez a fenyegetès valós, különben nem lenne teljes hadikèszültsèg Lengyelországban

A szankciók értelmetlenek, öngól, tökön lövés...semmi több."

- Gondolom az összes európai vezető azèrt ment bele a szankcióba, mert magukat tökön akarták lőni...Az orosz nem adott mást lehetőséget, mint a szankciók alkalmazást . Ennyi

Ez most is így van. egyébként meg ki mondta hogy a történelemben mindennek örökké kel tartania?
Koppány is bizonyára érvelt azzal hogy "mi mindig is a kelet részei voltunk..":)
Szóval ez nem érv."

- Koppány elbukott ès az a világ , amelyet kèpviselt. Az ország a nyugat útját járja több mint ezer ève. Szèchenyi , Kossuth , majd kèsőbb Teleki , Bethlen mind az angolszász utat kereste

Pláne nem érv ez, miért kellene az amerikai érdekek európai csicskásának lenni."

- Miért az Európa? De, legyen igazad ! Ez önmagunk választása volt ! Te is a NATO- csatlakozásra szavaztál, nem?

Boldeone2 2022.06.16. 16:38:20

@Gery87: Ha már sorrend, ki kezdte el előbb triggerelni az oroszokat?
na ugye..."

- Mi az hogy " triggerelni " ?? Ne viccelj már, ez egy álindok! A lengyelek is triggereltèk a náci Nèmetotszágot, de attól mèg nem lesz jogszerű a második vh kirobbantása ! Vagy igen???
Nem Oroszország triggerelte Ujrajnat a Krími elcsatolasával , meg a többi háborús cselekmènnyel ? Debalcevei katlan stb...

Egyébként meg üdv a való világban, területrabló háborúkról is szól a történelem! Szerinted ez most valami aljas kivétel? És miért kéne bárkinek, főleg az orosozknak a 45-ös határokat valami szent és örkké való tabunka tekinteni!"

- Pont ez a lènyeg : sem az USA , sem az EU nem engedheti meg, Európában területrabló háborúk törtènjenek! Innentől kezdve oda minden biztonság ! A finnektől az èsztekig mindenki várhatja mikor jön el a sorsa!
Erre mondott nemet a nyugati világ !

Az USA katonai jelenléte és a NATO keleti bővítése miatt van egyáltalán háború te nagyokos!
Az USA takarodjon európából.
Ahogy a ruszkiknak nem volt úgy nekik sincs itt semmi keresnivalójuk a mi szempontunkból."

Èppen az ellenkezője igaz! Putyin kijelentette , hogy területeket akar megszerezni illetve látjuk is mit csinált az elmúlt èvtizedeiben . Ez a NATO- tól független törekvés
A NATO , USA csapatokat a tagországok kérik Önkènt , a vèdelem miatt !
Amíg a jelen diktatórikus orosz hatalom marad fenn , nagy szüksèg van az USA EU jekenlètre!

tűz fal 2022.06.16. 16:52:35

@Boldeone2:
Kimerítette a BTK-t az ukrán Hruscsov által idevezényelt ukrán katonák által szájbabaszott kurva anyád az, te retardált köcsög.

Sehol sem írtam olyat, hogy ukránok halálát kívánom. Az, hogy te mit magyarázol bele abba amit írok, az számodra meríti a kényszerkezelésre szoruló idióta fogalmát. Ahogy az is, hogy azon kezdesz agyalni hogy nem-e azonos vagyok-e valami másik blogon valakivel, aki gondolom szintén elmondta hogy hülye vagy mint a segg.

Leírtam neked hülyegyerek, csak nem figyeltél. A nemzetközi jog egyértelmű: Koszovó precedenst teremtett.

Gery87 2022.06.16. 18:32:04

@Boldeone2:

"Menj vissza 2021 decemberèig! Mit követeltek akkor ? Közèp- Európából a NATo csapatok kivonását. Lengyelországnak már több fenyegetèst küldtek katonai vezetők. Ez a fenyegetès valós, különben nem lenne teljes hadikèszültsèg Lengyelországban "

MO-on meg "háborús veszélyhelyzet" van! hagyjuk már a hülyeséget...
Ez csak politikai ok.
Nézz meg bármilyen írást a témában azt fogja mondai hogy atomháború senkinek nem érdeke.

"- Gondolom az összes európai vezető azèrt ment bele a szankcióba, mert magukat tökön akarták lőni...Az orosz nem adott mást lehetőséget, mint a szankciók alkalmazást . Ennyi"

Nagyon úgy néz ki hogy nekünk fáj, más meg megoldja...tényleg bevált mondhatom....
Igen, dilettáns áruló amcsi bérenc szerencsétlenek mind.
Hadd ne kelljen már példát túrni ilyenekre a történelemben!

"- Koppány elbukott ès az a világ , amelyet kèpviselt. Az ország a nyugat útját járja több mint ezer ève. Szèchenyi , Kossuth , majd kèsőbb Teleki , Bethlen mind az angolszász utat kereste"

És ki mondta hogy ez a fajta nyugat nem fog elbukni? Miért ne bukhatna el?
Ez egy töketlen, meddő, gyökértelen civilizáció lett.

"- Miért az Európa? De, legyen igazad ! Ez önmagunk választása volt ! Te is a NATO- csatlakozásra szavaztál, nem? "

Nem szavazhattam még. És nem, nem szavaztam volna mellette! A haladó áramlatok is mindig a semlegességet hirdették.

Gery87 2022.06.16. 18:39:27

@Boldeone2:

Amióta a SZU szétesett, amerika célja benyomulni az orosz hatalmi vákuumba!
A Baltikum esetében ez sikerüólt...aztán próbálkoztak máshol is
Most Ukrajnával, amit az erősebb Putyini orosz állam már nem nyelt le mert ez már olyan mintha Kubában állomásoznának orosz katonák és orosz rakéták, atomfegyverek, biológiai fegyverek....
Érthető lenne akkor egy amcsi invázió nem?
Én megérteném!

- Pont ez a lènyeg : sem az USA , sem az EU nem engedheti meg, Európában területrabló háborúk törtènjenek!

Megtörtént. Már Koszovóval feladták a régi álláspontot pont.
Akkor a szerbeknek és oroszoknak nem tetszett.
De nem számított, akkor most ők kussoljanak.

"Èppen az ellenkezője igaz! Putyin kijelentette , hogy területeket akar megszerezni illetve látjuk is mit csinált az elmúlt èvtizedeiben . Ez a NATO- tól független törekvés"

Nem független a 90-es évek amerikai orosz politikájától a fenyegetéstől!

"A NATO , USA csapatokat a tagországok kérik Önkènt , a vèdelem miatt !"

JA önként, persze, persze.....véletlenül sincs amerikai nyomás alatt senki. persze.
Annyira önkéntes hogy a turbódemokratikus svédek nem is népszavazhatnak mert "túl bonyolult ez nekik" ennyit a demokráciáról.

"Amíg a jelen diktatórikus orosz hatalom marad fenn , nagy szüksèg van az USA EU jekenlètre! "

Semmi szükség rá. ha nincs itt amerika és nem kavarja a szart akkor nincs baj sem.

GyMasa 2022.06.16. 19:56:22

@tűz fal:
Már nem érdekel.
Ő is egy olyan faszfej, akire nincs időm.
Megértem a nézőpontját, de nem vagyok hajlandó erre több időt szánni.

tűz fal 2022.06.16. 20:04:14

@Sztálin orgnistája:
"A Boldi es a hozza hasonlo embertipusok"
Az utolsó szó gondolom elírás :)

tűz fal 2022.06.16. 20:08:32

@GyMasa:
Igazad van, ez az idióta nem éri meg a ráfordított időt. Ballib sablon szövegeket írogat, olyan mint egy ddos túlterheléses támadás csak nem géppel, hanem kézzel csinálja, mivel ideje van, ha agya nincs is.

Gógita 2022.06.16. 22:01:36

@GyMasa: Igen, erről beszélek. :-(

Meg arról, hogy sem az EU, sem az USA, sem a nyugat úgy an block, az ujját sem fogja értük mozdítani. Eddig se tette, ezután pláne, hogy állandóan bezavarunk a kis játékaikba, holmi józan ésszel, hogy ne dőljünk már a kardunkba önként és tök feleslegesen, oktalanul. :-(

Zavarjuk a háborújukat.
Amiben játszhatják a hőst meg a jóembert.
BÁRMI AZ ÁRA!!!!

GyMasa 2022.06.16. 22:26:07

@tűz fal:
Pontosan...
Nincs nekem időm arra, hogy vele vitatkozzak olyan dogokról, amikben doha nem fogunk dűlőre jutni...

Gógita 2022.06.17. 09:49:02

@Boldeone2: "Èn mindenre èrvekkel válaszoltam eddig "

A vélemény, vélekedés, fantáziálás, ötletelés... egy dologról nem érv!!!
Főleg, ha gyorsan kiderül, hogy az álláspontod legerősebb motivációja érzelmi.

Rendkívül egysíkúan akarod látni ezt a háborút is, fekete-fehér, jó-rossz harcának és ez a gond. Még csak mérlegelni sem vagy hajlandó a másik oldal, mondjuk most az oroszok (talán jogos, talán nem , már ez is véleményes) érveit és igényeit. Neked ők a rosszak és kész.
Ezt az irracionális, elvakult rugalmatlanságot (egyoldalúságot, kettős mércét) bíráljuk mi itt.

Gógita 2022.06.17. 09:54:08

@Boldeone2: "A nemzetközi jogi helyzet is egyèrtelmű, ès ezt szintèn érvekkel is igazoltam , hogy miért ! Jus in bello, jus ad bellum - èrtelmezèsèt kifejtettem"

Az USA, arra hivatkozással, hogy veszélyeztetik őt!!!! megtámadta és földig rombolta többek között Irakot és Afganisztánt, tőle sok ezer kilométerre.

Akkor most beszéljünk a nemzetközi jogról!
Vicc.

Gógita 2022.06.17. 10:00:55

@Boldeone2: "A magyar törtènelmi párhuzamokat szintèn èrvekkel igazoltam , hogy miért veszèlyes a putyini Oroszorszag ránk ès Európát nèzve! "

Nos, ha már történelem: mely országok csesztek ki eddig legjobban Magyarországgal? Oroszország vagy Nagy Britannia, Franciaország, .... ???

Trianonkor hol is volt Oroszország?

Az oroszok valójában eddig vagy hívásra jöttek (Habsburgok - és kifejezetten felléptek a Habsburgok bosszújával szemben, pl. az aradiak érdekében is) vagy miután mi megtámadtuk őket, vagy miután nemzetközi szerződések alapján a NYUGAT átengedett nekik minket és fél Európát.

Ha ellenségeket akarsz keresni, talán nem (csak) keletre kéne nézned!!!

Gógita 2022.06.17. 10:18:44

@Boldeone2: "Ukrajnában naponta szazak\ezrek halnak ártatlanul , városokat rombolnak porig , háborús bűnök törtènnek! Mindez egy ember döntèsèn múlik .Az ukránok csak vèdekeznek , saját hazájukat vèdik az orosz agressziótól. Ennyi"

Nem ennyi. Mert aki racionálisan gondolkodik az gyorsan belátja, hogy egy ennyire aránytalan helyzetben a SOKKAL gyengébb fél érdeke nem a háború elhúzása, hanem a minél gyorsabb békekötés lenne!!! Éppen azért, hogy kevesebben haljanak meg és kevesebb várost romboljanak le.

Ergo: ha az egér és az elefánt harcában az egeret arra veszik rá, hogy minél többet harcoljon, minél több áldozatot vállaljon be, miközben nyilvánvaló, hogy az elefántot EGYEDÜL nem fogja legyőzni még nyugati fegyverekkel sem, akkor a háború ELHÚZÁSA és a fegyverszállítások KÖVETKEZMÉNYE a sok ÁLDOZAT!!!

Vagyis az igazi háborús uszítók és bűnösük azok is, akik ezt a helyzetet előállítják és táplálják!

Nyilvánvaló, hogy ha minél több a fegyver és az ukránok minél tovább harcolnak, tárgyalás és békekötés helyett, az oroszoknak is annál több fegyvert kell bevetniük és ebből egyre több áldozat lesz. Logikus nem?

Tehát az egyre nagyobb, egyre durvább háborút a fegyverszállításokkal intézték el és idézik elő!!!

Ez azért van, mert óriási az aránytalanság!!!
Ha két nagyjából egyforma állam háborúzna, akkor egészen más lenne. Akkor az egyik megerősítése kívülről működhetne. De így NEM! Ez a racionalitás és a logikus gondolkodás.

Ha 1956-ban nekünk is így segített volna a nyugat a SZU ellen, azzal ugyanezt érték volna el: SOKKAL TÖBB HALOTTAT és sokkal több rombolást! A vége meg ugyanaz lett volna.
Mert az egyik oldalon egy birodalom állt, itt meg egy - az ő méreteihez képest - megyényi kis ország.

Az egyre több ukrán és orosz halottért közvetlenül felelős tehát mindenki aki csak kívülről, fegyverszállításokkal avatkozott bele a háborúba. (Veszi rá az egeret, hogy minél tovább harcoljon, értelmetlenül.) De különösen azok, akik miatt eleve kitört!!!!

Gógita 2022.06.17. 10:35:23

@Gery87: "Nagyon úgy néz ki hogy nekünk fáj, más meg megoldja...tényleg bevált mondhatom....
Igen, dilettáns áruló amcsi bérenc szerencsétlenek mind.
Hadd ne kelljen már példát túrni ilyenekre a történelemben!"

Pl. készítettek egy kib..szott hatástanulmányt is az ész nélkül egymásra hányt (licitált) szankciókról? Hogy mit fognak okozni nekünk, Európában? FRÁSZT!

Rakás kis stílű elmebeteg. Egy ember gondolkodik felelős vezetőként, hogy mi lesz az országával, mi a jó a SAJÁT népének, akikért dolgoznia kell, akik megválasztották: Orbán.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása