magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A segg- és köldökvakarás szabadságának körei

Fura katolikus bázisközösség alakult, sajátossága, hogy katolikus tagja nincs.

Eddigi tapasztalatom: a tagok hírhedt liberális megmondóemberek, gyerekkúróisták, s perintisták, nyilván az utóbbiak dominálnak, hiszen a szervező maga Szent Perinta Messiás.

két és fél óra orbánozás és liberális közhelyek ismételgetése.

Pl. ezredszer is elhangzik: az autonóm, független, polgári személyiség az, aki mindenben tapsol a ballibbant narratívának.

De érdemes volt meghallgatni/megnézni. Megkönnyebbültem: ez a szemét aljas banda semmilyen veszélyt nem jelent a normalitásra.

Mára egyébként Perinta meg is találta főszponzorát a Klub Rádió személyében, ezzel be is zárta magát végleg: sztár lesz egy 30-40 ezres DK-s nyugdíjastábor számára, s mindenki más kiröhögi. De még a gyurcsányista nyugdíjasok is kicsit ódzkodnak azért tőle, mert ő katolikusnak mondja magát. Ami ezekben a körökben nem cseng jól.

Jól van ez így. Csináld, Perinta, sokat segítesz a ballibbantak népszerűségének további csökkentésében.

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4817933955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.09.19. 12:30:12

Az a gond, hogy valahogyan a fiatalabb keresztény nemzedékek sok tagja, utat téveszt.
Érdekes kérdés, hogy miért?

Miért tartják az egyértelmű bűnöket nem bűnnek, Miért lelkesednek azokért az "értékekért", amelyek nyilvánvalóan ellentmondanak a keresztény értékeknek (mert pogány értékek)?

Miért szavaznának és szavaznak is, simán a keresztényekkel ellenséges politikai és társadalmi erőkre? Pontosan tudva, hogy azok ellenségesek és ellentétesek a ker. tanításokkal és értékekkel? És a keresztény közösségeknek is hátrányokat, károkat okoznának? ...

Valami félre ment, a tanulásuk, képzésük, hitbeli fejlődésük során.

Ma olvastam, hogy Hodász atya felmentését kérte a papi szolgálat alól. (Nem lépett ki, csak "szünetel".)
Korábban egy másik pap kilépett, pedig az egyházi karriere igen csak jól haladt. (Az egyház rengeteget KÖLTÖTT RÁ, hazai és külföldi képzésekkel is.)
A Szemlélekes Pista elkötelezett kat. családban nőtt fel, szinte a plébánián élt...

Perintát nem tudom, honnan jutott ide. Stb.

Mind megannyi reformer, akik átestek a ló túloldalára. Észre sem veszik, hogy már nem jobbító reformerek, hanem romboló eretnekek.
Vagy csak útkeresők, akik eltévedtek az úton.

Szükség lenne egy hiteles egyházi hivatalra, amely reagálni tud rájuk, és iránymutatást tud adni nekik és mindenkinek. Akár a napi politikai kérdések szintjén, témájában is. Mert úgy látom, leginkább ezen csúsznak el.

Politikai kereszténységet kiáltanak, ott, ahol arról van szó csupán, hogy a keresztények keresztény pártokra szavaznak, amelyek aztán leginkább őket képviselik (milyen érdekes, nem?), miközben leginkább ők maguk csinálják a politikailag motivált kereszténységet, de már tisztán ideológiai alapon.

2022.09.19. 13:20:57

@Gógita:
ha te azt képzeled, hogy a fidesz nem egy pragmatikus, hanem bigott keresztény párt, akkor hülye vagy. hülye. aki nem látja, hogy a fideszt a pragmatizmus hajtja előre. magasról leszarják jézus krisztust, vagy akármicsodát. ezek eszközök. és a cél a hatalom megszerzésre, megtartása. semmi egyéb. ha ehhez antikommunistát kell mondani, akkor azt mondják. ha filoszemitának kell lenni, akkor azok. és soros ösztöndíjasok lesznek. ha antiszemitának kell lenni, akkor azok. ha antirasszisztának, akkor azok. ez a politikai pragmatizmus. tkp. semmi megvetendő nincs benne. nagyon is emberi. csak a magasztosság hiányzik belőle. és aki azt látja a fideszben az valamit nem érti a világból. nagyon nem.

Gógita 2022.09.19. 17:58:34

@cvsvrs: Nem értek ezzel teljesen egyet, de most nem megyek bele a részletekbe.

Minden politikus pragmatikus valamennyire, ez szakmai ártalom.

De a lényeg nem ez!
A választó számára. Hanem az, hogy adott választáskor ki/kik azok, akik az ő érdekeit és értékeit a legjobban előmozdítják, védik, és kik politikája áll hozzá a legközelebb.

És ennyi. Ezt kell mérlegelni.

Ha az a célom, hogy megvédjem a házamat a betolakodóktól, veszek egy harapós kutyát.
A harapós kutya egy dög, de nekem rá van szükségem. Ha érted a példát.

Ma Magyarországon KIZÁRÓLAG a Fidesz-KDNP vállalta fel és képviseli a keresztények érdekeit és értékeit. (AZ MZP-Perintfalvi-másik nő a csupasz mellel, stb. vonaltól eltekintenék, ha nem gond.) Ezt igazoltan elő is mozdítják és igazoltan kapják is érte a pofonokat, itthonról és külföldről is. Pedig, ha nem tennék, szeretnék őket...
Ez elég, ahhoz, hogy rájuk szavazzunk.

Nekem, nekünk nem feladatunk ki-ki személyes hitét vizsgálni megítélni, Nem is tudnánk.
Azt kell mérlegelnünk, hogy MI A JÓ NEKÜNK ÉS A KÖZÖSSÉGEINKNEK?!
És az a F-KDNP. Jelen állás szerint.

Gógita 2022.09.19. 18:06:59

@_Neville: Pont írtam róla is fentebb.

Én nagyon sajnálom őt, mert nagy szükség lenne az ilyen dinamikus, modern papokra.

Nála is az a gond, hogy átesett a ló túloldalára. És, hogy a Tanút idézzem: "nem volt elég képzett ideológiailag". Vagyis politikailag, nem volt elég felkészült, nem látta át a sakktáblát ahhoz és annyira, hogy ne lépjen rosszakat is.

Ma egy kereszténynek azonnal gyanút kell fognia, ha a munkásságához leghangosabban a nem keresztények tapsolnak!!!

Amikor egy papot vagy akár a pápát ömlengően kezdi dicsérni a ballib-pogány-progresszív média és politikus gárda, az rögtön mutatja, hogy baj van. Vagy félreértik vagy ő maga tévedt félre.

2022.09.20. 08:08:04

@Gógita:
a kereszténység egy ellenkultúraként jelenik meg. a nemzeti érzület egy ellenérzésként.

Rodney_2 2022.09.20. 08:22:36

@Gógita: Érdemes megnézni a Hodász Partizános interjúját. Egy katasztrófa. Mindkét fél teljesen hülyét csinál magából / lejáratja magát

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.09.20. 08:39:43

@Gógita: de ez régi hagyomány. Ilyen volt Boldili dicső rokona, Hock János, a maga kora Perintfalvija.
Az is érdekes, nem elég baloldalinak lenni, bele is kell illeszkedni bizonyos dolgokba. Például tökéletes történelmi ikon lehetne baloldalon Kálló Ferenc esperes, aki kifejezetten politikai üldözötteket bújtatott anno. Ja, hogy ő amúgy az életét adta a nyájért? Az már nem okés, csak a Hock-féle deviancia.

Serény Vélemény 2022.09.20. 09:57:33

@Gógita:

"Én nagyon sajnálom őt, mert nagy szükség lenne az ilyen dinamikus, modern papokra."

Ezzel egyetértek! Tényleg szükség lenne ilyen papokra, csak van egy probléma: aki a korpa közé keveredik... azt megeszik a disznók.
A legfontosabb szerintem, hogy a kereszténység nem húzhatja magára a progresszívak által kitalált kereszténység-képet.

És egy keresztény nem mondhatja szabadságjognak azt, amit a Biblia határozottan bűnnek mond, még akkor sem, ha egyébként ezt elköveti.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.20. 10:01:50

@Rodney_2:

Hodásznak sose fogja megbocsátani a progresszív közösség, hogy az alapokban keresztény az álláspontja, lásd a homokosokat betegeknek tekinti.

Gógita 2022.09.20. 10:28:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Így van. Sokan azonban ott buknak el, azért égnek ki, mert (óvatlanul) a két tábor közötti senki földjére tévednek.

Pl. a toleranciát túlzásba viszik, ott is engednek, ahol nem kéne, ahol világosan kellene beszélni és kimondani a pontos álláspontot. Ezzel rossz pontokat gyűjtenek a saját oldalon és eltávolodnak.
A másik oldalnak meg - nyilván - semmi sem elég nagy engedmény. Ők a totális önfeladást akarják. (Lásd, szintén ideológiai kérdésekben az EU-EP-EB kombót!)

Így lehet még jó szándékkal is két szék közé ülni.

Ezt elkerülendő lenne szükség pl. a papok számára is egy afféle politikai-közéleti felkészítő tanulásra, a nyilvános vitákhoz, posztolásokhoz. Hogy tudják előre, milyen erők közé kerülnek és a bejegyzéseik hol, milyen reakciókat válhatnak ki?! Stb.

Sokan a zárt papi világból kilépve, hirtelen egy szarviharban találják magukat, és elvesznek benne.
Itt nálad is mennek a keményebb beszólások is, de ez semmi ahhoz képest, amik máshol mennek.

Én sok évvel ezelőtt létrehoztam egy - azóta felszámolt - alapítványt egy keresztény, egyházi médiamisszióra. Meg volt a koncepcióm a résztvevők (papok, kispapok, szeminaristák, laikusok) felkészítésére is.
Két püspök is sok sikert kívánt hozzá. És ennyi.
Semmi támogatást nem adtak. Így sajnos kifulladt. És nem érte el acélját, hogy hitelesen, felkészült emberek legyenek jelen a neten, és kommunikáljanak, vitázzanak, beszélgessenek az emberekkel. Minden létező oldalon, blogon, bugyorban.
Hogy mi legyünk ott, ahol az emberek vannak és ne csak várjuk, hogy bejöjjenek a mi egyházi oldalainkra (mert nem nagyon fognak).

Nem értették, nem akarták...
Ezért van még ma is ez a partizánkodás, hogy egy-egy pap vagy laikus írogat itt-ott. Hozzászólunk itt-ott. Ad hoc, koordinálatlanul, sokszor felkészületlenül. :-(

2022.09.20. 11:16:47

@Gógita:
a róm.kat. egyház felülről és kivülről vezérelt. nem akar szabadegyházakat, hodász atyákból álló szabad csapatokat. az a hitgyülekezete.

2022.09.20. 11:23:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a "progresszívek" (valójában felvilágosultak, egész pontosan felvilágosult abszolutisták) azt gondolják, hogy a világias bölcselettel kell téríteni. a vallásfelekzetek helyét átveszik a politikai pártok. szocialisták, liberálisok, konzervatívok. zöldek, narancsosok, lilák. ehhez nem kellenek hodász atyák. mi a francnak.

Gógita 2022.09.20. 12:46:12

@cvsvrs: Ezért kellett volna, kellene, házon belül megcsinálni!

Gógita 2022.09.20. 12:55:42

@cvsvrs: A ballibek, progresszívek, komcsik, szocik, ateisták, zöldek... és minden nem keresztény "felekezet" azért kedveli és kapja fel a Hodászokat, Perintfalvikat, MZP-ket, bárkit, néha a pápát is, mert a destruktorokat látja bennük, akik szétverik, szétfeszítik, rombolják a keresztény rendszert, amely a fő ellenségük.

2022.09.20. 13:34:39

@Gógita:
ezt építi ki orbán. posztmodern pápaság szikora robivel és tóthgabival.

Wildhunt 2022.09.20. 14:14:00

@cvsvrs: te reformkommunizmust akarsz. Az meg élet és egyházellenes.

2022.09.20. 15:06:40

@Wildhunt:
ha valaki széles (kis) polgári réteget akar teremteni, akkor ahhoz elsődlegesen reformszocializmus szükseltetik. magyarországon legalább is. az egy félkommunista világ, amiben lászló atya téríti meg a híveket.

2022.09.20. 15:23:24

@Wildhunt:
ez a keresztényszocializmus kispolgári változata ugyebár. ami egyfelől tetszhet a kádáristának, mert szocialista, másfelől tetszhet a horthyfasisztának, mert keresztény. amire lehet mondani, hogy ilyen világ nincsen. mert a szocializmus szükégképpen keresztény és népellenes. ezt állapították meg a rendszerváltók. gyurcsánytól orbánig.

2022.09.20. 15:43:45

@Wildhunt:
egy mai hír:

Tóth Gabi imádkozni kezdett, Majka lement nyúlba

Hogy mi mindent találnak ki a műsorkészítők és a zsűritagok a közönség szórakoztatására, tényleg nem ismer határokat. A Sztárban Sztár leszek! harmadik válogatóján Tóth Gabi az Úrhoz fohászkodott a sátánista metálosok ellen, Majka lement nyúlba, majd sztrókot kapott a Disney-daloktól, Köllő Babett táncot lejtett a színpadon, és még azt is megtudtuk, hogy melyik két dalra vesztette el Pápai Joci a szüzességét.

ez a fideszes tv2. nincs a libsi rtl klub. amelyik le akarja járatni, szét akarja verni a kereszténységet. a fidesz meg nem. mert TÓTH GÁBI MEGTÉRT.

Tóth Gabi elmondása szerint szereti a System Of A Downt, addig a Kornra, mint az ördög muzsikájára hivatkozott, egy zúzósabb Ginger-dalnál pedig már imádkozni kezdett, hogy védje meg az Úr a gonosztól.

tóth gabi valami metál zenekar száma közben imádkozott, mert MEGTÉRT. ez nem soros terv, hogy a keresztény kultúrát járassák le hülyékkel, hanem a kormány szócsó tv2.

2022.09.20. 15:57:41

@Wildhunt:
szeretlekmagyarország beszámolója szerint a műsorban Tóth Gabi annyira nem bírt magával, hogy a produkció végén kirohant és ráfeküdt a versenyzőre, őrá pedig Babett."
www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2022/09/sztarban-sztar-leszek-toth-gabi-kollo-babett.jpg
ez nem az rtl klub. soros, pfúj. ez a tv2.

Gógita 2022.09.20. 16:31:55

@cvsvrs: Nem minden Orbán!
Túlságosan rá vagytok cuppanva.

Gógita 2022.09.20. 16:33:43

@cvsvrs: Mivel Horthy sosem volt fasiszta, azért olyan sincs csak a ballibeknél, komcsiknál, egyéb szociknál, hogy horthyfasiszta!

Gógita 2022.09.20. 16:35:04

@cvsvrs: "másfelől tetszhet a horthyfasisztának, mert keresztény. amire lehet mondani, hogy ilyen világ nincsen. mert a szocializmus szükégképpen keresztény és népellenes. ezt állapították meg a rendszerváltók. gyurcsánytól orbánig. "

Totál hülyeségeket hordasz össze.

Gógita 2022.09.20. 16:37:52

@cvsvrs: A Tóth-féle bohóckodás csak show. Inkább lejáratja a kereszténységet, mint segíti.
Valóban jobb lenne, ha nem csinálná(k).

Nem így.

_Neville 2022.09.20. 20:20:44

@cvsvrs: "horthyfasiszták" nem léteznek. Aki horthysta, nem lehet fasiszta, és fordítva.

Wildhunt 2022.09.21. 15:24:46

@cvsvrs: ez eddig még soha nem működött.

alöksz róz 2022.09.21. 22:30:47

@cvsvrs: "még azt is megtudtuk, hogy melyik két dalra vesztette el Pápai Joci a szüzességét" - melyik KÉT dalra?
tuti kamu :D
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása