magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Menő dolog az életellenesség

A modern liberalizmus három fő támadási iránya: a család, a nemzet, a vallás.

De mindez leredukálható egy dologra: az életre.

Nem véletlen, hogy minden élő és mozgó liberális szervezet idén az év emberének Karsai Dániel eutanázia-celebet nevezte ki. Nem tudom jelölték-e Oszkárra is, de a Gömbölyű Simlis díjat biztosan szintén megkapja, ahogy persze a tömérdek ballib kamudíj zömét is, sok ilyen van: a Minőségi Gágogás díj, a Tolerasztia díj, a Kutyát Se Érdeklő Halandzsázásért díj, meg persze a Pulicer és társai, a Kuvaszcer és a Németjuhászcer.

Hiszen a modern liberalizmus fő ellensége maga az élet. A polgárok rendkívül fel vannak háborodva, hogy a mucsai fogatlanok nem kérik a körzeti orvosnál a halált, amikor rossz lábbal keltek fel, hanem inkább egy-két pohár szeszes itallal kezelik a depressziót.

A Soros Magyar Hangjának lelkes kiábrándulfideszes, igazijobboldali, igazikeresztény csapata nem tétlenkedett, villámgyorsan léptek: ők is Karsait ütötték lovaggá! Ez van, bizonyítási kényszer van a fiúkon: meg kell értetni mindenkivel, hogy ők már nem fasiszták!

116 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9918286255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZorróAszter 2023.12.27. 08:24:44

Itt már megint a szokásos keresztény képmutatás ordít.

Kit érdekel, hogy a modern orvostudomány ma már úgy el tudja húzni az agóniát, ami felér egy inkvizíciós kínvallatással. Hogy erre Hipokratész se volt felkészülve. Hogy erre a törvény sincs felkészülve.

Hogy keresztény hívő orvosokat is belekényszerítenek, hogy ők döntsenek saját hatáskörben sokszor feldolgozhatatlan erkölcsi dilemmába kergetve őket.

A lényeg, hogy a probléma ne is látszódjon, ne beszéljünk róla. Ha nem látszik, akkor probléma sincs. Kit érdekel hogy elviselhetetlen gondot akasztunk keresztény orvosok nyakába is.

Tisztára mint a buziknál is. Ne is beszéljünk róla és akkor nincsenek is. És akkor probléma sincs. Az a legfontosabb.

És játszhatják közben a megértő, megbocsájtó szentet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 08:34:56

@ZorróAszter:

De, beszélni kell minderről. A keresztény álláspont kristálytiszta.

A dilemmás keresztény orvos meg nem keresztény. Ismerje be, hogy ateista, s vége az erkölcsi dilemmájának.

2023.12.27. 08:58:40

ezek a viták budapest belső kerületeiben zajlanak. ahol mindkét tábor népellenes.

akarja-e, hogy az egészségügy kapjon önálló szaktárcát a kormányon belül (és azon kívül is). legyen egészségügyi minisztérium (és egészségügyi szakállamtitkárság az államfő hivatalához kapcsolódóan). ez az ország jelen állapotában mondjuk egy lényegi kérdés. ami akár népszavazás keretében is megvitatható lenne.

2023.12.27. 09:01:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
csak ugye jézus is feláldozta magát úgy, hogy a gyilkosának júdásának megbocsátott. a biblia az ügyben nem egyértelmű. túl azon, hogy a biblia nem azonos a kereszténységgel, legfeljebb a zsidókereszténységgel.

ZorróAszter 2023.12.27. 09:07:54

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Nemcsak kriptoateista keresztény orvosok találkozhatnak olyan gyógyíthatatlan halálos betegekkel, akiknek például csillapíthatatlan fájdalmai vannak, hanem valódi hívő keresztény orvosok is.

2023.12.27. 09:09:56

@ZorróAszter:
szerintem ez megint budapest problémája. errefelé nincs semmiféle agónia elhúzás. errefelé a szomszéd nénit 90+ éves korában letolták a pincébe. mert napok óta eszméletlen állaotban feküdt. aztán a hidegtől, vagy valamitől felébredt. és felmászott a lépcsőn, szólt a nővéreknek, hogy eltévedt. vidéki kórházakban nem húzzák el az agóniát. az orvos széttárja a kezét. a hozzátartozóknak azt mondja, hogy készüljenek fel a legrossabbra. és kérnek egy telefonszámot. ez a protokoll. semmiféle huzavona nincsen. akkos se ha a beteget még egy hónapig, vagy akár hónapokig élő halottként tarthatnák az osztályon.

mintha budapest belső kerületeiben egy másik etnikum élne, nem azokkal a problémákkal, amelyek magyarországon általánosak. mintha a hungária körúttól egy másik ország kezdődne. magyarul beszélő külföldiekkel.

2023.12.27. 09:13:46

@ZorróAszter:
egy orvos rendesen nem adhat be egy mérgezett injekciót. a tömeggyilkosnak se adják be. ha valaki emberjogi aktivistaként a halálbüntetés ellen küzd, akkor mégis hogyan pártolhatja az aktív eutanáziát?

2023.12.27. 09:32:01

@ZorróAszter:
maga szerint vidéken ez miért nem probléma? miért nem mondja senki fehérgyarmaton, vagy mátészalkán (ezek átlagos magyar települések), hogy ha olyan állapotba kerülne, akkor tegyék el láb alól az orvosok.

2023.12.27. 09:41:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
oké, és az nem probléma, hogy hadd ne részletezzem, hogy emberként milyennek tartott rendőr vezeti a szuverenitsa kormányban az egészségügyet? vagy mondjuk milyen tudományos elismertségű vezeti az orvostudományban az alapkutatást és a innovációt? ezek nem problémák? ez nem népellenes?

Gelmerrrrr 2023.12.27. 09:44:30

Menő dolog az életellenesség
A modern liberalizmus három fő támadási iránya: a család, a nemzet, a vallás
-----------------
1. A dolog a dulgs volna. Schuld, ez itt halandzsa.
2. Nem támad, hanem a steu stumától stutni, a csu, stu stumától.
3. Nem irány, hanem magyarul raktajang: rakustutu raktajang.
4. Nem ellen, az alna volna, de ide inkább anta.

5. A vallás az vélés, libcsizmus.
6. A család a stalad, a baru barmája, az úrnak, állad, de a fingristák már átírták, libcsizálták a hangot, ahogy mondjuk a butaká is, de illegitim.

7. Életantanda? Az élet igesntak az el-al stumától ered, egy partikel, az elen-alan indogermán verbtől, így ez annyi, ahogy erjeszedni, nőni, wachsen. Az életantanda így a kreténység, attól, hogy élni így annyi, ahogy ha Kirgen fejet nyakról metsz, él, nő.

ez a nevem senki 2023.12.27. 11:06:27

család, a nemzet, a vallás

+ császár
hamár jappánról vanszó

vektortér 2023.12.27. 12:34:28

@ZorróAszter:
Támogassuk együtt a buzik és libsik eutanáziához való jogát!

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2023.12.27. 14:13:44

1. "a modern liberalizmus fő ellensége maga az élet"

EZ telitalálat, eddig ne jutottam el gondolkodásban, de teljesen igazad van, ez elég tömör jellemzője a liberalizmusnak.

2. Az eutanáziát én azokban az esetekben megengedném, mikor a beteg már reménytelen és nagyon szenved. DE TUDOM, hogy mindent így engedtek meg, amit azután TELJESEN MÁSRA HASZNÁLTAK. Szóval én nem elméleti indokokból, hanem gyakorlatiból mondom, hogy SZÓ SEM LEHET RÓLA.

Csak nézzük pl. a válást, aminek a bevezetése előtt könnyes regényekben érzékenyítették a lakosságot, hogy szegény nőket verik, mennyivel emberségesebb volna, ha lehetne válni. Aztán megengedték, és az lett belőle, hogy a nők a gyerek megszerzése után kirúgják az apát, mert nekik már nem kell, de a lóvét persze csak fizesse. Hány ilyen eset van. De azokban a könnyes regényekben ilyen nem volt.

Nekem az esett le, hogy mindent másra használnak, mint mikor a bevezetését megindokolták. Ott az EU, amit elvileg arra találtak ki, hogy előmozdítsa a kereskedelmet és már ott tartanak, hogy meg akarják vonni a vétójogunkat, azaz birodalmat akarnak építeni. Stb. Stb.

Ebből konkrétan az lenne, hogy a rokonok tömegesen nyírnák ki az idősebbeket, csak hamisítani kell hozzá egy aláírást. Szerintem egészséges embereket is tömegével intéznének el így. Meg még a fene tudja, hogy milyen bestiális dolgokat. Köszönjük, nem kérünk belőle, akármilyen kibaszott jó regényíró is írja a mesét.

ZorróAszter 2023.12.27. 16:26:15

@cvsvrs:

"szerintem ez megint budapest problémája. errefelé nincs semmiféle agónia elhúzás. errefelé a szomszéd nénit 90+ éves korában letolták a pincébe."

Az se emberséges eljárás.

És kizártnak tartom, hogy vidéken ne lenne olyan rákfajta, ami csillapíthatatlan fájdalommal jár.

ZorróAszter 2023.12.27. 16:32:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
@cvsvrs:

Én nem ajánlok semmit, csupán azt mondom, hogy megint a szokásos keresztény képmutatásnál tartunk: birkózzon a keresztény orvos maga egyedül az esküjével és a lelkiismeretével protokoll és jogi szabályozás nélkül, az ő dolga. Mi szenteskedve mossuk kezeinket: ami nem látszik, nem hallatszik, az nem a mi dolgunk. Az orvosok is hallgatnak, mert minden szó bizalmatlanságot szülne velük szemben.

Akkor hát mi a probléma? Hisz nem látszik semmi, és ez a lényeg ugye.

Gery87 2023.12.27. 16:35:24

"A polgárok rendkívül fel vannak háborodva, hogy a mucsai fogatlanok nem kérik a körzeti orvosnál a halált, amikor rossz lábbal keltek fel, "

Csakhogy itt akkorát csúsztatsz mint egy ház.
Halálos beteg! Mindenképp meghal, csak nem akar lebénulva, fuldokolva szenvedve meghalni.
Szó nincs arról hogy bárki azt akarná mostanitól az eutanázia legyen olyan mint elmenni és venni egy Aspirint!

Hülyeségeket beszélsz.

Mond azt te keresztény vagy ezért nektek ez bűn.

Pont.

Nem kell idekeverni a hülyeségeket.

ZorróAszter 2023.12.27. 16:35:24

@vektortér:

"Támogassuk együtt a buzik és libsik eutanáziához való jogát!"

Ha nem vette volna észre, én nem támogatok semmit.

ZorróAszter 2023.12.27. 17:34:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Képmutatás a gyilkosság ellenzése?"

Képmutatás a megoldást rátolni az orvosokra birkózzanak ők a lelkiismeretükkel meg az esküjükkel és mindegyik külön-külön tegye azt amit épp ő gondol.

Gelmerrrrr 2023.12.27. 18:06:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: i halálos beteg már születésekor.
Komolytalan vagy.
----------------

Mortályos beteg már bírtaválásjánál. Magyarul.

A komoly hangot nem rakem magyarul, így magyarul ernyeszta: ernyesztalosza, ernyesztavésza vagy.

erol 2023.12.27. 18:22:17

Magyarellenesek, életellenesek... Mi lesz a következő? Világmindenség ellenesek? Ez már nevetséges. Tehát szerinted a liberálisok célja, a földi élet kipusztítása? Elragadnak az indulataid...

jónévez 2023.12.27. 18:25:23

@Gery87:
Nincs ebben csúsztatás.
Életet egyet kaptunk. Nem kell hozzá okvetlen kereszténynek lenni (mondtam már, én sem vagyok az), hogy megértsük: ezt az ajándekot végig kell csinálni. Nemcsak a méuet nyaljuk le. Kb mint a házasság. Komoly ember azt is végigcsinálja. Nemcsak a fiatal pináig. A vénasszonyt ugyanúgy szereti. Mert egyszer őt választotta. Na, az életet is egyszer megkaptuk, végigcsináljuk. Így vagyunk felnőttek.

Gelmerrrrr 2023.12.27. 18:31:27

@erol: Magyarellenesek, életellenesek... Mi lesz a következő? Világmindenség ellenesek? Ez már nevetséges. Tehát szerinted a liberálisok célja, a földi élet kipusztítása?
-------------
Magyarul: magyarantandások, életantandások...Hogyan raked a ranakeredő? Erdaalnamány antandások? Ígyhát rekkinted a libcsik remuja, az erdai élet antovészejtésje.

A puszta magyarul mondjuk puna volt, nem föld, hanem feld, de ide erda...

jónévez 2023.12.27. 18:41:06

@ZorróAszter:
Annyora azért ez nincs rátolva az orvosokra. Ők megteszik, amire esküdtek, életet hosszabbítanak, szenvedést enyhítenek. Empátiát is többet tanultak, mint mi, tudják, kinek mit szabad megmondani.
Akkor tolnánk rájuk túlzott felelősséget, ha gyilkoniuk kelldne. Ha annyira magamnál vagyok, hogy nyilatkoznék róla, öljenek meg -akkor azt ne orvossal tetessem meg. Megtehetném magam is, nem felnőtt dolog masra bízni. Mondjuk, az öngyilkosság is férfiatlan.

jónévez 2023.12.27. 18:44:29

@erol:
Persze, túlzás ez.
De azért pont liberálisoktól látunk ilyeneket, sőt, még azt is, hogy ki érdemes egyáltalán gyereket csinalni, nevelni.
Minden vallástalanságom ellenére: keresztény emberektől ilyen előítéletet (hogy ki alkalmas gyerekre) nem hallottam. Liberálistól igen. Nácitól is.

jónévez 2023.12.27. 18:47:24

@jónévez:
Tehát: igenis, az életet tessék végigcsinálni. Azért van. Nem csak a szép részét, az összest.

jónévez 2023.12.27. 18:55:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
:)
Persze, ezzel én is szoktam viccelni. Mind a halálra születünk :)
Vsak nem. Az életünkre születünk. Persze, mind meghalunk. Pont.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.27. 19:28:40

@ZorróAszter:

S mit kellene tenni? Egyenruhába kényszeríteni a zorvosokat és kötelezni őket?

ZorróAszter 2023.12.27. 20:02:25

@cvsvrs:

"de olyan nincs, hogy valakit az orvosok szánt szándékkal mérgezzenek meg."

Maguk se hiszik csak mondják behunyt szemel. Közben senki se beszél róla. Ha etikai bizottság elé kerül az ügy, vagy rendőrségi ügy lesz belőle, akkor eltussolják.

Csak ne vallja be az orvos nyilvánosan, mert ugye akkor kezdődnek a bajok mert akkor hiába van csukva minden szem.

ZorróAszter 2023.12.27. 20:03:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"S mit kellene tenni? Egyenruhába kényszeríteni a zorvosokat és kötelezni őket?"

Fogalmam sincs. Én csak a képmutató hozzáállásról beszéltem.

jónévez 2023.12.27. 20:06:30

@ZorróAszter:
Először azt mondtad, hogy az orvosok lelkiismerete ellen van, hogy nem teljesíthetnek eutanáziát, nem tehetik, nem teszi. De csak mert nem tehetik..
Most azt mondod, mégiscsak megteszik, csak eltusolják.
Ha orvos lennél, akkor egyiket sem feltételeznéd. Képzettebbek, nemcsak az orvostudományból. Emberségből is.

ZorróAszter 2023.12.27. 20:07:16

@jónévez:

Én olyan esetekről beszélte, amikor valaki gyógyíthatatlan halálos beteg, és csillapíthatatlan fájdalmai vannak. Vagy teljesen magatehetetlen. Vagy éppen csak a gépek tartják életben.

jónévez 2023.12.27. 20:25:04

@ZorróAszter:
Ha valaki gyógyíthatatlan beteg,-no arrál besuéltem. Az élet hátulütőit is fel kell vállalnia.

A magatehetetlen ember pedig nem kér (mert magateheteten) sem eutanáziát, sem semmit.

A gépről pedig azt, aki már gyakorlatilag nem él -most is leveszik. Persze, nem egy ember gyors döntése alapján.

erol 2023.12.27. 20:27:51

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A fenéket, miért nem mondod azt, hogy nem értesz egyet ezzel, miért kell ilyen hülyeségeket költeni?
Egyébként nem értem miért jó neked ha valaki sokat szenved, és miért okoz gondot ha nem? Nem mindegy neked?

ZorróAszter 2023.12.27. 20:32:24

@jónévez:

"Először azt mondtad ..."

Valahonnan ismerős az a technika, hogy olyan szavaimmal vitatkozik valaki, amit sosem mondtam.

Szerintem ugyanolyan lelki teher egyes orvosok számára ha megteszik, és az is ha hagyják a gyógyíthatatlan halálos beteget szenvedni. A baj az, hogy a döntés rájuk van tolva: boldoguljanak ahogy tudnak.

ZorróAszter 2023.12.27. 20:36:30

@jónévez:

"Ha valaki gyógyíthatatlan beteg,-no arrál besuéltem. Az élet hátulütőit is fel kell vállalnia."

Én olyan esetekről beszéltem, amikor valaki gyógyíthatatlan halálos beteg, és csillapíthatatlan fájdalmai vannak.

"A magatehetetlen ember pedig nem kér (mert magateheteten) sem eutanáziát, sem semmit."

A magatehetetlenség nem jelent beszédképtelenséget is.

"A gépről pedig azt, aki már gyakorlatilag nem él -most is leveszik. Persze, nem egy ember gyors döntése alapján."

Itt is van gond, ha azután se hal meg.

jónévez 2023.12.27. 20:39:27

@ZorróAszter:
Na, én úgy értettem. Ha rosszul, akkor (tényleg) bocsánatod kérem.
Tényleg annak tudatában írtam.
De azt akkor is tartom:
Az életét mindenki élje végig, ha fáj, ha nem.
Ha meghalni akar, azt magának intézze el -de én akkor is gyáva dolognak tartom az öngyilkosságot is.
Azt pexig, hogy másra kívánja valaki a saját halálát lőcsölni, mással akarja magát meggyilkoltatni, azt aljasságnak.
Azt pedig (de ezt is mondtam már), hogy a magát mással meggyilkoltatót nemcsak bátorírjuk ebben, hanem még mi is biztatunk gyilkolásra -nagyon aljas, emberellenes dolognak tartom. És az örökségre vágyók dumájának is.

Gelmerrrrr 2023.12.27. 21:29:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A liberalizmus alapjaiban emberellenes eszme.
------------------

DEHÁT TE IS EGY LIBCSI VAGY!

Alap? Ilyen hang nem van, a magyar nyelv rekkint az al a túl volna, így raku vagy stuma a Grund magyarul.

Nem ellen, hanem anta, az ellen az alna volna magyarul, ahogy al. De ezt az emberantást se rakem. Most hogy kell rakni ezt az embert? Magyarul, hogy a magyar nyelv indogermán és germán, nem fingár? Vagy stak azt, hogy latinul, hogy humánus?

Mostmár humanista is vagy? Látem, totál libcsi vagy.

Eszme? Ilyen hang se van, stak nyelvkakilási halandzsa, nem is rakem. Az ész egy maradáj hang, az indogermán ueidh stumától, rokoja a libcsi jevevényhang a vizsgál, aahogy latin visó és a wissen, a vigyáz és a vicc is. Az ész így empíria volna, de hogyan wissen mi? A libcsizmus egy vallás, kereszténység, ana nem van, Wissen-je nem van, stak olyan ahogy a Biblia avagy Jehova. De ha wissen kellene nekünk, úgy hogyan is? Öboát vagy Soros Alexot? Egal. A libcsizmus a kreténység, empíria nélkül, ahogy a butkaá, a fecni, az alkoholizálmány, az egész egy vallás, ahogy a libcsizmus, az egész a kreténységtől.

ZorróAszter 2023.12.27. 22:42:37

@jónévez:

Elfeledkezik arról, hogy legalább 30 de 50 év óta egyre nagyobb mértékben tudják életbentartani a halálos gyógyíthatatlan betegeket is, sőt az orvosi eskü erre kötelezi az orvosokat. Vagyis az orvosi eskü sem veszi tudomásul, hogy ezzel a halálos beteg emberek szenvedése egyre hosszabban elnyújtható.

Ugyanígy az agyhalál esetén is: sokszor olyan kezelést kapnak előtte, hogy túlélik hogy leveszik őket a gépekről.

A baleseti sebészetben is olyan sérült embereket hozhatnak vissza az életbe, akiknek az élete azután nem nemezhető emberi életnek. És ezt a baleseti sebész se tudhatja előre. De ha tudná, elvben akkor is köti az orvosi eskü.

jónévez 2023.12.27. 22:54:01

@ZorróAszter:
És ugyanígy tudnak a munkába visszahozni olyan betegségből, ami 20-30 éve még halált jelentett.
Én már 8 évet biztosan kaptam. Nem rokinyugdíj, dolgozom.

ZorróAszter 2023.12.28. 00:40:33

@jónévez:

Örülök, de ez nem válsz a kommentemre.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 08:45:58

@erol:

Ez olyan, mint amikor az abortusz mellett azt az árvet hozzák fel, hogy megerőszakolta a kislányt a bűnöző. Demagógia.

A liberalizmus alapja az, hogy az emberek nem számítanak.

Gelmerrrrr 2023.12.28. 09:30:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mint amikor az abortusz mellett azt az árvet hozzák fel, hogy megerőszakolta a kislányt a bűnöző.
----------------
Magyarul: ez olyan ha az abortusznak azt a rakandást bírongják fel, vagy rakják fel, hogy az erővel durrantott....bűnöző bullshit hang dúrgerni.

??????? Dehát ez az érv! Nagyon nem rakod! Olyan hang hogy érv nem van, stak indogermán er és ár stuma van, az ér sklavenaufstandi. Az érv egy libcs hang volna, attól, hogy azt mondja, hogy stak az argumentáció, ana a mainstream, fingrizmus, butaká.... Az érv hang így a 22-es paradoxonja.

Nálem érv hang nem van, ilyen nem is van, ettől nem is érvelem, stak rakandem, argumentálem, de ab ovo az érveléstől távol maradem.

jónévez 2023.12.28. 09:54:52

@ZorróAszter:
Dehogynem válasz, csak nem szemtöl szembe beszélgetünk, nem azonnali a válasz, nem latod az arcom, ezért nem teljesen értetted.
Illatt volna (valóban) a mondat elé odatennem:
Annak ellenére (vagy azzal együtt is) az orvostudomány nemcsak a szenvedést hossuabbította meg. És így már érthető a válaszom is:
Ezzel együtt olyanokat is meggyógyít, akik azelőtt csak szenvedésre voltak ítélve.
Természetesen minden felvetésedre nem tudok teljes választ adni -emmáncsak így van ;(

jónévez 2023.12.28. 10:01:12

@jónévez:
Es azt láthattad: én úgy érzem, a fájdalom, a szenvedés benne van a pakliban, abban, amit életnek hívunk.
És tényleg nem rosszindulatból mondom. Csak ez ilyen alapelv nekem.
Anyám mondott ilyet: ha ő véletlen majd magatehetetlen lenne, akkor tegyünk róla, hogy ne kelljen úgy élnie. Én csak azt mondtam: nem tehetem meg. Nem ölhetem meg az anyámat (sem). Egy életet kapott ő is, azt kell végigcsinálni.
(Gyerekkorunkban erre nevelt ő is. Persze, ezt sohasem fogom a szemére hányni, hogy ekkor meg épp az ellentétét mondta)

Gery87 2023.12.28. 15:30:51

@jónévez:

Marhaság, senki nem tartozik senkinek azzal hogy "végig csinálja" akűr úgy is hogy szneved!

"ezt az ajándekot végig kell csinálni. "

Nem, nem kell.
Majd ha fuldokolsz a saját testedben akkor nem fogod így gondolni.

"Nemcsak a méuet nyaljuk le. Kb mint a házasság. Komoly ember azt is végigcsinálja. "

Ami nem működik nem kell erőltetni.
Mit ér egy boldogtalan házasság?
Minek szenvedni?
Ha külön külön még akár boldogok is lehetnétek valaki mással!
Elvált szülő gyerekének is jobb lenni, mint boldogtalan házasok gyerekének lenni, ahol azt látod nap mint nap hogy ezek ketten szenvednek, egymásra se bírnak már nézni és esélyt se adnak maguknak a boldogságra.

"Így vagyunk felnőttek."

Nem, a felnőtt ember képes belátó lenni és elengedni dolgokat, esélyt adva magának s a másiknak a boldogsára!

Gery87 2023.12.28. 15:33:05

@erol:

Nem kell komolyan venni ezt, nem a Fidesz csinálja úgyhogy "nem lehet jó"....

Gery87 2023.12.28. 15:33:39

@jónévez:

Semmi értelme annak amit mondasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 15:34:43

@Gery87:

Еgyéni döntés. Megölöd magad. De ne akard ebbe beleerőszakolni a társadalmat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 15:35:48

@Gery87:

Csak holnap fogunk sütni.

Itt nem kapható, nem ismert sütemény, szóval házilag kell csinálni.

Gery87 2023.12.28. 15:38:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A liberalizmus alapja pont az hogy az egyén számít elődlegesen.
És igen, ebben benne van hogy a még meg nem született magzat kevesebbet ér mint egy élő emberé és igen az is benne van hogy "isten akarata, meg a pokollal fenyegetése" is kevesebbet ér mint a földi szenvedés..

Gery87 2023.12.28. 15:44:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Senki nem erőszakol bele senkit semmibe.
Továbbra is csak kérni lehetne, a hozzád közel állókat vagy orvosokat, ők meg mondhatnak nemet.
Sőt, van lehetőség mások nélkül egyedül egy géppel megtenni.

Amit te mondasz az kb olyan hogy:
"halálra vagy ítélve, de nem vagyunk hajlandóak felsegíteni a kötélre, ne rángass minket bele egy gyilkosságba, úgyhogy ott a kötél old meg....vagy mássz be nyaktiló alá és húzd meg a kart...ha nem vagy rá képes, akkor itt fogsz éhen halni bezárva."

Senkitől nem várható el hogy önmaga "maszek módon" legyen öngyilkos.
Ha nem muszáj mi a fasznak szenvedjen még attól is?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 15:48:07

@Gery87:

Jobb nem játszani ilyesmivel.

Sok ember depressziós, s elveszti életkedvét, de ez jellemzően ideiglenes.

Az életet segítsük, ne a halált.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 15:50:13

@Gery87:

Mint a kommunizmus. Van egy meghirdetett alapelv, ami első hallásra még jól is hangzik, csak éppen a rendszer oda vezet, hogy szörnyűség a vége.

A liberalizmusban is első hllásra jónak tűnik, hogy minden egyén lehessen a lehető legszabadabb. Csakhát az eredmény az, hogy az erősek nagyon szabadok lesznek, mindenki más meg rab.

Gery87 2023.12.28. 15:52:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Senki nem fog eutanáziát felírni csak arra hogy depis vagy!
Olyasmit akarsz idehozni amiről szó sincs.
Itt halálos betegekről van szó, akiken nem lehet segíteni.

Gery87 2023.12.28. 15:53:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Szerintem a kommunizmus se hangzik elsőre jól:)
Ahogy önmagában a liberalizmus sem megoldás mindenre.

Ez viszont egy olyan téma amikor az egyén van a középpontban és nem tartozik senkinek semmivel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 15:57:48

@Gery87:

Nincs a dolognak pontos meghatározása.

Az, hogy "halálos beteg" az nem egy matematikai fogalom, egzakt módon meghatározhatóan. X orvos szerint az, Y szerint nem.

Számtalan halálos beteget láttam. Családban is volt. Sőt, ez agyakoribb. A váratlan halál manapság ritkább, ahogy lassú leépülés is, a leggyakoribb: olyan betegség, mely nem gyógyítható és az élet is csak korlátozott ideig tartható fenn.

PL. a hasnyálmirigy-rák. Az én családom cukorbeteg-család. Többen is ebben haltak meg.

Nekem szerencsém volt eddig, semmi nyoma nálam a ráknak: éppen idén ősszel mérték, vannak bizonyos vérkép-tényezők, melyek mutatják kialakulóban van-e.

Gelmerrrrr 2023.12.28. 15:59:02

@Gery87: eg nem született magzat kevesebbet ér mint egy élő emberé és igen a
--------------

Magyarul nem szület, hanem az ősmagyar hang: bírtavál, bír-ta-vá-l, a bír stumától, indogermán beran. Ha ez az ősmagyar, úgy olyan nyelvkakilási hang, hogy magzat nem van, ez halandzsa, egy libernyák hang, nem is rakem, olyan halandzsa. Ha bír, bírtavál van, úgy a bér van: bér bírtavál.

Az ember hang is a bír-től ered ahogy a bér is.

Ér hang nem van, stak er és ár stuma, az ér egy sklavenaufstandi hang.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.28. 16:02:34

@Gery87:

MIért nem?

Teljesen semlegesen nézve mit mond a kommunizmus? Kb. ezt:
- az anyagiak biztosítottak mindenkinek, idő van a szellemire, nincs depresszió a jövedelemszerzés kényszere miatt,
- a tervgazdálkodás hatékonyabb a pazarló piacnál,
- nincsenek kiírvó egyenlőtlenségek,
- nincs állam, hisz a társadalom magát irányítja,
- testvéiség szelleme.

Alig különbözik a korakeresztény ideáltól, persze atervgazdálkodást leszámítva.

jónévez 2023.12.28. 16:33:51

@Gery87:
Ezek most csak "csakazértis" nemek voltak. Az elvált szülők stb pedig a savanyúszőlő félremagyarázas.
Nekem ne állítsd mar, hogy a normalis (kétszülős, ha ugy könnyebb ertened) család az okvetlen rossz, csak mert a válást jónak tartod.
A válas az az okvetlen rossz, a normális család az okveglen jó. A seggfejek választanak rosszul, ezért seggfejül elválnak. És seggfejül büszkék rá, hogy kiléptek egy olyan házasságból, amit a seggfejségük miatt rosszul csináltak.

Jól használtam a szótárt? ;)

ZorróAszter 2023.12.28. 16:45:29

@jónévez:

"Annak ellenére (vagy azzal együtt is) az orvostudomány nemcsak a szenvedést hossuabbította meg. És így már érthető a válaszom is:
Ezzel együtt olyanokat is meggyógyít, akik azelőtt csak szenvedésre voltak ítélve."

Ezt úgy mondja, mintha én tudományellenes vagy orvostudományellenes lennék, vagy ezt vehette volna ki a szavaimból.

Amit mondtam, hogy például hosszú idővel meghosszabbíthatja az emberek szenvedését, az ennek a fejlődésnek a nemkívánatos mellékterméke.

Azért van, mert a protokollok és az orvosi eskü nem követik ezt a fejlődést, és így kötelezően meghosszabbítják például egy gyógyíthatatlan halálos beteg szenvedéseit.

"Es azt láthattad: én úgy érzem, a fájdalom, a szenvedés benne van a pakliban, abban, amit életnek hívunk."

Épp azok életének, szenvedéseinek a meghosszabbításáról van szó, akik 50 évvel ezelőtt ilyen technikák hiányában rég meghaltak volna.

Gelmerrrrr 2023.12.28. 16:49:49

@Gery87: Elvált szülő gyerekének is jobb lenni, mint boldogtalan házasok gyerekének lenni, ahol azt látod
--------------

1. Magyarul nem szülő, hanem béresja a nőnemű, béresjár a hímnemű, dubbes a béresják.
2. Így nem gyerek, hanem ősmagyarul, illiberálisan barna, a bír flektált formájától, ana partikelvel: béresják barnája.
3. A házas egy bullshit hang, libernyák-pógári, dúrgerni.
4. Boldoglosza, boldavésza magyarul, nem talan, de a bolda hang a bol stumától ered, magyarul stak: ha Kirgen fejet nyakról metsz.

5. Nem lenni, hanem vanni, attól, hogy ez egy rakandás, au-ana, vagyis van az antojára rakód.

A válás nem van, az egy libcsizmus, de rakandásan nem volna úgy barna, a barna stak staládnál van.

Rakvány: ona barna ana, anya partikel, anya barma bérje.
Rakvány:az ana partikelt bírja ena partikel, vagyis ab ovo mundusnak innen(i partikel) van ana.
Rakvány: ha válás van, mundus nem van.

Rakanta és rakandás, ranakeredva, ahogy rekkelés: ona van? Az első rakvány azt regya, hogy ona ana partikel bérje, az ana baru barmája, ha válás van ona nem van, barna nem van raktailag és ontológiailag, attól, hogy nem van nő, nem ana partikel, de azt rakjuk, hogy a nő az anya, ha nem nő, nem anya, ha nem anya, úgy barna nem van, a Kind.

Gelmerrrrr 2023.12.28. 16:58:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Alig különbözik a korakeresztény ideáltól, persze atervgazdálkodást leszámítva.
------------------------

1. Az alig az algho volna, al gho partikel, de az al a túl. Terv hang nem van,stak nyelvkakilás, remu van, de az más ahogy a halandzsa terv. Gazdálizé hangot dúrgerni, örjedés van.
Nem rakem? Abzählend? He? Hol van az 1 és 2? Sehol.

Ez a hang is egy halandzsa. Nem rakem, most magyarul volna a leszámítva hang, de ez németre átrakva abzählend volna, oder abgezählt, vagy abzüglich, de inkább a zählen. Stakhogy a leszámítva egy németizmus az abrechnen-re, de a rech az rekk-rak-rek-renk-reg hangok, magyarul is itt van sok formája, ez a rakandásra mennek, a racionális verbek, nem a számos verbek.

2. Kretény? Nem kellene ilyen univerzális bullshitet írni, már írtem Sabas a Gótról, hogy ő megtagadtaja a sippés, az úgymond kommunális evést, és a mi Geschichtsstrangunk is itt van, nem ájrópánál, ahogy a romány empirénél, ahol más a kreténység. Nálunk libcsi diktatúra, a szétverés, ahogy a kretények a kommunális, sippést szokásokat is szétverik, ahogy Sabas a Gót, vagyis a kreténység így úgymond antikommunális.

Gery87 2023.12.29. 10:18:37

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Összevissza terelsz!

Itt a konkrét esetben a beteg meghal, a betegség leépüléssel jár és végül abab halsz bele hogy lebénul még a légzésed is, közben a tudatod tiszta, as ját tested rabja leszel és végigéled ahogy megfulladsz....
Ez maga a kín.
gyógymód nincs.

A többi csak duma.

Gery87 2023.12.29. 10:19:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mert fenntarthatatlan nincs se anyagi, se emberi alapja.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.12.29. 10:23:47

@Gery87:

A lényeg itt Sorosék harca az emberség ellen, ennek része az egész hisztizés.

Gery87 2023.12.29. 10:23:52

@jónévez:

"Ezek most csak "csakazértis" nemek voltak."

Nem nem azok voltak, csak nem neked nem tetszik.

"Az elvált szülők stb pedig a savanyúszőlő félremagyarázas."

neked.

"Nekem ne állítsd mar, hogy a normalis (kétszülős, ha ugy könnyebb ertened) család az okvetlen rossz, csak mert a válást jónak tartod."

Senki nem mondott ilyet.
Nem tartom jónak a válást, de jobbnak tartom mint szenvedni egy rossz házasságban.

"A válas az az okvetlen rossz,"

Rossz, de mihez képest?
bennragadni egy mérgező boldogtalan házasságban? Ahhoz képest jobb.

"a normális család az okveglen jó. "

A boldog normális család!

"A seggfejek választanak rosszul, ezért seggfejül elválnak. És seggfejül büszkék rá, hogy kiléptek egy olyan házasságból, amit a seggfejségük miatt rosszul csináltak."

Hát ez egy kurva nagy fasság.
Azért mert neked jól sült el, nem jelenti hogy más "seggfej" volt, mert neki nem sikerült:)

Ez olyan alja kocsmai érvelés 3 feles után hogy beszarok.

Gelimtrtrddddd 2023.12.29. 10:25:26

@Gery87: Mert fenntarthatatlan nincs se anyagi, se emberi alapja.
----------------

1. Mert hang egy libcsizmus, ilyen nem van, egy kretény-libcsi hang, de ért hang nem van, stak er és ár stuma, így egy újbeszél, kretény-libcsi, sklavenaufstandi. Null Zielssetzung kell, vagyis stak mód, hogyan, de mert hang nem magyaros, libcsi.

2. Nem tart, hanem rekk, nem talan ősmagyarul, hanem vésza, losza: rekkbarlosza.

3. Anyag hane nem van van: ana gho-t rakem stak.

4. Alap hang se van, az al túl, raku van.

5. Emberi? Ezt se rakem, fingem nem van a 21. századnál, a magyar posztmodernnél. Ember hangot rakem, em-bar, nem fingár, de nem rakem univerzálisan, talán ez a human? Így humanizmus? De a kreténység után ezt se rakem. Így emberi, ma emberi, humánus a népírtás, a genocídium, empírikusan.

Gelimtrtrddddd 2023.12.29. 10:27:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A lényeg itt Sorosék harca az emberség ellen,
---------------

1. lényeg hang nem van, nem gharc, harti, nem ellen, alna, de itt anta.

2. Emberség? Eszik vagy isszák? Nem rakem. Azt mondtad, hogy a humanizmus libcsizmus, így te is libcsi vagy? De hogyan kell rakni ezt a humanizmust?

Gelimtrtrddddd 2023.12.29. 10:28:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Artája az nem fajtája.

Áh, te is antiszemita vagy? Ajaj! Dehát a jude az kretény, te kretény vagy, így zsidó, vagyis a te artád.

alöksz róz 2023.12.29. 13:45:00

@Gery87: "Azért mert neked jól sült el, nem jelenti hogy más "seggfej" volt, mert neki nem sikerült:)" - pedig jó eséllyel legalább az egyiknek seggfejnek kellett lenni.

bár a rossz választás nem feltétlen seggfejségből adódik, ez igaz, viszont nem seggfejnél meg igen ritka a mérgező boldogtalan házasság :-)

Gery87 2023.12.29. 17:22:00

@alöksz róz:

Látom a legrosszabb forgatókönyv a népszerű nálad is:)

MI van ha jól indulnak a dolgok, egyik sem rossz ember, de idővel mégsem akarnak már együtt lenni? Elmúlik a szerelem akármi...

Mi teszi őket akkor seggfejjé inkább?

Ha elválnak útjaik még időben, békével, vagy ha bennmaradnak a házasságban (mer isten vagy a jónévez azt mondta..??) és idővel úgy meggyűlölik egymást hogy tényleg seggfejek lesznek?

jónévez 2023.12.29. 19:48:59

@Gery87:
"alja kocsmai érvelés 3 feles után"
Erről a stílusról tényleg leszállhatsz, öreg.
Nem azert, mert tagadnám, hogy én bizony járok kocsmába is, sőt, beteg emberek nem járnak. De ez mellékes is lehet.
De valójában én élek 34 és fél éve házasságban, és nekem magyaráznak a házassag mibenlétéről, titkairól olyanok, akik a harmadik házasságuk nyűvik, meg olyanok, akik 2-4, esetleg 8 évet bírtak. Talán megis nekem van igazam, kedves barátom.
Ha tetszik ez neked, ha nem.
Bizony, csak mondod az ellenkezést, miközben kevés fogalmad van. És csak reménykedem, hogy ezért teszed, nem a saját dolgaid kimagyarázásaként.

jónévez 2023.12.29. 19:59:14

Ezt az "eutanázia" dolgot pedig bízza a meghalni vágyó erre vállalkozó professzionálisokra. Jó pénzért megölik ők -csak előre fogják kérni a pénzt.
Kerhet zsinegelést (pár percig tart), tarkónlövést dum-dumm-al, kettő gyorsat. Azonnali, fájdalommentes.

Ne ingyenesen akarjunk orvosokból gyilkost csinálni.

(De biztos, hogy ezt nem én mondom először.)

jónévez 2023.12.29. 20:08:50

@Gery87:
"MI van ha jól indulnak a dolgok, egyik sem rossz ember, de idővel mégsem akarnak már együtt lenni? Elmúlik a szerelem akármi..."

Ez egy népszerű indoklás -csak hibás.
Egy házasságba nem úgy kell (nem szabad ugy) belemenni, hogy "majd én megváltoztatom". Nem változtatod meg. És ő sem téged.
Az viszont pont ebből adódik: ha már most sem passzoltok, akkor nem kell eleve belemenni.
És nem szabad úgy, hogy nem tűrjúk, amikor idővel változik. Mert mindketten váltostok idővel. Mint minden ember.
Persze, ennek elviseléséhez némi kis figyelem, együttélés (nemcsak egymás mellett élés) szükséges.
Előre el kell dönteni, hogy képesek vagyunk-e elviselni, ami a házasságunkban előfordulhat.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2023.12.29. 20:27:37

@jónévez: nem fog leszállni erről a stílusról hiszen nem adhat mást, mi lényege.
Nagyon jó ahogy megfogalmaztad a lényeget amúgy, mert az emberek például mindig elsiklanak a bibliai megfogalmazáson : biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=22&v=37#v35
Azért van ott az a kettő, mert összefügg. Külföldiül még szebb : Agapíseis Kýrion tón Theón sou en óli tí kardía sou kaí en óli tí psychí sou kaí en óli tí dianoía sou.
Kardia és Pszichí. Ennyi :)

Gery87 2023.12.29. 20:51:22

@jónévez:

Te kezdtél el seggfejezni adott réteget!

"De valójában én élek 34 és fél éve házasságban, és nekem magyaráznak a házassag mibenlétéről, titkairól olyanok, akik a harmadik házasságuk nyűvik, meg olyanok, akik 2-4, esetleg 8 évet bírtak. Talán megis nekem van igazam, kedves barátom."

Szerintem nincs.
Semmit nem számít, ettől még nem leszel guru, ez csak te vagy! (Már ha igaz) Nem látsz bele másokéba, pláne nem jelentheted ki hogy a "válás hülyeség" és "aki válik az seggfej".

Remélem érzed mekkora fellengzős és alapjaiban ökörség amit mondasz.

Gery87 2023.12.29. 20:56:09

@Deak Tamas:

"nem fog leszállni erről a stílusról hiszen nem adhat mást, mi lényege."

Nem, Tomika, te kussoljál szerintem ha stílusról van szó, jó lenne ha magad is olvasnád a kommentjeidet, te büdös bunkó.
Téged senki nem tud itt alulmúlni!

Egyébként meg mit zavar? Te ennél rosszabb vagy, nehogy már te kérd számon máson?
Te soviniszat faszkalap.

Nem úgy volt hogy le vagyok tiltva amúgy?

vektortér 2023.12.29. 20:56:26

@Gery87: Micsoda egyenes, liberális jóember vagy te geryke :D

Gery87 2023.12.29. 20:56:54

@jónévez:

Miről beszélsz?
Senki nem akar ilyet.

Gery87 2023.12.29. 21:00:41

@jónévez:

"Egy házasságba nem úgy kell (nem szabad ugy) belemenni, hogy "majd én megváltoztatom".

Senki nem mondott ilyet, nem erről van szó, idővel is változhatnak a dolgok, nem arról van szó hogy az elején látni a "hibákat".

"Az viszont pont ebből adódik: ha már most sem passzoltok, akkor nem kell eleve belemenni."

Persze hogy nem, de minden válásnak ez az alapja?
Nem.

"Mert mindketten váltostok idővel. Mint minden ember."

És lehet hogy ennek a vége egy válás...

"Persze, ennek elviseléséhez némi kis figyelem, együttélés (nemcsak egymás mellett élés) szükséges."

De lehet hogy ez se segít.

"Előre el kell dönteni, hogy képesek vagyunk-e elviselni, ami a házasságunkban előfordulhat."

Nincs olyan amit előre láthatsz 40 évre!

Nem tudom miért fáj ez neked annyira!
1. Mások életéhez semmi közöd, neked az nem fáj.
2. ha vallási okai vannak akkor meg nincs miről beszélni, nem érveid vannak hanem hited.

Gery87 2023.12.29. 21:01:02

@vektortér:

Nem vagyok liberális nyuszimuszi:D

jónévez 2023.12.29. 21:04:41

@Gery87:
Én azt elhiszem neked, hogy masok életéhez nekem nincs közöm.
Csak akkor honnanngondolod, hogy neked viszont van.
Hiszen te mindig megmondod a frankót masoknak. Akkor talán én is tehetem
(És általában kevéssé vulgárissn, inkább csak magyarázni igyekszem)

jónévez 2023.12.29. 21:07:00

@Gery87:
Arról beszéltem, hogy ez a megfelelő mód.
Nem az orvosok gyilkossa degradálása.

De szerintem nem figyeltel csak, nem vagy te buta, hogy ne érts két mondatot.

jónévez 2023.12.29. 21:10:25

@Gery87: Nem nem nem!
Te szavaid használtam, hogy értsd.
Egyébként (abban igazad vsn, jól érzed, érted) semmire nem becsülöm az elvált embereket.
És senki nem kötelezhet a megbecsülésükre. Mert én VALÓBAN szabad ember vagyok.

alöksz róz 2023.12.29. 21:12:24

@Gery87: "aki válik az seggfej" - de nem azért seggfej, mert válik. hanem azért válik, mert seggfej.

alöksz róz 2023.12.29. 21:19:23

@Gery87: "MI van ha jól indulnak a dolgok, egyik sem rossz ember, de idővel mégsem akarnak már együtt lenni? Elmúlik a szerelem akármi..." - mert miért ne akarnának együtt lenni?
persze hogy elmúlik idővel, mindenkinél. de minimum csökken. de van szeretet, elfogadás, összetartozás, tisztelet, megbecsülés, tolerancia, ilyenek.
a vallásos családokban meg sokkal inkább megvannak ezek.

Gery87 2023.12.29. 21:19:45

@jónévez:

Én legalább nem akarom megtiltani senkinek hogy váljon, meg azt se hogy szenvedjen, meg nem is ítélem el őket ezekért!

Gery87 2023.12.29. 21:22:04

@jónévez:

Értem én, de erről szó sincs, ezt nem akarja senki és nem is fogják engedni.
Nem akar ebből bizniszt senki.

Gery87 2023.12.29. 21:24:09

@jónévez:

Akkor nincs mit vitázni ezen.
Max annyi hogyha a fő érved az ellenszenv, akkor pláne nem.

Gery87 2023.12.29. 21:25:42

@alöksz róz:

Nem biztos!
Ki a nagyobb hülye, aki nem válik és szenvednek? Vagy aki válik és esélyt ad két ember lehetséges további boldogságának de külön?

Gery87 2023.12.29. 21:26:42

@alöksz róz:

Sok oka lehet...

"persze hogy elmúlik idővel, mindenkinél. de minimum csökken. de van szeretet, elfogadás,"

Vagy már nincs.

Gery87 2023.12.29. 21:28:29

@alöksz róz:

Ilyen alapon akkor mindenki az első partnerénél tartson ki onnantól kezdve?:)

jónévez 2023.12.29. 21:35:51

@Gery87:
Na idefigyrlj:
Semmi ellenszenvet nem vetítettem feléd. Csak elmondtam érveket, tanacsokat.

Ja, igen, azt kihoztad belőlem, hogy elmondjam: semmire nem becsülöm az elváltakat. Semmi különös ellenszenv nincs ebben. De nem vagyok köteles becsülni azokat, akik nem méltók rá.
De megintcsak a dafke ellenkeuést csinálod, és mindenkinek beszólogatsz (szerencßere nekem nemigen szoktál, -bar ritkan besikerül ;) és ez jó)

jónévez 2023.12.29. 21:38:18

@Gery87:
Azt is vehetted észre: még indulatszavakat (pl a seggfej) is csak akkor használok, ha eleve azt nyomtad előtte.

alöksz róz 2023.12.29. 21:43:16

@Gery87: dolgozni kell rajta hogy legyen.
de nem akarom itt a nagy bölcset játszani, ezekről sokáig én is csak hallomásból tudtam, hogy léteznek :-)
majd rájössz te is.

alöksz róz 2023.12.29. 21:45:54

@Gery87: "Ki a nagyobb hülye, aki nem válik és szenvednek?" - na de mitől szenvednek?
szerintem azért, mert az egyik vagy mindkettő seggfej.

Gery87 2023.12.30. 00:57:59

@jónévez:

Ebben a válás témában ennyi volt, neked ellenszenvesek, és hülyék, ezért "ne lehessen válni", most erre mit mondjak?

Gery87 2023.12.30. 00:58:28

@jónévez:

Sok mindent mondtam már sokmindekire:)

Gery87 2023.12.30. 00:59:56

@alöksz róz:

Persze hogy dolgozni kell, de ne abból induljunk már ki hogy "ezek ketten eleve balfaszok voltak ezért válnak", "normális embernek ezért nem kell a válás lehetősége":)
A többi meg rohadjon meg benne...

Én ennyit akartam mondani erről.

Gery87 2023.12.30. 01:01:42

@alöksz róz:

Vagy csak (már) nem illenek össze és ez nem az első percben derült ki:)
Mert akkor még nem volt hitel, gyerek, munka, szerető, karfiolsegg meg alkoholizmus...:D

gigabursch 2024.01.02. 10:08:26

Mindettől függetlenül nem Karsai az egyetlen, akit az élet egy tehetetlen börtönbe zár(t) és nem ő az egyetlen, aki teljes emberi tartását és méltóságát elveszíti, hiába hazudoznak bármit is az orvosok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.01.02. 10:10:59

@gigabursch:

Nehéz előre megmondani ki hogayn viselkedne ilyen helyzetben.

Olyan ez, mint a hősiesség. Senki se tudja hős lenne-e.

Tapasztalatom szerint a legáltalánosabb magatartás ilyenkor a néma rettegés.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása