magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Osztálycsapda?

A baloldal - s most nem a ballibeket értve alatta, hanem az igazi baloldalt - "szépsége": képtelen látni a valóságot, helyette egy kitalált valóságképet elemez.

Hosszú cikk sok marhasággal a Mércében, hamis kép a helyzetről, majd hosszas elemzés a nemlétezőről.

részlet a cikkből

Valami titokzatos jelenségként értelmezi a cikkíró azt a helyzetet, hogy a "baloldal" szavazótábora inkább az elit, míg a "jobboldalé" inkább a kisember.

Pedig ezt még annak idején a szovjet propaganda is értette. Annak idején, a 80-as években, még a szovjet tankönyvekben is el volt szépen magyarázva, miért van az, hogy a nagy Szovjetunió kiáll sok esetben a "burzsoázia" oldalán. Ugyanis volt akkor egy olyan kategorizálés, mely az országokat 5 csoportra osztotta:

  • a szocialista tábor, ide tartozott a Szovjetunió és minden szovjet mintát követő állam, de a nem-szovjet típusú, viszont egyértelműen kommunista diktatúrák is, lásd Kína, Jugoszlávia,
  • volt aztán a főellenség: a fejlett kapitalista nyugat, lásd USA, Kanada, Ausztrália, Japán, Dél-Afrika, Nyugat-Európa, stb.,
  • aztán volt a "félfeudális" harmadik világ, lásd az egyértelműen nyugati szövetséges, de a nyugati mintát sokban nem követő országok, pl. Szaúd-Arábia,
  • volt még a progresszív harmadik világ, azaz olyan országok, melyek nem fogadták el a kommunista társadalmi mintát, de valamiféle progresszívista eszmét igen, lásd Szaddám Irakja, Kadhafi Libiája, stb.,
  • s végül voltak a "nemzeti-burzsoá" rezsimek, melyek egyértelműen kapitalizmust működtettek, nem voltak "progresszív" tendenciáik, de a helyi elit a nyugat ellenében politizált, pl. Indiát rendszeresen ide tették.

Ez utóbbiakról meg volt rendszeresen állapítva, hogy a lakosság ezeket támogatja, hiszen ezek mindenképpen jobb opció, mint a nyugat félgyarmati függőségű államai.

A magyar viszonyokra lefordítva: a magyar "jobboldal" ilyen nemzeti-burzsoá rend, míg a magyar "baloldal" a nyugati függőség híve. S semmi különös abban nincs, hogy az elit így baloldali, hiszen az eredeti állapot Magyarországon éppen ez, s az elit is ez alapján alakult ki a rendszerváltozás után.

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9218248317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.11.04. 07:40:27

és volt egy hatodik kategória is. ide tartozott magyarország is. ez reformokat akar. szocializmust úgy, hogy azt részben kapitalista módszerekkel kell felépíteni kiegyezve a nyugattal. államszocialista rendszert háztáji birtokaikon dolgozó szövetkezeti parasztokkal, maszekokkal, és multikkal. és nem államkapitalistát burzsoáziával.

ez nyugatos abban az értelemben, hogy a nyugatos oligopóliumoknak enged.. vegyesvállalati formában beengedi. ugyanakkor kizárja a nemzeti oligarchiát. ezek a kádárista reformkísérletek. 60-as, 70-es és a 80-as években.

a magyar társadalom többsége nem orbánista, hanem kádárista. elsődlegesen államszocializmust akar és nem államkapitalizmust. azonban reformokkal. úgy, hogy abban megjelenik a kapitalizmus. és megmarad a feudalizmus egy része. szövetkezeti parasztság háztáji birtokokat kap, lényegében megtarthatja a jobbágytelkeit. az uradalmi birtokokat közösségben művelik. majorsági földeket.

és az orbánizmus az ellenreformáció. csak ők ázsianizmust akarnak. az orosz, török rendszert utánozzák. államkapitalizmust, nemzeti oligarchiát. kínai tőkeimporttal.

2023.11.04. 08:01:16

a rendszerváltás alaptétele, hogy a szocializmus reformálhatatlan. és elsődlegesen kapitalizmust kell építeni, hiszen a porsche jobb autó, mint a trabant. valóban, de mondjuk a reformszocialista puli egy városi népautó. kis fogyasztású, elektromos hajtású, ez a "zöld" fordulat. a 80-as évek egy rövid időszakában is el lett találva.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4236/42363/423639/42363986_ff53fc820a7af0e793f561b92d8b1818_wm.jpg
a szakképzési centrumokban lényegében ilyet kellene fejleszteni, állami projektcégek egymással versengnek. gmk rendszerben a gyártással lehet pénzt keresni úgy, hogy a tervezők licenszdíjat kapnak. lehet hozzá gyártani önvezető szoftvert. a puli nem trabant, nem egy tragacs. annál jobb. de kétségkívül nem is porsche. átlag magyarnak, a kispolgári léthez nem is kell feltétlen porsche. ersze lehet az is. porsche hungária német-magyar vegyesvállalat.

ez a reform. ez ugye nyugatos, de csak értintőlegesen. kapitalizmus, de csak úgy ímmel-ámmal. szocializmus marxizmus-leninizmus nélkül.

ZorróAszter 2023.11.04. 10:00:59

Az hogy a magyar demokrácia csupán bábszínház hülyegyerekeknek, és valójában az ellenzék ugyanazoknak a zsebében van mint a kollaboráns kormány és az összes média, abból is látszik, ahogy 30 év alatt összefogva mosták ki az agyakból a munkásosztály szót is.

És a magyar választók olyan hülyék, hogy amikor Trump kapcsán az ostoba magyar sajtó is elkezdte emlegetni az amerikai munkásosztályt, egy percig se kellett magyarázni, hogyhogy amerikában még van munkásosztály, Magyarországon meg már évtizedek óta nincsen.

Senkiben fel se merült hogy itt azért van némi ellentmondás a frissen betanultakkal szemben.

Yorg 2023.11.04. 10:09:44

@cvsvrs: "a magyar társadalom többsége nem orbánista, hanem kádárista."

Ezért nyerte '90 óta az összes választást Thürmer. Vagy mégsem?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.04. 10:19:17

De ez nem új szöveg, Boldeone minden héten leírja ide.
Meg abból a szempontból sem, mint ahogy a Borsányi könyvből kisült, legalább 1986 óta ez a szöveg.

Gery87 2023.11.04. 10:34:26

A cikk semmi rejtélyes és titokzatos mozgatóerőről nem beszél, sőt világosan látja mi a probléma.

"Oda szavaztak, ahonnan védelmet, biztonságot, megélhetést, jólétet, de legalábbis némi megbecsülést remélhettek. Még akkor is, ha ezt történetesen jobboldali köntösben, nemzeti, konzervatív és keresztény ideológiával együtt tálalták a számukra."

Hogy az ellenzék liberális "félgyarmati" "europer" bagázs akik soha többé nem lehet kormányra jutni ebben az országban.

"Csak „alulról” és „balról” maradt esély az Orbán-rezsim leváltására."

És persze az hogy holnap Feri rájön hogy hoppá hát ő szocdem ám, hát az meg vicc.
Hiteltelenek.

"Egyáltalán nem mindegy számukra, hogy kik kínálnak baloldali, szociáldemokrata és népi-népszerű politikát. Nem fogják bárkinek elhinni. Nem hiszik el akárkiknek."

Végül a szerző megállapítása abszolút helytálló:

"a kulcs a dolgozók, a szellemi és fizikai munkát végző alkalmazottak, a kék és fehérgalléros foglalkoztatottak, a munka és a megélhetés problémáiban van. Nem pedig a keletezés és nyugatozás, balkánozás és európázás, diktatúrázás és demokráciázás, korrupciózás és jogállamozás unalmas identitásnarratíváiban.
Ezek talán csak a viszonylag jómódú, viszonylag képzett (nagy)városi szavazókat érdeklik – de talán már őket sem igazán."

Gery87 2023.11.04. 10:39:01

@ZorróAszter:

A magyar politika teljes mértékben az értelmiségi és gazdasági elitcsaládok fogságában van, ők meg tőkésként nyilván nem érdekeltek még egy nyugatos enyhe szocdem jóléti államban sem.
Ezért nincs nem képződik baloldali alternatíva és ezért libsi az ellenzék.
"Nincs más választásuk"...osztályidegen (mármint az ő részükről az) érdekeket ők nem fognak képviselni!

A külföldi - német - érdekekről meg nem is szólva.

Boldeone2 2023.11.04. 11:34:20

A " Téveszmék " blogon nem régen volt egy hasoló blogposzt: "Nincs ma már jobb- és baloldal"

Valójában világjelenség ez: megfordulnak a szavazótáborok a politilai pólusok között, amelyek nem is pólusok inkább, hanem egy óra számlapjához hasonló a politikai skála; 12 óra az "elit liberalizmus " 5 óra felé a szélsőjobb, 7 óra felé a szélsőbal található

Van átjárás a táborok közt. Az győz, aki jobban meg tudja szólítani a tömegeket. A tömegdemokráciák nagyom manipulálgatók, ezt már a külömböző totalitárius rendszerekben is felismerték, ezt teszik a mai szélsőjobb, populista vezetők is, mint Orbán

Ma már nem cél sehol az osztályharc újjáélesztése, a globalizációs gyűlöletet sikerült becsatornázni az identitáspolitikába
Az embereknek meg úgy tűnik hogy elég, ha szabadon gyűlölhetnek

A baloldal megszűnt, helyette a progresszív liberalizmus van, amely törvényszerűen a jobb módú emberek világnézete lesz
Ideológiailag Marxról, a frankfurti iskollára váltás...

A jobboldal is megszűnt, annak klasszikus, úri-polgari kimódolt változata, mint amit anno Bethlen István képviselt, helyette a bolsevizmus és a fasizmus posztmodern keveréke van

Boldeone2 2023.11.04. 11:44:50

Úgy tűnik, a magyar emberek többsége osztálycsapdában van: jól érzik magukat az elnyomásban, a hierarchiában, kellett nekik egy tekintélyelvű, egy elnyomó vezető...

A magyar ember fél a világ kihívásaitól, nem autonóm- ez a többség. A szilárd hatalom kell neki, meg hazug illúziók: kárpát- medencei kultúrfölény, " nagyok és különlegesek vagyunk"

Ezeket a hazug illóziókat a legolcsóbb terjeszteni, a nyugatellenes hisztériakeltéssel egyetemben. Az anakronsztikus társadalom meg vevő rá...

A világon nincs olyan, hogy az egyetemeket átjátsszák haveri kézbe, amit némán eltűrt a birka társadalom...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.04. 11:54:20

.... és le is írta mégegyszer. Óriási !

Boldeone2 2023.11.04. 11:56:54

Számos hiba, elnézést:
"politikai pólusok közt"
"tömegdemokráciák nagyon manipulálhatók, ezt a különböző totalitárius rendszerekben is felismerték, ezt teszi a mai szélsőjobb",
" iskolára váltás", "hazug illúziókat ", " ankronisztikus "

Boldeone2 2023.11.04. 11:58:18

@Deak Tamas: Erről szól a blog, nemdebár?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.04. 12:16:21

@Boldeone2:

A felvilágosodás eszméje kifulladt, mind annak bal, mind jobb oldala. Ennyi az egész.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.04. 12:22:59

@Boldeone2:

Elnyomás mindig van. Az emberek látták milyen a liberális elnyomás, így ellene szavaznak. Ennyi az egész.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.04. 13:01:17

@Boldeone2: magad se tudod miket írsz, oda se figyelsz....

ZorróAszter 2023.11.04. 13:06:13

@Gery87:

Igen, de mindennek mértéke azt mutatja, hogy Magyarországon nincs semmiféle demokrácia, semmiféle sajtószabadság, semmiféle e.llenzék

Még annyira se mint Kádár alatt.

ZorróAszter 2023.11.04. 13:12:18

@Boldeone2:

Szerintem maga ott téved, hogy azt hiszi, Magyarországon van valódi ellenzék.

Holott az állítólagos ellenzék ugyanazoknak a zsebében van, mint a kollaboráns kormány.

Ordít róluk, hogy egyelőre szájkosár van rajtuk.

Egyelőre megtiltották nekik hogy akár a legmagasabb labdákat is lecsapják.

Várják hogy Orbán egyszer majd úgyis megkapja a selyemzsinórt a gazdáitól, és akkor majd a helyükre léphetnek, és ugyanúgy ugyanazokat kiszolgálhatják helyettük.

Ez látszik a munkaásosztály szó kiradírozásából is.

És az hogy mindez ilyen tökéletesen sikerülhetett, az azt muntatja, hogy a magyar választó túlnyomó többsége minimális befektetéssel manipulálható hülye.

Gery1987 2023.11.04. 13:51:14

@Boldeone2:

"Ma már nem cél sehol az osztályharc újjáélesztése, a globalizációs gyűlöletet sikerült becsatornázni az identitáspolitikába
Az embereknek meg úgy tűnik hogy elég, ha szabadon gyűlölhetnek"

Miért is lenne célja a tőkés elitnek az osztályharc, osztálytematika?
Akkor kiderülne hogy hoppá, nem ez minden világok legjobbika...
Azt nem akarják.
Nem akarják hogy őket kritizáld.

ZorróAszter 2023.11.04. 13:51:52

@cvsvrs:

Jó régen, 30 éve jártam pont a mücheni BMW gyárban. Már akkor is robotok hegesztették a karosszériát.

Gery1987 2023.11.04. 13:53:06

@ZorróAszter:

Van, csak keretek közé van szorítva. Mint midnehol.

Kádár alatt azért még az eszközeid is jóval kevesebbek voltak és ott se kritizálhattad a rendszert mondjuk 56 felőle nézve.

Tapi2021 2023.11.04. 15:14:26

Sikerült ezt a marxista, osztályharcos elmebetegséget átruházni a fiatalokra is. Főleg olyanoknak köszönhetően, mint a Mércében sokat publikáló TGM.

Ez is egy betegség, egy fertőzés, a szellemé. Amely miatt a fertőzöttek az egyes emberi csoportokat ellenséges csoportokként látják és konfliktust generálnak ott is, ahol nem lenne.

Ez a ragály sajnos túlélte a saját rendszerét.

Tapi2021 2023.11.04. 15:32:04

De ne féljetek semmit, az új német munkásosztály, amit tudatosan vagy balgaságból létrehoztak, majd csinálja a fesztivált, lesz konfliktus bőven, meg folyni fog a vér is előbb-utóbb.

" Hangos „Allahu Akbar” kiáltásoktól zengett Németország szíve péntek este

A „Generation Islam” nevű szervezet „Gáza támadás alatt” mottóval jelentette be az Izrael-ellenes tüntetést. A demonstrálók Észak-Rajna-Vesztfália egész területéről érkeztek. Mintegy 3000 tüntető vonult végig Essen belvárosán, hangos „Allahu Akbar” kiáltásokkal, írja a Bild.

A német kiadvány információi szerint a tüntetők között megjelentek a már betiltott Hizb ut-Tahrir nevű vallási mozgalom tagjai is.

A tüntetés szószólója, Ahmad Tamim a következő szavakkal fordult a tömeghez:

A világ összes muszlimjának össze kell fognia a palesztinokért. Allah is így akarja.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ötven pontból álló kiáltványt fogalmazott meg Németország egyik legnagyobb online hírportálja, a Bild a Németországban élő bevándorlóknak címezve.

Mint írják, a Hamász Izrael elleni terrortámadása óta a gyűlölet új dimenzióját tapasztalják az országban, ezért itt az ideje, hogy tisztázzák, mik is a normák az országban."

vasútihíd 2023.11.04. 15:41:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: az tény hogy a felvilágosodás kifulladt látszik abban is ahogy éppen a woke-kal radikalizálódik mintegy végjátékként. viszont a végső leváltásához nem csak a hasznos rendszer-rombolás vezet de konkrét működő alternatívát kell a kisembereknek kínálni ami lehet nem tökéletes de a természetes jóhoz közelebb áll.

Boldeone2 2023.11.04. 16:38:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A liberálisok nem nyomnak el senkit, te valójában a kapitalizmus törvényszerűségeiről beszélsz, amely - "alulról" nézve - valóban lehet hogy elnyomásnak látszik, felülről nézve meg azt mondják hogy ez a normalitás, tehát mindenki azt kapja, ami jár neki...
Két dolgot tehetsz: beilleszkedsz, láthatón te is ezt teszed, vagy "osztályharcolsz" amit szinte nem tesz senki, mert a "kapitalizmus" még Bulgáriában is ad valamit, egy alap szinten. Éhséglázadások nincsenek

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 17:53:03

@vasútihíd: az tény hogy a felvilágosodás kifulladt látszik abban is ahogy éppen a woke-kal radikalizálódik
........................
A tény a Lüge. Nem világ, hanem bolja, de Aufklärung. De hogy jen ez a wokenak? Sehogy.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 17:54:40

@Boldeone2: berálisok nem nyomnak el senkit, te valójában a kapitalizmus törvényszerűségeiről beszélsz, amely - "alulról" nézve
--------------
Anadúrongnak, rakvány van a tarvány a szántott feld, az al a túl, így lentről magyarul.

De he? Nem rakem, ez hogy jen ide? Nem beszélem a nyelvedet, nem rakod a libcsi hangot.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 17:58:34

@Boldeone2: vagy "osztályharcolsz" amit szinte nem tesz senki, mert a "kapitalizmus" még Bulgáriában is ad valamit, egy alap szinten.
-------------
Hartelni, nem harcolni, a szinte hangot dúrgerni, nem még, hanem nakti, nem ad, hanem rejni, alap hang nem van, raku van, vagy stuma...

He? Nem rakem. Igen liberáliákat passzol(liberália, ahogy rejália, reália), de én illiberális vagyem, hisz ez diktatúra.

De nem rakem ez egész makogást. Na egal, fingem nem van, hogyan is vágysz makogni.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:03:46

@Boldeone2: z egyetemeket átjátsszák haveri kézbe, amit némán eltűrt a birka társadalom...
--------------
Toler nem tűr, a tárdalom egy bullshit hang.

És? Bocs, de egykutya, már attól enteredve, hogy az egyetem nem dubb itt, ahogy státusz, bullshitok vannak ott, enteredve azzal, hogy a magyar nyelv nem fingár nyelv, hanem indogermán és germán nyelv. Stak annyi van itt, hogy Kiss Pistától is tulajolják, tolvajolják az armákat(Mittel), hogy mondjuk zombit kreáljon, de ez nem ühgy, hisz úgy is stak arra van, hogy dohomát(por, jevevényhang,) fogjon.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:06:30

@Boldeone2: A szilárd hatalom kell neki...kultúrfölény, " nagyok és különlegesek vagyunk"
------------
Olyan hang, hogy szilárd nem van, stak nyelvkakilás, magyarul dernya van, hatalom is egy libcsi hang, magyarul duada, duadva van: dernya duadva, vagy ha nem duad, úgy regerda.

Hát a magyar az, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, übermenschlich, attól, hogy ernya a primitív Revolutionra, Umwertung aller Werte-re.

A kúthúr egy libcsi hang.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:10:17

@cvsvrs: a debreceni bmw gyár a tervek szerint 1500 főt foglalkoztat. ebből jelenleg 100 főt képeznek ki
--------------------
Remuk rekkint magyarul, a képez egy libernyák hang, akép az hép volna.

Gyár? Ennek itt helyje nem van, hisz egy gyarmatosítás, a fideszlibernyákok gyarmatosítanak. A gyár a ra és re és ar stumától ered, j-s forma, van skandinávnál, örménynél és szlávnál is, a gyarmat előbbi formája a járom. A gyár az örmény jar, ettől gyarma, járom, de arma magyarul(Mittel is, de nem Mittel, hisz ez németizmus).

Gyár=gyarmatosítás.

Gery1987 2023.11.04. 18:13:56

@Tapi2021:

"Ez is egy betegség, egy fertőzés, a szellemé. Amely miatt a fertőzöttek az egyes emberi csoportokat ellenséges csoportokként látják és konfliktust generálnak ott is, ahol nem lenne."

:)
Miért, ennyi erővel a nacionalizmus is "betegség"...annak is vannak ellenség képei, vagy az összes többinek.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:19:08

@cvsvrs: a rendszerváltás alaptétele, h...kapitalizmust kell építeni, hiszen a porsche jobb autó, mint a trabant
-------------------

Rendraku, alap hang nem van, az al a túl. Az új-ónemmagyarodat nem rakem.

He? He? Dehát a trabanton tovább az már liberália. A trabant gurul, ennyit erről, ha nem a fej gurul. Ahogy már mondtem, hogy én így az egyenlőség, rekkta, bírója vagyem, hisz a trabanton bírni tovább már liberália volna. Hastak nem ló az autó, vagyis bér, lovatjuk, lopjuk mondjuk Ukrajántól, vagy Angliától. Így nem volnánk rekkták, egynelőek, ha mondjuk ez Ukrajnától, ha ott öreszu van, annak a maroketját marokja a BMW-t az egyik, másik a zsigulit. Hát igen. De a ló, lova, az ló, prájsz nélkül, így a zsiguli és a bmw egy, habár a bmw regnáló(tartós, de a tartós hangot dúrgerni).

Ha már van prájsz, úgy liberália volna a porsche és a bmw, a libernyák diktatrúra részje, ana ránk dúrongja ezt a szart, a liberáliát.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:34:37

@cvsvrs: A gyors etimológiája bizonylosza, de inkább dúrgerni, magyarul inkább rakni van az árva, ár, az er flektálva és va partikel, indogermán au-ue. A gyár-gyarmat hangoakt írtem.
A gör etimológiája bizonylosza, de nem hangmímelő, igenstak indogermán gheu stumától, ahogy gömb, gubbaszt, gob, gomb...

De ez most egal. A gyárt írtem le, és a gyarmatot.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:42:36

az elit is ez alapján alakult ki a rendszerváltozás után.
ilyen nemzeti-burzsoá rend,
-----------
1. Hát igen, az elit alkoholizál. Raku és stuma van, alap nem, rendrekau, a burzsujnak rendje, rációja nem van, hisz a libernyák, a burzsuj irracionális, látni stak az alkoholizálmányt és fecnit.

2. Szopás, hogy már a kádári elit is burzsuj volt, libernyák, hisz fingrista. Most nyelvileg azt mondem, hogy a fingrizmus a materializmus nonplusultrája, vagyis ergo pógári, libernyák, stakhogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv. A materalizmus a nyelvnél azt rekkja, hogy stuma nem van, stak tárgy, a dunkó a fontos és a Begriff, a nyelvtől oldva a nyelvet, begriffeket szarva ide. Ennek fanja volt egy német-amerikai rasszista is, Poesche, de Marx is lebasztaja, hogy állítsják már le, hisz olyan baszot materialista. Nyelvileg falsch Poesche és a fingrizmus, vagyis egy untermensch perspektíván van, mondaná Nietzsche.

A marxista burzsuj álmagyar erre veszje a burzsuj materalizmust és a marxista materializmust összerakja: fingrizmus, burzsujológia, libernyákológia.

Gelimtrtrddddd 2023.11.04. 18:52:07

@Boldeone2: bolsevizmus és a fasizmus posztmodern keveréke van
--------------

A kettő libcsizmus, totál libcsizmus. Most itt volna mondani, hogy a nácizmus és a kommunizmus, na igen, stak a mostani keverék szar, ressnetiment, libernyák, sőt az ellentétje kellene, hogy vanjon, ahogy már erről írtem, máshol. De mondjuk úgy inkább, hpgy ősmagyar illiberalizmus.

ZorróAszter 2023.11.05. 01:58:12

@Tapi2021:

Osztályharc akkor is van, ha a munkásosztály nem harcol. Mint itt most és pár évtizede Magyarországon is.

Az eredmény az elnyomorodás, amit a FIDESZMÉDIA és a FIDESZ-KSH szépségflastromoz.

ZorróAszter 2023.11.05. 02:00:18

@Gery1987:

Itt nem lényegtelenek a mértékek.

Hogyan lehetséges kiradírozni egy szót a teljes a médiapalettából ha van egyszemernyi sajtószabadság?

Gery87 2023.11.05. 10:34:53

@ZorróAszter:

Szerintem teljesen semmiféle tematika sincs "kiradírozva".
Max nem kap figyelmet és nagy sajtónyilvánosságot.

ZorróAszter 2023.11.05. 11:24:41

@Gery87:

Amit mond, az pont a tematizálás.

A társadalom ne azzal foglalkozzon, ami valóban az érdeke lenne, hanem azzal a gumicsonttal, amit a média irányítottan vet neki.

De a tökéletes irányításhoz más módszerek is kellenek. A cenzúra, a bérkommentelők, stb.

Mint mondtam, itt a hatásfok az elképesztő.

Gery87 2023.11.05. 13:31:35

@ZorróAszter:

Elit által irányított tematizálás az van.
Cenzúrázásra emellett meg nincs is szükség!

Gelimtrtrddddd 2023.11.05. 13:37:15

@Gery87: Elit által irányított tematizálás az van.
--------------
Nem irány bulslhit hang, hanem raktajang és rekk. Által hang nem van.

Rajtad ez látszód, de nagyon, hogy ez így van. De jó regglet Vietnam! Én is itt vagyem! Tik-tak-tik-tak-tik-tak, nem megy az agyad, hisz te is pont egy olyan elites majom vagy, stak nem látod.

Gelimtrtrddddd 2023.11.05. 13:40:28

@Gery87: Szerintem teljesen semmiféle tematika sincs "kiradírozva".
-----------
Rekkintem duljasan nenna arta nem van...

Hát, hát, engem folyton az egész interneten: gyakori kérdések, 444, mandi is olyha, nyest, a totál internet folyton dúrger, erre is írtem egy blogot, ott marad.

A youtube az egyedlüi ahonnan nem dúrgernek folyton.

ZorróAszter 2023.11.05. 15:42:32

@Gery87:

"Elit által irányított tematizálás az van."

És ki irányítja azt a bizonyos tematizáló "magyar" "elitet"?

"Cenzúrázásra emellett meg nincs is szükség!"

Csakhogy van.

Nem akarom elisnételni a már sokszor felhozott példáimat, például Havas Henrik kinyírását a BND beszervezési kisérlet kikotyogása kapcsán.

A nolblogot is keményen cenzúrázták különösen miután a Mediaworks átvette.

Először mindenkinél aki nem tetszett, titokban rátették a blogjára a google keresőt letiltó robots.txt fájl, aztán a botrány után technikai malőrökkel kisérleteztek, végül megszüntették és csak az állítólagos liberális bloggerek írhattak.

Gery87 2023.11.05. 21:09:23

@ZorróAszter:

"És ki irányítja azt a bizonyos tematizáló "magyar" "elitet"?"

Az osztályukból fakadó tőkeérdek elsősorban.

"Csakhogy van."

Belső öncenzúra biztos van, mindenki tudja hogy a milliárdos laptulajdonos meg a sok-sok reklámozó, szponzor nem nagyon örülne neki ha valamelyik újságíró elkezdené komolyabban kritizálni a tőkés magántulajdont:)

ZorróAszter 2023.11.05. 21:36:49

@Gery87:

Mondtam példákat arra, hogy biztosan nem csak öncenzúra működik.

Példának mondtam Welsz Tamás öngyilkosságát igazságszérummal.

A Questor jutalékok kérdését.

Saját cememmel láttam, amikor Magyar doktort, aki nyilván civilként nem értesült a tiltó ukázról és belekezdett, a négy hivatásos újságíró valósággal leugatva folytotta bele a szót. Jó hogy nem teperték le befokva a száját.

Nem is értem, miért került adásba, miért nem vették az egészet újra.

Szóval van cenzúra, és a teljes magyar sajtóra.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása