magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Buborékmentesítés

Egyes ballib és ballibközeli megmondóemberek új sajátossága: kezdik kritizálni a ballib burkot.

A ballib politizálás menete ugyanis ez:

  • reagálás Zorbánra, mindig az ellenkezőját kell mondani, mint ő,
  • versengeni kell a legkeményebb ballib szavazók kegyéért,
  • meg kell nyerni a ballib médiák tapsát.

Aztán jön a valóság: a vereség. Ami természetes, hiszen aki egy kisebbségnek politizál, az eleve nem lesz soha képes a többség támogatását megszerezni.

Pedig nagyon veszélyes ballibeknél a burok támadása. Ezzel gyorsan át lehet kerülni az "áruló Zorbán-bérenc" csoportba.

Akit pedig a ballib keménymag egyszer a szájára vesz, az aztán sose magyarázhatja ki "árulását".

A ballib közönség számára Schiffer ma már egyértelműen fideszes. Hont rejtett fideszes. Puzsér is az volt, bár az utóbbi időben igyekszik visszakapaszkodni a ballib szekérre. Az igazi hős Hadházi, aki hangzatos, teljesen értelmetlen akciókat csinál intenzíven zorbánozva.

Ceglédi kezdi unni, ez érdekes. Most már "vörös fonal" nélkül is képes a kordonbontók ellen beszélni. Mert most a Nagy Ballib Értelmező Szótár szerint 2 módon szabad megnyilatkozni:

  • a lelkes egyetértés hangján, azaz a kordonbontás a megoldás mindenre,
  • a konstruktív kritika hangján.

Ez utóbbi veszélyes dolog. Mint a szovjet időkben óvatosan nem egyetérteni a Pravdával valamilyen apróbb ügyben. A ballib szabályzat ilyenkor ezt írja elő mint kötelező magatartást:

  • legalább 1 percig szidni kell Zorbánt és "diktatúráját",
  • aztán 2 percig dicsérni kell a tüntető "diákokat",
  • fel kell háborodni a "rendőri erőszak" miatt,
  • majd azt kell mondani, kicsit halkabban, hogy "de" és "talán",
  • sóhajtani kell egy nagyot, majd a lehető leggyorsabban ki kell jelenti "esetleg mégse ez a társadalom legnagyobb problémája".

Ha 1gy megy tovább, szerintem hamarosan fideszes áruló lesz Ceglédiből...

98 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4918122272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.15. 12:17:45

Elvieg. De aztán jön a gyakorlat :)

F1őr 2023.05.15. 12:30:29

"reagálás Zorbánra, mindig az ellenkezőját kell mondani, mint ő,"

Arra azért kíváncsi lennék mi lenne ha pár napig azt hangoztatná Orbán, küldjünk fegyvereket Ukrajnába, tartsanak a buzik előadást az iskolákban, bontsuk le a kerítést és engedjük be a migránsokat. Asszem volna is nagy zavar a fejekben libsi oldalon.

Gery87 2023.05.15. 15:07:18

A Fidesz holdudvar ennél sokkal egyszerűbben működik:
Orbánnak mindig igaza van, pont.
Amit a Fidesz és Orbán mond az a helyes, ha holnap az ellenkezője akkor az.

Gery87 2023.05.15. 15:09:39

@F1őr:

Na de a Fidesz fejekben nem lenne zavar, erre mérget vehetsz, mivel nekik természetes hogy a világ megfejtése mindig az amit Orbán mond!
Tehát ha holnap Orbán buzisimogató libbant lesz, akkor bayer zsóti pávatollal a seggében fogja leszopni a cinkostársait, meg az összes megafonos átvedlik köcsöggé.

sync 2023.05.15. 15:24:27

Orbánt kellene buborékmentesíteni szerintem.

Billy Hill 2023.05.15. 15:42:42

@F1őr: Fegyverkezés kapcsán már meg is volt a dilemma, csak "fordítva". Egy-két éve, amikor a kormány elkezdett a honvédség fejlesztéséről beszélni (meg az új tankokról, lőszer- és lőfegyvergyártásról, hadiipari befektetésekről), akkor a másik oldal azt kérdezte, mit akar OV ezzel, vajon háborúzni szeretne-e, és ahhoz kell neki a sok fegyver, valamint mit szólnak majd szegény szomszéd államok ehhez az agresszióhoz... Aztán 2022. február 24 óta hatalmas csend volt e téren, majd jött az, hogy még több fegyverkezésre van szükség, nem tűni elég ütőképesnek a honvédség stb.

erol 2023.05.15. 15:47:05

Ugyan már, a fidesztáborban talán szokás kibeszélni? Még a legnagyobb hülyeségeket is megvédik, pl. a lombkorona sétány kapcsán sem illik megkérdőjelezni a polgármester épelméjűségét. Vagy pl a Szájer botrány: rögtön kiderült, hogy vannak jó buzik (a mieink) és a mocskos buzik (libsik). Miért lenne ez jobb?

Serény Vélemény 2023.05.15. 18:07:46

@Billy Hill: Annó a patkányokkal ugyanez a helyzet volt. A Tarlós idején minden héten volt egy cikk a fos (függetlenobjektívsajtó) termékeiben arról, hogy mennyire tarthatatlan a patkányhelyzet Budapesten. Aztán jött Karigeri, és _azonnal_ lekerült ez a kérdés a mainstream médiából. Pedig nem lett kevesebb patkány. Csak most ezek már jó patkányok voltak ezek szerint.

F1őr 2023.05.15. 22:00:13

@Gery87: Szerintem a fideszesek mihazánkosok lennének, vagy a Fidesz szakadárok alakítanának új jobbos pártokat és azokat támogatnák. Na erre képtelenek a balosok, pedig ott is vannak új pártok (Szanyi, Újhelyi, Mesterházy, Jakab) és egyik sem bírja megugrani az 1%-ot.

ZorróAszter 2023.05.15. 22:55:06

Az ellenzéknek jellenleg az van parancsba adva, hogy összehangoltan tartsák hatalomban ezt a kollaboráns kormányt, a legmagasabb labdákat is tilos lecsapni.

A dolog teljesen nyilvánvaló, ugyanis olyan hülyék, olyan ötlettelenek mint az állítólagos ellenzék és az állítólagos ellenzéki sajtó olyan nincs.

De mivel a magyar választópolgár olyan hülye, hogy magától a legnyilvánvalóbb jeleket se veszi észre nemhogy önállóan következtetéseket vonjon le, így ez az ötlettelen ripacskodás is megteszi.

"A ballib közönség számára Schiffer ma már egyértelműen fideszes."

Az LMP-t egyértelmű, hogy az ellenzék megosztására hozták létre, és Schiffer a FIDESZ embere. Ma meg már titkolnia se nagyon kell.

Tapi2021 2023.05.16. 10:00:16

@Gery87: "A Fidesz holdudvar ennél sokkal egyszerűbben működik:
Orbánnak mindig igaza van, pont."

Elvakult hívek minden táborban vannak, de nem ez a jellemző ránk.

Tapi2021 2023.05.16. 10:05:30

@Gery87: Szerintem pl. kifejezetten hibázik, amikor nem azt kommunikálja a nemzetközi médiában, hogy az EU szopatások, vegzálások egyetlen VALÓS oka a kormánybuktatási szándék.

Az sem helyes, hogy a perrel kapcsolatban nem kommunikálják, hogy itt sem emberi jogokról van szó, hanem konkrétan a keresztény civilizáció és a pogányság eltérő erkölcsi felfogásáról, világnézetéről, és egy ker-dem. kormányzat nem támogathatja az utóbbit.

Ami a pogányoknak felvilágosítás, "érzékenyítés", az nekünk keresztényeknek (zsidóknak, muszlimoknak...) a gyerekeink MEGRONTÁSA! És a kereszténység elleni célzott támadás! ...

Ezeket kellene EGYÉRTELMŰEN kommunikálni.

MEDVE1978 2023.05.16. 10:06:54

A véleménybuborékok social media megerősítése XXI. századi fejlemény. Mindig is voltak ugye véleménybuborékok, de a social media és az algoritmusok nagy mértékben fokozzák a hatást. Én például történelemhamisításnak tartom, hogy Kleopátrát négernek ábrázolják és megnyitottam egy-két facebook-os linket ezt érintően. Azóta minden 10-ik poszt néger Kleopátrás sorozat és így tovább. A különbség a korábbiakhoz képest az, hogy míg korábban olvastál mondjuk 2-3 féle újságot és néztél TV-t, most az internet korában az újság "bekategorizál" és csak a korábban neked tetsző tartalmat ajánlja.

Természetesen van a ballib sajtóban is egy erős ilyen buborékhatás, ahogy a FIDESZ esetében ez ugyanilyen erős, ott a TV2-rádiók-megyei lapok-Magyar Nemzet-Mandiner-Hír TV, M1 stb. hírkonglomerátum keringeti a híreket és terel a narratívába.
A legviccesebb / legügyesebb / legszemetebb, attól függetlenül, hogy ki hol áll, a hogyan ússzuk meg a rágalmazást technika volt, amit a kormányzati propagandagépezet alkalmazott. Ennek ugye az a lényege, hogy Ganajtúró Géza ír egy cikket az origo-ra névtelenül, hogy Karácsony taknyot eszik, mondjuk mellé egy kép, ahogy megtörli az orrát. Megjelenik a cikk és a TV2 Tényekben máris jön fennhangon mondva Marsi Anikó, hogy "Karácsony Gergely taknyot eszik. Ez visszataszító, hányingerkeltő. " Majd lehalkul a hangja és azt mondja, írta cikkében az origo. Így a 2-3 év múlva eldőlő bírósági per majd úgy alakul, hogy az origo közöl egy rövid helyreigazítást arról, hogy helytelenül állítottuk, hogy....
Ugyanakkor a kormánypropaganda többi szócsöve felteszi majd a kezét.

Ez most elvileg megváltozik, mivel a kormánypropaganda annyit hazudott az utóbbi pár évben, hogy már kezdett kínossá válni az állandó pervesztés, így törvénymódosítás jön a rágalmazás területén.
hvg.hu/itthon/20230426_ragalmazas_becsuletsertes_btk_media

Ez még viccesebb, mert, ha mondjuk azt írod le egy blogon, hogy Lázár János egy mini Hitler és csinálsz róla mondjuk Hitleres photoshoppos képeket, akár Lázár János emiatt simán beperelhet becsületsértésért, míg ha ez mondjuk a nyugati fény teszi meg, az nem büntethető.

MEDVE1978 2023.05.16. 10:08:13

@Tapi2021: A FIDESZ médiára igaz. A szavazók, hívek más kérdés.

Tapi2021 2023.05.16. 10:10:21

@Gery87: "Tehát ha holnap Orbán buzisimogató libbant lesz, akkor bayer zsóti pávatollal a seggében fogja leszopni a cinkostársait, meg az összes megafonos átvedlik köcsöggé."

Hogy a fizetett slepp mit csinálna, nem tudom, de azt igen, hogy ha feladnák a keresztény-nemzeti-konzi vonal képviseletét, akkorát buknának a következő választáson, mint az ólajtó!

Tapi2021 2023.05.16. 10:16:05

@Serény Vélemény: Ez máshol is így van! Az USA-ban is eltűnt az összes BLM-es, anti-gyarmatosítós, szobor döntögetős anarchista, amint elvégezték a dolgukat és megbuKtatták Trumpot, hogy hatalomhoz segítsék a mögöttük álló demokratákat!!!

Ez így működik. Azóta ott sincs semmi probléma. Addig meg minden héten ment a balhé.
Átlátszó.

Tapi2021 2023.05.16. 10:18:37

@ZorróAszter: "A dolog teljesen nyilvánvaló, ugyanis olyan hülyék, olyan ötlettelenek mint az állítólagos ellenzék és az állítólagos ellenzéki sajtó olyan nincs."

Pedig de. És ti ezekre szavaztok!

Tapi2021 2023.05.16. 10:20:32

@ZorróAszter: "és Schiffer a FIDESZ embere."

Bárcsak így lenne! Óriási nyereség lenne nekünk.

ZorróAszter 2023.05.16. 10:23:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Ha az ellenzék rossz, miért baj, hogy megosztják?"

Mert a megosztás csak az egyik módszere az ellenzék felszámolásának. Ott vannak még a vezetésbe beépített ügynökök, a kamupártok létrehozása, a hülyék hátulról bábozva előtérbe tolása. Ugyanezek a módszerek a sajtóban, médiákban.

ZorróAszter 2023.05.16. 10:29:35

@Tapi2021:

"Pedig de. És ti ezekre szavaztok!"

Én nem szavazok egyikre se. A rendszer mint mondtam, elsősorban a mi elhallgattatásunkra van.

Így nekünk nincs pártunk és nincs sajtónk.

És még jó sok embernek rajtam kívül szintén nincs.

"Bárcsak így lenne! Óriási nyereség lenne nekünk."

Ott van, csak mivel már mindenki tudja, hogy fideszes beépített ember volt, már nem használ többé a fidesznek se. Nem tudom van-e egyáltalán ember, aki még meghallgatja hogy mit mond.

Engem különösebben nem lep meg, mert én akkor tudtam ezt, amikor bejelentette az L MP megalakulását.

Tapi2021 2023.05.16. 10:30:35

@MEDVE1978: "Ennek ugye az a lényege, hogy Ganajtúró Géza ír egy cikket az origo-ra névtelenül, hogy Karácsony taknyot eszik, mondjuk mellé egy kép, ahogy megtörli az orrát. Megjelenik a cikk és a TV2 Tényekben máris jön fennhangon mondva Marsi Anikó, hogy "Karácsony Gergely taknyot eszik. Ez visszataszító, hányingerkeltő. " Majd lehalkul a hangja és azt mondja, írta cikkében az origo. Így a 2-3 év múlva eldőlő bírósági per majd úgy alakul, hogy az origo közöl egy rövid helyreigazítást arról, hogy helytelenül állítottuk, hogy....
Ugyanakkor a kormánypropaganda többi szócsöve felteszi majd a kezét."

Ez egy bevált RECEPT!
A választások előtt az ellenzéki média UGYANEZT csinálta! (Valójában sokkal előbb és sokkal PROFIBBAN!)
Aki akarta, szépen visszakövethette, hogy melyik (hamis) infó, honnan ered és hogyan szaladt végig, olajozottan az ellenzéki médiában, közbeszédben, szépen feldobálva a következőnek a labdát!

Ma is ez megy. És ők nemzetközi szinten is csinálják! A Fidesz meg nem. (Nincs meg hozzá a háttér, kapcsolatrendszer, miután az adott médiumok döntően az ellenoldaléi.)

Akkoriban írtam is, hogy aki akar, most akár diplomamunkát is csinálhatna csak ebből.

ZorróAszter 2023.05.16. 10:33:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az egész német kollaboráns magyar politikai elit felszámolása lenne a pozitívum.

Ugyanis ennek a rendszernek az a lényege, hogy az egyik német kollaboráns kormányt lecserélhetjük esetleg egy másik kollaboráns kormányra. Ha meg ez a többségnek nem tettszik, akkor a nyakunkra ültetik anácikat Gestapoval és minden egyéb széppel és jóval.

MEDVE1978 2023.05.16. 10:33:47

@Tapi2021:
"Szerintem pl. kifejezetten hibázik, amikor nem azt kommunikálja a nemzetközi médiában, hogy az EU szopatások, vegzálások egyetlen VALÓS oka a kormánybuktatási szándék."

Ki, Viktor?
Nincs értelme ezt kommunikálni a nemzetközi médiában, mert nincs valódi hozadéka. Az EU azért szopatja lényegében pár dolog miatt szopatja a magyar kormányt:
1. A valódi deficitek a nyilvánosságban. Ezek tényszerű dolgok, lehet sipákolni, hogy szólásszabadság van, de minek. Alapvetően adott az, hogy a magyar médiapiac kicsi és nyelvileg nagyon erősen behatárolt, ahogy Magyarország is kicsi és tőkeellátottság szempontjából is limitált. Ez azt jelenti, hogy "független" médiát gyakorlatilag lehetetlen létrehozni és azt is, hogy nagyon nagy szerepet játszik az állami finanszírozás. Ez nem mai helyzet, a 90-es évektől arról szól a magyar média, hogy ki kapja az állami hirdetést / burkolt állami támogatást. A FIDESZ ezt egy géppé pakolta össze, aminek nagyon sok eleme van és hatékony. A gépet táplálják az állami hirdetések, közmédia esetében az állami támogatások, a haveri vállalati hirdetések és a civil szervezeteken keresztül áttételesen kilapátolt pénz.

A média legfőbb mozgatója ma is a pénz. Mivel a tényleges piaci hirdetők száma jóval kisebb és az általuk mozgatott pénz is kevesebb, ezért az ellenzéki médiának jóval kevesebb jut, ez pedig egy médiafölényhez vezet. Ez okozta az ellenzéki média bukását a 2010-es években.
Kisebb hatékonysággal a fentiek igazak az online térre is, bár ott kevés pénzből még mindig lehet eredményt elérni (pl: Partizán, Fókuszcsoport stb.).

Ezt a problémát látja az EU és azt is, hogy Orbánék így akarják befolyásolni a nyilvánosságot. A baj igazából az, hogy erre nincs recept, a FIDESZ pedig az utolsó ajtót (külföldi finanszírozás, dollárbaloldal) is megpróbálja becsukni.
Az EU kritika ezekben a helyzetekben tényszerű, hasonlóan egyértelmű ívet lehet felhozni az igazságszolgáltatás korlátozására és még több területre.

Az alapvető nehézség az, hogy ezt nem nagyon lehet egyszerű törvénykezéssel visszacsinálni. A FIDESZ-es propagandagépet finanszírozóknak nem tudod törvénnyel előírni, hogy mondjuk a Pesti Srácok vagy a Mandiner helyett most a telexet támogassák.

Ugyanilyen gondolatmeneteket lehet felhúzni a legtöbb területre, mivel a FIDESZ egy sokoldalú gépet épített ki, hogy a befolyását működtetni tudja, ezért nem lehet simán egy-két törvénymódosítással visszafordítani egyes területeket.

2. Az előzőből ugyanakkkor kitűnik, hogy azt, ami baja az ellenzéknek / az EU-nak / Nyugat-Európának van Magyarországgal, nem lehet megváltoztatni rendesen törvénymódosításokkal. Ez tudatosodik a mindenféle EU tisztségviselőkben, Európai Parlamenti képviselőkben is, ezért húzzák az egészet, mint a rétestésztát.

3. Valóban ott van az EU-s aktorok önérdeke vagy pártérdeke. Viktor 2015 óta hosszadalmasan küzdött azon, hogy ő legyen az "antihős" az EU "felvilágosult" köreiben. Amikor a nyugati vegetáriánus városlakó fiatal nő hazabiciklizik, csókot nyom a néger faszija orcájára, utána pedig beleolvas a hírekbe és meglátja Viktort, aki a szegény menekülteket zárja ki az országból, közben meg korrupt és lop, csettint a nyelvével: Hát igen. Én fejlett, humánus nyugat-európai vagyok (felsőbbrendű, bár ezt sohasem mondaná ki hangosan), sokkal jobb vagyok, mint ez a gonosz keleti barbár. Azt várom a pártomtól, hogy megrendszabályozza, szivassa meg.
A nyugati pártoknak tökéletes Orbán céltáblaként, démonként.

A fenti három faktor egyikén sem lehet változtatni azzal, hogy kiemeljük mondjuk a harmadikat és Viktor mondjuk ezt kommunikálja. Igen benne van, hogy a Daniel Freund-ok, Olaf Scholz-ok meg akarják szivatni. De hiába mondod ezt bármelyik nyugatinak, a válasz az lesz, hogy igen, mert megérdemli.

Tapi2021 2023.05.16. 10:36:55

@ZorróAszter: "Nem tudom van-e egyáltalán ember, aki még meghallgatja hogy mit mond."

Pl. én. Bármikor, szívesen. Szeretem az értelmes embereket.

Tapi2021 2023.05.16. 10:55:34

@MEDVE1978: Azt kérik számon a magyar kormányon, amit MINDEN kormány ugyanígy csinál a világon!

A mérték lehet különböző, aszerint, hogy mekkora a magángazdaság (mennyit tudnak hirdetni), vagy milyen a politikai összetétel, van-e sok párti koalíciós kényszer, stb.
De a sajtó Németországban és máshol is azt mondja, AMIT KELL!
(Ez bebizonyosodott sokszor.)

Akkor miről beszélünk?
IDEOLÓGIAI és POLITIKAI ELLENTÉTEKRŐL, amiket így játszanak le.
Ha kell hazugságokkal, ha kell övön aluli megoldásokkal. Mint most.

Ezeknek KÖZE NINCSEN ahhoz, amiket a felszínen ráhúznak. És amelyek zöme légből kapott vagy simán vádaskodás. Ezek ESZKÖZÖK csak ahhoz, hogy a nem tetsző kormányokat regulázzák, kényszerítsék, vagy ha nem hajlanak, megbuktassák!

Ez erről szól. Nem médiáról, jogokról, mifaszomról.
Minden ország tele van visszásságokkal, egyenlőtlenségekkel. Ez a púder.
Az AfD mekkora médiafelülethez jut pl.? Vagy az USA-ban a nem a két nagy párthoz tartozó bármilyen elnökjelölt??....

Ne viccelj már.

Itthon az ellenzéki médiumok most is sokkal több kormányzati hirdetést kapnak - tudom, mert ellenzéki város, ellenzéki lapjánál dolgozom -, mint pl. Németországban az AfD orgánumai.
Miről beszélünk?

Ezek a púderek, amivel elterelik a figyelmet arról, hogy ideológiai kultúrharc dübörög és az egész az erősebbek HATALMÁRÓL szól. Amit nem korlátozhat egy gyengébb állam. Mert nem tűrik.
Akkor sem, ha ők éppen elkúrják a dolgokat egész Európának.

Boldeone2 2023.05.16. 11:06:47

@Tapi2021: Itthon az ellenzéki médiumok most is sokkal több kormányzati hirdetést kapnak - tudom, mert ellenzéki város, ellenzéki lapjánál dolgozom -, mint pl. Németországban az AfD orgánumai.
Miről beszélünk?"

- Már megint zöldségeket beszélsz össze- vissza! Mondjál már olyan ellenzéki médiumot, amely kormányzati hirdetést kap?

Már 100x elmagyaráztam neked: a NEM kormánypárti média az nem azonos az ellenzéki vagy PÁRTMÉDIÁVAL!!!
Az ellenzéknek NINCS szinte semmilyen számottevő, országos pártsajtója. Az Index eleve fideszes tulajdonban van, ahogy az ATV is bábszínház TV
A Telex pedig kizárólag a saját érdekeit nézi, lényegében a Telex és az Index - hazug cikkei - buktatták meg MZP- T

A Fidesz - rezsim mögött viszont a kormánysajtó teljes hazugsággépezete, az agymosó hadsereg, amely százmillirdos pénzügyi erőből tolja a rezsim hazugságokat, hogy manipulálják az embereket

Az ellenzék mögött NINCS semmilyen jelentős média!!!

Boldeone2 2023.05.16. 11:15:15

@Tapi2021: IDEOLÓGIAI és POLITIKAI ELLENTÉTEKRŐL, amiket így játszanak le.
Ha kell hazugságokkal, ha kell övön aluli megoldásokkal. Mint most."

Azokkal a "hazugságokkal, övön aluli megoldásokkal", pont az illiberális, az autokratává váló orbáni rezsim operál!

Nem ezért váltottunk rendszert 1990- Ben , hogy Orbán , egy párt , a Fidzse kisajátítsa a hatalmat és egypárti rendszer alakítson ki, hazug populizmusra, a 30- as évek elvult társadalmi hazugságaira, nacionalizmusra, félfeudalizmusra, kirekesztésre, gyűlölködésre, rasszizmusra építve!

Az már nem a normál európai jobboldali, rendszer hanem egy 21- ki századi, fasizálódó autokrácia - ahol Orbán örök hatalmat épített ki

Ez nekünk ellenzékieknek kristálytiszta, és szinte egész Európának, csak nektek AGYMOSOTT rezsim- hívőknek nem!

Boldeone2 2023.05.16. 11:23:12

@Tapi2021: Szombaton az Eurovízión ünnelte Európa az összetartozást, a sokszínűséget, a demokraciát, a liberalizmust, a szolidaritást Ukrajnával

A ge.i Orbán azt sem engedi, hogy a magyarok együtt szórakozzanak, ünnepeljenek Európával, teljesen marginalizálta országot, egy nem kedvelt, renegát ország lett belülünk, a perifériára szorulva
A köznépet egy erőszakos, kirekesztő, ideológiai gyűlöletburokba zárta a rezsim...

Orbán és rezsimje a modernkori magyar történelem nagy tragédiája!

MEDVE1978 2023.05.16. 11:33:50

@Tapi2021:
"A mérték lehet különböző, aszerint, hogy mekkora a magángazdaság (mennyit tudnak hirdetni), vagy milyen a politikai összetétel, van-e sok párti koalíciós kényszer, stb."

És itt a kulcs, mivel Magyarországon a nem állami befolyásolt magángazdaság kicsi. Míg mondjuk egy USA-ban a nyilvánosság elbír egy FOX Newst, ami eléri a népesség döntő részét, de nem kormánypárti, Magyarországon ez lehetetlen.

"De a sajtó Németországban és máshol is azt mondja, AMIT KELL!
(Ez bebizonyosodott sokszor.)"
Nem feltétlenül. Az USA-ban pontosan ott volt az ellenpélda, illetve Nagy-Britanniában is van egyik oldalt mondjuk egy Guardian, másik oldalt pedig mondjuk egy Daily Mail és mindkettő működőképes és nagy elérésű, szimplán piaci alapon. Ráadásul a briteknél mondjuk jelenleg a közmédia egy jóval liberálisabb szemléletet képvisel, mint maga a kormány.

A németek kicsit speciális eset a második világháborús trauma miatt. De ott is megél mondjuk a Süd-Deutscher Zeitung és a FAZ, ami konzervatív, illetve mondjuk a die Zeit meg a Spiegel, ami kifejezetten újbaloldali. És nem mind ugyanazt mondják. A németeknél a különbség az, hogy ami nálunk még normális véleményspektrum, az náluk már szélsőségesként van nyilvántartva.

"IDEOLÓGIAI és POLITIKAI ELLENTÉTEKRŐL, amiket így játszanak le."
Ez így önmagában semmit sem jelent. Ha arról beszélünk, hogy mondjuk volt Sztálin, Roosevelt és Hitler, akkor köztük s ideológiai és politikai ellentétek voltak. A politika egyik szélsőséges eszköze a háború egyébként.

Ami szerintem tényszerű, az magának a NER-nek a lényege, ami a hatalom megszerzéséről és bebetonozásáról szól. Ehhez a FIDESZ részben olyan eszközöket használ, amelyek nem minősülnek demokratikusnak / szabályosnak a mainstream demokráciafelfogás narratívájában.
Az, hogy ez "jó-e" vagy "megengedett-e", megint másik kérdés.

Ha mondjuk valaki azt tartja értéknek vagy természetesnek, hogy a demokratikus verseny sokoldalúbb és az egyének több információhoz jutnak, különböző politikai nézőpontokból, akkor a NER nyilvánvalóan nem jó.

Ha valaki azt tartja értéknek, hogy az ő általa vallott értékek, az ő világlátása jelentős mértékben képviselt, akár annak az árán, hogy más nem jut elég információhoz / képviselethez / anyagi javakhoz, érdekérvényesítési képességhez, akkor jó neki a NER.

"Itthon az ellenzéki médiumok most is sokkal több kormányzati hirdetést kapnak - tudom, mert ellenzéki város, ellenzéki lapjánál dolgozom -, mint pl. Németországban az AfD orgánumai."
Na ez biztos így van, de ennek az oka az, hogy a német pártok és német szavazók döntő része az AFD-t nem ellenzéknek, hanem politikai karanténba zárandó és elkülönítendő pestisnek tartja.

Boldeone2 2023.05.16. 11:57:06

@MEDVE1978: Egyetértek a leírtakkal

Nekem ami a legfélelmetesebb az, hogy az állami propaganda- média milyen szinten tudja manipulálni a társadalmakat a 21- ik században

Szisztematikus hazugságokkal mindent el lehet érni, csak elégszer kell sulykolni.

Erdogán lényegében tönkretette Törökországot,mégis nyerésre áll a választáson

Orbán hazug háborús "békenarratívája" pont az ellenkezője annak, amit az európai többség gondol az orosz agresszióról és annak megoldási lehetőségeiről

A mi vitáink is lényegében a háború kapcsán voltak, a szankciókról, a helyes erkölcsi álláspontról

Én úgy vélem, a magyar társadalom agyát kimosták rendesen. Az értelmiség sem tud teljesen megmenekülni.
..

Tapi2021 2023.05.16. 13:53:31

@Boldeone2: " Már megint zöldségeket beszélsz össze- vissza! Mondjál már olyan ellenzéki médiumot, amely kormányzati hirdetést kap?"

Így akarod megtudni, hol dolgozom? :-)

Szinte mind, amelyik nem egy kis troll-médium.

Tapi2021 2023.05.16. 13:55:45

@Boldeone2: "Nem ezért váltottunk rendszert 1990- Ben , hogy Orbán , egy párt , a Fidzse kisajátítsa a hatalmat és egypárti rendszer alakítson ki, hazug populizmusra, a 30- as évek elvult társadalmi hazugságaira, nacionalizmusra, félfeudalizmusra, kirekesztésre, gyűlölködésre, rasszizmusra építve!"

Ez a ti buborékotok HITE! Nem a valóság.
A gond, hogy ezzel etettétek meg a fél világot. Akik persze kapva kaptak rajta, mert ESZKÖZ Orbánék ellen.

ZorróAszter 2023.05.16. 14:06:09

@Tapi2021:

És még azt mondják, "A hála nem politikai kategória".

:o)

Gery87 2023.05.16. 14:58:42

@F1őr:

A seggnyaló megélhetési bért(r)ollnokok mennének ugyanúgy Orbán után...

Gery87 2023.05.16. 15:00:37

@Tapi2021:

De, ez a jellemző a jobbos médiára, célebeikre és megmondóembereikre.

Gery87 2023.05.16. 15:02:00

@Tapi2021:

"Szerintem pl. kifejezetten hibázik, amikor nem azt kommunikálja a nemzetközi médiában, hogy az EU szopatások, vegzálások egyetlen VALÓS oka a kormánybuktatási szándék."

A valós ok hogy van miért vegzálni.

Gery87 2023.05.16. 15:03:38

@Tapi2021:

Buknának igen, valószínű, de ez csak példa volt.
Nem az a lényeg mivé válnának....

Gery87 2023.05.16. 15:05:19

@ZorróAszter:

"Az LMP-t egyértelmű, hogy az ellenzék megosztására hozták létre, és Schiffer a FIDESZ embere. Ma meg már titkolnia se nagyon kell."

Ez így nettó fasság.

Tapi2021 2023.05.16. 15:08:16

@Boldeone2: "A ge.i Orbán azt sem engedi, hogy a magyarok együtt szórakozzanak, ünnepeljenek Európával, teljesen marginalizálta országot, egy nem kedvelt, renegát ország lett belülünk, a perifériára szorulva"

Ez évek óta egy LMBTQ-woke-gender-pogány ünnep. Mint a szodomita PRIDE. Nem keveredik a víz az olajjal!

Nagyon helyes, ha nem közösködünk ezekben.

Tapi2021 2023.05.16. 15:16:35

@MEDVE1978: "Ha mondjuk valaki azt tartja értéknek vagy természetesnek, hogy a demokratikus verseny sokoldalúbb és az egyének több információhoz jutnak, különböző politikai nézőpontokból, akkor a NER nyilvánvalóan nem jó."

Vajon milyen infóhoz nem jutsz hozzá???

Ez sem tény csak vélemény! Van választék bőven. És egy-egy ember max. 2-3 médiumból tájékozódik. Amit választ magának azt nézi, olvassa.
És én úgy tudom, az ellenzéki médiumok is bárhol elérhetők, sőt, nagyobb a nézettségük, olvasottságuk.

Szóval ezek is csak dumák.

Nem ezért választják többen a ker-dem. pártokat! Hanem a politikájuk és az ideológiai értékválasztásuk miatt. És ugyanezért nem az ellenzékieket!

Tapi2021 2023.05.16. 15:19:44

@Boldeone2: "A mi vitáink is lényegében a háború kapcsán voltak, a szankciókról, a helyes erkölcsi álláspontról"

A helyes erkölcsi álláspont a törekvés a mielőbbi BÉKÉRE! Lásd még: Pápa!

A fegyverkezzünk, eszkaláljunk, hadd haljanak meg minél többen, meg a másik oldal. A tiétek.

Tapi2021 2023.05.16. 15:22:32

@Gery87: "A valós ok hogy van miért vegzálni."

Például?

Tapi2021 2023.05.16. 15:25:25

@Gery87: "Buknának igen, valószínű, de ez csak példa volt.
Nem az a lényeg mivé válnának...."

A lényeg az, hogy amíg ők vállalják (csak) fel a mi értékeink és érdekeink politikai képviseletét, rájuk szavazunk. Azokkal szemben, akik nem.

Ha ezt feladnák, nem rájuk szavaznánk.

Nem a Fidesznek vannak szavazói, hanem a szavazóknak van "Fidesze"!!!
De csak amíg olyan, amilyet mi akarunk.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.16. 15:30:11

@MEDVE1978: nem tudom hogy a két brit újságról tett állítás rendszeres tanulmányozáson alapul-e, (én nem olvasok angol médiát) de amikor utoljára huzamosabban olvastam brit sajtót (Brexit ideje) semmilyen különbséget nem fedeztem fel a két példaként említett lap között. A Daily Mail nem Lord Rothereme lapja már valószínű nagyon régóta, mint ahogy a Le Figaro is enyhénnagyon távol van már attól, amihez eredetileg társítja a közvélekedés.
Magyarországon csak a Le Monde című sajtóterméket lehet kapni, Portugáliában a kovid előttig nagyon színes volt a paletta, Liberatintól Le Figaróig, mostmár csak a Liberation-Charlie Hebdo-Actualité vonal maradt.

Tapi2021 2023.05.16. 15:32:25

@Boldeone2: Ha egy helyzetre két megoldás van, és az egyikben nagyságrendekkel több a kioltott élet, mint a másikban, akkor az erkölcsileg helyes megoldás az, ahol kevesebb a kioltott élet.

Billy Hill 2023.05.16. 15:47:49

@Deak Tamas:
@MEDVE1978:

Valamint a Süddeutsche sem "a régi" már; bajor ismerőseink csak azt olvassák, és csakis a ballib vonalhoz tartozó "infókkal" jönnek Magyarország kapcsán, amikor beszélgetünk. Pl:

www.sueddeutsche.de/politik/kirche-papst-waehlt-in-ungarn-klare-worte-oeffnen-wir-die-tueren-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-230430-99-506428

("Wegen des stetigen Abbaus von Demokratie und Rechtsstaatlichkeit hat Brüssel etwa 30 Milliarden Euro aus Strukturfonds und Corona-Hilfsgeldern eingefroren.")

www.sueddeutsche.de/politik/ungarn-budapest-orban-opposition-1.5858928

("Abschottungspolitik des rechtspopulistischen ungarischen Ministerpräsidenten Viktor Orban gegenüber Schutzsuchenden")

Tapi2021 2023.05.16. 15:49:08

@Billy Hill: Bizony. Lassan egy kutya lett mind.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.16. 15:51:50

@Boldeone2: a sokszínűséget épp nem ünnepelte Európa.

www.youtube.com/watch?v=Vul5zgC5Yvg

@cesarbenitomusic
21 órával ezelőtt
I would love to see a more diverse and eclectic Eurovision contest with a wider range of song styles, including more folk-oriented music that showcases the unique cultural identity of each participating country. It would be even better if every country could sing in their native language instead of English. This would make the show more enjoyable to watch and would also help us learn about the various idiosyncrasies and nuances of each European country.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.16. 15:52:40

@Deak Tamas:

Sokszínűen lehetett tök ugyanazt mondani. Neked ez nem elég???

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.16. 16:05:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ilyen telhetetlen vok, sőt woke. Én amúgy már Bayer Friderika esete óta nem nézem az Eurovíziót, ha a győztes dal körül túlnagy a zaj, akkor megnézem. Most kivételesen meg akartam nézni a Boldi féle színeket.

alöksz róz 2023.05.16. 16:27:08

@Boldeone2: "Mondjál már olyan ellenzéki médiumot, amely kormányzati hirdetést kap?" - népszavában láttam már olyat :-)

Gery87 2023.05.16. 16:43:55

@Tapi2021:

Például te is jól tudod.
Vagy nem tudod mivel vádolják őket?

Gery87 2023.05.16. 16:47:38

@Tapi2021:

jaj ugyan már.
Ne áltasd magad.
A rájuk szavazók többsége olyan hülye hogy önálló kerek véleménye sincs, csak érzései dolgokkal kapcsolatban.
A Fidesz az ami szavakba és tettekbe önti nekik ezt a végtelen suttyóságot, önzést és butaságot.
és természetesen 13 év alatt még lejjebb szállították a színvonalat.

Boldeone2 2023.05.16. 16:51:57

@Tapi2021: Ez a ti buborékotok HITE! Nem a valóság.
A gond, hogy ezzel etettétek meg a fél világot. Akik persze kapva kaptak rajta, mert ESZKÖZ Orbánék ellen."

Ne viccelj már! Gondolkozz egy kicsit: minek van nagyobb esélye, annak hogy nekem van többségében igazam, illetve az európai többségi vélemény tartalmaz több igazságot, vagy egy kicsi, ideológialag bezárt ország elszigetelődő renegát kormányának, meg az őt követő hívőknek?

Az egy véleményburok amiben ti vagytok, amit sem a nyugat többsége, sem a világelit nem ismer el!

Leírtam már neked is kb százszor, hogy milyen tények bizonyítják hogy ez nem demokratikus ország. Aki nem vak, az belátja

Tisztán és 100%-ban látható hogy Orbán tekintélyuralmi rezsimje épül, az állam teljes leuralásával az emberek populista manipulálásával. Ennyi

Ez nem a normalitás ami itt megy, semmilyen szinten. Mély válságban van az ország

Boldeone2 2023.05.16. 16:59:35

@Deak Tamas: Európa a sokszínűséget ünnepelte, csak nem nemzeti/vallási síkon , hanem másképp...

A szabad, liberális és haladó társadalmak ünnepe az, az angol nyelv pedig egyesíti az embereket és a közös ügyek is ( szolidaritás Ukrajna mellett, stb...)

Ennyi dekadencia áldásos a világnak!

Orbán és hívői rettegnek jobbnak lenni, csatlakozni az európai gondolkodáshoz, rettegik a dekadens szabadosságot!

Boldeone2 2023.05.16. 17:07:28

@Deak Tamas: Duncan Lurence előadta a liverpooli " himnuszt "

youtu.be/fIVgOypab1s

You Will never walk alone ...

Az ukrán gyerekek integettek, az európai emberek pedig egyesültek a szabad és közös európai szellemiségben...

Ez volt minden idők legjobb eurovíziós dalfesztiválja ..

Nagy kár, hogy mi most is a szégyenpadon vagyunk, Orbán miatt...

alöksz róz 2023.05.16. 17:18:57

@Boldeone2: "Leírtam már neked is kb százszor, hogy milyen tények bizonyítják hogy ez nem demokratikus ország" - nem írtál egyet se.
a múltkoriról is mindről hamar kiderült h vagy propaganda vagy csak egyszerű faszság :-)

Wildhunt 2023.05.16. 19:35:07

@Tapi2021: weyerbélázásnak hívják. Ősi libbancs találmány. A Fidesznek 10 évébe tellett míg átvette.

Boldeone2 2023.05.16. 19:41:35

@alöksz róz: a múltkoriról is mindről hamar kiderült h vagy propaganda vagy csak egyszerű faszság :-)"

- Nem a múltkor is az derült ki, hogy objektív tények alapján kijelenthető: Fidesz - pártállam van!

A világon alig van olyan ország , ahol a közjögi méltóságok MIND nettó pártemberek, az egyetemeket szintén állampárti emberek uralják, de a KESMA- szerű konglomerátumok sincsenek talán sehol a világon

Ti vagytok azok, akik valódi véleménybuborékban éltek: a való világ nyilvánvaló , latható realitásait tagadjátok!

Boldeone2 2023.05.16. 19:46:22

@alöksz róz: Az orbáni modell hasonló az oroszhoz, ott is kvázi egypártrendszer van, ott " United Russia ", nálunk meg NER

A metódusok részben hasonlók: hazug populista, népbutító, kirekesztő, gyűlöletkeltő, nacionalista propaganda
Csak annyi a külinbség, hogy Orbán nem záratja börtönbe vagy ötleti meg politikai ellenfeleit

De a végeredmény közös: a regnáló hatalmat leváltani SOHA nem lehet

alöksz róz 2023.05.17. 06:15:55

@Boldeone2: "Nem a múltkor is az derült ki, hogy objektív tények alapján kijelenthető: Fidesz - pártállam van!" - ja, csak az objektív tények hiányoztak hozzá

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.17. 08:13:53

@Boldeone2: jaj hát a szalonbolsevizmus legfontosabbját meg kihagytam. A Párt ! Amit a Párt - jelen esetben az Európai Parlament, EB stb. - mond, megfellebbezhetetlen, meggondolkozhatatlan, végrehajtandó.

ZorróAszter 2023.05.17. 09:07:27

@Gery87:

"Ez így nettó fasság."

Kissrác koromban erre mondtuk, hogy "Talált, sűlyedt!".

:o)

Tapi2021 2023.05.17. 09:47:56

@Gery87: "Például te is jól tudod.
Vagy nem tudod mivel vádolják őket?"

De. És a vád mióta bizonyított tény?
Te is tudod, hogy ezek politikai eszközök, hogy kitúrják őket a hatalomból.
Mit bizonyítottak rájuk eddig???

Az EU-s vizsgálóbizottságok (lásd még: modern inkvizítorok) is az ítélettel a tarsolyukban érkeznek, és ahhoz gyűjtenek alátámasztásokat.
Tisztára, mint a Tanúban.

Éppen ez a gond, hogy ma már nem kell bűnösnek lenned, elég bőven, ha megvádolnak!
A vádaskodás, meggyanúsítás, besározás egy politikai eszköz. Mint a náci kártya és társai.

Tapi2021 2023.05.17. 09:53:56

@Gery87: "A rájuk szavazók többsége olyan hülye hogy önálló kerek véleménye sincs, csak érzései dolgokkal kapcsolatban.
A Fidesz az ami szavakba és tettekbe önti nekik ezt a végtelen suttyóságot, önzést és butaságot."

Ez nyilvánvalóan nem igaz.

De ha az lenne, semmiben nem különböznek egyik tábor szavazói a másikétól.

Nem értem, miért olyan nehéz elfogadni, hogy emberek úgy szavaznak, ahogy ők azt jobbnak látják? Maguknak. Mert nekik jobb az az aktuális ajánlat, amit egyik vagy másik párt kínál!

Tapi2021 2023.05.17. 10:03:46

@Boldeone2: Az igazság nem attól függ, hányan támogatják vagy vannak ellene!

Az ukrán konfliktus egyedüli haszonélvezője az USA. Ez tény. Európa egésze VESZÍT rajta.

Az is tény, hogy Ukrajna messze nem ártatlan abban, hogy a dolgok idáig fajultak.

Az is tény, hogy Oroszország sem az EU-t, sem a NATO-t nem támadta meg sehogy. Az EU ÖNKÉNT szállt be a háborúba, az USA érdekében.

Az is tény, hogy rosszul döntöttek a nyugati vezetők, mert az EU-nak a BÉKÉS rendezést kellett volna kikényszerítenie, nem beszállni a háborúba. Aminek régen vége lenne, ha nem szállnak be.

Tény, hogy mivel nem békéltetőként, hanem katonailag szálltak be, sokkal hosszabb lett a háború, és sokkal több a HALOTT!
És mivel meghosszabbították a háborút, amihez egyébként semmi közük nem volt, FELELŐSEK minden PLUSZ halottért is! Katonáért és civilért is! ...

Az egyetlen erkölcsös beavatkozás a tárgyalásos rendezés és a béke kikényszerítése LETT VOLNA!

És nem az USA csicskájaként, szemben minden ésszerű európai érdekkel, beszállni egy háborúba, aminek ma sem látjuk a végét.
Csak azt tudjuk, hogy rövid és hosszútávon is ÁRT Európának egy új hideg (?) háború Oroszországgal.

Tapi2021 2023.05.17. 10:10:06

@Boldeone2: "Európa a sokszínűséget ünnepelte, csak nem nemzeti/vallási síkon , hanem másképp..."

Pogány alapokon. Ezt így hívják.
Amivel nincs gond, a pogányoknak is legyen ehhez joguk, csak nyilvánvaló, hogy ebben egy ker-dem. kormánynak (országnak) nem kell részt vennie.

Ahogy az LMBTQ bűnök Pride fesztiválján sem!

Tapi2021 2023.05.17. 10:13:22

@Boldeone2: "Orbán és hívői rettegnek jobbnak lenni, csatlakozni az európai gondolkodáshoz, rettegik a dekadens szabadosságot!"

Semmiféle rettegésről nincs szó, ezek a bűnök a kereszténységgel nem férnek össze, tehát ezért nem vehetünk ezekben a bűn-ünnepségekben részt.
De ezt te is jól tudod. Állítólagos keresztényként.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.17. 10:41:05

@Boldeone2: a dekandens szabadosságot minden normális ember elutasítja. Tisztában vagy a két szó jelentésével?

mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/szotar.php?szo=DEKADENS&offset=8&kezdobetu=D
www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-szotara-czuczorfogarasi-55BEC/sz-6C9C8/szabadossag-6CA0B/

Hock Jánosék 1918-ban már bemutatták a dekadenciát, ismert eredménnyel.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.17. 10:43:47

@Boldeone2: az angol nyelv meg valóban egyesít, bikicsunáj szinttől kábé. Buta egytagú szavak makogása, szellemi erőfeszítés nélkül, a világ csodálkozik, hogy esik az IQ.

Serény Vélemény 2023.05.17. 10:50:53

@Deak Tamas: a "sokszínűség" valódi jelentése: egyszemélyes, atomizálódott társadalom.

(Ahol a társadalmat nem közösségek alkotják, a család-nagycsaládtól egyre táguló határral -
hanem egyének, akik senkivel és semmivel nincsenek a szó valódi értelmében közösségben. )

Boldeone2 2023.05.17. 11:25:56

@Deak Tamas: Vagyis a dekadens elnevezést használták a művészetekre is, így nem feltétlen csak negatív a jelző, lehet pozitív a konnotáció

Azt mondhatjuk hogy a múlt század eleji Budapest dekadens város volt. A frontról hazatért katonák dekadens módon viselkedtek, József Attila dekadens költő volt
A dekadencia az akkori korszellem szülötte volt. Nem véletlenül "állt fejre " a világ akkoriban....

Boldeone2 2023.05.17. 11:35:24

@Tapi2021: Az ukrán konfliktus egyedüli haszonélvezője az USA. Ez tény. Európa egésze VESZÍT rajta"

- Ezt mondja a putyini propaganda! Ezzel ellentétestes: Putyin kimondta hogy ruszki birodalmat akarja restaurálni
Európa akkor vesztene, ha tétlenül nézné az ruszofasiszta állam nyugati terjeszkedését!

Az is tény, hogy rosszul döntöttek a nyugati vezetők, mert az EU-nak a BÉKÉS rendezést kellett volna kikényszerítenie, nem beszállni a háborúba"

- Milyen mesében élsz ember? Az orosz hadiállam FOLYAMATOSAN terjeszkedik, NINCS esély a targyalásra! Le kell győzni, meg kell állítani!

És mivel meghosszabbították a háborút, amihez egyébként semmi közük nem volt, FELELŐSEK minden PLUSZ halottért is!"

Ez a világ legnagyobb hülyesége! Egyedül azért halnak meg ukránok, mert a ruszki diktátor folyamatosan támadja Ukrajnát! Az ukránok csak védekeznek! EGYEDÜL Putyin a felelős!

Te azt mondod álkeresztényként, hogy HAGYJUK MAGÁRA az agresszió áldozatát, hogy az agresszor minél előbb ölje meg és rabolja ki????
Ez egy erkölcstelen őrültség!

Boldeone2 2023.05.17. 11:42:47

@Tapi2021: Csak azt tudjuk, hogy rövid és hosszútávon is ÁRT Európának egy új hideg (?) háború Oroszországgal.

- Csak azt tudjuk hogy a PUTYINI háború árt Európának! Az európai civilizáció csak védekezik! A ruszofasiszta hadiállammal nincs értelme tárgyalni, Európa eleve nem hadviselő fél, csak fegyverrel támogatja az agresszió áldozatát, ami összegyeztethető a nemzetközi joggal!
A béke útja egyszerű: Putyin kivonul Ukrajnából, akkor lesz vége a harcnak !

Serény Vélemény 2023.05.17. 14:01:45

@Boldeone2: "Te azt mondod álkeresztényként, hogy HAGYJUK MAGÁRA az agresszió áldozatát,"

olyan ez, mint amikor a jógyerek rugdossa az előtte ülő rosszgyerek székének a lábát a suliban. A rosszgyerek szól neki, hogy ne rugdosd a székemet lécci. A jógyerek továbbra is rugdossa a rosszgyerek székének a lábát, az pedig szemmel láthatóan egyre idegesebb ettől. A rosszgyerek szól neki mégegyszer, csak már ingerültebben, hogy: hagyd abba a székem rugdosását! A jógyerek tovább rugdossa a széket.
És akkor elszakad a cérna a rosszgyereknél, feláll és behúz egy hatalmasat a jógyereknek.

Kinek volt igaza?

Ki a hibás?

Gery87 2023.05.17. 15:01:51

@ZorróAszter:

Neked mindenki úgy is "ügynök" a magyar politikában.
A valószínűbb hogy megint tévedsz.
Ne vitasd el az emberektől hogy maguktól őszintén legyenek rosszindulatúak vagy hülyék:)
Ezt most nem Schifferre értem, egyáltalán nem gondolom se ügynöknek se hülyének.

Gery87 2023.05.17. 15:02:43

@Tapi2021:

13 év alatt bizonyították hogy egy szavukat nem lehet elhinni, ha meg nem látod amit mindenki más, akkor vagy vak vagy vagy szektás.

Gery87 2023.05.17. 15:03:20

@Tapi2021:

Nem vitatom el hogy ez kell nekik!
Csak azt gondolom hogy hülyék:)

ZorróAszter 2023.05.18. 11:46:50

@Gery87:

Sosem tagadtam, hogy vannak hülyék sőt ők vannak többségben. Például az MSZP két mostani vezetője ilyen pillanatnyilag előtérbe tolt hülye.

Schifferről viszont a kezdetektől tudom, hogy FIDESZ-ugynök, és az LMP funkciója az ellenzék szétdarabolásának a megkezdése volt.

ZorróAszter 2023.05.18. 21:41:51

@Gery87:

Egyértelmű volt, hogy a tevékenysége, maga az új párt megalapítása a FIDESZ-nek használ, és látszott hogy nagyon óvatosan mérlegeli a FIDESZ-t érintő kritikáit, nehogy túl keményen szóljanak, holott a meghirdetett politikában sok kemény kritikát kellett volna megfogalmaznia. Ugyanakkor beállt a FIDESZ mellé az ellenzékkel szemben, és akkor a kritikákban már nem volt mérlegelés.

Szóval látszott a FIDESZ érdekek szolgálata, és hogy szinte bocsánatot kér hogy bocs de valamilyen mértékben titeket is kell bírálnom, különben méginkább kilóg a lóláb.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.19. 09:21:40

@Serény Vélemény: plusz még: extra nemlétező jogok követelése a fenti gondolatmenet alapján.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.05.19. 09:24:02

@Boldeone2: a szó maga : decadere, süllyedést jelent. Az akinek ez pozitív, az újbeszélül pont olyanokat ír mint amiket szóltál.
Budapest valóban dekadens város mindmáig, a századfordulón is, nagy kár hogy nem ők, hanem az ország süllyedt el vele.

Gery87 2023.05.19. 15:44:32

@ZorróAszter:

Én meg rohadtul nem láttam ezt, amikor meg pont elkezdett elkurvulni a párt, kilépett.

alöksz róz 2023.05.19. 20:11:19

@Gery87: az csak a megtévesztés miatt volt

Gery87 2023.05.19. 21:16:01

@alöksz róz:

Persze:)
minden csak megtévesztés valós és igaz dolgok nem is történnek a világban nem?:)

hagyjatok már.

alöksz róz 2023.05.19. 22:18:51

@Gery87: de történnek valós dolgok is, csak azokat eltitkolja előlünk a média

Gery87 2023.05.19. 22:45:01

@alöksz róz:

Van olyan is persze.
Ami nem lesz tematizálva.
Nem tudsz róla.

Vagy nem tudsz róla mert nincs a látókörödben, nem érted.

De vannak amik úgy történnek ahogy és nem kell spekulálni hozzá feleslegesen összeesküvéselméleteket, konteókat.

ZorróAszter 2023.05.19. 22:51:10

@Gery87:

Nem néztem meg minden megnyilvánulását. Tehát akár még tévedhetek is.

Legutóbb a HírTV-ben láttam talán egy hónapon belül. Ott megint csak ugyanezt láttam.

Szóval azért az a nem tudom hány alkalom az azért ad valami összképet. Persze lehet hogy tévedek.

Ez az a bizonyos, utóbb itt sokat emlegetett Baynes-tétel

:o)

Gery87 2023.05.20. 21:10:02

@ZorróAszter:

Az van hogy Schiffernek jobban fáj globális tőke és NGO-k okozta demokrácia deficit, ez a NER-nek nem fáj ezért teret adnak neki a HírTV-ben....pl Puzsérnak meg jobban fáj a NER ezért teret adnak neki az ATV-ben. meg Indexen......ami egyébként szintén fideszes háttérű végül...ennyi az egész.

Itt nézőpont különbségek vannak.
Semmi más.

ZorróAszter 2023.05.21. 12:45:42

@Gery87:

Most hogy ezt mondja, a facebookon az orrom alá toltak egy részletet valami HírTV műsorból több résztvevővel. Nem teljesen kizárt hogy ez pont ugyanaz volt mint amit legutóbb fél szemmel néztem. Most nem azt mondom, hogy egy ellenzéki politikus mindig szídja a kormányt és Orbánt, de ez megint egy mentegetés volt.

Most meg akartam hallgatni végig de már levették a hírfolyamomról.

Gery87 2023.05.21. 21:37:27

@ZorróAszter:

A neten valahol minden fent van ha Schifferre keresel.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása