magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Egy másik Magyarországot építenének

Egy másik Magyarországot építenének, pedig minek: ez a másik Magyaország már fel volt építve az 1990-2010 közti liberális vészkorszakban.

Ez a másik Magyarország a nyugati nagytőke, Sorosék, a másságkultusz, az idegenszép agymosás, a kisemberek eltiprásának Magyarországa. Éppen ezt szavazza le folyamatosan a nép 2010 óta.

Az egyik Kéri-javaslat "a hetilapok széles körben való terjesztése. A Magyar Hang, a Jelen, az Élet és Irodalom, a Magyar Narancs és a HVG eléréseinek növelésével kiegyenlítődne a kormánypárti médiatúlsúly" - hát ez biztos recept a Fidesz támogatottságának növelésére.

S Pottyondy alias Puzsérné mint megoldás. A tehetségtelen ex-momentumos csaj, aki puzséros stílust alkalmaz bújtatott ballib tartalommal. Eleve nem ér el senkit, akit Kéri szeretne eléretni. S még az elértek zöme is elutasítja a ballibeket. Szerintem ez az ember egyetlen Pottyondy-videót se nézett meg, csak valamit hallott róla.

Orbánnak tulajdonképpen hatalmas szerencséje van: ilyen Kéri-féle 90-es években rekedt arcok határozzák meg az ellenzéki stratégiát.

169 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9717887023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2022.07.26. 16:40:46

@Deak Tamas:

"Mégis, 1920 után tisztességes ember mi más lehetett voltna mint irredenta? "

Mondjuk demokrata és etnikai lapon revizionista?

Gógita 2022.07.26. 16:44:24

@Boldeone2: "El kellene is ismerni, hogy a magyar uralkodóosztály hibázott , nem pedig nèhány haladó szellemisègű magyart kellene okolni Trianonèrt"

És mit kellett volna tenniük? Szétosztogatni a Magyar Királyságot a betelepült etnikumoknak?
Ki csinált, csinál ilyet???
A katalánok miért nem alapíthatnak saját országot, vagy a milliós orosz kisebbség az ukrán keleten? .. Stb.
A te "logikáddal" minden országot szét kéne darabolni, osztogatni, amikor egy kisebbség elér egy arányt!?

Egyébként a magyar pénzen négy-öt nyelven voltak a feliratok! Melyik utódállamban írták fel hogy pl. száz lej, száz korona... magyarul is????

Gógita 2022.07.26. 16:47:12

@Boldeone2: "Amikor már jelzők vannak a demokrácia előtt: "nèpi" ," illiberális " az soha nem jelent jót...."

Liberális...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.26. 16:47:47

@Boldeone2: milyen pusztító faji nacionalizmusra? Milyen fokozatosan fasizálódó társadalom?
Ha valaki történészként ezeket mondjuk már 1980-ban leírta, kiröhögték. Ezeket a szövegeket legfejljebb az akkori Népszabadságban lehetett volna a publicisztika szintjén előadni.
A magyar társadalom annyira fasizálódott, hogy például az 1935-ös választásokon az akkori szélsőséges párt, a Kaszáskeresztes Mozgalom nulla darab szavazatot gyűjtött. (1920-39 között egyébként vegyes választási rendszer volt, a városok nagy részében titkosan, vidéken nyíltan szavaztak. A titkosan szavazó kerületekben rendszerint valamelyik szélsőség nyert.)
1939-ben csakugyan elég szép eredményt ért el a szélsőjobb, köszönhetően részben a titkos rendszernek, részben az általános szélsőjobboldal európai előretörésének is köszönhető.
Csehszlovákiában pedig ja, valóban általános titkos választás volt (amúgy nem), meg maga a gazdasági paradicsom is. Azért itt van egy apró epizód 1935-ből:
valtozomult.blog.hu/2014/10/14/az_1935-os_csehszlovakiai_valasztasok
Az utolsó bekezdésed meg magáért beszél, ne csodálkozz ha olyanokat fogsz rá kapni, amihez képest az én múltkori ténymegállapításom semmi sem lesz. Asszem Para Kovács Imre mert ilyet leírni utoljára.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.26. 16:49:35

@Boldeone2:

".Amikor már jelzők vannak a demokrácia előtt: "nèpi" ," illiberális " az soha nem jelent jót"

Így igaz. Pl. a liberális demokrácia nem demokrácia.

Boldeone2 2022.07.26. 16:50:45

@Deak Tamas: Erről beszèlek, amikor egy anakronisztikus, feudális csökevènyekkel terhelt országról
beszèlek:

Nemzetgyűlés 1920. március 1-jén Horthy Miklóst választotta kormányzóvá. A kormányzó a nemesség adományozásán és a főkegyúri jogon kívül megkapta mindazon jogosítványokat, melyeket a király birtokolt. "

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.26. 16:53:21

@Boldeone2: mivel a király helyettese volt, régens. Akkor a belga meg a holland alkotmány is anakronisztikus amely egészen pontosan mindimáig ugyanúgy jelöli ki a régens jogait a királyi hatalom szüneteltetésére, mint amely jog Horthynak is megvolt?

2022.07.26. 16:54:47

@Gery87:
egyszerű dolgok vannak. 3 millió erdélyi román nagyobb területet kapott a királyi magyarországból, mint ami 9 milliónak jár. ez magyar részről nem tűnik igazságosnak. és ennek a mai napig tapsolnak magyarországon.

miért kellene ezt az elitet kötelezően eltartani és miért ne lehetne elzavarni a picsába?

ormos mária kapjon posztumusz akadémaia címet bukarestben. le kell fordítani a műveit románra. és a románok képviseljék azt, ahogyan ő csoportosítottta a tényeket. kiváló román akadémikus álláspont. ha egy szlovák azt mondja, amit rosics professzor, akkor az egy tárgyalási alap. még egyszer ha ezt egy szlovák mondja.

a történetírás nem matek, nem kizárólag olyan evidenciákból áll, hogy 2+2 = 4. és éppen az objektív tényeket hagyják el, hogy ennyi millló kapott ennyi területet, stb. az alapadatokat. és helyette a szubjektív megítélésre mondják azt, hogy "szükségszerű" feltéve, hogy az a magyarokat sújtotta.

Boldeone2 2022.07.26. 16:55:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Így igaz. Pl. a liberális demokrácia nem demokrácia"

- Csak az a demokrácia, hiszen a modern pulrális demokrácia a felvilágosodás ès a klasszikus liberalizmus elveire èpül
Most kitaláltam egy marxista viccet: a liberalizmus a demokrácia attribútuma , a demokrácia változhat , de a szubsztancia - a liberalizmus - marad ..:)

Gógita 2022.07.26. 17:00:53

@Boldeone2: "Ezt nagyjából kimondta az EU parlament is többször: sèrül a jogállamiság, ((a Fidesz állampartkènt funkcionál)), "

Két okból, egyik sem a valóság vagy az iagzság, téynyszerűség:

1. a magyar hazaáruló ellenzék aknamunkája miatt, amivel igyekszenek aláásni a kormány munkáját és minél nehezebb helyzetbe hozni, az országgal együtt. (Azon logika alapján, hogy ha rossz az embereknek, az nekik jó, mert hátha őket fogják legközelebb választani. Ez sima aljasság. Ezért nem jönnek törvényesen járó pénzek és vagyunk nagyobb bajban. Ez nem feledjük.)

2. Mert a brüsszeliek, nyugatiak érdekeit is sérti az önálló, szuverén magyar politika, és kapva kapnak a HAMIS VÁDAKON, amikkel ők is igyekeznek megbuktatni a hozzájuk nem eléggé lojális, nem eléggé szervilis kormányt. (Amelyik naponta szembesíti most is őket azzal, hogy elkúrták a háborúhoz való hozzáállásukkal egész Európa gazdasági, energetikai biztonságát. Miközben CSAK VESZÍTÜNK ezen. Nekik létkérdés, hogy a saját választóik ne kérjék majd számon rajtuk, mondjuk télen, amit tettek!!! Ha a magyarok mondogatják, hogy ti kúrtátok el, az emberek a mély altatásban is amiben vannak, esetleg meghallják. Gondolkodni kezdenek és talán rájönnek, hogy Putyin nem azért építtetett milliárdokért két - meg több - vezetéket, hogy ne küldhessen gázt...!!! Talán valaki más kúrta el.)

És a túl szuverén magyar kormány helyébe ültetni a saját kiszolgálóikat.
Így nyilván könnyebb lenne uralniuk és szétkúrniuk, ahogy éppen teszik, Európát. És később összefércelni a vágyott negyedik birodalmat.

Boldeone2 2022.07.26. 17:04:09

@Deak Tamas:
milyen pusztító faji nacionalizmusra? Milyen fokozatosan fasizálódó társadalom?
Ha valaki történészként ezeket mondjuk már 1980-ban leírta, kiröhögték."

Ez a vita nem pár ève zajlott a Horthy- rendszerről, nem pedig 80- as èvekben ( nyilván ez zsidóság szemszögèből magyarázza az esemènyemet )

Első válaszolóként Szita Szabolcs azt emelte ki, hogy a korszakban folyamatosan változott a jogállamiság mértéke egészen a nyilas időszakig, amikorra elenyészett a jogállamiság. A HDKE vezetője hangsúlyozta, hogy az 1930-as évektől nem volt lehetőség a bethleni konszolidáció által létrehozott alkotmányosság megőrzésére. Ennek okait abban a kettős nyomásban találhatjuk meg, amelyet belülről a szélsőjobboldal, kívülről pedig az egyre erősödő Németország fejtett ki. Ez a két tényező az 1940-es évekre kényszerpályára lökte a Horthy-rendszert, ami katasztrófához vezetett.

Boldeone2 2022.07.26. 17:05:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Vagy liberalizmus vagy demokrácia, a 2 ellentmond egymásnak."

Ha logikai úton le tudod vezetni , elhiszem

Boldeone2 2022.07.26. 17:14:40

@Gógita: . a magyar hazaáruló ellenzék aknamunkája miatt, amivel igyekszenek aláásni a kormány munkáját és minél nehezebb helyzetbe hozni, az országgal együtt"

- Az ellenzèk azért ellenzèk, hogy betöltse feladatát, nekik az a dolgok hogy fellèpjenek az egypárti , abszolút hatalom ellen
Nyilván minèl erősebb egy rezsim , annál nagyobb az ellenzèke is ( demokratikus viszonyok között)
Nálunk igazán gyenge már az ellenzèk, azaz Orbánnak szerencsèje van...
De, odakint nem tudja eladni magát , mert az messziről is jól látszik , hogy itt a plurális demokrácia nem funkcionál , Orbán tekintèlyuralmi rezsimje igen

Mert a brüsszeliek, nyugatiak érdekeit is sérti az önálló, szuverén magyar politika, és kapva kapnak a HAMIS VÁDAKON, amikkel ők is igyekeznek megbuktatni a hozzájuk nem eléggé lojális, nem eléggé szervilis kormányt"

- Nyilván nem hamisak a vádak , a különböző , rèszletes országjelentèsek mind azt mondják , hogy itt sèrül a jogállamiság
Egy tekintèlyelvű vezető, egy állampárt irányítja az országot, ami a holdról is látszik!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.26. 17:17:23

@Boldeone2:

Demokrácia = a többség dönt, mindenki egyenlő.

Liberalizmus = a legjobbak döntenek, a legjobbság kritériuma a pénz.

Gógita 2022.07.26. 17:18:10

@Gery87: "Tomika még életében nem látott etnikai térképet pl 1910-ből ezek szerint és fel sem fogja mi a probléma azzal hogy államnyelv meg 45%-nyi magyar meg nagy nemzetiségi tömbök és nincs autonómia....számára ami nem magyar az nem érdekes, csak propaganda meg balos hülyeségek:) "

Jól értem, hogy te is azt mondod, hogy ahol egy tömbben akár több milliós kisebbség él, akkor ott nekik autonómiát kell adnia annak a nemzetnek, amelynek országában élnek?

Tehát mondjuk az oroszoknak Ukrajnában? A katalánoknak, a skótoknak, és igen hosszan sorolhatnám, még nyugatról is a példákat.
És ha nem kapják meg, sőt, ha korlátozzák őket - pl. nyelvtörvénnyel... - akkor jogosan lázadnak fel és jogosan akarnak kiszakadni, elvinni egy darabot az adott országból?

Boldeone2 2022.07.26. 17:22:54

@Gógita: És a túl szuverén magyar kormány helyébe ültetni a saját kiszolgálóikat"

- Ilyen terv nincs , de nem fogják hagyni , hogy egy antidemokratikus állam , belülről felbomlasztja az egysèget.
Tudomásul kell venni , hogy az EU a liberális demokráciák szoros ès egyre szorosabb szövegsège
Ezeknek a közös elvárásoknak meg kell felelni az Orbán- kormánynak is , különben el fogják venni az európai pènzeket , ès meg megbüntetik őket. De, már èvek óta mondjak mit kellene csinálni , melyek a jogállamiság kritèriumai, Orbán pedig csak fokozza az autoritásokat : " rendkívüli jogrend " meg társai ...Szinte minden ellentètes a demokratikus jogállammal amit csinál...

Gógita 2022.07.26. 17:28:32

@Boldeone2: "- De itt erre èpült egy egèsz rezsim identitása , 1919- től 1944- ig revizionista politikára ès pusztító , faji nacionalizmusra, èsca hamis illúziók keltèsère.
"

Nem voltak hamis illúziók és téves törekvések az IGAZSÁG helyreállítására, hiszen VALÓBAN sikerült elérnie Horthyéknak, hogy egy puskalövés nélkül visszakapjunk egy országnyi területet, és az ott élő több millió magyart (akik milyen logika alapján is kerültek külföldre, amikor egy tömbben, bőséges többséget alkotva éltek????)

Vagyis a magyar politika nem csak jó volt, de eredményes is. Oly annyira, hogy a revíziókat egyetlen Antant ország sem vétózta meg!
Mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy így igazságos és méltányos. Hogy korábban raboltak, nem igazságot tettek.
Hogy ne legyen itt egy potenciális középhatalom és elvessék az ellenségeskedés - oszd meg és uralkodj!!! - magvait évtizedekre. Ezzel destabilizálva és visszafogva Közép-Kelet Európát. Ez TUDATOS és aljas politika volt.

És te ezzel értesz egyet.

Boldeone2 2022.07.26. 17:29:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Demokrácia = a többség dönt, mindenki egyenlő."

- Sehol nincs olyan társadalom, ahol mindenki egyenlő. De, még mindig jobb az olyan fejlett liberális társadalom , ahol többsèg jólètben, szabadságban èl
Eleve közvetett a demokrácia , így a tömegek manipulálhatók. A legkevèsbè mèg mindig a fejlett liberális , autonóm társadalom manipulálható, így ott a legjobb a politikai rendszer
Ezért sommásan : Skandinaviában jó élni , Oroszországban meg rossz , az átlag szintjèn

Gógita 2022.07.26. 17:32:09

@Boldeone2: "A Felvidèk pedig csalódott az első bècsi döntès után ( pont a Galántai iskolát vezettèk a keresztapám felmenői...) Igen, titkosrendőrsèg volt, mègis kevesebb volt a kötöttsèg, jobban fejlődött a gazdaság "

Látom nincs meg neked, hogy 1938-ban kerültek vissza, 1939-től pedig VILÁGHÁBORÚ volt!

Boldeone2 2022.07.26. 17:37:06

@Gógita: És te ezzel értesz egyet."

- Nem. Èn azt mondom , hogy illúziókon alapult a revíziós politika.

Mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy így igazságos és méltányos"

A szomszèdos országoknak ez nem volt nyilvánvaló. Megfizettük az árát a 2vh- val , meghalt 850-950 ezer magyar ...
Megérte ? Nem érte meg...Mindent elvesztettük...
Kènyszerűen lèptünk a háborúba, a románokkal rivalizálva...

2022.07.26. 17:37:49

@Boldeone2:
az osztrák magyar bankház liblingjei kik voltak. kik juttottak hitelhez szinte kizárólagosan. elő lehet venni az ingatlannyilvántartást és abból látni lehet. a beültözött "nagy-magyar" "földesurak" többsége se volt magyar.

mert a habsburgok poliitkája az elnémetesítés volt. a zsidókat is azért telepítették be tömegével, hogy magyarok kisebbségbe kerüljenek. csak a bécsi bankárok a habsburgokat is kifosztották. bármennyi pénzt teremthettek a semmiből, miközben a többség feudális módon gondolkodott.

magyarországon a népesség 99%-a a mai napig azt hiszi, hogy van valamennyi pénz, ami nyugaton van. francokat. bárki bármennyit generálhat, készpénzt, hitelpénzt. és kérdés, hogy ebből ki mit képes magá rendelni, mit tud gyarmatosítani.

a polgári fejlődés a klasszikus liberalizmus, ami ennek előtte volt. és nyugaton egy rövid időszak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.07.26. 17:39:53

@Boldeone2:

Mindig jó ott élni anyagilag, ahol a tolvajok pénze közel van.

Gógita 2022.07.26. 17:40:35

@Boldeone2: "Az ország fejlődèse nem ment volna vègbe a bevándorló , külső nèpelemek nèlkül..
Ez adta a magyar "kultúrfölènyt " , valójában .... "

Ebben van igazság, de lehet úgy is nézni, hogy ha egy egyetemre száz férőhely van és abból elvisznek 30-at a zsidók, 30-at a németek, akkor mindenki másnak marad 40.
Avagy, ha egy munkahelyen dolgoznak húszan, mondjuk egy szerkesztőségben, ügyvédi irodában, és ebből 15-en zsidók, akkor hajlamosak üresedéskor zsidót felvenni... Stb.
És így volt, így van ma is. Lásd pl. Hollywoodot!

Tehát az is lehet, hogy ha több terük van a magyaroknak, több tehetség emelkedik ki, és többre jutunk a magyarok által is.
Azt se feledjük, hogy történelmileg alakult úgy, hogy az őslakos magyarok inkább a röghöz voltak kötve, másoknak több lehetőségük volt "értelmiséggé" válni.

Gógita 2022.07.26. 17:45:14

@Boldeone2: "Èn azt mondom , hogy semmi esèly nem volt a törtènelmi Nagy- Magyarország határainak megtartására
A fele nemzetisèg simán szètszakította volna, ha nem akkor , kèsőbb.."

Bizonyára az Egyesült Királyságot (Nagy-Britanniát) a benne élő népek szeretete tartotta, tartja össze. Pl. Észak-Írországgal...

2022.07.26. 17:45:29

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a közpénz. akié a pénzjegynyomda, a kassza kulcsa az uralja a gazdaságot.

a németek is ott baszták el, hogy feladták a márkát. így függnek a frankfurti bankároktól. és annak egy jelentős része a német szövetségi ipar összeomlására játszik. mert olcsón felvásárolhatnak akármit. ezért kellenek a zöldek, ehhez kellenek a szankciók.

ezzel együtt a német cégek is támogatják a háborút, hiszen utána esetleg gyarmatosíthatják ukrajnát.

orbán is ugyanezt csinálja. a saját embereinek a zsebét tömi ki pénzzel és próbálja uralni a gazdaságot és a kultúrát. amire az ellenfél azt mondja, hogy lopás. mindenki ezt csinálja.

2022.07.26. 17:48:39

@Gógita:
a pénz elosztása a kulcs kérdés. az osztrák magyar bankház a semmiből teremtett pénzt hogy osztotta el. megtekerik a pénzjegynyomdát. és ott a temérdek pénz. amennyit akarnak. hogyan osszák el. ez a kérdés. a csalás végső soron ennyire egyszerű.

Gógita 2022.07.26. 17:48:44

@Gery87: "Mondjuk demokrata és etnikai lapon revizionista? "

Mint Horthyék!? Ezért csak Észak-Erdélyt kaptuk vissza.

Gógita 2022.07.26. 17:52:34

@Deak Tamas: "1939-ben csakugyan elég szép eredményt ért el a szélsőjobb, köszönhetően részben a titkos rendszernek, részben az általános szélsőjobboldal európai előretörésének is köszönhető."

A nemzeti és egyéb szocialista társaságok még most is szélsőjobbként említendők?

Akkor kik vannak baloldalon, ha a szocik a jobb??? A királypártiak?

Boldeone2 2022.07.26. 18:01:01

@Gógita: Azt se feledjük, hogy történelmileg alakult úgy, hogy az őslakos magyarok inkább a röghöz voltak kötve, másoknak több lehetőségük volt "értelmiséggé" válni."

A kerdès az, hogy kik azok az " őslakos " magyarok. A Kárpát - medence a nèpek nagy olvasztótègelye...
A Kunságban a kunok èltek , a Jászsagban a jászok, zárt tömbben ...Az Alföldön szerb , horvát , román, szlovák nèperedetű falvak vannak tömegèvel ...
Pest megye, Komárom - Esztergom nèmet - szlovák, Budapest zsidó- nèmet..
A Bakony vidèke nèmet, Tolna, Baranya is , a Dunántúl dèli rèsze szinten szláv , nèmet népek vannak ...

A különböző nèpelemek nagy számban asszimilálódtak, de jellegzetes foglalkozási csoportokat alkottak .
A magyarság arányaihoz mérten nem vett rèszt megfelő számban a polgárosulásban ...

Gógita 2022.07.26. 18:02:13

@Boldeone2: " Vagy liberalizmus vagy demokrácia, a 2 ellentmond egymásnak."

Ha logikai úton le tudod vezetni , elhiszem "

A liberális felfogásnak ellentmond pl. a demokratikus, többség dönt elve, hiszen, az korlátozza az egyéni és csoport-szabadságot!
Mind az egyénnek, mind a csoportoknak, kisebbségbe kerülteknek el kell fogadni a demokratikus többségi döntéseket!!!

Pl. egy országgyűlési választás eredményét, és az annak következtében létrejövő kormányokat. Rezsimezés, diktatúrázás nélkül!

Ez neked sem megy!!!
Tehát mint demokrácia hívő nem működsz jól.

Boldeone2 2022.07.26. 18:10:09

@Gógita: liberális felfogásnak ellentmond pl. a demokratikus, többség dönt elve, hiszen, az korlátozza az egyéni és csoport-szabadságot!
Mind az egyénnek, mind a csoportoknak, kisebbségbe kerülteknek el kell fogadni a demokratikus többségi döntéseket!!!"

Nem , nem! A modern demokrácia már abszolút nem a többsèg uralma a kisebbsèg felett, hanem egyfajta èrdekegyensúly a társadalomban együtt jelenlèvő többfèle csoportèrdek között! Jellemzője - èppen ezért - a pluralizmus ...
Számos elnyomót , diktátort a fèlrevezetett tömegek választanak meg !
A demokrácia - a fejlett társadalom - ezt nem teszi lehetővè
Hatalmi ágak vannak , korlatos hatalom
A disznó autokratikus rendszerekben nincsenek fèkek!

Boldeone2 2022.07.26. 18:13:23

@Gógita: Tehát mint demokrácia hívő nem működsz jól."

- Csak a modern demokráciában , a nem erős, plurális hatalomban " hiszek ", ahol minèl inkább autonóm a társadalom , ebből kifolyólag sem vezèreszme nincs, sem állampárt, sem nèpvezèr...

Boldeone2 2022.07.26. 18:19:02

@Gógita: . egy országgyűlési választás eredményét, és az annak következtében létrejövő kormányokat"

- Ez így működik egy valódi demokráciában , de nem ott, ahol semmilyen szinten nincs egyenlő politikai verseny
A regnáló politikai hatalom , teljesen leuralta a társadalmat , a gazdaságot ès ő hozza , önkènyesen változtatgatja a politikai verseny szabályait. Nincsenek önálló hatalmi ágak , a Fidesz mögött ezermilliárdos állagèpezet, a mèlyállam...Ez nem valós verseny, hanem egy bábszínház ...
Eddig az EU fizette a bábszínház számláit ...

Gery87 2022.07.26. 18:58:58

@Gógita:

Jó akkor úgy lenne aztán örüljél magadnak:)
Én magyarázom többet és nem fejtem ki, neked minek.
na.

Gery87 2022.07.26. 19:06:05

@Gógita:

"SOKKAL jobbakkal, mint amikkel a szocialista ipar, gazdaság anno."

Hagyjuk már,a z 30 éve volt!
Itt és most a helyzet az hogyha egy multi megteheti hogy a szart is kipréseli belőled akkor megteszi mert törvényileg megtehető, köszönhetően Orbánnak is!
12-16 óra munka, túlóra orba szájba, nincs hétvégéd, ha bajod van akkor "el lehet menni...."
Szabadságod felett ők rendelkeznek stb. A munkakörülmények sok helyen csak a profitot nézik, nem az egészséged..
Szakszervezet nincs, ha szervezkedsz akkor lebasznak, megfélemlítenek.
És sokaknak nincs más választása mint ilyen helyen dolgozni mert pl 30-50 Km körzetben nincs más!

"Orbán felelős politikusként MUNKÁT szerez a lehető legtöbb embernek. A lehető legjobb feltételekkel. És itt hangsúlyos a LEHETŐ(ség)!"

Lófaszt.
Borobotot csinál belőled!

"Keménykedhetne, csak akkor nem ide fektetnének be. És néznénk egymást munka helyett. Ennyi. "

Szóval fogjunk be a pofánkat mert a Csúti Uraság meg az Operenciántúli multi elrendezte hogy van elég szántani való....?
Mekkora egy jobbágytempó ez.
Ha neked ennyit ér a munkád, időd, méltóságod akkor bajok vannak.

Gery87 2022.07.26. 19:06:57

@Gógita:

Neked mindenki úgy hápog, aki nem azt mondja vallja, gondolja mint te....már röpül is az elvtársazás....kétbites hülyeség!

Gery87 2022.07.26. 19:13:04

@Gógita:

"És mit kellett volna tenniük? Szétosztogatni a Magyar Királyságot a betelepült etnikumoknak? Ki csinált, csinál ilyet???"

ŐŐŐ....igen...:) Hogy ki?
Ahogy a SZU "szétosztogatta" a cári birodalmat a szovjet tagköztársaságok között.
Az elv jó volt, működött is. Nem is ebbe rokkant bele a SZU.

"A katalánok miért nem alapíthatnak saját országot, vagy a milliós orosz kisebbség az ukrán keleten? .. Stb."

Spanyolország speciel autonóm területekből áll!
Utóbbi meg most szakadt le.

"A te "logikáddal" minden országot szét kéne darabolni, osztogatni, amikor egy kisebbség elér egy arányt!?"

Azért nézzél már a kurva térképre egyszer!
1910-ben nem szaros fríz meg szorb kisebbségekről volt szó akik belaktak 10 falut!
TÖMBÖK, MILLIÓS TÖMBÖK éltek az ország peremén és lakták be az ország FELÉT!

"Egyébként a magyar pénzen négy-öt nyelven voltak a feliratok! Melyik utódállamban írták fel hogy pl. száz lej, száz korona... magyarul is???? "

Húú de marha nagy érv, mindjárt be is rosálok a gyönyörtől:)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.26. 19:37:22

@Gógita: jó a kérdés egyébként. Jelen esetben egyszerű a válasz, ők minősítették magukat annak.

filmhiradokonline.hu/watch.php?id=3142

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.26. 19:45:55

@Boldeone2: az megvan amúgy hogy Svédország diktatúra? 1932 óta ha jól számolom összesen valami tizennégy év van csak, amikor nem a szocdemek voltak kormányon.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_prime_ministers_of_Sweden

Gery87 2022.07.26. 20:07:07

@Deak Tamas:

Meg japánban...de ugye látjuk a különbséget köztük meg a NER között?
Ha nem, akkor a hiba az ön készülékében van.

Egyébként sem érv ez semmire, nem az volt sosem a baj Orbánnal hogy mióta van, hanem hogy hogyan!

A svéd szocdemek sosem mondtak olyat hogy "aki nincs velünk az ellenünk van" (ezt is egy diktatúra hangoztatta...érdekes): hazaáruló, mocskos libsi, libbant, buzi, labanc, idióta, ellenség..stb.
meg "ha minket leváltanak akkor jön az összeomlás a sátáni elfajzott világ" stb.

A svéd szocdemek jólétet, biztonságot, fejlődést, kiszámíthatóságot, erős szakszervezeteket és ezzel polgári légkört és életet tudtak teremteni.
Ezért győztek többször újra és újra..
A NER ebből semmit tudott teljesíteni, csúszunk lefele, egyre mucsaibb, bunkóbb, pofátlanabb a közélet és prolib, szegényebb az élet...és még csak 12 év telt el, nem 70!

Gógita 2022.07.26. 21:00:38

@Boldeone2: "De, odakint nem tudja eladni magát , mert az messziről is jól látszik , hogy itt a plurális demokrácia nem funkcionál , Orbán tekintèlyuralmi rezsimje igen"

Ló pikulát. Semmivel sem működik a kormányzat rosszabbul nálunk, mint bármely másik Uniós országban. (Németországban is az történt, amit Merkel akart 16 évig. A sajtójuk meg fullba nyomja a kretént, kiszolgálva a kormányzatot ezerrel. Kár tagadni.)

Csak nálunk anti-nemzeti ellenzék van, amely külföldre egyfolytában a diktatúrát kommunikálja, mert nem kellenek a népnek, nem nyernek egy ideje, ergo nincs elég pénz, a nyugat meg ezen kapva kap, mert szeretnék megbuktatni Orbánt. (És te is ezt a hazug propagandát nyomod a külföldieknek, ahogy már számos alkalommal elismerted. Meg persze itt is, csak itt olyanok is olvasnak, írnak, akiknek te nem a messziről jött ember vagy, aki azt mond, amit akar.)

Ennyi az egész, a többi süketelés.

tűz fal 2022.07.26. 21:08:30

A mai liberalizmusnak annyi köze van a szabadsághoz, hogy agymosók az agyatlan hülye libernyák zombik szájába adják, azok meg mantrázzák, vonaglanak és hörögnek.

Már Arisztotelész is helyretette, hogy a definiálatlan szavak nem alkalmasak logikai levezetésekre.

A liberalizmus egy agymosó rendszer. Egy olyan retardált szekta mantrája, amelynek a tetején egy szellemi fogyatékos van, az alján meg még nála is ostobább állatok, akiknek se esze, se igénye nincs szabadságra.

Összemosni embereket azért, mert teljesen más környezetben és értelemben azokat is liberálisoknak hívták, más kontextusokban különböző értelemű szavak összemosásával történő csúsztatás. Széchenyi és Kossuth nem gendereket számolt, és nem cancel culture-t promótált mint azok a hülye serpák akik megpróbálják a retardált világukat összemosni értelmes emberekével, csak mert azokat is liberálisnak hívták.

Ugyan mi köze lenne a szabadsághoz olyan igénytelen állatoknak, akik minden ellentétes véleményt el akarnak hallgattatni? Akiknek a cancel culture-t és a safe spaceket "köszönhetjük"? Egyszerűen arról van szó, hogy a libernyák serpa olyan hülye, hogy elhiszi a gazdáinak, hogy szabadságról rinyálni egyenlő a szabadsággal.

A libernyák patkányoknak büdös a demokrácia. Ha nem tetszik az eredmény, akkor kifogásokat keresnek, ahelyett hogy tudomásul vennék, hogy nem kérnek az emberek a patkány fajtájukból.

Bircának tehát teljesen igaza van, a "liberális demokrácia" nem demokrácia, hanem annak az ellentéte.

Gógita 2022.07.26. 21:37:41

@Boldeone2: "- Az ellenzèk azért ellenzèk, hogy betöltse feladatát, nekik az a dolgok hogy fellèpjenek az egypárti , abszolút hatalom ellen"

Az ellenzék feladata nem az, hogy ott ártson, ahol csak tud. Az országnak is. Azért, hogy ők kerüljenek helyzetbe.

Milyen egypárti hatalom? Az ellenzéki pártok nem pártok? De. Csak nem kaptak elég szavazatot. Ezért nem ők kormányoznak. Tudod: DEMOKRÁCIA! Amely neked nem jön be, ha más nyeri a választást, mint akiket szeretnél.

A Fidesz és a KDNP egyébként is minimum két párt!

Gógita 2022.07.26. 21:43:28

@Boldeone2: "De, már èvek óta mondjak mit kellene csinálni"

Ez a baj, hogy mondják. Mondják az anyukájuknak, ne egy szuverén nemzetnek!
Nem egy "majd megmondják nekünk mit csináljunk" szervezetbe léptünk be!!!

Nem látod, hogy amit írsz az maga a szolgalelkűség! :-(

Mondják, csinálod. Szolgaság.
Az a gond, hogy ezt te is természetesnek veszed, meg a nyugatiak is.
Ebből van a konfliktus.

Gógita 2022.07.26. 21:51:26

@Boldeone2: "A legkevèsbè mèg mindig a fejlett liberális , autonóm társadalom manipulálható"

Igen, látjuk!
És ezt te elhiszed.

Pedig elég csak átnézni a sajtójuk mainstream részét. Marhára nem manipulálják szét az embereket. Meg nem a jól beazonosítható agitpropot nyomják orrba-szájba. (Ja, de.)

tűz fal 2022.07.26. 21:55:48

@Gógita:
"Nem látod, hogy amit írsz az maga a szolgalelkűség! :-("

Pontosan ezt mondom én is, igénye sincs ezeknek szabadságra.

Gógita 2022.07.26. 21:58:11

@Boldeone2: "A szomszèdos országoknak ez nem volt nyilvánvaló. Megfizettük az árát a 2vh- val , meghalt 850-950 ezer magyar ...
Megérte ? Nem érte meg...Mindent elvesztettük..."

És mégis honnan tudhattuk volna 1938-ban és előtte, amíg a revízión dolgoztunk, hogy 39-ben a két szocialista terrorállam háborút kezd, amibe aztán saját érdekből belép a nyugat és még az USA is?

Mit kellett volna tenni? Semmit? Elfogadni némán, hogy kibaltáztak velünk?
Mint jó szolgalelkek?

Az igaz, hogy ekkor már kényszerből léptünk be a tengelyhatalmak mellett a háborúba. Nincs ingyen ebéd! :-(

Gógita 2022.07.26. 22:12:29

@Boldeone2: "Nem , nem! A modern demokrácia már abszolút nem a többsèg uralma a kisebbsèg felett, hanem egyfajta èrdekegyensúly a társadalomban együtt jelenlèvő többfèle csoportèrdek között! Jellemzője - èppen ezért - a pluralizmus ..."

Te hiszel a mesékben?
Senkinek nem tesznek ingyen gesztusokat sehol, ha nincs elég érdekérvényesítő erejük.
A pluralizmus nem a megválasztott, ezért nyilván a saját programját megvalósító kormányok szintjén van egy demokráciában, hanem a politikai pártoknál és a választásoknál, hogy több párt van, politikai verseny van, és demokratikus választás közülük.

Utána nem várható el pl. egy jobb-konzi kormánytól, hogy balos, ellenzéki programokat valósítson meg a magáé helyett.
A kormányzásban nincs pluralizmus.
Ezért van VÁLASZTÁS a KÜLÖNBÖZŐ pártok és értékek, politikák között. És ezért van tétje a választásnak!

Most pl. mennyire képviselik a német kormányban az AfD érdekeit és politikáját?...

Boldeone2 2022.07.26. 22:36:40

@Gógita: Ló pikulát. Semmivel sem működik a kormányzat rosszabbul nálunk, mint bármely másik Uniós országban. (Németországban is az történt, amit Merkel akart 16 évig. A sajtójuk meg fullba nyomja a kretént, kiszolgálva a kormányzatot ezerrel. Kár tagadni.)"

- Nem a lópikulát nem ! Ilyen szár kormány sehol sincs Európában . 12 èv alatt kb 20 ezer milliard forinttal nőtt a bruttó államadósság , miközben èrkezett kb 45 milliárd euro - ha nem több - nettó fejlesztèsi forrás , vagyis közel 100 milliárd eurót tèkozolt el az Orbán - kormány , miközben csak közèpszerű gazdasági fejlődèst értek el, Európa szegènyháza MARADTUNK !
Az euro ára 270- ről 400 ft- ra romlott , az alapkamat meg 10% főlè ugrott !!
Ilyen szar kormányzást mèg nem láttunk , egy soha nem látott 10 èv, konjunktúrális környezetben !
Ez egy nagy nulla!
A sajtó nyugaton sokszínű, nálunk van a KESMA , sehol a világon nincs ilyen állami szintű embermanipuláció
A közmèdiat a kormány silány szócsövèvè züllesztettèk!

Boldeone2 2022.07.26. 22:46:35

@Gógita: Ennyi az egész, a többi süketelés."

- Èn az objektív valóságot mondom mindig , amit tènyekkel támasztok alá, süketelni a rezsim , a bűnös Orbán - rezsim kiszolgálói szoktak!
Èn azt mondom , amit a valódi magyar csúcselit, beleèrve a nemzeti konzervatív elit erkölcsösebb rèszèt is ( Pálinkás )
Nyilván nem támogatom Orbán haveri kapitalizmusát , a bűnös rendszerszintű korrupciót, a Fidesz pártállam pofátlan nyomulását
A nyugati társadalom szabadabb , az emberek jobban èlnek , társadalmi rendszer fejlettebb, így nyilván azt tartom követendő mintának - de ebből soha nem csináltam titkot !
Ezt itt Magyarországon Orbán tekintèlyelvű , lassan fasizálódó rezsimje , teljesen erkölcsös álláspont ez ellen fellèpni

Boldeone2 2022.07.26. 22:49:21

@Boldeone2: Valaki a valódi elitből, ugyanazon a vèlemènyen van , mint èn:

telex.hu/belfold/2022/07/26/jaksity-gyorgy-corvinus-diplomaoszto-magyar-demokracia

Ez ellen a rezsim ellen , az anakronisztikus társadalmi rend ellen harcolni kell az èrtelmisègnek!

Boldeone2 2022.07.26. 22:55:52

@Gógita:

Milyen egypárti hatalom? Az ellenzéki pártok nem pártok? De. Csak nem kaptak elég szavazatot. "

- hasonló a pártrendszer mint Oroszországban , az ellenzèket elsorvasztotta a rezsim , a totál egyenlőtlen politikai versenyben tudnak győzni, ahol maguk írják a választás szabályait , mögöttük az ezermilliardos propaganda gèpezet!

Tudod: DEMOKRÁCIA! Amely neked nem jön be, ha más nyeri a választást, mint akiket szeretnél."

- Magyarország nem tekinthető valós demokráciának , de ezt is ezerszer tènyekkel levezettem : nincsenek a hatalmi ágak elválasztva , mèdiatanacs , a Fidesz pártállami rezsim , stb...Kim dzsong Un mennyivel nyeri a választásokat , vagy Hszi Csin- Ping?
Az demokrácia? ????

Boldeone2 2022.07.26. 23:03:38

@Gógita: Ez a baj, hogy mondják. Mondják az anyukájuknak, ne egy szuverén nemzetnek!
Nem egy "majd megmondják nekünk mit csináljunk" szervezetbe léptünk be!!!"

Az EU a liberális demokráciák közössège, tudtunk mit vállalunk. Nagyjából az is látszik, hogy az integráció èvtizedek óta fokozódik. Ha ez nem tetszik Orbánnak , akkor lèptesse ki Magyarországot a semmibe, de nem ő fogja megszabni egy jóval nagyobb közössègnek mi legyen !
Az EU egyúttal a szuverenitás egy rèszènek feladasát is jelenti , előnyökèrt cserèben !

Pedig elég csak átnézni a sajtójuk mainstream részét. Marhára nem manipulálják szét az embereket. "

- Ez az Orbán - rendszerben van! Sehol a világon nem fordít egy kormány milliárdokat saját hazug politikájának reklámozására
A háttérben meg a ruszki propaganda folyik a háborúról
A köztv szintèn az állami propaganda rèsze , célja az elkenzèk aljas lejáratása, a nyugati országok hamis színben bemutatása

Boldeone2 2022.07.26. 23:17:42

@Gógita: pluralizmus nem a megválasztott, ezért nyilván a saját programját megvalósító kormányok szintjén van egy demokráciában,
Utána nem várható el pl. egy jobb-konzi kormánytól, hogy balos, ellenzéki programokat valósítson meg a magáé helyett.
A kormányzásban nincs pluralizmus."

- Ez sem teljesen igaz, hiszen Nèmetorszagban sokáig együtt kormányzott a bal - ès a jobboldal ès most is szèles koala van , vagyis minèl nagyobb társadalmi èrdeket kèpviselnek , jelenítenek meg
A társadalmi közepet
Az AFD közel áll nèzeteiben a nácizmushoz ( finomított formában ) , nyilván nem veszik be a társadalmi közèp èrdekeit kèpviselő koalícióba

A lènyeg : Nèmetorszagban majdnem tökèletesen arányos választási rendszer van. Nincs állampárt , mint Magyarországon a Fidesz, a CDU sem volt az, Merkel sem volt tekintèlyelvű vezető , mint Orbán , hanem a kompromisszumok embere volt.
A családja nem lett milliárdos a politikából mint Orbánnak, nem lett haveri kapitalimus sem , mint nálunk
A hatalmi ágak is szigorúan külön vannak választva

Nèmetorszagban működik pártok szabad ès egyenlő versenye , Magyarországon Orbán van mindörökre ...
A Fidesz sem valós politikai párt , az egy vallás ...
Orbánnak èvek óta kihívója nincs , 99%- al választják mint Ceaut ...A kongresszus állva tapsol...

Gógita 2022.07.26. 23:32:44

@Boldeone2: "- Ez így működik egy valódi demokráciában , de nem ott, ahol semmilyen szinten nincs egyenlő politikai verseny "

Értem, tehát, ha szerinted nem demokrata egy kormányzat, vagyis neked ez a véleményed róla, akkor nincs demokrácia, rád nézve nem is kötelező a választás eredménye.

Mindennel ezt játsszátok.
És a nyugatiak is. Nem kell bizonyítani semmit, elég azt mondani. :-(

Boldeone2 2022.07.26. 23:36:48

Meg egy èrdekes idèzet :
(Hegedűst nem tekintem a csúcsèrtelmisèg rèszènek , de ebben igaza van....)

De még ez sem késztetett volna arra, hogy felálljak, pontosabban felálljak azért, hogy nyilvánosan meg tudjak szólalni, ha nem Magyarország miniszterelnökeként, nyilvánosan mondod el, hanem magántársaságban.(...) Magánemberként azt mondasz, amit akarsz, mint mindenki, de (…) a probléma ott van, hogy bármennyire nem értek egyet az Európa-ellenességeddel és nagyon zavar, hogy időnként ezért a beszélgetésünk lényege az, hogy leüvöltöm ezért a fejed, az Európa-ellenesség számláján, nincs 6 millió zsidó halála. És legfőképp, a legvadabb Európa-ellenesség is maximum erősíti az Európa-ellenes hangulatot a Fidesz törzsszavazói között."

@Gógita:

Szerintem te is meg fogod érteni egyszer , mennyire veszèlyes az Európa- ellenessèg ès az antiliberalizmus. Ezzel saját civilizációnkat tagadják meg, akik abban hisznek ès egy veszèlyes , már egyszer elbukott utat kezdenek el járni !

Mèg annyit : nem elsöpörni akarom a nèzeteidet , nem azért írtam Ilyen bő választ ....
Lehet , hogy te rosszat gondolsz rólam , èn viszont az egyik legkulturáltabb kormánypárti hozzászólónak tartalak ezen a blogon
Az Ilyen emberekkel szívesen vitázom!

Gógita 2022.07.26. 23:39:49

@Gery87: "És sokaknak nincs más választása mint ilyen helyen dolgozni mert pl 30-50 Km körzetben nincs más!"

Na ugye. Erről van szó. Ha nem vagyunk versenyképesek az ő idecsábításukban, akkor 30-50 km körzetben EZ SINCS!

Akkor majd a szlovák vagy más dolgozó "nyomorog" a multik gyáraiban.

Pofázni a partvonalról könnyű, befektetőket, tőkét idehozni meg nehéz.

Gógita 2022.07.26. 23:51:17

@Gery87: "Neked mindenki úgy hápog, aki nem azt mondja vallja, gondolja mint te....már röpül is az elvtársazás....kétbites hülyeség! "

Vagy: mindenki hovatartozását be lehet azonosítani azok alapján, amiket írogat!

Gógita 2022.07.26. 23:59:14

@Gery87: Aha. És az elcsatolt milliós magyar tömbök? Hogy és miért kerültek az elcsatolt területekkel együtt külföldre te idegenszívű? Szégyen, hogy ilyen emberekkel kell vitázni, akik tapsikolnak a hazájuk kifosztásának. Már bocs.

Egy bocskoros román szélsőséges nacionalista szintjén vagytok ebben a kérdésben. Ők sem magyarázhatnák meg jobban, miért volt jogos az országunk szétdarabolása. Szégyen!

Gógita 2022.07.27. 00:09:13

@Boldeone2: Na jó, falra borsó. Higgy ebben.

Gógita 2022.07.27. 00:24:28

@Boldeone2: A tusványosi beszólás szerintem is baromság volt. Nem is értem miért így fogalmazott. Baromira nem hiányzott egy újabb frontot nyitni. A semmiért.
Ez hiba volt.

Az, hogy nem vagyunk készséges parancsteljesítők és nem is akarunk azok lenni, nem Európa ellenesség. Csak hasznos így beállítani.
Ahogy a fajok keveredésének sincsen semmi köze a Holokauszthoz, de ha már félre lehet magyarázni, miért ne tennék?
Ezt OV tényleg elbaltázta. Rohadt magas labdát adott az ellenségeinek.
Ő sem hibátlan.

Hegedűs meg éppen elég régen, elég sokat kapott a semmiért, amit csinált.

Gógita 2022.07.27. 00:29:08

@Boldeone2: "Az Ilyen emberekkel szívesen vitázom! "

Köszönöm!

tűz fal 2022.07.27. 08:13:58

@Boldeone2:

"Ha ez nem tetszik Orbánnak , akkor lèptesse ki Magyarországot a semmibe, de nem ő fogja megszabni egy jóval nagyobb közössègnek mi legyen !"

Ha nem tetszik magyar a választók döntése, akkor húzzál el a szellemi fogyatékos szektavezéred faszára, de nem te fogod megszabni a többségnek hogy mi legyen.

tűz fal 2022.07.27. 08:26:52

Az EU csak úgy liberális, mint a magukat liberálisnak mondó, cancel culture-ért, és safe spacekért ajvékoló hülye droidok, akiknek kilúgozták az agya helyén tátongó fekete lyukat.

Konkrétan egy ok van, amiért nem lehet simán otthagyni: egyelőre sikeresen hitetik el az emberekkel temérdek pénzen hogy az EU nélkül egy ország nem boldogul. Ezzel a propagandával a brexitet is majdnem sikeresen megakadályozták. Az emberek félnek a bizonytalanságtól. Az EU egy szart se ér. Az EU olyan mint a rák. A daganatot kiirtó sugárkezelést az emberi szervezet is megsínyli, de aztán legalább van esélye regenerálódni.

Az EU-t belülről kell bomlasztani, hogy rohadjon szét a korrupt vezetőivel, meg az agyatlan, szolgalelkű libernyák patkányaival, akik szabadságról pofáznak és seggnyaláson kívül más életcélt el sem tudnak képzelni. Nekik egyébként tényleg nehéz is lenne más célt kitúzni maguk elé, mivel képzeletbeli genderek számolgatásán kívül semmihez sem értenek.

tűz fal 2022.07.27. 08:45:58

Az EU-hoz hasonlóan az USA is egy süllyedő hajó. Semmmi sem reprezentálja pontosabban a demokráciájuk, "értékeik" és a gazdaságuk állapotát, mint a szellemi fogyatékos, korrupt, pedofil Joe Biden, akit azok a hülye serpák bálványoznak, akik másokat akarnak kioktatni demokráciából és erkölcsből.

Kína már régen megelőzte az USA-t, ahogyan azt az IMF le is közölte - hiába sír a libernyák hülyegyerek, ez tény, amin nem változtat a sírás. Trump sikeres intézkedéseket tett a gazdaságuk stabilizálására, de a csalással székbe ültetett szellemi fogyatékos óta még látványosabban süllyed. Az, hogy ezt a süllyedést mi itt Európában még jobban érezzük, mint ők maguk, azét van, mert az EU megvásárolt, korrupt vezetőt sikeresen használják arra, hogy delegálják a rozoga gazdaságuk problémáit az EU-ba. Az hogy az USA még mindig mesésen gadag, már csak egy mítosz, amit a genderszámolgató hülye serpák próbálnak elhitetni másokkal és főleg saját magukkal. A vagyonuk mindig is nagyon egyenlőtlenül oszlott el, és ez a tendencia még jobban felerősödött. Az összvagyon többsége annak a korrupt elitnek a zsebébe vándorol, akik nem a sikeres gazdálkodásukkal, hanem a politikai befolyásukkal gazdagodnak. Egyik legjobb példa erre Bill Gates, aki addig propagálta szomorú arccal a covid-ra hivatkozva hogy lezárásokra van szükség, hogy azonmód fel is vásárolta a lezárt farmer gazdaságokat, és ő lett az USA legnagyobb földbirtokosa.

Serény Vélemény 2022.07.27. 08:49:49

@Boldeone2: "pluralizmus nem a megválasztott, ezért nyilván a saját programját megvalósító kormányok szintjén van egy demokráciában"

Mondjuk 27-ből valaki egynek más a véleménye, mint mindenki másnak. Akkor az az egy náci? Vagy csak pluralizmus van?

tűz fal 2022.07.27. 08:56:09

Szaúd-Arábia, Törökország, Argentina és Egyiptom csatlakozni akar a BRICS-ez. Ez mindent elmond a süllyedő hajóról.

2022.07.27. 08:59:12

@Deak Tamas:
magyarországon demokrácia van. érvényesül a demokrácia minimuma. az, hogy az abszolút/relatív többségben levő párt nevezi ki a főhivatalnokokat. valódi parlamentarizmus azonban nincsen.

a magyar hagyományban az országgyűlésnek országos gyűléseknek súlya van. az orbánizmusban ennek nincs különösebb jelentősége. ahogyan mondjuk a kádár rendszerben se volt. népi demokrácia.

tűz fal 2022.07.27. 10:56:40

@cvsvrs:
Kádár idején csak Kádár káderek ültek a parlamentben. Most pedig nem csak Fideszesek ülnek a parlementben. Sok beleszólásuk tényleg nincs, de ez azért van, mert kevesen szavaztak rájuk. Azért szavaztak rájuk kevesen, mert nem akarják hogy az legyen, amit ők csinálnának. Így működik a demokrácia.

A liberális "demokrácia" ezzel szemben úgy működik, hogy
- ha ők nyernek, akkor az a népakarat hatalmas diadala
- ha viszont nem ők nyernek, akkor megy ezerrel a pofázás arról, hogy a diktátorokat is a nép választotta, tehát nem érdekli őket hogy kiket választott a nép

A népi "demokrácia" pedig úgy műküdik, hogy a nép szabadon választhat két komcsi közül.

Gógita 2022.07.27. 12:25:41

@tűz fal: "Kádár idején csak Kádár káderek ültek a parlamentben. Most pedig nem csak Fideszesek ülnek a parlementben. Sok beleszólásuk tényleg nincs, de ez azért van, mert kevesen szavaztak rájuk. Azért szavaztak rájuk kevesen, mert nem akarják hogy az legyen, amit ők csinálnának. Így működik a demokrácia."

Csak, hogy ez egy igazság, amivel képtelenek szembenézni!
Meg tükör, amiben magukat látnák, nem túl jó színben.
Nekik alap, hogy ők a jók, és ha nem a jók vannak hatalmon, akkor az csalás és diktatúra.
két bit. :-(

Persze ehhez a játékhoz kell egy társadalmi réteg is, hasonszőrűekből, amely szintén a hazugságot szereti és szavazgat azért rájuk.
Ők azok, akik egy háború és szankciós önsorsrontás idején - amit nem a magyar kormány csinál!, csak elszenvedjük a mások hülyeségét - kéri számon az egyébként elutasított, szarnak tartott rezsicsökkentés csorbítását! Két bit.
De vannak sokan.

tűz fal 2022.07.27. 12:36:31

@Gógita:
Sosem fognak tükörbe nézni, mert a globalisták által pénzelt patkány szektájukat pontosan azzal a céllal hozták létre és támogatják, hogy aláássák a demokráciát.

A liberálisoknak semmi köze ahhoz, amiről elnevezték magukat, a nevükkel csak takaróznak. Azért nevezték el a patkány szektájukat a szabadságról, hogy a szájukba adhassák azt a hazug "érvet", hogy aki nem kér a tetves szektájukból, az a szabadság ellensége. Ilyenről természetesen szó sincs, mert a szándékosan megtévesztő céllal választott nevük mögött olyanok vannak, akiknél semmi sem áll távolabb a szabadságtól.

Gery87 2022.07.27. 15:06:22

@Gógita:

Az nem érv a szar körülményekre, gyenge fizetésre és a munkavállalói jogok nyirbálására hogy "akkor ez se lenen.." Ilyen alapon kössük fel magunkat és akkor nincs probléma semmivel!
Szörnyű ez a beletörődő cinikus jobbágyvilág.

Gery87 2022.07.27. 15:07:41

@Gógita:

Én voltam már náci, meg komcsi, meg román meg amit akarsz:)
Persze mindig olyanok szemében akik nagyon-nagyon egy oldalról és egybitesen szeretik látni a világot és másokat!

Gery87 2022.07.27. 15:12:13

@Gógita:

"Aha. És az elcsatolt milliós magyar tömbök? "

Ki mondta hogy ez nem probléma? Senki.
Természetesen ez sem jó, de érvnek kurva szar, az egyik sérelem nem menti fel a másikat!

"Hogy és miért kerültek az elcsatolt területekkel együtt külföldre te idegenszívű? "

Nőj már fel és ne gyerekeskedj!

"Szégyen, hogy ilyen emberekkel kell vitázni, akik tapsikolnak a hazájuk kifosztásának. Már bocs."

Szégyen hogy felnőtt emberek nem képesek értelmezni egy nem túl bonyolult szöveget!
Neked kényes ez a téma lehet, elragadnak az érzelmeid és leszállt a lila köd és olyasmit is beleképzelsz a másikba meg mondandójába ami ott sincs.

"Egy bocskoros román szélsőséges nacionalista szintjén vagytok ebben a kérdésben."

haladjunk....nem érdekel a hülyeség.

"Ők sem magyarázhatnák meg jobban, miért volt jogos az országunk szétdarabolása. Szégyen! "

Egyáltalán nem így magyarázzák...de mindegy.

2022.07.27. 15:22:40

@Gery87:
trianon ügyében miben különbözik a véleményed egy románétól?

Gery87 2022.07.27. 19:05:16

@cvsvrs:

Egy sovinisztáéban? mindenben.

Gery87 2022.07.27. 19:27:15

@cvsvrs:

Eleve egy K-medencét lefedő állam csak mint egyenrangú nemzetek, demokratikus, polgári föderációjaként lett volna - talán - működőképes.
Egy etnikailag magyar nemesi elit által vezetett, ezért jogilag és politikailag csak magyarnak tekintett királyság, amiben a lakosság fele nem nemzetiség...nem volt az!

Nem csak a környező népek és velünk élő nemzetek nacionalizmusával szemben kellett volna alternatívát felmutatni, hanem a nálunk még elmaradottabb román, szerb, orosz, oszmán állam feudalizmusával, szegénységével, nemesi elnyomásával szemben is!
De mikor az erdélyi román paraszt azt látja hogy mint honpolgár semmibe van nézve és az "urak" még csak nem is nemzettársai, se nyelvben se vallásban nem azonosak vele, na akkor ez nagyon nehéz....meg gerjeszti az előbbit.

Ezért ha Kárpát-medencei egységes államról van szó, az csak is több nemzetiség által közösen vezetett, demokratikus és polgári lehet.
A nemesi elit cenzusosan demokratikus állama erre totálisan alkalmatlan.

erre semmi esély nem volt, de elvben én ezt támogattam volna.
A másik, ha már Trianon: ha nem jön össze az együttélés, akkor nyilván etnikai alapon kell a nemzetállamok határait megállapítani, ahol lehet autonómiát adni.

----

Hogy ezekben mivel ért egyet egy román, hát szerintem semmiben.

2022.07.27. 19:49:39

@Gery87:
van egy 15 milliós cseh-szlovák, egy 15 milliós magyar és egy 15 milliós román nemzet. kb. ez az egyenrangú.

2022.07.27. 20:11:51

@Gery87:
a felvidéki városok a középkorban függetlenedhettek a magyar főúri birtokoktól. a magyar nemesség (a natio hungarica) biztosította ezt a szabadságot. a román paraszt önként vált alkalmazottá a magyar nemesség birtokain. bethlen gábor indította el erdélyben a román nyelvű közoktatást.

a történelmi magyarország nem azért esett szét, mert a magyar főurak túlságosan nacionalisták voltak, hanem mert túlságosan liberálisok.

Gery87 2022.07.27. 21:50:16

@cvsvrs:

Viszont én arról beszélek hogy anno a 10 milliós magyarság elitje a 10 milliós nemzetiségeket nem kezelte egyenrangúan egy államon belül. Nem osztotta meg a politikai hatalmat az elitjükkel és a területüknek nem adott autonómiát.

Ha erre az a válasz hogy "mert ez elszakadáshoz vezetett volna,".

Akkor a válasz csak kétféle lehet:
- erősen el kell őket nyomni, kitelepíteni, erővel megpróbálni asszimilálni őket, aztán bízni benne hogy ez beválik (nem fog).
Ha már ennyire ragaszkodunk nem magyar területekhez...

- racionálisan le kell mondani a nem magyar területek feletti kontrollról és bízni benne hogy a Dunai Monarchián belül maradnak ha azonos státuszt kapnak a birodalomban a magyarokkal és németekkel. Erre (Ausztriai Egyesült Államok) se sok esély volt.

Ez egy megnyerhetetlen helyzet volt már akkor is.

Felelős magyar politikus ezért a homogén, etnikai államhatárokban gondolkodhatott csak, ugyanúgy ahogy a többi kelet európai kis nemzet, mert azok voltunk, vagyunk....az hogy az elit erről nem vett tudomást, a dilettantizmusuk, alkalmatlanságuk miatt volt.

A trianoni területek nem 1918-ban vesztek el, hanem 1526 és 1699 között!

Gery87 2022.07.27. 21:51:34

@cvsvrs:

"a felvidéki városok a középkorban függetlenedhettek a magyar főúri birtokoktól. a magyar nemesség (a natio hungarica) biztosította ezt a szabadságot. a román paraszt önként vált alkalmazottá a magyar nemesség birtokain. bethlen gábor indította el erdélyben a román nyelvű közoktatást."

A nemzeti ébredés korában ez már lényegtelen....

"a történelmi magyarország nem azért esett szét, mert a magyar főurak túlságosan nacionalisták voltak, hanem mert túlságosan liberálisok. "

Ha túlságosan nacionalisták lettek volna akkor is elveszik, mert már jóval korában elveszett.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.07.28. 12:50:50

@Gógita: A gery féle fajzatot nagyon jól írja le Nyírő József Néma küzdelem című művében (rég kötelező olvasmánynak kéne lenni), abban van egy refornátus sültbuta vadbarom faszparaszt, egész nap a kocsmaajtót támasztja és tolja a gery féle nemességezős dumát - az ő szóhasználatában : "az uraság" - nem ad földet, munkát stbstbstb, aztán odamegy hozzá a román pópa és mondja neki: adok én földet meg mindent, csak keresztelkedj át és az én templomomba járj. Persze a presbiter meg a tiszteletes megpróbálják a faszparasztot visszafogni, de nyilván sikertelenül. Megkapja a földet, mindent, de mivel ettől sem kisebb ostoba vadbarom nem lesz, sem a tehetsége nem gyarapodik a földműveléshez, ugyanolyan szegény marad mint addig, tovább szidja az "uraságot" és egy kivándorlási ügynök ráveszi, menjen Amerikába, ott van a nagy élet. El is indul anyázva, a pópa szépen integet is neki távoztában, majd szól a daszkálnak, hogy írhat Moldovába a hatgyerekes román testvérnek, ím itt a telek meg a házhely felszabadulva, jöjjön hát.
Rákosi Elnémult harangok és Korhadt fakeresztek c. kötetei tárgyalnak még hasonló témát.

kiskisutca 2022.07.28. 13:04:34

@Gery87:

"Eleve egy K-medencét lefedő állam"

A lengyeleknél pl. nincs ekkora mítosz az államterület körül. Ott elég az államiság mítosza.

Mohács után megváltoztak az etnikai viszonyok, nagyon megváltoztak.

Gery87 2022.07.28. 15:03:41

@Deak Tamas:

Látom érveid megint nincsenek csak a gúnyos anyázás:) Mondjuk mit is vártam, a kognitív disszonanciára, miszerint valami, valaki nem támasztja alá kis álomvilágodat és jó eséllyel igaza van, a te szinteden rekcióként ennyi várható.

Gery87 2022.07.28. 15:23:50

@kiskisutca:

Nem hiába hívták 45 után "Visszaszerzett területeknek" a németektől megkapott területeket.
A lengyel állam 90%-ban azzal a területtel alakult meg több mint 1000 éve amit most is birtokol és a lengyel etnikai szállásterület nagyobb és egységesebb mint valaha, az állam tehát nemzetileg homogén...szóval panaszra igazán nincs okuk.

"Mohács után megváltoztak az etnikai viszonyok, nagyon megváltoztak. "

Ezt egyesek mégsem képesek tudomásul venni és levonni belőle a tanulságot, racionális úton járni, még most is valami ködös, romantikus képük van az "1000 éves államról" ami "mindenkink nagyon jó volt" de ha nem, akkor az csakis ármánykodás és megvezetés, rosszakarás és hazugság miatt lehet.
Egyszerre fontos a nemzeti identitás és szuverenitás számukra, de közben másoktól ezt mélységesen megtagadják és elvitatják.
Valójában ahogy Széchenyi is megmondta ezek egyvalamit szeretnek csak igazán "a hazával mindig egybekevert saját drágalátos (ön)magát!”.

2022.07.28. 16:03:40

@Gery87:
a magyarok többsége nem vitatja el senki szlovákia és románia létét.

csak te ne vitasd már el, hogy létezik egy 1100 éves magyarország. ami a kárpát-medence. és abban a cél, hogy a magyarok egy államot alkossanak. egy erdelyi magyar magyar iskolába járhasson és az ne legyen alávetve bukarestnek.

amire te és a románok többsége is azt mondja, hogy az nem lehet. mert az románia. neked románia, meg a bukarestieknek. nekünk erdély magyarország (kapcsolt) része. neked meg nem. te nem vagy magyarérzelmű. és neked a magyarérzelműek turbónacionalisták, akik nem veszik tudomásul, bla, bla. ez a román álláspont.

2022.07.28. 16:17:28

@Gery87:
amikor a törökök elfoglalták magyarország középső részét, akkor is választottak kalocsai érseket. mondván, hogy az nekünk magyarország. ami a törököknek az oszmán török birodalom.

a román azt mondja, hogy neki erdély ősi román. legyen neki az. csak engedje meg, hogy nekünk magyar legyen. és a románoknak le kellene fordítani ormos máriát, legyen román akadémia posztumusz tagja. romsics ignác könyveit ki kellene adni szlovákul. amit romsics mond az egy tisztes, tisztességes szlovák álláspont.

mi azt szeretnénk, hogy legyen pozsonyi-nagyszombati magyar tankerület. és abban egyesek tanulhassanak magyarul. mert az nekünk magyarország. a szlovák azt mondja, hogy őneki nem az. mert sötét elnyomatásban éldegéltek a felvidégi szlávok ezer éven át. és aztán jött a fasiszta szlovák bábállam. kikiáltotta szlovákiát. aztán pedig a kommunisták létrehozták csehszlovákiát. és utána meciar kikáltotta újra szlovákiát. semmi köze a magyar királysághoz. neki ez a történelme. oké.

csak esetleg van olyan felvidéki, akinek nem.

Gógita 2022.07.28. 17:07:45

@Gery87: Igen, az angolok is így rakták össze az Egyesült Királyságot/Nagy Britanniát. Szeretettel, méltányosan, figyelve a nemzetiségek igényeire és sok autonómiával... Bizonyára Észak-Írország is örömből van benn és nem Írországban...
Na mindegy.

Ez hitvita, ahogy Boldival is.

Gery87 2022.07.28. 19:47:19

@cvsvrs:

"a magyarok többsége nem vitatja el senki szlovákia és románia létét."

Azért Szlovákia létjogosultságát a széljobb, irredenták igenis megkérdőjelezik.

"csak te ne vitasd már el, hogy létezik egy 1100 éves magyarország. ami a kárpát-medence. és abban a cél, hogy a magyarok egy államot alkossanak. "

Senki nem vitatja! Állam ma is van.

"egy erdelyi magyar magyar iskolába járhasson és az ne legyen alávetve bukarestnek."

Járhat, de mint román állampolgár nyilván alá lesz vetve a bukaresti politikának...

"amire te és a románok többsége is azt mondja, hogy az nem lehet. mert az románia. "

Iskolába járni lehet, a román oktatáspolitika alól kivonódni meg nem, ha ez nem jó, akkor is így van....minek tagadni a valóságot?

"neked románia, meg a bukarestieknek. nekünk erdély magyarország (kapcsolt) része. "

Na látod ez a lényeg, a sok handabanda meg túlmagyarázás mögött ma is itt a lényeg:
irredenta vagy és mesevilágban élsz!
Ennyi.

"neked meg nem."

Jogilag nem része, kulturálisan meg a magyar történelem a magyar élettér elválasztathatatlan része, ezt senki nem tagadta.

" te nem vagy magyarérzelmű."

Nem vagyok nacionalista.

"és neked a magyarérzelműek turbónacionalisták, "

Nem mind az, de elég jellemző....

"akik nem veszik tudomásul, bla, bla. ez a román álláspont. "

Akik mesevilágba élnek, ábrándoznak, egy gyakorlatban soha nem létezett ideális, jóságos "szent magyar államról" képzelegnek.

Nem az a baj hogy nacionalisták vagytok, meg magyarságtudat, hanem hogy nem a valós és létező magyarságot szeretitek hanem a nemzeti romantika "vitéz, dicső vezérlő magyarját" "népek kormányosát" "Attila népét stb stb....

A valóság kiábrándító, unalmas nektek mert megismerni nehéz és sokszor szeretni is...ha csalódnátok, önmagatokban csalódnátok....ezért inkább marad az álomvilág.

A jelenben az államra felnézni vezetőire, eredményeire büszkének lenni, kb lehetetlen, ezért marad a Szent István-i történelmi magyar állam, az már nincs, ezért azt képzelegtek róla mait akartok.

Nekem nem kell a rizsa, átlátok ezen, ismerem ezt a világot, magam is része voltam fiatalként pár évig, átmentem ezen...úgyhogy, ennyit erről. Ki kell nőni a gyerekes romantizálást.

Gery87 2022.07.28. 19:51:50

@cvsvrs:

"amikor a törökök elfoglalták magyarország középső részét, akkor is választottak kalocsai érseket. mondván, hogy az nekünk magyarország. ami a törököknek az oszmán török birodalom."

Értem a példád meg a párhuzamot, de nem jó példa, mert a Hódoltság nem lett annyira szerves része az oszmán birodalomnak mint pl Bosznia, egy határterület volt egy kettős-hármas adóztatású "felvonulási tér" ahol párhuzamos társadalmak léteztek.
+ Ne hasonlítsuk a korabeli világot és államokat és lakosait egy mai modern állam vs polgár viszonyaihoz.

Gery87 2022.07.28. 20:01:43

@Gógita:

Azért nézd meg az angolok vs skótok, walesiek, korniak arányát a brit szigeten!
Sosem voltak olyan helyzetben hogy a lakosság felét kellett volna asszimilálniuk!
Így azért könnyebb....ha maradt volna a magyarság aránya is 70-80% körül és végig megmarad a szuverenitásunk, akkor talán lehetett volna azt véghez vinni amit ők pl nyelvileg asszimilálni a szlovákokat.

2022.07.28. 20:15:47

@Gery87:
nagyvárad mennyiben szerves része romániának.

a nagyvárad-bukarest autóút 597 km. a google szerint a menetidő min. 7 óra 40 perc. a román államvasúton pedig legrövidebb menetidő 12 óra 37 perc. reggel 10:21-kor elindulsz nagyváradról és az érkezés 22:58-kor a bukaresti pályaudvarra.

amikor a fidesz elrendelte a vasárnapi boltzárat, akkor nagyváradról buszokat indítottak debrecenbe mondván, hogy a magyarok menjenek oda vásárolni. a románok egy (kétségtlen kisebb) része egyáltalán nem magyarellenes. félromán-félmagyar nagyvárad nekik megfelelne.

pl. a héten a román oktatási miniszter a partiumi keresztény egyetemen járt. amit ugye orbán pénzel. és így nekik bukarestből nem kell ezt megtenni. nekik anyagilag bőven megéri a magyar revíziós politika. annál több jut bukarestbe.

Gery87 2022.07.28. 20:34:14

@cvsvrs:

"nagyvárad mennyiben szerves része romániának. a nagyvárad-bukarest autóút 597 km. "

Miért Bukarest a mérce? Csak oda lehet menni?
Románia nem egy központú, sok központ van.
Nem olyan mint Pest vs vidék...
Ilyen alapon Szeged és Pécs között meg még macerásabb a helyzet mert nincs normális gyors közúti és vasúti összekötés....a magyar köz- és vasút pókhálószerű és pest központú.
Trianon előtt is sajnos az volt.
A Dunán átjutás mai napig nincs rendesen megoldva, alig van híd.

Bár a példád nem tudom most mire érv...

2022.07.28. 20:58:17

@Gery87:
nagyváradi románnak megéri az, hogy a városukat pénzeli az orbán kormány. esetenként többet kapnak, mint bukarestből. és a bukaresti románnak is megéri. mert több jut nekik. az unió is pénzeli ezt. a térség kap egy kétnyelvű kiállítást ady endréről, vagy arany jánosról. az a románnak nem sokat jelent.

ennek következtében nagyvárad részben visszamagyarososdik. a magyar kultúra, a magyar iskola hangsúlyosabban jelen van. a magyar vallás jelen van. amit a magyarok értelemszerűen támogatnak és a románok egy kisebb része is elfogadja, hogy a partium legyen vegyes zóna.

a bukaresti nacionalisták persze ellenzik. ahogyan budapest nemzetietlen része is.

ez egy a napokbab véget ért román fesztivál. a középkori oradea.
www.youtube.com/watch?v=I7zWF6omyag
ezek valami német vagy nem tudom milyen lovagok, amit láttam abban voltak törökös népelemek. a középkori nagyvárad az erdélyi fejedelemség illetve a magyar királyság része. konkértan magyar nyelvű szöveget pingáltak. középkori "oradeaiul" van.

2022.07.28. 21:18:11

@Gery87:
és nagyváradon is arat a kádárizmus. nem kevesen éneklik a mobilfénnyel a neoton familiát. tessék kattintani. ilyen is van.
www.youtube.com/watch?v=PL1O11fkwJA
és a román fiataloknak és a nyugdíjasoknak is tetszik ez. magyar pop zene.

Yorg 2022.07.28. 21:50:01

@cvsvrs:
Én úgy tudom, hogy a Nélküled, meg a Most múlik pontosan is elég népszerű a határon túl.

Yorg 2022.07.28. 21:55:00

@cvsvrs: Na, akkor ezek szerint Kádáron túl is van azért némi élet.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása