magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Mi a pokol?

A vulgárateista elképzelés szerint egyrészt van egy gonosz, kissé szadista szakállas, Isten nevű bácsi, aki értelmetlen szabályokat talál ki, másodrészt meg ugyanő még meg is kínozza azokat, akik e szabályokat nem tartják be, s ezen embertelen szadista kínzás helyes a pokol.

A kereszténység szerint viszont egyetlen isteni szabály se értelmetlen. Minden betartandó isteni szabály egyszerűen nem több, mint hasznos tanács, kb. mint a "ne nyúlkálj a konnektorba" meg "ne ugorj ki a tizedikről", az előbbi esetben a cél az áramütés, az utóbbiban a meghalás elkerülése.

Ateista logikával ez olyan, hogy valójában semmi értelme a konnektorba nyúlkálás tilalmának, s aki kitalálta a "ne nyúlkálj a konnektorba" parancsolatot, az valójában egy rosszindulató diktátor, aki ha észreveszi, hogy valaki belenyúl a konnektorba, iszonyú mérges lesz az engedetlenség miatt, s áramütést küld a megszegőre.

Miközben mindenki tudja, az áramütés nem természetfeletti bosszú, hanem teljesen materiális következmény.

A pokol tehát az a hely vagy állapot, ahol az emberek elviselik a következményeket. Semmi más. A legtöbb keresztény eleve nem helynek tekinti, hanem állapotnak. Az ortodox többségi álláspont szerint egyenesen ugyanott van a pokol és a mennyország, a kettő teljesen ugyanaz az állapot, egyszerűen a szabálytartók ezt kellemesnek, míg a szabálysértők kínnak élik meg. Kb. mint ahogy egy Bach-hangverseny élvezet a komolyzene kedvelője számára, míg szenvedés annak, aki nem szereti a komolyzenét.

Címkék: közélet
188 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4317926429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.09.14. 16:08:43

@Boldeone2: 1) ukrajna terrorizálta a saját kisebbségeit. 2) Zselenszkij támogatottsága 10% alatt volt a háború előtt, gyakorlatilag amerikai támogatással jutott hatalomra, gyakorlatilag egy ukrán oligarcha, jelentős külföldi vagyonnal. 3) AZ említett országok stabilizáló erővel bírtak a közel-keletre, és akár diktatúrák voltak, akár nem fékezték a migrációs nyomást ami európára nehezedik.
Gyakorlatilag mióta ott "sikerült" az USA_nak "rendet csinálnia", azóta recseg és ropog az unió. Nem a szovjet, ha nem a másik az európai.

Serény Vélemény 2022.09.14. 16:12:10

@Boldeone2: "Èppen arról van szó, hogy ki merem mondani, hogy a nyugati kultúrkör fellette áll , pl az iszlámnak , vagyis nem relativizálok, hanem abszolút distinkciót teszek a kultúrák , így az államok között is"

Épp az áll(na) felette az iszlámnak a nyugati kultúrkörből, amit most cancellálnak a nyugatiak éppen nagy elánnal.

Vagyis: a kereszténység.

Kereszténység nélkül nem lenne demokrácia, és a "nyugat" általad is élvezett vívmányai is gyakorlatilag _CSAK_ a kereszténységnek köszönhetőek.

Wildhunt 2022.09.14. 16:54:01

@Boldeone2: ahol betiltják az ellenzéki médiát +pártokat az mitől nem diktatúra?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.14. 18:12:34

@Gógita: igazad lehet, az amerikaiak beférkőztek Putyin hálószobájába, hogy rávegyék a háborúra, mert ez nekik jó...
Nem ülsz te fordítva a lovon? Mellesleg inkább beszélj Kínáról. Miért vonuknak ki?

Boldeone2 2022.09.14. 19:46:57

@Wildhunt: ahol betiltják az ellenzéki médiát +pártokat az mitől nem diktatúra?"

- Nézd, Zelenszkjre a szavazott az oroszajkú kisebbség többsége is , politikájában mérsékeltnek számított
A háború miatt nyilván az oroszok által működtetett , így államellenes szervezeteket korlátozni kellett.

Boldeone2 2022.09.14. 19:56:03

@Serény Vélemény: Kereszténység nélkül nem lenne demokrácia, és a "nyugat" általad is élvezett vívmányai is gyakorlatilag _CSAK_ a kereszténységnek köszönhetőek."

- Ebben többe- kevésbé egyetértek, de a kereszténység is azt mondja , hogy tiszteljük felebarátainkat, elítéli az olyan barbarizmust , mint amit Oroszország csinál
Elüldözni embermilliókat az otthonukból , az barbarizmus
Embereket ölni tízezrével , az is barbarizmus , ahogy lerombolni egy országot szintèn
Az oroszok isten ellen vètkeznek

Az ukránok is követtek el bűnöket, DE az oroszok , nagyobbat ès többet , tehát distinkciót lehet tenni. Lehet azt mondani , hogy Oroszország ès jogelődei történelmi bűnösök

A másik az arányosság kérdése ...Ha a ruszki Donbass felszabadításáért harcol, akkor mit keresnek Zaporozsijèben , vagy Kievnel korábban
Ez egy bűnös , hódító háború , amit el kell ítélni

Gógita 2022.09.14. 20:18:43

Eldurrant az agyam ettől, ami ma ment az EP-ben:

index.hu/belfold/2022/09/14/a-magyar-jogallamisagrol-vitaznak-az-europai-parlamentben/

Amint lehet KI KELL LÉPNI ebből a mocskos, hazug társaságból!

A magyarok ellen felszólaló magyar képviselőket, meg nyilvánosan hazaárulónak kell minősíteni.

Csak egy példa: 43 ezren - magyar családok!!!, pártállástól függetlenül! - pályáztak energetikai felújításra. Még az év elején. Napelemre, hőszivattyúra, nyílászárócserére..., amik most mind segítenének abban, hogy átvészeljék a szankciós telet! KIVÁLTSÁK A GÁZT!!!

DE NEM LETT BELŐLE SEMMI! Mert az EU nem adta át a NEKÜNK JÁRÓ forrásokat, amelyek EZT A CÉLT SZOLGÁLTÁK VOLNA!!!
És a magyar EP képviselők EZT SZAVAZTÁK MEG, EZÉRT DOLGOZNAK!!!!

Mocskos hazaárulók!

A népharagnak kellene elsöpörni őket!

Gógita 2022.09.14. 20:27:19

@Boldeone2: "Ukrajna nem hibátlan , de elindult a nyugati modell útján, nem iszlám terror állam , nem vères dikataúra, mint az említett , nem is európai országok "

Igen? Akkor az öböl menti "baráti" arab, iszlám, lator diktatúrákat miért is nem bombázzák?
Nem vagy következetes!

Te pontosan azzal a felsőbbrendű, gyarmatosító világnézettel tekintesz a világra, minden más, a tiédtől eltérő kultúrára, vallásra, hagyományra, akaratra, mint most az EP/EU és mint az USA és nyugati csatlósai.

És azonnal JÖN AZ ERŐSZAK a részetekről, ha valaki nem úgy rtáncol, ahogy ti =EU.EP, USA...) fütyülnek.

Nem érted?

Csak nézd meg a mai EP-s ámokfutást! (Bár te is elvakult hazug vagy, nem fogod látni a valóságot, az erőszakosságot. Azt, hogy éppen az a diktatórikus erőszak, ami megy a részükről.)

Wildhunt 2022.09.14. 20:34:30

@Boldeone2: mindez a háború előtt történt. Elenszkijre azért szavaztak, mert azt ígérte visszavonja a nyelvtörvényt és betartja minszket, így befejezi a háborút. Hazudott.

Gógita 2022.09.14. 20:37:55

@Boldeone2: "e is tudod ès látod is: a felvilágosodáson alapuló, nyugati kultúra a világban a vezérelv, mert ez a működő, a jó. Mi is nyugati emberek vagyunk , magyarok, kulturális szempontból
Be kell látni : a nyugat győzelme , a racionalitás győzelme ..."

Ha az a felvilágosodottság és a felsőbbrendű racionalitás (és igazságosság, tolerancia, és a diktátumoktól való tartózkodás), mint amit ma az EP-ben is sokadszorra bemutattak, akkor jöjjön inkább az iszlám, amely legalább nem mutatja magát másnak, mint ami. :-(

A diktátumok az EP-ben hangzanak el, a diktatúra ott épül. (Miket meg nem engedtek maguknak emberek, akik sosem éltek itt, legfeljebb néhány napig kirándultak Magyarországon. Az aljasság csimborasszója tombolt ma az EP-ben! És nem a barátságot erősítette, hanem éppen ellenkezőleg, FOKOZTA az egymás iránti dühöt, gyűlöletet. Én eddig nem gyűlöltem őket, de ma minden határon túlmentek.)

Tényleg nem látod?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.14. 21:04:14

@Boldeone2: a modern civilizáció a XVII. század végén beindult technikai fejlődésen alapszik. Semmi köze sincs sem társadalmi rendszerhez, sem filozofiához. Savery és Newcomen gőzgépei ezektől függetlenül nyomták ki a vizet a bányából meg bólogattak.

Wildhunt 2022.09.14. 21:13:47

@Deak Tamas: a görög művek (pld Origenész) a cenzúra áldozatai lettek. Amit szabad volt olvasni az latinul volt. A Vulgata után meg már nem is kellett egyéb.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.14. 21:26:23

@Wildhunt: hm, ma is tanultam valamit. Nincs véletlenül valamilyen linked a témában hosszabb lélegzetű kifejtéssel?

Gógita 2022.09.14. 21:27:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Azaz vagy egyetért egy ország a nyugattal, vagy az lator állam, s megtámadható. "

Pontosan!

Ez a nyugati liberális értelemben vett, felvilágosult szabadság és tolerancia!

Erre megy Európa!!!

Akarjuk ezt???

Gógita 2022.09.14. 21:31:15

@Serény Vélemény: Hát nem érted még?

A "mi" oligarcháink, a mi diktatúráink..., RENDBEN VANNAK! Amíg nem akarnak önállóskodni, mint Szaddam, Bin Laden... és elhunyt, megpuccsolt, lebombázott társaik szerte a világon.

Gógita 2022.09.14. 21:36:01

@Wildhunt: Te sem érted a logikájukat?

Azok LATOR pártok és médiumok!!!
Betilthatók demokratikusan és jogállamian!!!

A magyar kormány is lator, hiszen nem bólogat és nem csak teszi, amit mondanak neki a felsőbbrendűek, ezért nyugodtan semmibe lehet venni. Lásd EP.

Gógita 2022.09.14. 21:44:30

@Igazamvanvagyigazamvan?: Aha, Mert olyanról még nem hallottál, hogy addig sértik egy nagyhatalom érdekeit és veszélyeztetik, amíg ki nem provokálják a háborút.
Értem.

Az USA sem támadott meg soha senkit, aki több ezer kilométerre tőle, sértette az érdekeit... Le sem bombáznak senkit drónnal, olyanokat is, akik életükben nem jártak az USA közelében sem, nem, hogy veszélyeztették volna...
Nem is kínzott százszámra embereket minden joggal szembe menve, külföldi titkos börtönökben...
Stb.

Aha.

Wildhunt 2022.09.14. 21:50:26

@Deak Tamas: Én Jos Colijn egyháztörténetében olvastam erről.

Wildhunt 2022.09.14. 21:53:44

@Gógita: értem én hogy az utalásért valamit produkálni kell, másképp nem jön a következő (amint azt MZP-től megtudtuk). Hátha legalább addig eljut egyszer, hogy leköpi a tükröt.

Gógita 2022.09.14. 22:53:33

@Boldeone2: "A háború miatt nyilván az oroszok által működtetett , így államellenes szervezeteket korlátozni kellett. "

Most megy a Spektrumon egy film a Goebbels-i propagandáról, és az ellenvéleményen lévő médiumok betiltásáról...

Szó szerint megegyezik az indoklásuk a tiétekkel.
Csak rá kell bökni bárkire, hogy "államellenes", "orosz propagandát" tol, nem is az a saját véleménye, lator, diktátor, BÁRMI, ...stb.

Nem látod?

Nem látod, mi folyik és hová vezet?

Boldeone2 2022.09.14. 23:27:12

@Deak Tamas: a modern civilizáció a XVII. század végén beindult technikai fejlődésen alapszik. Semmi köze sincs sem társadalmi rendszerhez, sem filozofiához"

- Èn nem így gondolom . Ez egy társadalmi, politikai rendszer is egyben , meghatározott filozófiai- gondolkodasbeli alapokon

Lehet mondani : Adam Smith , Ricardo közgazdasági elvei
Lock, Hume, Kant , Montesquieau - a filosz ( hatalommegosztás elve )
Részben azért Marx munkássága is hatott, majd a XX. században az osztrák közgazdasági iskola, Hayekèk, ennek ellentéte a keynesizmus
Nagyon jelentős a " Frankfurti filozófiai iskola , Adorno, ès Habermas munkássága , de mondhatnám Karl Poppert is , vagy Lyotardot , a posztmodern filozófiát

Ezek mèg sokan mások - filozófusok, művèszek, közgazdászok , írók, tudósok - formáltak a nyugati rendszert , a nyugati politikát, akik döntő pillanatokban a sikerre vezettèk a nyugatot , Oppenheimer vagy Teller Ede

Boldeone2 2022.09.14. 23:44:32

@Gógita: A diktátumok az EP-ben hangzanak el, a diktatúra ott épül"

- Pont fordítva van : az EU mindig is a liberális demokráciák közössège volt, egy progresszív közösség . Magyarország tért le a demokrácia útjáról, Illetve a magyar kormány
A gyűlölet az egy magyaros szellemiség , az EU csak a saját liberális èrtèkrendszerèhez ragaszkodik
Sokszor elmondták , mit kell tenni Orbánèknak , hogy helyreálljon a jogállam
Volt ott Tavares-, Sargentini-, Gwendolin jelentés, volt több EU parlamenti szavazás - de Orbánèk semmit nem tartották be : tovább èpült az egypárti, abszolút hatalom
Erre mondhatja az EU , hogy "eddig ès ne tovább "- mi ezt a rezsimet nem támogatjuk !
Orbán soha nem fog tudni konszolidálódni, pont az lesz a sorsa , mint Kádárnak vagy Hortynak : a társadalom egyik része, nem is jelentéktelen része utálni fogja
Az igazi államférfi tud nemes gesztusokat tenni az ellenfélnek , Orbán nem ilyen , ő csak harcolni tud , minden eszközzel
Ezért vont el tízmilliárdokat a fővárostól, hogy azt erővel tönkre tegye , így nyerje el az abszolút hatalmat
Erre volt jó a Karácsony elleni lejárató kampány, a kreált városháza ügy ...
Orbán egy diktátorrá vált , egyre rosszabb , ezt látják nyugaton is már , így büntetni fognak , mert nincs más eszközük
Elindult a " ruszkik haza " híres demokrata beszédtől, a libsi internaci alelnökétől, majd egy hosszú úton a fasizmusig jutott , ès a ruszki rezsim szövetségese lett , miközben fasizálta az országot

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.14. 23:52:56

@Gógita: a logikád szerint te elfogadnád, ha Románia megtámadná Magyarországot, hisz ez csak megelőző csapás, mert a magyarok támogatják a romániai magyarokat, azaz nacionalisták.

Mellesleg ez az adott esetben csak egy már megcáfolt Kreml propaganda.
Pont mostanában nyilatkozta egy illetékes orosz külügyér, hogy már megvolt a megállapodás az ukránokkal, lemondtak volna a NATO csatlakozásról, csak alá kellett volna írni, de Putyin háborút akart.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.14. 23:55:40

@Gógita: "
Szó szerint megegyezik az indoklásuk a tiétekkel.
Csak rá kell bökni bárkire, hogy "államellenes", "orosz propagandát" tol, nem is az a saját véleménye, lator, diktátor, BÁRMI, ...stb."

Bocs, ez öngól. Rábökök valakire, testvér vagy! Csatlakozz önként! Nem? Akkor náci vagy! Mindenkit ki kell pusztítani az országodban! Ismerős?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.14. 23:58:33

@Gógita: tehát, Oroszország érdekeit senki nem sértette. Putyin expanziós politikáját igen. Nagyhatalomról meg ne beszéljünk már! Az orosz gdp kisebb, mint Olaszországé, és egyre csökken. Ráadásul nyersanyag alapú.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.15. 07:53:13

@Boldeone2: abszolút nem így van, mert az említettek nem találták fel a gőzgépet, vasutat, angol vécét, villanykörtét stb. ugyanis a nyugati civilizációs vívmányok ezek a hétköznapi dolgok, a világ fele nem Popper és Hayek meg Montesquieu miatt akarna Nyugaton élősködni, hanem mert náluk még ennyi sincs.
Ha már a két említett osztrák, ők épp azért tettek, hogy a nyugati civilizáció a keynesi humánusabb kapitalizmusfejlődést megszakítsa, és egyébként teljes kudarccal, ott is, meg nálunk is. Nem hivatkozom a klasszik Adrian Mole naplóra, Berend T. Ivánnak van egy tanulmánya, amelyben bemutatja, hogy az első olajárrobbanásig a hayekista USA 60%-al növelte a GDP-t, a jóléti államot építő Közös Piac 386%-al. Az olajárrobbanás után is kedvezőbb volt a mérőszám Európára.

Serény Vélemény 2022.09.15. 08:19:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nagyhatalomról meg ne beszéljünk már!"

Na, ezen már felröhögtem, láttál már valaha világtérképet?

A wikipédia így fogalmaz:
Földrajzi adatok
Terület 17 098 240 km²
Rangsorban 1

A gyengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy a földgolyó legnagyobb területű állama.
Arról, hogy "nagy" nem lehet vitát nyitni, mert tény, hogy nagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 08:23:59

@Serény Vélemény: húha. Én meg elszomorodtam. A nagyhatalom nem a méretét jelenti. Te beszéled a magyar nyelvet? Nagy ország. Nagyhatalom. Látsz bármi különbséget az ország és a hatalom fogalma között?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 08:38:45

@Deak Tamas: olajárrobbanásig a hayekista USA 60%-al növelte a GDP-t, a jóléti államot építő Közös Piac 386%-al"

Ez engem érdekelne. Mi a kiindulási év?
Mert ugye az megvan, hogy a II. Világháború Amerika területét nem, míg Európát nagyon is érintette?
A Marshall segély sem elhanyagolható tényező.
Tehát, látni kéne az összefüggéseket, mert ez így olyan, mint a szovjet propaganda. Az USA 5%-ot nőtt, bezzeg mi 10%-ot, tehát kétszeres a növekedés. Ja, csak van honnan.

Serény Vélemény 2022.09.15. 08:40:53

@Boldeone2: "Ebben többe- kevésbé egyetértek, de a kereszténység is azt mondja , hogy tiszteljük felebarátainkat, elítéli az olyan barbarizmust , mint amit Oroszország csinál"

Ha engem kérdezel, Oroszország összes bűne az ukrán háborúval kapcsolatban nagyjából eltörpül a nyugat bűnei mellett_ amelyek közül a legfontosabbak ezek:

1) a kereszténység korrumpálása, negligálása és cancellálása.
2) abortusz
3) gender ideológia
4) kulturális marxizmus

Bibliai megfogalmazásban:

Károli Gáspár » Zsoltárok könyve » 2. fejezet
1. Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek?
2. A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen:
3. Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket!
4. Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket.
5. Majd szól nékik haragjában, és megrettenti őket gerjedelmében:
6. Én kentem ám fel az én királyomat a Sionon, az én szent hegyemen!
7. Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
8. Kérjed tőlem és odaadom néked a pogányokat örökségül, és birtokodul a föld határait.
9. Összetöröd őket vasvesszővel: széjjelzúzod őket, mint cserépedényt.
10. Azért, királyok, legyetek eszesek, és okuljatok földnek bírái!
11. Szolgáljátok az Urat félelemmel, és örüljetek reszketéssel.
12. Csókoljátok a Fiút, hogy meg ne haragudjék és el ne vesszetek az úton, mert hamar felgerjed az ő haragja. Boldogok mindazok, akik ő benne bíznak!

Amíg az oroszokat az ukránok büntetik, de nagyon, a nyugatot a Messiás fogja meglátogatni, és megbüntetni.
(A 2. versszak egyszer már beteljesedett, amikor Pilátus, meg Heródes, meg a főpap (aki egyébként liberális volt, ráadásul a szó mai értelmében) - puszipajtikká váltak, Jézus tárgyalása során, pedig igazából utálták egymást addig.)

Ja és a lényeg: a kötelek és bilincsek vonatkoztathatók a _törvényre_ is, de igazából utalás a Szent Sátorra, a _sátor_ köteleiről van szó, a Szent Sátor meg Isten dicsőségének földi hordozója, ezért amit ma a nyugat csinál, az az Isten dicsőségének abszolút és teljes elvetése.
És ha már sátor, akkor a Noé fiainak adott ígéret-áldás is: Mózes I. könyve:9:27 Terjessze ki Isten Jáfetet, lakozzék Sémnek sátraiban; - sátorokról szól, vagyis Jáfet fiai (a nyugati kultúra) sikerének a titka a Sém sátraiban való lakozás - de hát pont ennek a köteleit tépi el nagy elánnal mostanában a "modern" nyugat...

Serény Vélemény 2022.09.15. 08:47:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az osztályban a legerősebb, legnagyobb gyerek - aki lehet, hogy nem a leggazdagabb - szerinted azért gyenge, mert nincs docmartens cipője?
És ha idegesíted, és orrba vág, akkor igazságtalan?
És ha igazságtalan, akkor ez segít az orrodon?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 09:19:52

@Serény Vélemény: nagyhatalom kontra nagy hatalom. Nem beszélni magyar?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 09:22:56

@Serény Vélemény: Oroszország atom nagyhatalom. Gazdaságilag nem az.

Serény Vélemény 2022.09.15. 09:31:45

@Deak Tamas: Dokumentum megtekintése előfizetést igényel

Serény Vélemény 2022.09.15. 09:33:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ha orrba vág, akkor orrba vág... nem tök mindegy, hogy milyen a gazdasági helyzete?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 09:42:17

@Serény Vélemény: nem. Észak-Korea is rendelkezik atomfegyverrel, mégse nagyhatalom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.15. 09:43:50

@Deak Tamas:

Egyszerűen elfogyott nyugaton.

Kiment a divatból mint a művektség része. A keresztlny korra is hatott ez.

Ágoston - aki ugye berber nemzetislgű volt, de latinizált berber, azaz az anyanyelve latin voit - tanult az iskolában görögül, de kb. úgy állt hozzá, mint a magyar kisdiák Kádár alatt az oroszhz. Vannak is ilyen vicces mondésai, hogy "'a kezembe vettem, olvastam, semmit se értettem" ógörög művekkel kapcsolatban. Tulajdonképpen a Biblia olvasására korlátozódott a tudása, abban se volt soha a tudása magasszintű.

S hát ő az elithez tartozott, El lehet képzelni, egy átlag nyugati pap mennyire tudott akkor görögüöl. Valószínáleg csak bemagoit egyes bibliai idézeteket, s ennyi.

Messze nem már a római aranykor, amikor alsó középosztály is beszélt görögül.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 09:45:59

@Serény Vélemény: a példa úgy lenne jó, hogy az osztályban van egy izgága , aki orbba vág téged. Ő az ötödik legerősebb . Ettől még a másik öt elverheti, de csúnyán. Ha a másik ötből háromnak nekiugrik, akkor nagy a valószínűsége, hogy kiderül, mégse olyan nagyhatalom ő az országban.

Serény Vélemény 2022.09.15. 09:54:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na, alakul! De a másik ötből hárommal jóban van. És ha a középső padban akar ülni, akkor oda ül. És a másik ötből három emiatt nem fogja bántani, mert nem érdekli. És ők négyen együtt az egész osztály testsúlyának a kb 45%-a.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 09:57:41

@Serény Vélemény: a valóság: az oroszokat igazándiból nem támogatja a többi nagyhatalom. Kína semleges, olcsón vesz, de vállalatai kivonulnak. Viszont a többi erős állam ellene fordult.

Serény Vélemény 2022.09.15. 10:46:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: "az oroszokat igazándiból nem támogatja a többi nagyhatalom"

Valójában a nyugati fehérembert utálják, az oroszokat viszont nem annyira. És ez a ki kit utál jobban kérdés, az, amire a nyugatifehérember rossz választ adott.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 11:24:16

@Serény Vélemény: ki utálja a nyugati fehér embert??? Kína, aki ebből a piacból él??? Kínának évszázados feszültségei vannak az oroszokkal. Sose bíztak egymásban. Az Orosz Konföderáció egyes tagállamai is feszültségben vannak egymással. Te nem ismered a történelmet? Ja, a magyar nyelv is meghaladja képességeidet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 11:30:21

@Wildhunt: hülyeség.
Figyelj: ha te eladsz nekem valamit, és ebből élsz, de én szegényedek, nem veszek már annyit tőled, akkor neked is csökkenni fog a bevételed. Tehát te ugyanúgy szegényedni fogsz, mint én, csak hamarabb mégy tönkre.

Avagy: az én jövedelmem egymillió havonta. Ennek 10%-át elvesztem, marad 900 ezer.
A tiéd 200 ezer. Ennek 10%-át elveszted, marad 180 ezer. Sokkal kevesebbet buksz, mint én. Jobban jártál?
180 ezerből jobban élsz, mint én 900 ezerből? Pedig én ötször annyit vesztettem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 11:37:06

@Serény Vélemény: sorold már fel, ki az, aki nem utálja az oroszt?
Még a csecseneknél is fennáll a belső konfliktus, az elszaladni akarás az orosztól! A fehéroroszoknál is a Kreml tartja hatalomban a mostani rezsimet!
Azerbajdzsán? Örményország? Hogy a grúzokról már ne is beszéljek...

Boldeone2 2022.09.15. 12:03:45

@Deak Tamas: Ha már a két említett osztrák, ők épp azért tettek, hogy a nyugati civilizáció a keynesi humánusabb kapitalizmusfejlődést megszakítsa, és egyébként teljes kudarccal, ott is, meg nálunk is"

Ez egy örök vita marad, hogy mi a jó út: az osztrák iskola , vagy ha úgy tetszik , bővített kiadásban a " Mont Pelerin Society" Hayek, Karl Popper, Milton Friedman - a monetarizmus atyja - , Mises
Ők voltak a kor legnagyobb közgazdaszai , filozófusai , egyesek Nobel- díjasok

Lefektették újra hogy mi szükséges az optimálisan működő szabadpiaci gazdasági rendszerhez , meg a " nyílt társadalom " alapjairól is beszèltek, illetve , a nyílt társadalmat veszèlyezető törekvésekről
Az állami beavatkozást a gazdaságba szinten nem preferálták

Nagyjából ez két út van : a keynesizmus , amely egy aktív, újraosztó államot preferált , a másik iskola pedig a minél kisebb ès gyengébb államot ès beavatkozást
Nagy állam = kisebb szabadság

Boldeone2 2022.09.15. 12:24:56

@Serény Vélemény: Ha engem kérdezel, Oroszország összes bűne az ukrán háborúval kapcsolatban nagyjából eltörpül a nyugat bűnei mellett"

Pont fordítva igaz: a nyugat èvszázados fejlődési előnyben van Oroszországhoz képest, főleg társadalmi téren . A nyugati társadalom autonóm, individualista , szabad társadalom . Polgári társadalom , ahol általános jómód uralkodik ès politikai pluralizmus

Oroszország ezzel szemben egy társadalmi téren nagyon visszamaradott ország . Még soha nem volt , sem szabad , sem autonóm
Fèlázsiai típusú, kollektivista világ , ahol tekintèlyelvű vezető uralkodik, akinek eszköze a hamis küldetèstudat, az erkölcsi felsőbbrendűsèg hirdetèse
A társadalmon belül a fizikai erőszak egy elfogadott módszer
Oroszország egy hódító, agresszor állam , ezért utálják szomszédai
Magyarországnak is történelmi sèrelmei vannak ezzel a lator állammal szemben
Èn sem szeretem ezt az agresszív , háborús rendszert: a bizáncias kamarillapolitkát, az áskálódást , a kèmvilágot, az emberek meggyilkoltatását ès bebörtönzésèt, a rettegtetést , a valódi cenzúrát, a szabad társadalom hiányát - az eladott, fenyegető világot

Oroszország egy nagyon rossz szellemiségű világ: a tatár iga fèlázsiai, durva, agresszív, kollektív szellemi maradványa ès a bizánci szellemiség mèrgező keveréke

Ez az, ami ellen 100%- ban vagyok , mert Oroszország a szabad ès nyílt társadalom ellentéte
A modern nácik támogatják Putyin diktatúráját leginkább

Egy liberális undorodik tőle, de minden szabad, felvilágosult ember

Serény Vélemény 2022.09.15. 12:35:42

@Igazamvanvagyigazamvan?: "ki utálja a nyugati fehér embert"

Szumma Ázsia, szumma India, szumma mindenki más, aki nem fehér, és nem él olyan jól, mint a fehérember.
Én értem, hogy a liberált mainstream szerint a nyugatifehérember és a kultúrája a top, és árad belőle a láv meg a písz, de ezt nagyon sokan nem így gondolják. Csak mivel a véleménybuborék és nyúlüreg neeem erről szól, ezért te sem tudod. Meg nem is akarod tudni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 12:42:28

@Serény Vélemény: igen, ezért lehet, hogy a szírek Európába menekülnek Oroszország helyett. Hogy az indiaiak Angliába költöznek. Hogy kínaiak élnek mindenhol Európában, hisz így mutathatják ki gyűlöletüket.
Bizony, Kirgizisztán valahogy nem oly vonzó a muszlim menekülteknek. Ki érti ezt? A pakisztánból érkezők is találhatnának közelebbi országot, mondjuk a Krím kimondottan szép. De nem, ezek a kietlen európai pusztákra vágynak, mert utálják.

Serény Vélemény 2022.09.15. 12:56:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja, és utána milyen jól beilleszkednek is, sose senkibe sem vágják bele a kést, gyorsan megtanulnak svédül, meg németül, és büszkék új, választott hazájuk kultúrájára, meg ilyesmi...

Azért ajrópába költöznek, mert az ajrópaiak hülyék eléggé ahhoz, hogy hagyják. Próbálnának meg normális, törvényekkel rendelkező országokba menni, és ott előadni azt, amit ajrópában lazán megengednek maguknak! Elég hamar megszívnák, aaaz biztos!

Serény Vélemény 2022.09.15. 13:03:48

@Boldeone2: "Egy liberális undorodik tőle, de minden szabad, felvilágosult ember"

Igaza volt már annak idején az általam ugyan kevésbé szeretett, de azért tisztelt Torgyán József pártelnök úrnak, a magyarokra tényleg rátört ál-liberálisokkal kapcsolatban, mert egyrészt nagy szájjal hangoztatják - mint akár TE is - azt, hogy senkitől nem szabad undorodni, másrészt saját maguk meg maguk között cigányoznak, buziznak, oroszoznak, meg undorodnak bárkitől is, akit felstempliznek bárminek is, mert ők a világelitje, akiknek mindent is szabad, egyébként még a saját szájukból is szabad s...et csinálni...

Serény Vélemény 2022.09.15. 13:30:08

@Boldeone2: És Gyuribácsinak ez mennyibe került? Mert hogy nem ingyen dolgoznak ezek a csodálatos képviselők, aaaz biztos!

Serény Vélemény 2022.09.15. 15:36:53

@Boldeone2:

"Az EP-képviselők a jelentés szerint részletesen kifejtik aggodalmaikat Magyarországgal kapcsolatban, ezek között szerepel

alkotmányos és választási rendszer működése;
az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége és a bírák jogai;
korrupció és összeférhetetlenség;
a véleménynyilvánítás szabadsága, beleértve a médiapluralizmust;
a tudományos szabadság, vallásszabadság; gyülekezési szabadság;
az egyenlő bánásmódhoz való jog, beleértve az LMBTQI jogokat;
a kisebbségekhez tartozó személyek, köztük a romák és a zsidók jogai, valamint az ellenük irányuló gyűlöletkeltő kijelentésekkel szembeni védelem;
a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai; valamint
gazdasági és szociális jogok állapota."

Tök érdekes!

Mindig csodálkoztam azon, hogy eljön Jézus, és a szájából kijövő kard öl meg egy csomó embert. A kard = az Isten Igéje, az, amit mond. De hát Jézus soha senkinek semmi rosszat nem mondott, igazából a legdurvább ítélet a szájából az volt, amit Júdásnak szólt be, hogy "jobb lett volna ha meg se születik". És akkor eljön a Messiás hatalommal és dicsőségben, és az emberek lőni fognak rá, olyan fegyverekkel, amiket még ki sem fejlesztettek, miközben az emberiségnek kb a háromnegyede már meghalt atomháborúban, meg olyan természeti kataklizmákban, amilyen még soha nem volt a Földön.

És ebben a szituációban az öli meg végleg az embereket, amit nekik Jézus mond. Most ha bármit mond az embernek, az ember meggyógyul, megszabadul, még a halálból is feltámad - de akkor az emberek már annyira élet- és igazság idegenek lesznek, a lét-hazugságnak, a virtuális valóságnak olyan mély bugyraiban lesznek, hogy amikor szembesülnek az igazsággal, akkor abba egyszerűen belehalnak és egyben el is kárhoznak.

És akkor jön egy ilyen eu-parlamenti kinyilatkoztatás, ami már szemmel láthatóan az igazságból még csak nyomokat is alig tartalmaz, és bolond magyarok és még bolondabb külföldiek itt örömködnek neki!

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.15. 17:01:03

@Boldeone2: eldöntötte már a történelem, régesrég.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 18:12:08

@Serény Vélemény: te, a tények nem zavarnak? Törökország, mint az egyik legnagyobb?
De hinnéd, hogy a legtöbb szír csak a szomszéd országokba menekült?
Hihetetlen, mennyire buta vagy. Nem te vagy birca, álnéven?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.09.15. 18:14:39

@Serény Vélemény: "szaúdi külügyminiszter, Adel al-Jubeir bejelentette, hogy országa az utóbbi időben 100 millió dollárral járult hozzá szír testvéreik szenvedéseinek enyhítéséhez (ezzel az össztámogatás aránya megközelíti az 1 milliárd dollárt), majd elmondta, hogy Szaúd-Arábia 2,4 millió szíriai menekültet fogadott be a krízis kezdete óta"

Ez csak Szaúd-Arábia....miért alázod magad?

Gógita 2022.09.15. 18:29:22

@Boldeone2: A nyugatot az erőszak(osság) és a technikai fejlődés vitte sikerre. A felsorolt filozófusok többsége csak rontott a helyzetünkön vagy másoknak semmi érdemi hatásuk nem volt.

És sajnos jól látjuk, hogy a nyugatiak máig az erőszakban, a kényszerítésben, a gyarmatosításban hisznek. (A Pax Americana erőszakos és kéretlen terjesztése sem más!!!) Lásd az EP tegnapi és mai ámokfutását is ellenünk!!!

Gógita 2022.09.15. 18:38:35

@Boldeone2: "Sokszor elmondták , mit kell tenni Orbánèknak"

Erről beszélek!

Hogy jönnek ahhoz, hogy egy szuverén ország, megválasztott vezetőjének bármit megmondjanak? És, ha neki, nekünk más az elképzelésünk (bevándorlásról, LMBTQ-ról, keresztény Európáról, stb.), akkor jön az erőszak!
ERRŐL BESZÉLEK!

Csak vak vagy. Mert azt erőltetik, amit te éppen szeretsz, azért nem fáj.
Neked.
Akinek tetszettek a náci-szoci-komcsi eszmék azoknak sem volt gondjuk azok erőltetésével másokra!!!
Most ugyanezt csinálják, velünk.

Nem tolerálják, ha mások, más úton járnak.

Olyanok szavaztak ellenünk, akik még sosem jártak itt! Vagy csak turistaként. Fogalmuk nincs a valóságról. Csak nyomják az ellenzék hazugságait. (Mint te is.)

Mocskos játék ez. Az erőszaké.
És így kell barátokból ellenségeket csinálni! Ez a legjobb útja a széthúzásnak és gyűlölködésnek.
Hová fog vezetni?

Gógita 2022.09.15. 18:46:05

@Boldeone2: "Orbán egy diktátorrá vált , egyre rosszabb , ezt látják nyugaton is már , így büntetni fognak , mert nincs más eszközük
Elindult a " ruszkik haza " híres demokrata beszédtől, a libsi internaci alelnökétől, majd egy hosszú úton a fasizmusig jutott , ès a ruszki rezsim szövetségese lett , miközben fasizálta az országot "

Éppen az ilyen elmebeteg hazudozók miatt gondolják rólunk a külföldiek, amit.
És ti szívatjátok magyarok tízezreit, akik nem tudták megcsináltatni tél előtt az energetikai beruházásaikat. És ez csak egy a sok kár közül, amit a MAGYAR EMBEREKNEK OKOZTOK!!!!

Remélem, lesz megtorlás is.

Boldeone2 2022.09.15. 19:06:23

@Gógita: Éppen az ilyen elmebeteg hazudozók miatt gondolják rólunk a külföldiek, amit"

- Látom beidegelted magad ès stílust váltottál!
Csak nyugi! Minden a terv szerint halad, hogy Putyin szavaival èljek :)
Az elsöprő többség Európában ugyanazt gondolja az Orbán- rendszerről, amit èn! Minden engem igazol!

Boldeone2 2022.09.15. 19:13:49

@Gógita: Akinek tetszettek a náci-szoci-komcsi eszmék azoknak sem volt gondjuk azok erőltetésével másokra!!!
Most ugyanezt csinálják, velünk."

Ez butaság ! Èn ès az európai parlament képviselők is, Orbánon a plurális demokrácia elsorvasztasát kèrjük számon, az egypárti állampárti rezsim terjeszkedését, a jogállam megcsufolását, az agymosó propagandát , a nèpbutítást, a ruszki bèrenc politikát Ez a rezsim a fasizmus elveit ès módszereit kezdte átvenni , ezért betelt a pohár !

Ennek a politikának veszni kell, mert mindenki jövőjét veszélyezteti

Boldeone2 2022.09.15. 19:30:33

@Gógita: Ajánlom neked , Umberto Eco fasimus jellemzèsèt :

hu.sainte-anastasie.org/articles/psicologa-social-y-relaciones-personales/las-12-seales-de-alerta-del-fascismo-segn-umberto-eco.html

A fasiszták azok, akik tömegmanipulálják a társadalmat, szervezik a propagandát, a legkisebb kritikát sem tűrik- itt fideszesek nagyon magukra ismernek , a NER - egyfajta olyan rezsim ahol a nagytőke összefonódik az állammal ...
Nincs fékek ès ellensúlyok, elsorvadt a pártrendszer, pártemberek ülnek a legfőbb közjogi méltóság tiszteken
Putyin mizantróp rezsimjèt támogatja az állami propaganda ....

Ehhez nem kell Magyarországra jönni, a holdról is látszik mi megy itt!

A kontraszt óriási ! 2 hete jöttem vissza Ausztriából ...Döbbenetes jólét, stabil társadalom...A Billában kb 500 fele sajt, minden minőségi , egy kicsit a magyar árak felett ..
Ma bevásárlás Penny market anyukámnak . Se cukor, sem olaj ...irtó gáz ...
Egy fél kilós sissy tehát saját márkás túró 960 Ft!! A polcok félig üresek , minőségi húst, pl marhúst nem is hoznak

Az Orbán-rezsim egy történelmi tèvedès, be fog bizonyosodni nektek hívőknek is!
A világ elmegy mellettünk, de Európa is minden szinten , mi kapjuk a legnagyobb válság- pofont
A degenrált kormánymèdia pedig még mindig " szankciókról " beszél ...Nettó hazugság!

Gógita 2022.09.15. 20:33:05

@Deak Tamas: Miért Moszkvába?
Ők eladni akarnak, akartak volna, csak már az Északi Áramlatot is elszabotálták a németek és még büszkék is voltak rá.
Ők eladnának jó áron, de Európa most inkább a kardjába dől, ÖNKÉNT.
De miért is?

Kinek az érdekében?

Gógita 2022.09.15. 20:36:16

@Boldeone2: Akinek itt diktatúra van, meg hibrid rezsim és hasonlók, az közveszélyes elmebeteg. És még gonosz is, mert ezzel a hazudozással kibasztatok az országgal.
AZ EMBEREKKEL!

Nem Orbánékkal. Velünk. Velem is.

Abban igazad van, hogy mindig a győztesek és erősek mondják meg, kinek volt igaza, ki volt lator, meg náci...
És mint mindig, most is ez lesz.

Gógita 2022.09.15. 20:46:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: Abban igazad van, hogy Oroszország most elindult a lejtőn. Nem lesz már a közel és középjövőben nagyhatalom.
Erre az USA és nyugati szövetségesei jól ráéreztek, amikor addig provokálták, amíg hülye módon át nem lépték az ukrán határt.

Megérezték, hogy meg lehet tenni. Ez már nem a SZU.

Ez is régen a fejük felett lóg már, ebben a tábornoknak igaza van. Én is régen mondom. Túl nagy ország, túl kevés (és túl vegyes) emberrel.
(Mondjuk ezért is butaság, hogy most is több területet akartak. MINEK?
Befolyást, ütközőzónát akartak, meg tekintélyt.
Csak nem sikerült, mert nem mérték fel az ellenség valós erejét, elszántságát és céljait. - Vagyis a világ szokásos újrafelosztását. - Nem Ukrajnára gondolok.)

index.hu/kulfold/2022/09/15/orosz-foderacio-osszeomlas-vlagyimir-putyin-haboru/

Gógita 2022.09.15. 20:50:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Oroszország atom nagyhatalom. Gazdaságilag nem az. "

Ezt is írtam már sokszor: mit ér az atomfegyver, ha nem merik, nem lehet bevetni???

Semmit.

A hülye oroszok a gázt is most zárják el, fél évet adva az ellenségnek, hogy alternatívákat keressen, felkészüljön.

Késő.

Gógita 2022.09.15. 21:00:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: Oroszország és Kína már a SZU idején is fasírtban voltak erősen, pedig mindegyik szoci-komcsi ország volt.
De ugyanúgy nem egyeztek meg az elvtársakkal, ahogy a német nemzeti szocialista tesókkal sem.

Ezek már szocialistákként sem bírták egymást.

Igaz, közös érdekek mentén össze is állnak néha. Lásd Európa felosztását egymás között és Lengyelország közös lerohanását. ...
Csak aztán a kutya kutyát (is) eszik.
Ezek a szocik ilyenek.

Száz éve keserítik meg az európaiak életét. Plusz termeltek több tízmillió halottat. (Mondjuk abban a nyugatiak is bőven beszálltak. Őket sem kell félteni, ha gyilkolni kell Van benne tapasztalatuk.)

Gógita 2022.09.15. 21:04:25

@Boldeone2: "Nagy állam = kisebb szabadság "

Vagy nagyobb biztonság.
Korlátozott magán/tőkés önkény.

A svéd állam nagy vagy kicsi?

Boldeone2 2022.09.15. 21:09:51

@Gógita: Nem Orbánékkal. Velünk. Velem is."

- Èn nem szúrtam ki senkivel, ahogy az EU- sem, amikor számonkéri Orbánèkon az egypárti rezsim èpítèsèt!
Nèzz szembe a valósággal! Ti szúrtatok ki magatokkal ,amikor a rezsim szolgálatába álltatok, ès Orbánt megszavaztátok!
Te is csak egy ideig kellettèl a rendszernek , majd lapátra tettek..
Köszönd magadnak a sorsod !
Èn leírtam neked is ès másoknak is, mit kell csinálni
MZP megkapta volna a 6000 milliárd forintot , az lett volna az egyetlen kitörési pont az orbáni társadalmi rendszerből, de az sem egy- két èv
Most mèg több szenvedés jön, de soha nem szabad elfeledni a valódi èrtelmisegi álláspontot : minden rendszert kritikával kell illetni , ez az értelmisègi feladat, nem pedig a bèrtollnokoskodás
Èn minden rendszert támadok, mert így érzem jól magam , az èles , kritikai gondolkodás a lètelemem

Most a legnagyobb veszèly , hogy kialakult egy kritika nélküli , a rezsim által birkakènt vezetett társadalmi massza, ennek a tömegnek kell valahogy felnyitni a szemét... Ha más nem, majd a megélhetési válság ...

Rossz konstellációba került az ország , attól tartok , innen jó ideig lefelé fogunk menni
El kell buknia az egypárti, abszolút hatalomnak , a társadalmi tudat kollektív eldeformálásának , ez az egyetlen kivezető út, az sem rövid

Gógita 2022.09.15. 21:10:02

@Boldeone2: "Oroszország ezzel szemben egy társadalmi téren nagyon visszamaradott ország . Még soha nem volt , sem szabad , sem autonóm"

Az ország vagy az emberek benne? Nem mindegy.

És mennyire engedheti el a gyeplőt egy kontinensnyi ország központi hatalma, vezetése? Anélkül, hogy kockáztatná a széthullást és anarchiát? (Van benne tapasztalat.)

Az amerikai észak miért nem engedte különválni a délt? Pl. Megszavazták a déliek!
Mert nem akart fél birodalom, tehát sokkal gyengébb lenni?
Most miért avatkoznak be úton, útfélen?

Gógita 2022.09.15. 21:13:44

@Boldeone2: "Èn sem szeretem ezt az agresszív , háborús rendszert: a bizáncias kamarillapolitkát, az áskálódást , a kèmvilágot, az emberek meggyilkoltatását ès bebörtönzésèt, a rettegtetést , a valódi cenzúrát"

Ez mind igaz az USA-ra és részben már a nyugati országok zömére is!

Kinek voltak titkos börtönei szerte a világon? Ki kerülte ezzel meg a saját törvényeit is?... Ki robbant fel drónról embereket, több ezer kilométerre?...

Ne csináld már. Ébresztő!

Boldeone2 2022.09.15. 21:14:19

@Gógita: A svèd állam nagy , de ott a demokrácia èvszázados intézmény , az állam ad is valamit a beszedett adókból cserèben
Nálunk is nagy az állam , de itt főleg a saját kegyeltjeit gazdagítja . Szociális rendszer jóformán nem is létezik , a legszarabb szinte Európában
Csak családi adórendszer van: megtarthatod amit kerestél többe- kevésbé, de nem az állam pénzét költöd

Boldeone2 2022.09.15. 21:21:48

@Gógita: Az ország vagy az emberek benne? Nem mindegy."

- Az emberek túlnyomó többsége is ,sajnos ...Különben degenerált diktatort nem támogatnának ...Ahogy Orbánt nálunk ..
Engem marhára nem érdekel mi lesz velünk , őket sem érdekli mi van Európában ...Bukjanak csak el,úgy nem fenyegetnek többet!

Ez mind igaz az USA-ra és részben már a nyugati országok zömére is!"

Dehogy igaz! Az USA - ban ès Nyugat - Európában hatalmi váltógazdalkodás van , fékek - ellensúlyok, stb, Oroszország diktatúra

Az USA külbörtönbe , exlex állapot , csak terroristákat zártak , akik eleve nem tartoztak az USA jog alá. Hadifoglyok
Minden rendben van azzal kapcsolatban

Gógita 2022.09.15. 21:26:35

@Boldeone2: "- Látom beidegelted magad ès stílust váltottál!"

Valóban. Tudod, amíg csak itthon hazudoztok, hibrid rezsimeztek az rendben van. Bolond lyukból... A többség tudja mi az igazság, ezért szavazunk oda, ahová, ezért van negyedik OV kormány.

De mivel ezzel a szarral megetettétek már Európát is, azokat az agyatlanokat, akik sosem jártak még itt, SEMMIT NEM TUDNAK RÓLUNK, csak elhiszik a rágalmaitokat és hazugságaitokat - miközben a saját szemükből is kilógnak a gerendák!!! - és páriává teszitek a saját hazátokat is, meg ráadásul lett volna egy évünk, hogy megcsináltassuk az energetikai beruházásainkat, a tél előtt... Persze, hogy fel megy a pumpa.

Ez már az aljasságnak és rosszindulatnak (és igen, hazaárulásnak) a minősített esete! :-(

Ha nem tudtok használni ennek a népnek, legalább ne ártanátok! De nem.
Dolgozik bennetek az ördög rendesen. :-(

Gógita 2022.09.15. 21:32:05

@Boldeone2: "a ruszki bèrenc politikát"

Attól ruszki bérenc egy ország vezetője, hogy a SAJÁT NÉPE ELEMI ÉRDEKEIT AKARJA VÉDENI és ÉRVÉNYESÍTENI? Hogy ne fázzunk a télen???

És nem az ukránokét, nem az amerikaiakét, nem a németekét...
(Talán utóbbiaknak is ezt kellett volna tenniük!)

Őrültek és totálisan elvakultak vagytok! :-(

Igazi felvilágosult jakobinusok.

Boldeone2 2022.09.15. 21:40:31

@Gógita: többség tudja mi az igazság, ezért szavazunk oda, ahová, ezért van negyedik OV kormány."

- Dehogy tudja ! Pont erről beszèlek: a többséget manipulálja az Orbán- rezsim! Putyint is sokadjára választották újra...Ez egy szerencsétlen Birka ország..

és páriává teszitek a saját hazátokat is"

- Pont fordítva igaz: az Orbán - rezsim tette páriává az országot , azzal , hogy autoriter rezsimmè alakította az országot, ès Putyin bűnös rezsimje mellé állt !
Ha beszélsz angolul , nézz szét a nemzetközi mèdiaszfèrában is. Soha nem volt ilyen rossz Magyarország nemzetközi megítèlèse

Ha nem tudtok használni ennek a népnek, legalább ne ártanátok! De nem"

- Èn csak a valóságot mutatom be, ez ellen a rezsim ellen küzdeni kell, minden eszközzel. Orbán a legnagyobb hazaáruló! Saját magát is elárulta!

Gógita 2022.09.15. 21:44:04

@Boldeone2: "A világ elmegy mellettünk, de Európa is minden szinten , mi kapjuk a legnagyobb válság- pofont "

És az EU-s "barátaink", barátaitok, segítség helyett azt választották, hogy tönkre tesznek minket, csak, hogy megbuktassák a nemzeti-ker.dem kormányunkat. És elégtételt vegyenek Orbánon, akinek IGAZA VOLT, a bevándorlás kapcsán is, és a szankciók kapcsán is.

Csak az igazság nem érdekes, mert az mindig az erőseké!!! :-(
Amit csinálnak az semmi más, mint bosszú Orbánon. Aki szembesíti őket az elbaltázott döntéseik hosszú sorával. És ezt nem viselik el, ez veszélyezteti őket. Mert mi lenne, ha a saját népeik is megértenék, mint mond és csinál Orbán?

Így lett itt diktatúra, és lett fasiszta Orbán!!!
És igen: a szankciók + a visszatartott pénzek MIATT VAGYUNK BAJBAN!!!!

Vagyis egy az egyben az EU/EP miatt!!! És miattatok, akik ezt segítettetek előidézni a hazudozásaitokkal!

A végén persze ti győztök majd, mert mindig az erősebb kutya b...ik.
És az ő narrációja lesz a történelem.

Gógita 2022.09.15. 21:47:43

@Boldeone2: "MZP megkapta volna a 6000 milliárd forintot"

Ebben biztos vagyok én is!

A jó szolga béreként.
Ez a piszkos játszma pontosan erről szól!

Boldeone2 2022.09.15. 21:47:52

@Gógita: SAJÁT NÉPE ELEMI ÉRDEKEIT AKARJA VÉDENI és ÉRVÉNYESÍTENI? Hogy ne fázzunk a télen???

Orbán a hatalmat fèlti, miközben pávatáncolgatott Putyinnal ès Hszi Csin- Ping- el
Mindenképp nehéz tèl lesz, de köszönjètek meg Putyinnak , miatta fáztok
Most háború van , minden ország összefogott az agresszor ellen , Orbán aknamunkát folytat, így lett Paris

Èrtsètek meg! Most nem lehet kiugrálni a sorból, önzőzni, mint Orbán . Európa közösen lèp fel az agresszor ellen , ez áldozatokkal jár !
Orbán csak a hazug populista politikát nyomja : a brüsszeli szankciók" neki mindegy lenne , csak gyilkolják az ukránokat európai pènzből...Hát nem! Erre mond nemet Európa!

Boldeone2 2022.09.15. 21:51:19

@Gógita: elégtételt vegyenek Orbánon, akinek IGAZA VOLT, a bevándorlás kapcsán is, és a szankciók kapcsán is."

Egyikben sem volt igaza :

1. A gázárak már 2021- Ben emelkedtek , mèg a háború előtt. Putyin érdeke az extrém magas gázár , ebből háborúzik
2. A migráció probléma , de nem Magyarországon , ide szinte senki nem akar jönni, csak tranzit orszag vagyunk

Majd a nyugat eldönti , mit akar...

Gógita 2022.09.15. 21:51:38

@Boldeone2: Te sajnos fanatikus vagy. :-(

Gógita 2022.09.15. 21:55:31

@Boldeone2: " A migráció probléma , de nem Magyarországon , ide szinte senki nem akar jönni, csak tranzit orszag vagyunk"

Én le is bontanám a kerítést! Aztán hadd menjenek a célországokba!!!
Ezt kellene tenni.

Csak akkor ők húznák fel Ausztriánál (a szárnyas kapukat) és nálunk lenne az a káosz, ami most van a szerbeknél. Ezért marad még a kerítés. De a nyugat MEGÉRDEMELNÉ, hogy átengedjünk mindenkit.

Óriási csalódás lett a művelt és haladó nyugatból.

Boldeone2 2022.09.15. 21:58:40

@Gógita: Az EU pénzeket pedig idèn- lehet soha - nem kapja meg Orbán

Tudod miért ? Mert betelt a pohár! Évek óta mondjak , mit kell tenni, Orbán mégsem felel meg azoknak a kifogasoknak , amiket támasztották vele szemben , több államjelentésben
Nem a migráció , a liberálisok sem akarnak migrációt , hanem másodsorban a demokracia , elsősorban pedig az EU- bomlasztó szerepe miatt ..
Sokáig tűrtèk a felháborító politikát , pl.Kirill pátriárkát nem tudták megbüntetni
Zelenszkijt az ellenségènek nevezte , ami bejárta a nyugati vilagsajtót
Na , itt telt be a pohár !
Orbán átlépett egy határt, amit nem kelett volna

Boldeone2 2022.09.15. 22:01:25

@Gógita: Te sajnos fanatikus vagy"

- Ti vagytok a fanatikusok , èn csak szeretek a fanatikusok vitatkozni !:)
A valóság legtöbbször - utólag - engem igazol
Azt is mondtam , hogy megütik a forintot . Úgy is lett

Boldeone2 2022.09.15. 22:06:04

@Gógita: Hidd el, ha a migránsok ide akarnának jönni, akkor semmilyen kerítés nem állítaná meg őket , úgyis addig próbálkoznak + minden nap 2x is megtehetik - amíg be nem jutnak
Az USA- ban több tízmillió van , senki sem tudja megállítani
Orbán csak ezért tud könnyen beszélni , mert ez egy szegény ország , ide alig jönnek
Ha osztrák szinten lennènk már ott is migráns ország lenne ...
Majd ha sok migráns lesz , akkor már jómódú lesz Magyarország

Serény Vélemény 2022.09.16. 08:57:37

@Boldeone2: Jézusom, ez pont ugyanaz az érvelés, mint amikor a pedofilok hangosan felsírtak, hogy kizárták őket az óvodákból: ti. hogy ők nem is akartak rágyorsulni a gyerekekre. Dehogynem, ha nem akartak volna, akkor nem sírnának.

A migráncsozás egyébként a legalábbvaló dolog, amit a gyuribácsiék csináltak:
teljes egészében megerősítette a maffiát, egyrészt az embercsempészeket, másrészt a friss bevándorlókból verbuvált legalja maffiát. A Nagyváradtéren például nem kigyúrt cigánygyerekektől lehet anyagot kapni, hanem arab kinézetű araboktól

Serény Vélemény 2022.09.16. 09:00:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

hu.wikipedia.org/wiki/Szilveszteri_k%C3%B6lni_szexu%C3%A1lis_t%C3%A1mad%C3%A1sok

Érdekes, hogy nem Ankarában, és nem Dzsiddában fordult elő az, hogy tömegesen nőket zaklattak "bevándorlók", hanem öö... hol is? A fejlett nyugaton, ahol hagyják, hogy akármit is csináljanak akárkivel, mert ők bevándorlók?

Gógita 2022.09.16. 16:21:44

@Boldeone2: "Az EU pénzeket pedig idèn- lehet soha - nem kapja meg Orbán"

Lehet, de nem minden a pénz. Ti eladnátok magatokat pénzért, mi meg nem. Pedig pl. az én pályázatomból nem lett semmi miattatok. (Meg én vagyok időről-időre munkanélküli, nagy családdal...)

"Tudod miért ?"

Hogyne tudnám, tudnánk: mert meg akarják buktatni a nekik nem tetsző magyar kormányt, ezért már mindent megtesznek, akár hazudoznak is, mint az EP-ben, és le akarják a magyar konzi-ker.dem-nemzeti és SZUVERENITÁS párt kormányt cserélni egy szervilisre.
Akár a Feriék árnyékszék-kormányára, akár MZP-ékre, bárkire, akik végre újból csak bólogatnának, meg bebújnának a jó meleg fenekükbe. És elfogadnák, hogy a hátsó sorban van a kijelölt helyük, és azt tehetik, amit ők mondanak és úgy, ahogy ők mondják. Különben nem adják oda a TÖRVÉNYESEN és szerződés szerint járó pénzeket MONDVACSINÁLT hazug indokokkal, mert megtehetik. Stb.

" Mert betelt a pohár! Évek óta mondjak , mit kell tenni, "

Már írtam erről: mondják a jó anyukájuknak, hogy mit KELL tenni!!!!
Még nem vagyunk a gyarmatuk (hiszen magyar, nemzeti szuverén kormányunk van), nem mondhatják meg nekünk, hogy szerintük a magyar untermenscheknek mit KELL tenniük!

Amit csinálnak az csak a bosszúról és a kormányunk megbuktatási kísérletéről szól.
Csak a hülyék nem értik meg.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása