magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Árokbetemetés

A ballibbant Hodász veszélyesebb az átlagnál.

Az ex-keresztény celeb ugyanis máig kereszténynek hazudja magát.

Legújabb YT-csatornájának programja az árokbetemetés. Ez jól hangzik első hallásra, kb. olyan, mint a "humanizmus" szó. Valójában azonban sátánizmus.

Isten ugyanis nem temet árkot, hanem mélyíti az árkokat. A rossz és a jó közötti árok betemetése valójában sátáni terv.

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2318265037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.11.27. 08:27:17

az ószövetségi erkölcsiség dichotóm. a jó és a rossz küzdelme.
az újszövetségi trichotóm. a jó, a rossz és a gonosz küzdelme.
és ez alapján az lmbtq rossz, de nem feltétlen gonosz. szolgálhatja a közjót.

egyik se ezt hirdeti. a neolib azt mondja, hogy lmbtq is jó. a poligámia is jó, a válás is jó dolog, a swinger klub is. mert ezekhez kapcsolódnak különféle családmodellek. és az illib azt, hogy ez minden feltétlen rossz, gonosz. és ezért biblikusan harcolni kell ellene. ezt mondja szent pál. valóban. csakhogy ez esetben jézus ellenében is.

2023.11.27. 08:36:51

pl. gör.kat. férfi kar karácsonyi éneke
www.youtube.com/watch?v=SWxNKPcJBh4
főszerepben a baller (!) lmbtq (!) kulka jánossal.

2023.11.27. 08:55:58

és a fenti klip jó vagy rossz? nyilván egyik se. ez a klip nem jó, mert mégis csak egy lmbtq személyt népszerűsít, ráadásul a szent karácsonnyal összekapcsolva. akkor ez rossz? dehogy rossz. mert, hogy ez a gesztus nagyon is keresztényi. nem jó, nem rossz. hanem szép. csak ez már a neolib és az illib csoportosulásnak túl bonyolult. ezért nem népszerűsíti se a balller, se a jobber média.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 09:42:45

Isten ugyanis nem temet árkot, hanem mélyíti az árkokat.
------------------------
1. Isten egy libcsák jevevényhang, dúrgerni.
2. Nem temet, hanem dumet, a teu indogermán stumától, ahogy dumb is és egyéb.
3. Nem árok, hanem áranda, az ár stumától, flektálva az indogermán er stuma: germán ár.
4. Magyarul nem mély, hanem a doh-düh stumától dohopa.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 09:45:21

lyan, mint a "humanizmus" s
-----------------

A humanizmus kreténység volna, de át kell írni,egy anekdota Procoptól:
A Gót volt Itáliának innen egy integrációson kurzuson, ott makogták nekje, hogy hogyan is van a ius gentium, erre a Gót(röviden és dumeren):
- Ha a Markomann, a Szarmata, A Sueb és Én romány szukát erővel durrantunk, úgy az iues gentium, és ez humánus, attól, hogy ez össz emberi, és mitleidig is, így a szukának a punája nem viszket.
-Erre a romány? Mitleidig? Hogyan hogy, nálatok hogy van?
-Úgy, hogy a skandináv szokásrakta, a nyelvtől, az indogermán nyelvtől, a magyartól regya, hogy nem nő ontológiailag, se raktailag, így a végaton(út) erővel durrantani és meredejteni van, röviden: baltával ütem a fejét. (Muhaha!)
-Erre a romány: de ez itt a Romány empire!
A Gót: Nem! Empirikusan nem, nem van már romány empire, empirikusan nem rakem a te ius gentiumodat; morsadt, betegség, dekadencia.

De erről már volt beszéd.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 10:11:41

Nem rakem! Ha Hodász kretény és humanista, úgy a kreténység humanizmus(nem a Gót módján),, és ha Hodász buzi, ahogy Szájer is, úgy a kreténység buzizmus. Ha a fideszlibcsi kretény, úgy a fidesz buzizmus.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 10:22:01

@cvsvrs: az ószövetségi erkölcsiség dichotóm. a jó és a rossz
--------------
Az erkölcs hangot nem rakem, ahogy a dualizmust se, ősmagyar vagyem, a magyarnál, attól, hogy pogány és shintoista, ősmagyarul, nem rakja ezt a bullshitet.
magyarnyelvindogerman-german.blog.hu/2023/08/15/lektion36-_a_vidam_vig_bolonda_boldog_ernya_ernyeszta_duhdereg_eremeg_fel_feled_folyad

Max stak rakta van, így jó, ahogy schlecht, a buzológia schlecht volna, stakhogy ez eg univerzális rakvány volna, ha ezt mondanám, de nem mondem, vannak arták(Rassok), van germanoid csimpánz, van bonbooid csimpánz, ahogy univerzális rakván volna, ha azt mondanám, hogy schlecht, vagyis egyenlőséget felraknám, feltenném, feltét volna. De az én rakandásem nem ilyen, ahogy mondjuk egy leszbni nem nő, attól, hogy nem liberti, ha nem nő, úgy a skandináv szokásrakta rekkint rakód rája: az úton erővel durrantani és meredejteni, ölni, ha raktailag nem nő. Ámbár itt Schuld volna baltával szétverni a fejét.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 10:29:58

@cvsvrs: de nem feltétlen gonosz. szolgálhatja a közjót.
-----------

A köz hangot dúrgerni kell. Közjó? A jó az indogermán ie stumától eredne, de totál libcsizve van, így inkább a másik ősmagyar hangot mondjuk: rakta. Most mondjuk németul a hangot: Gemeinwohl. Ez nem egyéb, ahogy Sklavenaufstand, bonoboidizmus, libernyák diktatúra,az ázsianizmus és az ájróperizmus szintézisje.

Gonosz? De hogyan is rekk ez a hang? Ez nem szláv volna, ha szláv volna az németizmus volna, de hogyan is volna a magyar németizmus? Rakjuk, hogy németül böse van, ez a hang a bő-bö hangtól ered, vagyis magyarul bősz. A gonosz nem bősz. Sokkal inkább mondanám a göndör, göb, gömb, gob, göbbeszt, gubbaszt rokonjának, ahogy igen sok indogermán rossz hang a göndörödéstől ered, mondjuk az angol wrong is, stak ez az uer, vagyös ör stumától, örönga. Stak a magyarnál az ör, uer stuma dicső. De egyéb indogermán nyelveknél is vannak ilyen hangok, így kampós, hibás is volna.

Ha a gonosz etimológiája ez, úgy az egészet gonosznak is kell mondani.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.27. 10:41:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: picit ide offtopik, de mégsem: a mandili egyik olvasója vette a fáradságot és kikereste az arcanumban Perintfalvi Rita első előfordulási helyét, ami 1998-ban Szombathelyen került elő. amikor átvette a hittanári oklevelét. Egyrészt kisült ami azért sejthető volt, hogy ő is csak valami idegen bevándorló (Perintfalva Szombathely egyik külterülete volt) de ami meglepőbb, a külseje : a szovjet filmekből ismert gonosz apáca archeotípusa, aki a fiatalokat valláskárosítja gonosz tekintettel amiből valami olyan is süt, hogy szűzi lepleimet sem hagyom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.27. 11:37:44

@Deak Tamas:

Fene tudja mi a motivációja. Nem láthatok a fejébe.

Amire tippelek az 3 dolog:
- híres akart lenni, s mivel erre a normál út a katolikus teológusi diplomával kb. esélytelen, d elegalábbis évtizedekig tart, maradt a lázadó katolikus út,
- női baj: csúnyábbnak hiszi magát, mint ami (sok nő ebben szenved), ezt karrierrel igyekszik pótolni, de közben született antifeminista a csaj, így ebből külön lelki zavar származik - már mondtam, egyetlen képe sincs, melyen ne lenne nőiesen öltözve és sminkelve, nem híve a modern "kép ahogy reggel felkeltem" progresszív divatnak,
- bosszúvágy: mérges a katolicizmusra, hogy ott nem lehet főnök.

S nagy újítása a "ballibként katolikus vagyok" mottó, ez újdonság. Ő találta ki.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.27. 12:06:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerintem csak nőben új, a ballibek szerint már Jézus is ballib katolkus volt.
A második is igaz lehet, de akkor sokkolásnak itt a korabeli Vas népe cikk lent illetve még egy, nehezen lehet megismerni. Elvileg férjezett 2000 óta, egy T.L. nevű emberrel, ugyanúgy Szombathelyen. Szegeden meg Bécsben is tanult, a szegedi évei után jelennek meg az érdekes témaválasztásai ("prófétai pornográfia") és Béccsel végezvén már feminista teológus.

kepkuldes.com/image/DzPnCR
kepkuldes.com/image/DzP75Z

mindegy is, quem Deus perdetur dementia est, ahogy a művelt 1999. január 1-én született Mohamedek mondják.

2023.11.27. 12:43:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a kereszténységhez három politikai irányzat társul.

ebből kettő biblikus. az egyik a keresztényszocializmus (jézus a szegényeket támogatta, tehát szocialista volt, minimum szociális érzékeny), a másik a libertárius kereszténység (jézus jó fej volt, megbocsátott, akinek csak tudott). és van egy harmadik irányzata aminek különösebb biblikus alapja nincsen, azonban ellent sem mond a biblia. ez a keresztény államnemzetbe vetett hit, ami a konzervatív irányzat európában legalább is.

és van a bigott kereszténység, amelyik azt mondja, hogy a biblia és a csak a biblia az irányadó. abban minden igaz, jó és szép. és abból elvenni, se hozzáadni nem lehet.

Wildhunt 2023.11.27. 14:51:17

Kár is lenne azon perlekedni hogy ki mészárolt le kit...

Gyerekek, legyünk inkább barátok (by Leopold a macska)

alöksz róz 2023.11.27. 15:16:46

@cvsvrs: "a másik a libertárius kereszténység" - olyan állat márpedig nincs.

"jézus jó fej volt, megbocsátott, akinek csak tudott" - a libertárius nem ezt mondja.
teljesen kiforgatja mikor erre hivatkozik.
hanem azt mondja, hogy tehetsz amit csak akarsz. nincs mit megbocsátani.
nagy különbség :-)

vasútihíd 2023.11.27. 16:31:36

az ilyen hodász féle álkereszténység könnyen felismerhető hasonlóan a belülről bomlasztani próbáló celebpápa esetéhez. persze jó hogy pár kiadvány és blog mint ez is felhívja erre a figyelmet de a kisember ezt már magától tudja mégis terjed a sátáni terv szóval ennél talán valamivel többre lenne szükség.

Gelimtrtrddddd 2023.11.27. 17:55:54

@vasútihíd: n hodász féle álkereszténység könn
----------
Nem féle, hanem arta.

Hodász? Álkretény? Dehogyis, való kretény, a kreténység az buzizmus.

Wildhunt 2023.11.27. 18:11:11

@cvsvrs: tudtam hogy nem olvasod a téveszmét, csak kommentelsz.

2023.11.27. 19:01:36

@alöksz róz:
a libertárius megengedi, nem elfogad, hanem megengedni. ez a keresztényi magatartás. a neoliberális mondja azt, hogy nem kell semmi felett szemet hunyni. az hirdeti a feltételen elfogadást. az illiberális azt, ez elfogadhatatlan, megengedhetetlen.

Tapi2021 2023.11.29. 00:13:05

Elsőre úgy olvastam, hogy árokbatemetés.

alöksz róz 2023.11.29. 00:15:35

@Tapi2021: a vágyvezérelt gondolkodás :D

Tapi2021 2023.11.29. 00:20:24

@Deak Tamas: Már az, hogy női teológia egy eretnekség, elferdülés. Se női, se feminista, se felszabadítási... teológia nincs. Illetve amit ezeken a neveken hívnak az eretnekség. A teológia - kimazsolázott, kiforgatott részeinek - eszközként történő használata egyes emberi célokra!

Tapi2021 2023.11.29. 00:21:08

@alöksz róz: Mentségemre szóljon, hogy elmúlt éjfél. :-)

Tapi2021 2023.11.29. 00:24:49

@cvsvrs: "az újszövetségi trichotóm. a jó, a rossz és a gonosz küzdelme.
és ez alapján az lmbtq rossz, de nem feltétlen gonosz. szolgálhatja a közjót."

Ezek a te kitalációid.

Akkor már inkább: a jó, a rossz és a csúf küzdelme! :-)

Tapi2021 2023.11.29. 00:29:22

@cvsvrs: "a libertárius megengedi, nem elfogad, hanem megengedni. ez a keresztényi magatartás."

Nem sok fogalmad van a keresztény tanításokról.

Tapi2021 2023.11.29. 00:34:59

Hodász egy erős oszlopa lehetett volna az egyháznak, de éppen ezeket támadja leginkább az "ördög". Az erőseket, a kulcsembereket. És ő elbukott.
Ha ilyeneket sikerül megrontani, elbizonytalanítani, átállítani, az a legnagyobb nyereség.

A gyenge hitűekkel kevés a dolga, azok maguktól is jól tévelyegnek.

alöksz róz 2023.11.29. 01:45:58

@Tapi2021: nagyon sok homoszekszuális megy római katolikus papnak.
(honnan tudják ezek, hogy oda kell menni?)

az is lehet hogy sokan csak a papneveldében buzulnak be, de hajlam is kell hozzá. mindenesetre gusztustalanul tele van velük a római katolikus egyház. be kell engedni a nőket, nincs mese.

(nem értem, eleve miért tiltották ki őket? minek hozták be a cölibátust, valami buzoid csoport nyomására?)

gyanús ez

alöksz róz 2023.11.29. 01:50:46

@Gelimtrtrddddd: "Hodász? Álkretény? Dehogyis, való kretény, a kreténység az buzizmus." - csak a katolicizmus a buzizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.29. 08:57:35

@alöksz róz:

A cölibátus oka annak idején más volt.

A fő ok: az erkölcstelenség gátlása.

Mi is az a három dolog a világban, ami az embert motiválja? A pénz, a szerelem, s a hírnév. Nos, a hírnév nem probléma keresztény szemszögből, azaz a másik kettővel kellett valamit kezdene.

Innen a szerzetesség, melynek alapja a cölibátusi és a szegénységi fogadalom.

A papok nagy része persze nem volt szerzetes.

A málpont a X. század, ekkor egyetlen gazdag család uralta a római pápaságot, s még kevésbé voltak jelen a keresztény értékek.

Ezt reformálta meg egy szerzetes, akit római pápának választottak. VII. Gergely 1073-1085. Ő radikálisat lépett: megszüntette a nem-cöleb papságot teljesen.

2023.11.29. 08:59:01

@Tapi2021:
ami az ószövetségben halálbüntetéssel jár annak egy részére az újszövetség azt mondja, hogy megengedi, nem elfogadja, hanem megengedi.

2023.11.29. 09:14:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és a reformáció hozta vissza azt, hogy a papnak lehet családja.

errefelé többször összeütköznek a szerzetesekkel. és a pápaságot időnként később is a pénz mozgatja. debreceni jakab templomot épít azért, hogy ő szedje be az egyházadót. azt ugye a váradi püspök nyilván nem szenteli fel. hanem azt mondja, hogy azt foglalja el a dominikánus koldulórend. a jobbágyai azonban elkergetik őket. amire fegyveresekkel jönnek vissza. ezek után jakab megüzeni a pápának, hogy annyi adót fizet a pápának, amennyit a püspök, cserébe a szentszék parancsoljon rá a püspökre és vonja vissza a fegyvereseket.

2023.11.29. 09:35:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és maga a reformáció a ferencesek elzavarása. az is kolduló rend. amivel nincs probléma akkor ha tanítórend is működik mellette.

a mezővárosban koldulnak. a koldulórend felzabálja az alamizsnát. a koldulórendek dőzsölnek. az aranyat átviszik a nagyobb városba a püspöki széknek. és ezzel a szegények nem járnak jól. és a püspökség ítélkezik. aminek esetenként fingja nincs, hogy mi történt a mezővárosban. amelyik család több adományt ad nyilván az a jó keresztény. annak van igaza. és így kényszerű módon pénzelik lényegében az idegen főbírót. a zsidókeresztényeket idegennek tekintik. idegen nyelven beszélnek, nincsenek kapcsolataik a köznéppel. nem állnak családi kapcsolatban a nemességgel.

a reformáció az, hogy ezt a papi kasztot fel kell számolni. és a református kollégium úgy jön létre, hogy az kolduló és tanító rend egyben. a mezővárosok polgárai az adományokat nem az egyháznak, hanem közvetlen a közintézményeknek, a szegényháznak, vagy az iskoláztatásra adják. 1529-ben, mohács után létrejön a kórház az ispotály és 1538-ban az iskola.

2023.11.29. 10:06:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a reformációval jönnek létre az autonóm intézmények. errefelé az ispotály a boncmester házából jön lére. aki azt mondja, hogy abból legyen egy városi kórház. ha meghal, akkor abban a felesége gondját is viseljék. nincs gyereke, vagy esetleg volt, de meghalt, gyerekként, vagy mohácsnál. a bonczmester kint van a mohácsi csatában. és temérdek aranyat gyűjt a nemesektől, katonáktól. a magyar királyság aranytartaléka ott van a csatatéren, egy része a sebesültek zsebeben.

és azt mondja maga a boncmester, hogy ez nem tisztességes úton szerzett jövedelem, ebből egy kápolnát épít árpád házi szent ezsébetnek és a halála után a házából legyen közkórház. csak az nehogy a papok kezére kerüljön és úgy elenyésszen.

hanem a polgárok adakozzanak, a szenátus válasszon ki egy ispotálymestert, aki majd gyógyít, és mellé válasszanak egyházfit, aki felügyeli az adományok költését. és még a szegények közül is válasszanak egy képviselőt.

a reformáció nagyobb részt ilyen polgári elemekből áll. a debreceni zsinatot vezető prédikátor nemcsak teológus, hanem mellette botanikus, természetgyógyász. és magyarul kiadja az első herbáriumot, a "doktorok könyvét". ami addig latinul volt csak hozzáférhető.

a zsidókeresztények hegemóniája. a katolikus papság többségében sémita zsidó, és ugyanúgy felsőbbrendűnek képzeli magát azzal, hogy ők az isten választtot népe. pont úgy gondolkodnak, mint a zsidók. azzal, hogy ők a választott nép. a zsidókeresztények.

persze a reformációt a másik oldalról támogatják az izraeliták, luthert pénzelik az uzsorás fuggerek. a mediciiek is zsidók. és erre az a válasz, hogy a nép tartsa fent a papneveldét, és abból választhasson papságot. és azok természetes módon házasodhassanak akkor ha akarnak.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.29. 12:29:11

@alöksz róz: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a Canossa-ügy idején kezdődött a történet mert a családdal zsarolás már az akkori háborúkban is divatos volt, a döntő pont ez volt a cölibátus elrendelésében. Egyébként szerintem is el kellene törölni, gyakorlatilag sosem volt haszna, viszont pont a keresztény példamutató családi élet gátja, ami kezdve a görögkatolikusoknál zárva a protestánsoknál a legjobb propaganda lenne a kereszténységnek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.29. 12:32:22

@Deak Tamas:

A kérdés mindenesetre vitás.

Az ortoxiában látni, hogy bizony TÉNYLEG akadnak esetek, amikor a család teher, hiszen a papnak gondolkodnia kell feleségről, gyerekekről. A feleség még a legtöbb esetben megy, hiszen jellemzően a feleség hívő, de a gyerek esetében már megesik, hogy komoly bajok vannak.

Persze összességében én is azt hiszem, hogy a házas pap jobb, minden negatívummal együtt, mint a cöleb pap, aki vagy nem érti az átlagembert, vagy rosszabb esetben valamilyen komplexussal közdő alak.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.29. 12:46:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ez érdekes, mert akiket én ismerek, ott egyetlenegy kivétellel példásan szép családi élet van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.29. 12:57:29

@Deak Tamas:

Nyilván van fegyelmező ereje a hitnek, de ha valami félremegy, akkor sokszor baj van.

Ismerős pap esete. 48 éves korában meghalt a nála 10 évvel fiatalabb felesége teljesen váratlanul. Ilyenkor a szokásos megoldás: szerzetesi fogadalom. Csakhát ő ilyen kifejezett mácsó típus volt, látszott, hogy egy valamit biztos nem képes betartani: a szex elhagyását. Nem is tett fogadalmat. Aztán persze lett botrány: a paplakon jöttek-mentek a "takarítónők".

Azóta ki is rúgták.

Másik. Fia bajba került, segíteni akart neki. Persze aztán ideje nagy részét a fia vitte el, nem tudta rendesen csinálni a papi munkát.

Szóval van ilyen.

Persze abban igazad van, hogy az esetek zömében a dolog működik.

alöksz róz 2023.11.29. 15:27:51

@Deak Tamas: oké, ezt nem tudtam.
de csak trollkodtam kicsit a homoszekszuális összeesküvéssel :-)

(viszont tényleg tele van buzival a katolikus egyház, ez sajnos tény.
gyakorló buzi is sok van, komplexusos buzi is. még ők se hiszik el, amiről prédikálnak. sőt már eleve csak azért mennek oda, hogy a saját homoszekszuális közösségükben legyenek, ez elég nagy baj.)

2023.11.29. 16:00:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
akik egy bizonyos y kromoszóval rendelkeznek azok genetiksuan aszexuálisak. és nekik az önmegtartóztatás nem olyan nagy gond. egy sémita csoportosulás. ők a zsidókeresztények. és a hegemón közösségük a római katolikus egyház. lehet, hogy valalyeik nem ilyen pap (mint ez az argentin) eltörli a cölibátust, de aztán alighanem visszaállítják. mert egyébként a sajtó tele lenne a klérus családi ügyeit kiteregetó bulvár sajtóhírekkel. ahogyan mondjuk a brit királyi családdal is megteszik. szóval ez szétverné a vatikánt.

viszont katolikus népegyházak könnyen lehetnek. a 16 századi magyarországon is azt hirdették meg. elsősorban külpolitikai okai voltak annak, hogy nem ez valósult meg. azt senki se támogatta.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.29. 18:09:54

@alöksz róz: fogalmam sincs mért van ez így, én csak leszbikus meg homokos református lelkipásztort ismerek.
A mi SSC-s iparágunkban vannak túlreprezentálva, egyszerű okból: itt - mivel jórészt diplomás népség dolgozik - rendszerint nem kell tartani semmitől, és amúgy sincsenek annyira magányosan. Csak aztán van olyan, aki szépen ügyeskedik is ezzel, hogy emiatt nem léptetik elő (nem azért mert hülye.)

Gelimtrtrddddd 2023.11.29. 18:27:02

@Deak Tamas: ha meghal a feleség, kötelező a szerzetesi fogadalom?
----------

Magyarul: ha mered,mereved ana ara,az ara... Kötelizé nem van, szerzizé se.

Tapi2021 2023.11.29. 19:02:31

@alöksz róz: Azzal még nem volna baj, ha valaki, aki egyébként valóban hívő és hitből megy papnak, meleg HAJLAMÚ.
Hiszen, a szexuális hajlam egy róm.kat. papnál LÉNYEGTELEN!

Mindegy, kivel NEM ÉL szexuális/házas életet!

A hajlam, bármilyen bűnre való hajlam, késztetés, nem bűn, amíg megmarad hajlamnak.

Tehát pl. a róm.kat. papi pálya is lehet a BŰN ELKERÜLÉSÉNEK útja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.11.29. 19:03:39

@Deak Tamas:

Nem. De elvárt. Hiszen miért ne tenné meg, ha úgyis tartózkodik a szextől?

Tapi2021 2023.11.29. 19:07:35

@alöksz róz: Jézus egy tanítványa sem volt - a belső, vezetői, apostoli körben - nő.
Miközben a gyülekezethez természetesen a nők is hozzátartoztak.

Ez őrződött meg máig az eredeti egyházban.

A házasság, család is akadály ott, ahol a papnak a gyülekezetért és Istenért kell(ene) élnie, vállalva a szolgaságot, szolgálatot, akár a halál árán is.
A házasnak, családosnak minimum két "ura" van, nem egy. Kétfelé húz a szíve nem egyfelé. Kétfelé van gondja, nem egyfelé...

Tapi2021 2023.11.29. 19:09:23

@alöksz róz: "be kell engedni a nőket, nincs mese."

A nők ugyanúgy benn vannak az egyházban, mint a férfiak, gyerekek! Csak nem papi szolgálatot látnak el.
Van más feladat is bőven!

Tapi2021 2023.11.29. 19:17:31

@cvsvrs: Kb. olyan súlyú dolgokat, mint a körülmetélés elhagyása vagy a sertéshús evés.

Avagy a vallási okból történő megkövezés, kivégzés elhagyása. Amivel nem azt mondja, hogy pl. a házasságtörés mától nem bűn! Csak azt, hogy a házasságtörőt ne öljétek meg.

Érdekes, hogy erre tértek át a zsidók is, pedig nem fogadják el a Messiást... Még mondja valaki, hogy az izraelita nem egy haladó, pragmatikus vallás.
(Annyi köztük az eltévelyedett, hogy magukat irtanák ki, ha betartanák a mózesi, ószövetségi törvényeket! Így hát nem tartják be!!!)

Tapi2021 2023.11.29. 19:21:37

@Tapi2021: "(Annyi köztük az eltévelyedett, hogy magukat irtanák ki, ha betartanák a mózesi, ószövetségi törvényeket! Így hát nem tartják be!!!)"

Vagy FORDÍTVA: amióta nem tartják be a törvényeket, szaporodnak köztük az eltévelyedettek.

Egy D. Pressmannek, Alex S.-nek... nem lenne jó világa a régi, hithű izraeliták között!

Tapi2021 2023.11.29. 19:35:19

@Deak Tamas: "Egyébként szerintem is el kellene törölni, gyakorlatilag sosem volt haszna,"

Nem értek ebben egyet. És nem is igaz így.
A kereszténység, az evangélium hirdetése a papok feladata elsősorban, és még a világ nagy része nem az!

Tehát MENNIÜK kéne hirdetni az Igét, a pogányok közé. Vállalva az utazást, veréseket, halált is.
Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy otthon valahol, sok ezer kilométerre van egy család, amelyről gondoskodni kéne.

Sőt, a papi hivatást ITTHON sem lehetne úgy csinálni JÓL, hogy mellette beleférjen még a család is, a gyerekek reggeli iskolába hurcolása, délutáni edzésekre, különórákra, stb. hurcolása, az ő etetésük, ruházkodásuk, fejlődésük... biztosítása... Stb.

Mert közben ki dolgozik a gyülekezettel? Ki gondoz több száz gyülekezeti tagot igazi lelkipásztorként? Ha kell - és kéne - napi szinten. Ki evangelizálja a nem hívőket? ...

Ezek NEM EGYEZTETHETŐK össze azzal a hivatással, ami a papi hivatás KELLENE, HOGY LEGYEN.

Azért gondoljuk, hogy igen, mert már mi is egy szakmaként, melóként gondolunk a papi hivatásra. Amit a pap lenyom nyolctól négyig, a biztonságos, megszokott irodában, templomban. És ennyi. Napi rutin. Aztán másnap reggelig férj és apa, nem pap.

Csak hát ezek nem papok, csak melósok. Meg is látszik az egyházakon.

Tapi2021 2023.11.29. 19:41:48

@Deak Tamas: "ez érdekes, mert akiket én ismerek, ott egyetlenegy kivétellel példásan szép családi élet van."

És mennyire dinamikusan nő a gyülekezet?
Mennyi pogány tér meg náluk?

Mert a feladat ez, nem a példás családi élet! Azt mi is tudjuk csinálni, nem papként.

alöksz róz 2023.11.29. 19:54:59

@Tapi2021: "Jézus egy tanítványa sem volt - a belső, vezetői, apostoli körben - nő." - mert a zsidók is nagyon lenézték a nőket.

amúgy nagyon valószínű h volt, csak utólag kiszerkesztették az újszövetségből.

alöksz róz 2023.11.29. 19:58:58

@Tapi2021: nana, nem papként is lehet (sőt kell is) az igét terjeszteni!

szóval vagy indulj neki a közel-keletnek te magad, vállalva a verést vagy akár a halált, vagy inkább maradj csendben...

alöksz róz 2023.11.29. 20:04:20

@Tapi2021: "Sőt, a papi hivatást ITTHON sem lehetne úgy csinálni JÓL, hogy mellette beleférjen még a család is, a gyerekek reggeli iskolába hurcolása, délutáni edzésekre, különórákra, stb. hurcolása, az ő etetésük, ruházkodásuk, fejlődésük... biztosítása... Stb." - hát ott az asszony aki segít, ezeknek a jó részét ellátja.

"Mert közben ki dolgozik a gyülekezettel? Ki gondoz több száz gyülekezeti tagot igazi lelkipásztorként? Ha kell - és kéne - napi szinten. Ki evangelizálja a nem hívőket?" - mifelénk a református papok azért elég jól elboldogulnak, és még a közösségszervezésben is igen aktívak.

az má más kérdés, hogy pont olyan harácsolók (és ehhez képmutatók), mint a zsidók

alöksz róz 2023.11.29. 20:09:08

@Tapi2021: szóval igaza van a deák tamásnak, igenis példát kell mutatni, hogy lehet szépen együtt élni.
és amúgy is a példamutatás a legjobb nevelési módszer.

alöksz róz 2023.11.29. 20:13:19

@alöksz róz: a jehovák se túl sikeresek a térítő tevékenységükkel...

alöksz róz 2023.11.29. 20:23:20

@alöksz róz: "és még a közösségszervezésben is igen aktívak." - és a feleségük is részt vesz ebben is, nekem pl még gyerekkoromból igen jó emlékeim vannak a református (vagy evangélikus? nekem kb mindegy) pap feleségéről. pedig görög vagyok, nem református.

Tapi2021 2023.11.29. 20:32:03

@alöksz róz: " nana, nem papként is lehet (sőt kell is) az igét terjeszteni!

szóval vagy indulj neki a közel-keletnek te magad, vállalva a verést vagy akár a halált, vagy inkább maradj csendben..."

Igen. Mindenkinek a maga helyén. Nekem a környezetemben, a munkahelyen..., mert ide szólít a kötelességem. A papnak meg mennie kéne. Azért pap. Hogy a TELJES ÉLETÉT tegye fel a szolgálatra. (Ha nem, akkor ő is csak egy melós, nem pap.)

Különböző a papi és a férji, apai hivatás!

Nagyon különböző. És ennek így is kellene maradnia, lennie. A pap ne családos ember akarjon lenni, hanem végezze a saját dolgát.
Az a gond, hogy nem teszik.

Én TESZEM! Melózom látástól vakulásig, hogy fenntartsam a nagycsaládot, rohangálok reggel este a gyerekekkel ide-oda, próbálom a fizuval kihúzni a következő fizuig..., és beszélek Istenről ahol és ahogy csak lehet. Én elvégzem a magamét.

Nem, nem nekem kell menni a pogányokat téríteni akár halálveszélyben is, hanem a papnak, akinek erre van HIVATÁSA.

De nem csinálják. Hogy mennyire nem, arra a migrációs válság világított rá a leginkább.
Hány papot láttál a határnál Bibliával a kézben hirdetni a "keresztény Európába" vágyó pogányoknak, muszlimoknak hirdetni az evangéliumot?

Egyet sem!

Ehelyett a legtöbb helyen még a kereszteket is lekapkodták a falról, hogy ne sértse a pogányok pogány hitét...

Hol voltak a papok, az igazi papok ekkor vagy máskor, amikor papoknak kéne lenniük a gáton? És nem a családjukért felelős családapáknak?!

Sehol.

Ma nincs vagy csak alig van már pap, a szónak eredeti, HIVATÁS, ELHIVATOTTSÁG értelmében. Melósok vannak, nyolctól négyig. Meg megélhetési "papok".
Sajnos.

Tapi2021 2023.11.29. 20:44:01

@alöksz róz: "a jehovák se túl sikeresek a térítő tevékenységükkel..."

Becsülöm bennük, hogy legalább mennek, kiállnak, kilépnek a komfortzónából, vállalják, hogy hülyének nézik őket. Amit a kat.-ker. papok vagy ref. lelkészek már régen nem vállalnak, nem csinálnak.

Kár, hogy mérgezett vizet, privát, ember által kitalált vallást árulnak az Élet vize helyett. Ezért nem baj, hogy nincs rajtuk áldás és nem túl sikeresek.

Amit csinálnak, az azonban példamutató.
Ebben ők járnak az őskeresztény apostolok nyomdokain.

Ha Pálék is csak a seggüket meresztették volna valahol egy templomban a Szentföldön, annyi ambícióval és hivatástudattal, amennyi a mai papoknak, lelkészeknek van, hogy a gyülekezet eltartsa őket, ők meg cserébe prédikálnak nekik, pár év és nincs kereszténység.

Wildhunt 2023.11.29. 21:02:18

@Tapi2021: az egyetemes papság meg már smafu? A János 17-tel együtt?

alöksz róz 2023.11.29. 21:44:30

@Tapi2021: az nem "a" pap.

hittérítő misszionáriusok egyébként most is vannak.

alöksz róz 2023.11.29. 21:52:57

@Tapi2021: "Amit csinálnak, az azonban példamutató." - hát nem az a példamutató, ahogy bekopogtat és osztja az észt valaki, hanem ahogy él és ahogy a mindennapi életben viselkedik

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.30. 12:49:31

@Tapi2021: meggondolandó az érvelés, de nem látok leküzdhetetlen akadályokat. Viszi szépen a családját, ahogy kell.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.30. 12:53:55

@Tapi2021: csak a görögkatolikusokról lehet így adatot szerezni, Trianon után maradtak 300 ezren, ma vannak 270 ezren. Szóval jól viszik a hitet.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.11.30. 12:55:40

@alöksz róz: én már láttam református szerbet is, sőt bárki, aki megnéz bármilyen olyan filmet, amiben Rajnai Gábor szerepel.

alöksz róz 2023.11.30. 17:40:49

@Deak Tamas: "én már láttam református szerbet is" - na jó, de görögkatolikus reformátust tán még te se láttál :-)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.01. 08:31:13

@alöksz róz: hát pont úgy lehet, mint a református szerb, áttér. Sőtm, Rajnay papa, akit Joanovics Urosnak hívtak, ő volt az aradi presbiter.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása